050 - 3 123 123

Het mooiste van Switi Sranan

Reisleider Sersinio Afonsoewa:
'Deze avontuurlijke reis combineert het beste van de Surinaamse cultuur met de prachtige flora en fauna van Switi Sranan, mijn heerlijke Suriname, zoals Surinamers hun land liefkozend noemen. U ontdekt de monumentale pracht van Paramaribo en ontmoet mijn hartelijke landgenoten.

Suriname is een smeltkroes van culturen. Creolen, hindoestanen, Javanen en boeroes leven hier al eeuwenlang in harmonie samen. Ook maakt u kennis met de inheemse cultuur tijdens uw tocht door de voorheen geïsoleerde binnenlanden. Hier verblijft u drie nachten op Isadou, een eiland in het woongebied van de Saramaccaners, de grootste groep marrons die afstammen van gevluchte slaven.

Op het eiland Isadou ontdekt u dat Suriname ook prachtige natuur herbergt, want Isadou ligt midden in het Amazoneregenwoud. En ook de natuurgebieden Bigi Pan en Galibi zijn van een ongekende schoonheid. Tijdens de kookcursus van een Surinaamse kok, die twee dagen bij de groep verblijft, leert u de fijne kneepjes van de smakelijke Surinaamse keuken. Ga mee en ontdek met mij de culturele en natuurlijke schatten van mijn wonderschone land!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Surinam Airways of KLM
ruimbagage
toeristen- en middenklasse-accommodaties
3 overnachtingen op eiland Isadou
14x ontbijt, 10x lunch en 8x diner
2 dagen Surinaamse kok voor kookworkshops
ontmoeting met marrons
’s nachts kaaimannen spotten
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Paramaribo
Surinamerivier
natuurreservaat Bigi Pan of Galibi
Nieuw-Nickerie of Frans-Guyana
Commewijnegebied
eiland Isadou en Afobaka
natuurreservaat Brownsberg
Jodensavanne en Overbridge
SRC -reisleider Sersinio Afonsoewa
SRC-reisleider sinds 2017
Het is mooi om te zien hoe de gasten genieten van de kookles en het smakelijke resultaat!
Ontmoet onze beste reisleiders in Suriname
Reisleider Randy Wakiran
Reisleider sinds 2014
SRC-reisleider Hans Parana
Reisleider sinds 2019

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Paramaribo
Stadswandeling door historisch centrum Paramaribo
Galibi en Frans-Guyana - bezoek Christiaankondre, op zoek naar zeeschildpadden en naar Saint-Laurent (vertrek februari t/m juli)
Nieuw-Nickerie en Bigi Pan – landbouwdistrict Saramacca, kokosdistrict Coronie, Nieuw-Nickerie en natuurgebied Bigi Pan (vertrek augustus t/m januari)
Vrije dag in het Commewijnegebied – mogelijkheid tot bezoek Fort Nieuw-Amsterdam en Mariënburg
Bezoek Jodensavanne en naar de idyllische stranden en het mysterieuze Amazoneregenwoud van Overbridge
Naar Afobaka, overnachting in jungleresort aan de Surinamerivier en kijkje in de Surinaamse keuken
Wandeling naar de Brownsberg met prachtig uitzicht op stuwmeer en kans op het spotten van dieren
Per boomstamkano naar eiland Isadou, verblijf in het tropisch regenwoud met verschillende excursies
Vrije dag Paramaribo – mogelijkheid tot optionele fietstour naar Peperpotplantage of dolfijnentocht
Vrije ochtend en vlucht Paramaribo – Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Paramaribo

We vliegen naar Suriname. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in Paramaribo gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 40 km)

dag 2: Stadswandeling door monumentaal Paramaribo

Het historische centrum van Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de bijzondere gebouwen, zoals de houten Sint-Petrus-en-Paulusbasiliek, zijn de etnische groepen die hier samenleven kenmerkend voor de stad. Tijdens een stadswandeling ontdekken we de rijke geschiedenis die achter de mooie houten façades van de diverse gebouwen schuilgaat. Ook zien we het Onafhankelijkheidsplein, waaraan meerdere historische gebouwen liggen, zoals het stralende witte presidentiële paleis: een ware blikvanger.

dag 3-5: Galibi en Frans Guyana (vertrek februari t/m juli)

Aan de noordoostkust van Suriname ligt het natuurreservaat Galibi, waar een Carib-indianengemeenschap woont: uniek voor het kustgebied. Hier staat onze eenvoudige lodge voor de komende twee nachten. Na anderhalf uur varen over de grensrivier Marowijne bereiken we het vissersdorp Christiaankondre, waar we deze dagen meegaan in het relaxte leefritme van de inheemse bevolking en meer te weten komen over hun gebruiken en gewoontes. Naast het verbouwen van cassave verkopen de vrouwen hier prachtige, zelfgemaakte sieraden en borduurwerk. Maar Galibi is vooral bekend om de enorme zeeschildpadden die hier hun eieren leggen. Afhankelijk van het getij vertrekken we na het diner of de volgende ochtend vroeg naar Babusanti om dit bijzondere natuurverschijnsel te aanschouwen. Verder genieten we in Galibi van de paradijselijke zandstranden, gesierd door palm- en mangobomen, en kunnen we zwemmen in de rivier. Op weg terug naar Paramaribo, waar we twee nachten verblijven, bezoeken we in buurland Frans-Guyana het grensstadje Saint-Laurent. De Franse invloeden zijn hier duidelijk zichtbaar! Ooit was dit een strafkolonie waar in het oude Camp de la Transportation onder andere Fransman Henri Charrière, ook wel Papillon genoemd, jarenlang gevangen zat. Dit kamp fungeert nu als museum. (ca. 400 km)

NB
Het schildpaddenseizoen loopt van februari tot en met juli. De beste periode om schildpadden te spotten is van de tweede helft van februari tot en met de eerste helft van juli. Daarbuiten is het ook nog mogelijk, maar de kans dat u daadwerkelijk schildpadden spot is dan kleiner.

dag 3-5: Bigi Pan en Nieuw-Nickerie (vertrek augustus t/m januari)

Suriname is opgedeeld in tien districten. De komende dagen verkennen wij de districten met ligging aan de Atlantische Oceaan, ten westen van Paramaribo. In het landbouwdistrict Saramacca bezoeken we de hoofdstad Groningen, gesticht in 1845 door Nederlandse boeroes. We vervolgen onze weg naar het kokosdistrict Coronie, bekend om de talloze palmbomen en de originele slavenhuizen. De dag eindigt in Nieuw-Nickerie, de hoofdstad van het rijstdistrict Nickerie, waar ons hotel voor twee nachten staat. Tijdens een wandeling langs de Zeedijk denkt u ongetwijfeld even aan Nederland! We bezoeken het natuurgebied Bigi Pan, Surinaams voor het grote meer, een prachtig rijk natuurgebied met meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de rode ibis en de steltloper. De boottocht voert ons door een prachtige omgeving, langs ongerepte mangrovebossen en natuurlijk hopen we vele vogels te zien. Voordat we naar Nieuw-Amsterdam reizen, waar we twee nachten verblijven, bezoeken we een rijstplantage. (ca. 490 km)

dag 6: Vrije dag in het Commewijnegebied

Vanwege de grote vruchtbaarheid van het Commewijnegebied werden hier vanaf de 17e eeuw grote plantages gevestigd door (voornamelijk) de Nederlandse kolonisten. Op de plek waar de Commewijnerivier uitmondt in de Surinamerivier werd later Fort Nieuw-Amsterdam gebouwd om het gebied te beschermen tegen aanvallen van piraten en gevluchte slaven. Na de afschaffing van de slavernij in 1863 kwam er een einde aan de plantagecultuur, maar veel van de oude plantages zijn nu nog te bezoeken. Bezoekt u tijdens deze vrije dag Fort Nieuw-Amsterdam, dat zich op loopafstand van ons hotel bevindt (kosten niet inbegrepen)? Het fort is nu een openluchtmuseum. Of gaat u naar Mariënburg, waar u het voormalige fabrieksterrein kunt bezichtigen (kosten niet inbegrepen)? Een deskundige gids leidt u rond. Zijn boeiende verhalen over het roerige verleden van de fabriek brengen de ruïnes tot leven en nemen u mee naar de tijd van de contractarbeiders, die hier onder erbarmelijke omstandigheden werkten. In de avonduren kunt u genieten van een optioneel diner op de voormalige plantage Frederiksdorp (kosten niet inbegrepen),

dag 7: Jodensavanne en Overbridge

Midden in het oerwoud, aan de Cassipoerakreek bij de Surinamerivier, liggen de resten van Jodensavanne. Hier kwamen omstreeks 1640 de eerste Sefardische joden aan. De verschillende suikerplantages die zij aanlegden, kwamen tot grote bloei. We zien de ruïnes van de synagoge en de oude begraafplaatsen, nu overwoekerd door de jungle. We verblijven in een comfortabel resort in Overbridge, waar idyllische stranden worden omgeven door het mysterieuze Amazoneregenwoud. U kunt hier heerlijk ontspannen aan de oever van de Surinamerivier, waar alleen de geluiden van kwakende kikkers, zingende vogels en brullende apen de stilte doorbreken. (ca. 50 km)

dag 8: Verblijf en een kookcursus in Afobaka

We reizen naar het Brokopondodistrict, waarvan maar liefst de helft van het oppervlak beslaan wordt door het gelijknamige stuwmeer. Nabij de stuwdam ligt het kleine dorpje Afobaka, waar we twee nachten verblijven in een jungleresort dat aan de Surinamerivier ligt. De komende twee dagen verblijft er een kok bij ons, die ons de fijne kneepjes van de Surinaamse keuken leert. Samen bereiden we heerlijke maaltijden! (ca. 100 km)

dag 9: Wandeling naar de Brownsberg

Vanaf de 500 meter hoge Brownsberg in het Brokopondodistrict hebben we een schitterend uitzicht op het nabijgelegen stuwmeer. Tijdens een wandeling zien we de idyllische watervallen en komen we oog in oog te staan met verschillende dieren, zoals de agouti en allerlei andere kleurrijke vogels. Met een beetje geluk zien we ook nog enkele apensoorten, zoals de brulaap. Die laatste laat in elk geval van zich horen! (ca. 50 km)

dag 10-13: Verkenning van het tropisch regenwoud Isadou

In een gemotoriseerde korjaal, een boomstamkano, reizen we naar het eiland Isadou in de Boven Surinamerivier, waar we drie nachten verblijven. Hier, diep in de binnenlanden van het Surinaamse Amazoneregenwoud, heerst een serene rust! In dit deel van de rivier zien we indrukwekkende stroomversnellingen en bij laag water vormen zich kleine zandstrandjes. We wandelen door het dorpje Jaw Jaw en bezoeken het marrondorp Gunsi. De gastvrije bevolking is bijzonder trots op haar cultuur en laat ons graag kennismaken met de eeuwenoude gewoontes en gebruiken. Door het geïsoleerde leven diep in het regenwoud zijn deze onaangetast gebleven. Natuurlijk is er tijd voor ontspanning. Ook kunt u zich voorbereiden op een spannende, nachtelijke excursie. We gaan namelijk in een korjaal kaaimannen spotten! Op dag 13 reizen we terug naar Paramaribo. (ca. 400 km)

dag 14: Vrije dag Paramaribo

De dag is ter vrije besteding. Gaat u op pad in Paramaribo of maakt u een optionele excursie (kosten niet inbegrepen)? U kunt een fietsexcursie maken naar de nabijgelegen Peperpotplantage, een voormalige koffie- en cacaoplantage uit het begin van de 19e eeuw. Op het fabriekscomplex staan nog twee plantagewoningen, een koffieloods uit 1808 en een koffie- en cacaofabriek. Ook kunt u op zoek gaan naar dolfijnen! In een traditionele Surinaamse tentboot vaart u over de Surinamerivier en gaat u op zoek naar deze bijzondere dieren. De boottocht wordt afgewisseld met een bezoek aan een plantage, waar heerlijke lokale hapjes geserveerd worden. Een ontspannen besteding van de dag!

dag 15: Paramaribo – Amsterdam

Na een relaxte ochtend in Paramaribo gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 40 km)

dag 16: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

NB
Voor de overnachtingen buiten Paramaribo dient u een rugtas of een weekendtas mee te nemen voor de noodzakelijke dingen. De overige bagage kunt u in het hotel in Paramaribo achter laten.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Dolfijnen spotten
Dolfijnen spotten
Vaar in een traditionale tentboot over de Surinamerivier
Duur: ca. 3 uur
Minimaal 6 deelnemers
Prijs: ca. € 27,50- inclusief een drankje en lokale hapjes
In een traditionele Surinaamse tentboot vaart u over de Surinamerivier. Onder het genot van een drankje gaat u op zoek naar deze bijzondere dieren. Dolfijnen zijn erg nieuwsgierig en komen dan ook vaak onverwacht dicht bij de boot. Vervolgens bezoekt u de Johan Margaretha-plantage, waar u op een terras aan de rivier geniet van lokale hapjes. Na een korte wandeling door het dorp stapt u weer aan boord van de boot, waar u geniet van een prachtige zonsondergang.
Peperpot-fietstour
Peperpot-fietstour
Fietsen langs de peperpot-plantages van Suriname
Duur: hele dag
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: ca. € 50,-, inclusief lunch
De Peperpot-fietstour start in Paramaribo. Van hieruit vaart u in een tentboot over de Surinamerivier naar Meerzorg. In Meerzorg stapt u op de fiets. U fietst naar de Peperpot-plantage, waar u het terrein van de oude fabriek bezichtigt. Er zijn hier nog twee oude plantagewoningen en een koffieloods. Op de terugreis luncht u in Meerzorg. Van hieruit steekt u in de boot de rivier over naar Paramaribo. De fietstocht biedt u, naast een actieve invulling van uw dag, een mooie mix van historie en natuur.
Mariënburg, Suriname
Verkenning Commewijnegebied
Boeiend bezoek Mariënburg
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa € 39,- per persoon
Door de grote vruchtbaarheid van het Commewijnegebied werden hier vanaf de 17e eeuw grote plantages gevestigd door (voornamelijk) Nederlandse kolonisten. Na oorspronkelijk in 1745 gesticht te zijn als suikerplantage kent Mariënburg een geschiedenis van verschillende eigenaren en doeleinden. Een deskundige gids leidt ons rond over het voormalige fabrieksterrein. Zijn boeiende verhalen over het roerige verleden van de fabriek brengen de ruïnes tot leven en nemen u mee naar de tijd van vooral de Javaanse en hindoestaanse contractarbeiders, die hier onder erbarmelijke omstandigheden werkten. Een indrukwekkend bezoek!
Plantage Frederiksdorp, Suriname
Plantage Frederiksdorp
Dineren op een historische locatie
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 3 uur
Prijs: circa € 24 per persoon (inclusief transfers)
Op uw vrije dag in het Commewijnegebied kunt u in de avond genieten van een heerlijk diner op een historische locatie. Frederiksdorp is een voormalige koffie- en cacaoplantage, waar nu een hotel en een restaurant in gevestigd zijn. Op het terrein bevinden zich nog oude plantagewoningen en een politiepost. Frederiksdorp is tot historisch erfgoed verklaard. Hier geniet u van een rijsttafel inclusief een (non-alcoholisch) drankje. Smakelijk eten op een unieke plek!

Vluchtschema
surinam_airways.png

Amsterdam - Paramaribo10:20 - 14:50 uur
Paramaribo - Amsterdam17:20 - 07:20 uur
Amsterdam - Paramaribo11:25 - 15:25 uur
Paramaribo - Amsterdam17:55 - 07:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels en accommodaties

Tijdens deze reis zijn de accommodaties eenvoudiger dan u mogelijk gewend bent bij een SRC-reis. Een flexibele houding is dus vereist! In Paramaribo, Nieuw-Amsterdam en Nieuw-Nickerie verblijft u in middenklassehotels met gratis wifi. In Overbridge verblijft u in een comfortabel resort. De kamers hebben een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In Galibi en op Isadou zijn er weinig hotels. U verblijft wel in de betere accommodaties in deze gebieden, maar die zijn toch eenvoudig. In Galibi, Isadou en Afobaka hebben niet alle kamers eigen sanitaire voorzieningen. In Afobaka verblijft u in een vakantiehuis met 2 of 4 kamers. In Galibi en Isadou is er geen warm water. Mede hierdoor heeft de reis een avontuurlijk karakter. Hieronder vindt u meer informatie over een selectie van de accommodaties die meestal op deze reis wordt gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

NB
Voor de overnachtingen buiten Paramaribo dient u een rugtas of een weekendtas mee te nemen voor de noodzakelijke dingen. De overige bagage kunt u in het hotel in Paramaribo achter laten.

Eco Resort Inn in Paramaribo
Hotel Eco Resort Inn - Paramaribo
Dit hotel is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis. Het oude centrum van Paramaribo bevindt zich op een steenworp afstand. De kamers hebben een balkon en kijken uit op de tropische tuin. Het is heerlijk toeven in het buitenzwembad en aan de poolbar, vanwaar u uitzicht heeft op de Surinamerivier.

Bekijk de website van Eco Resort Inn
Residence Inn in Nickerie
Hotel Residence Inn - Nieuw-Nickerie
Midden in het centrum van Nickerie ligt dit hotel, dat een prachtige tropische tuin heeft. Op een steenworp afstand van Residence Inn zijn winkeltjes, restaurants en de lokale markt te vinden.

Bekijk de website van Residence Inn
Myrysji Lodge in Galibi
Lodge Myrysji - Galibi - Myrysji
In het natuurreservaat Galibi verblijft u in Myrysji Lodge. Deze lodge ligt aan het strand van de Marowijne-rivier. De lodge beschikt over een restaurant en u kunt gratis gebruik maken van de ligbedden op het strand. De eenvoudige kamers zijn voorzien van klamboes en een badkamer met een bad/douche en een toilet. Er is er echter geen warm water. Het is mogelijk dat u bij een groepsreis de sanitaire voorzieningen moet delen, afhankelijk van de groepsgrootte.

Bekijk de website van Myrysji Lodge
Hotel Het Bastion in Nieuw-Amsterdam, Suriname
Hotel Het Bastion - Nieuw-Amsterdam
Op een unieke plek, waar de Commewijne- en de Surinamerivier samenkomen en waar zij in de Atlantische Oceaan uitmonden, ligt het Bastion Event Centre. Vanaf de pier bij het hotel kunt u een prachtige zonsondergang bewonderen! Het hotel beschikt over een klein zwembad en een gezellige bar met een binnen- en een buitenterras, waar geurige koffie, tropische cocktails en heerlijke hapjes geserveerd worden. Het historische Fort Nieuw-Amsterdam bevindt zich op loopafstand van het hotel.

Bekijk de website van Het Bastion
Overbridge River Resort in Overbridge
Resort Overbridge River - La Simplicite
Midden in de jungle ligt het Overbridge River Resort. Er is een prachtig strand bij dit resort. U overnacht hier in comfortabele cabanas. De cabanas hebben onder andere een keukentje en een mooie veranda met uitzicht op de kreek, de jungle en de Surinamerivier.

Bekijk de website van Overbridge River Resort
Afobaka Resort in Afobaka
Resort Afobaka - Afobaka
Dit ruim opgezette resort ligt aan de Surinamerivier. De eenvoudige houten lodges zijn onder andere voorzien van een keuken, een koelkast, een magnetron, een waterkoker, airconditioning en een terras. U verblijft in een vakantiehuis met 2 of 4 kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen.

Bekijk de website van Afobaka Resort
Isadou
Lodge Isadou - Isadou
Op Isadou verblijft u in gezellige houten huisjes tussen de palmbomen. De huisjes zijn voorzien van een bad en een toilet, maar hebben geen airconditioning en warm water. Niet alle kamers hebben eigen sanitaire voorzieningen.

Bekijk de website van Isadou

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een geweldige ervaring. Mooie dingen gezien. Twee weken is precies genoeg om een goede indruk van het land te krijgen.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Fam. Stoffels
Een prachtige reis. Veel gezien en een deskundige/enthousiaste reisleider.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Meneer Reus uit Bovenkarspel
Mooie reis, veel gezien op zijn Surinaams, dus geen overvol programma! Heerlijk!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was een indrukwekkende vakantie! Stone Island minder met slaapgelegenheid; hopelijk passen ze het park snel aan (waren bezig met een eigen douche en toilet). Primitief, maar dat hoort bij zo’n soort verblijf: in de jungle kan je niet veel verwachten. Voor ons was het een geweldige reis met rust en de gewoonten van het land: geweldig!
Red. SRC: Stone Island is inmiddels uit het programma gehaald.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
We hebben geweldige vakantie beleefd in Suriname. Prima reisleider, prettige medereizigers, aangename logeeradressen.
Beoordeling reisleider: 9.5
Beoordeling reis: 9
Familie Van Tol
We hebben een heerlijke vakantie gehad. Jaren naar uitgekeken. We hebben veel gewandeld en gefietst. Trottoirs zijn zeer slecht, veel losse stenen. Ook de fietspaden zijn slecht. Goed uitkijken dus.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mevrouw Messemaker
Groepsgrootte
Minimaal 6 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis individueel verlengen met twee nachten in Paramaribo. Na de reis met vertrek op 27 april is de verlengingsduur 3 nachten. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en inclusief transfers. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Paramaribo
Na de groepsreis is het heerlijk om nog twee nachten langer in Paramaribo te verblijven. Het historische centrum van Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en kent veel bijzondere gebouwen. De stad is in de 17e eeuw ontstaan rond Fort Zeelandia, het belangrijke fort aan de Surinamerivier. Hierin is nu het Surinaams Museum gevestigd, waarin u een mooie indruk krijgt van de Surinaamse geschiedenis en cultuur. Eet u ’s avonds een smakelijk hapje in de bijbehorende brasserie met uitzicht op de Surinamerivier? Aan de bekende Waterkant is het altijd gezellig druk. Ook hier vindt u vele eetgelegenheden. En in dé winkelstraat van de stad, de Domineestraat, kunt u gezellig winkelen. Wissel bezoekjes aan de stad af met ontspannen uurtjes bij het zwembad in de tropische tuin van uw hotel en u weet zeker dat u na een prachtige reis ontspannen thuiskomt!

Eco Resort Inn in Paramaribo
Hotel Eco Resort Inn - Paramaribo
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 140 p.p.
Dit hotel is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis. Het oude centrum van Paramaribo bevindt zich op een steenworp afstand. De kamers hebben een balkon en kijken uit op de tropische tuin. Het is heerlijk toeven in het buitenzwembad en aan de poolbar, vanwaar u uitzicht heeft op de Surinamerivier.

Bekijk de website van Eco Resort Inn
Eco Resort Inn in Paramaribo
Hotel Eco Resort Inn - Paramaribo
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 140 p.p.
Dit hotel is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis. Het oude centrum van Paramaribo bevindt zich op een steenworp afstand. De kamers hebben een balkon en kijken uit op de tropische tuin. Het is heerlijk toeven in het buitenzwembad en aan de poolbar, vanwaar u uitzicht heeft op de Surinamerivier.

Bekijk de website van Eco Resort Inn