050 - 3 123 123

Volg het spoor van Game of Thrones

Reisleidster Claudia Vosman:
‘Ruige kusten, imposante kastelen, oneindig glooiende groene heuvels, dalen met kabbelende riviertjes en eeuwenoude bossen: het schitterende Noord-Ierse landschap is het fabelachtige decor voor de hitserie Game of Thrones. Deze themareis neemt u mee langs de mooiste filmlocaties. Maar ook voor wie geen liefhebber is van de serie, is dit een onvergetelijke reis langs de mooiste plekjes van Noord-Ierland!

Uiteraard mag de Noord-Ierse hoofdstad Belfast met haar roerige geschiedenis niet ontbreken. U hoort hier onder andere over de Troubles en bezoekt het interactieve museum Titanic Belfast. In Trolleymore Forrest Park maakt u een schitterende wandeling onder begeleiding van een Noord-Ierse gids en in het authentieke Castle Ward waant u zich terug in de tijd. Tijdens een mooie tocht langs de kust dwaalt u door het pittoreske Ballintoy Harbour. Echte waaghalzen kunnen over de 30 meter hoge touwbrug bij Cerrick-a-Rede wandelen en worden getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over de ruige Ierse kust. U kunt zelfs Schotland zien! Een wandeling bij de spectaculaire Giant’s Causeway is een hoogtepunt van de reis. Als afsluiting maakt u in het Ulster Museum kennis met de Ierse geschiedenis. Gaat u mee naar Noord-Ierland?’

Game of Thrones
In de ongekend populaire serie Game of Thrones van HBO, de meest bekroonde serie in de geschiedenis, strijden de zeven koninkrijken om de Iron Throne van Westeros. Miljoenen fans van over de hele wereld volgen al zes seizoenen lang de verwikkelingen rondom de familie Stark, Lannister en Targaryen. Karakters als Jon Snow, de mother of dragons Daenerys Targaryen en Tyrion Lannister spreken enorm tot de verbeelding. De adembenemende landschappen, bijzondere locaties en complexe plotwendingen maken de serie uniek in zijn soort. Veel filmlocaties bevinden zich in het schitterende landschap van Noord-Ierland, waar de middeleeuwse fantasiewereld uit de boekenreeks van George R.R. Martin op een prachtige manier tot leven wordt gewekt. Tijdens deze reis worden we twee dagen vergezeld door een gespecialiseerde gids, die u langs verschillende filmlocaties leidt. Zo ziet u onder andere het schilderachtige vissersdorp Ballintoy Harbour, dat in de serie figureerde als de Iron Islands, thuis van de familie Greyjoy, de Ironborn. U wandelt door het mystieke Haunted Forest, waar wildlings en White Walkers de dienst uit maken, u ziet Inch Abbey waar Robb Stark werd uitgeroepen tot King in the North en bezoekt Castle Ward, dat als decor diende voor het huis van de familie Stark: Winterfell. Ook ziet u de mysterieuze Dark Hedges, in de serie de beroemde King's Road, en wandelt u bij de Stormlands, waar de Cushenden Caves zijn. Naar deze zeegrotten smokkelde de Onion Knight Melisandre, gespeeld door Carice van Houten, om hier haar magie te kunnen bedrijven. Dompelt u zich in Noord-Ierland onder in de meeslepende serie Game of Thrones?

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotel in Dunadry
4x (Iers) ontbijt en 4x diner
vrije middag Belfast
wandeling Giant’s Causeway
wandeling Tollymore Forest
audiosysteem
Engelssprekende gids op dag 3 en 4
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
filmlocaties Game of Thrones
historisch Belfast
Tollymore Forest Park
Giant’s Causeway
Darks Hedges van King's Road
Castle Ward
Ulster Museum in Belfast
interactieve museum Titanic Belfast
ruïnes Inch Abbey
touwbrug Carrick-a-Rede
Ballintoy Harbour
Belfast Botanic Gardens
SRC-reisleidster Claudia Vosman
Claudia Vosman
SRC-reisleidster sinds 2001
Een gespecialiseerde gids neemt ons twee dagen mee langs de mooiste fimlocaties uit Game of Thrones!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
Reisleidster Claudia Vosman
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Frits van Norden
Reisleider sinds 2006
Reisleider Roeland Looman
Reisleider sinds 2001

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Belfast en korte stadsrondrit Belfast, naar hotel in Dunadry
Titanic museum en vrije middag
Wandeling in Tollymore Forrest Park met lokale gids, Inch Abbey en bezoek Castle Ward
Dark Hedges, vissersplaatsje Ballintoy Harbour en Giant's Causeway
Ulster Museum, botanische tuinen en terugvlucht

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Belfast en stadsrondrit

We vliegen naar Noord-Ierland. Na aankomst maken we een korte rondrit door het energieke Belfast, dat aan de monding van de rivier de Lagan ligt. We bewonderen het classicistische stadhuis, de Linen Hall Library, de Queen’s University en het operagebouw. Ook zien we de politieke muurschilderingen die herinneren aan de Troubles. Ons hotel voor vier overnachtingen staat nabij de Noord-Ierse hoofdstad in Dunadry. (ca. 65 km)

dag 2: Titanic Belfast en vrije middag

We zien de scheepswerven waar de beroemde Titanic werd gebouwd en bezoeken Titanic Belfast. Dit museum is een belevenis op zich en staat geheel in het teken van het beroemdste cruiseschip ooit. Tijdens verschillende interactieve tentoonstellingen beleven we het verhaal van dit droomschip, dat uitmondde in een drama. Bij Hamilton Dock gaan we aan boord bij de SS Nomadic, waar we de nostalgische sfeer van weleer proeven. De middag is vrij te besteden. Blijft u nog even in het Titanic Quarter? Ga dan mee met de Wee Tram Tour, deze trams zijn replica’s van de trams waar de bouwers van de Titanic in werden vervoerd. Of gaat u liever naar traditionele pub voor een lekkere pint? Belfast heeft voor een ieder wat wils!

dag 3: Wandeling Tollymore Forrest Park en Castle Ward

Het Tollymore Forrest Park is van ongekende schoonheid. Met een Ierse gids maken we een wandeling door het schitterende park, dat in de serie Game of Thrones als decor diende voor het ruige landschap ten noorden van de muur. In dit bos met eeuwenoude sequoia’s en gotische stenen bogen werden vele scenes opgenomen. Het bos vormt het thuis van de wildlings en de White Walkers en hier werden de Direwolf-pups gevonden, een voor iedere Stark-telg. Tollymore Forrest Park ligt aan de voet van het majestueuze Mourne-gebergte en wordt doorkruist door de Shimna-rivier. De gids vertelt ons meer over de flora en fauna in dit park en toont een aantal bijzondere filmlocaties in dit mysterieuze bos. Vervolgens maken we een korte stop bij Inch Abbey. De ruïnes van deze abdij figureerden als Robb Stark’s kampement. We bezoeken het unieke 18e-eeuwse landhuis Castle Ward, dat schitterend in het glooiende landschap ligt. In de serie dient dit landhuis als decor voor Winterfell, het thuis van de familie Stark. Na ons bezoek rijden we door het mystieke landschap terug naar het hotel. (ca. 210 km)

dag 4: Dark Hedges, Ballintoy Harbour en Giant's Causeway

Ook vandaag leidt de gids ons langs de mooiste filmlocaties uit de serie Game of Thrones. De onheilspellende Dark Hedges zijn in de serie te zien als King's Road, dat een deel vormde van de ontsnappingsroute van de dappere Arya Stark. Deze weg met eeuwenoude, kronkelige beuken aan weerszijden is een van de meest gefotografeerde plaatsen in Noord-Ierland. Via het knusse vissersplaatsje Ballintoy Harbour, dat het decor was voor de terugkomst van Theon Greyjoy op de Iron Islands in het tweede seizoen, rijden we naar de beroemde touwbrug van Carrick-a-Rede. Wie de brug durft over te steken, wordt beloond met een spectaculair uitzicht over Rathin Island, Schotland en de imposante kliffen die uit de zee oprijzen. We maken een wandeling bij Giant’s Causeway. De overweldigende natuur is van grootse schoonheid. Hier zien we onder andere de Cushendun Caves. Melisandre werd naar deze zeegrotten gesmokkeld om hier haar magie te kunnen bedrijven. Door de Glenn’s, de Ierse dalen, rijden we terug naar het hotel. (ca. 165 km)

dag 5: Ulster Museum, botanische tuinen en terugvlucht

In het Ulster Museum worden onder andere archeologische vondsten, kleding, keramiek en sierraden tentoongesteld, die ons meenemen op een reis door de Ierse geschiedenis. Verder zijn er tentoonstellingen over de opkomst en de val van de industrie in Belfast. Voordat we naar de luchthaven gaan voor de terugvlucht naar Amsterdam bezoeken we de Victoriaanse botanische tuinen van de stad, een oase van rust in het drukke Belfast. (ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Belfast14:05 - 14:45 uur
Belfast - Amsterdam15:15 - 17:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het middenklassehotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het hotel beschikt over een lift, een bar en wifi, dat gratis beschikbaar is in de gemeenschappelijke ruimtes. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Dunadry, Ierland
Hotel Dunadry - Dunadry Co Antrim
Dit wellnesshotel ligt in Dunadry, op 10 kilometer afstand van Antrim Forum Leisure Centre, Clotworthy Art Centre en Antrim Castle in Belfast. Dit hotel beschikt over twee restaurants, een volledig uitgeruste spa, een binnenzwembad, een health club, een bar/lounge en massage- en behandelingsruimtes. Gratis wifi is in de gemeenschappelijke ruimtes beschikbaar.

Bekijk de website van The Dunadry Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!