050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Toeren langs de mooiste kust van Noord-Italië

Reisleidster Rita:
‘Een imposante woeste kustlijn, prachtige mediterrane flora en vele schilderachtige dorpjes: de Italiaanse Rivièra is een van de mooiste kuststreken van Italië. Het bestaat geheel en al uit heuvels, die op spectaculaire wijze uit de zee oprijzen en overgaan in de hoge bergen van de Alpen en de Apennijnen. Van Frankrijk tot Toscane kunt u aan deze prachtige, smalle strook land aan de Ligurische Zee genieten van het mediterrane leven! De stralende zon zorgt ervoor dat alles uitbundig groeit. Waar u ook kijkt er is een overvloed aan kleuren, zowel in de natuur als op de gevels van de huizen in de lieflijke dorpjes.

De Cinque Terre, vijf naast elkaar gelegen pareltjes, zijn de beroemdste vissersdorpjes van deze streek. Hier kunt u heerlijk dwalen door de smalle straten en genieten van adembenemende uitzichten op de zee en op de kleurrijke huisjes die tegen de heuvels liggen aangeplakt. Natuurlijk bezoekt u ook het elegante Portofino, waar in de haven de jachten van de internationale jetset zijn gelegen. In de havenstad Genua wandelt u over de sfeervolle romantische begraafplaats Staglieno. In het historisch centrum ervaart u het contrast tussen adellijke paleizen met schitterende musea en middeleeuwse smalle steegjes en straatjes waar het heerlijk dwalen is. En vergeet hier niet in een van de vele restaurants de ‘echte’ Genuese pesto te proeven gemaakt van de basilicum uit het nabijgelegen Prà!

Aan de beroemde Bloemenrivièra wandelt u door de fleurige botanische tuinen van de Villa Hanbury en kunt u in het mondaine Menton flaneren over de boulevard. Dat het schilderachtige decor van de rivièra ook kunstenaars inspireerde ontdekt u tijdens een bezoek aan het Musée Chagall met de kleurrijke werken van deze in Rusland geboren kunstenaar. U besluit deze heerlijke vakantie in het charmante Nice dat tot 1860 in Italiaanse handen was. Kortom, deze cultuurvakantie is een en al genieten van paleizen, tuinen, schilderachtige stadjes, heerlijke boottochten en een overweldigende natuur! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede centraal gelegen toeristenklassehotels
7x ontbijt en 2x diner
boottocht Portovenere en Cinque Terre
boottocht Portofino
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Genua met begraafplaats Staglieno
San Remo, Savona en Albenga
Portovenere en Cinque Terre
Portofino en San Fruttuoso
Bloemenrivièra
Nice en Menton
villa en tuinen Hanbury
Musée Chagall in Cimiez
SRC-reisleidster Rita
SRC-reisleidster sinds 2000
Vanuit centraal gelegen hotels in Chiavari en San Remo verkent u de beroemde Italiaanse Rivièra!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleidster Rita
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Pisa en naar Chiavari
Boottocht Portovenere en Cinque Terre
Genua, begraafplaats Staglieno en historisch centrum
Mondain Portofino en San Fruttuoso
Savona, Albenga en naar San Remo
Rivièra dei Fiori, Villa Hanbury en Menton
Vrije dag met mogelijkheid tot walvisexcursie, middeleeuws San Remo, een fietstocht of Bordighera
Musée Chagall en kennismaking Nice, vrije tijd en vlucht Nice – Amsterdam
Net na middernacht aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Pisa

We vliegen naar Italië. Na aankomst op de luchthaven van Pisa worden we naar ons hotel in het middeleeuwse Chiavari gebracht. We verblijven de eerste vier nachten in dit pittoreske en levendige stadje om de Rivièra del Levante te verkennen. Op deze avond is het diner inclusief. (ca. 130 km)

dag 2: Portovenere en Cinque Terre

De vijf dorpjes van de Cinque Terre aan de kust van Ligurië vormen samen een van de bekendste bezienswaardigheden van Italië. Op deze dag verkennen we deze misschien wel mooiste kuststrook van Italië. We rijden naar de vloothaven La Spezia, waar we ons inschepen naar Portovenere: daar waar de godin Venus uit de zee zou zijn gerezen. Tijdens de boottocht varen we langs de robuuste rotskust van de Cinque Terre, waar de dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore als toevluchtsoorden tegen de rotsen aan zee liggen. De van oorsprong arme vissersdorpjes waren vroeger alleen per boot of te voet te bereiken. De traditionele ansjovisvangst wordt nog steeds bedreven en op de eeuwenoude trapsgewijze terrassen tegen de heuvels worden druiven, olijven en citroenen verbouwd. Bij enkele van deze schilderachtige dorpjes zullen we aan land gaan zodat u kunt struinen door de kleine straatjes langs de vrolijk gekleurde huizen. Op de kleine pleintjes langs de haventjes nodigen de terrassen uit voor een heerlijke Italiaanse lunch. In Monterosso nemen we de trein naar Levanto, waarvandaan de touringcar ons weer naar het hotel brengt. U kunt op deze avond dineren in een van de vele restaurants in Chiavari. (ca. 120 km)

dag 3: Genua, La Superba

De oude dame Genua ligt gevleid tegen de heuvels van Ligurië met haar voeten in zee. In de middeleeuwen was de havenstad net zo welvarend en machtig als Venetië. De grootsheid van deze maritieme stadsrepubliek is in loop der eeuwen vervaagd, maar in het historische stadshart herinneren vele palazzi aan vervlogen tijden. De hoogteverschillen en de pastelkleurige huizen zorgen voor een schilderachtig decor en in het labyrint van middeleeuwse steegjes (carruggi) en smalle pittoreske straatjes (creuze) is het heerlijk (ver)dwalen. We starten onze kennismaking met La Superba, de trotse, met een bezoek aan Staglieno, de indrukwekkende 19e-eeuwse begraafplaats van de stad. Hier wandelen we langs mooie graven van beroemde Genovese families versierd met veelal lieflijke engelen. In het historisch centrum van Genua dat terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zien we de zwart-wit gestreepte dom San Lorenzo en het statige Palazzo Ducale. Ook zien we het huis waar de ontdekkingsreiziger Columbus is geboren. Vervolgens kunt u deze fascinerende havenstad vol contrasten op eigen gelegenheid verder verkennen. Kiest u ervoor te zwerven door de middeleeuwse steegjes of brengt u een bezoek aan een van de elegante paleizen die interessante museumcollecties herbergen? (ca. 80 km)

dag 4: Mondain Portofino en San Fruttuoso

In Rapallo nemen we de boot naar Portofino. Dit oorspronkelijke vissersdorpje is nu een mondaine badplaats voor de jetset. Rijke industriëlen, filmsterren en modekoningen; allen bezochten Portofino met haar sfeervolle gekleurde huizen! De Romeinen gaven de naam Portus Delphini vanwege de grote hoeveelheid dolfijnen die vertoefden in de Ligurische Zee. Als u een beetje geluk heeft ziet u ze misschien ook! Vervolgens varen we naar het schitterende strand van San Fruttuoso, waar een eenzame abdij aan zee ligt. Er is gelegenheid aan tafel te gaan bij een van de restaurants en te genieten van de heerlijke Ligurische gerechten. Als de zee het toestaat varen we verder naar Camogli waar de touringcar op ons wacht en terugbrengt naar Chiavari. (ca. 20 km)

dag 5: Savona, Albenga en naar San Remo

We verlaten Chiavari en rijden naar het volgende hotel van deze reis gelegen in het centrum van San Remo. Hiervandaan kunnen we de komende dagen de Rivièra del Ponente ontdekken. Onderweg bezoeken we de havenstad Savona en zien we de kathedraal. Indien mogelijk brengen we een bezoek aan de Sixtijnse kapel van Savona, zo genoemd omdat de opdrachtgever dezelfde paus Sixtus is als die de gelijknamige kapel in Rome liet bouwen. Probeert u ook de chinotto, waar Savona bekend om is. Deze bittere citrusvrucht uit de chinottoboom is verwerkt in drankjes, verzorgingsproducten en parfum. In het charmante Albenga zien we in de machtige torens die het stadje rijk is duidelijk de romaanse invloeden. Aan het eind van de dag komen we aan in San Remo, een elegante badplaats, waar elk jaar het beroemde Italiaanse songfestival plaatsvindt. We verblijven hier drie nachten. Vanavond is het diner inbegrepen. (ca. 220 km)

dag 6: Rivièra dei Fiori, de Bloemenrivièra

We verkennen de fameuze Bloemenrivièra, beroemd om haar zwoele klimaat en haar weelderige tuinen. Zelfs in de winter bloeit de mimosa en bougainville! Uiteraard bezoeken we nabij Ventimiglia de beroemde Villa Hanbury met haar prachtige tuinen, die in 1867 zijn aangelegd door twee Engelse broers. Dank zij het gunstige klimaat zijn ze uitgegroeid tot prachtige botanische tuinen met planten uit de hele wereld. Vervolgens steken we de grens met Frankrijk over en rijden we naar de citroenenstad Menton, met een mooie boulevard en een kleurrijk historisch centrum. Liefhebbers worden na een welverdiende klim vanaf de Cimetière du Vieux Château beloond met een prachtig uitzicht.(ca. 70 km)

dag 7: Vrije dag

U kunt vandaag in alle rust genieten van de mooie Italiaanse kust. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het seizoen kunt u optioneel een walvisexcursie maken (kosten niet inbegrepen). Het is niet bij iedereen bekend, maar op de Middellandse Zee zijn regelmatig walvissen, gestreepte dolfijnen en vinvissen te vinden in de periode tussen half juni en half september. Of kiest u er voor te dwalen door de steegjes van het sfeervolle middeleeuwse centrum van San Remo, La Pigna? Ook kunt u een fiets huren en via de oude spoorbaan langs de zee fietsen of neemt u de trein naar Bordighera, met haar elegante gebouwen uit het fin de siècle?

dag 8: Chagall en Nice

We rijden via een mooie route langs La Turbie naar het Franse Nice, vanwaar we vanavond terug zullen vliegen. In Cimiez bezoeken we het beroemde Musée Chagall. De middag brengen we door in Nice. Door de jaren heen heeft Nice een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitgeoefend op de aristocratie en de jetset. ‘La Bella Nizza’, de belangrijkste stad aan de Côte d’Azur, was tot 1860 in Italiaanse handen. En dat ervaart u nog steeds in het temperament en karakter van de stad en haar bewoners. Het Italiaanse verleden manifesteert zich ook in de gebouwen met hun fraaie balkons en pastelkleurige gevels. Tijdens een wandeling door de nauwe straatjes van het oude centrum zien we de levendige bloemenmarkt, fraaie stadspaleizen en kerken. Helaas is er er aan deze heerlijke vakantie een einde gekomen. We worden in de avond naar de luchthaven van Nice gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 70 km)

NB Bij vertrek op 11 september vervalt het bezoek aan Musée Chagall in verband met een vroegere terugvlucht. Dientengevolge wordt deze reis dan ook een 8-daagse.

dag 9: Aankomst in Nederland

Net na middernacht komen we aan op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Pisa12:45 - 14:40 uur
Nice - Amsterdam22:15 - 00:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Dell'Orto
Hotel dell'Orto - Chiavari
Hotel dell’Orto ligt in het centrum van het sfeervolle stadje Chiavari met haar middeleeuwse sfeer en vele gezellige restaurantjes. Op zo’n 100 meter afstand van het hotel ligt één van de belangrijkste winkelstraten en in een kwartiertje wandelt u naar het haventje. Het hotel beschikt over een receptie, een lift, gratis wifi, een bar en een ontbijtrestaurant. In de nabije omgeving zijn verschillende restaurants. De sfeervol ingerichte kames zijn voorzien van een flatscreen-tv, airconditioning, een kluisje en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van
Hotel Marinella
Hotel Marinella - San Remo
Hotel Marinella ligt zeer centraal bij de jachthaven van San Remo. Binnen 5 minuten wandelt u naar het strand en het Teatro Ariston. Het restaurant ligt op enkele minuten lopen van het hotel en heeft een mooi uitzicht over zee. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een minibar, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn. In het hotel is een lift aanwezig.

Bekijk de website van Hotel Marinella

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De kust en de natuur van Liguria zijn schitterend. Prachtige Genova is een veelzijdige levendige stad, vol geschiedenis en modern - fantastische architectuur en kunst, grootse paleizen en pleinen maar ook gezellige promenade en mooie poort. Villa Hanbury en haar tuinen stralen schoonheid en aromaten uit. En Menton is een betoverend mooie stad die je niet meer wilt verlaten!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Wat een prachtige reis, vliegen naar Pisa en vanaf Nice (ook bezocht) weer terug; Italië en Frankrijk inéén!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.