050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Ontdek hedendaagse kunst in Lyon

Reisleider Job:
‘Gaat u dit najaar mee naar de 16e Biennale de Lyon? Samen met KaperGerlings Instituut laat ik u graag het kleinere zusje van de biënnale van Venetië (de oudste kunstmanifestatie ter wereld) zien. De Biennale de Lyon vormt iedere editie een unieke samenkomst van aanstormend en gevestigd talent. Deze 16e editie wordt gecureerd door twee curatoren: Sam Bardaouil en Till Fellrath. Zij hebben de uitdaging aangenomen om het grote complex (29.000 m2) van de voormalige Fagor-fabriek in hartje van Lyon te vullen met kunst.

In de grote expositie, Manifesto of Fragility, plaatsen de curatoren fragiliteit in het hart van herstelende vorm van verzet die wordt aangemoedigd door het verleden, reageert op het heden en klaar is voor de toekomst. De combinatie van deze tijdslagen resulteert in een tentoonstelling waarin eigentijdse kunst samen opgaat met oudere kunstwerken uit gerenommeerde instellingen. Ik geef u graag tijdens het bezoek aan de hoofdlocatie verdieping en context aan dit bijzondere thema.

Daarnaast is Lyon ook een heerlijke stad voor een korte stedentrip. Lyon is strategisch gelegen waar de rivieren de Rhône en de Saône samenvloeien en is al sinds de Romeinse tijd de hoofdstad van Gallië, en daarmee een van de belangrijkste steden in Frankrijk. En dat is te zien! Zo is het Romeinse theater de grootste van Frankrijk en daarmee een absolute must see. Ook het middeleeuwse hart van Lyon is prachtig: de knusse en soms ook mysterieuze straatjes en doorgangen, de zogenaamde traboules, ademen de intieme sfeer van vervlogen tijden. Dus naast de hedendaagse kunst duiken we ook in het verleden. Kortom, deze levendige universiteitsstad is deze herfst dé plek om te genieten van Franse kunst en architectuur! Mijn collega Ralph Kaper, uw reisbegeleider, zorgt voor een prettig verblijf in Lyon. Gaat u met ons mee?’

Samenwerking SRC Reizen en KaperGerlings Instituut
SRC Reizen en KaperGerlings zijn vaste partners, waarbij de kunst- en cultuurreizen van SRC worden versterkt met lezingen en cursussen van KaperGerlings. Jaarlijks organiseren beide partijen gezamenlijk een aantal reizen, waarbij KaperGerlings lezingen en gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door een reisleider, Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een aparte reisbegeleider Ralph Kaper.
KaperGerlings Instituut organiseert colleges, lezingen, cursussen en excursies op het gebied van kunst, architectuur, geschiedenis en cultuur, ecologie, maatschappij en technologie. Uw reisleider Job Gerlings is mede-eigenaar van het instituut. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Als hoofddocent en gids stelt hij de programma’s voor hedendaagse kunst, kunstgeschiedenis en architectuur samen bij KaperGerlings.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed centraal middenklassehotel
4x ontbijt
ov-kaart voor 72-uur
treinretour Perrache - Gare de l ‘Arbresle
audiosysteem
de reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Fagor-fabriek, 1e hoofdlocatie biënnale
macLYON, 2e hoofdlocatie biënnale
Musée des Confluences
Couvent de la Tourette van Le Corbusier
Institut d’Art Contemporain Villeurbanne
de Basilique Notre-Dame de Fourvière
de kathedraal Saint-Jean-Baptiste
Amphithéâtre des Trois Gaules
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
U bezoekt beide hoofdlocaties van de Biennale de Lyon zodat u alle ins en outs van deze 16e editie ervaart!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Lyon en bezoek aan het historische centrum
Biennale de Lyon in de voormalige Fagor-fabriek
Biennale de Lyon in macLYON
Couvent de la Tourrette en Musée des Confluences
Vrije tijd en terugvlucht naar Lyon - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Lyon en bezoek aan het historische centrum

