Ontdek drijvende werelden!

Reisleider Paul den Arend:
‘Gaat u dit najaar mee naar de 14e Biennale de Lyon, het kleinere zusje van de biënnale van Venetië (de oudste kunstmanifestatie ter wereld)? In samenwerking met KaperGerlings Instituut organiseert SRC Reizen een unieke kunstreis naar deze biënnale. De Biennale de Lyon vormt iedere editie een unieke samenkomst van aanstormend en gevestigd talent. Dit jaar is het thema Mondes Flottants, drijvende werelden. Tijdens deze kunstreis bezoekt u de Biennale de Lyon onder deskundige leiding van Drs. Job Gerlings van het KaperGerlings Instituut. Hij neemt u mee naar de belangrijkste locaties en geeft u uitleg over de verschillende objecten.

Daarnaast is Lyon ook een heerlijke stad voor een korte stedentrip. Lyon is strategisch gelegen waar de rivieren de Rhône en de Saône samenvloeien en is al sinds de Romeinse tijd de hoofdstad van Gallië, en daarmee een van de belangrijkste steden in Frankrijk. En dat is te zien! Zo is het Romeinse theater de grootste van Frankrijk en daarmee een absolute must see. Ook het middeleeuwse hart van Lyon is prachtig: de knusse en soms ook mysterieuze straatjes en doorgangen, de zogenaamde traboules, ademen de intieme sfeer van vervlogen tijden. Kortom, deze levendige universiteitsstad is deze winter dé plek om te genieten van hedendaagse kunst én het Franse leven! Gaat u mee?’

Biënnale de Lyon
De Biënnale de Lyon draagt tijdens deze 14e editie de titel Mondes Flottants, Drijvende werelden. Deze biënnale is de tweede editie in de trilogie rondom het woord moderniteit. Binnen deze trilogie wil de Biënnale de erfenis en het bereik van de term in de huidige kunst onderzoeken. Uitgangspunt hierbij is definitie van moderniteit die Charles Baudelair heeft geformuleerd: ‘Onder moderniteit versta ik het vergankelijke, het vluchtige, het toevallige, de ene helft van de kunst, waarvan de wederhelft het eeuwig onveranderlijke is.’ Curator Emma Lavigne gaf haar editie de titel Drijvende Werelden. Hiermee haakt zij niet concreet aan op de term moderniteit. Zij wil juist de kernelementen van Lyon in de kunst laten terugkomen. Als stad tussen de Rhône en de Saône en met een geschiedenis in de zijde-industrie, zijn water en textiel belangrijke elementen in de tentoongestelde kunstwerken. Uiteindelijk heeft Lavigne een expositie gecreëerd die in haar beeld een archipel verbeeldt. Eilanden gemaakt van kunstwerken, die u telkens opnieuw een nieuwe wereld intrekken.

Samenwerking SRC Reizen en KaperGerlings Instituut
SRC Reizen en KaperGerlings zijn vaste partners, waarbij de kunst- en cultuurreizen van SRC worden versterkt met lezingen en cursussen van KaperGerlings. Jaarlijks organiseren beide partijen gezamenlijk een aantal reizen, waarbij KaperGerlings lezingen en gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. In deze reis heeft u het voordeel dat u op pad gaat met een ervaren reisleider en een deskundige gids.
KaperGerlings Instituut organiseert colleges, lezingen, cursussen en excursies op het gebied van kunst, architectuur, geschiedenis en cultuur, ecologie, maatschappij en technologie. Uw gids drs. Job Gerlings is mede-eigenaar van het instituut. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Als hoofddocent en gids stelt hij de programma’s voor hedendaagse kunst, kunstgeschiedenis en architectuur samen bij KaperGerlings.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed centraal middenklassehotel
3x ontbijt
gids van KaperGerlings Kunstinstituut
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
La Sucrière Biënnale de Lyon
Le dôme en Place Antonin Poncet
Institut d’Art Contemporain
Fondation Bullukian
de kathedraal Saint-Jean-Baptiste
Amphithéâtre des Trois Gaules
Reisleider Paul den Arend
SRC-reisleider sinds 2008
Favoriete plek: het middeleeuwse Lyon met de traboules
Lyon, al weer een aantal jaren mijn thuis, is een heerlijke studentenstad met middeleeuwse straatjes, een Romeins theater en veel gezellige restaurantjes!

