050 - 3 123 123

Rijke geschiedenis, uitgestrekte zandstranden en ruige natuur

Een fly drive over het prachtige Griekse schiereiland, de Peloponnesos, is een ware belevenis. Dit meest zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland is vernoemd naar de mythologische koningszoon Pelops. Waar u ook komt, in Epidauros, Mycene, Olympia of Korinthe: de Peleponnesos ademt mythologie en geschiedenis. Goden-, helden- en heiligenverhalen nemen u mee terug in de tijd. Hier werden de Olympische Spelen gehouden en Agamemnon vertrok hier met zijn vrienden, waaronder Odysseus, naar het op de Turkse kust gelegen Troje. Ook werd hier het beroemdste theater ter wereld gebouwd, als onderdeel van het heiligdom van de halfgod Asklepios.

Naast een boeiende geschiedenis kunt u op dit Griekse schiereiland ook genieten van uitgestrekte zandstranden en een prachtige, ruige natuur. In het binnenland liggen ruwe bergmassa’s, maar ook groene dalen. Langs de kust vindt u karakteristieke vissersdorpjes met een mediterrane sfeer. De baai van Gialova is betoverend, net als de oude haven van Methoni, waar de imposante burcht het gezicht van het stadje bepaalt. Geniet ook zeker van de gastronomie op de Peleponessos. Dionysos, de god van de wijn, gaf de mensen als geschenk de godendrank ‘wijn’. Al duizenden jaren wordt in Griekenland wijn geproduceerd.

Tijdens deze fly drive verkent u in uw huurauto en met een routekaart in uw eigen tempo de Peloponnesos, een prachtig authentiek deel van Griekenland. Deze individuele reis combineert de bekende hoogtepunten met onbekende plaatsen als Monemvasia en Finikounta. Vanuit uw hotels bezoekt u op uw gemak de bezienswaardigheden van deze heerlijke Griekse streek.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
8 dagen huurauto met airconditioning
sfeervolle middenklassehotels
7x ontbijt
informatiepakket en routekaart
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Athene en Areopoli
heiligdom van Zeus in Olympia
theater van Epidauros
Kanaal van Korinthe
sfeervol Monemvasia
opgraving van Mycene
kasteel van Kalamata
vissersdorp Finikounta
stranden van Voidokilia
Venetiaanse fort van Methoni
Germa Seinen, SRC Reizen
Germa Seinen
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: bezoek aan vissersdorp Finikounta
Geniet van het onbedorven landschap, de Griekse gastvrijheid en het langzame levenstempo. Een boottochtje naar de eilanden Schiza en Sapietza is een echte aanrader!

De reis in het kort

Amsterdam – Athene – Korinthe – Nauplion
Mycene en Epidauros
Sparta – Mistras – Monemvasia
Gythio – Areopoli – Kalamata
Finikounta – Methoni – Gialova
Voidokilia – antiek Olympia
Bassae – Korinthe
Athene – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Athene – Korinthe – Nauplion

U vliegt rechtstreeks naar Athene. Uw huurauto staat op de luchthaven voor u klaar. Afhankelijk van uw vluchtschema kunt u deze dag al een bezoek brengen aan de Griekse hoofdstad. U kunt bijvoorbeeld het parlement, de universiteit en het olympisch stadion bekijken. Natuurlijk is een bezoek aan de Akropolis met de beroemde tempel van Athene, het Parthenon, ook een aanrader. Daarna is het tijd om de stad te verlaten en via Korinthe naar het pittoreske havenstadje Nauplion te rijden voor de overnachting. (reisafstand ca. 180 km)

dag 2: Mycene en Epidauros

Een mooie tocht voert u naar Mycene, een van de oudste nederzettingen van Griekenland. Hier staat de burcht van de bijna mythische koning Agamemnon. U kunt hier de koningsgraven en de beroemde Leeuwenpoort bewonderen, maar ook heerlijk wandelen tussen de olijf- en citrusbomen. Breng vooral een bezoek aan het heiligdom van Asklepios, de god van de geneeskunst, in Epidauros. Het heiligdom omvat een uitgestrekt gebied met tempels en hospitalen die gewijd zijn aan de genezende goden. U krijgt hier een goed inzicht in de genezingscultus van de Griekse en Romeinse tijd. Sinds 1988 staat het heiligdom op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Onderdeel van het heiligdom is het beroemde theater, dat 2.200 jaar geleden werd gebouwd en plaats bood aan 12.000 personen. Alle bezoekers, zelfs die op de bovenste rijen, konden de woorden op het toneel verstaan. De wereldberoemde akoestiek is het uitproberen zeker waard. Aan het einde van deze cultuurrijke dag zijn de vele gezellige terrasjes en tavernes van Nauplion zeer uitnodigend. (reisafstand ca. 120 km)

dag 3: Sparta – Mistras – Monemvasia

U rijdt zuidwaarts naar Monemvasia, dat in de punt van de Peloponessos ligt. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Sparta. In de klassieke oudheid was Sparta befaamd om zijn strenge soberheid. De stad lag in het langgerekte dal van de rivier de Eurotas en was aan drie kanten omringd door bergen en hoogvlaktes. Een afgelegen plek, waar een Spartaanse cultuur kon ontstaan die in veel opzichten afweek van die van de rest van Griekenland. Zelfs het geld was er anders. Rolde in de Griekse stadstaten het goud en het zilver, in Sparta was het geld van ijzer. Het moderne Sparta bestaat pas sinds 1834. Hier vindt u brede staten, beplant met sinaasappelbomen en rozenstruiken.

Breng op uw route ook zeker een bezoek aan Mistras, ooit een Byzantijnse hofstad. Hier kunt u prachtige kloosters met wonderschone fresco’s bewonderen. Denk hier aan gepaste kleding. U overnacht in Monemvasia. De bijnaam van de stad is ‘Gibraltar van Griekenland’: door een aardbeving werd Monemvasia in 375 n.Chr. gescheiden van het vasteland en bleef het lange tijd een eiland. In de 6e eeuw is hier een brug aangelegd. Velen zochten in Monemvasia hun toevlucht en stichtten er een stad, die vanaf het vasteland niet te zien was. Er ontstond een bloeiende handelsnederzetting. In de benedenstad treft u een wirwar van smalle straatjes en steegjes met traditionele Venetiaanse huizen. Vergeet niet de bovenstad te bezoeken, waar zeer veel wilde bloemen en oude kerken te vinden zijn. (reisafstand ca. 200 km)

¡ Extra
Wilt u de geheimen van de Griekse keuken ontdekken? U kunt vandaag een kookworkshop volgen in Monemvasia ( kosten ca. € 85,- per persoon).

dag 4: Gythio – Areopoli – Kalamata

Volgens de overleveringen brachten Helena en de Trojaanse prins Paris op weg naar Troje hun eerste nacht door in Gythio. De strijd om Helena was volgens de overlevering de aanleiding van de Trojaanse oorlog. Nu is Gythio een populair vakantieoord voor zowel Grieken als buitenlandse toeristen. U kunt hier resten van de antieke stad, de Akropolis, het Romeinse theater en een tempel bewonderen. Ook het eilandje Marathonisi, te bereiken via een dam vanaf de boulevard, is een aanrader. Uw volgende stop is Aeropoli, waar u heerlijk kunt wandelen door smalle straatjes. U treft hier veel gerestaureerde huizen en kerken aan. Vergeet ook niet te genieten van een overheerlijke Griekse lunch met bijpassende wijn. Uw eindbestemming van deze dag is Kalamata. Kalamata staat bekend om haar prachtige 13e-eeuwse kasteel, waar vele culturele evenementen plaatsvinden. Het avond- en nachtleven van Kalamata speelt zich veelal af langs de kust in de vele bars en tavernes. Proef zeker de lokale specialiteiten, zoals vijgen met honing en pastelli, een snoepje met sesamzaad. (reisafstand ca. 180 km)

dag 5: Finikounta – Methoni – Gialova

Rond de havenstad Kalamata vindt u olijven in overvloed. De lokale olijf is wereldberoemd en wordt omschreven als de bekendste olijfvariant met de fijnste smaak. U rijdt langs de kust naar het charmante vissersdorp Finikounta. Hier kunt u heerlijk ontspannen aan de mooiste stranden van Griekenland. Geniet van het onbedorven landschap, de Griekse gastvrijheid en het langzame levenstempo. Diverse schippers bieden hun boot aan voor een tochtje naar de eilanden Schiza en Sapietza. Een meer ontspannen middagpauze kunt u zich niet wensen! Op de weg naar Gialova ligt Methoni. In dit stadje is de geschiedenis van vroegere bezetters duidelijk aanwezig: het Venetiaanse fort is een echte trekpleister, net als de Venetiaanse kathedraal. Maar ook de Turken drukten hun stempel op de stad. In het fort bouwden zij een minaret en een Turks badhuis. Ook kunt u in Methoni genieten van de heerlijke Griekse sfeer en de diepblauwe zee. U overnacht in Gialova. Dit dorpje ligt aan zee en heeft een mooi zandstrand en palmbomen. (reisafstand ca. 90 km)

dag 6: Voidokilia – antiek Olympia

Voidokilia ligt te midden van een prachtig natuurgebied ten noordwesten van Gialova, aan het meer van Gialova. Het is een ronde baai die omgeven is door mooie duinen en een schitterend zandstrand waar het zeewater turquoise is. Hopelijk treft u het met het weer, maar anders is het ook goed toeven in een van de tavernes. Hierna rijdt u verder langs de westkust naar Olympia. In een van de beroemdste plaatsen van Griekenland vindt u het heiligdom van Zeus. In de oudheid werden in Olympia om de vier jaar spelen gehouden ter ere van de oppergod Zeus. Deze spelen waren zo belangrijk, dat er zelfs oorlogen voor werden onderbroken. Hier wordt nog steeds het olympische vuur met zonnespiegels ontstoken. Bekijk zeker het gymnasium, de Heratempel en een aantal beroemde klassieke beelden in het museum. U overnacht in Olympia. (reisafstand ca. 100 km)

dag 7: Bassae – Korinthe

Via Bassae reist u naar Korinthe. Het dorpje Bassae herbergt een verrassende tempel, die wordt gezien als een van de mooiste tempels van Griekenland. De tempel van Apollon Epikourios, gebouwd rond 420-400 v.Chr., ligt op een eenzame en afgelegen plek, op een hoogte van 1.130 meter, in een volkomen verlaten landschap van grijze steenblokken. De eens majestueus oprijzende zuilen worden nu door een tentconstructie beschermd. Door het bergachtige landschap rijdt u naar Korinthe. U kunt een kijkje nemen bij het spectaculaire kanaal van Korinthe. In 68 na Chr. liet Julius Ceasar duizenden slaven een kanaal graven, maar pas in de 19e werd het kanaal daadwerkelijk voltooid. In 1893 kon voor het eerst scheepvaartverkeer gebruik maken van de snelle doortocht tussen de Korintische en de Saronische Zee. (reisafstand ca. 200 km)

dag 8: Athene – Amsterdam

U neemt afscheid van het prachtige Griekenland. U rijdt terug naar Athene. Als uw vluchtschema dat toelaat, kunt u nog even door deze stad dwalen. U levert uw huurauto in op de luchthaven en vliegt terug naar Amsterdam. (reisafstand ca. 115 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Kookworkshop Monemvasia, Griekenland
Kookworkshop - Monemvasia
Ontdek de geheimen van de Griekse keuken
Duur: uur voorbereiding + dinertijd
Inclusief: maaltijd bestaande uit salade, mezze, hoofdgerecht, dessert en een halve liter Griekse wijn
kosten: € 85,00 per persoon
Wilt u de geheimen van de Griekse keuken ontdekken? U kunt een kookworkshop volgen in Monemvasia bij de eigenaar van hotel Byzantino. Samen gaat u de tuin in op zoek naar ingrediënten voor uw eigen Griekse maaltijd. U stelt vervolgens een traditioneel diner samen met groenten en verse kruiden. Aansluitend kunt u culinair genieten van uw eigen Griekse gerechten.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten met Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de vaakst voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Athene05:35 - 09:50 uur
Athene - Amsterdam10:35 - 13:10 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto in de categorie BBA met airconditioning inbegrepen (een VW Polo of gelijkwaardig). U kunt tegen betaling van een toeslag een upgrade naar een hogere categorie bijboeken DB (vanaf € 90,- type Opel Astra of gelijkwaardig). Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen.

Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-in pakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij boeking de voorwaarden die bij uw type auto van toepassing zijn.

Hotels

U verblijft tijdens deze reis in kleinschalige zeer sfeervolle, middenklassehotels. De hotels liggen voornamelijk in de centra van de genoemde plaatsen. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Niet in alle hotels beschikken over (goed werkend) wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Leto Nuevo, Griekenland
Hotel Leto Nuevo - Nafplion
Hotel Leto Nuevo ligt centraal en op loopafstand van de oude stad in Nauplion. Het hotel heeft een spectaculair uitzicht over de stad en de haven! Onlangs werd het hotel volledig gerenoveerd. Alle kamers zijn comfortabel ingericht met een tweepersoonsbed of twee aparte bedden voorzien van orthopedische matrassen. De kamers beschikken over een volledig uitgeruste badkamer met gratis toiletartikelen en een haardroger. In uw kamer is airconditioning, tv, gratis thee- en koffiefaciliteiten, verwarming, kluisje, koelkast en gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Leto Nuevo
Byzantino, Griekenland
Hotel Byzantino - Monemvasia
Aan de zuidelijke kust van de Peloponnesos, op het rotsachtige eilandje Monemvasia, vindt u het bijzonder hotel Byzantino. Het hotel ligt in de oude citadel, verankerd in de unieke Byzantijnse kasteelmuren. De gratis openbare parkeergelegenheid ligt net buiten de toegangspoort van het kasteel. Er is een openbare pendelbus die regelmatig tussen de nieuwe en oude stad reist. Alle kamers zijn uitgerust met een badkamer, een kleine koelkast, airconditioning, haardroger en televisie.

Bekijk de website van Byzantino
Galaxy, Griekenland
Hotel Galaxy - Kalamata
Hotel Galaxy ligt in het centrum van Kalamata op slechts honderd meter van de voetgangerszone. Het strand ligt op ongeveer twee kilometer afstand. Het hotel heeft elegante kamers met gratis wifi, een tv, airconditioning, een koelkast en een balkon. In de directe omgeving van het hotel vindt u leuke restaurants en gezellige barretjes

Bekijk de website van Hotel Galaxy
Zoe Resort, Griekenland
Hotel Zoe Resort - Pylos
Hotel Zoe Resort ligt in Gialova, een klein kustplaatsje, verborgen in het groene landschap van de Peloponnesos. De stranden van het gebied zijn erg mooi en ongerept. Gaat u ontspannen aan het strand, de historische bezienswaardigheden verkennen of toch wandelen in de natuur? Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis! Alle kamers zijn voorzien van een balkon, de meeste met zeezicht, een eigen badkamer met alle faciliteiten en airconditioning. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van gratis wifi, heerlijk relaxen bij het zwembad en uitstekend eten in het restaurant.

Bekijk de website van Hotel Zoe Resort
Olympian Asty, Griekenland
Hotel Olympian Asty - Olympia
Het Olympion Asty hotel ligt in een prachtige landelijke omgeving, maar het centrum van Olympia en de historische ruïnes liggen op loopafstand! Vanaf uw balkon kunt u genieten van een prachtige uitzicht op Olympia. Uw ruime kamer is voorzien van een badkamer, marmeren vloeren, een zithoekje en gratis wifi. De tuinen van het hotel zijn een oase van rust na een boeiende dag in de omgeving.

Bekijk de website van Olympian Asty Hotel
Mantas, Griekenland
Hotel Mantas - Loutraki
Dit hotel ligt op een paar stappen van zee, maar ook de stad ligt op loopafstand. De kamers hebben veelal een prachtig uitzicht op zee, wifi, airconditioning en een badkamer. Tijdens het ontbijt kunt u genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Het hotel beschikt over een receptie, een bar en een gratis buffet van koffie en thee tussen 11.00 en 18.00 uur.

Bekijk de website van Hotel Mantas

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

We hebben erg genoten van onze fly drive door Griekenland, en veel van de opgravingen en restanten kunnen bezoeken. Daarnaast heerlijk gewandeld in de Mani. Klein aandachtspuntje: we dachten 1 dag extra te hebben in Nafplio om Epidaurus en Mycene te bezoeken, maar dat bleek op 1 mei onmogelijk. Daar waren we graag vooraf op gewezen.Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Athene en vice versa met Transavia (in de laagste boekingsklasse).
Luchthavenbelastingen en heffingen.
8 dagen vervoer in een huurauto met airconditioning.
Verblijf in sfeervolle middenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Route naar de bezienswaardigheden: Athene, Korinthe, Nauplion, Mycene, Epidauros, Sparta, Mistras, Areopoli, Gialova, Olympia en Bassae.
Informatiepakket en routebeschrijving.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In de volgende stappen maakt u een voorlopige reservering. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. De reissom in de offerte kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op om uw reservering door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.