050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Het mooiste van Switi Sranan

Reisleider Randy:
'Deze avontuurlijke reis combineert het beste van de Surinaamse cultuur met de prachtige flora en fauna van Switi Sranan, mijn heerlijke Suriname, zoals Surinamers hun land liefkozend noemen. U ontdekt de monumentale pracht van Paramaribo en ontmoet mijn hartelijke landgenoten.

Suriname is een smeltkroes van culturen. Creolen, hindoestanen, Javanen en boeroes leven hier al eeuwenlang in harmonie samen. Ook maakt u kennis met de inheemse cultuur tijdens uw tocht door de voorheen geïsoleerde binnenlanden. Hier verblijft u drie nachten op Isadou, een eiland in het woongebied van de Saramaccaners, de grootste groep marrons die afstammen van gevluchte slaven.

Hier ontdekt u dat Suriname ook prachtige natuur herbergt, want Isadou ligt midden in het Amazoneregenwoud. En ook het natuurgebied Bigi Pan is van een ongekende schoonheid. Tijdens de kookcursus van een Surinaamse kok, die twee dagen bij de groep verblijft, leert u de fijne kneepjes van de smakelijke Surinaamse keuken. Ga mee en ontdek met mij de culturele en natuurlijke schatten van mijn wonderschone land!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
toeristen- en middenklasse-accommodaties
3 overnachtingen op eiland Isadou
14x ontbijt, 10x lunch en 8x diner
2 dagen Surinaamse kok voor kookworkshops
ontmoeting met marrons
’s nachts kaaimannen spotten
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Paramaribo
Surinamerivier
natuurreservaat Bigi Pan
Nieuw-Nickerie
Commewijnegebied
eiland Isadou en Afobaka
natuurreservaat Brownsberg
Jodensavanne en Overbridge
optionele excursie schildpadden spotten (februari - juli)
SRC-reisleider Randy
SRC-reisleider sinds 2014
Het is mooi om te zien hoe de gasten genieten van de kookles en het smakelijke resultaat!
Ontmoet onze beste reisleiders in Suriname
SRC-reisleider Randy
Reisleider sinds 2014
SRC -reisleider Sersinio
Reisleider sinds 2018
SRC-reisleider Hans
Reisleider sinds 2019

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Paramaribo
Stadswandeling door historisch centrum Paramaribo
Nieuw-Nickerie en Bigi Pan – landbouwdistrict Saramacca, kokosdistrict Coronie, Nieuw-Nickerie en natuurgebied Bigi Pan
Vrije dag in het Commewijnegebied – mogelijkheid tot bezoek Fort Nieuw-Amsterdam en Mariënburg of mogelijkheid tot zeeschildpadden spotten (feb - jul)
Bezoek Jodensavanne en naar de idyllische stranden en het mysterieuze Amazoneregenwoud van Overbridge
Naar Afobaka, overnachting in jungleresort aan de Surinamerivier en kijkje in de Surinaamse keuken
Wandeling naar de Brownsberg met prachtig uitzicht op stuwmeer en kans op het spotten van dieren
Per boomstamkano naar eiland Isadou, verblijf in het tropisch regenwoud met verschillende excursies
Vrije dag Paramaribo – mogelijkheid tot optionele fietstour naar Peperpotplantage of dolfijnentocht
Vrije ochtend en vlucht Paramaribo – Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Paramaribo

We vliegen naar Suriname. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in Paramaribo gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 40 km)

dag 2: Stadswandeling door monumentaal Paramaribo

Het historische centrum van Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de bijzondere gebouwen, zoals de houten Sint-Petrus-en-Paulusbasiliek, zijn de etnische groepen die hier samenleven kenmerkend voor de stad. Tijdens een stadswandeling ontdekken we de rijke geschiedenis die achter de mooie houten façades van de diverse gebouwen schuilgaat. Ook zien we het Onafhankelijkheidsplein, waaraan meerdere historische gebouwen liggen, zoals het stralende witte presidentiële paleis: een ware blikvanger.

