050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Bewonder hun kunst waar het gemaakt is!

Reisleidster Marjorie:
‘Caravaggio en Bernini; twee grootheden die de kunstgeschiedenis hebben bepaald, ieder op eigen wijze. Caravaggio was de meester in het chiaroscuro en beroemd om zijn realisme. Berucht omdat hij eenvoudige mensen gebruikte als model voor heiligen: een courtisane uitgebeeld als Maria Magdalena, een landarbeider met vieze voeten als een apostel. Een heetgebakerde man: uit de politiearchieven van Rome blijkt dat hij een bord artisjokken naar een kelner gooide en uiteindelijk iemand vermoordde waardoor hij moest vluchten uit Rome.

Bernini heeft zoveel in Rome gemaakt dat u als het ware over zijn werk struikelt! Kardinaal Scipione Borghese heeft prachtige beelden van Bernini in zijn verzameling in de Galleria Borghese. Sommige beelden zijn zo realistisch dat u de behoefte voelt ze aan te raken of ze daadwerkelijk van marmer zijn. Beweging en drama spelen een belangrijke rol in zijn werk, Bernini’s Teresa is in volledige extase! In zijn tijd was de nieuwe Sint Pieter net gereed en deze moest natuurlijk ook van binnen worden gedecoreerd. Het bronzen baldakijn, de stoel van Petrus, het beeld van Longinus, grafmonumenten van verschillende pausen, alle opdrachten gingen naar Bernini. Hij mocht zelfs het plein voor de kerk verfraaien.

Na de reformatie in de 16e eeuw wilde de katholieke kerk zich overweldigend presenteren aan de rest van de wereld. Kerken werden rijk versierd en grootse paleizen gebouwd. Kunst moest imponeren, verbazen én overtuigen. Caravaggio en Bernini waren meesters hierin en gaven elk op hun eigen manier vorm aan de barok in Rome. In aansluiting op de tentoonstelling Caravaggio-Bernini. Barok in Rome in het Rijksmuseum in 2020 neem ik u mee naar Rome. Hier ziet u de barokke kunstwerken op de plaatsen waarvoor ze zijn gemaakt: op pleinen, in kerken en in adellijke paleizen van families en kardinalen. De barok zal voor u gaan leven tijdens deze reis!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotel in Rome
4x ontbijt
entreegeld en reservering Galleria Borghese
entreegeld en reservering Galleria Doria Pamphilj
e-book 100 tips voor Rome
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Galleria Borghese en Palazzo Barberini
Galleria Doria Pamphilj
Caravaggio en Bernini-wandeling
Sint Pieter en San Luigi dei Francesi
Santa Maria della Vittoria
Piazza Navona en Vierstromenfontein
San Carlo alle Quattro Fontane
Sant’Andrea al Quirinale
Spaanse Trappen en Pantheon
Trastevere
SRC-reisleidster Marjorie
SRC-reisleidster sinds 2013
U ziet de kunstwerken van Caravaggio en Bernini op de plaatsen waarvoor ze daadwerkelijk zijn gemaakt!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Reinoud
Reisleider sinds 2005

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Rome
Galleria Borghese en wandeling langs werken van Caravaggio en Bernini
Sint Pieter, Trastevere en de Galleria Doria Pamphilj
Santa Teresa, Palazzo Barberini en twee barokke kerken
Graf van Bernini in de Santa Maria Maggiore en terugvlucht Rome - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Rome

We vliegen van Amsterdam naar de Italiaanse hoofdstad. Na aankomst worden we naar ons hotel In Rome gebracht. Vanavond genieten we van een eerste kennismaking met de Eeuwige Stad tijdens een rondrit en een wandeling. (ca. 60 km)

dag 2: Galleria Borghese en wandeling langs werken van Caravaggio en Bernini

Met het openbaar vervoer reizen we naar de Galleria Borghese, één van de mooiste musea van Rome met een schat aan kunstwerken. Hier bewonderen we niet alleen de indrukwekkende beelden van Gianlorenzo Bernini, maar ook een aantal prachtige schilderijen van Caravaggio. We danken het grootste deel van het museum aan de verzameldrift van kardinaal Scipione Borghese, de neef van de toenmalige paus. Hierna dalen we af naar het Piazza del Popolo, waar u in de nabijgelegen Santa Maria del Popolo opnieuw werken kunt bewonderen van de beide barokke meesters. Na de lunch wandelen we naar de Spaanse Trappen waar Bernini’s vader, ook beeldhouwer, de barcaccia ontwierp, een fontein in de vorm van een boot. Via de Trevifontein, het olifantje van Bernini voor de Santa Maria sopra Minerva en het Pantheon bereiken we de kerk San Luigi dei Francesi. Hierin bevindt zich de beroemde Contarelli-kapel met scènes uit het leven van Mattheüs geschilderd door Caravaggio. We eindigen de dag op het gezellige Piazza Navona met de beroemde Vierstromenfontein van Bernini. Een opdracht die hij op bijzondere wijze heeft verkregen.

dag 3: Sint Pieter, Trastevere en de Galleria Doria Pamphilj

Vroeg in de morgen gaan we richting Sint Pieter om meer werk van Bernini te bewonderen. Het plein, de beroemde omarming, en de beelden zijn door hem ontworpen. Maar ook binnenin de Sint Pieter heeft Bernini zijn sporen achtergelaten. Paus Urbanus VIII Barberini was zijn grootste bewonderaar en liet hem het baldakijn boven het graf van Petrus ontwerpen. Hierna begeven we ons naar Trastevere, een gezellige Romeinse volkswijk, waar u in een van de vele restaurants heerlijk kunt lunchen. In de namiddag brengen we een bezoek aan een paleis van de familie Doria Pamphilj, wiens beroemdste telg paus Innocentius X Pamphilj was. Hier kunnen we twee bijzondere werken van Caravaggio bewonderen. De balzaal herinnert aan de feesten die er zijn gegeven. Het paleis is nog steeds in het bezit van de familie Doria Pamphilj, die oorspronkelijk afkomstig was uit Genua.

dag 4: Santa Teresa, Palazzo Barberini en twee barokke kerken

In de ochtend worden we in vervoering gebracht door Bernini’s heilige Teresa in extase zoals ze deze zelf tijdens haar leven heeft beschreven. Het beeld van Teresa bevindt zich in een kapel in de Santa Maria della Vittoria, waar we zullen ontdekken dat Bernini de gehele kapel op bijzondere wijze heeft ontworpen. In het Palazzo Barberini maken we kennis met Caravaggio’s Narcissus die op zichzelf verliefd wordt. En in de namiddag bezoeken we twee barokke kerken van twee tegenpolen, de San Carlo alle Quattro Fontane, een meesterwerk van de aan depressies lijdende Borromini en de Sant’Andrea al Quirinale, een sculptureel drama verwerkt in de architectuur van de diepgelovige Bernini.

dag 5: Graf van Bernini in de Santa Maria Maggiore en terug naar Nederland

Op deze laatste dag bezoeken we het eenvoudige graf van Gianlorenzo Bernini dat zich bevindt in de Santa Maria Maggiore. Deze pauselijke basiliek ligt niet ver van ons hotel verwijderd. Vroeg in de middag worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Rome 14:25 - 16:35 uur
Rome - Amsterdam17:25 - 20:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Porta Maggiore
Hotel Portamaggiore - Rome
Het toeristenklassehotel Portamaggiore ligt aan de rand van het centrum, op circa 10 minuten loopafstand van het metrostation Manzoni. Schuin tegenover het hotel zijn een tram- en een bushalte. Op de eerste verdieping bevindt zich een mooi terras met een pianobar. De kamers zijn voorzien van een tv, wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Portamaggiore

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 30 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol