050 - 3 123 123

Groene oases, vruchtbare valleien, eindeloze woestijnen en ruige bergen

Marokko is een land vol geuren en kleuren. Hier smelten de Afrikaanse en Arabische cultuur samen. De authentieke Arabische sfeer proeft u natuurlijk in de koningssteden Fès, Mèknes en Marrakech. Prachtige paleizen van eeuwenoude dynastieën, schitterende Koranscholen, weelderige binnentuinen en indrukwekkende moskeeën bepalen het beeld in deze steden. Als u door de kleine straatjes van de medina slentert, waant u zich honderden jaren terug in de tijd.

Ook de natuur is weergaloos. Marokko heeft groene oases, vruchtbare valleien, eindeloze woestijnen en ruige bergen. Laat u overweldigen door de natuur van het Altasgebergte en geniet in de woestijn van de opkomende zon, die de zandduinen van felrood naar donkergeel kleurt. De prachtige steden en natuur en de hartelijkheid van de Marokkaanse bevolking zorgen er gegarandeerd voor dat deze reis een onvergetelijke ervaring wordt!

Tijdens deze fly drive kunt u de schoonheid en diversiteit van Marokko in korte tijd ontdekken. Alle logistieke zaken, zoals het vervoer en de hotels, zijn voor u geregeld. Met uw huurauto en een routekaart verkent u het magnifieke Atlasgebergte en 'het land van het grote licht’, het zuiden van Marokko. Vanuit de sfeervolle hotels, die centraal liggen, kunt u alle bezienswaardigheden makkelijk op eigen gelegenheid verkennen. In en om uw tent in Erg Chebbi beleeft u een echt woestijnavontuur. Ontdek Marokko op úw manier tijdens deze bijzondere fly drive!

Pluspunten
vluchten Transavia
9 dagen huurauto met airconditioning
transfer luchthaven – hotel en vice versa
Merzouga – Erg Chebbi en vice versa in 4x4
sfeervolle middenklassehotels
11x ontbijt en 1x diner
1 nacht tentenkamp Erg Chebbi
infomatiepakket en routekaart
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Mèknes en Marrakech
Fès, Beni-Mellal en Erfoud
Tinghir en Ouarzazate
kasbah Aït-Ben-Haddou
Merzouga en Erg Chebbi
Boulmane en El Kelaa
Jessica Bos, SRC Reizen
Jessica Bos
SRC-reisexpert sinds 2009
Bijzonder aan deze reis: 1 nacht tentenkamp Erg Chebbi
Genieten van een diner onder de heldere sterrenhemel: een nacht in Erg Chebbi is een onvergetelijke ervaring.

De reis in het kort

Amsterdam – Marrakech
Marrakech – Ouzoud – Beni-Mellal
Beni-Mellal – Meknès – Fès
Fès
Fès – Erfoud
Erfoud – Merzouga – Erg Chebbi
Erg Chebbi – Merzouga – Tinghir
Tinghir – Boulmane – El Kelaa – Ouarzazate
Ouarzazate – Zagora – Ouarzazate
Ouarzatate – Aït-Ben-Haddou – Marrakech
Kleurrijk Marrakech
Marrakech – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Marrakech

U vliegt naar Marrakech. Na aankomst wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van ons agentschap ter plaatse, die u naar uw hotel in Marrakech brengt. Hier verblijft u een nacht. Volgens velen is Marrakech de interessantste stad van Marokko. U heeft aan het begin van uw fly drive kort de tijd om een eerste indruk van deze bruisende stad te krijgen. Aan het einde van uw vakantie komt u terug voor een uitgebreider bezoek.

dag 2: Marrakech – Ouzoud – Beni-Mellal

’s Ochtends wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd. Als uw hotel in een autovrij deel van de stad ligt, dan krijgt u de auto op een van tevoren afgesproken locatie, op loopafstand van uw hotel. Gewapend met een informatiepakket en een routekaart gaat u op weg. U rijdt naar een idyllische plek: de honderd meter hoge watervallen van Ouzoud. Op de gezellige terrasjes kunt u lunchen of een kopje Marokkaanse muntthee drinken. Via een prachtige route met spectaculaire uitzichten rijdt u verder naar Beni-Mellal, dat aan de voet van de Midden-Atlas ligt. De 17e-eeuwse kasbah Bel Kush is een van de trekpleisters van deze verder vrij moderne stad, waar u een nacht verblijft. (reisafstand ca. 240 km)

dag 3: Beni-Mellal – Meknès – Fès

Een leuke route brengt u bij Meknès, de kleinste van de vier koningssteden. In deze ontspannen stad, die een rustige medina vol okergeel gekalkte huizen heeft, kunt u bijvoorbeeld gezellig lunchen. De medina, de oude stad, is omgeven door een stadsmuur met verschillende fraai versierde toegangspoorten. De bekendste is Bab Mansour el-Aleuj, die als een van de mooiste ter wereld wordt gezien. Ook de drukbezochte groentemarkt vlak bij deze poort is een aanrader. De kasbah in het zuiden is ook omgeven door muren. Hier vindt u de het Dar el-Machzen-paleis, het 'waterhuis’ Dar el-Ma en het mausoleum van Moulai Ismaïl, de grote sultan die regeerde van 1672 tot 1727. Hij maakte van het kleine dorp Meknès een belangrijke stad. Na uw kennismaking met Meknès vervolgt u uw reis. U rijdt naar Fès. Stop onderweg zeker in Volubilis, de belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko. In de Romeinse tijd was deze plek belangrijk omdat van hieruit olijfolie, (wilde) dieren en graan naar Rome werden geëxporteerd. De Romeinse resten van Volubilis behoren tot de best bewaarde ter wereld. U kunt hier onder andere prachtige mozaïeken bewonderen. Uw hotel voor de komende twee nachten staat in het oude centrum van Fès. (reisafstand ca. 370 km)

dag 4: Fès

Tussen de vruchtbare heuvels van het Rifgebergte en het Midden-Atlasgebergte ligt Fès, een koningsstad met een authentieke Arabische sfeer. Fès is de oudste van de koningssteden en heeft veel monumenten, zoals de universiteit en het heiligdom van Moulai Idriss. U kunt deze prachtige stad zelf ontdekken. Een aanrader is de Karaouinemoskee uit 859, die plaats biedt aan 22.000 gelovigen. De moskee was eeuwenlang een van de belangrijkste spirituele centra van de islam. Bezoek ook zeker de medina Fès el-Bali, die een authentieke Arabische sfeer ademt. Dit ‘openluchtmuseum’ is een wirwar van wel 9.400 straatjes. ’s Zomers is het er aangenaam koel, doordat de zon de nauwe gangetjes nauwelijks bereikt. De geuren van de handelswaar, zoals specerijen en wierook, komen u van alle kanten tegemoet. Het middeleeuwse karakter is behouden gebleven: de belangrijkste vervoersmiddelen, de ezels, hebben voorrang. Rond het Seffarineplein liggen de leerlooierijen, waar nog op een traditionele manier huiden worden gelooid en geverfd. Hier kunt u zien én ruiken hoe de leerlooiers hun vak uitoefenen.

¡ Extra
Wilt u uitgebreid met een ‘local’ kennismaken met het oude centrum? Maak dan een wandeling met een gids door de medina Fès el-Bali (kosten ca. € 79,-).

