Olijven, honing en bijzondere feesten

Reisleidster Astrid Schalke:
‘Een verlegen klein meisje stapt aan de hand van haar moeder rond op het drukke dorpsplein. Ze draagt een prachtig jurkje. Om haar heen verzamelen zich steeds meer dorpelingen, velen gehuld in de traditionele klederdracht van het bergdorp Metsovo, dat in het hart van de Epirus-streek ligt. Het is de naamdag van de heilige Paraskevi, de heilige waaraan hun kerk die het middelpunt van het dorp vormt, is gewijd. En dat wordt gevierd! Nadat men naar de kerk is geweest, barst er een gezellig volksfeest los met zang en dans. Stoere mannen galopperen op paarden door de geplaveide straten. Tijdens deze bijzondere reis zijn we getuige van dit feest en worden we hartelijk verwelkomd door de gastvrije Grieken.

In de meeste Griekse dorpjes is het dorpsplein dé verzamelplek voor de bevoling. Je vindt er vrijwel altijd een kerk, een grootse plataan die voor de welkome schaduw zorgt, en natuurlijk een barretje, waar Griekse koffie gedronken wordt. Dit is iets wat we op het schiereiland Pilion ook zullen zien. We dwalen niet alleen door enkele traditionele bergdorpjes, maar maken ook een prachtige rit door een overweldigend mooi landschap met de stoomtrein Moutzóuris.

Natuurlijk is er tijdens deze prachtige rondreis aandacht voor bekende steden als Thessaloniki en Athene, en voor beroemde opgravingen als Olympia, Delphi en Mycene. Maar wat de reis extra bijzonder maakt, is de aandacht voor het authentieke Griekenland. We bezoeken een biologische honingboerderij, hebben aandacht voor de olijf en maken een prachtige wandeling in het overweldigende landschap rondom Delphi, waar we in een dorpje een mooi folkloremuseum bezoeken. Ook kunt u een voorstelling bijwonen tijdens het festival van Epidauros. In dit antieke theater worden in de zomermaanden nog steeds Griekse drama’s opgevoerd. En natuurlijk is er af en toe tijd voor een verfrissende duik in de azuurblauwe zee. Reis mee en beleef het échte Griekenland!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
14x ontbijt en 12x diner
2x verblijf authentieke bergdorpjes
bezoek honingboerderij
wandeling omgeving Delphi
rit per historische stoomtrein
optionele voorstelling theater Epidauros
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
naamdag heilige Paraskevi in Metsovo
Thessaloniki en Athene
koningsgraven van Vergina
opgravingen Delphi en Olympia
zwevende Meteorakloosters
Metsovo en Portaria
schiereiland Pilion
authentiek Miliès
klooster van Ossios Loukas
folkloremuseum in Chrisso
museum van de weefkunst in Arachova
olijfmuseum Sparta
Byzantijnse hofstad Mistras
koningsburcht Mycene
Akropolis in Athene
Reisleidster Astrid Schalke
SRC-reisleidster sinds 1996
Favoriete plek: bergdorp Metsovo
We worden door de vriendelijke Griekse bevolking hartelijk ontvangen bij de naamdag van de heilige Paraskevi: een prachtig volksfeest die in traditionele kledij wordt gevierd!
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
Reisleidster Claudia Vosman
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Arjiris Angelou
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Helma Renes
Reisleidster sinds 1997

De reis in het kort

Amsterdam – Thessaloniki
Verkenning van Thessaloniki
Archeologisch museum van Vergina
De overweldigende Meteorakloosters
De naamdag van de heilige Paraskevi
De prachtige natuur van Pilion
Bezoek aan Ossios Loukas en wandeling naar Chrisso
Museum van de weefkunst en het heiligdom van Delphi
Antiek Olympia
Zoete honing en Messinía
Griekse olijfolie en wonderschone fresco's in Mistras
Mycene en schilderachtig Nauplion
Vrije dag en festival van Epidauros
Rondrit Athene en bezoek aan de Akropolis
Athene – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Thessaloniki

We vliegen naar Griekenland. Na aankomst op de luchthaven van Thessaloniki worden we naar het hotel in de omgeving van de stad gebracht, waar we twee nachten verblijven. Het hotel ligt vlak bij het strand, dus na aankomst kunt u een duik nemen in de azuurblauwe zee. Of maakt u een wandeling over de boulevard en eet u op een van de terrasjes verse calamari met een Griekse salade en een glaasje ouzo erbij? (ca. 15 km)

dag 2: Verkenning van Thessaloniki

Thessaloniki werd in 315 v.Chr. gesticht door generaal Kassander. De stad is vernoemd naar zijn vrouw, de zus van Alexander de Grote. Na een stadsrondrit bewonderen we in het museum voor Byzantijnse cultuur prachtige iconen uit de 15e tot de 19e eeuw. Ook zien we de beruchte Lefkos Pyrgos, de Witte Toren, en bezichtigen we de kerk van de heilige Demetrios. ’s Middags heeft u enkele uren ter vrije besteding in deze gezellige stad. Wandelt u naar het Aristotelesplein of bezoekt u het archeologisch museum? Een aanrader is een bezoekje aan de markthallen van de stad, waar verse streekproducten worden verkocht. Hier kunt u ook heerlijk lunchen! (ca. 20 km)

dag 3: Archeologisch museum van Vergina

In het unieke, schitterend opgezette museum van Vergina bezichtigen we de koningsgraven van Philippus van Macedonië, de vader van Alexander de Grote, en van zijn kleinzoon. De façades van de graftombes zijn werkelijk in prachtige staat bewaard gebleven! We zullen versteld staan van de vele tentoongestelde rijkdommen die afkomstig zijn uit een tijdperk waarin macht en afgunst de boventoon voerden. De kroon en de gouden larnax (kleine kist) van Philippus II zijn enkele van de pronkstukken van het museum. Na dit indrukwekkende bezoek rijden we naar het hotel in Kalambaka. (ca. 250 km)

dag 4: De overweldigende Meteorakloosters

In de laat-Byzantijnse en Turkse periode vormden spelonken in bizar gevormde kiezelrotspartijen rondom Kalambaka een veilig toevluchtsoord voor op de vlucht geslagen monniken. In dit feeërieke landschap werden uiteindelijk 24 orthodoxe kloosters gebouwd op vrijwel onbereikbare plaatsen. Door hun hoge ligging, bovenop de rotsen, lijkt het alsof de kloosters in de lucht zweven. Tegenwoordig zijn de deels nog door monniken en nonnen bewoonde kloosters via trappen te bereiken, zodat we gemakkelijk een aantal kloosters kunnen bezoeken. Na ons bezoek reizen we via de Katara-pas naar het hart van de streek Epirus, voor een overnachting in het charmante bergdorpje Metsovo. In de avond beginnen hier de feestelijkheden in verband met de naamdag van de heilige Paraskevi. Vanuit ons hotel wandelen we, net als vele dorpsbewoners, naar het centrale dorpsplein. Hier wordt voor de Paraskevi-kerk een dienst gehouden. (ca. 70 km)

dag 5: De naamdag van de heilige Paraskevi

Het is de naamdag van de heilige Paraskevi en dit wordt uitbundig gevierd! Wij zijn getuige van een bijzonder feest. Deze ochtend gaat iedereen naar de kerk en aansluitend barst buiten een uitbundig feest los met zang en dans. Een deel van de inwoners, zowel jong als oud, gaat gekleed in traditionele klederdracht en jonge mannen galopperen op paarden door de straten. Dankzij de gastvrijheid van de inwoners van Metsovo is het een geweldige belevenis om dit van dichtbij mee te maken. Aansluitend reizen we in oostelijke richting naar het schiereiland Pilion, de woonplaats van de centauren. De streek staat bekend om de mythische verhalen, authentieke bergdorpjes, mooie stranden en de vele olijfboom- en fruitboomgaarden. Ons charmante hotel voor de komende twee nachten staat in het bergdorpje Portaria. (ca. 210 km)

dag 6: De prachtige natuur van Pilion

In Áno Lechónia stappen we in de Moutzóuris, een historische stoomtrein. De rit gaat door ongerepte gebieden, tussen de olijfboomgaarden door, over hoge boogbruggen en door kleine tunneltjes. Onderweg genieten we van prachtige vergezichten! Er wordt een korte stop gemaakt in Áno Gatzea, waar een klein, maar mooi olijfmuseum bezocht kan worden. Eindpunt van de rit is het fotogenieke stationnetje van het gezellige Miliès. Vanaf hier wandelen we deels via de oude kalderimia, ezelpaadjes, naar het gezellige hoger gelegen centrum van het dorp, waar we de traditionele herenhuizen zien. U kunt in een van de sfeervolle tavernes lunchen. In de Panmegistón Taxiarhón-kerk, die een belangrijke rol speelde bij de revolutie tegen de Turken, bewonderen we de prachtig bewaard gebleven fresco’s en Byzantijnse iconen. Ook bezoeken we de oude bibliotheek, waar bijzondere manuscripten bewaard worden. Hierna rijden we via een mooie route langs andere bergdorpjes terug naar ons hotel. (ca. 100 km)

dag 7: Bezoek aan Ossios Loukas en wandeling naar Chrisso

We reizen richting Delphi, dat schitterend gelegen is: de uitzichten over het Parnassos-gebergte en de groene valleien vol olijfboomgaarden zijn adembenemend! We bezoeken onderweg het 11e-eeuwse klooster van Ossios Loukas, dat gebouwd werd om de kluizenaar Lucas te herdenken. Volgens velen is dit het mooiste Byzantijnse klooster van Griekenland. In de namiddag maken we vanaf Delphi, deels via het antieke pelgrimspad, een wandeling naar het lager gelegen dorp Chrisso. Misschien zien we onderweg kuddes geiten. In Chrisso bezoeken we het kleine folkloremuseum, waar prachtige kostuums, daterend vanaf de 19e eeuw, tentoongesteld zijn. De touringcar brengt ons terug naar Delphi, waar we twee nachten verblijven. (ca. 260 km)

dag 8: Museum van de weefkunst en het heiligdom van Delphi

In het nabijgelegen bergdorp Arachova bezoeken we het museum van de weefkunst. ’s Middags gaan we terug naar Delphi. In de oudheid bezochten mensen uit het gehele Griekse rijk het orakel van Apollo in Delphi. In het orakel huisde de priesteres, die antwoorden van de goden op de belangrijke levensvragen doorgaf aan de pelgrims. We wandelen over het betoverende tempelterrein, dat op een terras tegen de helling van de meer dan 2.400 meter hoge Parnassos-berg ligt. We zien de tempels, de schatkamers en het stadion. In het museum van Delphi bewonderen we mooie vondsten, zoals de archaïsche beelden van Kleobis en Biton, en de beroemde bronzen Wagenmenner. (ca. 20 km)

dag 9: Antiek Olympia

Via Patras, waar we de Agios Andreaskerk bewonderen, rijden we naar de Peloponnesos. We bezoeken de restanten van het antieke Olympia, gewijd aan oppergod Zeus en een van de belangrijkste heiligdommen van Griekenland. Hier werden in de oudheid elke vier jaar de Olympische Spelen gehouden. Van heinde en verre stroomden toeschouwers naar het heiligdom van Zeus om vijf dagen lang hun plaatselijke helden tijdens de verschillende wedstrijden aan te moedigen. De spelen waren zo belangrijk dat oorlogen en schermutselingen werden gestaakt zodat iedereen veilig naar Olympia kon reizen. Nog altijd wordt tussen de restanten van het ooit zo machtige heiligdom met zonnespiegels het olympische vuur ontstoken. We bezichtigen het opgravingsterrein, waar we de Heratempel en het stadion zien. Uiteraard gaan we ook naar het bijbehorende museum, waar we onder andere de prachtige sculpturen bewonderen die ooit de frontons van de tempel van Zeus sierden. Ons hotel staat in Olympia. (ca. 250 km)

dag 10: Zoete honing en Messinía

Het gebruik van honing gaat ver in de Griekse geschiedenis terug. Zo werd het door de vader van de geneeskunde, Hippocrates, al omschreven als wondermiddel. Ook in mythologie speelt honing een rol. We bezoeken een biologische honingboerderij, waar we de Griekse gastvrijheid ervaren. We krijgen uitleg over de productie van honing. Natuurlijk mag er geproefd worden en kunt u een potje honing, of andere fijne producten waar honing in verwerkt is, kopen. We reizen in zuidelijke richting naar de vruchtbare streek Messinía, ook wel de tuin van de Peloponnesos genoemd. Hier bekijken we in Methoni het 15e-eeuwse Venetiaanse fort. Ons hotel staat in Pylos. Neemt u na aankomst een verfrissende duik in de zee? (ca. 140 km)

dag 11: Griekse olijfolie en wonderschone fresco's in Mistras

Griekenland en de olijfboom zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit de mythologie weten we dat de godin Athene de olijfboom aan de Grieken schonk en sindsdien spelen zowel de bomen als de vruchten een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Grieken. Sparta is een belangrijke regio voor de productie van olijfolie. We bezoeken het mooie olijvenmuseum, waar we inzicht krijgen in de geschiedenis van de olijf door de eeuwen heen. Aansluitend gaan we naar Mistras, waar Byzantijnse heersers in de 14e eeuw kerken, kloosters en paleizen bouwden. Van het oude Mistras restten nu nog enkele fraaie kruiskoepelkerkjes met wonderschone fresco’s, een fort en een paleis. Het zijn de stille getuigen van de tijd dat deze Byzantijnse hofstad een centrum van cultuur met ruim 40.000 inwoners was. Na ons bezoek aan een van de kloosters rijden we door Arkadië naar de kust van de Peloponnesos. We verblijven drie nachten in de badplaats Tolon. (ca. 210 km)

dag 12: Mycene en schilderachtig Nauplion

In de 16e eeuw v.Chr. ontwikkelde zich op het Griekse vasteland de Myceense beschaving. Zij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de klassieke Griekse cultuur. Mycene was een van de twee grootste steden. We bezoeken de indrukwekkende ruïnes van deze stad en zien onder andere de beroemde Leeuwenpoort en de koningsgraven. Hierna gaan we naar het pittoreske havenstadje Nauplion, waar het rondom het gezellige centrale plein goed toeven is. U kunt hier heerlijk door de smalle straatjes met witgekalkte huisjes dwalen. In de namiddag is er tijd voor een bezoekje aan het strand van Tolon. (ca. 110 km)

dag 13: Vrije dag en festival van Epidauros

De dag is ter vrije besteding. Tolon is een populaire badplaats en het is dan ook heerlijk om hier een dagje te relaxen. Leest u op het terras van het hotel een boek onder het genot van een kopje Griekse koffie, of neemt een verfrissende duik in de azuurblauwe zee? Deze avond kunt u deelnemen aan een bijzondere excursie. In het wereldberoemde theater van Epidauros, dat ooit deel uitmaakte van het heiligdom van Asklepios, is de akoestiek ongeëvenaard, waardoor alle toeschouwers de woorden op het toneel kunnen verstaan. Ieder jaar worden hier in de zomermaanden in de weekenden nog steeds voorstellingen gegeven. U kunt dit deze zomeravond beleven: een onvergetelijke ervaring in een sprookjesachtige omgeving (kosten niet inbegrepen).

NB
Onder het tabblad 'Optionele excursies' vindt u meer informatie over het toneelstuk dat u kunt bezoeken.

dag 14: Rondrit Athene en bezoek aan de Akropolis

Na een stop bij het indrukwekkende kanaal van Korinthe rijden we naar de Griekse hoofdstad. Athene dankt haar naam aan de godin van de wijsheid en heeft de cultuurgeïnteresseerde reiziger ontzettend veel te bieden. Tijdens een rondrit zien we onder andere het parlementsgebouw en het olympische stadion. Natuurlijk bezoeken we de Akropolis, gelegen op een hoge tafelberg in het hart van Athene. Het Parthenon is ongetwijfeld de beroemdste tempel die hier is overgebleven. We overnachten in het centrum van Athene. (ca. 160 km)

dag 15: Athene – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Athene gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Theater van Epidauros, Griekenland
Festival van Epidauros
Beleef een Griekse tragedie
Duur: volgt z.s.m.
Prijs: volgt z.s.m.
Minimum aantal deelnemers: volgt z.s.m.
Op de zomeravond van 3 augustus kunt u de Griekse tragedie Prometheus Bound bijwonen in het kleine theater van Epidauros. Dit theater werd gebouwd ter ere van de God Dionysos en was bedoeld voor het houden van religieuze ceremonies. Tegenwoordig worden hier Griekse tragedies opgevoerd met een alternatieve kijk op de uitvoering van de klassieke stukken. De tragedie Prometheus Bound speelt zich af rondom de geketende Prometheus, die wordt gestraft door Zeus wegens het geven van vuur aan de mensheid. De focus van het stuk ligt op de kracht van taal en het gesproken woord: een mooie kennismaking met het Griekse theater! Het stuk is voorzien van Engelse ondertiteling.

Vluchtschema

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. De meeste hotels beschikken over een lift en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Sun Beach
Hotel Sun Beach - Thessaloniki
Vanuit dit comfortabele en prachtig gelegen hotel heeft u uitzicht op de baai van Thessaloniki. Het hotel ligt dicht bij het strand van Agia Triada, en beschikt over een heerlijk zwembad met bubbelbad, een restaurant en een buitenterras.

Bekijk de website van Sun Beach Hotel
Hotel Eden
Hotel Eden Famissi - Kalambaka
Dit hotel ligt op tien minuten wandelen (via een steile weg) van de hoofdstraat van het bruisende Kalambaka, aan de voet van de legendarische Meteorakloosters. Op het terrein van het hotel bevinden zich twee kleine kerkjes. De klassieke inrichting geeft het hotel een elegante uitstraling. Na het eten is een wandelingetje langs de vele winkeltjes, ijssalons en barretjes heel aangenaam. Of drinkt u een ouzo op het terras van het hotel?

Bekijk de website van Hotel Eden Famissi
Hotel Asteri
Hotel Asteri - Metsovo
Het kleinschalige familiehotel ligt in het pittoreske bergdorp Metsovo en heeft een traditionele bouwstijl en inrichting. Op 250 meter van het hotel bevindt zich het centrale dorpsplein, waar altijd wat te beleven is.

Bekijk de website van Hotel Asteri
Hotel Despotiko, Griekenland
Hotel Depotiko - Portaria
Designhotel Despotiko ligt in het centrum van het schilderachtige Portaria en is gevestigd in een gerenoveerd 19e-eeuws herenhuis. Er wordt elke ochtend een traditioneel ontbijtbuffet geserveerd met zelfgemaakte taart en zoete deegwaren uit de streek. De kamers beschikken over een tv en een marmeren badkamer. U kunt in het gehele hotel gebruikmaken van gratis wifi.

Bekijk de website van
Hotel Parnassos
Hotel Parnassos - Delphi
Het hotel ligt aan de hoofdstraat van het charmante Delphi, op ongeveer een kwartier wandelen van de archeologische opgraving. Het heeft een kleine, knusse lobby met open haard, en een bar, waar u lekkere drankjes en snacks kunt bestellen.

Bekijk de website van Hotel Parnassos
Neda Hotel, Olympia
Hotel Neda - Olympia
Hotel Neda ligt centraal in een rustige zijstraat. Binnen twee minuten staat u in de hoofdstraat van Olympia en de opgravingen bevinden zich op vijf minuten loopafstand. Er is gratis wifi aanwezig in het gehele hotel. Het hotel heeft een zwembad en vanaf het dakterras heeft u uitzicht op de mooie, bosrijke omgeving van Olympia. Uw comfortabele accommodatie is tevens voorzien van een marmeren badkamer.

U kunt de dag beginnen met een gratis ontbijt in het restaurant van het Neda Hotel. Vervolgens kunt u tijd doorbrengen in de mooie tuin en genieten van een drankje. 's Avonds heeft u vanaf het terras een prachtig uitzicht op de door de maan verlichte stad.Bekijk de website van Hotel Neda
Hotel Karalis
Hotel Karalis - Pylos
Dit kleinschalige hotel ligt in het plaatsje Pylos, op een steenworp afstand van het centrale plein en de zee. Het terras van het hotel kijkt uit over de prachtige Baai van Navarino.

Bekijk de website van Hotel Karalis
Hotel Tolo
Hotel Tolo - Tolo
Het hotel ligt direct aan het water en het zandstrand van het kleine kustplaatsje Tolo. Het restaurant van het hotel biedt uitzicht over de Argolische Golf. Na het eten is een wandeling door het geliefde vakantieoord, met zijn vele barretjes en tavernes, zeer aangenaam!

Bekijk de website van Hotel Tolo
Hotel Crystal City
Hotel Crystal City - Athene
Het stadscentrum en de Akropolis liggen op circa twee kilometer afstand van dit middenklassehotel. Het dichtstbijzijnde metrostation bevindt zich op ongeveer 200 meter. Met het openbaar vervoer bent u binnen tien minuten in het stadscentrum. Op het gezellige dakterras geniet u onder het genot van een verfrissend drankje van het uitzicht op de Akropolis. De standaardkamers zijn voorzien van een tv, een minibar, een kluisje, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Crystal City
Danae
Hotel Danae - Aegina
Het charmante hotel ligt aan de kustweg van Aegina, vlak bij de tempel van Apollo en ongeveer 1 kilometer van het centrum van Aegina-Stad. Het dichtstbijzijnde strand bevindt zich op 50 meter.
Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een zwembad met een zonneterras met ligbedden, een ‘pool bar’, waar snacks, drankjes en cocktails verkrijgbaar zijn en een excursiebalie. In het restaurant kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
De kamers zijn voorzien van een kluisje, airconditioning, een minibar, gratis wifi en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Alle kamers beschikken over een balkon met uitzicht op de zee of het zwembad.

