050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Sprookjesachtig mooi

Op de Anatolische hoogvlakte in Turkije vindt u het betoverende en unieke landschap van Cappadocië. Miljoenen jaren geleden spuwden vulkanen een laag tufsteen, as en modder uit over de basaltvlakte. In de jaren die volgden, deed de erosie haar werk. Zo ontstond dit feeërieke landschap. Uit het zachte en goed te bewerken tufsteen houwde de bevolking ondergrondse steden. In deze onderaardse wereld zijn ook bijzondere kerkjes te vinden, die met fresco’s zijn versierd.

Maar dit deel van Turkije heeft veel meer dan alleen dit betoverende landschap! Vanaf de kust rijdt u via Aspendos, waar de ruïnes van een theater en een aquaduct herinneren aan het rijke Romeinse verleden, naar Konya. Hier kunt u het bijzondere Mevlanaklooster bezoeken. Na uw verblijf het Cappadocische landschap rijdt u via Tarsus, de stad van de apostel Paulus, de oude Byzantijnse spookstad Anamurium en de kruisriddervesting van Anamur terug naar het startpunt: Antalya.

Voor deze fly drive hebben we een prachtige route voor u uitgestippeld, die u in uw huurauto langs alle bezienswaardigheden van dit deel van Turkije voert. U bepaalt zelf hoe u uw dag indeelt. Neemt u alle tijd voor een wandeling door het sprookjesachtige landschap van Cappadocië of bezoekt u juist de onderaardse woningen en kerkjes met fresco's? Wilt u Cappadocië op een bijzondere manier verkennen? Dan kunt u ook een avontuurlijke optionele excursie bijboeken. Wordt het een ballonvaart, een tocht met een quad of een jeepsafari? De keuze is aan u! Doordat alle logistieke zaken, zoals de hotels en het vervoer, zijn geregeld, kunt u in ieder geval zorgeloos genieten van het sprookjesachtige Cappadocië!

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
8 dagen huurauto met airconditioning en gps
middenklassehotels
3 nachten in Ürgüp
2 volle dagen in Cappadocië
7x ontbijt
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
2 volle dagen in Cappadocië
vallei van Göreme en van Zelve
Mevlana-klooster in Konya
Aspendos en Tarsus
onderaardse stad Kaymakli of Derinkuyu
Antalya en Alanya
spookstad Anamurium
kruisriddervesting van Anamur
SRC-reisexpert Marit
Marit
SRC-reisexpert sinds 2022
Bijzonder aan deze reis: Het landschap van Cappadocië leent zich voor diverse spannende excursies.
De overnachting te midden van het feeërieke tufsteenlandschap van Cappadocië is erg bijzonder!

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Istanbul – Antalya, overnachting in Alanya
Langs de kust via Anamurium en de kruisriddervesting van Anamur naar Kizkalesi
Vanuit Kizkalesi via Tarsus naar Ürgüp in Cappadocië
Verkenning van Cappadocië
Genieten van Cappadocië
Cappadocië – Konya
Konya – Aspendos – Antalya
Vlucht Antalya – Istanbul – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Antalya

U vliegt met een overstap in Istanbul naar Antalya. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar uw hotel in Alanya. Wanneer uw vluchtschema het toelaat kunt in vandaag alvast het gezellige Alanya verkennen. Het prachtige fort, dat stamt uit de tijd van de Seltsjoeken, is een bijzondere eyecatcher net als de achthoekige rode toren, die Alanya moest beschermen tegen aanvallen vanaf zee. Of bezoekt u het beroemde strand van Cleopatra, dat deze Egyptische schone cadeau kreeg van haar Romeinse minnaar Marcus Antonius? (reisafstand ca. 125 km)

dag 2: Langs de kust naar Kizkalesi

U rijdt over de spectaculaire Cilicische kustweg met terrasvormige bananenplantages richting Kizkalesi. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de oude Byzantijnse spookstad Anamurium. U vindt hier de ruïnes van onder meer een theater en badhuizen. Ook staat hier een ruïne van een necropolis, die zo groot als een stad was. Het badhuis en enkele huizen hebben nog een mozaïekvloer. Enkele kilometers verderop ligt de strategisch gelegen kruisriddervesting van Anamur. Dit is een van de grootste en imposantste vestingen van Turkije. Na uw bezoek rijdt u naar Kizkalesi, waar u overnacht. (reisafstand ca. 280 km)

dag 3: Kizkalesi – Cappadocië

Vandaag rijdt u richting Nigde. Ten oosten van deze stad staat het Gümüslerklooster, dat uit de rotsen is gehakt. Hier kunt u de best bewaarde Byzantijnse fresco’s van Cappadocië bekijken. U vervolgt uw weg naar Tarsus, de stad waarin Cleopatra en Marcus Antonius verliefd op elkaar werden. Dit is ook de stad van Paulus: de apostel werd hier geboren. U kunt hier de Paulusbronnen bezoeken. Volgens de overlevering heeft het water van deze bronnen een geneeskrachtige werking. In de Romeinse tijd was Tarsus een belangrijke havenstad, hoofdstad van Cilicië en knooppunt van culturen. Ten tijde van Paulus was ze beroemd om haar wijsgerige scholen die konden wedijveren met scholen in Athene en Alexandrië. Via de Romeinse poort van Cleopatra verlaat u de stad. U rijdt naar Ürgüp in Cappadocië, waar u drie nachten verblijft. (reisafstand ca. 335 km)

dag 4: Verkenning van Cappadocië

De komende twee dagen staan geheel in het teken van Cappadocië. Begint u de dag met een bezoek aan de ondergrondse stad Kaymakli, of gaat u naar Derinkuyu? Overal ziet u gangen, raampjes en doorkijkjes in het tufsteen. Of wandelt u liever door het authentieke dorp Orthahisar? Hier kunt u genieten van duizenden tufsteenformaties, de burcht en interessante kerkjes. Een bezoek aan het openluchtmuseum van Göreme is een goede kennismaking met het tufsteenlandschap. Hier kunt u kerkjes met prachtige fresco’s bewonderen, die door de eerste christenen uit het zachte tufsteen zijn gehouwen.

dag 5: Genieten van Cappadocië

In Cappadocië zijn ontelbare sprookjesachtige plaatsen en valleien te vinden. Maakt u een wandeling door het wereldberoemde dal van Zelve, waar karakteristieke ‘feeënschoorstenen’, grotwoningen, kerkjes en kloosters zijn? Of gaat u naar ‘het verborgen dorp’ Sinassos, waar oude Griekse herenhuizen staan? Tot na de Eerste Wereldoorlog woonden hier voornamelijk Grieken. De fresco’s van de Griekse kerk van Constantijn en Helena dateren uit 1895. Ze zijn gemaakt door de Griekse kunstenaar Kostis Melyades.

¡ Extra
U kunt op deze twee dagen in Cappadocië diverse optionele excursies maken. Kiest u voor een ballonvaart om het prachtige landschap van Cappadocië op een wel heel bijzondere manier te bewonderen? Of maakt u met een gids een wandeling door de Rode Vallei of de Liefdesvallei? Een jeepsafari of een tocht met een quad behoort ook tot de mogelijkheden.

dag 6: Cappadocië – Konya

Het is tijd om afscheid te nemen van het sprookjesachtige Cappadocië! U vervolgt uw weg naar Konya, waar u het Mevlana-klooster kunt bezoeken. Mevlana was een islamitische filosoof met een groot aantal volgelingen. Volgens hem hadden alle religies een kern van waarheid in zich. Hij stichtte de broederschap van de dansende derwisjen en het klooster van Konya in de 13e eeuw. Een deel van het museum is aan deze derwisjen gewijd. U overnacht in Konya. (reisafstand ca. 240 km)

dag 7: Konya – Antalya

U rijdt van Konya naar Aspendos. Hier kunt u het goed bewaarde Romeinse theater bekijken. Het theater is gebouwd in de 2e eeuw na Christus, ten tijde van het bewind van keizer Marcus Aurelius. Het bood plaats aan ruim 20.000 toeschouwers. Ook kunt u het Romeinse aquaduct van Aspendos bewonderen, dat het imposante Taurusgebergte als decor heeft. U vervolgt uw weg naar Antalya. (reisafstand ca. 310 km)

dag 8: Antalya – Amsterdam

Afhankelijk van uw vluchtschema kunt u op deze dag nog het gezellige Antalya verkennen. De sfeervolle, gezellige straten van het oude centrum nodigen uit tot een laatste zoektocht naar leuke souvenirs. Bewonder meteen de triomfboog die opgericht werd ter ere van het bezoek van de Romeinse keizer Hadrianus en die is opgenomen in de latere stadsmuur. Of brengt u nog een laatste bezoek aan het beroemde archeologische museum van Antalya? Hierna rijdt u naar de luchthaven van Antalya, waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u met een overstap in Istanbul terug naar Nederland. (reisafstand ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Ballonvaart Cappadocië
Ballonvaart - Cappadocië
Een ballonvaart over het landschap van Cappadocië
Duur: 50 tot 70 minuten
Inclusief: licht ontbijt en vervoer hotel – locatie ballon en vice versa
Kosten: €250,- per persoon
U kunt een ballonvaart maken. Zo ziet u het prachtige landschap van Cappadocië op een wel heel bijzondere manier!
Rode Vallei in Cappadocië, Turkije
Rode Vallei - Wandeling met gids
Een wandeling door de Rode Vallei met gids
Duur: 2 uur
Inclusief: Gids
Moeilijkheidsgraad: Laag
Kosten: ca. €25,- per persoon
Een gids neemt u mee om een wandeling te maken door de Rode Vallei.
Liefdesvallei, Cappadocië, Turkije
Liefdesvallei - Wandeling met gids
Een wandeling door de Liefdesvallei met gids
Duur: 2 uur
Inclusief: Gids
Moeilijkheidsgraad: Normaal
Kosten: ca. €25,- per persoon
Een gids neemt u mee om een wandeling te maken door de Liefdesvallei.
Jeepsafari in Cappadocië, Turkije
Jeepsafari - Rondrit door de valleien
Rondrit door de valleien - Jeepsafari
Inclusief: Chauffeur
Kosten: €70,- per persoon
Maak een jeepsafari met een chauffeur door valleien.
Cavusin, Cappadocië in Turkije
Quad rijden
Quad rijden
Duur: 1,5 uur
Kosten: €50,- per persoon
Huur een quad en ontdek op eigen houtje meer van Cappadocië.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van Turkish Airlines. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema voor deze reis. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul 12:35 - 16:55 uur
Istanbul - Antalya17:45 - 18:55 uur
Antalya - Istanbul16:25 - 17:55 uur
Istanbul - Amsterdam19:20 - 21:50 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Huurauto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning en gps inbegrepen (een Renault Clio of gelijkwaardig). U kunt tegen een meerprijs een upgrade naar een ruimere auto boeken.

Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-inpakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij uw boeking de voorwaarden die op uw type auto van toepassing zijn.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Turkije niet allemaal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland. De wegen, veelal 2-baanswegen, zijn soms slecht onderhouden en worden ook gebruikt door lokaal (ongemotoriseerd) verkeer. Plan dus voldoende tijd in om de dagelijks te rijden afstand af te leggen.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle middenklassehotels geselecteerd. Deze hotels liggen voornamelijk in de stadscentra. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Muz Hotel, Alanya
Hotel Muz - Alanya
Muz Hotel ligt direct aan de Middellandse Zee. De luchthaven van Antalya bevindt zich op 123 kilometer van Muz Hotel. Het hotel is voorzien van een eigen strand, een zwembad, een bar, gratis parkeergelegenheid en een restaurant. Tegen betaling is er wifi beschikbaar in de gehele accommodatie. De kamers bieden uitzicht op de zee en zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar, een kluisje en een eigen badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Muz Hotel
Hotel Kilikya
Hotel Kilikya - Kızkalesi
Het Kilikya Hotel bevindt zich in Kizkalesi aan de Turkse Rivièra op 20 minuten rijden van het stadscentrum van Silifke en op 120 kilometer van de luchthaven van Adana. Het hotel is voorzien van een zwembad, een eigen strand, een bar, een wellnesscentrum en een fitnesscentrum. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie en er is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar, een kluisje en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Kilikya Hotel
Burcu Kaya, Turkije
Hotel Burcu Kaya - Ürgüp
Burcu Kaya Hotel is een goed 4-sterrenhotel in het hart van Cappadocië. In 5 minuten lopen bent u in het centrum van Ortahasir en op 5 kilometer vindt u het centrum van Ürgüp. Het hotel heeft een bar, een restaurant, een buitenzwembad, een tuin en een groot terras. U heeft vanaf hier prachtige uitzichten op de tufsteenformaties. Er is gratis wifi in de openbare ruimtes. De kamers beschikken over airconditioning, een flatscreen-tv met satellietontvangst, een minibar, een kluisje, een bureau en een badkamer met een douche of een bad, een toilet, een föhn en gratis toiletartikelen.

Bekijk de website van Burcu Kaya Hotel
Balikcilar Hotel, Turkije
Hotel Balikçilar - Karatay/Konya
Het goede 4-sterrenhotel Balikçilar ligt vlak bij het Mevlana-klooster en op 15 minuten lopen van het archeologische museum. Er is gratis wifi in het hotel, dat ook beschikt over een lift, 24-uursreceptie en spafaciliteiten met een hamam, massagekamers en een fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een minibar, airconditioning, een kluisje en een badkamer met een douche of een bad, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Balikçilar Hotel
Mediterra Art Hotel in Antalya, Turkije
Hotel Mediterra Art - Antalya
Het sfeervolle Mediterra Art Hotel is gevestigd in een huis in Osmaanse stijl. Het hotel ligt in de schilderachtige wijk Kaleici in Antalya op loopafstand van de Poort van Hadrianus. Het hotel beschikt over een restaurant, een klein zwembad en een terras. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche met een toilet. U kunt in het gehele hotel gebruikmaken van gratis wifi.

Bekijk de website van hotel Mediterra Art

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vluchten Amsterdam – Antalya en vice versa met op de heen- en de terugvlucht een overstap in Istanbul met Turkish Airlines.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
8 dagen vervoer in een huurauto, Renault Clio (of vergelijkbaar), met airconditioning en inclusief verzekeringen.
Verblijf in middenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Twee volle dagen in Cappadocië.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen aan de Turkse rivièra. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

Turkse Rivièra
Een helderblauwe zee, brede stranden, gezellige stadjes en een indrukwekkend gebergte: dat is de Turkse rivièra! De Turkse rivièra is de naam van een deel van de zuidkust van Turkije. Het gebied aan de aan de Middellandse Zee heeft een mediterraan klimaat met hete zomers en zachte winters. De zon schijnt er ongeveer 300 dagen per jaar. Hier vindt u kleurrijke bazaars en proeft u het heerlijke Turkse eten. Ook kijkt u uw ogen uit in het Taurusgebergte, ontdekt u de rijke historie en geniet u van de zon.