050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Eilandhoppen in Griekenland

Reisleidster Claudia:
‘Dwalend door de smalle straatjes passeer ik witgekalkte huisjes met blauw geschilderde kozijnen en deuren. De knalroze bougainville bloeit volop en steekt prachtig af tegen het blauw en wit. Soms heb ik in de verte even uitzicht op de azuurblauwe zee. Of er doemt een kerkje voor me op, gekroond door een blauwe koepel met een kruis erop. En uiteindelijk kom ik altijd uit op een gezellig plein, met in het midden een oude, grootse plataan, die de terrassen beschermt tegen de felle Griekse zon. Wat een heerlijke plek voor een lekkere ijskoffie met wat zoets erbij!

De magie van de Cycladen is moeilijk in woorden te vatten. Tijdens deze nieuwe reis neem ik u mee naar de onbekendere eilanden Syros en Tinos. Hier ervaart u wat de Cycladen zo’n bijzondere eilandenarchipel maakt. Op Syros dwaalt u door Ermoúpoli, niet alleen de hoofdstad van dit eiland, maar van de gehele archipel. En dat is te merken: de stad heeft flair! Imposante villa’s in pastelkleuren van vroegere scheepseigenaren en kapiteins springen in het oog. In de Assumptie-kerk ziet u een verborgen schat: een schilderij van de wereldberoemde schilder ‘El Greco’. En verrassend genoeg ontbreekt zelfs street art niet in het straatbeeld! Tijdens de verkenningstocht over Tinos ziet u de karakteristieke duiventillen en in het pittoreske beeldhouwersdorp Pyrgos bezoekt u een marmermuseum. Natuurlijk slaat u ook de voor veel gelovigen belangrijke bedevaartkerk Panagia Evangelistria niet over! Heeft u nog niet genoeg gezien? Dan kunt u op de vrije dag een excursie maken naar buureilanden Mykonos en Delos, een aanrader!

Vergeet niet ergens een delicatessenwinkel binnen te stappen! De lekkerste biologische honing, zoete nougat en traditionele ‘loukoumi’ kunt u vast en zeker niet weerstaan. Proeft u ook de traditionele ‘xerotigana’? Deze gefrituurde deegrolletjes, gemaakt van bloem, raki en olijfolie, worden in honing, kaneel en stukjes amandel of walnoot gedoopt. Verrukkelijk! Laat u verrassen door al het moois én lekkers dat de Cycladen te bieden hebben en kom naar Syros en Tinos!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
bootovertochten
middenklassehotels
2 overnachtingen Syros
3 overnachtingen Tinos
2 overnachtingen Athene
7x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
eilanden Syros en Tinos
Ermoúpoli en Ano Syros
Tinos-Stad en Pyrgos
bedevaartskerk Panagia Evangelistria
marmermuseum in Pyrgos
klooster van Kechrovoúni
vissersdorp Panormos
optioneel bezoek Mykonos en Delos
SRC-reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
‘De Panagia Evangelistria is een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Griekenland. Ieder jaar komen duizenden gelovigen naar deze plek om helende krachten te ontvangen. Een bijzondere plaats!’
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Athene
Met de ferry naar Syros
Wandeling door de hoofdstad van de Cycladen, Ermoúpoli, bezoek aan Ano Syros en vrije tijd
Naar Tinos, verkennende wandeling door Chora
Eilandtocht Tinos: duiventillen, beeldhouwersdorp Pyrgos, Panormos en het klooster van Kechrovoúni
Vrije dag: mogelijkheid tot optionele excursie naar Delos
De Panagia Evangelistria en afscheid van de eilanden, terug naar Athene
Terugvlucht Athene – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Athene

We vliegen naar de Griekse hoofdstad. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel gebracht, dat centraal in Athene ligt. Het diner op deze eerste avond is inbegrepen. (ca. 40 km)

dag 2: Naar Syros

We gaan naar de haven en varen in ongeveer 4 tot 5 uur naar het eiland Syros. Het eiland maakt deel uit van de archipel de Cycladen en ligt vrij noordelijk, in de azuurblauwe Egeïsche Zee. Na aankomst worden we naar het hotel in Finikas gebracht. Gaat u vanavond met de reisleider mee dineren in een van de lokale tavernes aan zee? (ca. 20 km)