dag 3-5: Bigi Pan en Nieuw-Nickerie

Suriname is opgedeeld in tien districten. De komende dagen verkennen wij de districten met ligging aan de Atlantische Oceaan, ten westen van Paramaribo. In het landbouwdistrict Saramacca bezoeken we de hoofdstad Groningen, gesticht in 1845 door Nederlandse boeroes. We vervolgen onze weg naar het kokosdistrict Coronie, bekend om de talloze palmbomen en de originele slavenhuizen. De dag eindigt in Nieuw-Nickerie, de hoofdstad van het rijstdistrict Nickerie, waar ons hotel voor twee nachten staat. Tijdens een wandeling langs de Zeedijk denkt u ongetwijfeld even aan Nederland! We bezoeken het natuurgebied Bigi Pan, Surinaams voor het grote meer, een prachtig rijk natuurgebied met meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de rode ibis en de steltloper. De boottocht voert ons door een prachtige omgeving, langs ongerepte mangrovebossen en natuurlijk hopen we vele vogels te zien. Voordat we naar Nieuw-Amsterdam reizen, waar we twee nachten verblijven, bezoeken we een rijstplantage. (ca. 490 km)

dag 6: Vrije dag in het Commewijnegebied

Vanwege de grote vruchtbaarheid van het Commewijnegebied werden hier vanaf de 17e eeuw grote plantages gevestigd door (voornamelijk) de Nederlandse kolonisten. Op de plek waar de Commewijnerivier uitmondt in de Surinamerivier werd later Fort Nieuw-Amsterdam gebouwd om het gebied te beschermen tegen aanvallen van piraten en gevluchte slaven. Na de afschaffing van de slavernij in 1863 kwam er een einde aan de plantagecultuur, maar veel van de oude plantages zijn nu nog te bezoeken. Bezoekt u tijdens deze vrije dag Fort Nieuw-Amsterdam, dat zich op loopafstand van ons hotel bevindt (kosten niet inbegrepen)? Het fort is nu een openluchtmuseum. Of gaat u naar Mariënburg, waar u het voormalige fabrieksterrein kunt bezichtigen (kosten niet inbegrepen)? Een deskundige gids leidt u rond. Zijn boeiende verhalen over het roerige verleden van de fabriek brengen de ruïnes tot leven en nemen u mee naar de tijd van de contractarbeiders, die hier onder erbarmelijke omstandigheden werkten. In de avonduren kunt u genieten van een optioneel diner op de voormalige plantage Frederiksdorp (kosten niet inbegrepen),

Bijzonder!
Tijdens het schildpaddenseizoen kunt u een excursie (kosten niet inbegrepen) maken naar de stranden waar enorme zeeschildpadden hun eieren leggen. Een unieke mogelijkheid om getuige te zijn van dit bijzondere natuurverschijnsel! Het schildpaddenseizoen loopt van februari tot en met juli. De beste periode om schildpadden te spotten is van de tweede helft van februari tot en met de eerste helft van juli. Daarbuiten is het ook nog mogelijk, maar de kans dat u daadwerkelijk schildpadden spot is dan kleiner.

dag 7: Jodensavanne en Overbridge

Midden in het oerwoud, aan de Cassipoerakreek bij de Surinamerivier, liggen de resten van Jodensavanne. Hier kwamen omstreeks 1640 de eerste Sefardische joden aan. De verschillende suikerplantages die zij aanlegden, kwamen tot grote bloei. We zien de ruïnes van de synagoge en de oude begraafplaatsen, nu overwoekerd door de jungle. We verblijven in een comfortabel resort in Overbridge, waar idyllische stranden worden omgeven door het mysterieuze Amazoneregenwoud. U kunt hier heerlijk ontspannen aan de oever van de Surinamerivier, waar alleen de geluiden van kwakende kikkers, zingende vogels en brullende apen de stilte doorbreken. (ca. 50 km)

dag 8: Verblijf en een kookcursus in Afobaka

We reizen naar het Brokopondodistrict, waarvan maar liefst de helft van het oppervlak beslaan wordt door het gelijknamige stuwmeer. Nabij de stuwdam ligt het kleine dorpje Afobaka, waar we twee nachten verblijven in een jungleresort dat aan de Surinamerivier ligt. De komende twee dagen verblijft er een kok bij ons, die ons de fijne kneepjes van de Surinaamse keuken leert. Samen bereiden we heerlijke maaltijden! (ca. 100 km)

dag 9: Wandeling naar de Brownsberg

Vanaf de 500 meter hoge Brownsberg in het Brokopondodistrict hebben we een schitterend uitzicht op het nabijgelegen stuwmeer. Tijdens een wandeling zien we de idyllische watervallen en komen we oog in oog te staan met verschillende dieren, zoals de agouti en allerlei andere kleurrijke vogels. Met een beetje geluk zien we ook nog enkele apensoorten, zoals de brulaap. Die laatste laat in elk geval van zich horen! (ca. 50 km)

dag 10-13: Verkenning van het tropisch regenwoud Isadou

In een gemotoriseerde korjaal, een boomstamkano, reizen we naar het eiland Isadou in de Boven Surinamerivier, waar we drie nachten verblijven. Hier, diep in de binnenlanden van het Surinaamse Amazoneregenwoud, heerst een serene rust! In dit deel van de rivier zien we indrukwekkende stroomversnellingen en bij laag water vormen zich kleine zandstrandjes. We wandelen door het dorpje Jaw Jaw en bezoeken het marrondorp Gunsi. De gastvrije bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoontes en gebruiken. Door het geïsoleerde leven diep in het regenwoud zijn deze onaangetast gebleven. Natuurlijk is er tijd voor ontspanning. Ook kunt u zich voorbereiden op een spannende, nachtelijke excursie. We gaan namelijk in een korjaal kaaimannen spotten! Op dag 13 reizen we terug naar Paramaribo. (ca. 400 km)

dag 14: Vrije dag Paramaribo

De dag is ter vrije besteding. Gaat u op pad in Paramaribo of maakt u een optionele excursie (kosten niet inbegrepen)? U kunt een fietsexcursie maken naar de nabijgelegen Peperpotplantage, een voormalige koffie- en cacaoplantage uit het begin van de 19e eeuw. Op het fabriekscomplex staan nog twee plantagewoningen, een koffieloods uit 1808 en een koffie- en cacaofabriek. Ook kunt u op zoek gaan naar dolfijnen! In een traditionele Surinaamse tentboot vaart u over de Surinamerivier en gaat u op zoek naar deze bijzondere dieren. De boottocht wordt afgewisseld met een bezoek aan een plantage, waar heerlijke lokale hapjes geserveerd worden. Een ontspannen besteding van de dag!

dag 15: Paramaribo – Amsterdam

Na een ontspannen ochtend in Paramaribo gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 40 km)

dag 16: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

NB
Voor de overnachtingen buiten Paramaribo dient u een rugtas of een weekendtas mee te nemen voor de noodzakelijke dingen. De overige bagage kunt u in het hotel in Paramaribo achter laten. Op dag 5 wordt de achtergelaten bagage van Paramaribo naar Nieuw-Amsterdam getransporteerd. Na uw verblijf hier wordt uw bagage weer teruggebracht naar het hotel in Paramaribo, waar u op dag 13 terugkeert.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Boottocht over de Surinamerivier, Suriname
Dolfijnen spotten
Vaar in een traditionale tentboot over de Surinamerivier
Kosten: ca. € 27,50 per persoon
Inclusief: een drankje en lokale hapjes
Duur: ca. 3 uur
Minimaal 6 deelnemers
In een traditionele Surinaamse tentboot vaart u over de Surinamerivier. Onder het genot van een drankje gaat u op zoek naar deze bijzondere dieren. Dolfijnen zijn erg nieuwsgierig en komen dan ook vaak onverwacht dicht bij de boot. Vervolgens bezoekt u de Johan Margaretha-plantage, waar u op een terras aan de rivier geniet van lokale hapjes. Na een korte wandeling door het dorp stapt u weer aan boord van de boot, waar u geniet van een prachtige zonsondergang.
Peperpot-fietstour
Peperpot-fietstour
Fietsen langs de peperpot-plantages van Suriname
Duur: hele dag
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: ca. € 50,-, inclusief lunch
De Peperpot-fietstour start in Paramaribo. Van hieruit vaart u in een tentboot over de Surinamerivier naar Meerzorg. In Meerzorg stapt u op de fiets. U fietst naar de Peperpotplantage, waar u het terrein van de oude fabriek bezichtigt. Er zijn hier nog twee oude plantagewoningen en een koffieloods. Op de terugreis luncht u in Meerzorg. Van hieruit steekt u in de boot de rivier over naar Paramaribo. De fietstocht biedt u, naast een actieve invulling van uw dag, een mooie mix van historie en natuur.
Mariënburg, Suriname
Verkenning Commewijnegebied
Boeiend bezoek Mariënburg
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa € 39,- per persoon
Door de grote vruchtbaarheid van het Commewijnegebied werden hier vanaf de 17e eeuw grote plantages gevestigd door (voornamelijk) Nederlandse kolonisten. Na oorspronkelijk in 1745 gesticht te zijn als suikerplantage kent Mariënburg een geschiedenis van verschillende eigenaren en doeleinden. Een deskundige gids leidt ons rond over het voormalige fabrieksterrein. Zijn boeiende verhalen over het roerige verleden van de fabriek brengen de ruïnes tot leven en nemen u mee naar de tijd van vooral de Javaanse en hindoestaanse contractarbeiders, die hier onder erbarmelijke omstandigheden werkten. Een indrukwekkend bezoek!
Plantage Frederiksdorp, Suriname
Plantage Frederiksdorp
Dineren op een historische locatie
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 3 uur
Prijs: circa € 24 per persoon (inclusief transfers)
Op uw vrije dag in het Commewijnegebied kunt u in de avond genieten van een heerlijk diner op een historische locatie. Frederiksdorp is een voormalige koffie- en cacaoplantage, waar nu een hotel en een restaurant in gevestigd zijn. Op het terrein bevinden zich nog oude plantagewoningen en een politiepost. Frederiksdorp is tot historisch erfgoed verklaard. Hier geniet u van een rijsttafel inclusief een (non-alcoholisch) drankje. Smakelijk eten op een unieke plek!
Zeeschildpad in Suriname
Op zoek naar zeeschildpadden
Duur: circa 8 uur
Minimaal 4 deelnemers.
Prijs: circa € 65,- per persoon
Vanuit Nieuw-Amsterdam heeft u de mogelijkheid een unieke excursie te maken! In de loop van de middag gaat u aan boord en vaart u naar Braamspunt. Tijdens deze ongeveer anderhalf uur durende tocht is er de kans om in het water en de aangrenzende jungle diverse dieren te spotten als kustvogels, dolfijnen en soms zelfs aapjes. Eenmaal aangekomen op Braamspunt is er tijd voor een oriënterende wandeling en wat ontspanning. Bij de boot nuttigt u bovendien een lichte maaltijd. U geniet van de zonsondergang en kunt tijdens 'het gouden uurtje' de prachtige foto’s schieten! Als het eenmaal donker is en de zeeschildpadden aan land zijn gekomen, begint het échte avontuur. U hoort over de bijzondere reis die de schildpadden hebben moeten afleggen om hun eieren op het strand te kunnen leggen. Zo geruisloos mogelijk benaderen wij de dieren en hopelijk bent u getuige van het proces van het leggen van eieren, waarna we weer terugkeren naar ons hotel. Een geweldig avontuur!

NB
Het schildpaddenseizoen loopt van februari tot en met juli. De beste periode om schildpadden te spotten is van de tweede helft van februari tot en met de eerste helft van juli. Daarbuiten is het ook nog mogelijk, maar de kans dat u daadwerkelijk schildpadden spot is dan kleiner.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Paramaribo11:10 - 15:20 uur
Paramaribo - Amsterdam17:55 - 08:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels en accommodaties

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Tijdens deze reis zijn de accommodaties eenvoudiger dan u mogelijk gewend bent bij een SRC-reis. Een flexibele houding is dus vereist! Op Isadou zijn er weinig hotels. U verblijft wel in de betere accommodaties in het gebied, maar die zijn toch eenvoudig. In Isadou en Afobaka hebben niet alle kamers eigen sanitaire voorzieningen. In Afobaka verblijft u in een vakantiehuis met 2 of 4 kamers. Indien de accommodatie in Afobaka niet beschikbaar is, verblijven we op Ston Island, een schiereiland in het stuwmeer van Brokopondo. Deze accommodatie is erg eenvoudig en ook hier hebben niet alle kamers eigen sanitaire voorzieningen. Op Isadou is er tevens geen warm water. Mede hierdoor heeft de reis een avontuurlijk karakter.

NB
Wanneer u na uw eerste verblijf in Paramaribo de stad achter zich laat, dient u uw koffer in het hotel in Paramaribo achter te laten. U kunt een rugtas of weekendtas meenemen met de noodzakelijke dingen. De achtergelaten bagage wordt naar het hotel in Nieuw-Amsterdam gebracht, zodat u er daar weer over kunt beschikken. Wanneer u na uw verblijf in Nieuw-Amsterdam verder reist, blijft de bagage wederom achter en neemt u weer de rugtas of weekendtas met noodzakelijke spullen mee. Aan het eind van de reis vindt u uw achtergelaten koffer weer in het hotel in Paramaribo.

Eco Torarica hotel in Paramaribo, Suriname
Hotel Eco Torarica - Paramaribo
Dit hotel is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis, op loopafstand van het oude centrum van Paramaribo. Het is heerlijk vertoeven in het buitenzwembad en aan de poolbar, vanwaar u uitzicht heeft op de Surinamerivier. In het hotel is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi en ze beschikken over een badkamer met een douche (warm water) en een toilet. Vanaf het balkon kijkt u uit op de mooie tropische tuin.

Bekijk de website van Hotel Eco Torarica
Residence Inn in Nickerie
Hotel Residence Inn - Nieuw-Nickerie
Midden in het centrum van Nickerie ligt dit hotel, dat een prachtige tropische tuin heeft. Op een steenworp afstand van Residence Inn zijn winkeltjes, restaurants en de lokale markt te vinden. Ook in het hotel zelf kunt u terecht voor een maaltijd of drankje in het restaurant of de bar van het hotel. In het hotel is ook een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een koelkast, een waterkoker en een badkamer met een douche en toilet.
Hotel Het Bastion in Nieuw-Amsterdam, Suriname
Hotel Het Bastion - Nieuw-Amsterdam
Op een unieke plek, waar de Commewijne- en de Surinamerivier samenkomen en in de Atlantische Oceaan uitmonden, ligt het Bastion Hotel. Vanaf de pier bij het hotel kunt u een prachtige zonsondergang bewonderen! Het historische Fort Nieuw-Amsterdam bevindt zich op loopafstand van het hotel. Het hotel beschikt over een klein zwembad en een gezellige bar met een binnen- en een buitenterras, waar geurige koffie, tropische cocktails en heerlijke hapjes geserveerd worden. De kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi (toegang opvraagbaar bij de receptie) en een badkamer met een toilet en een douche.

Bekijk de website van Het Bastion
Overbridge River Resort in Overbridge
Resort Overbridge River - La Simplicite
Midden in de jungle ligt het Overbridge River Resort. Het resort beschikt over een eigen strand, een restaurant, een buitenzwembad en een mooie tuin. U overnacht hier in comfortabele cabanas. De cabanas hebben onder andere een keukentje en een mooie veranda met uitzicht op de kreek, de jungle en de Surinamerivier. Ook zijn ze voorzien van een badkamer met een toilet en een bad of een douche.
Afobaka Resort in Afobaka
Resort Afobaka - Afobaka
Dit ruim opgezette resort ligt aan de Surinamerivier. Het resort beschikt over een restaurant en een bar. U verblijft in een lodge met 2 of 4 kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen (met warm water). Er is beperkt wifi beschikbaar. De eenvoudige houten lodges zijn voorzien van een keuken, een koelkast, een magnetron, een waterkoker, airconditioning en een terras.

Bekijk de website van Afobaka Resort
Isadou
Lodge Isadou - Isadou
Op Isadou verblijft u in gezellige houten huisjes tussen de palmbomen. De huisjes zijn voorzien van een eigen bad en een toilet, maar hebben geen airconditioning en geen warm water. Tussen 19:00 en 0:00 is er stroom (generator). Er is geen wifi aanwezig op het eiland.

Bekijk de website van Isadou

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een geweldige ervaring. Mooie dingen gezien. Twee weken is precies genoeg om een goede indruk van het land te krijgen.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Een prachtige reis. Veel gezien en een deskundige/enthousiaste reisleider.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Mooie reis, veel gezien op zijn Surinaams, dus geen overvol programma! Heerlijk!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was een indrukwekkende vakantie! Stone Island minder met slaapgelegenheid; hopelijk passen ze het park snel aan (waren bezig met een eigen douche en toilet). Primitief, maar dat hoort bij zo’n soort verblijf: in de jungle kan je niet veel verwachten. Voor ons was het een geweldige reis met rust en de gewoonten van het land: geweldig!
Red. SRC: Stone Island is inmiddels uit het programma gehaald.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
We hebben geweldige vakantie beleefd in Suriname. Prima reisleider, prettige medereizigers, aangename logeeradressen.
Beoordeling reisleider: 9.5
Beoordeling reis: 9
We hebben een heerlijke vakantie gehad. Jaren naar uitgekeken. We hebben veel gewandeld en gefietst. Trottoirs zijn zeer slecht, veel losse stenen. Ook de fietspaden zijn slecht. Goed uitkijken dus.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 6 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis individueel verlengen met twee nachten in Paramaribo. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en inclusief transfers. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Paramaribo
Na de groepsreis is het heerlijk om nog twee nachten langer in Paramaribo te verblijven. Het historische centrum van Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en kent veel bijzondere gebouwen. De stad is in de 17e eeuw ontstaan rond Fort Zeelandia, het belangrijke fort aan de Surinamerivier. Hierin is nu het Surinaams Museum gevestigd, waarin u een mooie indruk krijgt van de Surinaamse geschiedenis en cultuur. Eet u ’s avonds een smakelijk hapje in de bijbehorende brasserie met uitzicht op de Surinamerivier? Aan de bekende Waterkant is het altijd gezellig druk. Ook hier vindt u vele eetgelegenheden. En in dé winkelstraat van de stad, de Domineestraat, kunt u gezellig winkelen. Wissel bezoekjes aan de stad af met ontspannen uurtjes bij het zwembad in de tropische tuin van uw hotel en u weet zeker dat u na een prachtige reis ontspannen thuiskomt!

Eco Torarica hotel in Paramaribo, Suriname
Hotel Eco Torarica - Paramaribo
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 150 p.p.
Dit hotel is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis, op loopafstand van het oude centrum van Paramaribo. Het is heerlijk vertoeven in het buitenzwembad en aan de poolbar, vanwaar u uitzicht heeft op de Surinamerivier. In het hotel is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi en ze beschikken over een badkamer met een douche (warm water) en een toilet. Vanaf het balkon kijkt u uit op de mooie tropische tuin.

Bekijk de website van Hotel Eco Torarica