050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

De Amerikaanse geschiedenis in het voetspoor van de Pilgrim Fathers

Reisleider Johan:
‘De recente jaren waren in de Amerikaanse politiek misschien wel de meest turbulente uit de moderne geschiedenis. De regeerperiode van Donald Trump was op zijn zachtst gezegd onvoorspelbaar, en omdat Amerika nog steeds geldt als een van ’s werelds grootmachten, was ook de invloed hiervan op ons dagelijks leven voelbaar. Inmiddels is Joe Biden alweer een jaar aan de macht, maar kunnen we nog steeds niet met een gerust hart zeggen dat alle turbulentie achter ons ligt. Een deel van de Republikeinen toont zich een slecht verliezer en aast op een terugkeer van Trump en de Democraten tonen zich verre van doortastende bestuurders. Het Amerikaanse systeem lijkt zich dan ook nog steeds midden in de belangrijkste stress-test uit haar historie te bevinden.

In 2020 was het precies 400 jaar geleden dat op een andere wijze in Amerika geschiedenis werd geschreven. Nadat een groep religieus vervolgde Engelsen ervoer dat ook in hun toevluchtsoord Leiden hun puriteinse principes dreigden te verwateren tegen de meer libertijnse Hollandse waarden besloot een deel van hen in de Nieuwe Wereld hun geluk te beproeven. In het najaar van 1620 voeren zij met de Mayflower vanuit Southampton naar Amerika waar ze in november aan land kwamen op wat ze zelf Cape Cod noemden. Ze staken de baai over naar Plymouth en stichtten daar de tweede Engelse vestiging in Amerika. Deze kolonie in Plymouth geldt als basis voor de Engelse kolonisatie van Amerika en de Pilgrim Fathers zijn nog steeds een belangrijk referentiepunt in de geschiedenis van Amerika.

Tijdens deze reis duiken we diep in de Amerikaanse geschiedenis. We gaan naar Boston, Plymouth, Philadelphia en Washington, waar we een tijdreis maken langs de ontstaansgeschiedenis van de Amerikaanse kolonisatie door de Pilgrim Fathers, via de onafhankelijkheidsstrijd onder leiding van de Founding Fathers naar het huidige politieke stelsel. We bezoeken de Mayflower en de Plimoth Plantation, wandelen de Freedom Trail in Boston en bezoeken in Philadelphia de Independence Hall, de plek waar de Onafhankelijkheidsverklaring en de grondwet tot stand kwamen. In Boston leren we op de Black Heritage Trail ook de geschiedenis kennen van de grootste vrije African American gemeenschap, voorafgaand aan de burgeroorlog. De reis eindigt in Washington DC, het politieke hart van Amerika. Hier bezoeken we The Mall, het Capitool, het Supreme Court en de begraafplaats Arlington met onder meer het graf van John F. Kennedy. Oh, en onderweg passeren we natuurlijk New York. Niet echt een historische plaats in deze geschiedenisreis, maar vanzelfsprekend brengen we wel een heerlijke dag door in The Big Apple en bezoeken we er hét monument van de vrijheid: The Statue of Liberty. Kortom, een enerverende reis door de Amerikaanse geschiedenis waarop ik u graag méér dan welkom heet!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Delta Airlines en KLM
ruimbagage
zéér centraal gelegen middenklassehotels
10x ontbijt
twee wandelingen Boston met gids
wandeling Georgetown met gids
tramrit Arlington met gids
bezoek Capitool met gids
inclusief entreegelden (t.w.v. US$ 125,-)
vrije dag in New York
e-book 50 tips voor New York
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
New York en Washington DC
Boston, Philadelphia en Plymouth
Mayflower en Plimoth Plantation
Freedom Trail in Boston
Black Heritage Trail in Boston
Vrijheidsbeeld in New York
Independence Hall in Philadelphia
Liberty Bell in Philadelphia
Museum of the American Revolution
The Mall, Capitool en Surpreme Court
Georgetown en begraafplaats Arlington
Plimoth Grist Mill
begraafplaats Christ Church
Newport in Rhode Island
National Museum of African American History and Culture
SRC-reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Maak 400 jaar na dato in Boston, Plymouth, Philadelphia en Washington DC een tijdreis door de ontstaansgeschiedenis van Amerika!
Ontmoet onze beste reisleiders in Amerika
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-Reisleidster Saskia
Reisleidster sinds 1996

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Boston
Plymouth met de Plimoth Plantation, de Mayflower en Pilgrim Fathers
Black Heritage Trail en revolutionair Boston tijdens Freedom Trail
Koloniaal Newport en naar New York
Vrije dag in New York
Vrijheidsbeeld en naar Philadelphia
Onafhankelijkheid in Philadelphia: Independence Hall en Liberty Bell
Begraafplaats Arlington, 9/11 Memorial, Pentagon en The Mall
Wandeling Georgetown en bezoek Capitool en Surpreme Court
Museum African American History and Culture en vrije middag
Vlucht Washington – Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Boston

Met Delta Airlines vliegen we van Amsterdam naar de Amerikaanse oostkust. Na aankomst op de luchthaven van Boston worden we naar ons hotel in het centrum van de stad gebracht, waar we drie nachten verblijven. (ca. 10 km)

dag 2: Pilgrim Fathers

Hoewel de Pilgrim Fathers in het aan de andere kant van de baai gelegen Cape Cod in 1620 aan land kwamen, geldt Plymouth als de eerste nederzetting van de religieuze vluchtelingen. Daarmee is het stadje ook de bakermat van de moderne Verenigde Staten. We bezoeken hier de Plimoth Plantation, een zogenaamd levend historisch museum. Het museum is gelieerd aan het Smithsonian en geeft een goed beeld van het 17e-eeuwse leven van de pilgrims. Bij het museum horen ook de, in het hart van Plymouth voor anker liggende, replica van de Mayflower en de graanmolen van kolonist John Jenney. Natuurlijk bezoeken we beide waarna de rest van de dag vrij te besteden is in Plymouth. Behalve een historische plek is Plymouth ook vooral een typisch, vriendelijk kustplaatsje in New England met gezellige restaurantjes en prachtige vergezichten over zee. U krijgt ruim de tijd hiervan te genieten. Vroeg in de avond rijden we terug naar Boston. (ca. 130 km)

dag 3: Boston Tea Party

Waar we gisteren de roots van de Engelse kolonisten bezochten, gaan we vandaag terug naar de wortels van het huidige Amerika als onafhankelijke natie. In en rond Boston vonden de eerste veldslagen plaats van de Amerikaanse revolutie en natuurlijk is Boston de naamgever van de beroemde boycotactie van Engelse producten, waaronder thee. Met een gids volgen we in Boston een deel van de Freedom Trail, een route die de belangrijkste bezienswaardigheden uit die tijd met elkaar verbindt. We zien onder andere het Old South Meeting House, een van de belangrijkste verzamelplekken in revolutionair Boston. We zullen ook een aantal locaties bezoeken van de Black Heritage Trail. Omdat Massachusetts de eerste staat was die slavernij illegaal verklaarde, was Boston jarenlang een geliefd einddoel van de zogenaamde Underground Railroad, een vluchtroute voor zuidelijke slaven. De vrije zwarte gemeenschap in de stad speelde dan ook een belangrijke rol in de strijd om de afschaffing van de slavernij.

dag 4: Naar ‘The Big Apple’

We verlaten Boston en gaan nog even terug in de koloniale tijd als we stoppen in Newport, Rhode Island. Hier maken we een korte wandeling door het historisch district voor we doorreizen naar New York. Hoewel geen hotspot op de Amerikaanse politieke historische kaart, mag een bezoek aan de stad op deze reis niet ontbreken. Uw tijd in New York is volledig ter vrije besteding. Vanuit ons centraal gelegen hotel op Manhattan kunt u gemakkelijk de stad verkennen. Geniet u van het geweldig uitzicht over de stad vanaf het Rockefeller Center? Of maakt u toch u liever een wandeling over Brooklyn bridge? (ca. 410 km)

dag 5: New York, New York

Een hele dag in The city that never sleeps! Wat gaat u vandaag doen? De mogelijkheden zijn ontelbaar in een stad als New York! Laat u zich verleiden door het enorme winkelaanbod? Of bezwijkt u toch voor een van de vele prachtige musea van de stad? Natuurlijk helpt uw reisleider u graag met tips.

dag 6: Lady Liberty en Philadelphia

We pikken onze reis door de historie van de Amerikaanse democratie weer op als we naar Philadelphia rijden, maar niet voordat we dat unieke monument van de vrijheid, het Statue of Liberty, hebben bekeken. Na ons bezoek aan deze grande dame van de hand van Gustave Eiffel richten we de steven op Philadelphia, waar we twee nachten verblijven in een downtown hotel, op loopafstand van de bekendste bezienswaardigheden van ‘Philly’. Als u de stad wilt proeven, is een bezoek aan de Reading Terminal Market een absolute aanrader! In deze hal met vele eetkraampjes worden onder andere Amish-specialiteiten verkocht. (ca. 160 km)

dag 7: Philadelphia, stad van Founding Fathers

Philadelphia, gesticht door Quaker William Penn, ademt de geschiedenis van het land: hier kwamen de Declaration of Independence en de Amerikaanse grondwet tot stand. We maken een stadswandeling langs de vele historische gebouwen en bezoeken natuurlijk de Independence Hall. In het Liberty Bell Center horen we het verhaal van de beroemde klok en wandelend naar de begraafplaats van Benjamin Franklin passeren we het huis waar Betsy Ross de eerste Stars and Stripes fabriceerde. Een indrukwekkend overzicht van de gebeurtenissen die leidden tot de Amerikaanse onafhankelijkheid krijgen we in het Museum of the American Revolution.

dag 8: Naar Washington DC

We rijden naar Washington, het politieke epicentrum van Amerika waar we aan de Virginiakant van de Potomac rivier eerst een korte stop maken bij het 9/11 Memorial en het Pentagon. Hierna brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Arlington National Cemetery. Met een plaatselijke gids maken we een tour over de begraafplaats en staan onder andere stil bij de graven van de onbekende soldaat en van de Kennedy’s. In de middag steken we de Potomac over en rijden we het District of Columbia binnen. Middels een combinatie van een bus- en wandeltour maken we kennis met The Mall. We zien het Witte Huis, het Washington Monument, de reflecting pool en de belangrijkste memorials zoals die van Martin Luther King, Thomas Jefferson en Abraham Lincoln. Omdat de memorials alleen te voet te bezoeken zijn, zal een belangrijk deel van deze excursie wandelend verlopen. Liefhebbers kunnen vanavond op eigen gelegenheid terugkeren naar The Mall om de diverse monumenten prachtig uitgelicht te zien. We logeren drie nachten in een hotel op loopafstand van het Witte Huis. (ca. 250 km)

dag 9: Het hart van de Amerikaanse democratie

Vanochtend maken we met een gids een wandeling door de wijk Georgetown. Dit historische deel van de stad was de thuisbasis voor tal van beroemde Amerikanen, zoals Jacky en John F. Kennedy. We zien de diverse villa’s en horen de bijbehorende verhalen over hun bewoners. Zowel de politieke samenzweringen als ook de scabreuze details van hun vaak onwelvoeglijke gedrag komen royaal aan bod. 's Middags keren we terug naar Capitol Hill. Bij velen zullen de beelden van 6 januari 2021 nog op het netvlies gebrand staan. Het land dat zichzelf ziet als baken voor alle democratieën in de vrije wereld, kreeg te maken met wat door velen wordt beschouwd als een poging tot een coup. Hoewel de geest van de gebeurtenissen nog volop rondwaart, de onderzoeken nog niet zijn afgerond en de discussies niet verstomd, is bij de gebouwen zelf de rust weergekeerd. Wij brengen natuurlijk een bezoek aan dit fundament van de democratie: het Capitool, zetel van het congres, bestaande uit de senaat en het Huis van Afgevaardigden. Tijdens de rondleiding met gids zien we onder andere de Rotunda met zijn kleurrijke plafondschilderingen en de National Statuary Hall. Ook brengen we een bezoek aan het Supreme Court, het hoogste gerechtshof in de Verenigde Staten.

dag 10: Museum African American History and Culture en vrije middag

Vanochtend brengen we een bezoek aan het National Museum of African American History and Culture. Dit bijzondere gebouw aan The Mall werd in 2016 geopend door de presidenten Obama en Bush en geeft een indrukwekkend beeld van de rijke, maar zwaar beladen geschiedenis van de zwarte Amerikaanse gemeenschap. De middag is vrij te besteden. Brengt u een bezoek aan een van de andere musea aan The Mall? Het zal niet meevallen een keuze te maken uit het enorme hoogkwalitatieve aanbod.

dag 11: Washington – Amsterdam

Ruim 400 jaar na de aankomst van de Mayflower in Amerika besluiten wij onze reis door Amerikaanse democratische geschiedenis als wij de route in omgekeerde richting aanvaarden. Aan het eind van de middag vliegen we vanaf Washington terug naar Amsterdam. (ca. 40 km)

dag 12: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Delta Skyteam

Amsterdam - Boston10:55 - 12:45 uur
Washington - Amsterdam17:25 - 07:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Boston Beacon Hill in Boston, Amerika
Hotel Wyndham Boston Beacon Hill - Boston
In dit hotel verblijft u in het hart van Boston. Op minder dan een kilometer afstand van het hotel vindt u onder andere het Museum of African American History en Old State House. Ook zijn er in de directe omgeving volop restaurants en bars te vinden. Het hotel beschikt ook over een restaurant en een bar, evenals een fitnesscentrum, een zonneterras en 24-uursreceptie. Er is een lift aanwezig en gebruik van wifi is gratis. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Wyndham Boston Beacon Hill
Hotel Hampton Inn Manhattan-Madison Square Garden Area in New York, Amerika
Hotel Hampton Inn Manhattan - Madison Square Garden Area - New York
Dit hotel middenin het centrum van Midtown Manhattan is een uitstekende uitvalsbasis voor een kennismaking met The Big Apple. Vanuit het hotel wandelt u zo naar bekende highlights als het Empire State Building (500 meter) en Times Square (1 kilometer) en op slechts 190 meter van het hotel vindt u het dichtstbijzijnde metrostation. In de buurt van het hotel zijn tevens volop eetgelegenheden te vinden. Het hotel zelf beschikt ook over een restaurant/bar. Daarnaast is er in het hotel een fitnesscentrum en 24-uursreceptie beschikbaar. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruik maken van wifi. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Hampton Inn Manhattan-Madison Square Garden Area
Hotel Holiday Inn Express New York City - Chelsea in Amerika
Hotel Holiday Inn Express New York City - Chelsea - New York
Dit recent gerenoveerde hotel heeft een uitstekende ligging in het centrum van Manhattan, met New Yorkse highlights als Times Square en het Empire State Building op minder dan anderhalve kilometer afstand. Vanaf het nabijgelegen metrostation kunt u bovendien eenvoudig en snel naar andere plekken in de stad reizen. Het hotel beschikt niet over een restaurant, in de directe omgeving van het hotel zijn volop horecagelegenheden te vinden. In het hotel is een 24-uursreceptie, wifi is gratis te gebruiken en er is een lift aanwezig. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Holiday Inn Express New York City - Chelsea
Fairfield Inn & Suites Philadelphia Downtown/Center City in Amerika
Hotel Fairfield Inn Philadelphia Downtown / Center City - Philadelphia
Dit hotel ligt centraal in Philadelphia, op zo'n 1300 meter van de Independence Hall. In het hotel is geen bar of restaurant, in de omgeving zijn volop gezellige restaurants en bars te vinden. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een coffee corner en een fitnesscentrum. Er is een lift aanwezig en gebruik van wifi is gratis. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een koelkast, een magnetron, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Fairfield Inn & Suites Philadelphia Downtown/Center City
Hampton Inn Washington-Downtown-Convention Center in Amerika
Hotel Hampton Inn Washington Downtown - Convention Center - Washington D.C.
Dit hotel staat in het centrum van Washington, op circa 1,5 kilometer van het Witte Huis. Op 350 meter van het hotel bevindt zich het dichtstbijzijnde metrostation. Het hotel zelf beschikt niet over een restaurant, maar in de directe omgeving zijn meer dan genoeg bars en restaurants te vinden waar u terecht kunt voor een lunch, diner of een drankje. Het hotel beschikt over een bar, een terras en een fitnesscentrum. Ook is er een lift aanwezig en kunt u gratis gebruik maken van wifi. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een koelkast, een magnetron en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Hampton Inn Washington-Downtown-Convention Center
Holiday Inn Washington-Central/White House in Amerika
Hotel Holiday Inn Central Washington DC - Washington D.C.
Dit hotel bevindt zich in het centrum van Washington. Vanuit het hotel wandelt u zo naar het Witte Huis, dat op slechts 1,2 kilometer afstand ligt. In de buurt zijn tevens verschillende metrostations te vinden, waarvandaan u gemakkelijk naar andere highlights in de stad kunt reizen. In de directe omgeving van het hotel zijn volop horecagelegenheden te vinden. Ook het hotel beschikt over een bar en een restaurant, evenals een fitnesscentrum, 24-uursreceptie, een buitenzwembad op het dak en een cocktail lounge. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis wifi gebruiken. De kamers zijn voorzien van airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een koelkast, een magnetron, een kluisje en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Holiday Inn Washington-Central/White House

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Wellicht zijn deze reizen ook interessant voor u?