dag 3: Koningin van de Egeïsche Zee

Het prachtige stadje Ermoúpoli, ook wel de koningin van de Egeïsche Zee genoemd, is niet alleen de hoofdstad van Syros, maar van de hele archipel. Letterlijk is het ‘de stad van Hermes’, in de Griekse mythologie de God van de handel en reizigers. De statige herenhuizen, prachtige kerkjes, sfeervolle pleinen en oude theaters geven de stad flair en herinneren aan vervlogen tijden, toen Ermoúpoli in de 19e eeuw een van de belangrijkste steden in het Middellandse Zeegebied was. We wandelen door de traditionele geplaveide straatjes en zien aan het Miaouli-plein, een van de oudste en grootste pleinen van Griekenland, en het grootse stadhuis. We bezoeken het kleine archeologische museum en bewonderen in de Assumptie-kerk een schilderij van de wereldberoemde schilder Domenikos Theotokopoulos, ‘El Greco’, een waardevolle schat! Een bezoek aan het Apollon Theater is een must! Het theater is in 1864 gebouwd door de Italiaanse architect Pietro Sampo en is een miniatuur van het wereldberoemde ‘La Scala di Milano’. Dan vervolgen we onze weg naar de middeleeuwse vestingstad Ano Syros, dat boven Ermoúpoli uittorent. Het ligt tegen de hellingen aan geplakt, ooit zo hoog gebouwd om zich te kunnen beschermen tegen aanvallen van piraten. Onderweg maken we een fotostop bij de gerenoveerde witte windmolen, zo kenmerkend voor de Cycladen, vanwaar het uitzicht op de heuvel van Ano Syros adembenemend is! Ook staat hier het borstbeeld van Ferekidis, de leraar van Pythagoras. De Ágios Giórgos kerk ligt op het hoogste punt en is het katholieke centrum op het overwegend orthodoxe eiland. We dwalen door de smalle steegjes en bezoeken een confiserie, waar de beroemde loukoumia (Turks fruit) worden gemaakt. Laat u zich in de middag afzetten bij het hotel of blijft u wat langer in het mondaine Ermoúpoli en reist u later op eigen gelegenheid per taxi of bus terug naar Finikas? (ca. 30 km)

dag 4: Naar Tinos

Nadat we zijn uitgecheckt worden we naar de haven gebracht om in te schepen op de ferry. Na drie kwartier varen komen we aan op Tinos en worden we naar ons hotel gebracht, dat een geweldige ligging in de oude haven van Tinos-Stad heeft. De middag is vrij om de omgeving te verkennen. In de levendige omgeving van het hotel is een ruime keuze aan restaurantjes, cafés en tavernes. Liefhebbers kunnen met de reisleider een korte verkennende wandeling maken door het stadje en daarna aansluiten voor een gezellig gezamenlijk diner in een taverne. (ca. 15 km)

dag 5: Eilandtour Tinos

We maken een tocht over het bergachtige Tinos. Onderweg hebben we zicht op de unieke duiventillen in de buurt van Tarampados. Overal op het eiland zijn deze bijzonder gedecoreerde gebouwen te zien, waarin al sinds de 15e eeuw duiven gefokt worden voor de bemesting van de landbouwgrond én voor consumptie. Duivenvlees is een lokale delicatesse en wordt bijvoorbeeld verwerkt in stoofschotels. Er is tijd om te slenteren door het pittoreske beeldhouwersdorp Pyrgos, waar ook een beeldhouwersschool is. Op het centrale plein is het goed toeven! Geniet hier van een heerlijke Griekse ijskoffie op een van de terrasjes om de oude plataan, die het plein siert. Ook bezoeken we hier het marmermuseum. Wat bestelt u voor de lunch in het vissersdorp Panormos? Genoeg terrasjes om uit te kiezen! Tot slot gaan we naar het sfeervolle klooster van Kechrovoúni, dat doet denken aan een typisch Cycladisch dorp. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht op de granieten kegel van de hoogste berg van het eiland, Exomburgo, waarop ooit een Venetiaans fort stond. (ca. 80 km)

dag 6: Vrije dag of...?

Hoe vult u deze vrije dag in? Slentert u door de schilderachtige straatjes van Tinos-Stad, ook wel Chora genoemd, bezoekt u een van de kleine musea of leest u een goed boek op een van de gezellige terrasjes? De heerlijke stranden van Tinos lonken natuurlijk ook voor een verfrissende duik. Liefhebbers kunnen een optionele excursie maken naar het eiland Delos. Via het mondaine Mykonos vaart u naar het kleine Delos, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het Middellandse Zeegebied. Toen Leto door Hera, de wraaklustige vrouw van Zeus, werd verbannen van de aarde, vond ze rust op Delos. Hier schonk ze het leven aan Artemis en Apollo. U bezoekt het heiligdom van Apollo en bekijkt de resten van het antieke theater. Het beroemde leeuwenterras is erg bijzonder. Hier staan imposante marmeren leeuwen uit de 7e eeuw voor Christus die het heilige meer bewaken.

NB Afhankelijk van het vaarschema kan het programma van dag 5 en 6 omgedraaid worden.

dag 7: Afscheid van de eilanden

Na een rustig ontbijt dwalen we nog kort door de steegjes van Tinos. We bezoeken de Panagia Evangelistria, een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Griekenland. In de 19e eeuw vond een non hier na een visioen een icoon van de Heilige Moeder Maria. Ieder jaar komen in augustus duizenden (met name vrouwelijke) gelovigen naar deze plek om na een tocht van de haven tot de kerk op hun knieën, de helende krachten te ontvangen. Een bijzondere plaats! In het begin van de middag gaan we aan boord van de ferry, die ons na een tocht van ongeveer vijf uur weer naar het vasteland brengt. Ons hotel voor deze laatste nacht staat in Athene. ’s Avonds kunnen liefhebbers met de reisleider een kleine wandeling maken door 'Athene by night'. Met het openbaar vervoer reist u naar de omgeving van de verlichte Akropolis, die boven de stad uittorent, u slentert door de gezellige straatjes van Plaka en wandelt over het grootse Syntagma-plein. (ca. 20 km)

dag 8: Athene – Amsterdam

Vandaag komt er een einde aan uw heerlijke vakantie. We worden naar de luchthaven van Athene gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Mykonos, Griekenland
Magisch Delos
Bijzonder werelderfgoed in de Egeïsche Zee
Duur: hele dag
Minimaal 10 personen
Prijs: circa € 105,- per persoon
Inclusief gids op Delos, exclusief entreegelden
Samen met de reisleider kunt u een excursie naar Delos maken. U wandelt naar de ferry in de haven Tinos om in een klein half uurtje naar Mykonos te varen. Daar aangekomen neemt u de sea bus naar de oude haven, vanwaar de ferry naar Delos vertrekt. Als de tijd het toelaat, kunt u in de haven een kopje koffie drinken. Hierna vaart u in een half uurtje naar het nabijgelegen kleine eiland Delos, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het Middellandse Zeegebied. Toen Leto door Hera, de wraaklustige vrouw van Zeus, werd verbannen van de aarde, vond ze rust op Delos. Hier schonk ze het leven aan Artemis en Apollo. We bezoeken het heiligdom van Apollo en bekijken de resten van het antieke theater. Het beroemde leeuwenterras is erg bijzonder. Hier staan imposante marmeren leeuwen uit de 7e eeuw voor Christus die het heilige meer bewaken. In de loop van de middag neemt u de ferry terug naar Mykonos. Als de tijd het toelaat, kunt u hier een ijsje halen voor u de sea bus neemt naar de haven vanwaar de ferry naar Tinos vertrekt. Aan het eind van de middag bent u terug bij het hotel.

NB Mocht er niet genoeg belangstelling zijn voor deze optionele excursie, dan is er de mogelijkheid om zelf in de haven van Tinos een kaartje te kopen voor de ferry naar Mykonos. U kunt dan op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het mondaine Mykonos.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Athene16:20 - 20:35 uur
Athene - Amsterdam20:40 - 23:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Dorian Inn
Hotel Dorian Inn - Athene
Hotel Dorian Inn ligt op 5 minuten lopen van de historische binnenstad van Athene. Vanaf het zwembad en het restaurant op de bovenste verdieping kunt u genieten van het uitzicht op de Akropolis en de Saronische Eilanden. Het hotel beschikt ook over een terras, een bar, gratis wifi en een lift. De kamers beschikken over een tv, airconditioning en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Dorian Inn
Brazzera Hotel in Finika, Griekenland
Hotel Brazzera - Finikas
Het Brazzera Hotel bevindt zich in de badplaats Finikas aan de prachtige Golf van Finikas, in het zuidwesten van het eiland Syros. In slecht een minuut wandelt u van het hotel naar het strand. Het hotel is voorzien van een bar, een tuin, een terras en er is wifi aanwezig in de gehele accommodatie. Er is ook een lift aanwezig. De kamers beschikken over airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Brazzera Hotel
Nama Boutique Hotel
Hotel Nama Boutique - Tinos
Nama Boutique Hotel ligt op een prachtige locatie in de oude haven van Tinos en op loopafstand van bars, restaurants en populaire bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een lift, gratis wifi en een gemeenschappelijke lounge. Alle kamers beschikken over airconditioning, een tv en een badkamer met een toilet, een douche en een föhn.

Bekijk de website van Nama Boutique Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Zeer boeiende reis naar de cycladen eilanden die nog niet zo ontdekt zijn door het massa toerisme. Het authentieke karakter van de dorpjes en het leven tussen de lokale bevolking in de stadjes, begeleidt door onze gids Claudia, maakte dit een heel bijzondere reis.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dit was mijn 10e reis met SRC en steeds is het contact met de groep geweldig. Ik reis altijd alleen maar voel me nooit alleen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Heerlijke reis naar 2 prachtige eilanden. Veel moois gezien en gedaan met goede lokale gidsen en reisleider Claudia. Groep van 15 personen is ideaal, niet te groot of te klein, sfeer in de groep was prima.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien