050 - 3 123 123

Hedendaagse kunstmanifestatie in betoverend Venetië

Reisleider Job:
‘In 2019 vindt voor de 58e keer de wereldberoemde Biennale di Venezia plaats. Het decor van deze hedendaagse kunstmanifestatie is de betoverend mooie kanaalstad Venetië, die zonder deze biënnale de kunstliefhebber al veel te bieden heeft. Voor kunstkenners is la Biennale di Venezia natuurlijk een must, maar ook elke liefhebber van hedendaagse kunst zou deze grote internationale tentoonstelling eenmaal in zijn leven bezocht moeten hebben. In samenwerking met KaperGerlings Instituut organiseert SRC Reizen ook dit jaar weer een prachtige kunstreis om de biënnale te bezoeken!

Tijdens de biënnale exposeren meer dan zestig landen de meest uiteenlopende moderne, beeldende kunstwerken. In het tuinencomplex Giardini di Castello staan een aantal paviljoens van voornamelijk Europese landen, waar de tentoonstelling wordt ondergebracht. Het Nederlandse paviljoen, gebouwd naar een ontwerp van Rietveld, is daar één van. Ook op het terrein van de Arsenale, de vroegere scheepswerf van Venetië, vindt een belangrijk deel van de manifestatie plaats. Verder zijn er door de gehele stad allerlei extra tentoonstellingen op de meest uiteenlopende locaties. Kortom, Venetië staat tijdens de Biennale bol van de moderne kunst, waar u samen met mij in deze heerlijke Italiaanse omgeving kunt genieten. Mijn collega Ralph Kaper, uw reisbegeleider, zorgt voor een prettig verblijf in Venetië. Gaat u met ons mee?'

Samenwerking SRC Reizen en KaperGerlings Instituut
SRC Reizen en KaperGerlings zijn vaste partners, waarbij de kunst- en cultuurreizen van SRC worden versterkt met lezingen en cursussen van KaperGerlings. Jaarlijks organiseren beide partijen gezamenlijk een aantal reizen, waarbij KaperGerlings lezingen en gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door een reisleider, Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een aparte reisbegeleider Ralph Kaper.
KaperGerlings Instituut organiseert colleges, lezingen, cursussen en excursies op het gebied van kunst, architectuur, geschiedenis en cultuur, ecologie, maatschappij en technologie. Uw reisleider Job Gerlings is mede-eigenaar van het instituut. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Als hoofddocent en gids stelt hij de programma’s voor hedendaagse kunst, kunstgeschiedenis en architectuur samen bij KaperGerlings.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
boottransfer luchthaven – hotel en vice versa
middenklassehotel Lido di Venezia
4x ontbijt
entree Biennale di Venezia
ov-kaart voor 3 dagen
audiosysteem
de reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
expositieterrein Arsenale
expositieterrein Giardini di Castello
San Marcoplein en -kerk
Brug der Zuchten
Dogenpaleis
Job van kunstinstituut KaperGerlings
SRC-reisleider sinds 2017
U bezoekt beide locaties van La Biennale di Venezia zodat u alle ins en outs van deze editie ervaart!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Steven
Reisleider sinds 2004
Job van kunstinstituut KaperGerlings
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Venetië
Stadswandeling door Venetië
Uitgebreide rondleiding door tuinencomplex Giardini di Castello
Uitgebreide rondleiding over het tentoonstellingsterrein Arsenale
Terugvlucht Venetië – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Venetië

We vliegen naar Venetië. Bij aankomst worden we ontvangen door de reisleider. Na een korte boottocht arriveren we bij ons hotel in Lido di Venezia. (ca. 15 km)

dag 2: Wandeling door Venetië

We maken een stadswandeling door de Koningin van de Adriatische Zee. We zien onder andere het San Marcoplein met de campanile, de San Marcokerk, de Brug der Zuchten en het Dogenpaleis. Uit de gevangenis van het Dogenpaleis wist vrouwenveroveraar Casanova op spectaculaire wijze te ontsnappen. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Scala del Bovolo, een toren met een wenteltrap die de bijnaam ‘de Slak’ kreeg, of een wandeling maken door het joodse wijk getto. Nog geen genoeg van kunst? Bezoek dan de Gallerie dell’Accademia met een grote collectie Venetiaanse kunst uit onder andere de Byzantijnse tijd, de renaissance en de barok.

dag 3: Giardini di Castello

Sinds de allereerste Biënnale in 1895 zijn de tuinen in het oosten van Venetië de plek voor de Internationale Tentoonstelling van de Kunst. Hier ligt het originele Palazzo dell’ Esposizione, dat werd gebouwd in 1895, maar sindsdien meermalen onder handen genomen, aangepast en verbouwd is. Deze keer bevindt zich hier het Italiaanse paviljoen met een oppervlakte van maar liefst 3.000 m². In totaal zijn er 29 paviljoenen, die in verschillende periodes door de tentoonstellende landen zelf zijn gebouwd. Na het ontbijt gaan we naar het tuinencomplex Giardini di Castello, waar we ons kunnen onderdompelen in al het moois wat de tentoonstelling ons te bieden heeft. We maken een uitgebreide rondleiding door het schitterende tuinencomplex.

dag 4: Arsenale

We bezoeken deze dag het tweede grote tentoonstellingsterrein, de Arsenale, waar we de hele dag de tijd hebben om de tentoonstelling te bezoeken. De Biënnale di Venezia heeft met een breed opgezet restauratieprogramma getracht het tentoonstellingsgebied uit te breiden. Een aantal belangrijke gebouwen, zoals scheepswerven en pakhuizen aan de oostkant van de Arsenale, zijn volledig aangepast, zodat ook deze gebouwen bij de tentoonstelling horen. Samen met de reisleider maken we een uitgebreide rondleiding over het tentoonstellingsterrein.

dag 5: Venetië – Amsterdam

We nemen afscheid van Venetië en vliegen terug naar Amsterdam. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Venetië 09:05 - 10:45 uur
Venetië - Amsterdam16:55 - 18:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Riviera Lido
Hotel Riviera - Lido di Venezia
Hotel Riviera is gevestigd in een historisch paleis in de badplaats Lido di Venezia en heeft een panoramisch uitzicht op de lagune van Venetië. Bij mooi weer kunt u vanuit het hotel genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Het middenklassehotel beschikt over een wellnesscentrum met een sauna en een whirlpool. Het strand van de badplaats is vlak bij: op verzoek kunt u bij het hotel ligstoelen en parasols lenen. Uw kamer is comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Vlak bij het hotel ligt de halte van de waterbus (vaporetti), die u binnen tien minuten naar het historisch centrum van Venetië en het San Marcoplein brengt.

Bekijk de website van Hotel Riviera
Hotel Rigel in Venezia, Italië
Hotel Rigel - Lido di Venezia
Dit driesterrenhotel is geliefd vanwege haar geweldige ligging. Het hotel ligt op het eiland Lido di Venezia in een gezellige buurt met veel terrasjes en op 5 minuten loopafstand van de vaporetto (waterbus). Het hotel heeft een elegante comfortabele inrichting en beschikt over vele faciliteiten en services waaronder gratis wifi, een 24-uurs receptie, een lift, een tuin en een uitgebreid ontbijtbuffet.

Bekijk de website van Hotel Rigel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!