050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

In het spoor van La Grande Armée

Reisleider Bart:
‘Napoleon Bonaparte. Veldheer. Hervormer. Vormgever van Europa. Dictator. Monster. Ik ken geen andere figuur die zoveel volstrekt uiteenlopende benamingen heeft gekregen. Bewierookt om zijn briljante militaire kwaliteiten en aanbeden door zijn soldaten, maar ook verguisd om de ontelbare doden op de slagvelden. Napoleon werd gehaat door de Europese vorsten, die zich bedreigd voelden door deze parvenu die zich keizerlijke en koninklijke titels toe-eigende. Maar hij is ook de man aan wie we het decimale stelsel, het burgerlijk wetboek, het kadaster en onze achternaam danken… Een controversiëler man is amper denkbaar. En waar komt toch de belangstelling voor de mans liefdesleven vandaan? Schrijver Johan op de Beeck wijdde een volledig deel van zijn serie boeken over Napoleon aan de keizer en zijn vrouwen, en ook de recente grote bioscoopfilm over Napoleon put rijkelijk uit deze bron.

Napoleon begon op 16-jarige leeftijd als artillerieofficier zijn imposante militaire carrière. In de nadagen van de Franse Revolutie liet hij zijn kunsten zien, waarmee hij zijn militaire loopbaan verzekerde. Hij voerde oorlog in naam van Frankrijk, dat werd bedreigd door een coalitie van Europese landen die de Franse koning weer op zijn troon wilden zetten om de revolutiedreiging op hun eigen grondgebied af te wenden. Met de beroemde tocht over de Sint Bernardpas en de daarop volgende nederlaag van de Oostenrijkers kon Napoleon deze dreiging tijdelijk afwenden. Het vergrote zijn populariteit in Frankrijk waardoor hij alle macht naar zich toe kon trekken. In 1804 kroonde hij zichzelf keizer. Een stap waarmee hij de Europese grootmachten nog sterker tegen zich in het harnas joeg.

In de 10 jaar die volgde trok Napoleon van slagveld naar slagveld, van overwinning naar overwinning. Tijdens zijn leven vocht en won hij meer veldslagen dan Alexander de Grote, Hannibal, Ceasar en Frederik de Grote bij elkaar en toch kennen we hem allemaal van die ene verloren slag. Tijdens deze reis, 200 jaar na zijn dood, neem ik u mee naar enkele van Napoleons grootste overwinningen en zijn grootste nederlagen. In Austerlitz en Wagram vertel ik u over de snelheid van zijn Grande Armée en zijn briljante tactische sets waarmee hij vele overwinningen beklonk. In Leipzig en Waterloo ontdekken we dat de briljante strateeg ook fouten maakten. U ziet grootse monumenten die herinneren aan de oorlogen, bekijkt kleine musea waar het soldatenleven spreekt en wandelt over de slagvelden. Een bijzondere reis in het spoor van een bijzondere man! Gaat u mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal gelegen middenklassehotels
7x ontbijt en 3x diner
diner in restaurant Stará Pošta
rondleiding met gids slagveld Austerlitz
rondleiding met gids slagveld Waterloo
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
slagvelden Austerlitz en Wagram
slagvelden Leipzig en Waterloo
Völkerschlachtdenkmal Leipzig
panorama en Leeuw van Waterloo
museum FORUM 1813 Leipzig
vredesmonument en museum Austerlitz
Museum der Schlacht bei Wagram
Befreiungshalle in Kelheim
Mémorial Bataille de Waterloo 1815
Heeresgeschichtliches Museum Wien
Wenen, Leipzig, Ulm en Metz
Reisleider Bart
SRC-reisleider sinds 2006
Op de slagvelden van Austerlitz en Waterloo neemt een gids ons mee naar de belangrijkste plekken van deze beroemde veldslagen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013

De reis in het kort

Naar Leipzig en de Duitse slagvelden
Völkerschlachtdenkmal en museum FORUM 1813 in Leipzig
Bezoek met gids aan het slagveld bij Austerlitz en diner in restaurant Stará Pošta
Museum der Schlacht bei Wagram en Heergeschichtliches Museum Wien
Vrije dag in Wenen
Via de Befreiungshalle in Kelheim naar Ulm
Net als het Grande Armée naar Metz
De Slag bij Waterloo en naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: Naar de Duitse slagvelden

Vanuit onze opstapplaatsen rijden we naar Duitsland. Het Duitsland dat we nu kennen als nationale staat bestond nog niet toen Napoleon in het najaar van 1806 optrok tegen Pruisen. In de nasleep van de Slag bij Austerlitz (1805) was de Oostenrijkse keizer Frans II gedwongen geweest het Heilige Roomse Rijk te ontbinden. Grote delen van Duitsland waren al in handen van Napoleon. Alleen het machtige Pruisen was nog een tegenstander van formaat. De Pruisische vorst Frederik Willem III had zich een klein jaar eerder afzijdig gehouden van de Derde Coalitieoorlog, maar na de verloren veldslag van Austerlitz voelde hij de druk van Frankrijk. In de zomer van 1806 mobiliseerde hij gesteund door Saksen zijn troepen, uit angst dat een langere passiviteit grote gevolgen zou hebben. Napoleon liet zijn Grande Armée, dat nog in Zuid-Duitsland langs de Rijn bivakkeerde, razendsnel optrekken richting Leipzig. Op 14 oktober werd het Pruisische leger in de dubbelslag bij Jena-Auerstedt genadeloos verslagen. Twee weken later trokken Napoleons troepen Berlijn binnen: de Pruisische dreiging was vernietigd. We zetten koers in de richting van de slagvelden van Thüringen en Saksen en rijden naar Leipzig, waar we twee nachten in een hotel in het centrum verblijven. Het diner is op deze avond inbegrepen. (ca. 610 km)

dag 2: De Völkerschlacht bij Leipzig

Zeven jaar na de klinkende overwinning bij Jena-Auerstedt was de situatie heel anders: opnieuw stond Napoleon in Thüringen tegenover een coalitieleger, maar dit keer waren de rollen omgedraaid. De grootmachten van Europa, Rusland, Pruisen, Oostenrijk en Zweden, gesteund door enkele Duitse staatjes en Groot-Brittannië waren verenigd in de Zesde Coalitie. Ze hadden geleerd van hun vroegere fouten én van het strategische en tactische inzicht van Napoleon. In de herfst van 1813 bracht de coalitie rondom Leipzig een leger van ruim 300.000 soldaten op de been. Het Grande Armée was met een kleine 200.000 troepen in de minderheid en lang niet meer zo ervaren als bij Austerlitz. Nederlagen in Spanje, Oostenrijk en Rusland hadden aangetoond dat de kleine generaal niet onoverwinnelijk was. Van 16 tot en met 19 oktober vochten een half miljoen soldaten om de toekomstige politieke macht in Europa. Dagenlang werd er op het platteland buiten de muren van Leipzig fel gevochten. Ten slotte erkende Napoleon zijn nederlaag en trok zich via de stad moeizaam terug, achtervolgd door kanongebulder en coalitiesoldaten. Op het slagveld bleven zo'n 110.000 doden en gewonden van beide partijen achter. Aan de rand van Leipzig herinnert het reusachtige Völkerschlachtdenkmal aan de grootste veldslag uit de Europese geschiedenis vóór de Eerste Wereldoorlog plaatsvond. Het monument staat op de plaats waar Napoleon zich op 18 oktober 1813 tijdens de gevechten bevond. We bezoeken het monument en het bijbehorende museum FORUM 1813, waar we een goed beeld krijgen van de enorme veldslag die hier heeft plaatsgevonden. In de middag wandelen we door de charmante binnenstad van Leipzig, waarna u op eigen gelegenheid in de stad een hapje kunt eten. (ca. 40 km)

dag 3: De ‘Driekeizerslag’ bij Austerlitz

We laten Leipzig achter ons en rijden naar Brno in Tsjechië; we keren terug in de geschiedenis naar het moment dat Napoleon de meest indrukwekkende overwinning uit zijn carrière boekte. Een jaar eerder op 2 december 1804 had de eerste consul van Frankrijk zich zelf in de Notre-Dame in Parijs tot keizer gekroond. Deze keizerstitel en erbovenop zijn nieuwe titel koning van Italië werden niet gewaardeerd door de Europese vorsten, die zich bedreigd voelden door de parvenu. Groot-Brittannië, Rusland, Zweden, het Heilige Roomse Rijk, Oostenrijk en het koninkrijk Napels verklaarden Frankrijk de oorlog, waarmee de Derde Coalitieoorlog begon. In het najaar van 1805 zond Napoleon zijn Grande Armée over de Rijn het Oostenrijkse leger tegemoet. Bij Ulm werd de Oostenrijkse generaal Mack verslagen, waarmee de coalitie een eerste slag was toegebracht. De weg naar Wenen lag vrij en op 13 november trokken de Franse troepen de keizerstad binnen. Het Grande Armée dreef de Oostenrijkers hierna steeds verder terug totdat men eind november bij het plaatsje Austerlitz tegenover elkaar kwam te staan. Intussen waren de Oostenrijkse troepen onder aanvoering van keizer Frans II versterkt met Russische troepen geleid door tsaar Alexander I. Het coalitieleger was numeriek in het voordeel, maar slechter georganiseerd en geleid dan de Franse troepen. Exact een jaar na zijn kroning wist Napoleon dankzij zijn voortreffelijke tactische kwaliteiten de gecombineerd Russische-Oostenrijkse troepen in de ‘Driekeizerslag’ te verslaan. Napoleons meest briljante overwinning. Met een gids bezoeken we het slagveld van Austerlitz, tegenwoordig Slavkov u Brna, waar we onder andere het vredesmonument zien. Hierna dineren we in restaurant Stará Pošta, een oud postkantoor waar tijdens de slag zowel de Franse generaal Murat en de Russische generaal Bagration hun hoofdkwartier hadden. Ons hotel staat in het centrum van Brno. (ca. 510 km)

dag 4: De Slag bij Wagram

Na de vernederende nederlaag bij Austerlitz hield Oostenrijk zich afzijdig op het Europese politieke toneel. In 1809 zag keizer Frans II echter weer mogelijkheden om de groeiende Franse macht te weerstaan: Napoleon was op het Iberisch schiereiland verwikkeld in een oorlog waardoor het oosten van het Franse keizerrijk open lag. Samen met de Britten en de kleine Italiaanse staten Sicilië en Sardinië vormde Oostenrijk een nieuwe coalitie tegen Frankrijk. De Oostenrijkse aanval in april, zonder oorlogsverklaring, kwam als een verrassing voor de Fransen. Maar door de komst van Napoleon (halsoverkop uit Noord-Spanje gereisd) werden de Oostenrijkers oostwaarts gedreven. Na een serie Oostenrijkse nederlagen nam Napoleon op 13 mei opnieuw Wenen in, waarop het Oostenrijkse leger zich terugtrok achter de Donau. Hier leek het tij voor Aartshertog Karel en zijn troepen te keren: tijdens de Slag bij Aspern-Eßling (21-22 mei) werden de Fransen verrassend verslagen. Napoleon nam zes weken de tijd om zijn troepen te versterken voor hij opnieuw de Donau overstak. Nabij het plaatsje Deutsch-Wagram troffen de legers elkaar: twee dagen lang waren het maisveld en de dorpjes rond Wagram een bloedig strijdtoneel. Napoleon kwam als winnaar uit de strijd, maar ten koste van ontelbare verliezen aan beide zijde. We bezoeken op deze ochtend het hoofdkwartier van Aartshertog Karel waarin nu een museum is gevestigd over de Slag bij Wagram en zien het monument dat herinnert aan de Oostenrijkse soldaten die gevallen zijn in deze veldslag. Vervolgens rijden we naar de Oostenrijkse hoofdstad, waar we een bezoek brengen aan het Heeresgeschichtliches Museum. Hier zien we in de Saal der Revolutionen veel dat herinnert aan de oorlogen die Oostenrijk met Frankrijk voerde. We verblijven twee nachten in een centraal gelegen hotel in Wenen. Het diner is op deze avond inbegrepen. (ca. 190 km)

dag 5: Vrije dag in Wenen

Op deze vrije dag ligt Wenen aan uw voeten. U kunt op eigen gelegenheid de vroegere hoofdstad van de Habsburgse keizers verkennen. In lijn van deze reis is een bezoek aan het fraaie paleis Schönbrunn een aanrader. Hier werd op 14 oktober 1809 na de verloren Slag bij Wagram de Vrede van Schönbrunn getekend. Frankrijk kon de vredesvoorwaarden aan het vernederde Oostenrijk dicteren, waarbij de Oostenrijkers grote gebieden moesten afstaan. Of gaat u naar de Hofburg, waar in juni 1815 de slotakte van het Congres van Wenen werd getekend waarmee het Europa na Napoleon zijn vorm kreeg? Toe aan een luchtigere invulling van uw dag? Ook dan biedt de Oostenrijkse hoofdstad met de sierlijke Wiener Secession, het moderne Hundertwasserhaus en de elegante koffiehuizen tal van mogelijkheden.

dag 6: De Befreiungshalle in Kelheim

We verlaten Wenen en rijden naar het zuiden van Duitsland. In Kelheim in Beieren bezoeken we de bijzondere Befreiungshalle gebouwd in opdracht van de Beierse koning Lodewijk I. Het monument gedenkt de verschillende gewonnen veldslagen tegen Napoleon van 1813 tot 1815 tijdens de Duitse bevrijdingsoorlog. Het krachtige ronde gebouw is boordevol symboliek: 18 kolossale beelden verpersoonlijken de Duitse volksstammen, in 18 niches staan de namen van gewonnen veldslagen en marmeren overwinningsgodinnen houden vergulde bronzen schilden vast, gegoten uit op de overwonnen Fransen veroverde kanonnen. De plechtige inhuldiging van het monument vond plaats op 18 oktober 1863, vijftig jaar na de overwinning in de Slag bij Leipzig. Na ons bezoek rijden we door naar Ulm, de stad waar de Oostenrijkse generaal Mack in 1805 aan de vooravond van de Slag bij Austerlitz verslagen werd. We overnachten in een hotel vlak bij het historische centrum van Ulm. (ca. 610 km)

dag 7: Net als het Grande Armée naar Metz

Na de verloren Slag bij Leipzig trok het leger van Napoleon zich terug op Frans grondgebied. Vanaf november 1813 werden de gewonden van de Grande Armée naar Metz gestuurd en al snel waren de ziekenhuizen verzadigd: het militaire hospitaal van Fort Moselle alleen al nam meer dan 1.800 mannen op, terwijl het stadhuis van Metz, het nieuwe lyceum, het grand séminaire en de meeste kerken werden omgevormd tot veldhospitalen. De stad moest al snel ook 30.000 soldaten huisvesten. Op 3 januari 1814 werd Metz omsingeld door een deel van het coalitieleger onder aanvoering van de Russische generaal Youzefovitch. Drie maanden duurde de belegering, maar Metz wist stand te houden tot op 4 april Napoleon afstand deed van de Franse troon. Ook wij gaan naar Metz, waar we genieten van een heerlijke middag in deze charmante Franse stad aan de Moezel. Door de Quartier Impérial, de keizerswijk waar statige gebouwen uit het fin de siècle staan, wandelen we naar het middeleeuwse Place Saint-Louis met zijn mooie galerijen. Ook bewonderen we in de kathedraal van Saint-Étienne de prachtige glasvensters van Marc Chagall. We overnachten in het centrum van Metz. (ca. 375 km)

dag 8: De Slag bij Waterloo

Na zijn troonafstand in april 1814 werd Napoleon verbannen naar Elba. Na het vertrek van de keizer werd het Frans koningshuis in ere hersteld en bepaalde het Congres in Wenen de toekomst van Europa. Men had echter geen rekening gehouden met Napoleon: tien maanden na zijn verbanning ontsnapte hij samen met duizend soldaten van Elba. Vanuit Juan-les-Pins trok hij op naar Parijs, onderweg sloten legeronderdelen zich bij hem aan. Bij zijn aankomst in de hoofdstad was koning Lodewijk XVIII gevlucht en de populaire keizer wist met steun van het volk zijn macht te herstellen. De Europese grootmachten reageerden direct: ze verklaarden Napoleon de oorlog. Een gecombineerd coalitieleger van Britse troepen onder aanvoering van de hertog van Wellington en een Pruisische leger aangevoerd door generaal Blücher trok op naar België om vanaf daar Frankrijk binnen te vallen. Napoleon koos voor de aanval en trok nog een keer met zijn Grande Armée ten strijden. Ten zuiden van Brussel bij Waterloo troffen de legers elkaar. Wellington had het landschap bestudeerd en koos een heuvelrug tussen twee boerenhoeves als plek om zich te verdedigen tegen de aanval. Napoleons leger moest over een modderig terrein, dat ongeschikt was voor het verplaatsen van artillerie en de cavalarie, optrekken. Op 18 juni 1815 rond het middaguur begon de Slag bij Waterloo. Lang kon het beide kanten uitgaan: zowel Wellington als Napoleon leden zware verliezen zonder echt vooruitgang te boeken. De komst van de Pruisische soldaten gaf uiteindelijk de doorslag… Samen met een gids bezoeken we het slagveld. We zien de Leeuw van Waterloo, het symbool ter ere van de overwinning van het coalitieleger en bekijken het grootse panorama dat een sleutelmoment in de slag toont. Ook wandelen we op de befaamde Holle Weg en zien we enkele monumenten. We besluiten de reis in het museum Mémorial Bataille de Waterloo 1815. Aan het einde van de middag keren we terug in Nederland. (ca. 480 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Oldenzaal | vertrek 10.00 uur Station NS
Stationsstraat

NB Op de terugweg zal Oldenzaal niet aangedaan worden. In plaats daarvan wordt, naast Amersfoort, gestopt in Breda bij het station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter), Parkeerterrein Hoge Mosten.

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

H4 Hotel in Leipzig, Duitsland
Hotel H4 Leipzig - Leipzig
Het H4 Hotel ligt in Leipzig, op 13 minuten lopen van het station Engelsdorf. Vanaf het station reist u in 9 minuten naar het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een restaurant, een bar, fitnessfaciliteiten, wellnessfaciliteiten, een lift en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van H4 Hotel Leipzig
Hotel Orea Congress Brno, Tsjechië
Hotel Orea Congress - Brno
Dit hotel ligt naast de handelsbeurs van Brno (Veltrhy Brno), op 150 meter van de tramhalte Vystaviste waarvandaan u met lijn N1 gemakkelijk naar het centrum van de stad kunt reizen. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een restaurant, een lift en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een tv, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Orea Congress
Pentahotel Vienna in Wenen, Oostenrijk
Hotel Penta Vienna - Wenen
Het Pentahotel Vienna ligt in het 5e district van Wenen. In vijf minuten wandelt u vanuit het hotel naar het metrostation, waarvandaan u in een stop naar bezienswaardigheden als het Naschmarkt, de Wiener Secession en het Theater an der Wien reist. Schönbrunn ligt vier metrostations verderop. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een fitnessruimte. Ook is er een lift aanwezig en kunt u gratis gebruikmaken van wifi. De hotelkamers (ontworpen door de Italiaanse architect Matteo Thun), zijn voorzien van een zithoek, een tv, airconditioning en een badkamer met een toilet en een bad of een douche.

Bekijk de website van Pentahotel Vienna
Comfor Hotel in Ulm, Duitsland
Hotel Comfor Ulm - Ulm
Het Comfor Hotel Ulm ligt centraal in de historische Donaustad. De Münsterplatz met de oude kerk is zo’n 400 meter lopen en in de directe omgeving van het hotel zijn verschillende café’s en restaurants. Overal in het hotel is gratis wifi. In het hotel is een lift en de receptie is 24 uur per dag bemand. De kamers hebben een badkamer met een douche of een bad en een toilet en beschikken over een koelkast en een kluisje.

Bekijk de website van Comfor Hotel Ulm
Ibis hotel Styles Metz Centre Gare, Metz
Hotel Ibis Styles Metz Centre Gare - Metz
Het Ibis Styles Metz Centre Gare is ideaal gelegen in de wijk Impérial en op loopafstand van het Centre Pompidou en het statige hoofdstation. Het hotel beschikt over een lift. De modern ingerichte hotelkamers beschikken over airconditioning, wifi en een badkamer voorzien van een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Ibis Styles Metz Centre Gare

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien