050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

De wonderen van de Kaukasus

Reisleider Sven:
‘Verscholen tussen de Zwarte en Kaspische Zee, aan de voet van de Kaukasus, liggen twee landen van een eerbiedwaardige ouderdom en een betoverende schoonheid: Armenië en Georgië. Het allereerste koninkrijk dat overging tot het christendom was Armenië. Kloosters aan de voet van de berg Ararat spreken boekdelen over de ouderdom van de Armeense cultuur, die dankzij de beroemde koopmansgeest van de Armeniërs nu over de hele wereld te vinden is.

Vanuit de hoofdstad Jerevan is de op Turks grondgebied gelegen berg Ararat te zien, het nationaal symbool voor Armenië. Deze met eeuwige sneeuw bedekte, 5.137 meter hoge vulkaan wordt beschouwd als een heilige berg omdat volgens de Thora de ark van Noach hier strandde na het zakken van het water van de zondvloed. Op zoek naar het Gulden Vlies belandde Jason in Colchis, het gebied dat we nu Georgië noemen. Daar trof hij mensen aan die met schapenvellen goud uit de rivieren wonnen. De oorsprong van de legende?

Laat u betoveren door de eeuwenoude cultuur van deze beide landen, ingebed tussen machtige bergen met beroemde namen als Ararat of Sjchara. Maar geniet vooral ook van de sfeer, de beroemde gastvrijheid. Niet voor niets is de Georgische keuken zo geliefd! Laat u bedwelmen door de ontroerende religieuze muziek of meeslepen door de volksmuziek. En vergeet daarbij vooral niet te genieten van de heerlijke wijnen, waar de landen zo trots op zijn. Armenië en Georgië, twee oude landen die volop in het heden staan. Gaat u mee op ontdekkingsreis?’

Pluspunten
vluchten LOT
ruimbagage
goede toeristenklassehotels
10x ontbijt en 5x diner
diverse wijnproeverijen
jeeptocht in Kazbegigebergte
inclusief entreegelden
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
de heilige berg Ararat
Jerevan en Tbilisi
klooster van Chor Virap
grottenstad Uplistsikhe
klooster van Geghard
kathedraal van Echmiadzin
Kazbegigebergte
meer van Sevan
Mtskheta en Gori
Sighnaghy en Tsinandali
Reisleider Sven
SRC-reisleider sinds 1995
Dit is een complete reis, inclusief entreegelden, diverse diners in plaatselijke restaurants en een spectaculaire rit in 4-wheel drives door het Kazbegi-gebergte!
Ontmoet onze beste reisleiders in Armenië
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
Reisleider Sven
Reisleider sinds 1995

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Jerevan
Kennismaking met Jerevan, kathedraal van Echmiadzin en een cognacproeverij
Klooster van Chor Virap, klooster van Noravank en een wijnproeverij
Antieke tempel in Garni, klooster van Geghard en historisch museum in Jerevan
Meer van Sevan en kloosters in een sprookjesachtig landschap en overnachting in Dilijan
Via een prachtige route langs de kloosters van Sanahin en Haghpat, naar Georgië
Kennismaking met Tbilisi
Voormalige hoofdstad Mtseka, grottenstad Uplistsikhe en naar Gudauri
Jeeptocht door Kazbegi, Gergeti Drie-eenheidskerk, fort van Ananuri en terug naar Tbilisi
Sighnaghi, de stad van de liefde en een landgoed in Tsinandali
Terugvlucht Tbilisi – Warschau – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Jerevan

We vliegen met een overstap in Warschau naar Armenië. Na aankomst op de luchthaven van Jerevan worden we naar ons hotel gebracht, waar we vier nachten verblijven. (ca. 15 km)

dag 2: Stadstour Jerevan en omgeving

Na het ontbijt maken we een stadstour door Jerevan. De hoofdstad van Armenië heeft als bijnaam de roze stad, vanwege de kleur natuursteen die voor de constructie van vele gebouwen is gebruikt. We zien het plein van de republiek met een stenen tapijt waaronder 3.000 jaar geschiedenis ligt verborgen en lopen langs het operahuis. Daarna bewonderen we het betoverende uitzicht vanaf de top van het Cascade-monument op de Bijbelse berg Ararat. Bij het monument gewijd aan de genocide herdenken we deze zwarte bladzijden uit de Armeense geschiedenis. Aansluitend rijden we naar Echmiadzin, waar we de belangrijkste kathedraal van Armenië bewonderen. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit de 4e eeuw, toen het christendom in Armenië de staatsgodsdienst werd. Aan het eind van de dag genieten we bij een proeverij van twee soorten uitmuntende Armeense cognac. Vanavond is het diner in een plaatselijk restaurant inbegrepen en kunt u genieten van Armeense specialiteiten! (ca. 80 km)

dag 3: Kloosters en wijnen

In de loop van de ochtend rijden we naar het klooster van Chor Virap, gelegen dichtbij de Ararat. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht op deze heilige berg. Het klooster is bekend omdat Gregorius de Verlichter hier dertien jaar lang door koning Tiridates IV gevangen werd gehouden. Nadat Gregorius de koning in 301 tot het christendom bekeerde, werd Armenië het eerste land dat het christendom als staatsgodsdienst aannam. Hierna rijden we naar het klooster van Noravank, prachtig gelegen in een smalle kloof tussen rode rotsen. Op de terugweg naar Jerevan kunnen we tijdens een wijnproeverij de beste Armeense wijnen proeven, gemaakt van de beroemde Areni-druif. (ca. 260 km)

dag 4: Tempel van Garni en klooster van Geghard

In de ochtend bewonderen we in Garni een Grieks-Romeinse tempel uit de 1e eeuw na Christus. Dit is de enige antieke tempel in de Kaukasus. Vervolgens brengen we een bezoek aan een van de mooiste kloosters van Armenië, Geghard. Dit klooster is beroemd vanwege een geneeskrachtige bron en de goede akoestiek. Op de terugweg naar Jerevan stoppen we bij het historisch museum, waar we een goed overzicht krijgen van de geschiedenis van Armenië. (ca. 100 km)

dag 5: Meer van Sevan en kloosters

Onderweg naar Dilijan rijden we langs het meer van Sevan, een van de hoogstgelegen zoetwatermeren ter wereld. Op het schiereiland van Sevan ligt het klooster van Sevanank. Hier hebben we een weergaloos uitzicht op het diepblauwe meer en de omringende bergen. We rijden verder door een betoverend landschap en bezoeken onderweg twee bijzondere kloosters. Allereerst gaan we naar het 12e-eeuwse klooster van Goshavank en vlak bij Dilijan bezoeken we het klooster van Haghartsin, dat letterlijk torenhoge adelaar betekent. Deze bijnaam verwijst naar een wonderbaarlijke gebeurtenis bij de inwijding van het klooster. Aan het eind van de dag komen we aan in Dilijan, waar we in een plaatselijk restaurant genieten van de Armeense keuken. We overnachten in dit voormalig kuuroord. (ca. 160 km)

dag 6: Kloosters, chatsjkars en Georgië

Vandaag verlaten we Armenië. Via een mooie route rijden we naar de in bosrijke heuvels gelegen middeleeuwse kloosters van Sanahin en Haghpat. Beide Byzantijnse kloosters dateren uit de 10e tot de 12e eeuw en staan de op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Sanahin betekent letterlijk ‘ouder dan die’. Het complex bevat prachtige chatsjkars, Armeense stèles gedecoreerd met rozetten, vlechtwerk en plantmotieven. Centraal op de chatsjkar staat een kruis. We rijden verder door dit bosrijke landschap en na de grensformaliteiten bereiken we Tbilisi. In de hoofdstad van Georgië verblijven we twee nachten. (ca. 215 km)

dag 7: Stadstour Tbilisi

We maken uitgebreid kennis met het sfeervolle Tbilisi, de stad die aan drie zijden wordt omringd door machtige bergen. Het hart van de stad is de Roestavelistraat. Aan deze flaneerpromenade bevinden zich de duurdere winkels en restaurants. Moderne gebouwen worden afgewisseld met karakteristieke houten huizen met prachtige balkons. We zien onder andere de kathedraal van Sioni, de karavanserai, de zwavelbaden en de basiliek van Anchiskh.

dag 8: Mtsketa en grottenstad Uplistsikhe

We rijden naar de voormalige hoofdstad van Georgië, Mtskheta. Hier zien we de Jvari-kerk, die schitterend ligt met uitzicht op twee rivieren die op dat punt bij elkaar komen. Ook bekijken we de Svetitschoveli-kathedraal, waar de mantel van Christus zou worden bewaard en waar zich vele wonderen hebben voltrokken. In Gori, de geboorteplaats van de dictator Jozef Stalin, kunnen we het museum dat aan hem is gewijd, bezoeken. Ook stoppen we in de grottenstad Uplistsikhe, een van de oudste nederzettingen van de Kaukasus. Het nu verlaten stadje ligt op een moeilijk te benaderen rots en biedt een weids uitzicht over een vruchtbare vallei en de rivier de Mtkvari. Door de ligging aan de Zijderoute profiteerde de stad van de bloeiende handel tussen Oost en West totdat de stad in de 13e eeuw werd verwoest. Aan het eind van de dag komen we aan in Gudauri, waar we overnachten. Het diner is vandaag inbegrepen. (ca. 270 km)

dag 9: Jeeptocht door Kazbegigebergte

Een spectaculaire rit langs de rivier Tergi brengt ons naar Stepantsminda, de belangrijkste stad van de regio. We worden met 4-wheel drives naar de op 2.170 meter hoogte gelegen Gergeti Drie-eenheidskerk gebracht, vanwaar we een adembenemend uitzicht hebben op de besneeuwde toppen van de Kaukasus. Op de terugweg naar Tbilisi bezoeken we het 17e-eeuwse fort van Ananuri. Dit kasteel ontleent zijn naam aan Ana uit Nuri, die weigerde een geheim te onthullen waardoor het fort niet in handen van de vijand viel. De vesting heeft een schitterende ligging in de groene bergen met uitzicht op het Zhinvalistuwmeer. We rijden verder via de Georgische militaire weg, een van de mooiste bergwegen ter wereld, naar Tbilisi. Hier verblijven we de laatste twee nachten. (ca. 200 km)

dag 10: Sighnaghi en Tsinandali

We rijden naar de stad van de liefde: Sighnaghi, het meest romantische plekje van Georgië. U kunt langs de oude verdedigingsmuur lopen en een van de vele torens beklimmen om van prachtige uitzichten te genieten. Ook bezoeken we het Bodbe-klooster met een schitterende tuin met mooie vergezichten. Vervolgens rijden we naar Tsinandali en bezoeken het huismuseum van prins Aleksandre Chavchavadze. De prins erfde dit landgoed in 1835 van zijn vader en veranderde het in een soort Italiaans paleisje met een mooie tuin. Het was de plaats waar hij regelmatig buitenlandse gasten vermaakte met muziek en met zijn zelfgemaakte wijnen. Chavchavadze bouwde Georgië’s oudste en grootste wijnmakerij, waarbij hij de Europese en eeuwenoude Georgische wijntradities combineerde. De droge witte Tsinandali wijn wordt hier nog steeds geproduceerd. (ca. 300 km)

dag 11: Terugvlucht Tbilisi – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Tbilisi gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam met een tussenstop in Warschau. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
LOT Polish Airlines

Amsterdam - Warschau19:45 - 21:45 uur
Warschau - Yerevan22:15 - 03:50 uur
Tbilisi - Warschau04:55 - 06:40 uur
Warschau - Amsterdam07:20 - 09:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Silachi-(Ani-central-Inn)-hotel in Yerevan, Armenië
Hotel Silachi - Yerevan
Het hotel Silachi ligt op ongeveer een half uurtje wandelen van het Plein van de Republiek en de nationale kunstgalerie in Jerevan. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een zwembad, een sauna en er is gratis wifi in het gehele hotel. De kamers beschikken over airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche, een föhn en een toilet.

Bekijk de website van hotel Silachi (Ani central Inn)
Diligence hotel in Dilijan, Armenië
Hotel Diligence - Dilijan
Het hotel Diligence wordt omgeven door een tuin. Er is een bos op 50 meter van het hotel en het centrum van Dilijan is ongeveer 1,7 kilometer lopen. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een terras. De eenvoudige kamers zijn voorzien van een tv, een koelkast, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Diligence
Penthouse hotel in Tbilisi, Georgië
Hotel Penthouse - Tbilisi
Het Penthouse hotel is gelegen in de historische binnenstad van Tbilisi in de buurt van de Metekhi-kerk. De sfeervolle kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning en een badkamer met een douche en een toilet. In het gehele hotel kunt u gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Penthouse Hotel
Alpina hotel in Gudauri, Georgië
Hotel Alpina - Gudauri
Hotel Alpina ligt in de wintersportplaats Gudauri. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant, een bar en een terras. De rookvrije kamers zijn voorzien van verwarming, een tv, een balkon en een badkamer met een douche en/of een bad, een toilet en een föhn. In het gehele hotel kunt u gebruik maken van wifi.

Bekijk de website van hotel Alpina

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.