Volg Dan Brown op zoek naar de Oorsprong!

Reisleidster Qurina Dijkstra:
‘Heeft u de allernieuwste thriller van de Amerikaanse bestseller auteur Dan Brown al gelezen? Ook nu neemt Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, u mee op een duizelingwekkend avontuur vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur. Het toneel is dit keer niet Italië, maar Spanje: Bilbao, Madrid en Barcelona vormen het prachtige decor voor een race tegen de klok! In deze steden belandt Langdon op het kruispunt van de twee vragen die de mensheid al eeuwenlang bezighouden: Waar komen wij vandaan? Waar gaan wij naartoe?

Het verhaal start in het hypermoderne Guggenheimmuseum in Bilbao, waar de veertigjarige miljardair en futurist Edmond Kirsch een belangrijke ontdekking zal onthullen die de wetenschap én de religie voor altijd zal veranderen. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond verandert plotseling in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Geconfronteerd met een directe dreiging ontsnapt Robert Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur en toekomstige Spaanse koningin Ambra Vidal. De zoektocht naar het cryptische wachtwoord waarmee Kirsch’ zijn ontdekking beveiligd had, brengt Langdon en Vidal naar Barcelona. Hier tussen de prachtige kunstwerken van Gaudí weten zij, op de hielen gezeten door een gekwelde vijand die door het Spaanse koninklijk huis gestuurd lijkt te zijn, uiteindelijk de code te kraken…

Deze unieke themareis neemt u mee naar alle prachtige locaties en kunstwerken die Dan Brown zo gedetailleerd beschrijft. Net als Robert Langdon start uw avontuur in het Guggenheimmuseum in Bilbao. Hier bewondert u de prachtige hedendaagse kunstwerken, maar er is natuurlijk ook tijd om door de kleine straatjes van het historisch centrum te dwalen. Daarna reist u naar Madrid, waar het koninklijke paleis met de prachtige wapenkamer, en de kathedraal bezocht worden. Ook het kloosterpaleis van Filips II, El Escorial, en de beruchte Vallei der Gevallenen van Franco staan op het programma. Uw avontuur eindigt, net als voor Langdon en Vidal, in Barcelona: de stad van Gaudí. U ontdekt zijn meesterwerken: de nog altijd onvoltooide Sagrada Família, het sprookjesachtige Park Güell en het bijzondere Casa Milà, waar Kirsch zijn appartement had. Natuurlijk bezoekt u ook het klooster van Montserrat, waar het avontuur van Dan Brown begint… Gaat u mee op dit literaire avontuur?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
centrale middenklassehotels
toeristenklassehotel in Montserrat
7x ontbijt en 2x diner
rondleiding door gids El Escorial
rondleiding door Supercomputing Center
entree Sagrada Família
entree Park Güell
entree Casa Milà
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
locaties uit Oorsprong van Dan Brown
Guggenheimmuseum in Bilbao
Sagrada Família in Barcelona
koninklijk paleis in Madrid
paleis en klooster El Escorial
historisch hart Bilbao
kathedraal van Madrid
Vallei der Gevallenen
klooster van Montserrat
Park Güell in Barcelona
Casa Milà in Barcelona
berg Montjuïch in Barcelona
Supercomputing Center in Barcelona
Reisleidster Qurina Dijkstra
SRC-reisleidster sinds 2013
Favoriete plek: Casa Milà in Barcelona
Ik neem u mee langs alle prachtige plaatsen en kunstwerken die Dan Brown beschrijft in zijn boek. Een ware ontdekkingstocht!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Joen Verbeeck
Reisleider sinds 1995
Reisleidster Martine Delver
Reisleidster sinds 1999
Reisleider Stephan Peters
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Bilbao en uitzicht over de stad
Bezoek Guggenheimmuseum en stadswandeling historisch centrum
Met de touringcar van Bilbao naar Madrid
Bezoek koninklijk paleis, kathedraal en vrije middag
Bezoek El Escorial en de Vallei der Gevallenen
Het klooster van Montserrat
Rondleiding door het Supercomputing Center en bezoek aan Park Güell en de Sagrada Família
Bezoek Casa Milà, de berg Montjuïch en terugvlucht Barcelona – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Bilbao

We vliegen van Amsterdam naar Bilbao. Onderweg naar de stad genieten we van een prachtig uitzicht over Bilbao. In ons hotel, dat aan de rand van het charmante historische centrum ligt, genieten we op deze avond samen van het diner. (ca. 20 km)

dag 2: Guggenheimmuseum en stadswandeling

We beginnen onze ontdekkingstocht in het futuristische Guggenheimmuseum, dat is ontworpen door de Amerikaanse architect Frank O. Gehry. Net als Robert Langdon zult u betoverd worden door het enorme, glinsterende museum. Dit gebouw breekt niet alleen de regels, het negeert ze totaal. Het futuristische, haast buitenaardse bouwwerk was de ideale plek voor Edmond Kirsch om zijn baanbrekende ontdekking te presenteren. Net als Langdon lopen we langs de spin Maman naar de entree van het museum om de collectie te bekijken. We bewonderen de negen lopende banden die verband houden met de verschrikkingen van aids, van de conceptuele kunstenares Jenny Holzer. U krijgt hier alle tijd om de verdere kunstverzameling te bewonderen. Vergeet niet de glazen panelen rond de liftkoker te bezichtigen en de bloemenpuppy van Jeff Koons te bekijken! Na ons bezoek wandelen we langs de Nervión-rivier, die door de stad stroomt. Deze rivier was vroeger de levensader van de staalindustrie en de scheepswerven die Bilbao aanzien gaven. Zo komen we bij Las Siete Calles. De stad is uit deze zeven beroemde straten ontstaan. We wandelen door de pittoreske straatjes en bezichtigen de Santiago-kathedraal. U heeft vrije tijd om de rest van het oude én moderne centrum te ontdekken. In de typische barretjes, die zijn verstopt in de steegjes, kunt u heerlijke pintxos eten. Neemt u een kijkje in het wereldberoemde avant-gardistische restaurant Etxanobe, waar Ambra Vidal voor het eerst met haar prins Julián afsprak? Of stijgt u met de kabelbaan van Artxandra in drie minuten tot grote hoogte voor een magnifiek uitzicht over de stad?

dag 3: Van Bilbao naar Madrid

We rijden van Bilbao naar Madrid, waar ons hotel voor de komende drie nachten is. Onderweg zien we het landschap veranderen. In de Spaanse hoofdstad zien we diverse markante gebouwen. (ca. 410 km)

dag 4: Koninklijk paleis, kathedraal en vrije middag

We bezoeken het Palacio Real, het grootste koninklijke paleis van Europa. De classicistische architectuur en de barokstijl zijn hier op bijzondere wijze met elkaar verweven. Dan Brown heeft in zijn thriller het koninklijke paleis omgetoverd tot de residentie van kroonprins Julián passend bij zijn wens om meer zichtbaar te zijn voor het Spaanse volk. U kunt op eigen gelegenheid het paleis bezoeken en genieten van de mooie religieuze kunst en de verschillende prachtige salons en slaapkamers. Ook kunt u een kijkje nemen in de wapenkamer met haar vele harnassen en wapens. Hier werd commandant Garza van de Guardia Real gevangen gehouden. Vanmiddag heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld het beroemdste museum van Madrid, het Prado, te bezoeken. De collectie bestaat onder meer uit Italiaanse, Vlaamse, Hollandse en Franse schilderkunst, maar de Spaanse schilderkunst uit de Gouden Eeuw neemt de meest prominente plaats in. Het museum is zo groot, dat er voor iedere smaak wat wils is!

dag 5: El Escorial en de Vallei der Gevallenen

Aan de voet van de berg Abantos staat een van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld, het Escorial. Het immense paleis- en kloostercomplex San Lorenzo de El Escorial moest de enorme macht van Filips II uitstralen. Tijdens een rondleiding zien we onder meer het schilderijenmuseum. Natuurlijk bezoeken we de koninklijke crypte, een van de meest angstaanjagende dodenkamers die prins Julián ooit had gezien. Ook zien we het Panteon de Reyes, waar verschillende heersers hun laatste rustplaats vonden. Vervolgens bezoeken we de Vallei der Gevallenen, een beladen plaats die herinnert aan het regime van de dictator Franco. Bij terugkomst in Madrid is er gelegenheid om bijvoorbeeld het mooie museum Reina Sofia te bezoeken. (ca. 130 km)

dag 6: Het klooster van Montserrat

We laten Madrid achter ons en rijden oostwaarts. Op een hoge rots in een feeërieke en bergachtige omgeving staat een van de bekendste kloosterkerken van Spanje: Montserrat. Hier werden drie leden van het parlement van wereldreligies door wetenschapper Edmond Kirsch als eersten op de hoogte gebracht van zijn wetenschappelijke ontdekking. Het wereldberoemde kloostercomplex is hét heiligdom van Catalonië en heeft vele Catalaanse schrijvers en kunstenaars geïnspireerd. In de kerk bevindt zich de beroemde Zwarte Madonna van Montserrat, die pelgrims uit heel Europa aantrekt. Ons hotel ligt aan de voet van het kloostercomplex. Het is een bijzondere ervaring om hier ’s avonds van de rust te genieten en van het feeërieke uitzicht op de wijde omgeving met al haar lichtjes. (ca. 600 km)

dag 7: Supercomputing Center, Park Güell en Sagrada Família

Vandaag en morgen bekijken we verschillende locaties in Barcelona die het decor vormen voor Langdon’s avontuur in deze Catalaanse stad. We starten de dag met een bezoek aan het terrein van de Torre Girona, een voormalige kerk waarin het Barcelona Supercomputing Center is gehuisvest. We bekijken een video waarin we uitleg krijgen over de werkzaamheden die hier plaatsvinden en bezoeken het gebouw, de locatie waar Edmond Kirsch een aantal jaren heeft gewerkt én waar de ontknoping van het verhaal plaatsvindt. De middag staat in het teken van de kunstenaar die Kirsch naar Barcelona trok, Antoni Gaudí. We beginnen met een wandeling door het heerlijke, sprookjesachtige Park Güell, waar natuur en architectuur perfect met elkaar in harmonie zijn. Uiteraard bezoeken we uitgebreid de ongeëvenaarde Sagrada Família, waar de organische, biologische stijl van Gaudí prachtig tot uiting komt. Hij bedacht een nieuwe manier om met hout, ijzer, glas en keramiek te werken waardoor zijn gebouwen een unieke, natuurlijke uitstraling hebben. Een kijk op kunst die perfect aansluit bij Kirsch’ ideeën over de natuur en de schepping. We verblijven de laatste nacht in Barcelona.

dag 8: Casa Milà, de berg Montjuïch en terugvlucht

Met de metro gaan we naar Casa Milà, het woonhuis van Edmond Kirsch. Uiteraard lopen we over het dakterras met de wereldberoemde schoorstenen. Ook nemen we een kijkje in het museum, dat gevestigd is in een van de appartementen op de bovenste verdieping. Net als Robert Langdon werpen wij nog een laatste blik op Barcelona vanaf de berg Montjuïch, de groene long van Barcelona. Vanaf hier hebben we een schitterend uitzicht over de stad voordat we aan onze terugreis naar Nederland beginnen. (ca. 25 km)

NB
De entreekaarten voor de Sagrada Família, Casa Milà en Park Güell en de rondleiding door het Barcelona Supercomputing Center zijn vooraf voor u geregeld en betaald.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Bilbao14:20 - 16:25 uur
Barcelona - Amsterdam19:55 - 22:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels die over een lift beschikken. In Montserrat verblijft u in een toeristenklassehotel. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Barcelo
Hotel Barceló Nervión - Bilbao
Het uitstekende middenklassehotel Barceló Nervión is perfect voor deze citytrip! Langs de Nervión-rivier wandelt u snel naar de Calatravabrug, een architectonisch hoogstandje op 250 meter van het hotel. Ook bent u binnen 10 minuten bij het Guggenheimmuseum. De kabelbaan van Artxanda ligt op enkele minuten wandelafstand. Hiermee stijgt u in drie minuten tot grote hoogte, waardoor u een magnifiek uitzicht op de stad heeft! Hotel Barceló Nervión grenst aan het charmante oude centrum van Bilbao, waar u gezellige winkelstraten en pintxo-restaurants kunt vinden. Ook in het hotel zelf kunt u genieten: het restaurant serveert Baskische en internationale gerechten en in de lounge kunt u een hapje en een drankje nuttigen. Uw comfortabele kamer heeft gratis wifi, airconditioning, een tv, een telefoon, een minibar (tegen betaling) en een moderne open badkamer met glazen afscheiding met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Barceló Nervión
Hotel Ganivet, Spanje
Hotel Ganivet - Madrid
Hotel Ganivet ligt centraal op 10 minuten loopafstand van het Plaza Mayor. Het metrostation Puerta de Toledo ligt om de hoek. Het hotel beschikt over een bar en een snackbar. Op het dakterras kunt u onder het genot van een drankje bijkomen van de dag of een duik nemen in het zwembad. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht en geluidsdicht. Ze zijn voorzien van een tv, een telefoon, een kluisje en een badkamer met een bad, een föhn, toiletartikelen en een toilet. Er is wifi aanwezig.

Bekijk de website van Hotel Ganivet
Abat Cisneros, Spanje
Hotel Abat Cisneros - Montserrat
Deze accommodatie ligt in natuurpark Montserrat en biedt prachtig uitzicht op de bergen en de Llobregat-vallei. De kamers van het Abat Cisneros zijn voorzien van een satelliet-tv, een verwarming, een bureau en een eigen badkamer. Het hotel biedt gratis wifi in de openbare ruimtes.

Bekijk de website van Hotel Abat Cisneros
Hotel 4 Barcelona, Spanje
Hotel 4 Barcelona - Barcelona
Hotel 4 Barcelona ligt op 7 minuten lopen van het strand. Het hotel beschikt over een sauna en stoombaden, waarvan u tegen een toeslag gebruik kunt maken. De fitnessruimte is eveneens beschikbaar tegen een toeslag. In de gehele accommodatie is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Hotel 4 Barcelona

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!