050 - 3 123 123
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis

Idyllische steden, dorpen en landschappen

Reisleider Cees:
‘Glooiende landschappen, bijzondere stadjes, Byzantijnse kerkjes en indrukwekkende kloosters: dit relatief onbekende land op de Balkan zal uw hart veroveren! De bergen, de Zwarte Zeekust en de meanderende rivieren vormen het prachtige decor waarin het Bulgaarse leven zich afspeelt. Niet alleen de wonderschone natuur en de vele bezienswaardigheden zullen u betoveren, ook de gastvrijheid van de Bulgaren en de heerlijke wijnen zullen u verrassen!

Op deze nieuwe reis neem ik u mee naar bekende, maar ook minder bekende highlights. Zo gaat u naar het befaamde Rilaklooster met de zebrahuid, zoals Lucebert dit klooster doopte en in het nationaal historische museum in Sofia bewondert u de beroemde Thracische goudschat. In de rozenstad Kazanlak bezoekt u een rozendistilleerderij. De beroemde Bulgaarse rozenolie is de nationale trots!

Deze hoogtepunten combineren we met Bulgaarse verrassingen. In het schilderachtige Arbanassi geniet u van lokale specialiteiten en in Dobarsko wordt u in vervoering gebracht door Bulgaarse folklore én door eeuwenoude fresco’s in het mysterieuze kerkje. De opgraving van de oude Romeinse stad Diocletianopolis bij het kuurstadje Hisarya is een van de laatste geheimen van Bulgarije. Ga mee op ontdekkingsreis en laat u verrassen door dit betoverende land!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Bulgaria Air
ruimbagage
goede toeristenklassehotels
7x ontbijt, 1x lunch en 4x diner
inclusief entreegelden
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Plovdiv, Bansko en Sofia
Veliko Tarnovo en Kazanlak
Rilaklooster in het Rilagebergte
nationaal historisch museum Sofia
archeologische opgraving Hisarya
Arbanassi en Dobarsko
SRC -reisleider Cees
SRC-reisleider sinds 1999
Proef de Bulgaarse specialiteiten en geniet van de heerlijke rozenjam!
Ontmoet onze beste reisleiders in Bulgarije
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Sofia en wandeling door Sofia
Het nationaal historisch museum in Sofia, het Rila-klooster en naar Bansko.
De mysterieuze kerk in Dobarsko en Plovdiv.
Plovdiv en optionele excursie naar het Bachkovoklooster
Hisarya en de rozenstad Kazanlak
Herdenkingskerk bij Sjipka en Veliko Tarnovo
Arbanassi en naar Sofia
Terugvlucht Sofia – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Sofia

We vliegen naar Bulgarije. Na aankomst op de luchthaven van Sofia worden we naar ons hotel gebracht, waar een nacht verblijven. Aansluitend maken we een wandeling door het centrum van Sofia. Vanavond is het diner inbegrepen. (ca. 10 km)

dag 2: Sofia en het Rilaklooster

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het nationaal historisch museum, waar we een overzicht krijgen van de geschiedenis van Bulgarije. We bekijken hier de beroemde Thracische goudschat, bestaande uit zeven drinkbekers, een kruik en een flesje in 23 karaats goud uit de 4e tot 3e eeuw voor Christus. Deze goudschat werd in 1949 door drie broers opgegraven bij het plaatsje Panagyurishte en is een van de mooiste voorbeelden van Thracische goudsmeedkunst. Vervolgens rijden we naar het Rilaklooster, ooit door de dichter Lucebert het klooster met de zebrahuid genoemd. Het klooster ligt verscholen in het Rilagebergte op 1.147 meter hoogte, wordt gezien als het religieuze centrum van de Bulgaars-orthodoxe kerk en bevat een schat aan fresco’s. Op zijn hoogtepunt kende het klooster cellen voor 500 monniken en 1.000 slaapkamers voor pelgrims. Aan het eind van de dag komen we aan in ons hotel in Bansko, waar we een nacht verblijven. (ca. 160 km)

dag 3: De mysterieuze kerk in Dobarsko en Plovdiv

Na het ontbijt vertrekken we naar Dobarsko, waar zich een bijzondere kerk bevindt. Deze op een vesting lijkende christelijke kerk is gewijd aan de Heilige Theodor Tiron en Theodor Stratilat. Verrassend zijn de bijzondere fresco’s en iconen. We worden hartelijk verwelkomd met plaatselijke specialiteiten door de folkloristische groep ‘de Oma’s van Dobarsko’. Aan het eind van de dag komen we aan in Plovdiv, waar we twee nachten verblijven. Vanavond is het diner inbegrepen. (ca. 175 km)

