050 - 3 123 123
Informatie over 't coronavirus en uw SRC-reis
Reis veilig en verantwoord met 't coronaprotocol
U bent hier: Home | Duitsland | Beethoven 2020

In het spoor van een muzikaal genie

Reisleider Bart:
‘In 2020 viert de wereld de 250e verjaardag van een van de grootste componisten: Ludwig van Beethoven. Tot op de dag van vandaag zijn klassiekers als de 5e en 9e symfonie nog populair. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar neemt SRC Reizen u mee in de wereld van het muzikale genie Beethoven. In Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië treedt u in zijn voetsporen en ontdekt u meer over deze componist, musicus, virtuoos en dirigent die zo’n overheersende invloed heeft gehad op de 19e-eeuwse muziek!

In Bonn, de geboortestad van Beethoven, beleeft u een hoogtepunt van deze muziekreis. In de gerenommeerde Oper geniet u van een klassiek concert uitgevoerd door het Beethoven Orchester Bonn. Ook bezoeken we in de Bundeskunsthalle een bijzondere tentoonstelling over het kleurrijke leven en werk van Beethoven. Wenen, de muziekstad bij uitstek, is onlosmakelijk verbonden met de grote componist. Hier volgt u de sporen van Beethoven in het Haus der Musik, het Pasqualatihaus en de nationale bibliotheek. Natuurlijk bekijkt u hier ook zijn laatste rustplaats op het Central Friedhof. Daarnaast bezoekt u de kuursteden Baden bij Wenen en Teplice in Tsjechië, waar Beethoven probeerde verschillende lichamelijke kwalen te genezen, maar ook grootse muziek componeerde.

Kortom, in dit bijzondere jubileumjaar kunt u zich helemaal onderdompelen in het roerige leven en de muziek van Ludwig von Beethoven! Mag ik u op deze reis begroeten?’

Pluspunten
vervoer in first class-touringcar
uitstekende middenklassehotels
8x ontbijt en 5x diner
Beethovendiner in Heiligenstadt
diner in Beethovenrestaurant in Teplice
Beethovenconcert in Oper Bonn
Beethovenexpo in Bundeskunsthalle Bonn
vrije dag in Wenen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Bonn, Wenen en Baden
Teplice en Heiligenstadt
Beethoven-Haus in Bonn
Pasqualatihaus Wenen
Bundeskunsthalle in Bonn
Oper Bonn
Haus der Musik Wenen
nationale bibliotheek Wenen
Zentralfriedhof Wenen
SRC -reisleider Bart
SRC-reisleider sinds 2006
Hoogtepunt van deze muziekreis is uw bezoek aan de Oper Bonn, waar u geniet van een klassiek concert met meerdere werken van Beethoven.
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Naar Bonn en Beethoven-Haus in Bonn
Concert Oper Bonn en Beethovententoonstelling Bundeskunsthalle
Naar Wenen
Het Wenen van Beethoven met Pasqualatihaus en Haus der Musik
Kuuroord Baden en Heiligenstadt
Vrije dag Wenen
Zentralfriedhof en naar Teplice
Kuurstadje Teplice
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Bonn en Beethoven-Haus in Bonn

Vanuit de opstapplaatsen Amersfoort en Zevenaar rijden we naar Bonn, de geboortestad van Ludwig von Beethoven. Hier bezoeken we het geboortehuis van de componist, dat een schitterend museum huisvest met de grootste collectie over Beethoven ter wereld. Door manuscripten, instrumenten, bladmuziek en moderne media krijgen we een goed beeld van het leven en het werk van Beethoven. In de hele stad is Beethoven zichtbaar. Tijdens een wandeling zien we verschillende beelden en monumenten voor de componist. Ook bekijken we de Bonner Münster en het Altes Rathaus. (ca. 260 km)

dag 2: Concert Oper Bonn en Beethovententoonstelling Bundeskunsthalle

Vandaag staat er een hoogtepunt van de reis op het programma: in het statige operagebouw wonen we een concert bij met verschillende werken van Beethoven, uitgevoerd door onder andere het Beethoven Orchester Bonn. In de middag bezoeken we in de Bundeskunsthalle de jubileumtentoonstelling Beethoven – Welt.Bürger.Musik. Tijdens een rondleiding leren we meer over de verschillende levensfasen en het muzikale werk van Beethoven. Hierna heeft u nog wat vrije tijd in Bonn. U kunt deze avond op eigen gelegenheid in de stad dineren. (ca. 10 km)

dag 3: Naar Wenen

We vertrekken naar Wenen, de stad van de muziek! Wenen is onlosmakelijk verbonden met het leven en het werk van Beethoven. Hier kreeg hij les van componist Joseph Haydn. Haydn had soms felle kritiek op het werk van Beethoven, die in Wenen grote bekendheid genoot en in de jaren dat hij hier verbleef zijn sporen in de stad heeft achtergelaten. Tegen de avond komen we aan in ons hotel voor de komende vier nachten, waar we genieten van een diner. (ca. 880 km)

dag 4: Het Wenen van Beethoven

In het centrum van Wenen maken we een wandeling in de voetsporen van de grote componist. We bezoeken het Pasqualatihaus, genoemd naar de familie Pasqualati. Beethoven verbleef een aantal jaren in het huis en werkte hier voornamelijk aan zijn enige opera Fidelio. We vervolgen onze wandeling door het bruisende stadshart van Wenen en zien onder andere het Haus der Musik en de nationale bibliotheek, waar authentieke manuscripten van Beethoven bewaard worden. De barokke pronkzaal is schitterend! Deze avond genieten we in een Beethovendiner in Heiligenstadt.

