050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De mooiste kunsttentoonstellingen in Hanzestad Hamburg

Reisleider Stephan:
‘Caspar David Friedrich was tijdens zijn leven een van de populairste romantische schilders in Duitsland. Deze populariteit liep gedurende de 19e eeuw echter terug en ook in onze tijd gold Friedrich niet als een van de bekendste schilders onder het grote publiek. U als SRC-reiziger wist de kunstenaar echter wél op waarde te schatten, want toen wij in 2009 een reis naar Noord-Duitsland organiseerden naar aanleiding van een overzichtstentoonstelling in de Hermitage Amsterdam, boekte u in groten getale. Het doet ons daarom des te meer plezier dat wij u dit jaar opnieuw een kunstreis kunnen aanbieden rond deze Duitse schilder.

Ter gelegenheid van de 250e verjaardag van Caspar David Friedrich presenteert de Hamburger Kunsthalle vanaf 15 december 2023 de jubileumtentoonstelling Caspar David Friedrich: Kunst für eine neue Zeit. Met meer dan 100 schilderijen en tekeningen geldt deze expositie als de meest uitgebreide overzichtstentoonstelling van de belangrijkste kunstenaar van de Duitse Romantiek sinds vele jaren. Alle reden dus om deze winter naar de geweldige Hanzestad Hamburg af te reizen! Maar er is meer: ook het Bucerius Kunst Forum en Ernst Barlach Haus presenteren verschillende bijzondere exposities die kleur geven aan uw winter. Combineer dit met de bijzondere transformatie van de Hamburgse binnenstad, waarbij moderne nieuwbouw en de fraaie architectuur van het begin van de 20e eeuw hand in hand gaan, en u heeft alle ingrediënten voor een heerlijke kunstreis! Gaat u met mij mee op deze fantastische cultuurboost?'

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal middenklassehotel in Hamburg
2x ontbijt
entree Caspar David Friedrich in Kunsthalle
rondleiding Caspar David Friedrich in Kunsthalle
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Speicherstadt en Kontorhausviertel
Caspar David Friedrich in Kunsthalle
Bucerius Kunst Forum en Ernst Barlach Haus
Werner Scholz in Ernst Barlach Haus
Ignacio Zuloaga in Bucerius Kunst Forum
SRC-reisleider Stephan
SRC-reisleider sinds 2017
We bezoeken de expositie over Caspar David Friedrich in Hamburger Kunsthalle met een gids zodat u een goede indruk krijgt van het werk van deze grootste Duitse kunstenaar uit de Romantiek!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleider Jaap
Reisleider sinds 2019

Reisprogramma

Naar Hamburg en avondwandeling Speicherstadt en Kontorhausviertel
+ lees meer
Zuloaga in het Bucerius Kunst Forum en Caspar David Friedrich in de Hamburger Kunsthalle
+ lees meer
Ernst Barlach Haus en naar huis
+ lees meer
Routekaart Caspar David Friedrich in Hamburg
860 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Oldenzaal | vertrek 10.00 uur station NS
Voorzijde station, Stationsstraat

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.