050 - 3 123 123
Kosteloos annuleren
Geld retour, géén voucher
Kosteloos omboeken

‘The Stomach and the Port’

Reisleider Job:
‘Met een groots opgezette renovatie van het havengebied van Liverpool is deze stad een onverwachte parel geworden aan de Engelse westkust. Het relatief kleine centrum wordt gekenmerkt door een dynamiek tussen 19e-eeuwse art deco en hedendaagse architectuur en is met recht een werelderfgoed sinds 2004. De straten zijn gevuld met de typische Engelse pubs en de pakhuizen vol met hedendaagse kunst en musea. SRC Reizen en KaperGerlings Instituut nemen u graag mee naar deze bruisende stad die zindert van de creativiteit, waar u zich vier dagen in kunt onderdompelen.

Deze nieuwe kunstreis staat in teken van de hedendaagse kunst en de stad Liverpool. Centraal tijdens ons bezoek is de 11e kunstbiënnale van Liverpool, getiteld ‘The Stomach and the Port’. De kunstenaars duiken in de combinatie van het menselijk lichaam en de verbinding met de wereld. Met de Tate Liverpool als hoofdlocatie, is de verdere biënnale verspreid door het gehele centrum. En dat biedt ons de mogelijkheid naast de biënnale ook historisch Liverpool te ontdekken en ’s avonds te genieten van heerlijk eten en de haven. Mijn collega Ralph, uw organisatorische reisleider, zorgt voor een prettig verblijf in Liverpool, terwijl ik u de ins en outs over deze biënnale vertel. Gaat u met ons mee?'

Samenwerking SRC Reizen en KaperGerlings Instituut
SRC Reizen en KaperGerlings zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunstreizen, waarbij KaperGerlings de lezingen en het gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door reisleider Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een organisatorische reisleider, Ralph Kaper.

Pluspunten
rechtstreekse vlucht KLM
middenklassehotel in Liverpool
3x ontbijt
audiosysteem
reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
diverse locaties biënnale Liverpool
Tate Liverpool
Metropolitan Cathedral
The Blue Coats
The Royal Liver Building
Albert Docks
Walker Art Gallery
Port Sunlight Village
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
U bezoekt de belangrijke locaties van de biënnale van Liverpool én de bekende highlights van deze bruisende Engels stad!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
Job van kunstinstituut KaperGerlings
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam - Liverpool en stadswandeling
Biënnale van Liverpool
Walker Art Gallery
The Blue Coats en terugvlucht Liverpool - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam - Liverpool

In de ochtend vliegen we naar Liverpool. Een touringcar brengt ons naar ons hotel in de stad. ’s Middags maken wij een stadswandeling door Liverpool en specifiek het gebied dat sinds 2004 werelderfgoed is. We gaan onder andere langs de Metropolitan Cathedral, the Blue Coats, the Royal Liver Building en Albert Docks. (ca. 7 km)

dag 2: Biënnale van Liverpool

In de ochtend starten wij met een bezoek aan het Tate Liverpool. Dit is de hoofdlocatie van de biënnale van Liverpool. Daarna bezoeken wij een tweede, kleinere locatie, van de biënnale. De middag heeft u vrij . U kunt dan zelf de Beatles Tour volgen, met de boot de Mersey op of heerlijk genieten van een terras of pub. Of u gaat mee met Ralph en Job naar Port Sunlight Village, een 19e-eeuws tuindorp gebouwd in opdracht van William Lever voor de medewerkers van zijn Sunlight Soap Factory. In deze wijk is ook Lady Lever Art Gallery gelegen met een grote collectie van pre-Raphaelieten.

dag 3: Walker Art Gallery

In de ochtend starten wij met een bezoek aan de Walker Art Gallery. Dit museum heeft een ruime collectie pre-Raphaelieten (19e eeuw) alsook werken van David Hockney, Nicolas Poussin, Rembrandt en Turner. De middag heeft u vrij voor een eigen programma. U mag ook mee met Job en Ralph, die in de middag andere locaties van de biënnale van Liverpool bezoeken.

dag 4: The Blue Coats en naar Nederland

Op deze laatste dag bezoeken wij in de ochtend The Blue Coats. In dit bijzondere monument is tegenwoordig een hedendaags kunstmuseum gehuisvest. The Blue Coats is één van de locaties van de biënnale van Liverpool. Hierna worden we teruggebracht naar de luchthaven van Liverpool voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 7 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
EasyJet

Amsterdam - Liverpool09:10 - 09:30 uur
Liverpool - Amsterdam16:50 - 19:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Ibis Style Liverpool Centre Dale Street, Liverpool
Hotel Ibis Style Liverpool Centre Dale Street - Liverpool
Het hotel ligt op 10 minuten lopen van de stations Moorfields en Lime Street van Liverpool en op slechts 5 minuten lopen van The Cavern. Dit boetiekhotel biedt gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een badkamer, thee- en koffiefaciliteiten en een flatscreen-tv.

Bekijk de website van Hotel Ibis Style Liverpool Centre Dale Street

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.