Schitterend en kleurrijk Milos

Reisleider Ronald van der Werff:
‘Midden in de Egeïsche Zee ligt de mooiste eilandengroep van Griekenland: de Cycladen. De archipel bestaat uit meer dan 50 eilanden, die elk een heel eigen karakter hebben. Maar alle eilanden zijn zonovergoten en hebben een diepblauwe zee, een schitterend landschap en gastvrije bevolking. U kunt er dwalen door romantische straatjes, karakteristieke koepelkerkjes bekijken en genieten van lekker eten. Kortom: op de Cycladen beleeft u het ultieme vakantiegevoel!

Ik neem u mee naar Milos, een van de onbekendere eilanden van de Cycladen. Dit eiland met prachtige witte stranden is nog niet zo drukbezocht als Santorini en Mykonos, wat betekent dat u het authentieke Griekse leven hier nog goed kunt ervaren. Het eiland van kleuren is een van de spectaculairste eilanden van de archipel. Vulkanische activiteiten hebben Milos veel mineralen en een adembenemend landschap van prachtig gekleurde rotsformaties gegeven.

Maar er is meer: dit eiland, dat al bewoond wordt sinds de prehistorie, heeft een boeiende en rijke geschiedenis. U bezoekt de opgravingen van het antieke Phylakopi, de vindplaats van de Venus van Milo en de christelijke catacomben in Plaka. Ook maakt u een uitstapje naar het kleine buureiland Kimolos. In de gelijknamige hoofdstad, met smalle straatjes en typische Cycladische architectuur, lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan. Reist u met mij mee naar Milos en geniet u van een afwisselende vakantie op dit heerlijke eiland?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
ferry Piraeus – Milos en vice versa
overige bootovertochten
middenklassehotels
5 overnachtingen Milos
2 overnachtingen Athene
7x ontbijt
welkomstdiner op Milos
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Plaka en Adámas
Korfiotissa-kerk
archeologisch museum
vindplaats Venus van Milo
vroegchristelijke catacomben
antiek Phylakopi
‘maandlandschap’ Sarakiniko
vissersplaatsje Mandrakia
museum in Agia Triada-kerk
mijnmuseum en Aggeria-mijnen
authentiek Kimolos
refuge project
Reisleider Ronald van der Werff
SRC-reisleider sinds 2000
Favoriete plek: Sarakiniko
Samen met mij ontdekt u de mooiste eilandengroep van Griekenland: de Cycladen. Hier beleeft u het ultieme vakantiegevoel!
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
Reisleidster Claudia Vosman
Reisleidster sinds 2001
Reisleidster Astrid Schalke
Reisleidster sinds 1996
Reisleidster Jessy van de Ven
Reisleidster sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Athene
Naar kleurrijk Milos en verkenning van Plaka
De geschiedenis van Milos en ontdekking van de noordkust
Vrije ochtend en Adámas
Mineralen van Milos
Authentiek Kimolos
Afscheid van Milos
Vlucht Athene – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Athene

We vliegen naar Athene. Na aankomst worden we naar ons hotel in de Griekse hoofdstad gebracht. (ca. 30 km)

dag 2: Naar kleurrijk Milos en verkenning van Plaka

Vroeg in de ochtend varen we met de ferry naar Milos, waar we vijf nachten in een centraal gelegen hotel in het bruisende Adámas verblijven. Tegen het einde van de middag gaan we naar Klima, een kleurrijk vissersplaatsje. Hier springen de syrma in het oog, de witte vissershuisjes met felgekleurde deuren die direct aan het water liggen. Hier genieten we van een Griekse aperitief; een glaasje ouzo. Hierna gaan we naar Plaka, een van de best bewaard gebleven hoofdsteden van de Cycladen. Het autovrije stadje is van een ongekende schoonheid. Plaka is gebouwd op een heuveltop, zodat het stadje beschermd kon worden tegen piraten. Het wordt gekenmerkt door de typische Cycladische architectuur en pittoreske smalle steegjes. Er zijn traditionele winkeltjes en sfeervolle tavernes te vinden. Het magnifieke uitzicht op de baai van Milos is de kers op de taart! Vanaf het hooggelegen Venetiaanse kasteel, dat dateert uit 1300, hebben we bij helder weer een panoramisch uitzicht op de omringende eilanden. We bezoeken het folkloristisch museum. Als we de Korfiotissa-kerk bekijken, horen we meer over de legende die verbonden is aan deze kerk. Vanaf het aangrenzende dorpje Trypiti zien we karakteristieke, oude windmolens. Hier genieten we ook van een welkomstdiner. (ca. 20 km)

dag 3: De geschiedenis van Milos en ontdekking van de noordkust

In het archeologische museum van Plaka bewonderen we onder andere opgegraven schatten van Phylakopi, dat we later deze dag bezoeken. Ook gaan we naar de vindplaats van de Venus van Milo, het wereldberoemde beeldhouwwerk dat u tegenwoordig in het Louvre in Parijs kunt bewonderen. In het amfitheater krijgen we een korte rondleiding door de vroegchristelijke catacomben, die dateren uit de 1e eeuw. Het enorme complex, uniek in Griekenland, is 184 meter lang en bestaat uit maar liefst 290 graftomben. In de middag gaan we naar het antieke Phylakopi dat in de bronstijd een belangrijk centrum van beschaving was. Er zijn hier zowel Minoïsche als Myceense invloeden teruggevonden. We zien de restanten van de imposante muren die zijn gebouwd van vulkanisch gesteente en bekijken de oude begraafplaats. We reizen verder langs de kust en stoppen bij het ‘maanlandschap’ van Sarakiniko. De spierwitte rotsen steken prachtig af tegen de diepblauwe zee! (ca. 30 km)

dag 4: Vrije ochtend en Adámas

Tijdens de vrije ochtend kunt u een optionele excursie maken: een boottocht naar Kleftiko, een van de meest gefotografeerde plekken van Griekenland (kosten niet inbegrepen). Kleftiko, waar indrukwekkende, witte rotsformaties boven de zee uittorenen, is alleen met een boot te bereiken. Deze plek was in de middeleeuwen een schuilplaats voor piratenschepen. ’s Middags wandelen we door Adámas. Hier bezoeken we het museum dat is gehuisvest in de Agia Triada-kerk. De collectie bestaat onder andere uit 14e-eeuwse iconen, zeldzame juwelen en bijzonder houtsnijwerk. Daarna brengen we een bezoek aan een bijzondere tentoonstelling: het Refuge Project. Dit is een bijzondere tentoonstelling met het werk van negentien kunstenaars in een ondergrondse bunker uit de Tweede Wereldoorlog.

dag 5: Mineralen van Milos

Mineralen zijn altijd al een belangrijke inkomstenbron van Milos geweest. In het mijnmuseum komen we van alles te weten over de rijke geologische en mijnbouwgeschiedenis van het eiland. Het museum besteedt aandacht aan de vele mineraalsoorten die het eiland heeft vanwege zijn vulkanische oorsprong. Via de voormalige zoutvelden van Alykes rijden we naar het strand van Paleochori, dat omgeven wordt door prachtige gekleurde rotsformaties. Hier kunt u op eigen gelegenheid lunchen in een van de tavernes. En natuurlijk kunt u ook een duik nemen in het blauwe water! Op de terugweg naar ons hotel bezichtigen we de mijn van Aggeria, één van de grootste bentonietmijnen van Europa. De grondlagen hebben verschillende kleuren: een bijzonder gezicht! De rest van de dag is vrij. (ca. 20 km)

dag 6: Authentiek Kimolos

We maken een uitstapje naar het ongerepte eiland Kimolos. Vanuit de haven van Pollónia varen we naar het kleinere buureiland. Tijdens ons bezoek aan de gelijknamige hoofdstad lijken we terug te gaan in de tijd. Hier wandelen we door de smalle straatjes met de typische Cycladische architectuur. Ook zien we de restanten van een middeleeuws kasteel, dat is gebouwd door de kruisvaarders. U heeft wat vrije tijd waarin u door de sfeervolle steegjes kunt dwalen en kunt genieten van een lunch. Probeer een van de lokale specialiteiten: ladenia. Dit gebakken brood met verse tomaten, uien en Griekse olijfolie is een heerlijke versnapering! Als we terug zijn op Milos, heeft u nog wat tijd om Pollónia verder te verkennen. Daarna gaan we terug naar ons hotel. (ca. 25 km)

dag 7: Afscheid van Milos

De ochtend is ter vrije besteding. Drinkt u nog een laatste kopje koffie in de gezellige haven en koopt u in een van de vele winkeltjes de laatste souvenirs? In de loop van de middag varen we met de ferry naar Athene, waar we overnachten. (ca. 10 km)

NB
Tijdens de reis met vertrek op 23 september vertrekt u in de loop van de ochtend al naar Athene. U heeft dan niet veel tijd meer te besteden op Milos, maar u heeft nog wel wat tijd in de metropool Athene.

dag 8: Athene – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Athene gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Kleftiko, Griekenland
Fotogeniek Kleftiko
Prachtige witte rotsformaties
Duur: circa 3 uur
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: circa € 38,- per persoon
In de ochtend vaart u richting het zuidwesten van het eiland Kleftiko om daar de ongerepte natuur, het kristalheldere water en de indrukwekkende grotten te bezichtigen. Kleftiko is alleen met de boot bereikbaar en was in de middeleeuwen de perfecte locatie voor piraten om zich met hun schepen te verstoppen. Door vulkanische activiteiten torenen imposante witte rotsformaties hoog boven de zee uit. Gaat u mee naar een van de meest gefotografeerde plekjes van Griekenland?

NB Bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve informatie.

Vluchtschema

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels met gratis wifi. Niet in alle hotels is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal voor deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Ilissos
Hotel Ilissos - Athene
Dit comfortabele hotel ligt centraal: op ongeveer 20 minuten wandelen van de Akropolis. U loopt in dezelfde tijd naar de smalle straatjes en knusse tavernes van de oude wijk Plaka. Met het openbaar vervoer reist u gemakkelijk naar alle bezienswaardigheden. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht over de stad en in de ruime lobby kunt u in de bar lekkere cocktails bestellen. De standaardkamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een minibar, een kluisje, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met een bad of douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Ilissos
Lagada Beach Hotel, Griekenland
Hotel Lagada Beach - Adamas
Deze accommodatie ligt op 1 minuut lopen van het strand en op loopafstand van de haven en het centrum van Adamas. Het hotel heeft een uitgestrekte tuin met een zwembad en een tennisbaan. Er zijn gratis ligstoelen en parasols beschikbaar op het strand. De kamers beschikken over airconditioning, een tv en een koelkast. In alle kamers kunt u gebruikmaken van gratis wifi.

Bekijk de website van Lagadas Beach

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met 4 nachten op het eiland Milos of met 2 nachten in Athene. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Beide opties zijn op basis van logies en ontbijt en inclusief transfers. De verlenging op Milos begint op dag 7 van de rondreis. De hierdoor gemiste overnachting in Athene (op basis van halfpension) vindt na het langere verblijf op Milos alsnog plaats.

Adámas
In Adámas ligt het sfeervolle Lagada Beach Hotel dat op 1 minuut lopen van het strand afligt. Verder liggen de haven en het centrum van Adámas op loopafstand. Het hotel heeft een uitgestrekte tuin met een zwembad en een tennisbaan. Er zijn gratis ligstoelen en parasols beschikbaar op het strand. De kamers beschikken over airconditioning, een tv en een koelkast. In alle kamers kunt u gebruikmaken van gratis wifi.

Athene
Athene, de Griekse hoofdstad die haar naam dankt aan de godin van de wijsheid, heeft ontzettend veel te bieden. Tijdens deze verlenging kunt u de wereldberoemde Akropolis en andere monumenten bezichtigen. Of slentert u liever door de smalle straatjes van Plaka, de gezellige oude wijk met veel restaurants en barretjes? Een bezoek aan een van de musea die de stad rijk is, zoals het nationale archeologische museum en het prachtige Akropolismuseum, is zeker de moeite waard.

Hotel Ilissos
Hotel Ilissos - Athene
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 160 p.p.
Dit comfortabele hotel ligt centraal: op ongeveer 20 minuten wandelen van de Akropolis. U loopt in dezelfde tijd naar de smalle straatjes en knusse tavernes van de oude wijk Plaka. Met het openbaar vervoer reist u gemakkelijk naar alle bezienswaardigheden. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht over de stad en in de ruime lobby kunt u in de bar lekkere cocktails bestellen. De standaardkamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een minibar, een kluisje, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met een bad of douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Ilissos
Lagada Beach Hotel, Griekenland
Hotel Lagada Beach - Adamas
Reisduur: 5 nachten
v.a. € 240 p.p.
Deze accommodatie ligt op 1 minuut lopen van het strand en op loopafstand van de haven en het centrum van Adamas. Het hotel heeft een uitgestrekte tuin met een zwembad en een tennisbaan. Er zijn gratis ligstoelen en parasols beschikbaar op het strand. De kamers beschikken over airconditioning, een tv en een koelkast. In alle kamers kunt u gebruikmaken van gratis wifi.

Bekijk de website van Lagadas Beach