050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Colombia | Beleef Colombia

Koloniale pracht en ongerepte natuur

Reisleidster Christine:
‘Van adembenemende landschappen tot unieke koloniale steden en van paradijselijke stranden tot boeiende archeologische vindplaatsen: Colombia heeft het allemaal! Voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers herbergt Colombia vele schatten. Het land heeft zich de afgelopen jaren van zijn woelige imago ontdaan en u zult merken dat de zeer vriendelijke Colombianen u met open armen ontvangen.

Door het schitterende Andesgebergte reist u naar Zipaquirá, waar u de beroemde zoutkathedraal ziet. In het archeologisch park van San Agustín, een van de belangrijkste van Latijns-Amerika, wandelt u door het tropische woud en ziet u enkele van de imponerende beelden die hier gevonden zijn. U verkent de rode woestijn in Tatacoa, ontdekt wereldsteden als Bogotá en Medellín, ontmoet de bevolking in Silvia en trekt eropuit in de befaamde koffieregio. U zult ogen en oren te kort komen in het pittoreske Popayán en Villa de Leyva, vol met prachtige koloniale bouwwerken. Al flanerend over de pleinen en straatjes leert u het echte Colombia kennen. U reist verder naar het paradijselijke nationale park Tayrona, waar u een paar nachten in een ecolodge de geuren en geluiden van de jungle ervaart en kunt afkoelen in het prachtig gekleurde zeewater.

U eindigt uw reis in de mooiste stad van het land: Caribisch Cartagena. Hier verkent u het onaangetaste koloniale centrum en geniet u van de ontspannen en kleurrijke sfeer. Het bezoek aan de stad van de Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez is een waardige afsluiting van deze prachtige nieuwe cultuurvakantie.’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
2 binnenlandse vluchten
verblijf in middenklassehotels en haciënda’s
junglelodge bij nationaal park Tayrona
17x ontbijt, 5x lunch en 8x diner
inclusief entreegelden
Engelssprekende gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Cartagena, Bogotá en Medellín
Catedral de Sal de Zipaquirá
Villa de Leyva en Popayán
archeologisch park San Agustín
Santa Fe de Antioquia
Tatacoawoestijn
koffieregio ‘zona Cafetera’
nationaal park Tayrona
SRC-reisleidster Christine
SRC-reisleidster sinds 2009
Bij het prachtige nationale park Tayrona komen we helemaal tot rust in een lodge, midden in de natuur!
Ontmoet onze beste reisleiders in Colombia
SRC-reisleidster Christine
Reisleidster sinds 2009

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Bogotá en transfer naar het hotel
Kennismaking met Bogotá en bezoek aan Monserrate
Bezoek Catedral de Sal in Zipaquirá en Laguna de Guatavita
Bezichtiging klooster Ecce Homo en vrije middag in Villa de Leyva, optionele excursie naar wijnboerderij met proeverij
Binnenlandse vlucht Bogotá – Popayán en verkenning van Popayán
Bezoek indianenmarkt van Silvia en door naar San Agustín
Excursie naar archeologisch park van San Agustín
Naar Neiva en bezoek aan Tatacoawoestijn in namiddag
Naar de beroemde koffiedriehoek, verklaard tot UNESCO-werelderfgoed, met overnachting in een mooie finca
Excursie naar Cocorovallei en bezoek aan Salento
Verkenning van de ‘stad van de eeuwige lente’, Medellín
Naar koloniaal Santa Fe de Antioquia en het nationale monument Puente de Occidente, optionele salsales in Medellín
Binnenlandse vlucht naar het tropische noorden, verkenning van Santa Marta en vrije tijd op het strand
Optionele excursie naar Tayrona nationaal park of vrije tijd om jungle te verkennen
Naar prachtig Cartagena de Indias, wandeling met gids in oude centrum
Optionele excursie naar Rosario-eilanden of vrije dag Cartagena
Vrije dag Cartagena met gezamenlijk afscheidsdiner
Vlucht Cartagena – Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Bogotá

We vliegen rechtstreeks naar de Colombiaanse hoofdstad. Na aankomst in Bogotá gaan we naar ons centraal gelegen hotel en genieten we van een welkomstdiner. (ca. 15 km)

dag 2: Boeiend Bogotá

We verkennen de hoofdstad onder begeleiding van een gids. We zien onder andere het centrale plein Plaza de Bolívar, de koloniale wijk la Candelaria en de prachtige oude kerk van San Francisco. Ook brengen we een bezoek aan het goudmuseum. Met de kabelbaan gaan we naar de top van de berg Monserrate, vanwaar we een schitterend uitzicht over de stad hebben. De kerk die op deze ruim 3.000 meter hoge berg staat, is een symbool van de stad en een belangrijk heiligdom voor de Colombianen. (ca. 15 km)

dag 3: Catedral de Sal in Zipaquirá en heilige lagune van Guatavita

Onderweg naar Zipaquirá trekt het prachtige landschap aan ons voorbij. We bezichtigen de bijzondere zoutkathedraal. Deze kerk bevindt zich onder de grond en is ingericht in een voormalige zoutmijn. Vervolgens gaan we naar Guatavita voor een bezoek aan de gelijknamige lagune gelegen op 3.000 meter hoogte. De oevers van het meer werden door de oorspronkelijke bewoners van dit gebied gebruikt voor religieuze ceremonies. Het stamhoofd werd volledig bedekt met goudpoeder en naar het centrum van het heilige meer gebracht, terwijl zijn volgelingen gouden voorwerpen in het water wierpen als offer aan de goden. Volgens velen is hieruit de befaamde legende van El Dorado (de overvloedige bron van goud) ontstaan. We reizen verder naar het pittoreske koloniale plaatsje Villa de Leyva, waar ons hotel voor de komende twee nachten staat. (ca. 230 km)

dag 4: Klooster Ecce Homo en vrije middag in Villa de Leyva

Even buiten Villa de Leyva bezoeken we het dominicanenklooster Ecce Homo, dat in de 17e eeuw is gesticht. Het klooster beschikt over een lieflijke binnenplaats, waar het heerlijk toeven is. In de buurt van het klooster bekijken we een fossiel van meer dan 150 miljoen jaar oud. Vervolgens rijden we terug naar Villa de Leyva. De middag is hier ter vrije besteding. Als u interesse heeft in Colombiaanse wijnen, dan kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar de wijnboerderij Marqués de Villa de Leyva Winery (kosten niet inbegrepen). (ca. 50 km)

dag 5: Witte stad Popayán

We vertrekken naar Bogotá voor de binnenlandse vlucht naar Popayán. Na aankomst verkennen we deze stad, die als thuisbasis dient voor veel schilders, schrijvers en dichters. De witgeverfde huizen zorgen voor een mooie serene uitstraling. Veel huizen, kerken en bruggen in Popayán zijn prachtige voorbeelden van koloniale architectuur. (ca. 170 km)

dag 6: Indianenmarkt in Silvia

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar de lokale markt van Silvia. Deze vindt elke dinsdag plaats en vormt een ontmoetingsplaats voor de Guambiano-indianen uit de naburige dorpjes, die op de markt bijeenkomen om hun zelf verbouwde groente en fruit, vlees en traditionele medicijnen te verkopen. Van oorsprong onderhouden de Guambiano zich voornamelijk met landbouw, maar sinds de Spaanse verovering is deze groep constant verjaagd uit de gebieden met vruchtbare grond. Hoewel de Colombiaanse samenleving druk uitoefent op de Guambiano om zich aan te passen, zijn ze erin geslaagd hun eigen cultuur te behouden. Zo spreken ze een eigen taal, hebben ze hun eigen religieuze gebruiken en zijn ze nog altijd herkenbaar aan de kenmerkende, kleurrijke kleding. Na het marktbezoek reizen we af naar San Agustín, waar we twee nachten verblijven. (ca. 260 km)

dag 7: Archeologisch park San Agustín

Op deze dag staat een hoogtepunt van onze reis op het programma: een bezoek aan het archeologische park nabij San Agustín, dat door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. Midden in het oerwoud bevinden zich opgravingen die volgens veel archeologen tot de belangrijkste van Latijns-Amerika behoren. Het park bestaat uit talloze beelden, half mens en half dier, die overal in het oerwoud lijken op te duiken. De beelden zijn het werk van een mysterieuze indianenstam en werden gemaakt voor religieuze ceremonies en begrafenissen. (ca. 65 km)

dag 8: Adembenemende formaties in de Tatacoawoestijn

We reizen naar Neiva, waar we eerst zullen inchecken in het hotel. In de namiddag, wanneer de extreme hitte is verdwenen, vertrekken we naar de Tatacoawoestijn. Hier ontdekken we opnieuw de diversiteit van de Colombiaanse landschappen. We zien bijzondere rotsformaties die de wind heeft uitgesleten, vele cactussen en oneindige zandvlaktes. Waar u ook kijkt, het uitzicht is altijd spectaculair. (ca. 300 km)

dag 9: Bezoek aan de koffiedriehoek

Midden in het Andesgebergte bevindt zich de koffiedriehoek, die vanwege de eeuwenlange traditie van productie van een van de beste koffiesoorten ter wereld, door UNESCO is benoemd tot werelderfgoed. Zo ver we kunnen kijken, zien we heuvels die volledig met koffieplanten zijn bedekt. Zo nu en dan zien we tussen het overweldigende groen de koffieboerderijen, ook wel finca’s of haciënda’s genoemd. De komende twee nachten verblijven we hier in dit prachtige gebied in een authentieke finca. (ca. 310 km)

dag 10: Natuurschoon in de Cocoravallei

Van de vele adembenemende landschappen die Colombia rijk is, is ook de Cocoravallei er een van een ongekende schoonheid. In dit grasgroene gebied zien we de kenmerkende waxpalmen die tot de hemel lijken te reiken. Met hun bizarre hoogte van meer dan 25 meter domineren ze het schitterende landschap volledig. Deze indrukwekkende ‘palma de cera’ is de nationale boom van Colombia. Vervolgens brengen we een bezoek aan Salento, een pittoresk bergdorpje waar men leeft van de koffie-industrie. (ca. 75 km)

dag 11: Bruisend Medellín

We maken ons op voor een zes uur durende rit naar Medellín, dat ook wel ‘de stad van de eeuwige lente’ wordt genoemd. Medellín ligt midden in een vallei in het Andesgebergte. Tijdens een rondrit door de stad zien we de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het beeldenpark. De werken in dit park zijn gedoneerd door de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero, die in Medellín is geboren. Ook bezoeken we Pueblito Paisa, een replica van een typisch dorpje uit de regio, en hebben we een fantastisch uitzicht over Medellín vanaf de top van de Cerro Nutibara, een heuvel die vroeger door indianen voor religieuze ceremonies werd gebruikt. (ca. 300 km)

dag 12: Koloniaal Sante Fe de Antioquia

We maken een dagexcursie naar het gebied rondom Medellín. Tussen de beboste bergketens ligt een koloniaal dorpje, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan: Santa Fe de Antioquia. Het ligt vlak bij de oevers van de Río Cauca, in een vallei waar de temperaturen flink kunnen oplopen. We verkennen de smalle straatjes met pastelkleurige huisjes en zien het nationale monument Puente de Occidente. Deze brug is een van de eerste hangbruggen ter wereld en is ontworpen door een beroemde Colombiaanse architect, die ook meewerkte aan de Brooklyn Bridge in New York. Mocht u geïnspireerd zijn geraakt door de vrolijke Latijns-Amerikaanse muziek die u tijdens deze reis ongetwijfeld overal heeft kunnen horen, dan kunt u vanavond optioneel deelnemen aan een salsales (kosten niet inbegrepen). (ca. 120 km)

dag 13: Naar de tropische noordkust

Per binnenlandse vlucht reizen we van Medellín naar de stad Santa Marta aan de Caribische Zee. Aan de tropische noordkust heerst een ontspannen, Caribisch sfeertje en het is er een stuk warmer dan in het binnenland. In de stad waarin Simón Bolívar zijn laatste dagen doorbracht, bezoeken we de historische wijken en zien we het Casa de la Aduana en het Quinta de San Pedro Alejandrino, het huis waar Bolívar stierf. We vervolgen onze weg naar Minca waar we de komende twee nachten onze intrek nemen in een idyllisch gelegen junglelodge. ’s Middags heeft u de tijd om te ontspannen bij de lodge of om de nabijgelegen rustige stranden en wandelpaden te verkennen. (ca. 70 km)

dag 14: Vrije dag in de paradijselijke natuur

Vandaag kunt u heerlijk ontspannen in de natuur. U kunt wandelen door de junglepaden bij de lodge, een duik in het verfrissende zeewater nemen, of juist even lekker genieten met een boek. Het is echter een aanrader om deel te nemen aan de optionele excursie naar het nationaal park Tayrona, dat bekendstaat vanwege de goudgekleurde stranden, het tropische regenwoud, de grotten en de lagunes (kosten niet inbegrepen). (ca. 30 km)

dag 15: Kleurrijk Cartagena de Indias

Na een heerlijk ontbijt rijden we via de kustlijn naar het wonderschone koloniale Cartagena de Indias. Ons hotel voor de komende drie nachten staat in het oude centrum van deze mooiste stad van Colombia. Cartagena kan het best omschreven worden als een mix tussen Caribische flair en koloniale pracht. Het onaangetaste hart van de stad, dat wordt beschermd door UNESCO, en de ontspannen sfeer, zorgen er gegarandeerd voor dat u Cartagena in uw hart sluit! We verkennen de stad onder begeleiding van een gids en bezoeken onder andere de kathedraal en de Santo Domingo-kerk. We bewonderen de oude stadsmuren, groene pleinen, nauwe steegjes en kleurrijke huizen en zullen ons al snel voelen alsof we in een roman van Gabriel García Márquez zijn beland. (ca. 260 km)

dag 16: Vrije dag of optionele excursie bounty-eilanden

Vandaag kunt u de dag volledig naar eigen voorkeur besteden. Geniet u het liefst van een wandeling door de stad op uw eigen tempo? Dan heeft u daar nu alle tijd voor. U kunt op een terrasje wegdromen met een lekker kopje Colombiaanse koffie of een verse vruchtensap. Observeer de Cartageners, slenter door de charmante straten en struin heerlijk langs de vele mooie winkeltjes. Gaat u liever naar de tropische eilandenarchipel Islas del Rosario? Dan kunt u deelnemen aan de optionele excursie die u met een speedboot hiernaartoe brengt (kosten niet inbegrepen). (ca 10 km)

dag 17: Vrije dag Cartagena en afscheidsdiner

Vandaag is ter vrije besteding. U kunt in alle rust bijkomen van alle indrukken die u ongetwijfeld heeft opgedaan tijdens onze prachtige reis door Colombia. Vanavond genieten we gezamenlijk van een laatste diner. Als u wilt, kunt u ’s avonds zelf een kijkje nemen in een van de plaatselijke muziektentjes om nog eenmaal ondergedompeld te worden in de tropische klanken.

dag 18: Cartagena – Amsterdam

Rond het middaguur verlaten we het hotel en gaan we naar de luchthaven van Cartagena.
We nemen afscheid van een memorabel avontuur in Colombia en vliegen rechtstreeks naar Nederland (ca. 10 km)

dag 19: Aankomst Nederland

In de loop van de ochtend landen we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Wijnproeverij Colombia
Wijnexcursie Marqués de Villa de Leyva Winery
Ontdek Colombiaanse wijn tijdens bezoek aan wijnboerderij
Duur: ongeveer 2 uur
Minimimaal 11 deelnemers
Prijs: $ 40 per persoon
In twintig minuten rijdt u naar de wijnboerderij Marqués de Villa de Leyva. De omgeving is er prachtig en overal waar u kijkt, ziet u wijnranken. De Engelssprekende gids geeft u uitleg over hoe de wijn geproduceerd wordt. Aansluitend heeft u natuurlijk de gelegenheid om de wijn te proeven.
Salsales Colombia
Salsales Medellín
Swingen op salsamuziek!
Duur: ca. anderhalf uur
Minimaal 5 deelnemers
Prijs: ca. € 10,- per persoon
In Colombia klinken overal tropische muziekklanken. Ook de salsa is hier zeer populair. Tijdens deze salsales leert een Colombiaanse instructeur u de basispassen van deze sensuele dans.
Tayrone National Park in Colombia
Tayrona nationaal park
Verken het paradijselijke nationaal park Tayrona
Duur: 9 à 10 uur
Minimaal 11 deelnemers
Prijs: $ 100 per persoon
Inclusief lunch
U verlaat de lodge in de ochtend en rijdt naar El Zaino, de ingang van het prachtige nationaal park Tayrona. U gaat eerst naar het Cañaveral-strand, een van de ruigste en mooiste plekken van het park. Van boven op de heuvel heeft u een spectaculair uitzicht over de Atlantische kust. U vervolgt de tour met een wandeling van 1 uur door de tropische jungle totdat u in Arrecife uitkomt, een ander wonderschoon strand binnen het park. U zult hier genoeg tijd hebben om te genieten van de lunch en om te zwemmen en ontspannen. In de loop van de middag keert u terug naar de lodge.
Rosario Islands, Colombia
Bootexcursie naar Rosario-eilanden
Verken de tropische eilanden voor de kust van Cartagena
Duur: ca. 9 uur
Prijs: $ 105 per persoon
Inclusief lunch
Er is geen minimumaantal deelnemers. Deze excursie wordt uitgevoerd in een internationaal gezelschap onder begeleiding van een Engelssprekende gids.
Een speedboot brengt u vanuit de Muelle de los Pegasos in Cartagena naar de Rosario-eilanden. Onderweg passeert u de baai van Cartagena, Bocachica en de noordkant van het eiland Barú. De eerste stop is bij het strand van Cholón, waar u kunt genieten van het kristalheldere water. U vervolgt de toer naar Pirate Island voor een kop koffie. Hier kunt u ook even zwemmen. Na de lunch gaat u naar het San Martín-eiland, waar u een bezoek kunt brengen aan het aquarium (kosten niet inbegrepen). Vervolgens gaat u terug naar Pirate Island, waar u meer tijd heeft om te zwemmen, te snorkelen of uit te rusten. In de namiddag wordt u terggebracht naar Cartagena.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Bogotá09:50 - 13:35 uur
Cartagena - Amsterdam17:50 - 10:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Accommodaties

U verblijft in middenklassehotels en haciënda’s. Niet alle accommodaties beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In een aantal hotels kunt u (gratis) gebruikmaken van wifi. Hieronder vindt u meer informatie over een selectie van de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Augusta in Bogota, Colombia
Hotel Augusta - Bogota
Dit moderne hotel ligt in het centrum van Bogotá op loopafstand van diverse bezienswaardigheden. Het hotel heeft een bar en een fitnessruimte. De kamers zijn comfortabel en voorzien van een tv, een kluisje en wifi.

Bekijk de website van hotel Augusta
Hotel Mesón de los Virreyes, Colombia
Hotel Mesón de los Virreyes - Villa de Leyva
Dit prachtige hotel is gebouwd in koloniale stijl en bevindt zich in het centrum van het pittoreske Villa de Leyva. U kunt er ontspannen in het overdekte zwembad, genieten van het wellnesscentrum of op de gezellige binnenplaats een kop koffie drinken. De comfortabele kamers zijn traditioneel ingericht en voorzien van een tv en wifi.

Bekijk de website van hotel Mesón de los Virreyes
Copla la Plazuela, Colombia
Hotel La Plazuela - Popayan
Dit prachtige boetiekhotel ligt in het historische centrum van Popayá en is gevestigd in een koloniaal pand uit de 18e eeuw. Het restaurant biedt fusiongerechten aan, maar u kunt er ook terecht voor delicatessen uit de lokale keuken. De kamers zijn voorzien van wifi, een tv en een kluis en liggen rondom een binnenpleintje, voorzien van een fonteintje. Op slechts 100 meter van het hotel bevindt zich het centrale Caldasplein, waar de bewoners van de stad flaneren en elkaar ontmoeten.

Bekijk de website van hotel La Plazuela
Hotel Yuma in San Agustín, Colombia
Hotel Yuma - San Agustín
Dit rustieke hotel ligt rustig aan de rand van San Agustín. Het vormt een ideale plek om 's avonds te ontspannen na een druk dagprogramma. Er is een restaurant, een bar met een open haard en een biljarttafel. Ook kunt u een kijkje nemen bij de eigen moestuin en bij de geiten, konijnen en paarden.

