050 - 3 123 123
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis
U bent hier: Home | Cuba | Cuba

Geniet van gastvrij en authentiek Cuba

Cuba is het land van de zon, sigaren, rum, oude auto’s en salsa. Maar dit prachtige Caribische eiland heeft veel meer te bieden. De westerse invloeden zijn nu nog beperkt, waardoor het een nog een relatief authentiek eiland is. U maakt tijdens deze fly drive kennis met de vriendelijke en gastvrije bevolking, onder andere als u overnacht bij een Cubaanse familie.

U ontdekt de hoofdstad Havana en haar oude binnenstad en bijzondere architectuur. Santiago is de stad van de muziek en in Trinidad heeft de tijd stilgestaan, zodat het er hier uitziet als 400 jaar geleden. In Matanzas maakt u kennis met ons koloniale verleden: hier werd de Zilvervloot veroverd door Piet Hein. In Camagüey geniet u van de lome sfeer en de prachtige witte huizen. In de provincie Santa Clara vindt u, naast de feesten en salsa, ook de roemrijke geschiedenis van ‘Che’. Maar er is meer dan cultuur! Dit is het land van de groene, uitgestrekte plantages. In Viñales treft u een bijzonder landschap aan, met hoge rotspilaren die contrasteren met de rode akkers van de tabaksplantages. Hier wordt de beste tabak van de wereld geproduceerd! U sluit deze reis af aan het paradijselijke strand van de Carabische Zee in het tropische Varadero.

Tijdens deze fly drive door Cuba ontdekt u zelf met een huurauto dit swingende eiland! De logistieke zaken, zoals uw auto en de hotels, zijn geregeld, zodat u alleen nog maar hoeft te genieten. U overnacht meerdere keren op de mooiste plaatsen, zoals in de Viñales-vallei, in het oude centrum van Havana en zelfs bij een Cubaanse familie thuis! Ook hebben we een prachtige route voor u uitgezocht, onder andere door de fraaie tabaksplantages en naar grootse koloniale steden, zodat u het mooiste van dit land ziet. U kunt, als u nog meer wilt beleven, verschillende excursies bijboeken. En wacht ook zeker niet te lang met uw bezoek! Nu Cuba en Amerika dichter bij elkaar komen, kan dit bijzondere land snel veranderen. Reis dus nu naar Cuba!

Cuba: een unieke belevenis!

Doordat de toeristische vraag in Cuba erg groot is, kan het voorkomen dat door ons gereserveerde hotels (kort voor vertrek) gewijzigd worden. In uitzonderlijke gevallen kan dit zelfs gebeuren wanneer u reeds onderweg bent. Daarnaast zijn de hotels eigendom van de staat. In Cuba betekent dit dat de staat kan besluiten om een hotel (op korte termijn) te vorderen voor andere doeleinden. Deze complexe omstandigheden zorgen ervoor dat wij u soms pas kort voor vertrek een definitief overzicht van de hotels kunnen sturen, en ook dat het reisprogramma gewijzigd kan worden.

Daarnaast kunt u nog met andere onvoorziene omstandigheden te maken krijgen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u tijdens de reis bij bezienswaardigheden iets langer moet wachten, of dat sommige excursies op een andere manier uitgevoerd worden, bijvoorbeeld doordat een fabriek ineens gesloten is. Er zal altijd voor een passend alternatief worden gezorgd. Wij zullen er echter alles aan doen om uw vakantie op Cuba tot een succes te maken.

Wanneer u rekening houdt met bovenstaande en een flexibele instelling heeft, zult u optimaal genieten van de unieke charme van dit land!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
11 dagen huurauto met airconditioning
transfers luchthaven – hotel en vice versa
toeristenklassehotels en casa particulares
14x ontbijt en 2x diner
3 nachten Oud-Havana
2 nachten Viñales-vallei
1 nacht aan strand Cienfuegos
2 nachten Trinidad
2 nachten Santa Lucía
informatiepakket en routekaart
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Havana
Viñales-vallei
Trinidad en Sancti Spíritus
Matanzas en Cienfuegos
Camagüey en Santa Lucía
San Juan de los Remedios
Santa Clara en Varadero
routes langs tabaksplantages
SRC-reisexpert Gerbrich
SRC-reisexpert sinds 2019
Bijzonder aan deze reis: verblijf in de Casas Particulares
Bij uw verblijf in een casa particular leert u Cuba en zijn bevolking op een unieke manier kennen!

De reis in het kort

Amsterdam – Havana
Havana
Havana
Havana – Viñales-vallei
Viñales-vallei
Viñales-vallei – Matanzas
Matanzas – Cienfuegos
Cienfuegos – Trinidad
Trinidad
Trinidad – Sancti Spíritus – Camagüey
Camagüey – Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía – Remedios
Remedios – Santa Clara – Varadero
Varadero – Havana – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Havana

U vliegt naar Havana. Na aankomst in Havana wordt u verwelkomd door een Engelstalige vertegenwoordiger, die u naar uw hotel brengt in het oude centrum van Havana, waar u drie nachten verblijft.

dag 2: Havana

Het is een enorm cliché, maar Cuba is een echt openluchtmuseum. Op de straten in Havana ziet u de geschiedenis van Cuba aan u voorbijtrekken. De koloniale paleizen in Oud-Havana herinneren aan de tijd dat de Spanjaarden het eiland koloniseerden. Veel van de kleurige huizen, met hun typische zuilengalerijen, zijn opgeknapt en schitteren als vanouds. De grote Amerikaanse oldtimers, die het straatbeeld bepalen, herinneren aan de Amerikaanse inmenging na de Spaanse overheersing. Deze grote Cadillacs moeten de straat delen met de kleine Lada’s uit de tijd dat Cuba de Sovjet-Unie in de armen sloot na de geslaagde revolutie van Fidel Castro. Voordat Fidel de banden met het westen verbrak, was Havana een welvarende stad, die rijk was geworden door onder andere de suikerrietplantages. U kunt op deze dag op eigen gelegenheid deze prachtige stad verkennen. Bewonder de prachtige koloniale gebouwen en de sfeervolle pleinen, zoals het Plaza de la Catedral. In een zijstraatje van dit plein vindt u een van de favoriete barretjes van de beroemde Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway: Bodeguita del Medio. Zonder een bezoek aan een sigarenfabriek is uw bezoek aan Havana niet compleet. De grootste is Partagás, een fabriek met een opvallende, mooie gevel. U kunt deze fabriek op eigen gelegenheid bezoeken. U kunt op deze dag ook meerdere optionele excursies maken.

¡ Extra's
Ontdekt u Cuba tijdens een stadswandeling (kosten € 50,- pp)? U wandelt dan met een privégids door het oude en nieuwe deel van Havana. Ook maakt u een tour in een Amerikaanse oldtimer door de stad: een bijzondere ervaring!

Of treedt u in het voetspoor van Ernest Hemingway (kosten € 135,-)? U gaat met een gids in een klassieke Amerikaanse auto op pad. U bezoekt de romantische villa waarin Hemingway zijn boeken schreef en eindigt uw tour in het restaurant La Bodeguita del Medio, waar de schrijver zijn dagelijkse mojito dronk.

Muziek en dans zit de Cubanen in het bloed. Danst u mee? Een lokale danspartner zal u de beginselen van de salsa leren. (Kosten € 22,- per persoon)

dag 3: Havana

U kunt op deze dag nog een keer op eigen gelegenheid Havana verkennen. Er is genoeg te zien! Wandelt u over de grootste boulevard van Havana, El Malecón, die van Oud-Havana helemaal naar de wijk Vedado loopt? Hier vindt u de mooie brede straten, elegante herenhuizen, galeries, winkels en theaters. Het is een populaire plek voor Cubanen om te flaneren en te genieten van de zilte bries van zee. Ook ziet u hier nog bussen met de bestemming ‘Egmond aan Zee’ of ‘Coevorden’. De ‘Nederlandse’ bussen doen hier het nog prima! De katholieke S.Cristobal de la Habana, die aan de Plaza de la Catedral, is een kathedraal is in barokke stijl. Binnen kunt u de schilderijen van de Franse schilder Jean Baptiste Vermay bewonderen. In deze kathedraal zijn verschillende beroemde en invloedrijke mensen uit Havana begraven. Of brengt u een bezoek aan het Castillo del Morro? Dit fort werd gebruikt om Havana te beschermen tegen aanvallen van piraten. Later werd het fort in gebruik genomen als gevangenis, voornamelijk voor politieke gevangenen. Tegenwoordig is het een museum waarin u alles kunt leren over de roerige tijden van de piraterij. Elke avond wordt er om 21.00 uur een kanonschot vanuit dit fort afgevuurd. Dit betekent dat de haven is gesloten. U kunt op deze dag natuurlijk ook nog een optionele excursie uit het aanbod van dag 2 kiezen!

dag 4: Havana – Viñales-vallei

U gaat deze morgen op eigen gelegenheid naar het kantoor van de autoverhuurder in het centrum van Havana. Hier haalt u uw huurauto op en rijdt u naar de fotogenieke Viñales-vallei, ten westen van Havana. Het landschap is heuvelachtig en wordt gekenmerkt door kalksteenformaties die uit de rode aarde omhoog rijzen. Deze formaties worden mogotes genoemd. Onderweg kunt u stoppen bij de watervallen in Las Terrazas: een aanrader. U verblijft twee nachten in de Viñales-vallei. (reisafstand ca. 185 km)

dag 5: Viñales-vallei

In de vallei van Viñales, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ziet u een van de mooiste én de merkwaardigste landschappen van Cuba. Tussen de mogotes wordt in de donkerrode, zeer vruchtbare grond de beste tabak ter wereld geteeld. In de vroege ochtend of de late namiddag is het licht in de vallei zacht, waardoor er een mystieke sfeer hangt. De plantages in Viñales leveren de tabaksbladeren die doorgaans op andere plaatsen in Cuba worden verwerkt tot kwaliteitssigaren. De guajiro (tabaksboer) stuurt hier zijn ossenspan al ploegend door de roodbruine akkers. Het landschap is bezaaid met schuren met rieten daken, waarin de tabaksbladeren drogen. In de kleine houten huisjes, de zogenaamde bohio’s, wonen de families die van de tabaksteelt leven. Er blijven natuurlijk altijd voldoende bladeren aan de droogstok hangen om zelf een paar sigaren van te draaien, en die in een schommelstoel op de veranda op te roken… U gaat op deze dag zelf op ontdekking in deze prachtige vallei. Hier kunt u van het natuurschoon genieten, er zijn hier meerdere grotten te vinden, maar ook een likeur- of sigarenfabriek bezoeken. U kunt deze beroemde vallei ook te paard leren kennen. Een ander leuk uitje is een bezoek aan het grottenstelsel van Cueva del Indio, waar u een boottochtje kunt maken over de ondergrondse rivier.

¡ Extra's
Maakt u onder leiding van een gids een paardrijtocht door de vallei van Vinales? Kosten € 25,- per persoon

dag 6: Viñales-vallei – Matanzas

U rijdt van de Viñales-vallei naar Matanzas, waar u een nacht verblijft. Onderweg kunt u het Parque Nacional La Güira bezoeken. Dit park bestaat uit pijnboom-, ceder- en mahoniebomen. Delen van het park zijn aangelegd als Engelse tuinen, waarin onder andere een kleine Chinese tempel en verschillende beelden van mythologische figuren te bewonderen zijn. Een van de mooiste plekken van La Güira is de Cueva de los Portales. In deze grot hield Ernesto ‘Ché’ Guevara zich schuil tijdens de Cubaanse rakettencrisis van 1963. U rijdt verder via Havana richting de kust naar Matanzas. Dit stadje aan de Golf van Mexico is bekend om de slag van 1628, waarbij Piet Hein de Zilvervloot veroverde. In de baai van Matanzas staat zijn standbeeld prominent op de boulevard, waar hij uitkijkt over de zee. Een van de mooiste theaters van Matanzas is Teatro Sauto, een prachtig gebouw met wandschilderingen en Griekse beelden. Als de tijd het toelaat, kunt u het bijzondere farmaceutische museum bezoeken, Als u hier naar binnen stapt, gaat u terug in de tijd. Hier ziet u mahoniehouten plafondhoge rekken beladen met porseleinen potten en vaasjes vol met poedertjes en kruiden en oude mechanische apparatuur. (reisafstand ca. 290 km)

dag 7: Matanzas – Cienfuegos

Op weg van Matanzas naar Cienfuegos kunt u een bezoek brengen aan de Varkensbaai. Deze baai is bekend om de mislukte invasie van Cuba door Cubaanse ballingen, gesteund door de Amerikaanse CIA, in 1961. Borden langs de kant van de weg herinneren aan de overwinning van Castro en zijn medestanders. Maar dit is ook gewoon een prachtige baai, met rotsen en azuurblauw water. U verblijft een nacht nabij Cienfuegos aan het strand. Het middelpunt van de stad is het Parque José Marti, in de wijk Pueblo Nuevo. Dit is een leuk plein met een aantal cafés, winkels en mooie gebouwen. Het Teatro Terry is zeker de moeite waard om te bekijken, net zoals de Catedral de la Purísima Concepción op de hoek van het plein, een kathedraal met prachtige glas-in-loodramen. Vanuit Cienfuegos, dicht bij het Parque José Marti, vertrekt een oude pont die u naar het fort Castillo de Jagua kan brengen. Op ongeveer 15 kilometer van de stad ligt de Jardín Botanico de Cienfuegos. Dit is mooiste botanische tuin in Cuba, met een grote variëteit aan planten. Wilt u de rest van de dag ontspannen? Ga dan naar Playa Rancho Luna. Dit is een strand waar u prima kunt zonnen en nog beter kunt duiken. (reisafstand ca. 190 km)

dag 8: Cienfuegos – Trinidad

U vervolgt uw reis naar het stadje Trinidad, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad ligt dicht bij de bergen van Escambray en bij de Caribische kust. U verblijft hier twee nachten. Trinidad is een van de best bewaard gebleven steden van Cuba. De stad ademt een koloniale sfeer, omdat er nog veel Spaanse architectuur uit de 16e eeuw te vinden is. Het historische Trinidad is beroemd om haar keienstraten, huizen in pastelkleur, mooie paleizen en pleinen. Bewandel de romantische straatjes en bekijk de kerk van S.Fransisco en het karakteristieke Plaza Mayor, dat omgeven is door prachtige paleizen. Vanaf de dakterrassen van die paleizen, ooit bewoond door suikerbaronnen, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Breng zeker ook een bezoek aan de beroemde Canchanchara-bar, waar u een lokale cocktail met honing en rum kunt drinken. (reisafstand ca. 85 km)

dag 9: Trinidad

Op deze dag kunt u Trinidad en haar omgeving verder verkennen. Een van de interessante bezienswaardigheden van de regio is de Vallei van de Suikermolens. De vallei heeft ongeveer 70 oude suikermolens, die eraan herinneren dat suiker erg belangrijk is geweest voor de Cubaanse economie. Er rijdt een oude stoomtrein door dit gebied, waarmee u een tochtje kunt maken. Een bijzondere plaats is de Iznaga-plantage bij Manaca. Iznaga was een slavenhandelaar die later veel geld verdiende met de suikerhandel. Omstreeks 1840 leefden hier ongeveer 350 slaven. De slavenhutten, de barracanos, staan er nog. Er is ook een 45 meter hoge toren, die onder andere bedoeld was om de slaven in de gaten te houden. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. In het woonhuis, dat mooi is opgeknapt, is nu een restaurant gevestigd. Op het terras kunt u heerlijk zitten. Er zijn in Trinidad meerdere muziekhuizen, casas de la trova, van wereldklasse. Hier komt u gemakkelijk in contact met de bevolking. En na een mojito of cuba libre zult u snel in de verleiding komen om een paar salsapasjes te wagen. Elke nacht verandert de straat naast de kerk op het Plaza Mayor in een van Cuba's drukste dansvloeren.

dag 10: Trinidad – Sancti Spíritus – Camagüey

U gaat vanuit Trinidad op weg naar Sancti Spíritus, een charmante koloniale stad aan de Yayabo-rivier. Ondanks dat de stad een rijk koloniaal erfgoed heeft, vergelijkbaar met Cienfuegos en Trinidad, komen er maar weinig toeristen naar deze stad. De stad ligt wat ‘verloren’ in een uitgestrekt landbouwgebied. De koloniale geschiedenis komt tot uiting in de gebouwen en de sfeer. Hier vindt u prachtige koloniale architectuur en een labyrint van nauwe straatjes. Het is alsof u terug bent gegaan in de tijd! Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de tweehonderd jaar oude terracotta Yayabo-brug, die het nieuwe deel van de stad met het oude koloniale centrum verbindt. Ook de pittoreske huizen aan de Calle El Llano zijn een bezoek meer dan waard. Op slechts een paar kilometer van de stad vindt u Presa Zaza, het grootste meer van Cuba. Hier kunt u bijvoorbeeld gaan lunchen. Vervolgens rijdt u verder naar Camagüey, waar u een nacht verblijft. Kenmerkend voor deze stad zijn de witgepleisterde koloniale gebouwen en barokke kerken. Hét symbool van de stad is een regenton, de ‘tinajón’. Deze tonnen zijn overal in de stad te vinden. (reisafstand ca. 335 km)

dag 11: Camagüey – Santa Lucía

U verlaat Camagüey en rijdt richting de Golf van Mexico naar Santa Lucía, waar u twee nachten verblijft. Uw hotel ligt bij het witte strand met palmbomen, tussen weelderige tuinen en met uitzicht op de turquoise zee. Een van de grootste koraalriffen ter wereld ligt voor de kust van Santa Lucía. Het witte zandstrand is bijna 20 kilometer lang en rustig. Het is heerlijk om even bij te komen en te gaan zwemmen, en om de zonsondergang te bewonderen vanuit uw luie stoel. (reisafstand ca. 115 km)

dag 12: Santa Lucía

Op deze dag kunt u Santa Lucía en de omgeving van dit stadje verkennen. U kunt bijvoorbeeld flamingo’s kijken. Deze vogels zijn te zien in en bij de lagunes en zoutmoerassen aan de kuststrook. De Bahía de Nuevitas is een lagune met honderden felroze flamingo's, die hier het hele jaar door verblijven. Lokale bezienswaardigheden zijn onder de ruïnes van het S.Hilario-fort en de Colón-vuurtoren, een van de oudste nog werkende vuurtorens in het land. Bij het hotel kunt u verschillende excursies boeken.

dag 13: Santa Lucía – Remedios

U rijdt op deze dag van Santa Lucía naar Remedios, ook wel S.Juan de los Remedios genoemd, waar u een nacht verblijft. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de het nationale park Caguanes, dat aan de kust ligt. In de park kunt u een wandeling maken en genieten van meer dan 100 verschillende kleurrijke vogelsoorten. In het park zijn meerdere grotten die u kunt bezoeken. U rijdt verder naar Remedios. Deze stad is de bakermat van ‘parrandas’, misschien wel het grootste en oudste traditionele feest in de Caribische regio. Dit uitbundige straatfeest, dat in december worden gevierd, bestaat al sinds de 18e eeuw. Er is in Remedios zelfs een museum over dit eeuwenoude feest. (reisafstand ca. 330 km)

dag 14: Remedios – Santa Clara – Varadero

U rijdt op deze dag van Remedios via Santa Clara naar het idyllische Varadero, waar u een nacht verblijft. In Santa Clara zijn de laatste zware gevechten gevoerd tijdens de revolutie. U kunt hier het mausoleum van Che Guevara bezoeken. Zijn gebeente werd hier in 1997 bijgezet, nadat het werd gerepatrieerd uit Bolivia. Ook kunt u het monument van El Tren Blindado, de gepantserde trein, bekijken. In december 1958 vochten de troepen van Che hier een beslissende slag met de manschappen van dictator Fulgencio Batista. Deze dictator stuurde een gepantserde trein (‘tren blindado’) naar Santa Clara om zijn troepen te ondersteunen. De trein werd vlak bij het station met een bulldozer gestopt, en de overwinning van Che was een feit. Vijf wagons van de toen overmeesterde gepantserde trein staan nog steeds bij het stuk spoorlijn waar de gevechten plaatsvonden. Bij aankomst in Varadero kunt u genieten van de prachtige witte stranden met palmbomen en de blauwe zee. Door de ligging van Varadero, op een smal schiereiland, wordt de stad constant door tropische winden gekoeld. Bij het hotel levert u de huurauto weer in. (reisafstand ca. 270 km)

dag 15: Varadero – Havana – Amsterdam

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Havana gebracht. (reisafstand ca. 170 km)

dag 16: Aankomst Amsterdam

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis heeft een standaard vlucht van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste klasse*. U kunt ook vliegen met andere airlines, zoals Air Europa (goedkopere vlucht met overstap). Daarnaast kunt u vertrekken vanaf andere luchthaven. Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van de KLM voor deze vlucht.

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto in de categorie medium (automatic) MG5 (of gelijkwaardig) met airconditioning inbegrepen. De bestuurder van de auto moet in ieder geval 21 jaar zijn, en in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Gps- of satellietconnecties zijn niet toegestaan in Cuba. Dit geldt ook voor mobiele telefoons met gps. Voor het betalen van de verplichte borg moet u een creditcard hebben. Wij gaan er van uit dat u bekend bent met de huurvoorwaarden als u deze reis boekt.

Hotels en casas particulares

We hebben voor u sfeervolle toeristenklasse- of middenklassehotels geselecteerd. De hotels liggen voornamelijk in de stadscentra. In Cuba zijn de meeste hotels eenvoudiger dan u van bijvoorbeeld Europese bestemmingen gewend bent. Het eventuele gebrek aan comfort wordt meer dan goedgemaakt door de bijzondere ervaring! Alle kamers beschikken over een badkamer met een toilet en een douche of een bad. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Casas particulares
Casas particulares zijn accommodaties bij de Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. Een verblijf hier is dé manier om in contact te komen met de Cubanen. Het loont dan ook om een woordenboek mee te nemen als u geen Spaans spreekt. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met een toilet en een bad en/of douche. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Als u dat wilt, is het vaak mogelijk om samen (tegen betaling) met de familie een Cubaanse maaltijd te nuttigen. Dit kunt u ter plekke regelen. Uw verblijf in de casas particulares is een unieke ervaring, waardoor u het echte Cuba en de gastvrijheid van de Cubanen ervaart!

  Ervaringen over deze reis

  Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

  Ervaringen over deze reis

  Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
  Reisverhalen van reizigers
  Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
  Inclusief
  Vlucht Amsterdam – Havana en vice versa met KLM in de laagste boekingsklasse.
  Luchthavenbelastingen en heffingen.
  Ruimbagage.
  11 dagen vervoer in een huurauto klasse medium, met airconditioning en een ongelimiteerd aantal kilometers.
  Transfer luchthaven Havana – hotel
  Transfer hotel Varadero - luchthaven Havana
  Transfer hotel Varadero – luchthaven Havana.
  10 nachten verblijf in toeristenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of een douche en een toilet.
  4 nachten verblijf bij families thuis in 2-persoonskamers met een bad of een douche en een toilet.
  Verzorging op basis van logies en ontbijt
  All inclusive verblijf in Varadero en Santa Lucía.
  Informatiepakket en routekaart.
  Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
  100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.

  Verlengingsmogelijkheden

  U kunt uw reis verlengen aan het strand van de Caribische Zee in Varadero. Hieronder vindt u informatie over verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

  Verlenging Varadero
  Varadero heeft een van de mooiste stranden ter wereld! De stad ligt op een schiereiland dat zich ver in de kalme wateren van Atlantische Oceaan uitstrekt. Door de ligging waait er constant een aangename tropische wind. De fantastische stranden en het helder blauwe zeewater maken van deze badplaats een waar paradijs.

  Gran Memories in Varadero, Cuba
  Hotel Grand Memories Varadero - Varadero
  Reisduur: 0 nachten
  v.a. € 80 p.p.
  Dit hotel ligt direct aan het strand en op 13 kilometer van het centrum van Varadero. Het hotel beschikt over diverse winkeltjes, een kapper, diverse restaurants en bars, een snackbar, twee zwembaden en een wellness. U kunt heerlijk ontspannen aan het zwembad met op de achtergrond de klanken van de Buena Vista Social Club. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een telefoon, een tv, een kluisje, een minibar, een balkon of een terras en een badkamer met bad, een toilet en een föhn.

  Bekijk de website van Hotel Gran Memories