dag 5: Kuuroord Baden

We rijden naar de kuurstad Baden, dat door Beethoven erg geliefd was als vakantieoord. Hier probeerde hij talloze kwalen, waaronder zijn doofheid, met het heilzame water te genezen. In Baden werkte hij aan zijn 9e symfonie. In het Beethovenhaus krijgen we een verrassend kijkje in het leven van de componist. Verschillende werken die in Baden zijn gemaakt kunnen we hier op een speciale manier ervaren. Via Heiligenstadt, waar Beethoven een moeilijke tijd beleefde en het beroemde Heiligenstadt Testament schreef, rijden we terug naar Wenen. (ca. 110 km)

dag 6: Vrije dag Wenen

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de hoofdstad van Oostenrijk ontdekken. Een bezoek aan een van de vele musea is een aanrader. Gaat u naar het Beethovenmuseum of naar het Museumkwartier? Dit complex telt maar liefst 20 musea. In een van de typisch Weense koffiehuizen kunt u terecht voor een heerlijke Sachertorte. Of struint u liever over de gezellige Naschmarkt? Het veelzijdige Wenen heeft een ieder wat te bieden! Als u in de muziekstad Wenen bent, mag een concertbezoek natuurlijk niet ontbreken! ’s Avonds kunt u op een schitterende locatie een optioneel concert bijwonen (kosten niet inbegrepen).

dag 7: Zentralfriedhof en naar Teplice

Voordat we op weg gaan naar het Tsjechische Teplice, bezoeken we op het Zentralfriedhof, een van de grootste begraafplaatsen van Europa, het graf van Beethoven. Ook bewonderen we de schitterende jugendstilkerk op deze Weense begraafplaats. We vervolgen onze weg naar het Tsjechische kuurstadje Teplice, aan de voet van het Ertsgebergte. Hier staat ons hotel voor de komende nacht. Vanavond dineren we onder begeleiding van pianomuziek in het Beethovenrestaurant. (ca. 460 km)

dag 8: Kuurstadje Teplice

Het waterrijke Teplice was een belangrijke ontmoetingsplaats voor kunstenaars, politici en eminente wetenschappers uit die tijd. Beethoven bracht hier zijn tijd onder andere door met dichter Johann Wolfgang Goethe. We maken een wandeling door Teplice en zien het centrale plein en het theater in art nouveaustijl. Hierna rijden we naar ons hotel in Duitsland. (ca. 400 km)

dag 9: Terug naar Nederland

We komen aan in Nederland. (ca. 80 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 10.30 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in uitstekende middenklassehotels. Alle hotels hebben een receptie en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Best Western Braunschweig Seminarius, Duitsland
Seminarius - Braunschweig
Het Braunschweig Seminarius hotel van de Best Western keten biedt een aangenaam verblijf. Het hotel ligt ideaal voor de doorreis van of naar Tsjechië. Hotel Seminarius beschikt onder andere over een binnenzwembad, een gezellige bar en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een kluisje en een badkamer met een bad en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Best Western Braunschweig Seminarius
Aparthotel Teplice Plaza, Tsjechië
Hotel Teplice Plaza - Teplice
Hotel Teplice Plaza beschikt over ruime appartementen. Alle kamers zijn dan ook uitgerust met een zithoek en een keuken met een koelkast, een waterkoker en een magnetron.

Bekijk de website van Aparthotel Teplice Plaza
Arcotel Wimberger Wenen, Oostenrijk
Hotel Arcotel Wimberger - Wenen
Arcotel Wimberger is de perfecte uitvalsbasis om Wenen te verkennen. Direct tegenover het hotel is een een tram- en een metrohalte vanwaar u binnen een kwartiertje in het hart van de stad bent. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant, waar u kunt genieten van Weense specialiteiten. De kamers zijn ruim van opzet en voorzien van een badkamer met een bad en een toilet.

Bekijk de website van Arcotel Wimberger
Bonn Mariott Hotel
Hotel Bonn Marriott - Bonn
Vlak naast de Museum Mile in Bonn, waar 5 verschillende musea gevestigd zijn, ligt het luxe Marriott Hotel. Het hotel is van tal van faciliteiten voorzien, het beschikt onder andere over een sky bar vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de Rijn. De kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een kluisje, een koelkast en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bonn Marriott Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 32 deelnemers.