Bekijk de website van hotel Yuma
Hostaria Matamundo, Colombia
Hotel Matamundo - Neiva
Hotel Hosteria Matamundo ligt aan de rand van Neiva en is gevestigd in een stijlvol koloniaal pand. Het warme water wordt verwarmd op zonne-energie. In de ruime tuin groeit het groen weelderig en kunt u genieten van het heerlijke zwembad. De kamers beschikken over airconditioning, wifi, een tv en een minibar.

Bekijk de website van Hostería Matamundo
Haciënda Combia, Colombia
Hacienda Combia - Armenia
Deze idyllische haciënda ligt prachtig te midden van koffieplantages en biedt een ideale uitvalsbasis om de befaamde Colombiaanse koffieregio te verkennen. 's Avonds kunt u afkoelen in het zwembad en genieten van een maaltijd in het restaurant. De kamers zijn rustiek ingericht en beschikken over een ventilator.

Bekijk de website van haciënda Combia
Hotel Florencia Plaza, Colombia
Hotel Florencia Plaza - Medellin
Dit moderne hotel is gelegen in de welgestelde wijk El Poblado. In dit district bevinden zich veel gezellige restaurants en cafés, waar u vanuit het hotel te voet naartoe kunt. Vanuit de bovenste verdieping heeft u een prachtig uitzicht over de stad. De kamers zijn modern en van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Florencia Plaza
Hotel Aluna in Santa Marta, Colombia
Hotel Aluna - Santa Marta
In het hart van Santa Marta, op wandelafstand van het centrale plein en Museo del Oro, ligt Hotel Aluna. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, gratis wifi, een koffiebar en een gezellig restaurant. Er is geen lift in het hotel. In de buurt van het hotel kunt u ook verschillende supermarkten en restaurants vinden. De kamers zijn voorzien van een balkon met uitzicht op de hoteltuin en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Aluna
Hotel Don Pedro, Colombia
Hotel Don Pedro de Heredia - Cartagena
Hotel Don Pedro de Heredia ligt midden in het prachtige historische centrum van Cartagena en is gevestigd in een koloniaal pand. De bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van het hotel. Na een dag struinen door het warme Cartagena kunt u een frisse duik in het zwembad van het hotel nemen. Of ontspant u liever met een kopje koffie op het dakterras, terwijl u geniet van het panoramisch uitzicht over de stad? De kamers zijn uitgerust met airconditioning, een minibar en een föhn.

Bekijk de website van hotel Don Pedro de Heredia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met drie nachten in Cartagena. Uw verblijf is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen.
U kunt deze reis ook verlengen met twee nachten in Nuquí gevolgd door een overnachting in Medellín. In Nuquí verblijft u in een ecolodge op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner) en in Medellín verblijft u op basis van logies en ontbijt. Alle transfers en binnenlandse vluchten zijn inclusief. U gaat mee met twee bootexcursies om walvissen te spotten. Voor de binnenlandse vlucht naar Nuquí is maximaal tien kilo bagage plus handbagage toegestaan. Op de laatste dag vliegt u naar Cartagena, van waar u terugvliegt naar Nederland. Tijdens de verlengingen is er geen reisleider aanwezig.

Cartagena
Cartagena is een lust voor het oog. De ontspannen sfeer en de schoonheid zorgen er gegarandeerd voor dat u de meest betoverende stad van het land in uw hart sluit. Het onaangetaste historische hart, gebouwd in Spaans-koloniale stijl, is omgeven door hoge stadsmuren. Er is hier genoeg te bewonderen, zoals het Plaza de Santo Domingo met de oude kerk, Plaza de Bolivar en het Spaanse fort Castillo de San Felipe de Barajas. Slenter door de charmante kleurrijke straten, waar dames hun tropische fruit verkopen. De tropische temperaturen zorgen voor een ultiem vakantiegevoel.

Nuquí
Nuquí is een adembenemend paradijs aan de kust van de Stille Oceaan. In dit kleine vissersdorpje verblijft u in een rustige ecolodge ver van de bewoonde wereld. U wordt er omgeven door wuivende palmbomen, kilometers ongerept strand en dichte jungle. Van juni tot en met oktober is een verblijf in Nuquí extra bijzonder: er zwemmen dan walvissen en dolfijnen vlak voor de kust langs.