050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Building sky high

Reisleiders Job en Ralph:
‘Chicago is de hoogbouwstad van de Verenigde Staten. Hier werden de eerste wolkenkrabbers gebouwd en bloeide de Amerikaanse architectuur op. Nog steeds kent Chicago een van de meest unieke architectonische hoogstandjes van de wereld. Dit is ook de stad die onlosmakelijk verbonden is met de architect Frank Lloyd Wright. Zijn werk zult u in Chicago veelvuldig bewonderen. Hoe Chicago tot architectuurhoofdstad van de Verenigde Staten is uitgegroeid en wat de nieuwste trends zijn, gaat u zien en beleven tijdens deze unieke architectuurreis!

In de tweede helft van de 19e eeuw volgde na een grote stadsbrand een bouwwoede in Chicago. De stad groeide economisch en vormde het hart van het Amerikaanse treinnetwerk, binnenvaart en wegennetwerk tussen noord en zuid en oost en west. Al snel had de stad ruimte te kort en ging men de hoogte in. Deze unieke bouwbubbel zorgde voor de bloei van grote architectennamen zoals Burnham & Root, Louis Sullivan en de meest bekende Frank Lloyd Wright. Gezamenlijk worden zij gevat in de First Chicago School. De Second Chicago School draait om de kring rondom Ludwig Mies van der Rohe die vanaf de jaren ’40 de architectuur in Chicago bepaalde. En uiteindelijk de bureaus die nu onze dagelijkse ontwerppraktijk bepalen zoals Skidmore, Owings & Merrill, OMA (Rem Koolhaas) en Frank O. Gehry. Tijdens deze unieke kunstreis, die is georganiseerd in samenwerking met KaperGerlings Instituut, maakt u een tijdreis door de architectuur vanaf ongeveer 1880 tot en met nu en de toekomstplannen van morgen. Gaat u met ons mee?'

Dit is een reis in samenwerking met:
SRC Reizen en KaperGerlings zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunstreizen, waarbij KaperGerlings de lezingen en het gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door reisleider Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een organisatorische reisleider, Ralph Kaper.


Pluspunten
rechtstreekse vluchten met de KLM
ruimbagage
transfer luchthaven – hotel en vice versa
middenklassehotel in Chicago
7x ontbijt
diverse entreegelden
diverse rondleidingen met gids
openbaar vervoerkaart voor 7 dagen
voorbereidende live online lezing
audiosysteem
de reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
The Loop met de First Chicago School
Frank Lloyd Wright in Oak Park
Chicago Art Institute
Millennium Park en Lurie Garden
Robie House en Midway Plaisance
Glessner House en China Town
Illinois Institute of Technology
Chicago Architectural Center
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
Met een lokale gids bezoeken we het beroemde Robie House, een van de meest bekende ontwerpen van Frank Lloyd Wright dat de gehele woonarchitectuur heeft veranderd!
Ontmoet onze beste reisleiders in Amerika
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017
Reisleider Ralph
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Naar Chicago en aankomst in hotel
The Loop met de First Chicago School en Chicago Architectural Center
Robie House en het Illinois Institute of Technology
Millenium Park en het Chicago Art Institute
Glessner House en China Town
Frank Lloyd Wright in Oak Park
Vrije ochtend en terugvlucht naar Nederland
Terugkomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Chicago

We vliegen rechtstreeks naar Amerika. Na aankomst op de luchthaven van Chicago worden we naar het hotel gebracht, waar we de komende nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 2: The Loop met de First Chicago School en Chicago Architectural Center

Op deze eerste dag ontdekken wij de oude wolkenkrabbers en architectuur van Chicago, de periode van de First Chicago School. Onder leiding van Job maken we een tour langs de verschillende hoogtepunten van de late 19e-eeuwse en vroege 20e-eeuwse architectuur. Juist deze periode in Chicago werd beïnvloed door de beaux-arts architectuur van Parijs (de boulevards van Baron Hausmann) en later door de art nouveau. We maken een wandeling door het stadscentrum en bekijken onder andere Burnham & Root’s Rookery met de atriumhal van Frank Lloyd Wright, het auditorium van Adler en Sullivan en het Marquette Building van Holabird & Roche. In de middag bezoeken wij het Chicago Architectural Center. Hier vindt u exposities over de architectuur in Chicago en krijt u een goede achtergrond op de ontwerpen die wij vandaag al gezien hebben en de komende dagen nog zullen bekijken.

dag 3: Robie House en het Illinois Institute of Technology

We beginnen onze dag met een bezoek aan het beroemde Robie House, een van de meest bekende ontwerpen van Frank Lloyd Wright dat de gehele woonarchitectuur heeft veranderd. We worden in het huis rondgeleid door een lokale Engelstalige gids. Na ons bezoek aan Robie House maken wij een korte wandeling door Midway Plaisance, een onderdeel van een groter parkcomplex dat is ontworpen door Olmsted & Vaux. Deze parken vormden de inspiratie voor de tuinsteden in de jaren 1900-1910. We ronden deze dag af met een stadsexcursie over de campus van het Illinois Institute of Technology. De ontwerpen voor deze campus worden gedomineerd door Ludwig Mies van der Rohe en zijn kring. Van der Rohe bracht als oud-directeur van het Bauhaus de Europese moderne architectuur naar de Verenigde Staten. Met deze excursie bekijken we de bijzondere gebouwen van het Illinois Institute of Technology, waar we ook een ontwerp van de Nederlandse Rem Koolhaas zien.

