050 - 3 123 123
Wij reizen veilig en verantwoord, bekijk ons coronaprotocol
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis

Tuinenreis op het bloemeneiland

Reisleidster Léonie:
‘Madeira staat bekend als bloemeneiland en dat is niet voor niets. De combinatie van een subtropisch klimaat en een mengeling van inheemse en uitheemse planten levert prachtige tuinen op. De botanische tuin van Funchal herbergt bijvoorbeeld planten uit de hele wereld, waaronder woestijncactussen, regenwoudorchideeën en Zuid-Afrikaanse protea’s. Niet voor niets wordt Madeira met de prachtige bloemen en planten een drijvende tuin genoemd.

Het jaarlijkse bloemenfestival in mei is een van de meest kleurrijke evenementen van Madeira. De natuur laat zich zien in de uitbundige kleuren van het voorjaar en heel het eiland viert het grootse bloemenfeest. In de hoofdstad Funchal zijn talloze festiviteiten. De straten en pleinen van de stad zijn uitbundig versierd met bloemenmozaïeken, bloemstukken en kleurrijke bloementapijten. De heerlijke bloemengeur komt u al van verre tegemoet.

Deze speciale themareis geeft u de gelegenheid dit bloemenfestival bij te wonen, te genieten van diverse tuinen en van fraaie natuurtochten. Want op onze tocht over het eiland wordt u verrast door weelderige bossen, geurige bloemen, ruig vulkanisch gebergte, riviertjes in groene dalen en kleine vissersdorpjes. Op dit veelzijdig eiland stellen magnifieke kleuren en geuren zich in al hun pracht aan u voor. Gaat u mee op deze heerlijke bloemenreis?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed toeristenklassehotel in Funchal
7x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
lokale gids in botanische tuin Funchal
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
bloemenfestival Funchal
botanische tuin in Funchal
Engelse tuin Blandy Garden
tropische paleistuin van Monte
rozentuin Arco de São Jorge
rieten puntdakhuisjes in Santana
Terreiro da Luta
rietvlechtersdorp Camacha
São Vicente en Porto Moniz
Santa Catarinapark in Funchal
optionele levadawandeling
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Met een gids ontdekken we de botanische tuin van Funchal en de rijke variëteit aan vruchten op de markt.
Ontmoet onze beste reisleiders in Portugal
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Funchal, stadswandeling Funchal en gezamenlijk diner
Bezoek botanische tuin van Funchal met gids en Santa Catarinapark
Prachtige natuurtocht: Terreiro da Luta, Santana en rozentuin in Arco de São Jorge
Tropische paleistuin van Monte en vrije middag
Vrije dag of optionele levadawandeling met een gids
Tuin Quinta do Palheiro Ferreiro en rietvlechtersdorp Camacha
Grotten van São Vicente en schilderachtig Porto Moniz
Terugvlucht Funchal – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Funchal

We vliegen naar Madeira. Na aankomst op de luchthaven worden we verwelkomd door onze reisleider, die ons naar het hotel in het centrum van Funchal brengt. In de middag nodigt de intieme sfeervolle hoofdstad met de vele terrasjes op de boulevard ons uit voor een wandeling langs de historische panden uit het koloniale verleden. Deze avond genieten we van een gezamenlijk diner in het hotel waar we deze gehele week verblijven. (ca. 20 km)

dag 2: Botanisch Funchal

Onder leiding van een deskundige gids bezoeken we de botanische tuin van Funchal. In 1960 werd begonnen met de aanleg van deze prachtige tuin, waar circa 2.500 verschillende plantensoorten te vinden zijn. Vanuit de tuin, ongeveer 200 meter boven de zeespiegel gelegen, hebben we een schitterend uitzicht over Funchal. Daarna gaan we naar de markt waar we uitleg krijgen over de vele verschillende subtropische vruchten die op het eiland groeien. Ook brengen we een bezoek aan het Santa Catarinapark, met een mooie verscheidenheid aan bomen en bloemen. (ca. 10 km)

dag 3: Terreiro da Luta, Santana en rozentuin

Een prachtige natuurtocht brengt ons vandaag naar Terreiro da Luta, gelegen op 870 meter hoogte. Door dennen- en eucalyptusbossen rijden we naar een van de hoogste toppen van het eiland: Pico do Arieiro (1818 meter). We brengen een kort bezoek aan Santana, dat vooral bekend is om de zogenaamde Casas de Colmo: traditionele driehoekige huisjes met strooien daken die tot op de grond reiken. Daarna vervolgen we onze weg naar de kleine, charmante rozentuin in Arco de São Jorge. (ca. 100 km)

dag 4: Tropische paleistuin van Monte en vrije middag

Vanochtend bezoeken we de indrukwekkende tropische paleistuin van Monte. In deze tuin met nogal wat hoogteverschillen groeien veel boomvarens, palmen en zelfs protea’s, prachtige Zuid-Afrikaanse bloemen. De middag is ter vrije besteding. Gaat u de prachtige versieringen in Funchal bewonderen? De straten en pleinen van de stad zijn uitbundig versierd met bloemenmozaïeken, bloemstukken en kleurrijke bloementapijten. (ca. 10 km)

dag 5: Vrije dag

De dag is ter vrije besteding. In de ochtend kunt u een levadawandeling maken onder leiding van een gids (kosten niet inbegrepen en opgave bij boeking). Ook kunt u bijvoorbeeld Quinta das Cruzes bezoeken, een elegant 19e-eeuws landhuis dat is ingericht als een rijke koopmanswoning. In dit huis is het museum voor toegepaste kunst ondergebracht. Of gaat u liever op zoek naar mooie souvenirs? U kunt natuurlijk ook nogmaals het kleurrijke bloemenfestival in Funchal bezoeken.

dag 6: Quinta do Palheiro Ferreiro en Camacha

Een van de mooiste tuinen van Madeira is zonder twijfel Quinta do Palheiro Ferreiro, een landgoed dat eind 19e eeuw in handen van de familie Blandy kwam. Blandy Garden, zoals deze tuin ook wel wordt genoemd, is onderverdeeld in verschillende botanische tuinen en diverse borders en omvat bomen en planten uit de hele wereld. U kunt op eigen gelegenheid genieten van deze bloemenpracht. Vervolgens brengen we een bezoek aan het rietvlechtersdorp Camacha en genieten we van enkele fraaie uitzichtpunten in de buurt van Machico. (ca. 75 km)

dag 7: São Vicente en Porto Moniz

Vandaag verkennen we het noordwestelijke deel van het eiland. Vanuit Funchal rijden we via Ribeira Brava naar de grotten van São Vicente, die zijn ontstaan na een vulkanische uitbarsting. Ook gaan we naar het informatiecentrum over vulkanisme, waar we meer te weten komen over het ontstaan van Madeira. We vervolgen onze weg naar Porto Moniz, gelegen in het uiterste noordwestelijke puntje van het eiland. Het plaatsje is omgeven door kleine veldjes, die met schuttingen van boomheide en gedroogde varens worden beschermd tegen de harde zeewind van de Atlantische Oceaan. Porto Moniz heeft een schilderachtig aanzien en een aantal natuurlijke rotsbaden in de branding. Indien het weer het toelaat, rijden we via de hoogvlakte van Paúl da Serra en de Encumeada-pas terug naar het hotel. (ca. 120 km)

dag 8: Funchal – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Funchal gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Levada, Madeira
Levadawandeling op Madeira
Duur: ochtend
Minimaal: 5 deelnemers
Kosten bij:
5 t/m 9 deelnemers, € 50,- per persoon
10 t/m 20 deelnemers, € 30,- per persoon
20 t/m 34 deelnemers, € 18,- per persoon
Inclusief de bustransfer en lokale gids
kosten: € ,00 per persoon
Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u een wandeling langs de irrigatiekanaaltjes van Madeira. De route is van Corujeira naar Candelária, in de omgeving van het dal Ribeira da Tabua. De wandeling voert u langs plekken waar vroeger de stengels ‘wit goud’ van Madeira groeiden. Af en toe ziet u nog een klein veldje met suikerriet, dat herinnert aan dit rijke verleden. Samen met een gids loopt u circa 6,5 kilometer om een vallei heen, vanwaar u regelmatig een bijzonder uitzicht op zee heeft. De totale wandeling duurt ongeveer 2,5 à 3 uur. Er is weinig hoogteverschil, maar de paden zijn wel smal. Daarom is deze wandeling niet geschikt als u hoogtevrees of evenwichtsproblemen heeft. Goede wandelschoenen met profielzolen zijn een must en een dagrugzakje is aan te raden om mee te nemen.

In verband met het vroegtijdig reserveren van de lokale gids dient u bij boeking aan te geven of u deze wandeling wilt maken. Aan het begin van de reis hoort u van de reisleider of er voldoende deelnemers zijn om de wandeling door te laten gaan. U kunt dan ter plaatse aan de reisleider betalen.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Funchal06:35 - 09:45 uur
Funchal - Amsterdam10:30 - 15:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Verblijf

U verblijft in een goed toeristenklassehotel, dat over een lift en gratis wifi beschikt. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over het hotel dat meestal voor deze reis wordt gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Do Carmo
Hotel Do Carmo - Funchal
U verblijft in het goede toeristenklassehotel Do Carmo, dat centraal ligt in het historische centrum van Funchal, op loopafstand van de kathedraal. Het hotel beschikt over een receptie, een lift, een lounge, een terras, een bar en een restaurant. Op het dakterras kunt u gebruikmaken van een klein zwembad met ligbedden. De kamers zijn voorzien van telefoon, een tv, een kluisje en een badkamer met een bad en/of douche, een toilet en een föhn. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik.

Bekijk de website van Hotel Do Carmo

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.