050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Cuba | Beleef Cuba

Een swingende reis langs exotische hotspots

Reisleidster Qurina:
‘Cuba swingt aan alle kanten! Dit paradijs op aarde heeft zoveel te bieden: het oude centrum van Havana, het Santa Clara van Che Guevera, de vruchtbare vallei van Viñales en het sfeervolle Trinidad… Maar waar het tijdens deze nieuwe cultuurvakantie door Cuba echt om draait zijn de unieke belevenissen. U danst de salsa in Trinidad, overnacht bij de Cubanen thuis in oud-Havana en maakt een wandeling over de lokale markt in het oude stadje Sancti Spíritus, waar u de vreemdste groenten ziet.

Het absolute hoogtepunt van uw avontuur is een bezoek aan Las Terrazas. Dit waanzinnig mooie natuurreservaat ligt tussen het swingende Havana en de tabaksplantages van de vallei van Viñales in. Tussen de uitgestrekte valleien en weelderige bossen van het reservaat bevinden zich de oudste koffieplantages van Cuba. Oude slavenbarakken zijn hier de stille getuigen van een roerig verleden. Een uniek herbebossingsproject zorgde ervoor dat UNESCO Las Terrazas tot een biosfeergebied benoemde, een proeftuin voor de evenwichtige relatie tussen de mens en zijn natuurlijke leefomgeving. U verblijft een nacht in deze prachtige oase, om zo kennis te maken met een paradijselijk stukje Cuba.

Deze reis is een kennismaking met alles wat Cuba te bieden heeft! Met een luxe verblijf aan het hagelwitte strand van Jibacoa komt u volledig opgeladen en met prachtige herinneringen weer thuis! Reist u mee naar swingend Cuba?’

Cuba: een unieke belevenis!
Tijdens uw reis op Cuba kunt u met onvoorziene omstandigheden te maken krijgen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u tijdens de reis bij bezienswaardigheden iets langer moet wachten, of dat sommige excursies op een andere manier uitgevoerd worden, bijvoorbeeld doordat een fabriek ineens gesloten is. Er zal altijd voor een passend alternatief worden gezorgd. Dit alles is een organisatorische uitdaging voor de reisleider ter plaatse. Wij zullen er echter alles aan doen om uw vakantie op Cuba tot een succes te maken. Wanneer u rekening houdt met bovenstaande en een flexibele instelling heeft, zult u optimaal genieten van de unieke charme van dit land!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten met KLM
ruimbagage
toeristenklassehotels
verblijf in casas particulares
luxe all inclusive strandverblijf Jibacoa
10x ontbijt, 3x lunch en 4x diner
cocktail in de Canchancharabar in Trinidad
workshop salsa en rumba in Trinidad
rit per bicitaxi in Havana
inclusief entreegelden
lokale gids
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
oud-Havana en Trinidad
Santa Clara en Cienfuegos
Sancti Spiritus
vallei van Viñales
natuurschoon Las Terrazas
koffie- en tabaksplantage
orchideeëntuin en waterval Soroa
ruïne Hacienda Cortina
Reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
We bezoeken én overnachten in Las Terrazas, een uniek biosfeergebied beschermd door UNESCO.
Ontmoet onze beste reisleiders in Cuba
Reisleider Luis
Reisleider sinds 1994
Reisleidster Marlies
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Havana
Stadswandeling door Oud-Havana, rit per bicitaxi en welkomstdiner
Santa Clara; Plein van de Revolutie, mausoleum Che Guevara en Tren Blindado. Verkenning Sancti Spiritus; overdekte markt, Iglesia Parroquial Mayor del Espíritu Santo en terracotta Yayabo-brug
Wandeling door het koloniale centrum van Trinidad; Plaza Mayor, museum en cocktail in de Canchanchara-bar
Swingen in Trinidad; bezoek aan een dansschool en vrije tijd
Koloniaal Cienfuegos, het natuurschoon van Las Terrazas en bezoek aan een historische koffieplantage
De orchideeëntuin en waterval van Soroa en de ruïne van Hacienda Cortina
De beroemde vallei van Viñales; wandeling naar een finca, tropische fruitsmoothie en bezoek aan een tabaksplantage
Van Viñales naar Jibacoa
Vrije dag; genieten op het paradijselijke strand van Jibacoa
Transfer naar de luchthaven van Havana en terugvlucht naar Nederland
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Havana

