050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Hedendaagse kunstmanifestatie in betoverend Venetië

Reisleider Job:
‘In 2022 vindt voor de 59e keer de wereldberoemde Biennale di Venezia plaats. De Venetiaanse biënnale is een van de graadmeters van de hedendaagse kunst. Deze grootschalige tentoonstelling kent naast een enorme expositie georganiseerd door de hoofdcurator ook inzendingen van ruim 60 landen die in eigen paviljoens werken van grote kunstenaars tonen. Iedere editie trekt de créme de la créme van de kunstwereld naar deze Italiaanse stad. En doordat deze editie met een jaar is verschoven, kijkt de kunstsector vol verwachting uit naar La BIennale. Voor kunstkenners is deze manifestatie natuurlijk een must, maar ook elke liefhebber van hedendaagse kunst zou deze grote internationale tentoonstelling eenmaal in zijn leven bezocht moeten hebben. In samenwerking met KaperGerlings Instituut organiseert SRC Reizen ook dit jaar weer een prachtige kunstreis naar de Biennale di Venezia!

De kunstbiënnale heeft dit jaar de titel The Milk of Dreams" en wordt gecureerd door de Italiaanse Cecilia Alemani. Alemani is bekend geworden onder het grote publiek als hoofdcurator van de High Line Art in New York City (VS). Daar zorgde zij voor pakkende buitenexposities van grote kunstenaars. Vaste biënnale bezoekers hebben in 2017 een andere expositie onder haar supervisie gezien, namelijk 'Il mondo magico', de Italiaanse bijdrage van de 57e kunstbiënnale. Met "The Milk of Dreams" grijpt Alemani opnieuw terug naar een magische wereld. De titel is rechtstreeks ontleend aan het werk van de surrealistische kunstenares Leonora Carrington (1917-2011). Zij schreef in de jaren '50 in Mexico dit boek en illustreerde deze met eigen tekeningen. De karakters konden alles zijn, alles worden, de wereld was magisch en alles bekeek zij door een bril van verbeelding. Terwijl haar eigen leven zelf vol van beperkingen stond. Dit concept, een wereld vol beperkingen en een wereld vol fantasie en verbeelding zijn de leidraad voor Alemani. Hoe kunnen we onze huidige wereld anders bekijken? Welke gevolgen hebben klimaat, voortschreidende technologie, wetenschappelijke ontdekkingen? Welke verantwoordelijkheid dragen wij naar de aarde, natuur en dieren? En hoe zou de wereld eruit zien zonder ons?

Tijdens onze bezoeken aan het tuinencomplex Giardini di Castello, waar een aantal paviljoens van voornamelijk Europese landen staan, en het terrein van de Arsenale, waar het belangrijkste deel van de manifestatie plaatsvindt, geef ik u graag verdieping en context aan dit bijzondere thema. Daarnaast ontdekken we gezamenlijk Venetië, de betoverende schoonheid die het decor van deze kunstmaifestatie is. Want er zijn door de gehele stad allerlei extra tentoonstellingen op de meest uiteenlopende locaties. Kortom, Venetië staat tijdens de biënnale bol van de moderne kunst, waar u samen met mij in deze heerlijke Italiaanse omgeving kunt genieten. Mijn collega Ralph Kaper, uw reisbegeleider, zorgt voor een prettig verblijf in Venetië. Gaat u met ons mee?'

Samenwerking SRC Reizen en KaperGerlings Instituut
SRC Reizen en KaperGerlings zijn vaste partners, waarbij de kunst- en cultuurreizen van SRC worden versterkt met lezingen en cursussen van KaperGerlings. Jaarlijks organiseren beide partijen gezamenlijk een aantal reizen, waarbij KaperGerlings lezingen en gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door een reisleider, Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een aparte reisbegeleider Ralph Kaper.
KaperGerlings Instituut organiseert colleges, lezingen, cursussen en excursies op het gebied van kunst, architectuur, geschiedenis en cultuur, ecologie, maatschappij en technologie. Uw reisleider Job Gerlings is mede-eigenaar van het instituut. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Als hoofddocent en gids stelt hij de programma’s voor hedendaagse kunst, kunstgeschiedenis en architectuur samen bij KaperGerlings.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
boottransfer luchthaven – hotel en vice versa
middenklassehotel Lido di Venezia
4x ontbijt
entree Biennale di Venezia
ov-kaart voor 72 uur
e-book 100 tips voor Venetië
voorbereidende live online lezing
audiosysteem
de reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
expositieterrein Arsenale
expositieterrein Giardini di Castello
biënnale exposities in Venetië
San Marcoplein en -kerk
Brug der Zuchten en Dogepaleis
Santa Maria Gloriosa dei Frari
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
U bezoekt beide locaties van La Biennale di Venezia zodat u alle ins en outs van deze editie ervaart!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017
Reisleider Ralph
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Venetië
Stadswandeling door Venetië
Uitgebreide rondleiding over het tentoonstellingsterrein Arsenale
Uitgebreide rondleiding door tuinencomplex Giardini di Castello
Terugvlucht Venetië – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Venetië

We vliegen naar Venetië. Bij aankomst worden we ontvangen door de reisleider. Na een korte boottocht arriveren we bij ons hotel in Lido di Venezia. Afhankelijk van onze aankomsttijd bij ons hotel, maken wij een wandeling over het Lido over de hoofdboulevard, langs het strand en meerdere bijzondere woonhuizen. (ca. 15 km)

dag 2: Wandeling door Venetië

De ochtend starten wij met een stadswandeling door Venetië langs meerdere landenpaviljoens die in het kader van de kunstbiënnale hun onderkomen hebben gevonden in verschillende stadspaleizen en galeries. Wij hebben een selectie gemaakt van de meest bijzondere paviljoens die in de stad te vinden zijn. Gedurende de wandeling licht de reisleider ook de historische plekken toe die wij passeren. In de middag kunt u zelf Venetië verder verkennen met een bezoek aan een museum, een tentoonstelling of om een heerlijke dwaaltocht door de straatjes om te genieten van Venetië. Voor degene die ook de historische stad wil ontdekken, neemt de reisleider ons mee op een optionele wandeling door de stad langs de vele unieke monumenten. We bekijken het Dogepaleis met de Brug der Zuchten die het paleis verbindt met de gevangenis. Ook bekijken wij de San Marco, de unieke klok op het San Marcoplein en de daar niet ver vandaan gelegen Santa Maria dei Miracoli, bijgenaamd de Juwelendoos. Via de Rialtobrug gaan wij naar de oude markt. Om vervolgens de Santa Maria Gloriosa dei Frari te bekijken.

dag 3: La Biennale in de Arsenale

Vandaag bezoeken wij de Arsenale. Sinds een paar jaar vormt de grote Corderie, een oude touwslagerij, het centrale startpunt van de biënnale. Hier heeft de hoofdcurator haar thema uiteengezet. Het eerste deel van de expositie van hoofdcurator Cecila Alemani onder de titel 'The Milk of Dreams' vormt ons startpunt van deze dag (het tweede deel bevindt zich in de Giardini). Daarnaast presenteren 30 landen hier hun bijdrage aan deze kunstbiënnale. Hier vinden wij onder andere Zuid-Afrika, Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Italië, China en de Filipijnen. Samen bezoeken wij het terrein van de Arsenale met tussendoor een koffiepauze en een lunchstop. In de middag heeft u ruimte vrij om zelf werken opnieuw te bekijken, gemiste plekken alsnog te bezoeken of om de stad in te gaan. Het expositieterrein van de biënnale sluit dagelijks om 18.00 uur.

dag 4: Giardini di Castello

Sinds de allereerste Biënnale in 1895 zijn de tuinen in het oosten van Venetië de plek voor de Internationale Tentoonstelling van de Kunst. Hier ligt het originele Palazzo dell’ Esposizione, de plek waar vanaf het begin van de biënnale de centrale expositie wordt georganiseerd. Vanaf 1907 gingen landen een eigen inzending insturen, beginnend met België. Nu bevinden zich hier in totaal 30 landenpaviljoens met ieder een eigen expositie. Na het ontbijt bezoeken wij deze Giardini voor het tweede deel van de kunstbiënnale. In het centrale paviljoen heeft Cecilia Alemani het tweede deel van haar centrale expostie The Milk of Dreams ondergebracht. Daarna brengen wij een bezoek aan enkele landenpaviljoens, waaronder het Nederlandse paviljoen. De middag is vrij. Mogelijk wilt u meer landenpaviljoens bekijken waaronder die van de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Griekenland of Brazilië (en vele anderen) of gaat u richting de stad of het strand> Ook voor de Giardini geldt dat het expositieterrein om 18.00 uur sluit.

dag 5: Venetië – Amsterdam

In de ochtend heeeft u vrije tijd voor een museumbezoek, een ochtend op het strand of om souvenirs te halen in de stad. In de middag wordt u met een boottransfer naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Venetië 14:25 - 16:10 uur
Venetië - Amsterdam16:55 - 18:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Rigel in Venezia, Italië
Hotel Rigel - Lido di Venezia
Het driesterrenhotel Rigel is geliefd vanwege zijn geweldige ligging. Het hotel ligt op het eiland Lido di Venezia in een gezellige buurt met veel terrasjes en op 5 minuten loopafstand van de vaporetto (waterbus). Het hotel heeft een elegante comfortabele inrichting en beschikt over vele faciliteiten en services waaronder gratis wifi, een 24-uurs receptie, een lift, een tuin en een uitgebreid ontbijtbuffet. De hotelkamer is voorzien van airconditioning, verwarming, een tv, een klein balkon en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Rigel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De reisleiding was zeer zorgzaam en kundig en behulpzaam. In zo n drukke stad als Venetië is dat fijn als je voor de eerste keer komt.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Wij hebben een intensief, maar zeer aangenaam bezoek gebracht aan de Biënnale in Venetië. De inspanningen van de heren van KaperGerlings hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes van deze reis. Met hen willen we graag nog eens op stap.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De begeleiding door KaperGerlings, zowel inhoudelijk als organisatorisch, is uitstekend en is echt een meerwaarde voor deze reis!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 30 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol