050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Het mooiste van Switi Sranan

Reisleider Randy:
'Het is vroeg in de ochtend, wanneer ik mijn veranda op stap. De zon komt op en om mij heen zie ik alleen maar water. De vredige stilte hier wordt door slechts een ding verstoord. Want wanneer met mij de natuur ontwaakt zorgen de vele vogels voor een kakofonie aan geluid. Op het hoogtepunt, tijdens het vogeltrekseizoen, komen meer dan 120 vogelsoorten in dit gebied voor. Ieder verblijf hier geniet ik enorm van deze magische ochtenden. En het mooie is: aan het eind van de dag, wanneer de vogels hun slaapplek weer opzoeken voor de nacht, voltrekt zich een minstens even bijzonder schouwspel. Dit is dé plek om het vogelparadijs Bigi Pan te beleven!

Deze avontuurlijke reis combineert de prachtige flora en fauna met het beste van de cultuur van Switi Sranan, mijn heerlijke Suriname, zoals Surinamers hun land liefkozend noemen. U ontdekt de monumentale pracht van Paramaribo en geniet volop van het ongerepte natuurschoon. Door overnachtingen op unieke locaties, zoals in Bigi Pan, is de beleving hiervan optimaal! Tijdens het verblijf op een van de oudste plantages van het land krijgt de bewogen geschiedenis een gezicht. De historische gebouwen op het terrein doen herinneren aan vervlogen tijden. Dat de plantage omgeven wordt door weelderige natuur maakt uw verblijf hier helemaal af.

Natuurlijk ontmoet u ook mijn hartelijke landgenoten. Suriname is een smeltkroes van culturen. Creolen, hindoestanen, Javanen en boeroes leven hier al eeuwenlang in harmonie samen. U maakt kennis met de inheemse cultuur tijdens uw tocht door de voorheen geïsoleerde binnenlanden. Drie nachten verblijft u daar op Anaula, een eiland in het woongebied van de Saramaccaners, de grootste groep marrons die afstammen van gevluchte slaven. Hier, midden in het Amazoneregenwoud, beleeft u de Surinaamse natuur op haar best! En… de kers op de taart is de kookcursus door een Surinaamse kok. Hij verblijft twee dagen bij de groep en leert u de fijne kneepjes van de smakelijke Surinaamse keuken. Een hele leuke, smakelijke ervaring! Ga mee en ontdek met mij de culturele en natuurlijke schatten van mijn wonderschone land!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
toeristen- en middenklasse-accommodaties
3 overnachtingen op een oude plantage
uniek verblijf op het water in Bigi Pan
3 overnachtingen op eiland Anaula
14x ontbijt, 7x lunch en 6x diner
2 dagen Surinaamse kok voor kookworkshops
uitgebreide verkenning Commewijnegebied
ontmoeting met marrons
’s nachts kaaimannen spotten
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Paramaribo
Surinamerivier
natuurreservaat Bigi Pan
Nieuw-Nickerie
Fort Nieuw-Amsterdam
plantagewoningen Frederiksdorp
Mariënburg
Commewijnegebied
eiland Anaula en Afobaka
natuurreservaat Brownsberg
Jodensavanne
optionele excursie schildpadden spotten (februari - juli)
SRC-reisleider Randy
SRC-reisleider sinds 2014
Het is mooi om te zien hoe de gasten genieten van de kookles en het smakelijke resultaat!
Ontmoet onze beste reisleiders in Suriname
SRC-reisleider Randy
Reisleider sinds 2014
SRC -reisleider Sersinio
Reisleider sinds 2018
SRC-reisleider Hans
Reisleider sinds 2019

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Paramaribo
Stadswandeling door historisch centrum Paramaribo
Saramacca, Coronie en naar Bigi Pan
Verkenning van het magische Bigi Pan
De Zeedijk en lokale markt in Nieuw Nickerie, Groningen en naar Peperpot
Bezoek aan Fort Nieuw-Amsterdam, rondleiding Mariënburg en wandeling Frederiksdorp
Vrije dag; ontdek Peperpot of optioneel op zoek naar dolfijnen of schildpadden
Jodensavanne en naar Afobaka voor een kennismaking met de Surinaamse keuken
Wandeling naar de Brownsberg in het Brokopondodistrict
Per gemotoriseerde korjaal naar het eiland Anaula
Het tropische regenwoud van Anaula: bezoek aan een Marrondorp en culturele dansshow
Wandeling door het regenwoud
Terug naar Paramaribo
Vrije dag - mogelijkheid tot optionele excursie
Vlucht Paramaribo – Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Paramaribo

We vliegen naar Suriname. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in Paramaribo gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 50 km)

dag 2: Stadswandeling door monumentaal Paramaribo

Het historische centrum van Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de bijzondere gebouwen, zoals de houten Sint-Petrus-en-Paulusbasiliek, zijn de etnische groepen die hier samenleven kenmerkend voor de stad. Tijdens een stadswandeling ontdekken we de rijke geschiedenis die achter de mooie houten façades van de diverse gebouwen schuilgaat. Ook zien we het Onafhankelijkheidsplein, waaraan meerdere historische gebouwen liggen, zoals het stralende witte presidentiële paleis: een ware blikvanger.

dag 3: Naar Bigi Pan

We laten de hoofdstad van Suriname achter ons en reizen in westelijke richting. Via de districten Saramacca en Coronie gaan we naar Nickerie. Onderweg stoppen we in het vissersplaatsje Boskamp, waar vers gevangen vis wordt verhandeld en gerookt. In het kokosdistrict Coronie, waar duizenden wuivende palmbomen het landschap sieren, zien we dat de slavenhuizen nog in originele stijl zijn behouden. In het begin van de 19e eeuw werden de eerste plantages hier aangelegd door Britten en Schotten. Namen als Burnside en Mary’s Hope herinneren aan dat verre verleden. Na een bezoek aan een rijstplantage onderweg stappen we op de boot en varen we in een uurtje naar een ecovriendelijk resort op het water van Bigi Pan. Op deze bijzondere plek verblijven we twee nachten. Na het diner gaan we weer aan boord, deze keer om kaaimannen en slangen te spotten. (ca. 250 km)

dag 4: Welkom in het vogelparadijs!

Zet de wekker vroeg en installeer u nog voor de zon opkomt op uw balkon. Grote zwermen vogels verlaten op dit tijdstip hun slaapplaats: een geweldig schouwspel! In het trekvogelseizoen (oktober-maart) stappen we nog voor het ontbijt in de boot voor een vogeltoer. In het gebied komen maar liefst 122 vogelsoorten voor, waarvan 72 soorten het hele jaar door waar te nemen zijn, zoals de karakteristieke rode ibis. De rest van de ochtend bent u vrij om te kajakken, traditioneel krabben te vangen of om heerlijk te relaxen. In de middag is er een uitgebreide boottocht door het moeras om te genieten van de bijzondere flora en fauna in dit enorme natuurgebied. In het trekvogelseizoen eindigt deze tocht bij de slaapplaats van de trekvogels. U bent getuige van een magisch gebeuren wanneer duizenden vogels de lucht kleuren, op zoek naar hun slaapplaats voor de nacht.

dag 5: Nieuw Nickerie, Groningen en naar Peperpot

De ochtend is ter vrije besteding. Geniet u vanaf uw balkon nog van de serene omgeving, de rondvliegende vogels en het wonderschone uitzicht? Na de lunch vertrekken we naar Nieuw Nickerie, de stad die vlak bij de grens met buurland Guyana ligt en die omringd wordt door rijstvelden. We zien de Zeedijk, die de stad beschermt tegen de oceaan, en wandelen over de aan het Brassaplein gelegen lokale markt. Hierna vervolgen we onze reis naar het district Commewijne. Onderweg maken we eerst nog een stop in het plaatsje Groningen, de hoofdplaats van tuinbouwdistrict Saramacca. Hier stichtten geëmigreerde Nederlandse boeren in 1845 voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis een nederzetting, in de hoop een beter bestaan op te kunnen bouwen. In de vroege vooravond arriveren we in ons boetiekhotel, dat op een van oudste koffie- en cacaoplantages aan de Surinamerivier ligt en grenst aan het Peperpot Natuur Park. We verblijven hier drie nachten. (250 km)

dag 6: Het Commewijnegebied

Vanwege de grote vruchtbaarheid van het Commewijnegebied werden hier vanaf de 17e eeuw grote plantages gevestigd door (voornamelijk) de Nederlandse kolonisten. Op de plek waar de Commewijnerivier uitmondt in de Surinamerivier werd later Fort Nieuw-Amsterdam gebouwd om het gebied te beschermen tegen aanvallen van piraten en gevluchte slaven. Na de afschaffing van de slavernij in 1863 kwam er een einde aan de plantagecultuur, maar veel van de oude plantages zijn nu nog te bezoeken. Wij beginnen onze verkenning van het gebied bij Fort Nieuw Amsterdam, dat nu een openluchtmuseum is. Hierna gaan we naar het voormalige fabrieksterrein van Mariënburg. Een deskundige gids leidt ons rond. Zijn boeiende verhalen over het roerige verleden van de voormalige suikerfabriek brengen de ruïnes tot leven en nemen u mee naar de tijd van de contractarbeiders, die hier onder erbarmelijke omstandigheden werkten. Tenslotte varen we over de Commewijnerivier naar Frederiksdorp, waar de mooiste, gerestaureerde plantagewoningen van Suriname staan. We maken een wandeling over de oude koffieplantage. Geniet hier van een overheerlijke lunch in koloniale sferen (kosten niet inbegrepen). (ca. 70 km)

dag 7: Vrije dag in het Commewijnegebied

De dag is ter vrije besteding. Ons overnachtingsadres biedt voldoende mogelijkheden voor een prachtige daginvulling! Plantage Peperpot is een van de oudste plantages van Suriname. Een plek die historie ademt en waar de natuur van dichtbij te bewonderen is. Op het terrein staan oude plantagegebouwen en is toen de plantage buiten gebruik raakte en verlaten werd een secundair bos ontstaan, dat nu beschermd wordt door het Wereld Natuurfonds. Maakt u een wandeling, huurt u een kano of gaat u fietsend op onderzoek uit? Kijk in het natuurpark zeker uit naar luiaards, apen en vele vogelsoorten! Ook kunt u vandaag op zoek gaan naar dolfijnen (kosten niet inbegrepen)! In een traditionele Surinaamse tentboot vaart u over de Surinamerivier en gaat u op zoek naar deze bijzondere dieren. Bij de voormalige plantage Rust & Werk gaan we even aan land. Hier worden heerlijke lokale hapjes geserveerd en u kunt er een wandelingetje maken. Een ontspannen besteding van de dag!

Bijzonder!
Tijdens het schildpaddenseizoen kunt u een excursie (kosten niet inbegrepen) maken naar de stranden waar enorme zeeschildpadden hun eieren leggen. Een unieke mogelijkheid om getuige te zijn van dit bijzondere natuurverschijnsel! Het schildpaddenseizoen loopt van februari tot en met juli. De beste periode om schildpadden te spotten is van de tweede helft van februari tot en met de eerste helft van juli. Daarbuiten is het ook nog mogelijk, maar de kans dat u daadwerkelijk schildpadden spot is dan kleiner.

dag 8: Jodensavanne en naar Afobaka

Midden in het oerwoud, aan de Cassipoerakreek bij de Surinamerivier, liggen de resten van Jodensavanne. Hier kwamen omstreeks 1640 de eerste Sefardische joden aan. De verschillende suikerplantages die zij aanlegden, kwamen tot grote bloei. We zien de ruïnes van de synagoge en de oude begraafplaatsen, nu overwoekerd door de jungle. We reizen naar het Brokopondodistrict, waarvan maar liefst de helft van het oppervlak beslaan wordt door het gelijknamige stuwmeer. Nabij de stuwdam ligt het kleine dorpje Afobaka, waar we twee nachten verblijven in een jungleresort dat aan de Surinamerivier ligt. De komende twee dagen verblijft er een kok bij ons, die ons de fijne kneepjes van de Surinaamse keuken leert. Samen bereiden we heerlijke maaltijden! (ca. 100 km)

dag 9: Wandeling naar de Brownsberg

Vanaf de 500 meter hoge Brownsberg in het Brokopondodistrict hebben we een schitterend uitzicht op het nabijgelegen stuwmeer. Tijdens een wandeling zien we de idyllische watervallen en kunnen we oog in oog komen te staan met verschillende dieren, zoals de schuwe agoeti, een knaagdier dat alleen in de Amazone voorkomt, en allerlei kleurrijke vogels. Met een beetje geluk zien we ook nog enkele apensoorten, zoals de brulaap. Die laatste laat in elk geval van zich horen! (ca. 50 km)

dag 10: Naar het eiland Anaula

We reizen naar Atjoni en stappen daar aan boord van een gemotoriseerde korjaal, een boomstamkano. Deze brengt ons naar het eiland Anaula in de Boven Surinamerivier, waar we drie nachten verblijven. Hier, diep in de binnenlanden van het mystieke Surinaamse Amazoneregenwoud, heerst een serene rust! In dit deel van de rivier zien we indrukwekkende stroomversnellingen en bij laag water vormen zich kleine zandstrandjes. Na aankomst installeren we ons in onze cabañas. Vervolgens worden we verwend met een heerlijke warme lunch. Neemt u hierna een frisse duik in de rivier en geniet u van de fascinerende sula’s (stroomversnellingen)? Later bereiden we ons voor op een spannende, nachtelijke excursie. We gaan namelijk na het diner in een korjaal kaaimannen spotten! (ca. 120 km)

dag 11: Het tropisch regenwoud van Anaula

Na het ontbijt brengen we een indrukwekkend bezoek aan een nabijgelegen marrondorp. De gastvrije Marron-bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met hun eeuwenoude gewoontes en gebruiken. Door het geïsoleerde leven diep in het regenwoud zijn deze onaangetast gebleven. In de middag is er weer tijd voor ontspanning. Gaat u zwemmen of leest u een boek in een hangmat? Na een uitgebreid diner volgt een culturele dansshow met traditionele Saramaccaanse zang en dans. Exotische dansen als de seketi, wasa en bandamba worden voor ons opgevoerd. Een indrukwekkend schouwspel!

NB De culturele dansavond wordt aangeboden bij een minimumaantal van 8 gasten.

dag 12: Wandeling door het regenwoud

Na het ontbijt stappen we in de korjaal om na een klein stukje varen te worden afgezet voor een leerzame wandeling door de jungle. Onze gids vertelt ons onder andere over de medicinale planten in het gebied. Eenmaal terug bij de lodge kunt u een verkoelende duik in de rivier nemen. Aan de oever doorbreken alleen de geluiden van kwakende kikkers, zingende vogels en brullende apen de stilte.

dag 13: Terug naar Paramaribo

We reizen terug richting Paramaribo, waar we twee nachten 20 kilometer ten zuiden van het centrum van de stad verblijven in het comfortabele Houttuyn Resort. (ca. 200 km)

dag 14: Vrije dag

De dag is ter vrije besteding. Na enkele dagen in de jungle is het nu extra genieten in ons resort. Neem een duik in het zwembad, ontspan in de jacuzzi of geniet vanuit een loungestoel met prachtig uitzicht op de Surinamerivier van een goed boek! Natuurlijk kunt u een taxi nemen naar Paramaribo, om daar nog wat sfeer te proeven. Of maakt u een excursie naar de grootste botanische tuin van Suriname (kosten niet inbegrepen)? Liefhebbers van exotische planten en bloemen kunnen hier hun hart ophalen. Aansluitend bezoekt u Pikin Sranan, een biologische boerderij, waar u uitleg krijgt over de natuurlijke medicinale kruiden. Na een boeiende rondleiding is een smakelijke lunch, geprepareerd van lokale producten, inbegrepen.

dag 15: Paramaribo – Amsterdam

In de loop van de middag gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 30 km)

dag 16: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

NB
Wij verzoeken u dringend tijdens deze reis gebruik te maken van een zachte rugtas of weekendtas. Er is bij de transport geen ruimte voor (harde) koffers. Indien u toch met een koffer reist, kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Boottocht over de Surinamerivier, Suriname
Dolfijnen spotten
Vaar in een traditionale tentboot over de Surinamerivier
Kosten: ca. € 30,25 per persoon
Inclusief: een drankje en lokale hapjes
Duur: ca. 3 uur
Minimaal 6 deelnemers
In een traditionele Surinaamse tentboot vaart u over de Surinamerivier. Onder het genot van een drankje gaat u op zoek naar deze bijzondere dieren. Dolfijnen zijn erg nieuwsgierig en komen dan ook vaak onverwacht dicht bij de boot. Vervolgens bezoekt u de Johan Margaretha-plantage, waar u op een terras aan de rivier geniet van lokale hapjes. Na een korte wandeling door het dorp stapt u weer aan boord van de boot, waar u geniet van een prachtige zonsondergang.
Zeeschildpad in Suriname
Op zoek naar zeeschildpadden
Duur: circa 8 uur
Minimaal 6 deelnemers.
Prijs: circa € 71,50,- per persoon
Vanuit Nieuw-Amsterdam heeft u de mogelijkheid een unieke excursie te maken! In de loop van de middag gaat u aan boord en vaart u naar Braamspunt. Tijdens deze ongeveer anderhalf uur durende tocht is er de kans om in het water en de aangrenzende jungle diverse dieren te spotten als kustvogels, dolfijnen en soms zelfs aapjes. Eenmaal aangekomen op Braamspunt is er tijd voor een oriënterende wandeling en wat ontspanning. Bij de boot nuttigt u bovendien een lichte maaltijd. U geniet van de zonsondergang en kunt tijdens 'het gouden uurtje' de prachtige foto’s schieten! Als het eenmaal donker is en de zeeschildpadden aan land zijn gekomen, begint het échte avontuur. U hoort over de bijzondere reis die de schildpadden hebben moeten afleggen om hun eieren op het strand te kunnen leggen. Zo geruisloos mogelijk benaderen wij de dieren en hopelijk bent u getuige van het proces van het leggen van eieren, waarna we weer terugkeren naar ons hotel. Een geweldig avontuur!

NB
Het schildpaddenseizoen loopt van februari tot en met juli. De beste periode om schildpadden te spotten is van de tweede helft van februari tot en met de eerste helft van juli. Daarbuiten is het ook nog mogelijk, maar de kans dat u daadwerkelijk schildpadden spot is dan kleiner.
Botanische tuin in Suriname
Botanische tuin en Pikin Sranan
Exotische fauna en medicinale kruiden
Kosten: ca. € 82,50 per persoon
Inclusief: drankje en warme lunch
Duur: ca. 8 uur
Minimaal 6 deelnemers
De botanische tuin Para Flor is een waar paradijs voor bloemen- en plantenliefhebbers! De zeer grote exotische plantencollectie is bijzonder gevarieerd en een bezoek meer dan waard. Vergeet niet uw camera mee te nemen, want de kleurrijke bloemen en de rondvliegende kolibri’s zijn erg fotogeniek. Na de rondleiding geniet u van een heerlijke Surinaamse fruitcocktail! Aansluitend bezoekt u Pikin Sranan, een biologische boerderij, waar u uitleg krijgt over de natuurlijke medicinale kruiden en andere producten. Na een boeiende rondleiding staat er een smakelijke lunch, bereid met lokale producten, voor u klaar.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Paramaribo08:30 - 12:40 uur
Paramaribo - Amsterdam15:55 - 05:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels en accommodaties

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Tijdens deze reis zijn de accommodaties eenvoudiger dan u mogelijk gewend bent bij een SRC-reis. Een flexibele houding is dus vereist! In Afobaka verblijft u in een vakantiehuis met 2 of 4 kamers, die niet allemaal eigen sanitaire voorzieningen hebben. In het Houttuyn Resort verschillen de verblijven van elkaar. Het kan voorkomen dat de sanitaire voorzieningen ook hier gedeeld moeten worden. In de accommodatie in Bigi Pan is er geen warm water en beperkt gebruik van stroom. Mede hierdoor heeft de reis een avontuurlijk karakter.

NB Wij verzoeken u dringend tijdens deze reis gebruik te maken van een zachte rugtas of weekendtas. Er is bij het transport geen ruimte voor (harde) koffers. Indien u toch met een koffer reist, kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden.

Eco Torarica hotel in Paramaribo, Suriname
Hotel Eco Torarica - Paramaribo
Dit hotel is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis, op loopafstand van het oude centrum van Paramaribo. Het is heerlijk vertoeven in het buitenzwembad en aan de poolbar, vanwaar u uitzicht heeft op de Surinamerivier. In het hotel is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi en ze beschikken over een badkamer met een douche (warm water) en een toilet. Vanaf het balkon kijkt u uit op de mooie tropische tuin.

Bekijk de website van Hotel Eco Torarica
Akira overwater resort, Suriname
Resort Akira - Bigi Pan
Het Akira Overwater Resort ligt in Bigi Pan, nabij het plaatsje Nieuw Nickerie. Het prachtige natuurgebied heeft een wonderschone flora en fauna en is vooral erg vogelrijk. Deze vogels zijn vanaf de accommodatie goed te bewonderen, doordat het gehele resort gebouwd is op het water. De kamers en het hoofdgebouw zijn door houten looppaden op palen met elkaar verbonden. Een zonnepaneleninstallatie zorgt voor de stroomvoorziening (voor verlichting en het opladen van apparatuur). Het resort heeft een sfeervol restaurant. Er is geen warm water, geen airconditioning en geen wi-fi, maar de unieke locatie maakt dit meer dan goed. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer, een toilet en een balkon, vanwaar u de magische zonsopkomst en zonsondergang kunt bewonderen. Dit is puur genieten!

Bekijk de website van Resort Akira
Boutique Hotel Peperpot, Suriname
Hotel Boutique Peperpot - Meerzorg
Het Peperpot Boutique hotel is gelegen op een van de oudste koffie- en cacaoplantages aan de Surinamerivier en grenst aan het Peperpot Natuurpark. Het hotel beschikt over een restaurant en een zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi en een eigen badkamer met een bad en/of een douche (warm water) en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Peperpot Boutique
Afobaka Resort in Afobaka
Resort Afobaka - Afobaka
Dit ruim opgezette resort ligt aan de Surinamerivier. Het resort beschikt over een restaurant en een bar. U verblijft in een lodge met 2 of 4 kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen (met warm water). Er is beperkt wifi beschikbaar. De eenvoudige houten lodges zijn voorzien van een keuken, een koelkast, een magnetron, een waterkoker, airconditioning en een terras.

Bekijk de website van Afobaka Resort
Anaula Nature, Suriname
Resort Anaula Nature - Anaula
Het Anaula Nature Resort ligt aan de oever van een prachtig eiland in de Boven-Surinamerivier dicht bij de Ferulassivallen. De lodges van Anaula zijn geschikt voor twee tot vijf personen, beschikken over hemelbedden die zijn voorzien van een klamboe, comfortabel meubilair, een badkamer met een douche en een toilet en een eigen veranda met een adembenemend uitzicht over de rivier.

Bekijk de website van Anaula Nature Resort
Houttuyn wellness river resort, Suriname
Hotel Houttuyn Wellness - Paramaribo
Het Houttuyn Wellness Resort ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Paramaribo. Het resort beschikt over een wellnesscentrum, meerdere zwembaden, uitzicht op de rivier en een restaurant. Er zijn drie type accommodaties op het resort: cabañas, 'garden rooms' en 'tented rooms'. Alle kamers zijn comfortabel ingericht met airconditioning en er is gratis wifi. Indien u in een cabaña geplaatst wordt, kan het voorkomen dat u de sanitaire voorziening moet delen, aangezien de douche en toilet zich buiten de cabañas bevinden.

Bekijk de website van Resort Houttuyn

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een geweldige ervaring. Mooie dingen gezien. Twee weken is precies genoeg om een goede indruk van het land te krijgen.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Een prachtige reis. Veel gezien en een deskundige/enthousiaste reisleider.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Mooie reis, veel gezien op zijn Surinaams, dus geen overvol programma! Heerlijk!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was een indrukwekkende vakantie! Stone Island minder met slaapgelegenheid; hopelijk passen ze het park snel aan (waren bezig met een eigen douche en toilet). Primitief, maar dat hoort bij zo’n soort verblijf: in de jungle kan je niet veel verwachten. Voor ons was het een geweldige reis met rust en de gewoonten van het land: geweldig!
Red. SRC: Stone Island is inmiddels uit het programma gehaald.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
We hebben geweldige vakantie beleefd in Suriname. Prima reisleider, prettige medereizigers, aangename logeeradressen.
Beoordeling reisleider: 9.5
Beoordeling reis: 9
We hebben een heerlijke vakantie gehad. Jaren naar uitgekeken. We hebben veel gewandeld en gefietst. Trottoirs zijn zeer slecht, veel losse stenen. Ook de fietspaden zijn slecht. Goed uitkijken dus.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 6 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 16 deelnemers.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten in Paramaribo. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Eco Torarica hotel in Paramaribo, Suriname
Hotel Eco Torarica - Paramaribo
Dit hotel is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis, op loopafstand van het oude centrum van Paramaribo. Het is heerlijk vertoeven in het buitenzwembad en aan de poolbar, vanwaar u uitzicht heeft op de Surinamerivier. In het hotel is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi en ze beschikken over een badkamer met een douche (warm water) en een toilet. Vanaf het balkon kijkt u uit op de mooie tropische tuin.

Bekijk de website van Hotel Eco Torarica