050 - 3 123 123
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis

Treed in de voetsporen van de Duitse expressionisten

Reisleidster Wendy Fossen:
‘In 1911 ontstond in München een kunstenaarsgroepering die zichzelf Der Blaue Reiter noemde, naar een schilderij van Wassily Kandinsky uit 1903. Hij was ook, naast Franz Marc en Alexej von Jawlensky, een van de medeoprichters van deze kunstgroep. Hun werk kenmerkt zich door expressief vormgebruik en felle kleuren. Zij behoorden tevens tot de eersten die het figuratieve volledig loslieten en abstracte kunst maakten.

Maar zij waren niet de enige. Al voor Der Blaue Reiter ontstond in 1905 de kunstenaarsgroep Brücke, waarvan de leidende figuur Ernst Ludwig Kirchner was. Ook zij werden gezien als een van de belangrijkste pijlers van het Noord-Europees expressionisme. De snelle, schetsmatige vormen en de expressieve kleuren in vaak contrasterende kleurcombinaties zijn kenmerkend voor hun werken.

Tijdens deze kunstreis naar München gaat u op zoek naar werk van deze Duitse expressionistische kunstenaars. In München bezoekt u de Pinakothek der Moderne, waar een van de grootste collecties Duits expressionisme te vinden is. Uiteraard staat het Lenbachhaus, met de grootste collectie werken van Der Blaue Reiter, op het programma. Ook buiten de stad ontdekt u het Duits expressionisme. Zo ziet u werk van Franz Marc in het door hemzelf opgerichte museum in Kochel am See en duikt u in het leven van het kunstenaarspaar Gabrielle Münter en Wassily Kandinsky in het Münterhaus in Murnau. Kortom, deze nieuwe reis toont u het mooiste van de Duitse expressionistische kunst. Gaat u mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed middenklassehotel
4x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Pinakothek der Moderne
Lenbachhaus
Franz Marc museum in Kochel am See
Münterhaus in Murnau
Altstad met Frauenkirche
Odeonsplatz
monument Weiβe Rose
Reisleidster Wendy Fossen
SRC-reisleidster sinds 2008
Ontdek de beroemdste werken van de grootste Duitse expressionistische kunstenaars!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleider Steven
Reisleider sinds 2004
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – München en uitgebreide stadswandeling
Bezoek Pinakothek der Moderne en Lenbachhaus
Vrije dag in München
Bezoek Franz Marc museum in Kochel am See en Gabrielle Münter in Murnau.
Odeonplatz, Weiβe Rose en terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Vlucht Amsterdam – München en stadswandeling

We vliegen naar München. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in de stad gebracht, waar we vier nachten verblijven. Na het inchecken reizen we met het openbaar vervoer naar het historische centrum van München. Tijdens een uitgebreide wandeling maken we kennis met de vriendelijke Altstad en zien we onder meer de Frauenkirche. De dubbele uivormige spitsen van deze prachtige kerk zijn kenmerkend voor de stad. Van de schade die München in de Tweede Wereldoorlog heeft opgelopen is weinig meer te zien, de stad is geheel in oude luister hersteld. (ca. 40 km)

dag 2: Bezoek Pinakothek der Moderne en Lenbachhaus

Met het openbaar vervoer reizen we naar het Kunstareal, waar de belangrijkste musea van de stad te vinden zijn. Hier bezoeken we de Pinakothek der Moderne, waar vier musea onder één dak verenigd zijn. In de Pinakothek der Moderne zijn zowel kunstenaars van de Brücke als van Der Blaue Reiter ruimschoots vertegenwoordigd. Prachtige schilderijen van onder anderen Ernst Ludwig Kirchner, Alexej von Jawlensky en Franz Marc kunt u hier uitgebreid bewonderen. Vervolgens gaan we naar het Lenbachhaus. In de voormalige villa van de 19e-eeuwse kunstenaar Lenbach is nu een prachtige kunstcollectie met werken van 18e- en 19e-eeuwse plaatselijke kunstenaars gehuisvest. Daarnaast bevindt zich in het museum de grootse verzameling schilderijen van Der Blaue Reiter. Ook zijn hier enkele werken van vrouwelijke expressionisten, zoals Gabrielle Münter en Marianne von Werefkin, te bewonderen.

dag 3: Vrije dag in München

Deze dag is vrij te besteden, u kunt zelf kiezen welke van de vele musea in München u wilt bezoeken. Of gaat u de stad verkennen? Der Marienplatz, het middelpunt van München, wordt wel een van de mooiste pleinen van Duitsland genoemd. In het Rathaus kunt u met een lift naar de Rathausturm, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Altstad. Ook een bezoek aan de bruisende Viktualienmarkt is een aanrader. Of geniet u van een drankje in een van de vele gezellige Biergärten? Op zoek naar rust in het stadsgewoel? De groene Englisher Garten is een oase van rust in de stad en leent zich prima voor een heerlijke wandeling!

dag 4: Franz Marc in Kochel am See en Münterhaus

We maken een wandeling door Kochel Am See, in dit stadje heeft Franz Marc een groot deel van zijn werk gemaakt. Uiteraard bezoeken we hier het Franz Marc museum, waar u schilderijen en persoonlijke documenten van Franz Marc bewondert, maar ook kunstwerken van zijn kunstvrienden. In Murnau bezoeken we het Münterhaus, een landhuis waar Gabriele Münter jarenlang met haar levensgezel Wassily Kandinsky woonde. Na haar dood raakte het huis wat in verval, maar na een grondige restauratie is het Münterhaus sinds 1999 weer in zo goed als oorspronkelijke staat teruggebracht. We zien door Münter en Kandinsky beschilderde meubels, maar ook schilderijen, prenten, achterglasschilderingen en objecten uit hun beider volkskunstverzamelingen. (ca. 160 km)

dag 5: Odeonsplatz en terugvlucht München – Amsterdam

Voordat we naar de luchthaven vertrekken voor de terugvlucht, rijden we naar het Odeonsplatz. Hier wanen we ons in het München van de 19e eeuw. De gebouwen in dit deel van de stad zijn schitterend! We wandelen naar de universiteit, waar we het indrukwekkende monument zien voor de studenten van de Weiβe Rose, een verzetsgroep die in de Tweede Wereldoorlog op vreedzame wijze protesteerden tegen het naziregime. Hierna worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - München09:30 - 10:55 uur
München - Amsterdam14:05 - 15:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Verblijf

U verblijft in een middenklassehotel, dat over een lift en gratis wifi beschikken. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over het hotel dat meestal voor deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Leonardo München City East, München, Duitsland
Hotel Leonardo München City East - Munich
In dit elegante en comfortabele hotel zult u ongetwijfeld met plezier verblijven. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van allerlei gemakken zoals airconditioning, een kluis, een flatscreen-tv, gratis wifi en koffie- en theefaciliteiten. Het hotel heeft een restaurant met streekgerechten en een bar met terras, waar u aan het einde van de dag kunt neerstrijken met een drankje. Als u graag actief bezig bent, kunt u zich uitleven in de fitnessruimte van het hotel. Op loopafstand bevindt zich een metrohalte en reist u met een snelle verbinding naar het centrum van het prachtige München.

Bekijk de website van hotel Leonardo München City East

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.