dag 5: Fès – Erfoud

Op deze intensieve reisdag rijdt u door de mooie cederwouden van het dunbevolkte Midden Atlasgebergte. Daarna steekt u de Hoge Atlas over. Als u de palmbomen in de Ziz-vallei ziet, heeft u het zuiden van Marokko, ‘het land van het grote licht’ bereikt. Dit soms onherbergzame gebied van bergen, woestijnen en kasbahs wordt door minder toeristen bezocht. Geheel onterecht: het is een prachtig gebied! U overnacht in Erfoud, een stad in een woestijnvlakte. Erfoud is een van de belangrijkste oases van Marokko. Het water is afkomstig van een zogenaamde ‘wadi’. Rond deze oasestad staan meer dan een miljoen palmbomen! (reisafstand ca. 400 km)

dag 6: Erfoud – Merzouga – Erg Chebbi

U rijdt door naar Merzouga, een dorp met dadelpalmen aan de rand van het woestijnduingebied. U laat uw huurauto tijdelijk achter en stapt over op een ander vervoermiddel: u reist in een 4-wheel drive naar een schitterend gelegen tentenkamp in de zandduinen van Erg Chebbi! Daar verblijft u in eenvoudige tenten. ’s Avonds geniet u onder de flonkerende sterrenhemel van een heerlijk diner: een bijzondere ervaring! (reisafstand ca. 60 km)

dag 7: Erg Chebbi – Merzouga – Tinghir

’s Ochtends beleeft u de zonsopkomst boven de woestijn. De zon kleurt de zandduinen van felrood naar donkergeel. Zacht zand en kleurrijke heuvels, soms wel 50 meter hoog, zo ver u kunt kijken: dit is een authentieke woestijnervaring! Na het ontbijt rijdt u in uw 4-wheel drive weer terug naar Merzouga. Vanaf hier rijdt u met uw huurauto naar Tinghir, waar uw hotel staat. Deze stad ligt in het hart van een van de mooiste oases van Zuid-Marokko. Hier kunt u een wandeling door de bekende Todrakloof maken. De 15 kilometer lange kloof heeft loodrechte rotswanden van wel 300 meter hoog. De wanden kleuren, afhankelijk van het zonlicht, roze, rood en bruin. Werkelijk een spectaculair gezicht! (reisafstand ca. 200 km)

dag 8: Tinghir – Boulmane – El Kelaa – Ouarzazate

Via de route van de 1.000 kasbahs, een oude karavaanroute tussen de Atlantische Oceaan en Algerije, rijdt u naar Boumalne. Hier kunt u de prachtige Dadeskloof bezoeken. Dit is een oase van rust met fascinerende rotsformaties en reusachtige kasbahs. Daarna reist u naar El Kelaa, een stadje dat bekendstaat om zijn rozen. Volgens een legende namen Mekka-reizigers in de 10e eeuw een bepaalde rozensoort mee. Een ander verhaal vertelt dat de Feniciërs de kleine, roze roos uit het oude Perzië meebrachten. De rozen worden onder andere gebruikt voor rozenwater. Via een totaal verlaten steen- en berglandschap, waar westerns en bekende films als ‘Lawrence of Arabia’ zijn opgenomen, rijdt u naar Ouarzazate, ook wel ‘het Hollywood van Marokko’ genoemd, waar u overnacht. Hier kunt u de kasbahs van Tiffoulttoute en Taoutrirt bewonderen. De laatste staat op een rots vanwaar u een prachtige uitzicht op een vallei heeft. (reisafstand ca. 170 km)

dag 9: Ouarzazate – Zagora – Ouarzazate

Wilt u nog een keer het echte woestijngevoel beleven? Maak dan een dagtocht naar Zagora. Dit was ooit de laatste pleisterplaats op de grote karavanenroute die dwars door de Sahara naar Timboektoe ging. Zagora wordt niet voor niets ‘de poort van de woestijn’ genoemd. Onderweg kunt u genieten van palmbossen met tientallen kasbahs en ksars, versterkte dorpen. In Zagora ziet u de ruïnes van een vesting uit de tijd van de Almoraviden, de 11e eeuw. Deze vesting diende om de Sahara-handel te controleren. Via de brug over de Draa komt u bij de joodse kasbah van Amazraou. Het bekendste beeld van Zagora is het bord waarop staat dat de reis naar Timboektoe nog 52 dagen duurt. Op een kameel, welteverstaan! Op woensdag en zondag is er een markt in Zagora: een ware belevenis. Werkelijk alles is hier te koop: van hele koe tot kop, van sieraad tot plastic afwasbak, van tomaat tot dadel en van bed tot kast. Na uw bezoek gaat u terug naar uw hotel in Ouarzazate. (reisafstand ca. 330 km)