Bekijk de website van Hotel Danae
Mare e Vista
Hotel Mare e Vista - Andros
Dit kleinschalige, fraai gelegen hotel biedt een prachtig uitzicht over de baai en de haven van Batsi. Het hotel ligt op 200 meter van het strand en op 600 meter van het centrum van Batsi, dat gezellige bars en restaurants heeft. U kunt het strand en het dorp bereiken via een hellende weg of trappen. Het hotel beschikt over een receptie, een lift, een lounge, een bar en een buitenzwembad. De standaardkamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een balkon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Deze kamers hebben een ‘loftstijl’. De entree en de slaapkamer zijn door 15 treden van elkaar gescheiden. U kunt ook een superiorkamer boeken. De superiorkamer is gelijkvloers. Deze kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een balkon, een kitchenette en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Mare e Vista

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met 5 nachten op het eiland Aegina of het eiland Andros. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging op Aegina is op basis van halfpension (ontbijt en diner) en de verlenging op Andros is op basis van logies en ontbijt. Alle transfers zijn inbegrepen.

N.B. Indien u een vroege terugvlucht heeft, verblijft u 4 nachten op het eiland Aegina of Andros en 1 nacht in Athene.

Aegina
Iets zuidelijker en op slechts een uur varen van Piraeus, ligt het mooie eiland Aegina, met zijn pijnbomen, intieme strandjes en de beroemde tempel van Aphaia. Aegina heeft een bedrijvige haven met een kleurrijke visserstaferelen. Het heuvelachtige landschap toont drie gezichten: de pijnboombossen in het oosten, de roodgekleurde rotspartijen in het zuiden en het droge landschap in het noorden. Verspreid over het eiland liggen kleine boomgaarden met olijfbomen en pistachebomen, de specialiteiten van het eiland.

Andros
Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen en ligt op ongeveer twee uur varen van Athene. Naast grillige kustlijnen en spierwitte huisjes ziet u op Andros steile bergketens met beekjes en ravijnen, begroeid met prachtige olijfbomen en fruitbomen. Batsi, een plaats aan de westkust van het eiland, staat bekend om haar gezelligheid. In de vele tavernes kunt u ’s avonds heerlijk eten, en in de haven heerst een fijne sfeer.

Danae
Hotel Danae - Aegina
Reisduur: 5 nachten
v.a. € 410 p.p.
Het charmante hotel ligt aan de kustweg van Aegina, vlak bij de tempel van Apollo en ongeveer 1 kilometer van het centrum van Aegina-Stad. Het dichtstbijzijnde strand bevindt zich op 50 meter.
Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een zwembad met een zonneterras met ligbedden, een ‘pool bar’, waar snacks, drankjes en cocktails verkrijgbaar zijn en een excursiebalie. In het restaurant kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
De kamers zijn voorzien van een kluisje, airconditioning, een minibar, gratis wifi en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Alle kamers beschikken over een balkon met uitzicht op de zee of het zwembad.

Bekijk de website van Hotel Danae
Mare e Vista
Hotel Mare e Vista - Andros
Reisduur: 5 nachten
v.a. € 600 p.p.
Dit kleinschalige, fraai gelegen hotel biedt een prachtig uitzicht over de baai en de haven van Batsi. Het hotel ligt op 200 meter van het strand en op 600 meter van het centrum van Batsi, dat gezellige bars en restaurants heeft. U kunt het strand en het dorp bereiken via een hellende weg of trappen. Het hotel beschikt over een receptie, een lift, een lounge, een bar en een buitenzwembad. De standaardkamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een balkon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Deze kamers hebben een ‘loftstijl’. De entree en de slaapkamer zijn door 15 treden van elkaar gescheiden. U kunt ook een superiorkamer boeken. De superiorkamer is gelijkvloers. Deze kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een balkon, een kitchenette en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Mare e Vista