Spectaculaire natuur en boeiende culturen

Reisleider Jurriaan van Kranendonk:
‘Op een kleine twee uur vliegen van de westkust van Afrika, ter hoogte van Senegal, liggen de Kaapverdische eilanden. Pas in de 15e eeuw werden de toen nog onbewoonde eilanden door Portugese zeevaarders op hun weg naar de koloniën ontdekt. Schepen op weg vanuit Europa naar alle windstreken meerden hier af voor verse voorraden water, gevogelte en fruit. De eilanden van de Groene Kaap bleven tot 1975 een Portugese kolonie. Nu is de archipel een zelfstandig land met Portugees als voertaal. De archipel bestaat uit tien eilanden, waarvan u tijdens deze nieuwe cultuurvakantie de vier mooiste verkent.

Door de mix van Portugese en Afrikaanse culturen heeft Kaapverdië een exotisch karakter. Het klimaat is tropisch en de bevolking verwelkomt gasten met een brede glimlach! De bezoeken aan de verschillende eilanden zijn door de rijke diversiteit afwisselend: ieder eiland heeft zijn eigen karakter. Zo kent São Vicente een droog, soms woestijnachtig landschap, terwijl het nabijgelegen Santo Antão groen en bergachtig is. Door de rijke vegetatie, overweldigende rotsformaties en pittoreske dorpjes is dit volgens velen het mooiste eiland van de archipel. Het veelzijdige Santiago is het meest Afrikaanse eiland. U ziet hier Cidade Velha, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uw bezoek aan de overblijfselen van dit 16e-eeuwse centrum van de wereldwijde slavenhandel is indrukwekkend!

Alhoewel alle eilanden een vulkanische oorsprong hebben, is Fogo, wat “vuur” betekent, het meest vulkanische eiland. Hier torent de machtige vulkaan Pico de Fogo boven alles en iedereen uit. U maakt hier een spectaculaire wandeling door een onherbergzaam landschap. Verder geniet u van de prachtige koloniale architectuur, kleurrijke markten en authentieke vissersplaatsjes. En de Kaapverdische lunch bij een familie thuis is een unieke ervaring! Kortom: een prachtig nieuw avontuur in ons reisaanbod, gaat u mee?'

Kaapverdië: een bijzondere belevenis
De Afrikaanse Kaapverdische eilanden zijn nog niet ontdekt door het (massa)toerisme. Deze ongereptheid maakt een bezoek aan de eilanden juist erg aantrekkelijk, maar dit betekent ook dat enige flexibiliteit gewenst is. De kwaliteit van de accommodaties waar u tijdens deze reis verblijft is goed, maar toch attenderen wij u er op dat de accommodaties eenvoudiger kunnen zijn dan u gewend bent tijdens onze reizen. Zo beschikt geen van de hotels over een lift en kan het voorkomen dat de stroom eens uitvalt. Een heel enkele keer zorgt dit ervoor dat er tijdelijk geen (warm) water beschikbaar is.

De (mini)bussen waarin u vervoerd wordt zijn van prima kwaliteit en worden goed onderhouden, maar zij beschikken niet over airconditioning en een geluidssysteem. De bagage wordt afwisselend in een trailer, op het dak of in de kofferruimte van de (mini)bus vervoerd. Ook de kwaliteit van de wegen op de Kaapverdische eilanden is anders dan wij gewend zijn. Er zijn geasfalteerde wegen op de eilanden, maar een groot deel van het wegennet bestaat nog uit gravelwegen. Houd er dus rekening mee dat de wegen niet altijd even goed zijn en dat dit soms tot oponthoud kan leiden.

Pluspunten
vluchten TAP
4 binnenlandse vluchten
ruimbagage
ferryovertochten
toeristenklassehotels
10x ontbijt, 5x lunch en 5x diner
lunch bij een lokale familie
verkenning vier eilanden
bezoek rumfabriek
wijnproeverij Chã
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
São Vicente en Santa Antão
culturele hoofdstad Mindelo
vulkanisch Fogo
werelderfgoed Cidade Velha
Calhau en Baia das Gatas
Monte Verde
uitkijkpunt Cova Crater
Ribeira Grande en Delgadin
klein Fontainhas
Ponta do Sol
groene vallei van Paúl
veelzijdig Santiago
Assomada en Tarrafal
nationaal park Serra Malagueta
Pico de Fogo
koloniaal São Felipe
Reisleider Jurriaan van Kranendonk
SRC-reisleider sinds 2013
Favoriete plek: Cidade Vehla
Door de mix van Portugese en Afrikaanse culturen heeft Kaapverdië een exotisch karakter. Het klimaat is tropisch en de bevolking verwelkomt u met een brede glimlach! Ga mee!
Ontmoet onze beste reisleiders in Kaapverdië
Reisleider Frits van Norden
Reisleider sinds 2006
Reisleidster Hilde Geelen
Reisleidster sinds 2000
Reisleider Jurriaan van Kranendonk
Reisleider sinds 2013
Reisleidster Marlies Korthof
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Qurina Dijkstra
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Lissabon – Santiago
Verkenning Santiago, het meest Afrikaanse eiland van Kaapverdië
Vlucht naar Mindelo en met de ferry naar Santo Antão
Verkenning van Santo Antão en met de ferry naar terug naar São Vicente
Eilandtour São Vicente en vrije tijd in Mindelo
Vulkanisch Fogo en São Felipe
Naar Fogo National Park
Beklimming Pico de Fogo en lunch bij de bevolking thuis
Vrije ochtend in São Felipe, en vlucht naar Santiago
Wandeling naar Cidade Velha
Afscheidsdiner in een restaurant en terugvlucht Santiago – Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Santiago

We vliegen van Amsterdam via Lissabon naar Santiago, het grootste eiland van Kaapverdië. Van fijne zandstranden tot machtige bergen, en van droge steppes tot vruchtbare valleien: het afwisselende Santiago heeft het allemaal! We verblijven twee nachten in de hoofdstad van het eiland, Praia. (ca. 10 km)

dag 2: Eilandtour Santiago

We verkennen Santiago, het meest Afrikaanse eiland van Kaapverdië. Via een mooie route door de bergen rijden we naar Assomada: stad van Amilcar Cabral, de vrijheidsstrijder van Kaapverdië en Guinee-Bissau. We wandelen door het koloniale centrum met veel in Portugese stijl opgetrokken gebouwen, en slenteren over de kleurrijke markt, waar het altijd een drukte van belang is. Na dit bezoek rijden we naar het nationaal park Serra Malagueta. Dit bergachtige gebied is door de enorm rijke flora en fauna een waar paradijs voor natuurliefhebbers en zeer aantrekkelijk voor wandelaars. Er komen verschillende endemische plant- en diersoorten voor. In het uiterste noorden van het eiland genieten we in vissersdorpje Tarrafal in een klein Kaapverdisch restaurant van een smakelijke lunch. In de gelijknamige baai is het fijne zand hagelwit, wordt het strand gesierd door palmbomen en is het water azuurblauw. Neemt u een verfrissende duik? Of maakt u een korte strandwandeling? Als de tijd het toelaat, bezoeken we een nabijgelegen gevangenkamp, dat in 1933 gebouwd werd door de Portugese dictator Salazar voor politieke gevangenen. Het herinnert aan de roerige geschiedenis van de archipel. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel. Deze avond genieten we van een gezamenlijk welkomstdiner in een typisch Kaapverdisch restaurant. (ca. 150 km)

dag 3: Mindelo en naar Santo Antão

We vliegen naar Mindelo op het eiland São Vicente. U heeft enkele uren de tijd om de meest swingende stad van Kaapverdië, die in een sikkelvormige baai ligt, te verkennen. De stad is het culturele centrum van Kaapverdië en heeft de grootste haven van het land. Door de opslag van grote hoeveelheden steenkool in de 19e eeuw werd Mindelo door scheepsvaarders van over de hele wereld aangedaan. Hierdoor ontstond er een multiculturele, levendige stad, met een grote aantrekkingskracht op schrijvers, kunstenaars en muzikanten. Nog steeds bruist de stad, met haar pastelkleurige huizen en gezellige cafeetjes. Wandel zeker over de Rua Libertadores d’Africa, ook wel de ziel van Mindelo genoemd. Hier springt het voormalige gouverneurspaleis in het oog. En neem ook een kijkje in de jachthaven, waar u zich aan de Franse rivièra waant, of op de vismarkt, waar het altijd een drukte van belang is. In de loop van de middag varen we met de ferry in een uur naar buureiland Santo Antão. Ons hotel staat aan het strand van Porto Novo. (ca. 25 km)

dag 4: Prachtig Santo Antão

Het groenste en vruchtbaarste eiland van de archipel, Santo Antão, is volgens velen ook het mooiste. Het bergachtige landschap, subtropische klimaat en de rijke vegetatie geven het eiland een compleet ander gezicht dan São Vicente. Hier wordt tropisch fruit, als papaja’s, mango’s, en ananassen, verbouwd. We rijden door het schitterende landschap via een kronkelende weg naar de Cova Crater. Bij goed weer wandelen we naar een uitkijkpunt, vanwaar we een mooi uitzicht hebben over de krater en de omringende groene valleien. Onderweg naar Ribeira Grande, de levendige hoofdstad van het eiland, reizen we via Delgadin, een smal stuk weg met zowel aan de linker- als de rechterkant zicht op ongelooflijk mooie rotspartijen. Ook zien we het piepkleine dorpje Fontainhas, dat in een werkelijk spectaculair landschap bovenop een klif lijkt te balanceren, en het aan zee gelegen Ponta do Sol met het fraaie geelgekleurde stadhuis. In de groenste vallei, Paúl, stoppen we voor de lunch. We brengen hier een bezoek aan een rumfabriek, waar de lokale rum grogue wordt geproduceerd. In de loop van de middag nemen we de ferry terug naar São Vicente, waar we twee nachten in het centrum van Mindelo verblijven. (ca. 100 km)

dag 5: Eilandtour São Vicente

Ondanks de vulkanische oorsprong is São Vicente een vrij vlak, droog eiland. We verkennen het noordoosten en bezoeken het vissersplaatsje Calhau, waar we de vissers aan het werk zien. Tijdens een panoramische rit langs de kust genieten we van mooie vergezichten. De blauwe oceaan, witte zandstranden en de zwartgekleurde bergen steken prachtig tegen elkaar af! In het kustplaatsje Baia das Gatas genieten we van een lekkere lunch. Liefhebbers kunnen ook een verfrissende duik nemen. Monte Verde is met 774 meter het hoogste punt van het eiland. De berg ligt in een beschermd natuurgebied en biedt een prachtig uitzicht over het eiland en Mindelo. Bij helder weer is maar liefst 80% van het circa 230 km2 grote eiland te overzien! In de middag heeft u de tijd om Mindelo verder te verkennen. Voor een prachtig uitzicht over de stad is de Torre de Belém de juiste plek! Hier in is ook een museum gevestigd. (ca. 60 km)

dag 6: Vulkanisch Fogo en São Felipe

Met een binnenlandse vlucht reizen we via Santiago naar Fogo, dat in het Portugees vuur betekent. Het eiland dankt zijn naam aan de 2.829 meter hoge vulkaan Pico de Fogo, die hier het landschap domineert. We reizen naar São Felipe aan de westkust van Fogo, waar we overnachten. Het pittoreske São Felipe is de grootste stad van Fogo en ligt aan de kust op hoge kliffen. Tijdens een stadswandeling door het historische centrum zien we in de charmante straten vele kleurrijke huisjes met soms rijk gedecoreerde façades. Ook bezichtigen we de prachtig blauwgekleurde Nossa Senhora de Conceição-kerk, een fraai voorbeeld van de koloniale architectuur, en het stadhuis. Tijdens ons bezoek aan een klein museum krijgen we inzicht in het leven tijdens de koloniale overheersing. De middag is ter vrije besteding. Gaat u naar een van de zwartgekleurde lavastranden in de omgeving? Het centrum van São Felipe ligt op 10 minuten lopen van het hotel, dus een ontspannen wandeling door de stad is ook zeker een aanrader! (ca. 15 km)

dag 7: Naar Fogo National Park

We reizen naar Fogo National Park, waar we overnachten in een op 1.700 meter gelegen eenvoudige accommodatie, midden in het nationale park. De omgeving is overweldigend en we maken tijdens de rit regelmatig een stop om het landschap te bewonderen. Op de vruchtbare hellingen van de vulkaan wordt koffie en wijn verbouwd. Tijdens een wijnproeverij proeven we de lekkere wijn Chã. (ca. 40 km)

dag 8: Wandeling Pico de Fogo

Vroeg in de ochtend maken we een spectaculaire wandeling naar de krater van de Pico de Fogo. De laatste eruptie van deze actieve vulkaan dateert uit 2014, en de beklimming is spectaculair! Een goede conditie en wandelschoenen zijn een must! Voor de minder getrainde wandelaars is er een alternatieve wandeling over de vlakke, gestolde lavavelden. Na afloop genieten we in Chã das Caldeiras van een typische Kaapverdische lunch bij een familie thuis. Daarna reizen we terug naar São Felipe voor de overnachting. (ca. 40 km)

NB
De beklimming van de vulkaan neemt ongeveer 4-5 uur in beslag. De alternatieve wandeling zal een stuk korter en eenvoudiger zijn. De precieze duur kan in overleg bepaald worden.

dag 9: Veelzijdig Santiago

Deze ochtend heeft u nog wat vrije tijd in São Felipe. Wandelt u nog een keer door de sfeervolle straten van het stadje of begint u de dag ontspannen met een boek bij het zwembad van ons hotel, met uitzicht over de oceaan? In de middag vliegen we terug naar Santiago, waar we nog twee nachten in de hoofdstad Praia verblijven. (ca. 10 km)

NB
Indien de vlucht naar Santiago in de ochtend is, heeft u vrije tijd in Santiago in plaats van in São Felipe. Ook hier kunt u bij het zwembad van het hotel ontspannen, de stad in wandelen of het strand bezoeken.

dag 10: Werelderfgoed Cidade Velha

Vanaf Calabaceira wandelen we naar Cidade Velha, voor een uitgebreid en indrukwekkend bezoek aan deze plaats. De wandeling gaat door een prachtige groene vallei met een rijke flora en fauna. We zien machtige baobabs en ook komt hier de prachtige ijsvogel voor! Cidade Velha was de eerste Europese koloniale nederzetting in de tropen. De stad vormde een belangrijk centrum voor de internationale maritieme handel tussen Afrika, de Kaap, Brazilië en de Caribbean. Rond de 16e eeuw was dit een van de grootste slavenmarkten ter wereld. Uit documentatie blijkt dat wereldberoemde ontdekkingsreizigers als Columbus en Vasco de Gama de plaats hebben aangedaan. Vandaag de dag zijn de oude stratenpatronen hier nog zichtbaar, en zijn onder andere de oudste koloniale kerk ter wereld, de koninklijke vesting en het Schandpaalplein behouden gebleven. (ca. 30 km)

NB
De wandeling heeft een lengte van circa 6 kilometer en duurt ongeveer 2,5 uur. De eerste 100 meter daalt u af, de vallei in, daarna is het een vlakke gemakkelijke wandeling.

dag 11: Santiago – Amsterdam

De dag is ter vrije besteding. Tot uw vertrek heeft u de beschikking over een dagkamer in het hotel. Deze avond genieten we onder het genot van livemuziek van een afscheidsdiner in een restaurant. Met de late transfer naar de luchthaven van Santiago voor de terugvlucht via Lissabon naar Nederland komt er een einde aan deze bijzonder reis. (ca. 10 km)

dag 12: Aankomst in Nederland

We landen vandaag op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
tap_portugal.png

Amsterdam - Lissabon13:45 - 15:50 uur
Lissabon - Praia20:50 - 23:05 uur
Praia - Lissabon02:00 - 07:00 uur
Lissabon - Amsterdam08:00 - 12:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels, die vrijwel allemaal over een zwembad beschikken en soms dicht bij een strand liggen. De eenvoudige, maar nette kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In alle hotels beschikken de kamers over airconditioning, met uitzondering van het eenvoudige hotel in Fogo National Park. Geen van de hotels beschikt over een lift.

De kwaliteit van de accommodaties waar u tijdens deze reis verblijft is goed, maar toch attenderen wij u er op dat de accommodaties eenvoudiger kunnen zijn dan u gewend bent tijdens onze reizen. Zo beschikt geen van de hotels over een lift en kan het voorkomen dat de stroom eens uitvalt. Een heel enkele keer zorgt dit ervoor dat er tijdelijk geen (warm) water beschikbaar is. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Oasis Atlantico Praiamar in Praia
Hotel Oasis Atlantico Praiamar - Praia
Dit prettige hotel ligt aan zee, boven op een klif. Dicht bij bevindt zich een zwart zandstrand en bij het hotel zelf kunt u genieten van een buitenzwembad met jacuzzi en een bar met uitzicht over de zee. Tegenover het hotel vindt u een bar, waar regelmatig livemuziek te beluisteren is.

Bekijk de website van Hotel Oasis Atlantico Praiamar
Hotel Santantao Art Resort in Porto Novo
Hotel Santantao Art Resort - Antao
Dit elegante resort is omgeven door een enorme tuin met een groot zwembad en een tennisbaan. Recht tegenover het hotel bevindt zich een zwart lavastrand, deels bestaande uit zand. Het centrum van Porto Novo ligt op 700 meter. Wifi is tegen betaling beschikbaar.

Bekijk de website van Hotel Santantao Art Resort
Hotel Oasis Atlantico Porto Grande in Mindelo
Hotel Oasis Atlantico Porto Grande - Sao Vicente Island
Dit prettige hotel ligt in het hart van het bruisende Mindelo en kijkt uit over het Amilcar Cabral-plein. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en gratis wifi. Vanaf het terras kunt u onder het genot van een drankje genieten van de levendige omgeving. Op loopafstand van het hotel bevinden zich diverse restaurants.

Bekijk de website van Hotel Oasis Atlantico Porto Grande.
Pension Casa Marisa II in Cha das Caldeiras
Hotel Casa Marisa II - Fogo- Cabo Verde
Dit charmante, eenvoudige pension ligt op 1.650 meter hoogte, in de vallei van Chã das Caldeiras, vlak bij de Pico do Fogo. Het bevindt zich in een unieke omgeving en is gebouwd boven op een gestolde lavastroom, dat voor een unieke sfeer zorgt.

Bekijk de website van Pension Casa Marisa II
Hotel Xaguate in São Felipe
Hotel Xaguete - Sao Felipe- Fogo
Dit kleine hotel met smaakvol ingerichte kamers ligt boven op een klif. Het terras wordt omgeven door palmbomen en bloemen en heeft een mooi uitzicht over de oceaan. Het grote zwembad nodigt uit tot een verfrissende duik. In de openbare ruimten is gratis wifi beschikbaar. Het koloniale centrum van São Felipe bevindt zich op 500 meter van het hotel.

Bekijk de website van Hotel Xaguate

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel met 5 nachten verlengen op het eiland Sal. U heeft de keuze uit twee accommodaties. De verlenging is op basis van logies en ontbijt. De binnenlandse vlucht, transfers en de dagkamer op de dag van vertrek zijn inbegrepen. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Door het aangename klimaat is het zonnige eiland Sal een ideale bestemming om enkele dagen te relaxen na uw rondreis. Sal, wat zout betekent, kent een droog klimaat, waardoor het landschap woestijnachtig is. Het eiland heeft prachtig witte zandstranden en het heldere azuurblauwe water is uitermate geschikt om in te snorkelen of duiken. Op het eiland is de grote zoutmijn een van de bekendste bezienswaardigheden. U verblijft tijdens de verlenging in het gezellige dorpje Santa Maria, dat vooral ’s avonds tot leven komt. In de vele restaurantjes en barretjes is vaak live muziek te horen. U kunt hier onder het genot van swingende klanken genieten van heerlijke lokale specialiteiten, verse vis en een glas lokale rum.

Hotel Morabeza in Santa Maria
Hotel Morabeza - Santa Maria
Reisduur: 5 nachten
v.a. € 850 p.p.
Dit door een Belgische familie gerunde, charmante hotel is een van de mooiste op het eiland Sal. Het bevindt zich direct aan het paradijselijk witte zandstrand. Het centrum van Santa Maria ligt op 150 meter van het hotel. Vlak bij het hotel is een surf- en duikschool.
Het hotel beschikt over drie zwembaden met ligbedden, twee restaurants, twee barretjes, snackbar, fitnessfaciliteiten, minigolf, tennisbaan, kapper en een privéstrand. Drie keer per week kunt u genieten van live muziek en eens per week wordt er een Kaapverdische avond georganiseerd inclusief traditioneel eten, muziek en dans. Bij aankomst krijgt u een voucher voor 24 uur gratis wifi.De kamers beschikken over een tv, telefoon, plafondventilator, airconditioning, kluisje, koelkastje, balkon of terras en een badkamer met bad en/of douche en toilet.
Hotel Pontao in Santa Maria
Hotel Pontao - Santa Maria
Reisduur: 5 nachten
v.a. € 430 p.p.
Het gastvrije, in 2015 gerenoveerde hotel ligt midden in Santa Maria, op minder dan 100 meter van het centrum. Het witte zandstrand bevindt zich op 200 meter van het hotel. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, bar, restaurant, zwembad, een zonneterras en gratis wi-fi in de openbare ruimten. Bij de receptie kan men assisteren met het eventuele huren van een auto.De superiorkamers zijn voorzien van een telefoon, tv, minibar, airconditioning, balkon of terras en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Bekijk de website van dit hotel heeft geen website