050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Eilandhoppen in Griekenland

Reisleidster Claudia:
‘Dwalend door de smalle straatjes passeer ik witgekalkte huisjes met blauw geschilderde kozijnen en deuren. De knalroze bougainville bloeit volop en steekt prachtig af tegen het blauw en wit. Soms heb ik in de verte even uitzicht op de azuurblauwe zee. Of er doemt een kerkje voor me op, gekroond door een blauwe koepel met een kruis erop. En uiteindelijk kom ik altijd uit op een gezellig plein, met in het midden een oude, grootse plataan, die de terrassen beschermt tegen de felle Griekse zon. Wat een heerlijke plek voor een lekkere ijskoffie met wat zoets erbij!

De magie van de Cycladen is moeilijk in woorden te vatten. Tijdens deze nieuwe reis neem ik u mee naar de onbekendere eilanden Syros en Tinos. Hier ervaart u wat de Cycladen zo’n bijzondere eilandenarchipel maakt. Op Syros dwaalt u door Ermoúpoli, niet alleen de hoofdstad van dit eiland, maar van de gehele archipel. En dat is te merken: de stad heeft flair! Imposante villa’s in pastelkleuren van vroegere scheepseigenaren en kapiteins springen in het oog. In de Assumptie-kerk ziet u een verborgen schat: een schilderij van de wereldberoemde schilder ‘El Greco’. En verrassend genoeg ontbreekt zelfs street art niet in het straatbeeld! Tijdens de verkenningstocht over Tinos ziet u de karakteristieke duiventillen en in het pittoreske beeldhouwersdorp Pyrgos bezoekt u een marmermuseum. Natuurlijk slaat u ook de voor veel gelovigen belangrijke bedevaartkerk Panagia Evangelistria niet over! Heeft u nog niet genoeg gezien? Dan kunt u op de vrije dag een excursie maken naar buureilanden Mykonos en Delos, een aanrader!

Vergeet niet ergens een delicatessenwinkel binnen te stappen! De lekkerste biologische honing, zoete nougat en traditionele ‘loukoumi’ kunt u vast en zeker niet weerstaan. Proeft u ook de traditionele ‘xerotigana’? Deze gefrituurde deegrolletjes, gemaakt van bloem, raki en olijfolie, worden in honing, kaneel en stukjes amandel of walnoot gedoopt. Verrukkelijk! Laat u verrassen door al het moois én lekkers dat de Cycladen te bieden hebben en kom naar Syros en Tinos!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
bootovertochten
middenklassehotels
2 overnachtingen Syros
3 overnachtingen Tinos
2 overnachtingen Athene
7x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
eilanden Syros en Tinos
Ermoúpoli en Ano Syros
Tinos-Stad en Pyrgos
bedevaartskerk Panagia Evangelistria
marmermuseum in Pyrgos
klooster van Kechrovoúni
vissersdorp Panormos
optioneel bezoek Mykonos en Delos
SRC-reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
‘De Panagia Evangelistria is een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Griekenland. Ieder jaar komen duizenden gelovigen naar deze plek om helende krachten te ontvangen. Een bijzondere plaats!’
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Marianne
Reisleidster sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Athene
+ lees meer
Met de ferry naar Syros
+ lees meer
Wandeling door de hoofdstad van de Cycladen, Ermoúpoli, bezoek aan Ano Syros en vrije tijd
+ lees meer
Naar Tinos, verkennende wandeling door Chora
+ lees meer
Eilandtocht Tinos: duiventillen, beeldhouwersdorp Pyrgos, Panormos en het klooster van Kechrovoúni
+ lees meer
Vrije dag: mogelijkheid tot optionele excursie naar Delos
+ lees meer
De Panagia Evangelistria en afscheid van de eilanden, terug naar Athene
+ lees meer
Terugvlucht Athene – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart de verrassende Cycladen
245 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Mykonos, Griekenland
Magisch Delos
Bijzonder werelderfgoed in de Egeïsche Zee
Duur: hele dag
Minimaal 10 personen
Prijs: circa € 105,- per persoon
Inclusief gids op Delos, exclusief entreegelden
Samen met de reisleider kunt u een excursie naar Delos maken. U wandelt naar de ferry in de haven Tinos om in een klein half uurtje naar Mykonos te varen. Daar aangekomen neemt u de sea bus naar de oude haven, vanwaar de ferry naar Delos vertrekt. Als de tijd het toelaat, kunt u in de haven een kopje koffie drinken. Hierna vaart u in een half uurtje naar het nabijgelegen kleine eiland Delos, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het Middellandse Zeegebied. Toen Leto door Hera, de wraaklustige vrouw van Zeus, werd verbannen van de aarde, vond ze rust op Delos. Hier schonk ze het leven aan Artemis en Apollo. We bezoeken het heiligdom van Apollo en bekijken de resten van het antieke theater. Het beroemde leeuwenterras is erg bijzonder. Hier staan imposante marmeren leeuwen uit de 7e eeuw voor Christus die het heilige meer bewaken. In de loop van de middag neemt u de ferry terug naar Mykonos. Als de tijd het toelaat, kunt u hier een ijsje halen voor u de sea bus neemt naar de haven vanwaar de ferry naar Tinos vertrekt. Aan het eind van de middag bent u terug bij het hotel.

NB Mocht er niet genoeg belangstelling zijn voor deze optionele excursie, dan is er de mogelijkheid om zelf in de haven van Tinos een kaartje te kopen voor de ferry naar Mykonos. U kunt dan op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het mondaine Mykonos.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Athene16:20 - 20:35 uur
Athene - Amsterdam20:40 - 23:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Zeer boeiende reis naar de cycladen eilanden die nog niet zo ontdekt zijn door het massa toerisme. Het authentieke karakter van de dorpjes en het leven tussen de lokale bevolking in de stadjes, begeleidt door onze gids Claudia, maakte dit een heel bijzondere reis.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dit was mijn 10e reis met SRC en steeds is het contact met de groep geweldig. Ik reis altijd alleen maar voel me nooit alleen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Heerlijke reis naar 2 prachtige eilanden. Veel moois gezien en gedaan met goede lokale gidsen en reisleider Claudia. Groep van 15 personen is ideaal, niet te groot of te klein, sfeer in de groep was prima.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.