dag 4: Millenium Park en het Chicago Art Institute

Op deze dag bezoeken wij het Millenium Park. Hier bekijken wij de bijzondere architectuur van onder andere Skidmore, Owings & Merrill, Frank O. Gehry en Renzo Piano. Ook bewonderen wij de Lurie Garden van de tuinarchitecten Gustafson Guthrie Nichol en de Nederlander Piet Oudolf. In het Millenium Park vinden wij ook werken van kunstenaars Anish Kapoor en Jaume Plensa. Na het Millenium Park wandelen wij naar het Chicago Art Institute. Dit grote kunstmuseum bevat bijzondere werken van onder andere Georges Seurat, Edward Hopper, Grant Wood, El Greco, Claude Monet, Marc Chagall, Francisco Goya, Rembrandt, Fra Bartolommeo en vele anderen.

dag 5: Glessner House en China Town

In de ochtend starten wij met een bezoek aan John J. Glessner House, ontworpen door Henry Hobson Richardson. Richardson was fan van een neo-romaanse architectuur en verbond dit met het functionele denken voor een aangenaam woonhuis. Vooral de binnenplaats heeft gelijkenissen met de ontwerpen van de Nederlandse architect HP Berlage. We bekijken het huis binnen onder leiding van een lokale Engelstalige gids. Het huis is deels nog ingericht zoals het door het echtpaar Glessner werd bewoond. Na ons bezoek aan het Glessner House wandelen wij naar China Town. Al ruim een eeuw woont en werkt hier een grote groep Chinees-Amerikaanse inwoners. Job legt gedurende de wandeling naar de wijk en later in de wijk uit hoe de culturele achtergrond van de bewoners een duidelijke stempel drukken op de architectuur.

dag 6: Frank Lloyd Wright in Oak Park

Deze dag staat in het teken van architect Frank Lloyd Wright. In de wijk Oak Park, een gegoede middenklasse wijk ten westen van de stad, staan nog 27 ontwerpen van zijn hand overeind, waaronder zijn eigen woonhuis en Unity Temple. Hier zien wij de strakke lijnen van zijn zogenaamde prairiestijl duidelijk terugkomen. In de ochtend bezoeken wij eerst het woonhuis en de studio van de architect onder leiding van een lokale Engelstalige gids. Wright heeft deze woning ontworpen, terwijl hij nog als jonge architect werkzaam was in het kantoor van Louis Sullivan. Het huis is een mix van Shingle Style en artnouveau en vormt een bijzonder ensemble binnen het gehele oeuvre van Wright. Na dit bezoek aan zijn studio wandelen wij naar de Unity Temple. Dit geloofshuis is gebaseerd op het Weense Secession gebouw van de Oostenrijkse architect Joseph Olbrich. Hier brengt Wright vele stromingen samen van de Japanse architectuur, de Wiener Secession en de rationele ontwerpen van zijn leermeester Louis Sullivan. Het bezoek aan de Unity Temple wordt begeleid door een lokale gids. In de namiddag maken wij o.l.v. Job Gerlings een wandeling door de wijk Oak Park langs meerdere bijzondere villa’s van de hand van Wright.

dag 7: Vrije tijd en terugvlucht Chicago – Amsterdam

De ochtend is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld het Museum of Contemporary Art bezoeken of een mooie wandeling langs de rivier maken. In de middag worden we naar de luchthaven van Chicago gebracht voor onze rechtstreekse terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

dag 8: Aankomst Nederland

Met onze aankomst op de luchthaven van Amsterdam komt deze architectuurreis ten einde.

NB We reizen in Chicago met het openbaar vervoer. Het merendeel van de afstanden tussen de verschillende locaties wordt overbrugd met de metro. Vanaf de metrohaltes wandelen wij naar de verschillende locaties. Houd er rekening mee dat de afstanden in Chicago een stuk groter zijn dan de afstanden die wij in Nederland gewend zijn. Daarom benadrukken wij nogmaals dat u goed ter been moet zijn om deel te kunnen nemen aan het programma.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Chicago 12:25 - 14:10 uur
Chicago - Amsterdam16:10 - 06:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hampton Inn & Suites Chicago Downtown in Amerika
Hotel Hampton Inn & Suites Chicago Downtown - Chicago
In het hart van Chicago vindt u het Hampton Inn & Suites Downtown. Metrostation Grand ligt op 200 meter lopen van het hotel en op 700 meter is station State/Lake waar verschillende treinen stoppen, waaronder enkele lijnen van de beroemde “elevated train”. In het hotel is een restaurant en ook in de directe omgeving van het hotel zijn volop horecagelegenheden. Het hotel heeft een 24-uursreceptie, fitness center, een binnenzwembad en beschikt over een lift. In de airconditioned kamers (25 m²) vindt u een koelkast, koffie- en theefacilteiten en overal is gratis wifi. De badkamers hebben een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Hampton Inn & Suites Chicago Downtown

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 24 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol