050 - 3 123 123
Wij reizen veilig en verantwoord, bekijk ons coronaprotocol
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis

De ultieme treinreis van Moskou tot Baikal

Reisleidster Domitilla:
‘Is het uw langgekoesterde droom om het immense Rusland met de trein te doorkruisen? SRC Reizen biedt u de kans om goed verzorgd dit avontuur aan te gaan! Een treinreis door Siberië is niet alleen een groot avontuur, het is ook dé kans om kennis te maken met het echte Rusland. Op deze cultuurvakantie laat Rusland zijn veelzijdigheid zien, van de indrukwekkende wereldstad Moskou tot het overweldigende natuurschoon van het Baikalmeer.

De avontuurlijke treinreis wordt in etappes afgelegd, waardoor u gelegenheid heeft om de steden langs de Transsiberische spoorlijn, ieder met een eigen verhaal, te leren kennen. Voor uw comfort worden de overnachtingen in de trein afgewisseld met hotelovernachtingen. Het prachtige Kazan, de Tataarse stad met zijn sprookjesachtige kremlin, en Jekatarinaburg, stad met een zwaarbeladen geschiedenis, zijn enkele hoogtepunten die deze reis tot een onvergetelijke ervaring mee. Laat u zich betoveren door Rusland op zijn mooist?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
binnenlandse vlucht Irkoetsk – Moskou
ruimbagage
3 treintrajecten Transsiberië Express
goede centrale toeristenklassehotels
14x ontbijt, 1x lunch en 14x diner
picknicklunch Baikalmeer
boottocht Baikalmeer
natuurwandeling Baikalmeer
audiosysteem
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO2-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kremlin en Rode Plein in Moskou
Vladimir en Soezdal in de Gouden Ring
Irkoetsk en het Baikalmeer
kremlin van Kazan
Jekatarinaburg
klooster Ganina Yama
Siberisch openluchtmuseum
nederzetting Bolshie Koty
SRC-reisleidster Domitilla
SRC-reisleidster sinds 2013
Voor uw comfort worden de overnachtingen in de trein afgewisseld met hotelovernachtingen
Ontmoet onze beste reisleiders in Rusland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
Reisleider Sven
Reisleider sinds 1995

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Moskou
Kennismaking Moskou: Kremlin, Rode Plein en meer…
Verkenning Soezdal aan de Gouden Ring
Prachtig Vladimir en in de trein richting Kazan
Bezoek en overnachting Kazan
Vrije tijd Kazan en trein richting Jekatarinaburg
Rondrit en overnachting Jekatarinaburg
Klooster Ganina Yama en trein
Treinrit door uitgestrekt Siberië
Aankomst Irkoetsk, aankomst Baikalmeer
Verkenning Baikalmeer met de boot en te voet
Siberisch openluchtmuseum en kennismaking Irkoetsk
Vlucht Irkoetsk – Moskou
Vrije tijd en terugvlucht Moskou – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Moskou

We vliegen naar Rusland. Na aankomst in de wereldstad Moskou worden we naar het hotel gebracht, waar we de eerste twee nachten verblijven. (ca. 50 km)

dag 2: Machtig Moskou

We maken kennis met Moskou, de machtige hoofdstad van Rusland. We zetten voet op het historische Rode plein met zijn fotogenieke Basiliuskathedraal en bezoeken uiteraard het hart van de Russische macht, het Kremlin. Tijdens een stadsrondrit zien we het Leninmausoleum, het beroemde Bolsjoitheater en de mussenheuvel, vanwaar we prachtig uitzicht hebben over Moskou. (ca. 20 km)

dag 3: Verkenning Soezdal aan de Gouden Ring

We rijden naar Soezdal, een pareltje in de Gouden Ring. Soezdal is een van de oudste stadjes van Rusland en, volgens velen, een van de mooiste. We maken een wandeling door het oude centrum en bezoeken het kremlin. We eindigen de dag in Vladimir, waar we overnachten. (ca. 300 km)

dag 4: Prachtig Vladimir en in de trein

Het prachtige Vladimir werd al in de 12e eeuw gesticht. We kunnen nog steeds herinneringen aan deze tijd bewonderen, zoals de imposante gouden poort en de prachtige Uspenski-kathedraal. We rijden terug naar Moskou. Na ons diner in een plaatselijk restaurant rijden we naar het treinstation. We gaan op avontuur en stappen in de historische Transsiberië Express! We brengen onze eerste overnachting in de trein door. (ca. 200 km)

dag 5: Het kremlin van Kazan

Vanochtend komen we aan in Kazan, de hoofdstad van de regio Tatarstan. Hoogtepunt van dit mooie stadje is zonder meer het kremlin: een uniek complex met monumenten van architectonische en historische schoonheid. Niet voor niets staat dit kremlin op de UNESCO-lijst van cultureel erfgoed. Tijdens een rondrit zien we ook een van de oudste universiteiten van Rusland, waar onder andere Lenin en Tolstoi studeerden. Ons hotel voor deze nacht staat in Kazan. (treintraject Moskou – Kazan ca. 800 km)

dag 6: Richting Jekatarinaburg

Nadat u deze ochtend Kazan op eigen gelegenheid heeft kunnen verkennen stappen we in de trein voor het tweede traject oostwaarts. We overnachten in de trein.

dag 7: Jekatarinaburg

Na ons ontbijt in de trein komen we aan in Jekatarinaburg. We maken kennis met deze geboortestad van Boris Jeltsin. In deze stad, met zijn zwaarbeladen geschiedenis, werd het laatste tsarenpaar en hun kinderen na de Russische revolutie vermoord. We maken een stadsrondrit en hebben tijd om een wandeling door de stad te maken. We overnachten in Jekatarinaburg. (traject Kazan – Jekatarinaburg ca. 1.100 km)

dag 8: Klooster Ganina Yama en trein

We bezoeken het klooster van Ganina Yama, nu een serene plek in het bos op een half uurtje rijden van Jekatarinaburg. De lichamen van het tsarengezin zouden na hun executie door de bolsjewieken hiernaartoe zijn gebracht. Na ons diner in een plaatselijk restaurant worden we naar het treinstation van Jekatarinaburg gebracht, vanwaar we de trein richting Irkoetsk nemen. (ca. 50 km)

dag 9 en 10: Treinrit door uitgestrekt Siberië

We treinen verder, steeds dieper moedertje Rusland in, en bevinden ons ondertussen in Azië. Het oneindige landschap van de uitgestrekte taiga glijdt aan ons voorbij. (traject Jekatarinaburg – Irkoetsk ca. 3.000 km)

dag 11: Baikalmeer!

Het was een lang traject door het hart van Rusland, maar wat is onze eindbestemming de moeite waard. Vandaag staan we aan de oevers van het overweldigende Baikalmeer! Nadat onze trein in de vroege ochtend het station van Irkoetsk is binnengereden ontbijten we in een plaatselijk restaurant in de stad. We rijden naar het toeristenstadje Listvyanka, prachtig gelegen aan het Baikalmeer. Hier verblijven we twee nachten. Hoewel de watertemperatuur in de zomer gemiddeld niet boven de 10 graden uitkomt, nemen hier regelmatig mensen een duik in het meer! We bezoeken het kleine Baikalmuseum en maken kennis met het stadje. (ca. 80 km)

dag 12: Russische natuurpracht rond Baikalmeer

Deze dag staat volledig in het teken van het Baikalmeer, het diepste en grootste zoetwatermeer ter wereld. We verkennen het meer vanaf het water en nemen de boot naar Bolshie Koty, een kleine nederzetting die alleen over het water of te voet te bereiken is. De nederzetting bestaat grotendeels uit de bekende datsja’s, buitenhuizen, veelal eigendom van de ‘nouveau riche’ van Irkoetsk. Onze hectische westerse wereld heeft wellicht nog nooit zo ver weg gevoeld! SRC Reizen trakteert u hier op een fijne picknicklunch, waarna liefhebbers een mooie wandeling kunnen maken. Vanuit Bolshie Koty wandelt u door het bos en langs het meer, waar u getrakteerd wordt op prachtige uitzichten. Het pad is goed begaanbaar en kent weinig hoogteverschillen. Aan het eind van de middag worden we met de boot teruggevaren naar ons hotel.

dag 13: Traditioneel Siberië en Irkoetsk

In het Taltsy openluchtmuseum ontmoeten we traditioneel Siberië. We wandelen langs de mooie houten huisjes en maken kennis met de Russische geschiedenis en de oude ambachten van het platteland in de 17e en 18e eeuw. Na de weldadige rust wordt het tijd om weer naar de bewoonde wereld terug te gaan. Tijdens een rondrit verkennen we Irkoetsk, mooi gelegen aan de brede Angara-rivier. We zien het Znamenski-klooster en genieten van de diverse fotogenieke houten huisjes. We overnachten in Irkoetsk. (ca. 80 km)

dag 14: Irkoetsk – Moskou

We vliegen van Irkoetsk terug naar Moskou, waar we de laatste nacht verblijven. (ca. 30 km)

dag 15: Moskou – Amsterdam

Na wat vrije tijd in Moskou, die u wellicht kunt besteden met een bezoek aan het luxe warenhuis Gum aan het Rode Plein, worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 50 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Moskou11:50 - 16:05 uur
Moskou - Amsterdam17:00 - 19:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels, behalve in Moskou vaak in de centra van de steden of stadjes. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche en een toilet. Houd er rekening mee dat gemeenschappelijke ruimtes als restaurants en bars in sommige hotels alleen via trappen te bereiken zijn. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis gebruikt worden. Hieraan kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Trein
In de trein slaapt u in 4-persoonscouchettes. Twee van de bedden zijn hoogslapers. Uw bagage kunt u onder de onderste bedden plaatsen of in een opbergruimte boven de deur. In uw wagon bevindt zich een badkamer met een toilet en een wasbak, die u met uw reisgenoten deelt. Er is geen douche aanwezig. Beddengoed en handdoeken hoeft u niet zelf mee te nemen. Tegen betaling van een toeslag kunt u op aanvraag een 2-persoonscouchette boeken (indicatie van de meerprijs € 498,- per persoon). Het ontbijt op dag 5 en het diner op dag 6 bestaan uit eenvoudige ontbijt/dinerboxes die worden geserveerd in uw coupé. De overige maaltijden tijdens de treintrajecten vinden plaats in de restauratiewagon.

In een aantal treinstellen is het niet handig om een grote, hardschalen koffer mee te nemen, omdat deze niet altijd past in de ruimte voor de bagage onder de banken in de coupé. Wij raden u dus aan om een kleinere koffer mee te nemen of een zachte, grote tas.

Hotel Delta
Hotel Delta - Moskou
Het goede toeristenklassehotel Izmailovo Delta ligt nabij het Izmailovskypark in Moskou en beschikt over diverse restaurants en bars, een grote lobby, een lift, een sauna en een binnenzwembad. De eenvoudig ingerichte standaardkamers (21 m²) hebben airconditioning, een koelkast, een kluisje, gratis wifi en een badkamer hebben een toilet en een bad of een douche. Op korte loopafstand van het hotel bevindt zich metrostation Partizanskaya, vanwaar u in 15 minuten zonder overstap het centrum bereikt.

Bekijk de website van Hotel Delta
Hotel Vladimir in Vladimir, Rusland
Hotel Vladimir - Vladimir
Hotel Vladimir ligt centraal in Vladimir, op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een receptie, een restaurant, een bar en een terras.

Bekijk de website van Hotel Vladimir
Trein, Rusland
Trein Transsiberië Express -
In de trein slaapt u in 4-persoonscouchettes. Twee van de bedden zijn hoogslapers. Uw bagage kunt u onder de onderste bedden plaatsen of in een opbergruimte boven de deur. In uw wagon bevindt zich een badkamer met een toilet en een wasbak, die u met uw reisgenoten deelt. Er is geen douche aanwezig. Beddengoed en handdoeken hoeft u niet zelf mee te nemen. Tegen betaling van een toeslag kunt u op aanvraag een 2-persoonscouchette boeken.
Hotel Ibis Kazan Center in Kazan, Rusland
Hotel Ibis Kazan Center - Kazan
Het hotel ligt middenin het centrum van Kazan. Binnen tien minuten bereikt u te voet Kremlin. De kamers zijn modern ingericht en het hotel heeft een restaurant, een lobby en een gezellige bar.

Bekijk de website van Hotel Ibis Kazan Center
 Hotel Marins Park Yekaterinburg in Yekaterinburg, Rusland
Hotel Marins Park Yekaterinburg - Yekaterinburg
Het hotel ligt centraal tegenover het treinstation in het centrum van de hoofdstad van de Oeral, Yekaterinburg. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant. Tegen betaling kunt u gebruik maken van de sauna en het solarium.

Bekijk de website van Hotel Marins Park Yekaterinburg
Hotel Krestovaya Pad in Listvyanka, Rusland
Hotel Krestovaya Pad - Listvyanka
Krestivaya Pad hotel ligt op slechts 50 meter van de oevers van het wereldberoemde Baikalmeer. Het hotel beschikt over een zonneterras waarvandaan u een prachtig uitzicht op de spectaculaire omgeving heeft. Het hotel is sfeervol gebouwd in chaletstijl.

Bekijk de website van Krestovaya Pad
 Hotel Ibis Irkutsk Center in Irkutsk, Rusland
Hotel Ibis Irkutsk Center - Irkoetsk
Hotel Ibis Irkutsk Center ligt centraal in Irkutsk. Het nieuwe hotel heeft een eigentijds design. De kamers zijn strak en modern ingericht. Het hotel beschikt over een restaurant en een mooie loungebar.

Bekijk de website van Ibis Irkutsk Center

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.