Couleurs locales van la douce France

Reisleider Steven Bastmeijer:
‘Blauwe luchten, het bijzondere heldere licht, witte en rode rotspartijen, zonovergoten stranden en heuvels vol subtropische planten... Het is niet verwonderlijk dat de Côte d’Azur vanaf het einde van de 19e eeuw, toen de kunstenaars steeds fellere kleuren op het doek gingen zetten, een inspiratiebron werd voor een nieuwe generatie kunstenaars.

Marc Chagall, Fernand Léger, Pierre Bonnard, Pablo Picasso en Henri Matisse en vele anderen: allemaal lieten ze zich inspireren door het kleurrijke landschap van de rivièra. En overal lieten ze hier hun sporen na: niet alleen op het doek, maar ook op glas, in keramiek, op oude muren en in romaanse kapelletjes. Tijdens deze kunstreis bewondert u dit omvangrijke oeuvre en het landschap dat de kunstenaars inspireerde. En natuurlijk geniet u ook volop van al het andere moois en lekkers van “la douce France”. Gaat u mee op zoek naar de “couleurs locales” van de Côte d’Azur?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotel in Juan-les-Pins
kamer met balkon
boottochtje Port Grimaud
7x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Cannes, Nice en Port Grimaud
Musée Picasso Antibes
Musée Marc Chagall
Fondation Maeght
Saint-Paul-de-Vence
Chapelle Sainte Roseline
Musée De l’Annonciade Saint-Tropez
Musée Fernand Léger
Musée Bonnard en huis Renoir
Musée Matisse Cimiez (Nice)
keramiekmuseum in Vallauris
Musée Cocteau in Menton
Chapelle du Rosaire
kerk in Fréjus
Reisleider Steven Bastmeijer
SRC-reisleider sinds 2004
Favoriete plek: Fondation Maeght
Wie houdt er niet van de Franse Côte d'Azur? Het heldere licht, de heerlijke temperaturen en de betoverende kleuren: niet gek dat de eerste moderne kunstenaars hier graag kwamen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
Reisleider Steven Bastmeijer
Reisleider sinds 2004

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Nice en huis Pierre-Auguste Renoir
Musée De l’Annonciade in Saint-Tropez, rondvaart door het charmante Port Grimaud en bezoek Chapelle Sainte Roseline
Musée Jean Cocteau in Menton
Musée Bonnard in Le Cannet, lunchen in Cannes en Chapelle Notre-Dame-de-Jérusalem in Fréjus
Pablo Picasso: Château Grimaldi in Antibes en keramiekmuseum in Vallauris
Musée Fernand Léger in Biot, stadswandeling Nice en bezoek Musée Matisse
Saint-Paul-de-Vence, Fondation Maeght en Chapelle du Rosaire in Vence
Musée Marc Chagall in Nice en vlucht Nice – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Nice – Amsterdam en huis Renoir

Na aankomst in Nice rijden we naar het vlak bij gelegen Cagnes-sur-Mer. Hier bezoeken we het huis waarin de schilder Pierre-Auguste Renoir de laatste jaren van zijn leven doorbracht. Er is geprobeerd om de authentieke sfeer van het huis te behouden. Als u het schitterende uitzicht op de olijfbomen, de groene heuvels en zee ziet, dan begrijpt u waarom kunstenaars deze omgeving inspirerend vonden én nog steeds vinden. Hierna gaan we naar ons hotel in Juan-les-Pins. ’s Avonds genieten we van een diner in een nabijgelegen restaurant. (ca. 25 km)

dag 2: Saint-Tropez, Port Grimaud en Chapelle Sainte Roseline

We bezoeken in Saint-Tropez het Musée de l’Annonciade. Paul Signac was een van de eerste kunstenaars die verliefd werd op het beroemde ‘heldere licht’ van de Côte d’Azur. Op zijn uitnodiging kwamen meerdere andere kunstenaars hiernaartoe. l’Annonciade is een ode aan het oeuvre van deze post-impressionisten. Er hangt werk van onder andere Théo van Rijsselberghe, Raoul Dufy, Kees van Dongen, Édouard Vuillard en Albert Marquet. ’s Middags maken we een rondvaart door het charmante waterrijke dorp Port Grimaud, dat ook wel Klein-Venetië wordt genoemd. We zien het prachtige glas in lood in de kerk van Port Grimaud dat gemaakt is door de Hongaars-Franse kunstenaar Victor Vasarély. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Chapelle Sainte Roseline. Roseline, de dochter van de markies van Villeneuve, was tussen 1300 en 1329 moeder overste van de abdij. Later werd ze heilig verklaard. De kapel met haar tombe werd in de jaren zeventig gerestaureerd op initiatief van Marguerite Maeght van de beroemde Fondation Maeght. In de kapel is onder andere een mooi mozaïek van Marc Chagall te zien. (ca. 220 km)

dag 3: Musée Jean Cocteau in Menton

We maken een prachtige rit door de Côte d’Azur naar Menton, waar we het ‘verborgen pareltje’ onder de Franse musea bezoeken. Aan zee ligt namelijk het bijzonder vormgegeven Musée Cocteau. De collectie bestaat uit bijna 1.000 kunstwerken van Jean Cocteau, die naar auteur en filmmaker ook schilder was in de avant gardistische traditie. Hij was ook bevriend met Pablo Picasso, een grote inspiratiebron voor hem. (ca. 120 km)

dag 4: Bonnard, Cannes en Fréjus

Le Cannet is nu een buitenwijk van Cannes, maar heeft nog steeds de sfeer als van het dorpje dat het vroeger was. Hier woonde en werkte Pierre Bonnard in de laatste jaren van zijn leven. Het Musée Bonnard, dat in 2011 is geopend, geeft een overzicht van zijn oeuvre. Ook worden hier regelmatig tentoonstellingen over andere kunstenaars die werkten aan de Franse rivièra gehouden. Door de gezellige straatjes van deze wijk wandelen we naar de Chapelle de Saint-Sauveur. Deze middeleeuwse kapel werd op een zeer kleurrijke wijze beschilderd door de joodse kunstenaar Théo Tobiasse. Daarna gaan we naar het gezellige centrum van het mondaine Cannes, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. ’s Middags rijden we de schitterende ‘Corniche de l’Esterel’, een kustroute tussen Cannes en Fréjus langs rode rotsen, de azuurblauwe zee en het felle groen van de weelderige planten. Ten slotte bezoeken we in Fréjus de Chapelle Notre-Dame-de-Jérusalem. Deze kapel werd ontworpen en gedecoreerd aan de hand van tekeningen van Jean Cocteau. (ca. 100 km)

dag 5: Picasso in Antibes en Vallauris

In 1946 woonde Pablo Picasso een aantal maanden in het gezellige Antibes. Een groot deel van het werk dat hij in deze periode maakte, schonk hij later aan de stad. Deze collectie heeft de stad in de jaren 60 ondergebracht in het Château Grimaldi, dat sindsdien als Musée Picasso door het leven gaat. Naast prachtige kunst van Picasso bewonderen we hier ook het werk van Nicolas de Staël, die eveneens in Antibes gewoond en gewerkt heeft. In de middag gaan we naar Vallauris, een stadje dat van oudsher bekend is als groot productiecentrum van keramiek. Kunstenaars als Pablo Picasso en Marc Chagall kwamen hier graag om zich te laten inspireren. We bezoeken het keramiekmuseum, dat gevestigd is in een voormalig klooster. In een van de kapellen heeft Pablo Picasso, in navolging van zijn collega, vriend en rivaal Henri Matisse, een kapel gedecoreerd. Het resultaat, ‘La Guerre et la Paix’, is echt schitterend! (ca. 20 km)

dag 6: Musée Fernand Léger in Biot en Matisse in Nice

Op een heuvel buiten het plaatsje Biot ligt het Musée Fernand Léger. De kunstenaar kocht dit stuk land zodat hij ruimte had om zijn grote keramische sculpturen te kunnen maken. Na zijn dood besloten zijn echtgenote, Nadia Léger, en Georges Bauquier, een assistent en een goede vriend van hem, om hier een museum te bouwen. Sinds het museum in 1967 aan de staat werd geschonken, is de collectie enorm gegroeid. Het herbergt nu zelfs de grootste collectie kunstwerken van Léger ter wereld. Naast schilderijen zijn hier tekeningen, keramiek, bronzen beelden en wandtapijten te bewonderen. Vervolgens maken we een stadswandeling in het oude Nice, waar de kunstenaar Henri Matisse een tijdje gewoond heeft. Daarna rijden we met de touringcar naar Cimiez, een buitenwijk van Nice. In het Musée Matisse krijgen we een goed beeld van de verscheidenheid van deze kunstenaar. (ca. 90 km)

