050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief
U bent hier: Home | Griekenland | De Cycladen

Prachtige eilanden vol boeiende mythes

Reisleidster Jessy:
‘Op de Cycladen ziet u alles waar Griekenland om bekendstaat: witgeschilderde huizen met blauwe pergola’s waar de knalroze bougainville tegenop klimt, kleine straatjes geplaveid met platte grijsbruine stenen en witte kerkjes met blauwe koepeltjes. En al dit moois wordt beschenen door het oogverblindende licht van de Griekse zon. De eilanden van de Cycladen zijn schitterend!

De cirkel-eilanden liggen in de azuurblauwe Egeïsche Zee die al sinds de tijd van de oude Grieken druk bevaren werd. Tijdens deze schitterende reis langs het kunstenaarseiland Paros, het statige Naxos, het kosmopolitische Mykonos en het heilige eiland Delos ontdekt u de nalatenschap van oude beschavingen. U maakt kennis met de prachtige marmeren idolen van de Cycladische beschaving, ziet de uitgestrekte opgravingen van Delos, bezoekt Venetiaanse burchten, bekijkt kourosbeelden uit de archaïsche tijd en bewondert mooie Byzantijnse kerken.

Maar u ontdekt ook het hedendaagse Griekenland. Zo bezoekt u op Paros een biologische boerderij, waar de enthousiaste boer vertelt over zijn land en u laat proeven van de wijn en andere lekkere streekproducten. Ook is er voldoende tijd om op een terrasje aan de haven te genieten van een mooie zonsondergang met een glas ouzo in de hand. De Cycladen zullen u betoveren!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
ferry Piraeus – Paros en vice versa
overige bootovertochten
middenklassehotels
5 overnachtingen Paros
2 overnachtingen Athene
7x ontbijt en 7x diner
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Paros en Antiparos
kosmopolitisch Mykonos
opgraving mythisch Delos
eilandtocht vruchtbaar Naxos
Ekatontapyliani-kerk
archeologisch museum Parikia
Parikia en Léfkes
biologische boerderij op Paros
optionele excursie Santorini
SRC-reisleidster Jessy
SRC-reisleidster sinds 2017
Ons familiehotel op Paros is de perfecte uitvalsbasis voor een verkenning van de mooiste eilanden van Griekenland, de idyllische Cycladen.
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
Reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Athene
Naar Paros en bezoek Ekatontapyliani-kerk in Parikia
Bezoek aan buureiland Naxos: de tempel van Demeter, Chalkis en Chora
Vrije dag: optionele excursie vulkanisch Santorini
Opgraving op Delos en stadswandeling Mykonos
Bezoek archeologisch museum Parikia, idyllisch Antiparos en bezoek biologische boerderij
Afscheid van Paros en ferryovertocht naar Athene
Vlucht Athene – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Athene

We vliegen naar de Griekse hoofdstad. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel gebracht, dat centraal in Athene ligt. (ca. 30 km)

dag 2: Naar Paros en verkenning Parikia

Vroeg in de ochtend varen we in circa 4 uur naar Paros. De geuren van fruitbomen, tijm en olijfboomgaarden op dit geliefde eiland prikkelen de zintuigen! Het witte marmer van Paros is het beste ter wereld en bracht het eiland veel welvaart. Na aankomst worden we naar ons hotel in de hoofdstad Parikia gebracht, waar we vijf nachten verblijven. Na wat vrije tijd wandelen we aan het einde van de middag naar het centrum van Parikia. De oude stad van Parikia wordt gekenmerkt door smalle straatjes en typisch Cycladische architectuur. In het centrum zien we het Kastro, dat wordt omringd door oude kerkjes. We bezichtigen de Byzantijnse Ekatontapylianí, de fraaie kerk van de honderd deuren. (ca. 15 km)

dag 3: Vruchtbaar buureiland Naxos

We varen in een half uur naar Naxos, het grootste en meest vruchtbare eiland van de Cycladen. Het eiland ligt in het hart van de Egeïsche Zee. We komen aan in de oude stad Chora, waar we de Portara op het eilandje Palátia zien. Deze onvoltooide marmeren poort, het meest karakteristieke monument van het eiland, zou de toegang worden tot de tempel van Apollo. Tijdens een rondrit over het eiland zien we onder andere de overblijfselen van de tempel van Demeter in Sagri. Hierna rijden we naar de vroegere hoofdstad Chalkis. In deze stad, die tussen olijf- en citrusbomen ligt, bekijken we oude huizen en Byzantijnse kerken. In Mélanes wandelen we naar enkele kourosbeelden uit de 6e eeuw voor Christus, die zijn achtergelaten in oude marmergroeves. Aan het einde van de middag nemen we de boot terug naar Paros. (ca. 60 km)

dag 4: Vrije dag of optionele excursie Santorini

De dag is ter vrije besteding. U kunt een optionele excursie maken naar het vulkanische eiland Santorini (kosten niet inbegrepen). U vertrekt dan vroeg en vaart in een kleine drie uur naar Santorini, waar u in de loop van de ochtend aankomt. Dit eiland, dat door diverse vulkaanuitbarstingen is gevormd, is een van de populairste bestemmingen van Griekenland. Er wordt wel gedacht dat Santorini het mythische Atlantis is. U bezoekt Akrotíri, het verloren Atlantis, waar u de restanten ziet van deze Minoïsche stad, die in 1500 voor Christus werd verwoest door een vulkaanuitbarsting. Aansluitend brengt u een bezoek aan Firá, de hoofdstad van het eiland. U geniet van de schoonheid van het stadje, waarin veel witte koepelkerkjes met karakteristieke blauwe daken en grotwoningen te vinden zijn. Aan het einde van de middag vaart u terug naar Paros.

dag 5: Bijzonder Delos en kosmopolitisch Mykonos

We varen in ruim een uur naar het kleine eiland Delos, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het Middellandse Zeegebied. Toen Leto door Hera, de wraaklustige vrouw van Zeus, werd verbannen van de aarde, vond ze rust op Delos. Hier schonk ze het leven aan Artemis en Apollo. We bezoeken het heiligdom van Apollo en bekijken de resten van het antieke theater. Het beroemde leeuwenterras is erg bijzonder. Hier staan imposante marmeren leeuwen uit de 7e eeuw voor Christus die het heilige meer bewaken. Daarna varen we in een half uur naar het nabijgelegen Mykonos. Tijdens een wandeling zien we de hoogtepunten van de karakteristieke plaats Chora, zoals de kunstenaarswijk klein Venetië en de beroemde Paraportianí-kerk, een prachtig voorbeeld van de typisch Cycladische architectuur. Aan het einde van de middag keren we terug naar Paros. (ca. 20 km)

dag 6: Idyllisch Antiparos en bezoek biologische boerderij

In Parikia bezoeken we het archeologische museum, waar we onder andere een fragment van de kroniek van Paros zien. In de loop van de ochtend varen we in circa een kwartiertje naar het kleine buureiland Antiparos. Het idyllische eiland is geliefd vanwege haar typische Cycladische schoonheid. Witte huisjes, geplaveide straatjes en bloemrijke tuinen springen in het oog. U heeft tijd om de hoofdstad te verkennen. U kunt de oude Kastro bekijken of een duik nemen in de zee vanaf een van de strandjes. Terug op Paros bezoeken we een biologische boerderij met ambachtelijke producten. De enthousiaste, jonge Griekse boer vertelt ons over zijn land, zijn producten en zijn filosofie. We proeven zijn zelf geproduceerde wijn en natuurlijk kunt u andere lekkere Griekse producten proeven en kopen. Via het schitterend gelegen Léfkes rijden we terug naar ons hotel. Léfkes wordt door velen als het mooiste plaatsje van Paros beschouwd. We zien hier tegen de groene heuvels gebouwde kleine huisjes, mooie oude kerken en ruïnes van windmolens. (ca. 40 km)

dag 7: Afscheid van Paros

We nemen afscheid van Paros en varen naar Athene, waar we in de loop van de middag aankomen. De rest van de middag is ter vrije besteding. Ons hotel staat in Athene. (ca. 15 km)

dag 8: Athene – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Athene gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Santorini, Griekenland
Vulkanisch Santorini
Bezoek het mythische Atlantis
Duur: circa 12 uur (inclusief transfers en ferryovertochten)
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: circa € 72,- per persoon. Dit is exclusief de entree voor Akrotiri à € 12,- per persoon en de eventuele verplichte gidskosten.
(U dient zich voor aanvang van de reis via uw online boeking aan te melden voor deze excursie. De betaling vindt ter plekke plaats.)
kosten: € ,00 per persoon
Op deze vrije dag kunt u een optionele excursie maken naar vulkanisch Santorini. U vertrekt dan vroeg en vaart in bijna drie uur naar Santorini, waar u in de loop van de ochtend aankomt. Dit eiland, dat door diverse vulkaanuitbarstingen is gevormd, is een van de populairste bestemmingen van Griekenland. Er wordt wel gedacht dat Santorini het mythische Atlantis is. U bezoekt Akrotíri, ‘het verloren Atlantis’, waar u de restanten ziet van deze Minoïsche stad, die in 1500 voor Christus werd verwoest door een vulkaanuitbarsting. Aansluitend brengt u een bezoek aan Firá, de hoofdstad van het eiland. U geniet van de schoonheid van het stadje, waarin veel witte koepelkerkjes met karakteristieke blauwe daken en grotwoningen te vinden zijn. Aan het einde van de middag vaart u terug naar Paros.

NB Als het minimumaantal deelnemers niet wordt gehaald, kan er voor circa € 65 per persoon alsnog een excursie naar Santorini aangeboden worden. Op Santorini bezoekt u in dat geval Oia en Fira. Het programma op Santorini is niet exclusief in SRC-gezelschap en staat niet onder begeleiding van uw eigen reisleider. De begeleiding is meertalig, waaronder Engelssprekend.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Athene15:45 - 20:00 uur
Athene - Amsterdam21:45 - 00:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels met gratis wifi. Niet in alle hotels is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal voor deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Ilissos
Hotel Ilissos - Athene
Dit comfortabele hotel ligt centraal: op ongeveer 20 minuten wandelen van de Akropolis. U loopt in dezelfde tijd naar de smalle straatjes en knusse tavernes van de oude wijk Plaka. Met het openbaar vervoer reist u gemakkelijk naar alle bezienswaardigheden. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht over de stad en in de ruime lobby kunt u in de bar lekkere cocktails bestellen. De standaardkamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een minibar, een kluisje, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met een bad of douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Ilissos
Hotel Eri Paros
Hotel Eri - Paros
Dit kleinschalige familiehotel bevindt zich in een landelijke, bergachtige omgeving op Paros. Het dichtstbijzijnde strand ligt op slechts 300 meter van het hotel, en de haven van Parikia ligt op 800 meter. Het hotel beschikt onder andere over een prachtige tuin en een zwembad met ligbedden. De standaardkamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een koelkastje, een kluis, airconditioning, een balkon en een badkamer met een bad en/of douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Eri Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ook als groep hadden we het heel gezellig, gestimuleerd door het prachtige (eet)- terras van het hotel. Het hotel was zeer aangenaam.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dhr. J. Bangert
Door de staking in Athene van het personeel van de veerboot moest er een aangepast programma komen: een extra dag in Athene werd super opgevangen door Jessy en SRC. Ze bedachten snel mooie dingen en extra excursies. Ook het plaatselijke bureau heeft er voor gezorgd dat ondanks de veranderingen er extra dingen gekomen zijn. Een extra was een prachtig 4-sterren luxehotel. Ik heb een prachtreis gehad. Voor mij was het de eerste keer alleen op reis, maar ik heb me geen moment alleen gevoeld. Ook zeker omdat de reisleidster Jessy oog voor iedereen had, en heel veel informatie gegeven heeft.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevr. C. Schomaker
Claudia is een topreisleidster. Voor elke eiland kregen we een kaartje met daarop de plaatsen die we aandeden. Erg prettig dat we vijf volle dagen op Paros waren en zo verschillende eilanden aandeden. Hotel Eri op Paros is een leuk hotel, klein opgezet, een gezellig familiebedrijf en zeer gastvrij.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Marianne Oostrum - in ’t Veld
Het was een gezellige reis met een aantal hoogtepunten. Een mooie kennismaking met de Cycladen. Een geweldige reisleidster die vanaf de aankomst in Athene altijd voor ons klaarstond.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 10
J. Smetsers
De Cycladen was een schitterende reis met een hele goede reisleidster.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
H. MachielseReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met 4 nachten op het eiland Paros of met 2 nachten in Athene. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Beide opties zijn op basis van logies en ontbijt en inclusief transfers en toeristenbelasting. De verlenging op Paros begint op dag 7 van de rondreis. De hierdoor gemiste overnachting in Athene vindt na het verblijf op Paros alsnog plaats. Deze verlenging is niet online boekbaar. Neemt u voor meer informatie contact op via telefoonnummer 050 - 3 123 123.

Paros
Parikia is de hoofdstad van Paros. Hier kunt u in alle rust bijkomen van alle indrukken van de reis. U kunt door de smalle straatjes slenteren en genieten van de gemoedelijke sfeer. Om de haven, die zich op 800 meter van het hotel bevindt, liggen kleine witte huisjes en traditionele windmolens. Aan het water vindt u ook tavernes, waar u kunt genieten van de heerlijke Griekse keuken. Vlak bij Parikia zijn mooie stranden, waar u een verfrissende duik kunt nemen.

Athene
Athene, de Griekse hoofdstad die haar naam dankt aan de godin van de wijsheid, heeft ontzettend veel te bieden. Tijdens deze verlenging kunt u de wereldberoemde Akropolis en de andere monumenten bezichtigen. Of slentert u liever door de smalle straatjes van de Plaka, de gezellige oude wijk met veel restaurants en barretjes? Een bezoek aan een van de musea die de stad rijk is, zoals het nationaal archeologisch museum of het Cycladenmuseum, is zeker de moeite waard.

Hotel Eri Paros
Hotel Eri - Paros
Reisduur: 5 nachten
v.a. € 250 p.p.
Dit kleinschalige familiehotel bevindt zich in een landelijke, bergachtige omgeving op Paros. Het dichtstbijzijnde strand ligt op slechts 300 meter van het hotel, en de haven van Parikia ligt op 800 meter. Het hotel beschikt onder andere over een prachtige tuin en een zwembad met ligbedden. De standaardkamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een koelkastje, een kluis, airconditioning, een balkon en een badkamer met een bad en/of douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Eri Hotel
Hotel Ilissos
Hotel Ilissos - Athene
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 120 p.p.
Dit comfortabele hotel ligt centraal: op ongeveer 20 minuten wandelen van de Akropolis. U loopt in dezelfde tijd naar de smalle straatjes en knusse tavernes van de oude wijk Plaka. Met het openbaar vervoer reist u gemakkelijk naar alle bezienswaardigheden. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht over de stad en in de ruime lobby kunt u in de bar lekkere cocktails bestellen. De standaardkamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een minibar, een kluisje, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met een bad of douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Ilissos