dag 10: Ouarzatate – Aït-Ben-Haddou – Marrakech

Uw reist weer terug naar het beginpunt van uw reis: Marrakech. Uw eerste stop op deze dag kan een bezoek zijn aan Aït-Ben-Haddou, de best bewaard gebleven kasbah van Marokko. Ait-Ben-Haddou is een middeleeuwse Berberse verstevigde stad die bekendstaat om de schitterende kasbahs, die op een heuvel zijn gebouwd. De uit leem opgetrokken burchten zijn versterkt door muren met hoektorens, met daartussen smalle stegen: een typisch voorbeeld van de Zuid-Marokkaanse bouwkunst. Na dit bezoek rijdt u door het Hoge Atlasgebergte naar Marrakech: een prachtige route! U bereikt het hoogste punt van deze reis op de 2.260 meter hoge Tizi-n-Titchka-pas. Onderweg geniet u van prachtige uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen. Ook komt u pittoreske Berberdorpjes tegen. In de middag komt u in Marrakech aan, waar u twee nachten verblijft. U levert uw huurauto in bij het hotel, of op een locatie dicht bij uw hotel. Deze locatie wordt van tevoren doorgegeven. (reisafstand ca. 365 km)

dag 11: Kleurrijk Marrakech

Volgens velen is Marrakech de interessantste stad van het land. U kunt deze bruisende stad op eigen gelegenheid ontdekken. Marrakech wordt ook wel ‘de rode stad’ genoemd: de stadsmuren en huizen zijn gemaakt van rood leem. Binnen deze muren ligt een doolhof van straatjes, stegen en huizen. Marrakech heeft de grootste medina van Marokko. Dikke stadsmuren met een totale lengte van 19 kilometer omringen de volledige medina. U kunt heerlijk dwalen in de soeks. Hier kunt u op zoek gaan naar mooie souvenirs, zoals kleurige leren tassen en zilveren sieraden. Onderhandelen hoort erbij! Hier zijn ook de Koutoubaimoskee en haar karakteristieke vierkante minaret te vinden. Deze 70 meter hoge toren, hét symbool van Marrakech, werd voltooid in 1196. Het hart van de medina is een groot plein: Djema el-Fna. Dit plein verandert na zonsondergang in een bonte kermis van eetstalletjes, waarzeggers, dansers, acrobaten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Hier kunt u het traditionele Marokko ervaren. U kunt ook voor een of meerdere optionele excursie(s) gaan. U kunt bij uw boeking aangeven welke optionele excursie(s) u wilt doen.

¡ Extra
U kunt onder leiding van een gids een trekking maken langs de kleine Berberdorpjes in de Imnan-vallei van de Hoge Atlas. ’s Middags eet u een typische Berberlunch bij een Berberfamilie (kosten ca. € 165,-).

Een kookworkshop op de biologische Berberboerderij van chef Tarik, in de Hoge Atlas, is een onvergetelijke ervaring. Na de workshop maakt u een korte wandeling naar een Berberdorpje (kosten ca. € 152,-).

Leert u koken zoals de Marokkanen dat thuis doen? U kookt samen met Marokkaanse vrouwen. U raakt dus zeker geïnspireerd! (kosten ca. € 57,-).

dag 12: Marrakech – Amsterdam

U wordt door onze lokale vertegenwoordiger naar de luchthaven van Marrakech gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Wandeling Medina Fès, Marokko
Wandeling medina – Fès
Wandel door de middeleeuwse stad Fès el-Bali
Duur: halve dag
Inclusief: Engelssprekende gids
kosten: € 79,00 per persoon
Samen met een gids kunt u een wandeling door de medina Fès el-Bali maken. Binnen de verdedigingsmuren van de medina is een zee aan daken te vinden, met minaretten en koepels die erboven uitsteken. In de wirwar van kleine staatjes en steegjes ziet u de belangrijkste monumenten, zoals madrassa's, Arabische herbergen, paleizen, woningen, moskeeën, paleizen, de ateliers van ambachtslieden en winkeltjes.
Trekking Berberdorpjes Marrakech, Marokko
Trekking Berberdorpjes - Marrakech
Ontmoet de oorspronkelijke bewoners, de Berbers
Duur: hele dag
Inclusief: Marrakech – Imnan-vallei en vice versa in een 4-wheel drive, gids, lunch, trekking, muildieren en muildierdrijvers en thee
Exclusief: drankjes tijdens de lunch, persoonlijke uitgaven en fooien
kosten: € 165,00 per persoon
In Marrakech kunt u kennismaken met de Berbers. ’s Ochtends vroeg wordt u in een 4-wheel drive bij uw hotel opgehaald. Door een schitterend landschap rijdt u in een dik uur naar het eerste Berberdorpje: Asni. Als u hier op een dinsdag bent, dan is hier een markt. In Asni begint de trekking. In circa 1 uur loopt u via ezelpaden naar het volgende Berberdorp. Er is een muilezel per twee personen beschikbaar voor de bagage. Of voor uzelf. Een gids geeft u een rondleiding in het dorp. Zo krijgt u een goede indruk van het leven hier. Nadat u hier een kopje Marrokkaanse thee heeft gedronken, loopt u door naar het volgende dorp. Hier luncht u bij een Berberfamilie. U eet traditionele Berbergerechten: erg bijzonder! Na de lunch loopt u verder naar Imlil. Vanaf hier brengt een 4-wheel drive u terug naar uw hotel in Marrakech.
Kookworkshop biologische Berberboerderij Marrakech, Marokko
Kookworkshop biologische Berberboerderij
Ontdek de geheimen van de Marokkaanse keuken
Duur: hele dag
Inclusief: Marrakech – Lalla Tarkoust en vice versa in een 4-wheel drive of minibusje, kookworkshop, lunch, wandeling naar een Berberdorpje en thee
Exclusief: drankjes tijdens de lunch, persoonlijke uitgaven en fooien
kosten: € 152,00 per persoon
’s Ochtends wordt u met een 4-wheel drive of minibusje (afhankelijk van het aantal deelnemers) bij uw hotel opgehaald. In een klein uurtje rijdt u door de prachtige omgeving van Marrakech, met Berberdorpjes, ezels, schapen en geiten, naar de biologische Berberboerderij in Lalla Takerkoust. Hier wordt u welkom geheten met een kopje muntthee. Daarna gaat u, met hulp van de chef, aan de slag. U wordt ingewijd in de geheimen van de Marokkaanse keuken. De chef leert u hoe u een overheerlijke tajine en een Marokkaanse salade maakt. Als de tajine staat te koken op een houtskoolvuur, neemt de chef u mee voor een rondleiding door zijn groente- en kruidentuin. Daarna is uw zelfbereide lunch klaar. U eet in een tent in de prachtige tuin van de boerderij. Na de lunch maakt u een korte wandeling naar een Berberdorpje. In een traditioneel Berberhuis drinkt u een kopje muntthee. U wandelt terug naar de boerderij en wordt daarna teruggebracht naar uw hotel in Marrakech.
Kookworkshop traditioneel Marrokaans huis Marrakech, Marokko
Kookworkshop – Marrakech
Leer koken als de Marrokkanen thuis doen
Duur: 10.00 - ca. 15.30 uur
Inclusief: boodschappen, koken met Marokkaanse vrouwen, lunch met minimaal vier gerechten, de recepten, Nederlands-, Engels- en Franstalige begeleiding, water, thee en Marokkaanse wijn
Exclusief: transfer hotel – kooklocatie en vice versa
kosten: € 57,00 per persoon
Leert u koken zoals de Marokkanen dat thuis doen? De workshop begint ’s ochtends met een bezoek aan de soek. Hier gaat u met een boodschappenlijstje naartoe en doet u boodschappen. Daarna kookt u, samen met Marokkaanse vrouwen, op de patio van een riad, een traditioneel Marokkaans huis. Daarna kunt u uw kookkunsten zelf uitproberen op het dakterras, met een Marokkaans wijntje erbij. Aan het einde van de middag drinkt u, volgens Marokkaans gebruik, nog een kopje muntthee. Na afloop krijgt u de recepten mee!

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema’s van transavia voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Marrakech15:25 - 18:20 uur
Marrakech - Amsterdam19:05 - 23:50 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto in de categorie BB inbegrepen (een Dacia Logan of gelijkwaardig). U kunt tegen betaling van een toeslag een upgrade boeken vanaf ca. € 265,-. Het is aan te raden een auto met gps-systeem bij te boeken. Dit kan tegen betaling van een toeslag van circa € 10,- per dag. Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen. We gaan ervan uit dat u op de hoogte bent van de huurvoorwaarden als u deze reis boekt.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle middenklassehotels geselecteerd. Deze hotels liggen voornamelijk in de stadscentra of op andere mooie locaties. De hotels beschikken over een lift, een restaurant, een bar en een 24-uurs-receptie. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Niet in alle hotels is (goed werkend) wifi. Tijdens de overnachting in Merzouga verblijft u in eenvoudige tenten met 2-persoonsbedden. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Riad Sabah, Marokko
Hotel Riad Sabah - Marrakech
Riad Sabah is een riad in de medina van Marrakech. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of een paleis met een binnentuin of -plaats, vaak gelegen in het oude stadsgedeelte. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht. Bij helder weer kunt u zelfs de bergen van de Hoge Atlas zien! Het beroemde Djemaa el Fna-plein ligt op slechts 5 minuten lopen van het hotel.

Bekijk de website van Riad Sabah
Chems, Marokko
Hotel Chems - Beni Mellal
Hotel Chems ligt aan de voet van het Midden Altasgebergte, tussen de olijfplantages. Het is een aangenaam hotel met een buitenzwembad in een mooie tuin.
Zahrat al Jabal, Marokko
Hotel Zahrat Aljabal - Fès
Dit aangename hotel ligt in het hart van de stad. U wandelt in twintig minuten naar de Ibn Danan-synagoge.

Bekijk de website van Hotel Zahrat Aljabal
Palm's Club, Marokko
Hotel Palm's Club - Erfoud
Palm’s Hotel Club is een typisch Marokkaans hotel. Het hotel ligt in een park van 5 hectare. Het centrum bereikt u in 5 minuten met de auto. In de tuin van het hotel kunt u bijkomen van alle indrukken van de reis. Het hotel heeft een buitenzwembad, een sauna en een wellnesscentrum.

Bekijk de website van Palm’s Hotel Club
Palmyras y Dunas, Marokko
Hotel Palmyras y Dunas - Merzouga
De tenten van Palmyras y Dunas zijn ingericht in een traditionele Berberstijl, met een comfortabel bed. U kunt gebruikmaken van een gedeelde badkamer en een gedeeld toilet. ’s Ochtends wordt er een typisch Marokkaans ontbijt geserveerd. Het restaurant is gevestigd in een Berbertent en serveert lokale dinerspecialiteiten. In de naastgelegen hotel is een zwembad aanwezig, waar u gebruik van kunt maken.

Bekijk de website van Palmyras Dunas Camp
Hotel Tomboctou, Marokko
Hotel Tomboctou - Tinghir
Tomboctou is gevestigd in een voormalige kasbah. Daardoor heeft het hotel een typisch Marokkaanse sfeer. Het hotel heeft een mooie bloementuin en een zwembad. Op het terras kunt u genieten van de relaxte sfeer.

Bekijk de website van Hotel Tomboctou
La Perle du Sud, Marokko
Hotel La Perle du Sud - Ouarzazate
Hotel Perle du Sud is een modern hotel. Het hotel ligt in het centrum van Ouarzazare en heeft een zwembad.

Bekijk de website van Hotel la perle du Sud

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
vlucht Amsterdam – Marrakech en vice versa met Transavia (in de laagste boekingsklasse).
Luchthavenbelastingen en heffingen.
9 dagen vervoer in een huurauto categorie BB met airconditioning, inclusief verzekeringen.
Privétransfer luchthaven Marrakech – hotel en vice versa.
4-wheel drive Merzouga – Erg Chebbi en vice versa.
Verblijf in centraal gelegen middenklassehotels in een 2-persoonskamer voorzien van een bad of een douche en een toilet.
Overnachting in een tentenkamp in de woestijn van Erg Chebbi.
Verzorging op basis van logies en ontbijt. In het tentenkamp in de woestijn van Erg Chebbi is het diner inbegrepen.
Informatiepakket en goede wegenkaart.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In de volgende stappen maakt u een voorlopige reservering. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. De reissom in de offerte kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op om uw reservering door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen op twee prachtige locaties. U kunt nog langer genieten van het levendige Marrakech. Daarnaast kunt u in Essaouira bijkomen van alle indrukken tijdens een strandvakantie. Hieronder vindt u meer informatie over de beide verlengingsmogelijkheden. U kunt uw verlenging bij uw boeking doorgeven.

Marrakech
Het bruisende Marrakech is een langer bezoek zeker meer dan waard! In ‘de rode stad’, volgens velen de interessantste stad van het land, is meer dan genoeg te zien, te ruiken en te proeven. Tijdens deze verlenging geniet u een paar dagen langer van het doolhof van straatjes, steegjes en huizen, de geuren en de kleuren, de oude ambachten, de smakelijke Marokkaanse keuken, de grootste medina van Marokko en het levendige Djemaa el Fna-plein

Essaouira
Dit vissersplaatsje, ook wel bekend onder de oude naam Mogador, was ooit een beruchte piratenenclave. De vestingmuren herinneren nog aan deze tijd. Vanaf deze muren heeft u een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan en de eilandjes voor de kust. Essaouira is een pittoresk kustplaatsje waar het heerlijk toeven is. U kunt hier eindeloos dwalen over de levendige soeks en door de kronkelende en smalle steegjes, en genieten van het strand en de zon. Doordat hier altijd een koel briesje waait, is de temperatuur erg aangenaam. Als u van vis houdt, bent u hier aan het juiste adres. Dagelijks wordt er verse vis gevangen bij dit vissersplaatsje.

Riad Sabah, Marokko
Hotel Riad Sabah - Marrakech
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 105 p.p.
Riad Sabah is een riad in de medina van Marrakech. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of een paleis met een binnentuin of -plaats, vaak gelegen in het oude stadsgedeelte. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht. Bij helder weer kunt u zelfs de bergen van de Hoge Atlas zien! Het beroemde Djemaa el Fna-plein ligt op slechts 5 minuten lopen van het hotel.

Bekijk de website van Riad Sabah
Hotel Ryad
Hotel Ryad Mogador - Essaouira
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 429 p.p.
Het sfeervolle hotel ligt niet ver van het strand van Essaouira. Het hotel heeft een buitenzwembad en tegen betaling kunt u gebruik maken van de wellnessfaciliteiten, zoals een traditionele hamam.

Bekijk de website van Hotel Ryad Mogador
Riad el Grably, Marokko
Hotel Riad El Grably - Marrakech
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 165 p.p.
Dit kleine, charmante hotel met maar 6 kamers ligt midden in de medina, vlak bij het Bahia-paleis. Het Djemaa el Fna-plein ligt op 6 minuten lopen van Riad El Grably.

Bekijk de website van Riad El Grably