050 - 3 123 123

Ontdek hedendaagse kunst in Lyon

Reisleider Job:
‘Gaat u dit najaar mee naar de 15e Biennale de Lyon? Samen met KaperGerlings Instituut laat ik u graag het kleinere zusje van de biënnale van Venetië (de oudste kunstmanifestatie ter wereld) zien. De Biennale de Lyon vormt iedere editie een unieke samenkomst van aanstormend en gevestigd talent. Deze 15e editie wordt gecureerd door een team van zeven curatoren dat verantwoordelijk is voor de exposities in het Palais de Tokyo in Parijs. Zij hebben de uitdaging aangenomen om het grote complex (29.000 m2) van de voormalige Fagor-fabriek in hartje van Lyon te vullen met kunst.

Samen hebben zij het idee gevormd om een ecosysteem te creëren, waar kunstenaars en kunstwerken de kunst van de permacultuur cultiveren. Hiermee willen zij samen met vijftig kunstenaars reflecteren op de geschiedenis van de fabriek en zijn sociaal-economische context. Ik geef u graag tijdens het bezoek aan de hoofdlocatie verdieping en context aan dit complex omschreven ecosysteem.

Daarnaast is Lyon ook een heerlijke stad voor een korte stedentrip. Lyon is strategisch gelegen waar de rivieren de Rhône en de Saône samenvloeien en is al sinds de Romeinse tijd de hoofdstad van Gallië, en daarmee een van de belangrijkste steden in Frankrijk. En dat is te zien! Zo is het Romeinse theater de grootste van Frankrijk en daarmee een absolute must see. Ook het middeleeuwse hart van Lyon is prachtig: de knusse en soms ook mysterieuze straatjes en doorgangen, de zogenaamde traboules, ademen de intieme sfeer van vervlogen tijden. Dus naast de hedendaagse kunst duiken we ook in het verleden. Kortom, deze levendige universiteitsstad is deze herfst dé plek om te genieten van Franse kunst en architectuur! Mijn collega Ralph Kaper, uw reisbegeleider, zorgt voor een prettig verblijf in Lyon. Gaat u met ons mee?’

Samenwerking SRC Reizen en KaperGerlings Instituut
SRC Reizen en KaperGerlings zijn vaste partners, waarbij de kunst- en cultuurreizen van SRC worden versterkt met lezingen en cursussen van KaperGerlings. Jaarlijks organiseren beide partijen gezamenlijk een aantal reizen, waarbij KaperGerlings lezingen en gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door een reisleider, Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een aparte reisbegeleider Ralph Kaper.
KaperGerlings Instituut organiseert colleges, lezingen, cursussen en excursies op het gebied van kunst, architectuur, geschiedenis en cultuur, ecologie, maatschappij en technologie. Uw reisleider Job Gerlings is mede-eigenaar van het instituut. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Als hoofddocent en gids stelt hij de programma’s voor hedendaagse kunst, kunstgeschiedenis en architectuur samen bij KaperGerlings.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed centraal middenklassehotel
3x ontbijt
audiosysteem
de reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Fagor-fabriek, 1e hoofdlocatie biënnale
macLYON, 2e hoofdlocatie biënnale
de Basilique Notre-Dame de Fourvière
de kathedraal Saint-Jean-Baptiste
Amphithéâtre des Trois Gaules
Institut d’Art Contemporain Villeurbanne Rhônes-Alpes
Couvent de la Tourette van Le Corbusier
Job van kunstinstituut KaperGerlings
SRC-reisleider sinds 2017
U bezoekt beide hoofdlocaties van de Biennale de Lyon zodat u alle ins en outs van deze 15e editie ervaart!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
Job van kunstinstituut KaperGerlings
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Amsterdam – Lyon en bezoek aan het oude centrum
Bezoek hoofdlocaties Biennale de Lyon
Biennale de Lyon, bezoek tweede hoofdlocatie
Vrije tijd en terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Lyon en bezoek aan het oude centrum

Met een rechtstreekse vlucht vliegen we naar Lyon. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel gebracht, waar we de komende drie nachten verblijven. In de middag bezoeken we het oude centrum van de stad met de kathedraal Saint-Jean-Baptiste, de Basilique Notre-Dame de Fourvière en het Romeinse Amphithéâtre des Trois Gaules.

dag 2: Biennale van Lyon, bezoek hoofdlocaties

Vandaag bezoeken wij één van de twee hoofdlocaties van de Biennale deLyon, de voormalige Fagor-fabriek. De reisleider neemt u mee door dit grote complex langs de vele kunstwerken. In de middag bezoeken we de expositie Rendez-Vous in Institut d’Art Contemporain Villeurbanne Rhônes-Alpes. Hier worden tijdens de looptijd van de Biennale de Lyon de opkomende Franse en internationale kunstenaars gepresenteerd.

dag 3: Biennale van Lyon, bezoek tweede hoofdlocatie

Vandaag bezoeken wij de tweede locatie van de Biennale van Lyon: macLYON (Musée d’Art Contemporain Lyon). De expositie die start in de Fagor-fabriek wordt op deze locatie voortgezet. En ook hier neemt de reisleider ons mee langs de bijzondere kunstwerken. In de middag bent u vrij om de stad te ontdekken of de galeries te bezoeken die onder de titel Résonance een breed scala aan hedendaagse kunstenaars presenteren. U kunt ook, indien geopend, met samen met de reisleider het Couvent de la Tourette bezoeken. Dit dominicanenkloostercomplex is ontworpen door architect Le Corbusier. In het kader van de Biennale van Lyon is de Duitse kunstenaar Anselm Kiefer gevraagd om locatie specifiek werk te maken dat in het klooster wordt geëxposeerd. U reist met het openbaar vervoer naar dit klooster net buiten Lyon, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

dag 4: Vrije tijd en terug naar huis

Op deze dag bent u vrij om uw dag, tot aan de transfer naar de luchthaven, zelf in te vullen. In de gehele stad hebben galeries exposities samengesteld in het kader van de Biennale de Lyon. Daarnaast kent de stad meerdere (kunst)musea en een uitgebreid winkelkwartier. U kunt ook met de reisleider in de ochtend het Musée des Confluences bezoeken. Dit bijzondere museum van het architectenbureau Coop Himmelb(l)au ligt op de plek waar de Rhône en de Saône samenvloeien en biedt een combinatie van het Tropeninstituut, Naturalis, Nemo en een stukje van het Rijksmuseum. In de middag worden we naar de luchthaven van Lyon gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Biennale de Lyon 2019, Frankrijk
Lezing biënnale de Lyon van KaperGerlings
Achtergrondinformatie over kunstenaars en kunstwerken
Locatie: Amersfoort
Datum: 5 oktober 2019
Tijd: 11.00 - 13.00 uur
kosten: € 25,00 per persoon
Voorafgaande aan de reis zal drs. Job Gerlings van KaperGerlings Instituut een lezing verzorgen over de biënnale van Lyon. Tijdens deze lezing komt u alles te weten over de kunstbiënnale met een overzicht van de kunstenaars, de kunstwerken en trends. Een goede manier om op de hoogte te blijven van de hedendaagse kunst en u voor te bereiden op uw bezoek aan de twee hoofdlocaties tijdens de reis.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Lyon11:50 - 13:25 uur
Lyon - Amsterdam18:05 - 19:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel waar we tijdens deze reis meestal verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Ibis Lyon Centre Perraache, Frankrijk
Hotel Ibis Lyon Centre Perrache - Lyon
Het hotel ligt in het hart van Lyon, op het schiereiland Presqu’île, nabij de wijk Confluence. In de directe omgeving van het hotel zijn verschillende restaurants waar u kunt dineren. Binnen vijf minuten wandelt u naar Place Bellecour. Ibis Lyon Centre Perrache is gevestigd in een schitterend gebouw in art-decostijl en beschikt over 24-uurs receptie en gezellige bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, parket- of laminaatvloeren en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Er is gratis wifi beschikbaar in het gehele hotel.

Bekijk de website van Ibis Lyon Centre Perrache

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!