dag 7: Saint-Paul-de-Vence, Fondation Maeght en Chapelle du Rosaire in Vence

We beginnen de dag met een bezoek aan het kerkje dat midden in het dorp Saint-Paul-de-Vence staat. Dit kerkje is vrij recentelijk gedecoreerd door de Vlaamse kunstenaar Folon. In en rondom Saint-Paul werken nog steeds veel kunstenaars uit het binnen- en buitenland. Net buiten het dorp gaan we naar de Fondation Maeght. Het echtpaar Aimé en Marguerite Maeght had een kunsthandel in Parijs, maar droomde ervan om een culturele stichting op te zetten. Dit moest een plek worden waar kunstenaars ideeën uit konden wisselen en zich konden laten inspireren. In nauwe samenwerking met Miró, Braque, Giacometti en andere kunstenaars uit hun vriendenkring lieten ze een beeldentuin aanleggen en een pand bouwen voor de stichting. We sluiten deze dag af in het op een paar kilometer van Saint-Paul gelegen charmante stadje Vence. Hier bezoeken we de beroemde ‘Chapelle du Rosaire’, die door Matisse in de laatste jaren van zijn leven is ontworpen en ingericht. Hij vond deze kapel ‘het resultaat van een heel leven lang zoeken naar de waarheid’. Ook zien we het prachtige mozaïek van Chagall in de kleine kathedraal van Vence. (ca. 60 km)

dag 8: Musée Chagall in Nice en terugvlucht

’s Ochtends bezoeken we het schitterende Musée Chagall in Nice. Dit museum werd speciaal gebouwd voor de ‘Message Biblique’, een reeks doeken van Chagall met Bijbelse verhalen als thema. Na het bezoek aan dit prachtige museum heeft u wat vrije tijd in het centrum van Nice. Gaat u op zoek naar souvenirs? Of bezoekt u het interessante Musée d’Art moderne et Contemporain? Aan het einde van de middag worden we naar de luchthaven van Nice gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 80 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Nice09:25 - 11:25 uur
Nice - Amsterdam17:00 - 19:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Best Westn Astoria
Hotel Astoria - Juan les Pins
Het toeristenklassehotel Best Western Astoria ligt in het centrum van de badplaats Juan-les-Pins, vlak bij het strand. Het hotel beschikt over een receptie, een lift, een ontbijtzaal en een bar. In de omgeving van het hotel zijn diverse restaurants te vinden, waar u heerlijk kunt dineren. Er is gratis wifi in het hele hotel. De kamers zijn eenvoudig en voorzien van airconditioning, een tv en een telefoon. De badkamer beschikt over een bad met douche, een toilet en een föhn. Alle kamers hebben een balkon. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik.

Bekijk de website van Hotel Best Western Astoria

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De reis ‘Moderne kunstenaars aan de Côte d’Azur’ is schitterend en aanbevelenswaardig. Van kunst en cultuur met musea, kerken, kathedralen, fraaie kapelletjes tot mooie natuur en haute cuisine. Het ontdekken van de ‘couleurs locales’: de kleuren, het licht, de zon en geuren, maken deze reis tot een bijzondere, aangename ervaring. Kunstbeleving par excellence!
Jean-Paul Kruk
Zeer boeiende reis, waar alles prima in orde was. De reisleidster en chauffeur waren allebei super! Ik ben erg enthousiast over de reis en zou graag nog eens zoiets doen. Het enige minpuntje was het weer, dat was helaas niet echt mediterraan. Maar daar kan SRC niets aan doen!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Mevrouw Hoeijenbos
Geweldige week gehad: veel gezien en veel geleerd. Aardige mensen in de groep. Wel een vol programma, maar prachtige kunst gezien!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Familie Elling
Bijzondere leuke reis: qua kunst en qua natuur. Genoeg eigen tijd.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
N. Lippits
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!