De reis in het kort

Amsterdam – Lyon en bezoek aan het oude centrum
Bezoek hoofdlocatie Biennale de Lyon
Biënnale de Lyon, bezoek tweede hoofdlocatie
Wandeling door Lyon en terug naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Lyon en bezoek aan het oude centrum

Met een rechtstreekse vlucht vliegen we naar Lyon. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel gebracht waar we de komende drie nachten verblijven. In de middag bezoeken we het oude centrum van de stad met de kathedraal Saint-Jean-Baptiste en het Romeinse Amphithéâtre des Trois Gaules.

dag 2: Biënnale van Lyon, bezoek hoofdlocatie

Onze kennismaking met de Biennale de Lyon begint met een bezoek aan de hoofdlocatie. Samen met de gids en de reisleider bekijken we de hedendaagse kunst van de biënnale met de titel Mondes Flottants, drijvende werelden. Wij bezoeken eerst La Sucrière, een voormalige suikerfabriek om vervolgens naar Le Dôme - Place Antonin Poncet te wandelen. In de middag bent u vrij om de stad te ontdekken of de galeries te bezoeken die onder de titel Résonance een breed scala aan hedendaagse kunstenaars presenteren.

dag 3: Biënnale van Lyon, bezoek tweede hoofdlocatie

We bezoeken de tweede hoofdlocatie van de biënnale. Samen met de gids en de reisleider gaan we naar het Institut d’Art Contemporain. Hier wordt werk gepresenteerd door tien internationale biënnale-kunstenaars die deze biënnale representeren. Onder de titel Rendez-Vous 17 worden we meegenomen langs werken van 21 kunstenaars. In de middag bent u wederom vrij om zelf Lyon te verkennen. U kunt ook een optioneel bezoek brengen aan het Couvent de la Tourette, een net buiten Lyon gelegen dominicanenklooster dat is ontworpen door Le Corbusier (kosten niet inbegrepen). De Koreaanse kunstenaar Lee Ufan is uitgenodigd om werk te maken dat een relatie aangaat met het ontwerp van Le Corbusier. Samen met de gids en de reisleider bekijkt u het resultaat van zijn inspanningen.

dag 4: Wandeling door Lyon en terug naar huis

In de ochtend maken we een wandeling door Lyon langs enkele kleinere locaties van de biënnale. We bezoeken bijvoorbeeld Fondation Bullukian, dat werk van de kunstenaar Lee Mingwei presenteert en bekijken een aantal kleinere galeries in de nabijheid van de Fondation. In de middag vertrekken we naar de luchthaven van Lyon voor de terugvlucht naar Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Lyon09:30 - 11:05 uur
Lyon - Amsterdam18:05 - 19:50 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel waar we tijdens deze reis meestal verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Ibis Lyon Centre Perraache, Frankrijk
Hotel Ibis Lyon Centre Perrache - Lyon
Het hotel ligt in het hart van Lyon, op het schiereiland Presqu’île, nabij de wijk Confluence. In de directe omgeving van het hotel zijn verschillende restaurants waar u kunt dineren. Binnen vijf minuten wandelt u naar Place Bellecour. Ibis Lyon Centre Perrache is gevestigd in een schitterend gebouw in art-decostijl en beschikt over 24-uurs receptie en gezellige bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, parket- of laminaatvloeren en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Er is gratis wifi beschikbaar in het gehele hotel.

Bekijk de website van Ibis Lyon Centre Perrache

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (21 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.