Avontuur in het tropisch regenwoud

Reisleider Randy Wakiran:
'Deze avontuurlijke reis combineert het beste van de Surinaamse cultuur met de prachtige flora en fauna van Switi Sranan, “mijn heerlijke Suriname”, zoals Surinamers hun land liefkozend noemen. U ontdekt de monumentale pracht van Paramaribo en maakt kennis met mijn landgenoten.

Suriname is een smeltkroes van onder andere creolen, hindoestanen, Javanen en boeroes, die hier al eeuwenlang in harmonie samenleven. Tijdens de kookcursus van een Surinaamse kok, die twee dagen bij de groep verblijft, leren we de fijne kneepjes van de smakelijke Surinaamse keuken.

U maakt kennis met de inheemse cultuur tijdens uw tocht door de voorheen geïsoleerde binnenlanden. Hier verblijft u drie nachten op Isadou, een eiland in het woongebied van de Saramaccaners, de grootste groep marrons, afstammelingen van gevluchte slaven. Hier ontdekt u dat Suriname prachtige natuur herbergt, want Isadou ligt in het Amazoneregenwoud. En ook de natuurgebieden Bigi Pan en Galibi zijn van een ongekende schoonheid. Ga mee en ontdek met mij de culturele en natuurlijke schatten van dit wonderschone land!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Surinam Airways
ruimbagage
middenklassehotel in Paramaribo
middenklassehotel in Nieuw-Nickerie
toeristenklasse-accommodaties
verblijf jungleresort Afobaka
verblijf luxe resort Overbridge
3 overnachtingen op eiland Isadou
14x ontbijt, 10x lunch en 8x diner
2 dagen Surinaamse kok voor kookworkshops
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
Bezienswaardigheden
Paramaribo
natuurreservaat Bigi Pan of Galibi
Frans-Guyana of Nieuw-Nickerie
eiland Isadou en Afobaka
natuurreservaat Brownsberg
Jodensavanne en Overbridge
ontmoeting met marrons
’s nachts kaaimannen spotten
Reisleider Randy Wakiran
SRC-reisleider sinds 2014
Favoriete plek: Boven Suriname-rivier
Ontdek de heerlijke kleurrijke cultuur van Switi Sranan, “mijn heerlijke Suriname”! U zult verrast worden!
Ontmoet onze beste reisleiders in Suriname
Reisleider Randy Wakiran
Reisleider sinds 2014

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Paramaribo
Stadswandeling door historisch centrum Paramaribo
Galibi en Frans-Guyana - bezoek Christiaankondre, op zoek naar zeeschildpadden en naar Saint-Laurent (vertrek februari t/m juli)
Bigi Pan en Nieuw-Nickerie – bezoek landbouwdistrict Saramacca en kokosdistrict Coronie, Nieuw-Nickerie en natuurgebied Bigi Pan (vertrek augustus t/m januari)
Vrije dag Paramaribo – mogelijkheid tot maken optionele dolfijnentocht
Bezoek Jodensavanne en naar de idyllische stranden en het mysterieuze Amazoneregenwoud van Overbridge
Naar Afobaka, overnachting in jungleresort aan de Surinamerivier en kijkje in de Surinaamse keuken
Wandeling naar de Brownsberg met prachtig uitzicht op stuwmeer en kans op het spotten van dieren
Per boomstamkano naar eiland Isadou, verblijf in het tropisch regenwoud met verschillende excursies
Vrije dag Paramaribo – mogelijkheid tot optionele fietstour naar Peperpotplantage
Vrije ochtend en vlucht Paramaribo – Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Paramaribo

We vliegen naar Suriname. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in Paramaribo gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 40 km)

dag 2: Stadswandeling door monumentaal Paramaribo

Het historische centrum van Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de bijzondere gebouwen, zoals de houten Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal, zijn de etnische groepen die hier samenleven kenmerkend voor de stad. Tijdens een stadswandeling ontdekken we de rijke geschiedenis die achter de mooie houten façades van de diverse gebouwen schuilgaat. Ook zien we het Onafhankelijkheidsplein, waaraan meerdere historische gebouwen liggen, zoals het stralende witte presidentiële paleis: een ware blikvanger.

NB
Tijdens de reis met vertrek op 14 februari 2018 vertrekt u op dag 2 naar Galibi en vindt de verkenning van Paramaribo op dag 5 plaats.

dag 3-5: Galibi en Frans Guyana (vertrek februari t/m juli)

Het natuurreservaat Galibi, waar onze lodge voor de komende twee nachten staat, is de thuishaven van de indianen. Per boot bereiken we het dorp Christiaankondre, waar we meer te weten komen over de gebruiken en gewoontes van de indianen. Galibi is vooral bekend om de enorme zeeschildpadden die hier hun eieren leggen. Afhankelijk van het getij vertrekken we na het diner of de volgende ochtend vroeg naar Babusanti om dit bijzondere natuurverschijnsel te aanschouwen. U heeft in Galibi de tijd om te genieten van het prachtige strand en om te zwemmen in de rivier. Op weg naar Paramaribo, waar we twee nachten verblijven, bezoeken we in Frans-Guyana het grensstadje Saint-Laurent. (ca. 400 km)

NB
Het schildpaddenseizoen loopt van februari t/m juli. De beste periode om schildpadden te spotten is van de tweede helft van februari t/m de eerste helft van juli. Daarbuiten is het ook nog mogelijk, maar de kans dat u daadwerkelijk schildpadden spot is dan 80%.

dag 3-5: Bigi Pan en Nieuw-Nickerie (vertrek augustus t/m januari)

We verkennen enkele van de 10 districten waarin Suriname is opgedeeld. Deze districten liggen aan de Atlantische Oceaan. In het landbouwdistrict Saramacca bezoeken we de hoofdstad Groningen, gesticht in 1845 door Nederlandse boeroes. We vervolgen onze weg naar het kokosdistrict Coronie, bekend om de talloze palmbomen en de originele slavenhuizen. Deze dag eindigt in Nieuw-Nickerie, de hoofdstad van het rijstdistrict Nickerie, waar ons hotel voor twee nachten staat. Tijdens een wandeling langs de Zeedijk denkt u ongetwijfeld even aan Nederland... We bezoeken het natuurgebied Bigi Pan, Surinaams voor het grote meer, een prachtig rijk natuurgebied met meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de rode ibis en de steltloper. Voordat we teruggaan naar Paramaribo, waar we twee nachten verblijven, bezoeken we een rijstplantage. (ca. 465 km)

dag 6: Vrije dag in Paramaribo

U kunt genieten van een vrije dag in Paramaribo. Liefhebbers kunnen een optionele dolfijnentour over de Surinamerivier maken (kosten niet inbegrepen). In een traditionele Surinaamse tentboot vaart u over de Surinamerivier en gaat u op zoek naar deze bijzondere dieren. De boottocht wordt afgewisseld met een bezoek aan een plantage, waar heerlijke lokale hapjes geserveerd worden. Een ontspannen besteding van de dag!

dag 7: Jodensavanne en Overbridge

Midden in het oerwoud, aan de Cassipoerakreek bij de Surinamerivier, liggen de resten van Jodensavanne. Hier kwamen omstreeks 1640 de eerste Sefardische joden aan. De verschillende suikerplantages die zij aanlegden, kwamen tot grote bloei. Ook gaan we naar Overbridge, waar idyllische stranden worden omgeven door het mysterieuze Amazoneregenwoud. We overnachten hier in een luxe resort. U kunt heerlijk ontspannen aan het strand van Overbridge! (ca. 50 km)

dag 8: Verblijf en een kookcursus in Afobaka

We gaan naar Afobaka, waar we twee nachten verblijven in een jungleresort dat aan de oever van de Surinamerivier ligt. Afobaka is een klein dorpje nabij de stuwdam van het Brokopondo-stuwmeer. De komende twee dagen verblijft er een kok bij ons, die ons de fijne kneepjes van de Surinaamse keuken leert. (ca. 100 km)

dag 9: Wandeling naar de Brownsberg

Vanaf de 500 meter hoge Brownsberg in het Brokopondodistrict hebben we een schitterend uitzicht op het nabijgelegen stuwmeer. Tijdens een wandeling zien we de idyllische watervallen en komen we oog in oog te staan met verschillende dieren, zoals de agouti en allerlei andere kleurrijke vogels. Met een beetje geluk zien we ook nog enkele apensoorten, zoals de brulaap. Die laatste laat in elk geval van zich horen! (ca. 50 km)

dag 10-13: Verkenning van het tropisch regenwoud Isadou

In een gemotoriseerde korjaal, een boomstamkano, reizen we naar het eiland Isadou in de Boven Surinamerivier, waar we drie nachten verblijven. We wandelen door het dorpje Jaw Jaw en bezoeken het marrondorp Gunsi. De gastvrije bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoontes en gebruiken. ’s Middags is er tijd om te ontspannen. U kunt u zich voorbereiden op een spannende, nachtelijke excursie. We gaan namelijk in een korjaal kaaimannen spotten! Op dag 13 reizen we terug naar Paramaribo. (ca. 400 km)

dag 14: Vrije dag Paramaribo of een optionele fietstour

Deze dag kunt u Paramaribo in gaan of een actieve optionele excursie maken: een fietstour naar de nabijgelegen Peperpotplantage (kosten niet inbegrepen). Peperpot is een voormalige koffie- en cacaoplantage uit het begin van de 19e eeuw. Op het fabriekscomplex staan nog twee plantagewoningen, een koffieloods uit 1808 en een koffie- en cacaofabriek.

dag 15: Terugvlucht naar Amsterdam

Na een ontspannen ochtend in Paramaribo gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 40 km)

dag 16: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

NB
Voor de overnachtingen buiten Paramaribo dient u een rugtas of een weekendtas mee te nemen voor de noodzakelijke dingen. De overige bagage kunt u in het hotel in Paramaribo achter laten.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Dolfijnen spotten
Dolfijnen spotten
Vaar in een traditionale tentboot over de Surinamerivier
Duur: ca. 3 uur
Minimaal 6 deelnemers
Prijs: ca. € 28,- inclusief een drankje en lokale hapjes
In een traditionele Surinaamse tentboot vaart u over de Surinamerivier. Onder het genot van een drankje gaat u op zoek naar deze bijzondere dieren. Dolfijnen zijn erg nieuwsgierig en komen dan ook vaak onverwacht dicht bij de boot. Vervolgens bezoekt u de Johan Margaretha-plantage, waar u op een terras aan de rivier geniet van lokale hapjes. Na een korte wandeling door het dorp stapt u weer aan boord van de boot, waar u geniet van een prachtige zonsondergang.
Peperpot-fietstour
Peperpot-fietstour
Fietsen langs de peperpot-plantages van Suriname
Duur: hele dag
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: ca. € 50,-, inclusief lunch
De Peperpot-fietstour start in Paramaribo. Van hieruit vaart u in een tentboot over de Surinamerivier naar Meerzorg. In Meerzorg stapt u op de fiets. U fietst naar de Peperpot-plantage, waar u het terrein van de oude fabriek bezichtigt. Er zijn hier nog twee oude plantagewoningen en een koffieloods. Op de terugreis luncht u in Meerzorg. Van hieruit steekt u in de boot de rivier over naar Paramaribo. De fietstocht biedt u, naast een actieve invulling van uw dag, een mooie mix van historie en natuur.

Vluchtschema
surinam_airways.png

Amsterdam - Paramaribo10:20 - 15:50 uur
Paramaribo - Amsterdam17:20 - 07:20 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels en accommodaties

Tijdens deze reis zijn de accommodaties eenvoudiger dan u mogelijk gewend bent bij een SRC-reis. Een flexibele houding is dus vereist! In Paramaribo en Nieuw-Nickerie verblijft u in middenklassehotels met gratis wifi. De kamers hebben een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In Galibi en op Isadou zijn er weinig hotels. U verblijft wel in de betere accommodaties in deze gebieden, maar die zijn toch eenvoudig. In Galibi, Isadou en Afobaka hebben niet alle kamers eigen sanitaire voorzieningen. In Afobaka verblijft u in een vakantiehuis met 2 of 4 kamers. In Galibi en Isadou is er geen warm water. Mede hierdoor heeft de reis een avontuurlijk karakter. Hieronder vindt u meer informatie over een selectie van de accommodaties die meestal op deze reis wordt gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

NB
Voor de overnachtingen buiten Paramaribo dient u een rugtas of een weekendtas mee te nemen voor de noodzakelijke dingen. De overige bagage kunt u in het hotel in Paramaribo achter laten.

Eco Resort Inn in Paramaribo
Hotel Eco Resort Inn - Paramaribo
Dit hotel is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis. Het oude centrum van Paramaribo bevindt zich op een steenworp afstand. De kamers hebben een balkon en kijken uit op de tropische tuin. Het is heerlijk toeven in het buitenzwembad en aan de poolbar, vanwaar u uitzicht heeft op de Surinamerivier.

Bekijk de website van Eco Resort Inn
Residence Inn in Nickerie
Hotel Residence Inn - Nieuw-Nickerie
Midden in het centrum van Nickerie ligt dit hotel, dat een prachtige tropische tuin heeft. Op een steenworp afstand van Residence Inn zijn winkeltjes, restaurants en de lokale markt te vinden.

Bekijk de website van Residence Inn
Overbridge River Resort in Overbridge
Resort Overbridge River - La Simplicite
Midden in de jungle ligt het Overbridge River Resort. Er is een prachtig strand bij dit resort. U overnacht hier in luxe cabanas. De cabanas hebben onder andere een keukentje en een mooie veranda met uitzicht op de kreek, de jungle en de Surinamerivier.

Bekijk de website van Overbridge River Resort
Afobaka Resort in Afobaka
Resort Afobaka - Affobakka
Dit ruim opgezette resort ligt aan de Surinamerivier. De eenvoudige houten lodges zijn onder andere voorzien van een keuken, een koelkast, een magnetron, een waterkoker, airconditioning en een terras. U verblijft in een vakantiehuis met 2 of 4 kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen.

Bekijk de website van Afobaka Resort
Isadou
Lodge Isadou - Isadou
Op Isadou verblijft u in gezellige houten huisjes tussen de palmbomen. De huisjes zijn voorzien van een bad en een toilet, maar hebben geen airconditioning en warm water. Niet alle kamers hebben eigen sanitaire voorzieningen.

Bekijk de website van Isadou

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een prachtige reis. Veel gezien en een deskundige/enthousiaste reisleider.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Meneer Reus uit Bovenkarspel
Mooie reis, veel gezien op zijn Surinaams, dus geen overvol programma! Heerlijk!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was een indrukwekkende vakantie! Stone Island minder met slaapgelegenheid; hopelijk passen ze het park snel aan (waren bezig met een eigen douche en toilet). Primitief, maar dat hoort bij zo’n soort verblijf: in de jungle kan je niet veel verwachten. Voor ons was het een geweldige reis met rust en de gewoonten van het land: geweldig!
Red. SRC: Stone Island is inmiddels uit het programma gehaald.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
We hebben geweldige vakantie beleefd in Suriname. Prima reisleider, prettige medereizigers, aangename logeeradressen.
Beoordeling reisleider: 9.5
Beoordeling reis: 9
Familie Van Tol
We hebben een heerlijke vakantie gehad. Jaren naar uitgekeken. We hebben veel gewandeld en gefietst. Trottoirs zijn zeer slecht, veel losse stenen. Ook de fietspaden zijn slecht. Goed uitkijken dus.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mevrouw Messemaker
Groepsgrootte
Minimaal 6 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis individueel verlengen met twee nachten in Paramaribo. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en inclusief transfers. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Na de rondreis van 28 april 2018 is de verlenging 3 nachten i.p.v. 2 nachten, deze verlenging is alleen telefonisch bij te boeken.

Paramaribo
Na de groepsreis is het heerlijk om nog twee nachten langer in Paramaribo te verblijven. Het historische centrum van Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en kent veel bijzondere gebouwen. De stad is in de 17e eeuw ontstaan rond Fort Zeelandia, het belangrijke fort aan de Surinamerivier. Hierin is nu het Surinaams Museum gevestigd, waarin u een mooie indruk krijgt van de Surinaamse geschiedenis en cultuur. Eet u ’s avonds een smakelijk hapje in de bijbehorende brasserie met uitzicht op de Surinamerivier? Aan de bekende Waterkant is het altijd gezellig druk. Ook hier vindt u vele eetgelegenheden. En in dé winkelstraat van de stad, de Domineestraat, kunt u gezellig winkelen. Wissel bezoekjes aan de stad af met ontspannen uurtjes bij het zwembad in de tropische tuin van uw hotel, en u weet zeker dat u na een prachtige reis ontspannend thuiskomt!

Eco Resort Inn in Paramaribo
Hotel Eco Resort Inn - Paramaribo
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 160 p.p.
Dit hotel is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis. Het oude centrum van Paramaribo bevindt zich op een steenworp afstand. De kamers hebben een balkon en kijken uit op de tropische tuin. Het is heerlijk toeven in het buitenzwembad en aan de poolbar, vanwaar u uitzicht heeft op de Surinamerivier.

Bekijk de website van Eco Resort Inn