We vliegen naar de hoofdstad van Cuba. Na aankomst op de luchthaven van Havana worden we naar onze accommodaties in oud-Havana gebracht. We verblijven hier twee nachten in casas particulares, bij de Cubanen thuis. (ca. 25 km)

dag 2: Koloniaal Havana

Samen wandelen we door het bruisende hart van Havana, over de Calle Obispo en langs vele kleurrijke gebouwen. De koloniale architectuur, swingende klanken en oldtimers typeren het straatbeeld. Tijdens de wandeling horen en zien we ook meer van de Cubaanse maatschappij. We maken een stop bij een ouderencentrum, een school, een kliniek en een ‘bodega’, een rantsoenwinkel. Ook maken we een rit met een bicitaxi, een soort riksja, door Centro Habana, waar we het Capitool en het mooie Gran Teatro zien. Gaat u tijdens uw vrije uurtjes een mojito drinken in Bodeguita del Medio, het beroemde Hemingway-café? We sluiten de dag af met een welkomstdiner in een paladar, een restaurant aan huis. (ca. 10 km)

dag 3: De stad van Che Guevara en historisch Sancti Spíritus

Door het onderscheppen van een trein met wapens, bestemd voor Batista’s troepen, zorgde Ernesto ‘Che’ Guevara in 1958 in Santa Clara voor de beslissende slag in de revolutie. Op het Plein van de Revolutie herinnert een groots standbeeld, met in de sokkel de beroemde strijdkreet Hasta la victoria siempre, aan deze strijder. We bezoeken zijn mausoleum en de Tren Blindado, de trein die dus een belangrijke rol speelde in de Cubaanse geschiedenis. Daarna gaan we naar het prachtige Sancti Spíritus. Dit oude stadje is minder bekend dan Trinidad, maar het charmante centrum is een verkenning meer dan waard. Tijdens een wandeling door de Calle Independencia doen we de overdekte markt aan, waar we allerlei exotische groentes in de kraampjes zien liggen. Daarna bezichtigen we de Iglesia Parroquial Mayor del Espíritu Santo. Deze helderblauwgekleurde kerk, oorspronkelijk gesticht door de Spanjaarden in de 16e eeuw, is een van de oudste kerken van het land en werd meerdere malen door piraten verwoest. Ook zien we de Puente Yayabo, de terracottabrug met vijf bogen, die de het koloniale stadshart met het nieuwe deel van de stad verbindt. We overnachten in een hotel in Sancti Spíritus. (ca. 365 km)

dag 4: Naar Trinidad

Niet voor niets staat Trinidad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO: het is een van de mooiste én populairste steden van Cuba. We wandelen door de romantische straatjes in het historische centrum, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. We zien het bekende Plaza Mayor, dat omgeven is door prachtige paleizen. Ook bezoeken we een museum en drinken we een cocktail in de Canchanchara-bar. We verblijven twee nachten in casas particulares, in het centrum van Trinidad. Hierdoor kunt u in de avond gemakkelijk een bezoekje brengen aan een van de gezellige restaurantjes en barretjes, die de stad rijk is. (ca. 70 km)

dag 5: Swingend Trinidad

We ervaren vandaag de Cubaanse muziek en dans van dichtbij! Op een dansschool krijgen we uitleg over de oorsprong van de salsa en de rumba en horen we wat de Afro-Cubaanse religie met deze dansen te maken heeft. Ook krijgen we de kans de Cubaanse percussie-instrumenten, die worden getoond, uit te proberen. De basisstappen van beide dansen worden voorgedaan. Brengt u deze kennis direct in de praktijk door een dansje te wagen met een Cubaanse danspartner? Als u al meer danservaring heeft, kan er zelfs een persoonlijke danschoreografie gemaakt worden! De middag is ter vrije besteding.

dag 6: Cienfuegos en Las Terrazas

Onderweg naar Las Terrazas bezoeken we Cienfuegos, waar we onder andere het Parque Martí bezoeken. Dit centrale plein wordt omgeven door imposante bouwwerken, waaronder het Teatro Tomás Terry. Dan vervolgen we onze route in westelijke richting naar het mooie Las Terrazas. Hier ziet u een ander Cuba! Uitgestrekte valleien en groengekleurde bossen sieren het gebied, dat door UNESCO tot biosfeergebied benoemd is. De oudste koffieplantages met slavenbarakken herinneren hier aan vervlogen tijden. We brengen een bezoek aan een van deze koffieplantages die niet meer in werking is, maar waar we zien hoe de bonen vroeger gedroogd en verwerkt werden. We overnachten in een mooie accommodatie in deze prachtige omgeving. (ca. 390 km)

