050 - 3 123 123

Het groene hart van Italië

Reisleidster Wendy Fossen:
'Umbrië is een prachtige regio in het hart van Italië. Middeleeuwse stadjes liggen hier in groene heuvels, de tijd lijkt stil te hebben gestaan en het is overal nog heerlijk rustig. U loopt door kronkelige straatjes met prachtige doorkijkjes, die uitzicht bieden op het heuvelachtige landschap.

Umbrië herbergt veel kunstwerken, zoals de schitterende fresco’s van Giotto, Perugino en Pinturicchio. Ook vindt u overal herinneringen aan Franciscus van Assisi, die hier leefde. Natuurlijk bezoekt u zijn geboorteplaats, Assisi. In Perugia kunt u zowel heerlijk winkelen als dwalen door de oude stad.

Koffiedrinken in de plaatselijke cafeetjes, uitgebreid lunchen en een glas wijn drinken op een van de gezellige pleinen: tijdens deze ontspannen reis geniet u van het Italiaanse leven! De twee heerlijke diners in onder andere een authentieke boerderij brengen het dolce vita-gevoel zeker bij u naar boven. Gaat u mee genieten in Umbrië?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristenklassehotel in Foligno
7x ontbijt en 6x diner
diner op biologische boerderij
diner in traditionele pizzeria
lezing over de heilige Franciscus
lift in Orvieto
minimetro in Perugia
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Franciscus’ Assisi
historisch Perugia
dom van Spoleto
Montefalco en Gubbio
watervallen van Marmore
middeleeuws Orvieto
pittoresk Spello
Santa Maria degli Angeli
Reisleidster Wendy Fossen
SRC-reisleidster sinds 2008
Favoriete plek: het wijndorp Montefalco
Mijn favoriete plek in Umbrië? Montefalco! Hier vind je de perfecte combinatie van de mooiste renaissancekunst, fresco's van Benozzo Gozzoli, en de heerlijkste rode wijnen.
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Anne-Mieke Ripken
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Marjorie van Beekum
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Roeland Looman
Reisleider sinds 2001
Reisleider Paul ten Cate
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Rotterdam – Rome en naar hotel in Foligno
Spoleto en Montefalco: het balkon van Umbrië
Franciscus’ Assisi met Basilica di San Francesco en Santa Maria degli Angeli
Watervallen van Marmore en pittoresk Spello
Palazzo dei Consoli in middeleeuws Gubbio
Middeleeuws Orvieto met bezoek aan dom en vrije tijd
Fontana Maggiore en dom San Lorenzo in historisch Perugia
Vlucht Rome - Rotterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Rotterdam – Rome en naar Foligno

We vliegen naar Italië. Vanaf de luchthaven in Rome worden we naar ons hotel in Foligno gebracht. (ca. 180 km)

dag 2: Spoleto en Montefalco

De beneden- en bovenstad van Spoleto liggen prachtig tegen de helling van de Monteluco. Vanaf de Monteronepoort wandelen we via de Drususboog naar het Piazza del Mercato en zien de dom van Spoleto. In Montefalco, een plaats die door haar prachtige ligging ook wel het balkon van Umbrië wordt genoemd, bekijken we de 14e-eeuwse kerk waarin de beroemde schilder Benozzo Gozzoli twaalf prachtige fresco’s maakte. (ca. 90 km)

dag 3: Assisi van Franciscus

We nemen uitgebreid de tijd om Assisi, de geboorteplaats van de heilige Franciscus, te verkennen. Het panorama van de stad, die zeer fraai tegen de Monte Subasio ligt, wordt overheerst door de Basilica di San Francesco. U kunt de basiliek en het graf van de heilige Franciscus bezoeken en een wandeling maken door het sfeervolle centrum. Later op de middag brengen we een bezoek aan de Santa Maria degli Angeli, een monumentale basiliek uit de late renaissance. Deze prachtige kerk is gebouwd over een kleine kapel, een van de heiligste plaatsen van de franciscanen. ’s Avonds kunt u op eigen gelegenheid dineren in het gezellige Foligno. (ca. 60 km)

dag 4: Watervallen van Marmore en Spello

In een prachtig natuurgebied in het zuiden van Umbrië zien we de indrukwekkende Cascate delle Marmore. Deze watervallen werden in de 3e eeuw v.Chr. aangelegd door de Romeinen. Ze behoren, door hun valhoogte van 165 meter, tot de hoogste van Europa. Via een van de Romeinse poorten betreden we het middeleeuwse stadje Spello, dat pittoreske smalle straatjes heeft. U kunt hier heerlijk genieten van 'la Dolce Vita' op één van de gezellige terrasjes. Vanavond genieten we van een diner in een traditionele pizzeria in de omgeving van ons hotel. (ca. 200 km)

dag 5: Palazzo dei Consoli in middeleeuws Gubbio

In Gubbio genieten we van de authentieke middeleeuwse sfeer. In de bovenstad zien we op het Piazza Grande het Palazzo dei Consoli. Dit voormalige stadhuis doet nu dienst als museum en herbergt de zeven Eugebinetabletten uit de 2e eeuw v.Chr. In de benedenstad zien we de Chiesa di San Francesco en het ernaast gelegen klooster. (ca. 150 km)

dag 6: Middeleeuws Orvieto

Het middeleeuwse Orvieto ligt op een 300 meter hoog plateau dat door wijngaarden wordt omringd. Met een lift bereiken we het centrum, waar de dom ongetwijfeld het meest in het oog springt. De bouw ervan begon in 1290 en nam ongeveer 300 jaar in beslag, waarbij de aanvankelijk romaanse stijl gaandeweg plaatsmaakte voor de gotische. Na een bezoek aan de dom heeft u wat vrije tijd. Deze avond dineren we nabij het Lago di Trasimeno op een prachtig gelegen boerderij. Hier genieten we van de vele verse biologische producten. (ca. 300 km)

dag 7: Historisch Perugia

In het hooggelegen historische centrum van Perugia zien we de fraaie Fontana Maggiore, de domkerk San Lorenzo en het indrukwekkende Palazzo dei Priori. In dit paleis is de Galleria Nazionale dell’Umbria gevestigd, die een grote collectie schilderijen uit de Umbrische school heeft. Na de stadswandeling heeft u nog tijd om het museum bezoeken. Liefhebbers van archeologie kunnen naar het nationale archeologische museum gaan. (ca. 100 km)

dag 8: Rome - Rotterdam

We worden naar de luchthaven van Rome gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 180 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
transavia.png

Rotterdam - Rome 06:55 - 09:10 uur
Rome - Rotterdam09:55 - 12:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Holiday Inn Express
Hotel City Hotel - Foligno
Het goede toeristenklassehotel City Hotel Foligno ligt in Foligno, op een klein half uur wandelen van het historische centrum. Het keurige hotel beschikt over een ontbijtruimte, een eetzaal en een gezellige lobbybar.

Bekijk de website van City Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Hotel Best Western Plus Rotterdam Airport, Nederland
Hotel Best Western Plus Rotterdam Airport - Rotterdam
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Het Best Western Plus Rotterdam Airport hotel is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Tussen 5.00 uur en 23.15 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. U kunt uw auto gratis maximaal 8 dagen parkeren bij het hotel.

NB Ter plaatse dient u 4.5% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Prachtige fresco's van een serene schoonheid in de kerken, schitterende stadspaleizen en authentieke middeleeuwse sfeer in de dorpen. Assisi, de stad van de vrede, geboorteplaats van Francicus van Assisi. Het is allemaal niet zo toeristisch en duur en het eten is er verfijnd en gezond. Voortreffelijk zijn de wijnen uit Montefalco. De landschappen met veel groen en de lieflijke heuvels zijn alom aanwezig.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dhr. C de Jonge uit Halsteren
Het was een zeer goede reis met een zeer deskundige en enthousiaste reisleidster. Het was een bijzondere culturele ervaring.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dhr. Crombach uit Goirle
Prachtige reis en Wendy Fossen verdient alle lof! Zoveel kennis die zijn met passie weet over te brengen en daarbij behulpzaam, attent en vriendelijk. Een toppertje!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
E. Hollenberg
Na afloop van de reis denk je: nog een keer met SRC. Goed georganiseerd, deskundige reisleiding: kortom waar voor je geld!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Familie Strijbosch
Maaike Raduzzi is een reisleidster die ver boven het gemiddelde uitsteekt: alles uit het hoofd, een prettige stem, goed gedoceerde informatie. Opvallend hoeveel ze wist en hoe prettig ze dit vertelde. Maar ook nog leergierig: wat ze niet wist ging ze opzoeken. Dit was onze 10e reis met SRC, dus we kunnen aardig vergelijken. Zo goede reisleider als Maaike hebben we nog niet gehad.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevrouw JongbloedReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.