050 - 3 123 123

Proef de sfeer van veelzijdig Spanje

Het staat buiten kijf dat iedere cultuurliefhebber een keer de typisch Catalaanse sfeer moet hebben geproefd. Een streek met een eigen taal, geschiedenis en traditie. Catalonië biedt u een eindeloze variatie aan natuurschoon en stedenpracht. Hier bewondert u misschien wel de mooiste ‘hoofdstad’ van Spanje, en proeft u de heerlijkste cava’s! Deze fly drive combineert de culturele en culinaire pracht Catalonië met de ongerepte natuur van Andorra.

In Barcelona, een wereldstad met allure, wordt uw culturele honger volop gestild: vanuit uw hotel in de stad bent u dichtbij alle schatten die Barcelona te bieden heeft. De kleurrijke kunstwerken van Gaudí mag u echt niet missen! Dat de Catalanen van goed eten houden ontdekt u op de overdekte, verse markt La Boquería: hier zijn de rijk uitgestalde streekproducten een lust voor het oog. Tijdens een ‘smakelijke’ fietstocht door de Catalaanse hoofdstad maakt u kennis met de ‘wijn en spijs’ van Catalonië. U proeft de heerlijkste tapas in een van de gezellige tapasrestaurants van de stad.

Vervolgens verkent u met uw huurauto het achterland van de Catalaanse hoofdstad. Catalonië biedt volop schoonheid: groene heuvels, rivieren, bossen, wijngaarden en verstilde dorpjes. In de beroemde wijnstreken Penedès en Empordà geniet u van een wijnproeverij in een in een tweetal bijzondere bodega’s, die beiden ook nog eens in een schitterende omgeving en in prachtige gebouwen zijn gevestigd. U ontdekt intieme middeleeuwse dorpjes zoals Monells en Pals, die echt de sfeer van het achterland van Barcelona kenmerken. Diezelfde sfeer vindt u ook in het pittoreske kustdorpje Calella de Palafrugell, waar u tijdens deze fly drive verblijft. Van hieruit gaat u naar het schilderachtige Cadaqués en bezoekt u het in de bergen verscholen benedictijnenklooster Sant Pere de Rodes.

U besluit uw Spaanse vakantie-avontuur met een verblijf in Andorra. Dit kleine vorstendom op grens van Spanje en Frankrijk ligt in het ongeëvenaard mooie berglandschap van de oostelijke Pyreneeën. Hier vindt u de mooiste romaanse kerkjes en prachtige middeleeuwse stadjes. Tijdens deze heerlijke fly drive door het noordoosten van Spanje zijn alle logistieke zaken, zoals het vervoer en de hotels, voor u geregeld. Met uw huurauto en een routekaart verkent u de sfeervolle stadjes en de prachtige natuur. In uw eigen tempo kunt u de Spaanse cultuur proeven! Gaat u mee? Bon viatge of goede reis!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
12 dagen huurauto met airconditioning
sfeervolle toeristenklassehotels
11x ontbijt
3 nachten Barcelona
4 nachten Calella de Palafrugell
3 nachten Andorra
culinaire fietstocht in Barcelona
2x wijnproeverij
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exlusief
Bezienswaardigheden
Barcelona
kasteel Dalí in Pubol
mondaine badplaats Sitges
wijnstreek Empordà
Gerona en Cadaqués
vissershuisjes Dalí in Portlligat
Calella de Palafrugell
klooster Sant Pere de Rodes
vorstendom Andorra
Janine Pastoor, SRC Reizen
SRC-reisexpert sinds 2007
Bijzonder aan deze reis: wijnproeverij Castillo de Perelada
Geniet van heerlijke Spaanse wijn in een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje.

De reis in het kort

Amsterdam – Barcelona
Barcelona op de fiets
Nog een dag Barcelona of Penedès en Sitges
Surrealisme in Dalí’s kasteel in Pubol
Wijnstreek Empordà en middeleeuwse dorpjes
Gerona
Cadaqués, Portlligat en romaans klooster Sant Pere de Rodes
Calella de Palafrugell – Andorra
Het vorstendom Andorra
De drie valleien van Andorra
Andorra – Barcelona
Barcelona – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Barcelona

U vliegt rechtstreeks naar Barcelona. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangt. Vervolgens rijdt u naar uw hotel aan de rand van het centrum van Barcelona. (ca. 20 km)

dag 2: Barcelona op de fiets

Tijdens een fietstour verkent u Barcelona. Onder leiding van een ervaren Nederlandssprekende gids leert u op een leuke en ontspannen manier de prachtige Catalaanse hoofdstad kennen. In drie uur fietst u door het stadscentrum langs de wereldberoemde bezienswaardigheden. De gids vertelt over de historie en achtergronden van de stad, zodat u in korte tijd heel veel over Barcelona te weten komt. Hij laat u ook een aantal verborgen schatten van de stad zien. Aan het eind van de fietstour wordt er een stop gemaakt bij een authentiek tapasrestaurant, waar u een hapje en een aantal drankjes kunt nuttigen. Na afloop van de fietstour neemt u afscheid van de gids en heeft u de hele middag om op eigen gelegenheid Barcelona beter te leren kennen. Een aanrader is de wijk Eixample met vele prachtige modernistische huizen. Brengt u een bezoek aan de beroemde Sagrade Familia? Van buiten én van binnen is deze kerk in aanbouw erg bijzonder! Ook kunt u een bezoek brengen aan Park Güell, waar u kunt zien hoe Gaudí natuur en architectuur op bijzondere wijze wist te verenigen.

dag 3: Nog een dag Barcelona of Penedès en Sitges

De intieme straatjes van het oude centrum van Barcelona en de boulevard van deze stad aan zee lonken voor een heerlijke dag struinen. Toch adviseren wij u om vandaag in uw huurauto te stappen en naar de beroemde wijnstreek Penedès te rijden. Hier wordt een heerlijke mousserende wijnspecialiteit geproduceerd: cava. Deze Spaanse bubbels doen zeker niet onder voor hun beroemde Franse evenknie. In de bodega van Codorniú, gevestigd in een Catalaans modernistisch gebouw dat is ontworpen door een tijdgenoot van Gaudí, kunt u genieten van een wijnproeverij. Op de terugweg is een stop in de mondaine badplaats Sitges een aanrader. Hier ontmoetten in de 20e eeuw kunstenaars zoals Picasso en Russiñol elkaar. (ca. 130 km)

¡ Tussenverlenging Barcelona
Wilt u langer genieten van een van de mooiste steden van Europa? Dan kunt u een of meerdere extra overnachtingen in Barcelona bijboeken (kosten voor deze verlenging zijn op aanvraag).

dag 4: Surrealisme in Dalí’s kasteel in Pubol

U laat op deze dag Barcelona achter u en rijdt naar het pittoreske Calella de Palafrugell. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het kasteeltje in Púbol. Hier ziet u hoe de surrealistische kunstenaar Dalí op bijzonder wijze gewerkt en geleefd heeft. Calella de Palafrugell kenmerkt zich door de vele typische strandwoningen die hier in de rotsen zijn gebouwd. Ook is er een prachtig zandstrand dat over verschillende baaien is verdeeld. Vanuit dit dorp kunt u heerlijke wandelingen maken langs een kustpad met vele trappen, tunnels en smalle paadjes. (ca. 150 km)

dag 5: Wijnstreek Empordà en middeleeuwse dorpjes

Stelt u zich eens voor: een golvend groen landschap, in de verte bergen, een brede rivier die langs dorpjes en wijngaarden kronkelt, kloosters en kerken die eeuwenoude geschiedenis herbergen en bodega’s waar wijn ligt te rijpen in houten fusten. Vandaag kunt u heerlijk toeren met uw huurauto door de Catalaanse wijnstreek Empordà. In de landelijk gelegen bodega Castillo Perelada staat een wijnproeverij op het programma. Dit wijnhuis is gevestigd in een oud kasteel, waar sinds 1923 de productie van wijn die in de hele streek jaren had stilgelegen door het vernietigende werk van de druifluis weer is hervat. Het karakteristieke kasteel met zijn twee torens stamt uit de 14e eeuw en werd in de 16 eeuw verder uitgebouwd tot een paleis. De monniken van het aan het kasteel verbonden Convent del Carme produceerden al eeuwen geleden wijn. Nu is Castillo de Perelada een van de meest prestigieuze bodegas van het land. Na uw bezoek kunt een rondrit door het Catalaanse binnenland maken langs de prachtige middeleeuwse dorpjes zoals Monells, Ullastret en Pals. (ca. 140 km)

dag 6: Gerona

Het historische centrum van Gerona is prachtig en doet door de vele intieme straatjes, nauwe steegjes en ontelbare trappen erg knus aan. Het is een oude stad, die zijn oorsprong vindt in de tijd van de Romeinen. Later werd de stad bewoond door de Visigoten en de Moren. Overal in Gerona komt u de sporen van deze lange geschiedenis tegen: de historische bezienswaardigheden zijn de laatste jaren in oude glorie hersteld. Het mooiste voorbeeld hiervan zijn de prachtig herstelde stadsmuren, waar u een mooie wandeling overheen kunt maken. Vanaf deze verdedigingswerken heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Bij helder weer zijn zelfs de Pyreneeën te zien! Gerona leent zich uitstekend voor een dagje genieten: de terrasjes zijn uitnodigend, door de prachtige smalle winkelstraatjes is het heerlijk slenteren en er zijn leuke musea om te bezoeken. Een aanrader is een bezoek aan het joods historisch museum, die in de voormalige synagoge gevestigd is. (ca. 110 km)

dag 7: Cadaqués, Portlligat en romaans klooster Sant Pere de Rodes

Naast het binnenland is de kuststrook van Catalonië ook absoluut de moeite waard. Vandaag raden wij u aan om een aantal schilderachtige vissersdorpjes langs de kust te ontdekken. Zo ademt het dorpje Cadaqués, verscholen tussen de bergen en de zee, nog steeds de kunstenaarssfeer van weleer uit. Picasso, Miró en Dalí waren hier graag geziene gasten. Vervolgens rijdt u verder voor een bezoek aan het nabijgelegen PortLligat, waar u het Casa-Museu Salvador Dalí kunt bezoeken. Tussen 1930 en 1950 kocht Dalí hier verschillende kleine witte vissershuisjes die hij ombouwde tot een woning en een studio, waar de kunstenaar en zijn vrouw Gala woonden. Na te hebben genoten van deze prachtige dorpjes rijdt u door naar het benedictijnenklooster Sant Pere de Rodes, dat als een soort arendsnest prachtig in de bergen verscholen ligt. Het majestueuze complex is deels gerenoveerd en geldt als een mooi voorbeeld van de Catalaans-romaanse bouwkunst. (ca. 170 km)

dag 8: Calella de Palafrugell – Andorra

Vandaag laat u Catalonië achter u, en reist u door het prachtige landschap naar Andorra. Dit kleine vorstendom ligt in de oostelijke Pyreneeën en heeft 120 kilometer aan landsgrenzen: 57 kilometer met Frankrijk en 63 kilometer met Spanje. Bijzonder is dat het dwergstaatje als staatshoofd zowel de bisschop van Seu d’Urgell als de Franse president heeft. U verblijft drie nachten in Enchamp. (ca. 250 km)

dag 9: Het vorstendom Andorra

Het vorstendom Andorra is bekend om de prachtige natuur en het wonderschone ruwe berglandschap: steile rotswanden, smalle dalen en groene valleien, worden afgewisseld door reusachtige bergtoppen. Deze dag kunt u in alle rust de prachtige omgeving verkennen. U kunt vele fraaie dorpjes bezoeken zoals La Massana of La Cortinada. De streek Vallnord staat bekend als wintersportgebied, maar ook in de zomer is het hier heerlijk vertoeven. U kunt er prachtige wandelingen maken. Of laat u zich lekker verwennen in een van de wellness centra van Andorra? (ca. 40 km)

dag 10: De drie valleien van Andorra

Andorra bestaat uit drie valleien, Valira del Norte, Valira del Orient en Gran Valira, die u in uw huurauto kunt verkennen. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten, en ziet u schilderachtige dorpjes, oude romaanse kerken en talrijke meren. U kunt er ook voor kiezen om via kronkelige wegen door het ongerepte berglandschap naar Seu d’Urgell te rijden. Het woord ‘Seu’ slaat op de bisschopszetel van deze plaats. Tot op de dag van vandaag is de bisschop van Seu d’Urgell, samen met de Franse president, het officiële staatshoofd van Andorra. In deze kleine charmante stad kunt u de romaanse kathedraal bewonderen en wandelen door de sfeervolle straatjes. (ca. 40 km)

dag 11: Andorra – Barcelona

Via een prachtige route rijdt u terug naar uw hotel aan de rand van het centrum van Barcelona. (ca. 200 km)

dag 12: Barcelona – Amsterdam

U rijdt naar de luchthaven van Barcelona, waar u uw huurauto kunt inleveren. Daarna vliegt u terug naar Nederland. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis heeft een standaard vlucht met KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
klm.png

Barcelona - Amsterdam13:20 - 15:45 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto in de categorie BB (een Opel Corsa of gelijkwaardig) met airconditioning inbegrepen. U kunt tegen betaling van een toeslag een upgrade naar een hogere categorie bijboeken (vanaf € 80,- voor een Ford Focus of gelijkwaardig). Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen.

Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-in pakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij boeking de voorwaarden die bij uw type auto van toepassing zijn.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle hotels geselecteerd. De hotels beschikken over een lift, een restaurant, een bar en een 24-uursreceptie. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

  Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

  Schipholhotel A4
  Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
  Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
  NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

  Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

  Ervaringen over deze reis

  Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

  Ervaringen over deze reis

  Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
  Reisverhalen van reizigers
  Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
  Inclusief
  Vluchten Amsterdam – Barcelona en vice versa met KLM (in de laagste boekingsklasse).
  Luchthavenbelastingen en heffingen.
  12 dagen vervoer in een huurauto categorie BB met airconditioning.
  Verblijf in sfeervolle hotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en toilet.
  3 overnachtingen in Barcelona.
  4 overnachtingen in Calella de Palafrugell.
  3 overnachtingen in Andorra.
  Verzorging op basis van logies en ontbijt.
  Culinaire fietstour Barcelona met een gids, inclusief een proeverij en een drankje in een tapasrestaurant.
  Wijnproeverij in Penedès.
  Wijnproeverij Empordà.
  Route naar de bezienswaardigheden: Pubol, Sitges, Cadaqués, Gerona, Portlligat, de wijnstreken Penedès en Empordà en Andorra.
  Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
  100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.

  Verlengingsmogelijkheden

  U kunt zo lang in Spanje blijven als u zelf wilt. U kunt in zowel Barcelona, Calella de Palafrugell als in Andorra een of meerdere nachten bijboeken. De prijzen van deze verlenging zijn op aanvraag. Vraag bij boeking naar de mogelijkheden.