dag 7: Soroa en Hacienda Cortina

In de Sierra del Rosario bezoeken we de orchideeëntuin van Soroa. De kleurrijke verzameling orchideeën is werkelijk prachtig! We wandelen naar de Salto de Soroa, een mooie waterval in een tropische omgeving. Ook gaan we naar de ruïne van Hacienda Cortina, dat in Parque Nacional La Güira ligt. Voor de revolutie was dit een van de grootste landgoederen van Cuba. We zien de overblijfselen van de haciënda, die omringd worden door een park met watertjes, bankjes en standbeelden. We verblijven 2 nachten in casas particulares in het dorp Viñales. (ca. 120 km)

dag 8: Vallei van Viñales

Een van de must sees van Cuba is de groene vallei van Viñales. Hier kunnen we de veel gefotografeerde bijzondere rotsformaties, de zogenaamde mogotes, bewonderen. We maken een wandeling door het betoverende landschap van de groene vallei. Onze wandeling eindigt bij een finca, die aan de vallei van Viñales ligt, waar op biologische wijze sla, aardbeien, ananas en prachtige bloemen op terrassen worden verbouwd. We genieten hier niet alleen van een schitterend uitzicht vanaf het balkon, maar ook van een smakelijke lunch met een zoete fruitsmoothie. Een bezoek aan de vallei van Viñales is niet compleet zonder een bezichtiging van een tabaksplantage. Cubaanse tabak, onder andere gebruikt voor de beroemde Cohiba-sigaren, wordt door velen als de beste tabak ter wereld beschouwd. (ca. 25 km)

dag 9: Naar Jibacoa

We laten Viñales achter ons en gaan naar Jibacoa. De laatste twee nachten in Cuba verblijven we in een luxe hotel aan het strand van deze plaats. (ca. 250 km)

dag 10: Vrije dag aan het parelwitte strand

Tussen de weelderige begroeide bergen en het parelwitte strand ligt ons hotel. Geniet u aan de rand van het zwembad van een goed boek en een lekkere cocktail, of duikt u vanaf het heerlijke zandstrand de zee in voor een snorkelavontuur? Als u nog op pad wilt, kunt u een optionele excursie maken naar stad van Piet Hein, Matanzas, en de spectaculaire vallei van Yumuri (kosten niet inbegrepen).

dag 11: Havana – Amsterdam

Na een relaxte ochtend worden we naar de luchthaven van Havana gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 80 km)

dag 12: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Yumuri Vallei Cuba, foto door Emmanuel Huybrechts
Valle de Yumurí en historisch Matanzas
Geniet van onbekend Cuba
Duur: circa 4 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: circa CUC 125,- per persoon
Wie niet de hele dag aan het strand wil doorbrengen, kan op avontuur gaan door een onbekender stukje Cuba. De vallei van Yumurí is spectaculair! We maken een tocht per jeep en rijden langs rivieren, passeren steengroeven en vergapen ons aan het schitterende uitzicht over uitgestrekte valleien vol koningspalmbomen. Hierna bezoeken we Matanzas, de stad van Piet Hein. De stad is bekend van de Slag in de Baai van Matanzas in 1628, waarbij Piet Hein de Spaanse zilvervloot veroverde. We verkennen het koloniale hart van de stad, bezoeken het Parque de la Libertad en zien het standbeeld van Piet Hein, dat uitkijkt over de baai waar de historische slag plaats vond. Verder maken we een stop bij Cueva de Saturno, waar u kunt zwemmen en snorkelen in het heldere water, en maken we een tocht naar Cafetal la Dionisia, waar we een warme lunch en een drankje aangeboden krijgen. Cafetal la Dionisia is een voormalige koffieplantage en werd geleid door een Franse landheer. Nu staan er prachtige oude bomen op het terrein, worden er groentes verbouwd en kunt u er paardrijden.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Havana12:35 - 17:15 uur
Havana - Amsterdam19:15 - 10:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels en casas particulares

U verblijft in toeristenklassehotels of casas particulares. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Casas particulares in Havana, Cuba
Casas particulares Havana - Havana
Casas particulares zijn accommodaties bij Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met toilet en bad en/of douche en airconditioning.
Hotel Caneyes in Santa Clara
Hotel Los Caneyes - Santa Clara
De sfeervolle bungalows van hotel Los Caneyes liggen verspreid in een weelderige tuin en zijn gebouwd in de traditionele bouwstijl van de Tainos-indianen. Hoewel het hotel op slechts 2 kilometer van Santa Clara ligt, vindt u hier rust en kunt een verfrissende duik in het zwembad nemen.
Hotel del Rijo in Sancti Spiritus, Cuba
Hotel Del Rijo - Sancti Spiritus
In Hotel del Rijo wordt u mee teruggenomen naar de Spaanse koloniale tijd. Het huis was ooit eigendom van een bekende dokter in Sancti Spiritus: de naam van het hotel herinnert aan de oude eigenaar. Na een grote restauratie opende het hotel in 2001 zijn deuren. Het oude centrum van Sancti Spiritus ligt om de hoek: u wandelt zo door de sfeervolle en smalle straten. De comfortabele en ruime kamers zijn sfeervol ingericht en zijn onder andere voorzien van airconditioning en een kluisje.

Bekijk de website van Hotel del Reijo
Casas particulares en paladars in Trinidad en Viñales
Casas particulares Trinidad - Trinidad
Casas particulares zijn accommodaties bij Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met toilet en bad en/of douche en airconditioning.
Hotel La Moka in Las Terrazas, Cuba
Hotel La Moka - Pinar del Rio
Dit unieke ecologisch hotel ligt in de groene omgeving van Las Terrazas: een mooie locatie dus om dit fraaie natuurgebied te ontdekken! De accommodatie is in koloniale stijl gebouwd. Het hotel beschikt over een restaurant en een zwembad. Op het dakterras kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de natuur. De kamers beschikken over airconditioning, een kluisje en een tv.

Bekijk de website van Hotel La Moka
Casas particulares en paladars in Trinidad en Viñales
Casas particulares Viñales - Viñales
Casas particulares zijn accommodaties bij Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met toilet en bad en/of douche en airconditioning.
Hotel Memories in Jibacoa
Hotel Memories - Jibacoa
Op ongeveer 50 minuten rijden van Havana, genesteld tussen de groene bergen en het paradijselijke Arroyo Bermejo Beach, ligt dit comfortabele 16+ resort. Het resort is rustig gelegen op 15 kilometer van het dichtst bijzijnde plaatsje: Santa Cruz del Norte, waar de Havana Club Rum-distilleerderij te bezoeken is. Het terrein is weelderig en groen, gesierd door palmbomen, en vanaf het hotel wandelt u zo het hagelwitte strand op.

Bekijk de website van Hotel Memories

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Geweldige gevarieerde reis om het echte Cuba te leren kennen. Moeilijk om het onder woorden te brengen. Het is een belevenis. Wij hebben Cuba in ons hart gesloten. Voor iedereen die deze reis overweegt: absoluut (met SRC) doen!
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Wim en Wilma Eisses uit Assen
Het was een fantastische reis! Om onze reisleidster Qurina te bedanken, heb ik een dankwoord op rijm geschreven.
mevrouw N. Vos
Afgelopen 14 oktober hebben wij deze mooie reis mogen meemaken. Het was een mooie ervaring en we hebben Cuba op z'n mooist meegemaakt. Elke dag werden we verrast met een ander Cuba. De verblijven in hotels en in de casa particulares was een mooie mix en dit voldeed prima. Cuba heeft een rijke historie en onze gids Qurina en Cubaanse gids Eddy wisten dit geweldig te brengen. We hebben veel gezien en gedaan, maar overal was voldoende tijd voor.. Om de reis moe maar voldaan nog ff aan het strand te eindigen was ideaal. Met een fijn gevoel zijn we weer huiswaarts gekeerd. Een aanrader!!!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reis: 9
Dhr. C.G.A.M. Pijnenburg uit Den Dungen
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met 4 nachten in Jibacoa. De verlenging is op basis van All Inclusive en inclusief een privétransfer naar de luchthaven op de dag van vertrek. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Hotel Memories in Jibacoa
Hotel Memories - Jibacoa
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 380 p.p.
Op ongeveer 50 minuten rijden van Havana, genesteld tussen de groene bergen en het paradijselijke Arroyo Bermejo Beach, ligt dit comfortabele 16+ resort. Het resort is rustig gelegen op 15 kilometer van het dichtst bijzijnde plaatsje: Santa Cruz del Norte, waar de Havana Club Rum-distilleerderij te bezoeken is. Het terrein is weelderig en groen, gesierd door palmbomen, en vanaf het hotel wandelt u zo het hagelwitte strand op.

Bekijk de website van Hotel Memories