dag 4: Plovdiv en het Bachkovoklooster

Plovdiv is gebouwd op zes heuvels op de zuidoever van de rivier de Maritsa en heeft naast een mediterraan karakter ook een grote schat aan culturele bezienswaardigheden. De oude bovenstad heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op kunstenaars. We bezichtigen het Romeinse theater en de Sveti Konstantin i Elenakerk. In het rijkversierde voormalige koopmanshuis is het etnografisch museum gevestigd, waar we een goede indruk krijgen van de oude Bulgaarse volkscultuur. In de middag kunt u een optionele excursie maken naar het Bachkovoklooster, dat spectaculair is gelegen ten zuiden van Plovdiv (kosten niet inbegrepen). (ca. 60 km)

dag 5: Hisarya en de rozenstad Kazanlak

We reizen in de richting van Kazanlak. Onderweg bezoeken we bij het kuurstadje Hisarya de archeologische opgraving van de Romeinse stad Diocletianopolis. De imposante Romeinse stadsmuren en stadspoorten omringen nog grote delen van de oude stad. Na dit bezoek rijden we naar Kazanlak, stad van kunstenaars, rozen en Thracische koningen. Hier brengen we een bezoek aan een rozendistilleerderij! Rozen worden in Bulgarije niet alleen gebruikt voor de parfumindustrie, maar er wordt ook heerlijke rozenjam van gemaakt en natuurlijk de beroemde rozenolie, de nationale trots van het land. Er zijn maar liefst 3.000 kilo rozenblaadjes nodig voor een liter rozenolie. Vanavond dineren we in het hotel. (ca. 240 km)

dag 6: Via de Sjipka-pas naar Veliko Tarnovo

Onderweg naar Veliko Tarnovo bezoeken we in de omgeving van Sjipka de beroemde Herdenkingskerk van de geboorte van Christus met haar 53 meter hoge klokkentoren en maar liefst 17 klokken. Aangekomen in Veliko Tarnovo wandelen we over de Tsarevetzcitadel. Op deze historische plek riep Ferdinand I van Saksen-Coburg zich in 1908 met veel vertoon uit tot tsaar van Bulgarije. We overnachten in Veliko Tarnovo. Het diner is vanavond inbegrepen. (ca. 100 km)

dag 7: Arbanassi en naar Sofia

Na het ontbijt bezoeken we het museumdorp Arbanassi, gelegen op een rotsachtig plateau. Dit is een van de meest schilderachtige dorpjes van Bulgarije. De stad beleefde haar bloeiperiode tussen de 16e en 18e eeuw. We zien de kerk van de Geboorte van Christus met bijzonder goed bewaarde fresco’s. In een familierestaurant genieten we van de Bulgaarse specialiteiten. Aan het eind van de dag komen we aan in Sofia, waar we overnachten. (ca. 240 km)

dag 8: Sofia – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan onze heerlijke week in Bulgarije. We worden naar de luchthaven van Sofia gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Bulgaria Air

Amsterdam - Sofia10:30 - 14:20 uur
Sofia - Amsterdam06:55 - 09:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Verblijf

U verblijft in goede toeristenklassehotels, die over een lift beschikken. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal voor deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Ramada hotel in Sofia, Bulgarije
Hotel Ramada - Sofia
Hotel Ramada bevindt zich op ongeveer een half uur lopen van het stadscentrum van Sofia. Het hotel beschikt over een casino, een restaurant, een bar, een café, een lift, een zwembad, een fitnessruimte en een spa. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar, wifi en een badkamer met een douche, een bad en een toilet.

Bekijk de website van Ramada
Bulgaria-hotel in Bankso, Bulgarije
Hotel Bulgaria - Bankso
Het Bulgaria hotel ligt aan de voet van de Pirinberg en op loopafstand van het oude centrum van Bankso. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een wellness centrum. De kamers zijn voorzien van verwarming, wifi, een tv, een kluisje, een minibar en een badkamer met een douche en een föhn.

Bekijk de website van Bulgaria
Landmark hotel in Plovdiv, Bulgarije
Hotel Landmark - Plovdiv
Het Landmark hotel biedt een mooi uitzicht op het kanaal en de omringende bergen van Plovdiv. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een zwembad, fitnesscentrum en een spa. De stijlvolle kamers zijn voorzien van airconditioning, een balkon, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In het gehele hotel kunt u gebruik maken van gratis wifi.


Bekijk de website van Landmark
Palace hotel in Kazanlak, Bulgarije
Hotel Palace - Kazanlak
Het Palace hotel ligt op loopafstand van het centrum van Kazanlak. In het hotel is een lift, een restaurant, een bar en een wellnesscentrum aanwezig. De kamers beschikken over airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een bad. In het gehele hotel kunt u gebruik maken van wifi.

Bekijk de website van Palace
Yantra hotel in Veliko Tarnovo, Bulgarije
Hotel Yantra - Veliko Tarnovo
Het 4-sterrenhotel Yantra ligt op een half uurtje lopen van het oude centrum van Veliko Tarnovo. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een café, twee zwembaden, een fitnessruimte en een spa- en wellnesscentrum. De kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi, een minibar, een tv en een badkamer met een bad, een douche en een toilet.

Bekijk de website van Yantra

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd