050 - 3 123 123
Informatie over 't coronavirus en uw SRC-reis
Reis veilig en verantwoord met 't coronaprotocol
U bent hier: Home | Portugal | De Algarve

Cultuur en natuur in Zuid-Portugal

Reisleider Jurriaan:
‘In het zuiden van Portugal kunt u genieten van het heerlijke buitenleven: zwemmen in zee, wandelen langs de grillige kustlijn en genieten van een hapje met een drankje op een terras. Maar de Algarve heeft zoveel meer te bieden dan zon en strand! En dat laat ik u graag zien tijdens deze nieuwe cultuurvakantie.

U ontdekt in het onaangetaste, schitterende achterland van de Algarve verstilde dorpjes, waar de tijd tot rust is gekomen en de gastvrijheid hoog is. Schaapherders lopen met hun kuddes in de ongerepte natuur tussen oeroude olijfbomen en langs de weg komt u een boer tegen die op een ezel langzaam voorbij kuiert. Langs de kust geniet u van eenvoudige vissersplaatjes en prachtige kliffen die hoog oprijzen uit zee en tijdens een boottocht door het wetland van natuurpark Ria Formosa bewondert u talloze vogels. Zelfs dolfijnen zwemmen hier graag!

Deze cultuurvakantie is ook een ontmoeting met het verleden: van de Romeinse en Arabische overheersing tot de ontdekkingsreizen die vanuit de Algarve werden opgezet. Dit ontdekt u in de vele mooie kerken, kloosters, musea en imposante kastelen met prachtige vergezichten. De heerlijke Portugese keuken ervaart u tijdens ons bezoek aan een olijfoliefabriek en een wijnlandgoed. In de vrije uurtjes kunt u ook nog eens genieten van heerlijke lunches met geroosterde sardientjes en zoete aardappelen. Gaat u met mij mee om de rijkdom van deze heerlijke Zuid-Portugese regio te ontdekken?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
2 middenklassehotels
7x ontbijt en 6x diner
wijnproeverij op quinta
bezoek olijfoliefabriek
boottocht met gids door Ria Formosa
rondleiding door het theater van Faro
natuurwandeling
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Lagos, Silves en Sagres
Tavira en Alcoutim
natuurpark Ria Formosa
Cabo de São Vicente
Monchique
Romeinse villa van Milreu
paleis van Estói
Loulé en Cacela Velha
Teatro Lethes in Faro
zoutpannen bij Castro Marim
SRC-reisleider Jurriaan
SRC-reisleider sinds 2013
Deze nieuwe reis zit vol bijzondere excursies: een wijnproeverij, een rondleiding door een olijfoliefabriek, door het mooiste theater van Faro en door een zoutwingebied en een boottocht door een wetland!
Ontmoet onze beste reisleiders in Portugal
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleider Jurriaan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht naar Faro en transfer naar Lagos
Stadswandeling Lagos, Moors Silves en wijnproeverij
Bezoek museum van de Zeevaartschool in Sagres, kliffen van Cabo de São Vicente en bronnen in Monchique
Paleis van Estói, boottocht door Ria Formosa, olijfoliefabriek en naar Tavira
Bezoek Loulé en Faro met vrije tijd en rondleiding door Teatro Lethes
Stadswandeling Tavira en bezoek Alcoutim aan de Guadiana-rivier
Bezoek piepklein Cacela Velha, kasteel Castro Marim en rondleiding langs de zoutpannen.
Terugvlucht van Faro naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Faro

We vliegen naar Portugal. Na aankomst op de luchthaven van Faro rijden we in westelijke richting naar ons hotel in Lagos. Hier verblijven we de eerste drie nachten van deze vakantie. (ca. 90 km)

dag 2: Lagos, Silves en wijnproeverij

We beginnen de dag met een verkenning van de stad, waar we verblijven. Tijdens onze rondwandeling door Lagos zien we de stevige muren van het 17e-eeuwse fort Ponta de Bandeira, de kerk en het plein waar vroeger slaven werden verhandeld. We bezoeken het kleine historische museum Formosinho om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van deze plaats en regio. Daarna rijden we naar Silves en bekijken we in het Moorse kasteel twee enorme waterreservoirs. In de middags krijgen we een rondleiding over een quinta, een landgoed met wijnbouw. Uiteraard proeven we hier de opbrengst van het land! (ca. 100 km)

dag 3: De westkust van de Algarve

De steden Lagos en Sagres hebben beide een rijke maritieme geschiedenis: in Sagres stichtte Hendrik de Zeevaarder zijn zeevaartschool en vanuit Lagos ontdekten zijn zeelieden nieuwe werelden. Daarom bezoeken we in Sagres het museum van deze zeevaartschool van Hendrik de Zeevaarder. Via de imponerende kliffen van Cabo de São Vicente rijden we langs de Atlantische kust het binnenland in. Daar bezoeken we het pittoreske stadje Monchique, dat omgeven wordt door de bergen van de Serra de Monchique en bekend staat om haar warme zwavelbronnen met geneeskrachtige water. Vervolgens keren we terug naar Lagos. (ca. 200 km)

dag 4: Paleis van Estói, Ria Formosa en olijfolie

We laten Lagos achter ons en gaan oostwaarts. In Estói bezoeken we het prachtige paleis van de hertogen van Carvalhal met een rijk interieur en een imposante trappartij aan de buitenzijde. Ook zien we de ruïnes van de Romeinse villa van Milreu. Daarna gaan we naar het kustplaatsje Olhão. Hier stappen we op de boot om samen met een gids het natuurpark Ria Formosa te bezoeken. Er leven veel verschillende vogelsoorten en wellicht spot u zelfs dolfijnen! We sluiten de dag af met een bezoek aan een olijfoliefabriek in de regio. Hier krijgen we een rondleiding. Na de proeverij gaan we naar ons hotel in de kustplaats Tavira, waar we vier nachten verblijven. (ca. 150 km)

dag 5: Loulé en Faro

In de ochtend wandelen we door het sfeervolle Loulé en bekijken de overdekte markthal uit de 18e eeuw. Hier vindt u de heerlijkste regionale producten zoals olijven en kazen. Voor fijnproevers zijn er heerlijke taartjes te koop. We bezoeken het kasteel met museum. ’s Middags gaan we naar Faro, waar we door de gezellige straatjes wandelen. Aansluitend heeft u vrije tijd om uw eigen plan te trekken. Aan het eind van de middag komen we weer samen bij Teatro Lethes, voor een rondleiding door dit prachtige oude theater. (ca. 100 km)

dag 6: Tavira en Alcoutim

De rivier Gilão stroomt dwars door het gezellige Tavira. We wandelen heerlijk door een wirwar van smalle straatjes langs witte huizen en zien diverse kerken en gezellige pleinen. We bezoeken het gemeentelijk museum en het kasteel. Wie wil kan ook het islamitisch museum bezoeken om nog meer te weten te komen over de invloed van de Moren op dit gebied. In de middag verkennen we het gebied van de Guadiana-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Portugal en Spanje. In het idyllische dorpje Alcoutim, dat aan de Guadiana-rivier ligt, bezoeken we het kasteel en genieten we van een mooi uitzicht. (ca. 160 km)

dag 7: Authentieke plaatsjes en zoutpannen

Als eerste bezoeken we vandaag Cacela Velha. Dit piepkleine pittoreske dorpje ligt aan de zeekant en is voor veel insiders een van de mooiste authentieke plekjes van de Algarve. De ontspannen rit gaat verder naar Castro Marim, waar we het kasteel bezoeken. Bij helder weer kunt u aan de overkant van de Guadiana-rivier het Spaanse Ayamonte zien liggen. In de omgeving van Castro Marim wordt zout gewonnen. Daarom bezoeken we de zoutpannen en geeft een plaatselijke gids ons uitleg over de winning ervan. Neemt u een zakje gewonnen zout mee om thuis te gebruiken? (ca. 70 km)

dag 8: Faro – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Faro voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 50 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Faro17:00 - 19:05 uur
Faro - Amsterdam09:50 - 13:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Verblijf

U verblijft in middenklassehotels, die over een lift en gratis wifi beschikken. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal voor deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Vila Galé Lagos in Portugal
Hotel Vila Galé Lagos - Lagos
Het 4-sterrenresort Vila Galé Lagos ligt aan het zandstrand Meia, op 5 minuten rijden van de jachthaven van Lagos. Het resort beschikt over een spa- en wellnesscentrum met een fitnessruimte, een sauna, een stoombad en een massageruimte (tegen betaling). Behalve een binnenzwembad vindt u in de tuin van 1.200 m² tevens een groot buitenzwembad. Alle kamers met airconditioning zijn voorzien van moderne audiovisuele apparatuur.

Bekijk de website van hotel Vila Galé Lagos
Vila Galé, Portugal
Hotel Vila Galé Albacora - Tavira
Hotel Vila Galé ligt op een prachtige locatie in het natuurpark Ria Formosa. Het strand is vlakbij! Wilt u naar het centrum van Tavira? Dan kunt u gebruikmaken van de pendelbus van het hotel. De kamers, getransformeerde voormalige visserhuisjes, bevinden zich op de begane grond en hebben allemaal een patio waar u heerlijk kunt genieten van het mooie weer.

Bekijk de website van Vila Galé Albacora

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd