050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Turkije | Cappadocië

Sprookjesachtig mooi

Op de Anatolische hoogvlakte in Turkije vindt u het betoverende en unieke landschap van Cappadocië. Miljoenen jaren geleden spuwden vulkanen een laag tufsteen, as en modder uit over de basaltvlakte. In de jaren die volgden, deed de erosie haar werk. Zo ontstond dit feeërieke landschap. Uit het zachte en goed te bewerken tufsteen houwde de bevolking ondergrondse steden. In deze onderaardse wereld zijn ook bijzondere kerkjes te vinden, die met fresco’s zijn versierd.

Maar dit deel van Turkije heeft veel meer dan alleen dit betoverende landschap! Vanaf de kust rijdt u via Aspendos, waar de ruïnes van een theater en een aquaduct herinneren aan het rijke Romeinse verleden, naar Konya. Hier kunt u het bijzondere Mevlanaklooster bezoeken. Na uw verblijf het Cappadocische landschap rijdt u via Tarsus, de stad van de apostel Paulus, de oude Byzantijnse spookstad Anamurium en de kruisriddervesting van Anamur terug naar het startpunt: Antalya.

Voor deze fly drive hebben we een prachtige route voor u uitgestippeld, die u in uw huurauto langs alle bezienswaardigheden van dit deel van Turkije voert. Met een informatiepakket en een gps-systeem vindt u eenvoudig uw weg. U bepaalt zelf hoe u uw dag indeelt. En doordat alle logistieke zaken, zoals de hotels en het vervoer, zijn geregeld, kunt u zorgeloos genieten van het sprookjesachtige Cappadocië!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Corendon
8 dagen huurauto met airconditioning en gps
middenklassehotels
overnachting tufsteenlandschap
7x ontbijt
informatiepakket en routekaart
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Antalya
Cappadocië
Romeins Aspendos
Mevlanaklooster Konya
Tarsus van Paulus
spookstad Anamurium
kruisriddervesting van Anamur
Jessica Bos, SRC Reizen
Jessica Bos
SRC-reisexpert sinds 2009
Bijzonder aan deze reis: feeëriek tufsteenlandschap
Cappadocië bestaat volledig uit geërodeerd tufsteenlandschap, er wonen zelfs nog mensen in huizen van uitgehouwen tufsteen!

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Antalya
Aspendos en Konya
Aksaray en Cappadocië
Cappadocië
Cappadocië
Nigde en Tarsus
Cilicië
Vlucht Antalya – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Vlucht Amsterdam – Antalya

U vliegt rechtstreeks naar Antalya. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar uw hotel in Antalya. (reisafstand ca. 20 km)

dag 2: Aspendos en Konya

U rijdt van Antalya naar Aspendos. Hier kunt u het goed bewaarde Romeinse theater bekijken. Het theater is gebouwd in de 2e eeuw n.Chr., ten tijde van het bewind van keizer Marcus Aurelius. Het bood plaats aan ruim 20.000 toeschouwers. Ook kunt u het Romeinse aquaduct van Aspendos bewonderen, dat het imposante Taurusgebergte als decor heeft. U vervolgt uw weg naar Konya, waar u het Mevlanamuseum kunt bezoeken. Mevlana was een islamitische filosoof met een groot aantal volgelingen. Volgens hem hadden alle religies een kern van waarheid in zich. Hij stichtte de broederschap van de dansende derwisjen en het klooster van Konya in de 13e eeuw. Een deel van het museum is aan deze derwisjen gewijd. U overnacht in Konya. (reisafstand ca. 325 km)

dag 3: Aksaray en Cappadocië

Over een oude karavaanroute, die deel uitmaakte van de Zijderoute, rijdt u naar Cappadocië. Onderweg ziet u verschillende karavanserais, rustplaatsen voor reizigers en dieren langs de handelsroutes. Deze karavanserais liggen ongeveer 40 kilometer van elkaar. Dit was de afstand die een kameelkaravaan per dag kon afleggen. Net voor het dorp Aksaray ligt de beroemde karavanserais Sultanhani, de grootste ter wereld. Deze karavanserai, die een rijkversierde poort heeft, werd in de 13e eeuw door de Seltsjoeken opgezet. ’s Middags bereikt u de kenmerkende tufsteenformaties van de Anatolische hoogvlakte. U verblijft drie nachten in Cappadocië. (reisafstand ca. 250 km)

dag 4: Cappadocië

De komende twee dagen staan geheel in het teken van Cappadocië. Begint u de dag met een bezoek aan de ondergrondse stad Kaymakli, of gaat u naar Derinkuyu? Overal ziet u gangen, raampjes en doorkijkjes in het tufsteen. Of wandelt u liever door het authentieke dorp Orthahisar? Hier kunt u genieten van duizenden tufsteenformaties, de burcht en interessante kerkjes. Een bezoek aan het openluchtmuseum van Göreme is een goede kennismaking met het tufsteenlandschap. Hier kunt u kerkjes met prachtige fresco’s bewonderen, die door de eerste christenen uit het zachte tufsteen zijn gehouwen.

¡ Extra
U kunt op deze dag een optionele excursie maken: een ballonvaart. Zo ziet u het prachtige landschap van Cappadocië op een wel heel bijzondere manier (kosten ca. € 193,-)!

dag 5: Cappadocië

In Cappadocië zijn ontelbare sprookjesachtige plaatsen en valleien te vinden. Maakt u een wandeling door het wereldberoemde dal van Zelve, waar karakteristieke ‘feeënschoorstenen’, grotwoningen, kerkjes en kloosters zijn? Of gaat u naar ‘het verborgen dorp’ Sinassos, waar oude Griekse herenhuizen staan? Tot na de Eerste Wereldoorlog woonden hier voornamelijk Grieken. De fresco’s van de Griekse kerk van Constantijn en Helena dateren uit 1895. Ze zijn gemaakt door de Griekse kunstenaar Kostis Melyades.

dag 6: Nigde en Tarsus

Het is tijd om afscheid te nemen van het sprookjesachtige Cappadocië! U rijdt richting Nigde. Ten oosten van deze stad staat het Gümüslerklooster, dat uit de rotsen is gehakt. Hier kunt u de best bewaarde Byzantijnse fresco’s van Cappadocië bekijken. U vervolgt uw weg naar Tarsus, de stad waarin Cleopatra en Marcus Antonius verliefd op elkaar werden. Dit is ook de stad van Paulus: de apostel werd hier geboren. U kunt hier de Paulusbronnen bezoeken. Volgens de overlevering heeft het water van deze bronnen een geneeskrachtige werking. Via de Romeinse poort van Cleopatra verlaat u de stad. U rijdt naar Mersin, waar u een nacht verblijft. (reisafstand ca. 380 km)

dag 7: Cilicië

U rijdt over de spectaculaire Cilicische kustweg terug naar Antalya. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de oude Byzantijnse spookstad Anamurium. U vindt hier de ruïnes van onder meer een theater en badhuizen. Ook staat hier een ruïne van een necropolis, die zo groot als een stad was. Het badhuis en enkele huizen hebben nog een mozaïekvloer. Enkele kilometers verderop ligt de strategisch gelegen kruisriddervesting van Anamur. Dit is een van de grootste en imposantste vestingen van Turkije. Na uw bezoek rijdt u naar Antalya, waar u overnacht. (reisafstand ca. 395 km)

dag 8: Vlucht Antalya – Amsterdam

U rijdt naar de luchthaven van Antalya, waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Nederland. (reisafstand ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Ballonvaart Cappadocië
Ballonvaart – Cappadocië
Een ballonvaart over het landschap van Cappadocië
Duur: 50 tot 70 minuten
Inclusief: licht ontbijt en vervoer hotel – locatie ballon en vice versa
kosten: € 193,00 per persoon
U kunt een ballonvaart maken. Zo ziet u het prachtige landschap van Cappadocië op een wel heel bijzondere manier!

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van Corendon. Uw vlucht is een chartervlucht. Dit betekent dat het vluchtschema pas kort voor vertrek definitief is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema. Hou er wel rekening mee dat, hoewel de kans niet groot is, ook dit schema tot kort voor vertrek nog (drastisch) kan wijzigen. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven, zoals Eindhoven, Groningen of Rotterdam? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

corendon.png

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning inbegrepen. Dit is een Renault Symbol (of vergelijkbaar) met full cover-verzekering en gps. U kunt tegen betaling van een toeslag vanaf € 145,- een upgrade naar een Renault Clio of een Renault Mégane (of vergelijkbaar) bijboeken voor deze reis. Als u een upgrade wilt hebben, dan kunt u dit bij uw (online) reservering aangeven.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle middenklassehotels geselecteerd. Deze hotels liggen voornamelijk in de stadscentra. De hotels beschikken over een lift, een restaurant, een bar en een 24-uursreceptie. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Niet in alle hotels is (goed werkend) wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Puding Marina, Turkije
Hotel Puding Marina - Kaleiçi
Dit luxueuze boutiquehotel ligt in het oude centrum van Antalya, op een paar stappen van de jachthaven. In 5 minuten lopen bent u bij het strand van Mermerli. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, spafaciliteiten en een fitnessruimte. Op de kamer kunt u gratis gebruikmaken van wifi. Dit hotel heeft alle ingrediënten voor een onbezorgde vakantie!

Bekijk de website van Puding Marina Residence
Balikcilar Hotel, Turkije
Hotel Balikçilar - Karatay
Het goede 4-sterrenhotel Balikçilar ligt op 15 minuten lopen van het archeologische museum. Er is gratis wifi in het hotel, dat ook beschikt over een spafaciliteiten met een hamam, massagekamers en een fitnessruimte. De kamer heeft een balkon.

Bekijk de website van Balikçilar Hotel
Burcu Kaya, Turkije
Hotel Burcu Kaya - Ürgüp
Burcu Kaya Hotel is een goed 4-sterrenhotel in Ürgüp. In 5 minuten lopen bent u in het centrum van Ortahasir. Het hotel heeft een buitenzwembad en een groot terras. U heeft vanaf hier prachtige uitzichten op de aardpiramides. Er is gratis wifi in de openbare ruimtes.

Bekijk de website van Burcu Kaya Hotel
Pine Park Holiday, Turkije
Resort Pinepark Holiday - Silifke
U verblijft in het goede 4-sterrenhotel in Yesilovacik. Het hotel heeft een privéstrand, twee buitenzwembaden met twee glijbanen en twee kinderbaden. In de openbare ruimtes is gratis wifi. De kamer heeft een balkon.

Bekijk de website van Resorts Pinepark Holiday Club

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vluchten Amsterdam – Antalya en vice versa met Corendon (in de laagste boekingsklasse).
Luchthavenbelastingen en heffingen.
8 dagen vervoer in een huurauto, Renault Symbol (of vergelijkbaar), met airconditioning en gps, inclusief verzekeringen.
Verblijf in middenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Twee volle dagen in Cappadocië.
Route langs de bezienswaardigheden: Antalya, Romeins Aspendos, Mevlanaklooster in Konya, Tarsus, spookstad Anamurium en kruisriddervesting van Anamur.
Informatiepakket en routekaart.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen aan de Turkse rivièra. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

Turkse Rivièra
Een helderblauwe zee, brede stranden, gezellige stadjes en een indrukwekkend gebergte: dat is de Turkse rivièra! De Turkse rivièra is de naam van een deel van de zuidkust van Turkije. Het gebied aan de aan de Middellandse Zee heeft een mediterraan klimaat met hete zomers en zachte winters. De zon schijnt er ongeveer 300 dagen per jaar. Hier vindt u kleurrijke bazaars en proeft u het heerlijke Turkse eten. Ook kijkt u uw ogen uit in het Taurusgebergte, ontdekt u de rijke historie en geniet u van de zon.