We vliegen naar Lyon. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel gebracht, waar we de komende vier nachten verblijven. In de middag maken we een wandeling door het historische centrum van Lyon. Via het Place Bellecourt wandelen wij naar de middeleeuwse stad met de gotische kathedraal. Vervolgens nemen wij de kabelbaan de berg op, zodat wij daar de 19-eeuwse basiliek Notre-Dame de Fourvière kunnen bezoeken. We genieten van het uitzicht over Lyon. Al wandelend keren we terug naar het historisch centrum. Onze afdaling brengt ons langs twee Romeinse amfitheaters. (ca. 30 km)

dag 2: Biennale de Lyon in de voormalige Fagor-fabriek

Wij reizen met de tram naar de hoofdlocatie van de Biennale de Lyon, de voormalige Fagor-fabriek. De reisleider neemt ons mee door dit grote complex langs de vele kunstwerken. Hier bekijken we de grote expositie onder de naam Manifesto of Fragility. De curatoren plaatsen fragiliteit in het hart van een herstellende vorm van verzet die wordt aangemoedigd door het verleden, reageert op het heden en klaar is voor de toekomst. De combinatie van deze tijdslagen resulteert in een tentoonstelling waarin eigentijdse kunst samen opgaat met oudere kunstwerken uit gerenommeerde instellingen zoals het Metropolitan Museum of Art in New York, het Louvre Abu Dhabi, de Staatliche Kunstsammlungen Dresden en veel werken uit Lyon’s grote culturele instellingen zoals het Musée des Beaux Arts, het Lugdunum Musée et Théàtres Romain, het Musée des Confluences en Gadagne. In de middag bezoeken wij het Institute d'Art Contemporain de Villeurbanne. Hier worden veel jonge kunstenaars geëxposeerd en het instituut plaatst zich met lezingen, colleges en interviews in het hart van Frankrijks eigentijdse kunstwereld.

dag 3: Biennale de Lyon in macLYON

Vandaag bezoeken wij de tweede locatie van de Biennale de Lyon: macLYON (Musée d’Art Contemporain Lyon). Dit museum voor eigentijdse kunst is te vergelijken met de Nederlandse musea als De Pont in Tilburg, Van Abbemuseum in Eindhoven en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Gedurende de biënnale is dit een van de locaties van deze voortuitstrevende kunstmanifestatie. De curatoren hebben het gehele gebouw overgenomen en presenteren hier het tweede deel van hun manifest. In de middag bezoeken wij een paar programmaonderdelen van de biënnale die in de binnenstad plaatsvinden zoals het Fondation Bullukian aan het Place Bellecourt.

dag 4: Couvent de la Tourrette en Musée des Confluences

Wij reizen met de regionale trein naar het Couvent de la Tourette. Vanaf het treinstation wandelen wij over een afstand van ongeveer 2,2 kilometer de berg op (137 meter omhoog) naar het kloostercomplex dat ontworpen is door Le Corbusier. Dit bijzondere complex uit 1959 is een van zijn laatste ontwerpen en wordt nog steeds bewoond door de monniken. Het betonnen gebouw is een baken van orde en regelmaat. Gedurende de biënnale organiseert de gemeenschap hier een expositie met werk van een gerenommeerde kunstenaar (de kunstenaar voor 2022 is nog onbekend). Rond de lunch wandelen wij weer terug naar het station (bergafwaarts) om vervolgens naar Lyon af reizen. 's Middag bezoeken wij het Musée de Confluences. Dit unieke gebouw ontworpen door het Weense kantoor CoopHimmel(b)lau ligt op het puntje waar de Saône en de Rhône samenstromen. Naast de vaste etnografische en natuurwetenschappelijke tentoonstellingen organiseert het museum vele tijdelijke exposities op het kruispunt tussen geschiedenis, cultuur, natuur, etnografie en kunst.

dag 5: Vrije tijd en terug naar huis

Op deze laatste dag bent u vrij om het ochtendprogramma, tot aan de transfer naar de luchthaven, zelf in te vullen. Ons hotel ligt nabij het winkelkwartier van Lyon voor een leuke souvenir of je maakt een wandeling door de recent gerenoveerde wijk Perrache tussen de Saône en de Rhône. Aan het einde van de ochtend worden we naar de luchthaven van Lyon gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Lyon11:45 - 13:20 uur
Lyon - Amsterdam14:10 - 15:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Ibis Lyon Centre Perraache, Frankrijk
Hotel Ibis Lyon Centre Perrache - Lyon
Het hotel ligt in het hart van Lyon, op het schiereiland Presqu’île, nabij de wijk Confluence. In de directe omgeving van het hotel zijn verschillende restaurants waar u kunt dineren. Binnen vijf minuten wandelt u naar Place Bellecour. Ibis Lyon Centre Perrache is gevestigd in een schitterend gebouw in art-decostijl en beschikt over 24-uurs receptie en gezellige bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, parket- of laminaatvloeren en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Er is gratis wifi beschikbaar in het gehele hotel.

Bekijk de website van Hotel Ibis Lyon Centre Perrache

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol