050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

In het spoor van La Grande Armée

Reisleider Bart:
‘Napoleon Bonaparte. Veldheer. Hervormer. Vormgever van Europa. Dictator. Monster. Ik ken geen andere figuur die zoveel volstrekt uiteenlopende benamingen heeft gekregen. Bewierookt om zijn briljante militaire kwaliteiten en aanbeden door zijn soldaten, maar ook verguisd om de ontelbare doden op de slagvelden. Napoleon werd gehaat door de Europese vorsten, die zich bedreigd voelden door deze parvenu die zich keizerlijke en koninklijke titels toe-eigende. Maar hij is ook de man aan wie we het decimale stelsel, het burgerlijk wetboek, het kadaster en onze achternaam danken… Een controversiëler man is amper denkbaar. En waar komt toch de belangstelling voor de mans liefdesleven vandaan? Schrijver Johan op de Beeck wijdde een volledig deel van zijn serie boeken over Napoleon aan de keizer en zijn vrouwen, en ook de recente grote bioscoopfilm over Napoleon put rijkelijk uit deze bron.

Napoleon begon op 16-jarige leeftijd als artillerieofficier zijn imposante militaire carrière. In de nadagen van de Franse Revolutie liet hij zijn kunsten zien, waarmee hij zijn militaire loopbaan verzekerde. Hij voerde oorlog in naam van Frankrijk, dat werd bedreigd door een coalitie van Europese landen die de Franse koning weer op zijn troon wilden zetten om de revolutiedreiging op hun eigen grondgebied af te wenden. Met de beroemde tocht over de Sint Bernardpas en de daarop volgende nederlaag van de Oostenrijkers kon Napoleon deze dreiging tijdelijk afwenden. Het vergrote zijn populariteit in Frankrijk waardoor hij alle macht naar zich toe kon trekken. In 1804 kroonde hij zichzelf keizer. Een stap waarmee hij de Europese grootmachten nog sterker tegen zich in het harnas joeg.

In de 10 jaar die volgde trok Napoleon van slagveld naar slagveld, van overwinning naar overwinning. Tijdens zijn leven vocht en won hij meer veldslagen dan Alexander de Grote, Hannibal, Ceasar en Frederik de Grote bij elkaar en toch kennen we hem allemaal van die ene verloren slag. Tijdens deze reis, 200 jaar na zijn dood, neem ik u mee naar enkele van Napoleons grootste overwinningen en zijn grootste nederlagen. In Austerlitz en Wagram vertel ik u over de snelheid van zijn Grande Armée en zijn briljante tactische sets waarmee hij vele overwinningen beklonk. In Leipzig en Waterloo ontdekken we dat de briljante strateeg ook fouten maakten. U ziet grootse monumenten die herinneren aan de oorlogen, bekijkt kleine musea waar het soldatenleven spreekt en wandelt over de slagvelden. Een bijzondere reis in het spoor van een bijzondere man! Gaat u mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal gelegen middenklassehotels
7x ontbijt en 3x diner
diner in restaurant Stará Pošta
rondleiding met gids slagveld Austerlitz
rondleiding met gids slagveld Waterloo
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
slagvelden Austerlitz en Wagram
slagvelden Leipzig en Waterloo
Völkerschlachtdenkmal Leipzig
panorama en Leeuw van Waterloo
museum FORUM 1813 Leipzig
vredesmonument en museum Austerlitz
Museum der Schlacht bei Wagram
Befreiungshalle in Kelheim
Mémorial Bataille de Waterloo 1815
Heeresgeschichtliches Museum Wien
Wenen, Leipzig, Ulm en Metz
Reisleider Bart
SRC-reisleider sinds 2006
Op de slagvelden van Austerlitz en Waterloo neemt een gids ons mee naar de belangrijkste plekken van deze beroemde veldslagen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013

Reisprogramma

Naar Leipzig en de Duitse slagvelden
+ lees meer
Völkerschlachtdenkmal en museum FORUM 1813 in Leipzig
+ lees meer
Bezoek met gids aan het slagveld bij Austerlitz en diner in restaurant Stará Pošta
+ lees meer
Museum der Schlacht bei Wagram en Heergeschichtliches Museum Wien
+ lees meer
Vrije dag in Wenen
+ lees meer
Via de Befreiungshalle in Kelheim naar Ulm
+ lees meer
Net als het Grande Armée naar Metz
+ lees meer
De Slag bij Waterloo en naar huis
+ lees meer
Routekaart De veldslagen van Napoleon
2815 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Oldenzaal | vertrek 10.00 uur Station NS
Stationsstraat

NB Op de terugweg zal Oldenzaal niet aangedaan worden. In plaats daarvan wordt, naast Amersfoort, gestopt in Breda bij het station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter), Parkeerterrein Hoge Mosten.

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.