050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Mooie concerten en verrassende cultuur

Reisleidster Cristína:
‘U kunt in het najaar van 2021 genieten van de muzikale wereldtop tijdens het wereldberoemde Enescufestival in Roemenië! Befaamde Roemeense componisten als George Enescu, Sergiu Celibidache en George Zamfir hebben een grote bijdrage geleverd aan de universele muziekgeschiedenis. Iedere twee jaar slaagt de organisatie van het festival er weer in de crème de la crème van de klassieke muziek naar Roemenië te halen voor de beste concerten. En u kunt daar bij zijn!

In de Roemeense hoofdstad Boekarest, maar ook in Sibiu en Brasov wordt u verrast door muzikale hoogtepunten. Het repertoire beperkt zich niet alleen tot de klassieke muziek: u maakt ook kennis met prachtige volksmuziek en woont een orgelconcert bij in de Zwarte Kerk in Brasov.

Uiteraard geniet u ook van de culturele hoogtepunten. De hoofdstad Boekarest is ‘booming’ en maakt een imposante ontwikkeling door: van een grauwe communistische stad tot een moderne aantrekkelijke stad met steeds meer groen en trendy restaurants. Maar u ziet ook het platteland, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en ontdekt twee van de mooiste steden van de provincie Transsylvanië: Sibiu en Brasov. Ook bewondert u het klooster van Horezu en bezoekt u in Sighisoara de oudste nog bewoonde middeleeuwse vesting. Ontdekt u dit najaar met mij de verassende cultuur en de veelzijdige muziek van Roemenië?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goede toeristenklassehotels
6x ontbijt en 6x diner
enkele diners in lokale restaurants
toegangskaarten 4 concerten
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
2 concerten in Boekarest
concert Thalia-concertgebouw in Sibiu
orgelconcert Zwarte Kerk in Brasov
vesting van Sighisoara
Pelespaleis in Sinaia
klooster van Horezu
Sibiu, Brasov en Alba Lulia
paleis van de republiek in Boekarest
glas-iconenmuseum in Sibiel
Reisleidster Crístina
SRC-reisleidster sinds 2000
Het repertoire beperkt zich niet alleen tot de klassieke muziek: u maakt ook kennis met prachtige volksmuziek en woont een orgelconcert bij!
Ontmoet onze beste reisleiders in Roemenië
Reisleidster Crístina
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Boekarest en 1e concert
Kennismaking met Boekarest en concert
Bezoek klooster van Horezu en feestelijke maaltijd in Sibiu
Stadswandeling en vrije tijd Sibiu. Concert in Thalia-concertgebouw
Kathedraal van Alba Lulia en bezoek vesting van Sigishoara
Bezoek middeleeuws Brasov en orgelconcert in Zwarte Kerk
Pelespaleis en terugvlucht Boekarest – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Boekarest

We vliegen naar Roemenië. Na aankomst in Boekarest worden we naar ons centraal gelegen hotel in de Roemeense hoofdstad gebracht. Na een vroeg diner worden we vanavond gelijk getrakteerd op een concert tijdens het befaamde Enescufestival. In het centrum van Boekarest staat het imposante Grand Palace theater, waar het beroemde Orchestre National de France zal spelen. De Roemeense dirigent Serfiu Celibidache was in de jaren '70 jarenlang leider van dit orkest. Onder andere muziek van Liszt, Mussorgsky en Ravel staan op het programma. (ca. 30 km)

dag 2: Kennismaking van Boekarest en concert

Na een rustig begin verkennen we met de touringcar en te voet de hoofdstad van Roemenië, Boekarest. We bezoeken de patriarchale kerk. Als het mogelijk is, brengen we ook een bezoek aan het bizarre paleis van de republiek. Dit is een megalomaan bouwwerk dat ooit in opdracht van Ceausescu werd gebouwd. Na vrije tijd staat aan het eind van de middag wederom een concert op het programma. Na het imposante, grote Grand Palace theater van gisteren gaan we vandaag naar het intieme neoklassieke Atheneum concertgebouw. U geniet hier niet alleen van de muziek, maar ook van het mooie interieur, rijk gedecoreerd met fresco's en beeldhouwwerken die de geschiedenis van Roemenië weergeven. Vanavond trakteren wereldberoemde violiste Julia Fischer en pianist Henri Bonamy ons op een concert waar onder andere Mozart, Brahms en Enescu op het programma staan. We dineren vanavond in een restaurant in de stad. (ca. 10 km)

dag 3: Klooster van Horezu en Sibiu

We laten Boekarest achter ons en rijden richting Sibiu. Onderweg bezoeken we het klooster van Horezu, bekend vanwege zijn architectonische zuiverheid en evenwicht en zijn vele details en decoraties. Het is een meesterwerk van de Brancovan-stijl en herbergt een aantal prachtige fresco’s. De icoonschilderschool dat zich hier in de 18e eeuw vestigde had in de Balkanregio een vooraanstaande reputatie. Na een bezoek aan het mooie glas-iconenmuseum in Sibiel arriveren we in Sibiu, waar we twee nachten verblijven. Vanavond worden we getrakteerd op een feestelijke Roemeense maaltijd. (ca. 420 km)

dag 4: Sibiu en concert

Tijdens een stadswandeling in Sibiu, het voormalige Hermannstadt, zien we de drie centrale pleinen met gotische en Weens-barokke patriciërshuizen. Veel van de huizen in Sibiu hebben grappige dakramen, de zogenaamde ogen van Sibiu. Ten slotte bekijken we de ijzeren Brug der Leugens. Vanavond wonen we een concert bij in het prachtige Thalia-concertgebouw. Zowel de akoestiek als de ambiance zullen zorgen dat u een heerlijke avond beleeft. De wereldberoemde pianiste Elisabeth Leonskaya, winnares van verschillende prestigieuze concoursen, trakteert u tijdens een recital op een aantal sonates van Beethoven. (ca. 10 km)

dag 5: Transsylvanië

In Alba Lulia bezoeken we de oudste kathedraal van Roemenië en de mooie orthodoxe kathedraal, waar de koninklijke familie van Roemenië gekroond werd na de vereniging met Transsylvanië in 1918. Vervolgens rijden we naar Sighisoara, de oudste nog bewoonde middeleeuwse vesting van Europa. De bovenstad is nog grotendeels authentiek: een fijne plek om doorheen te wandelen! We rijden naar Rasnov, nabij Brasov, voor de laatste twee overnachtingen. We dineren in een lokaal restaurant. (ca. 250 km)

dag 6: Brasov en orgelconcert

We verkennen de oude stad Brasov, in de middeleeuwen gesticht door de Saksen. We bezoeken de Sint Nikolaaskerk, de beroemde Zwarte kerk en de synagoge. Na wat vrije tijd in het mooie centrum wonen we een orgelconcert bij in de Zwarte Kerk. Deze avond dineren we in een bijzonder restaurant enkele kilometers buiten Brasov. Ons feestelijke menu wordt begeleid door Roemeense volksmuziek. (ca 20 km)

dag 7: Pelespaleis en Boekarest – Amsterdam

Ons laatste bezoek van deze bijzondere reis is aan het Pelespaleis in Sinaia. Deze rijke 19e-eeuwse zomerresidentie, die is genoemd naar het riviertje Peles, is in Zuid-Duitse renaissancestijl gebouwd in opdracht van koning Carol I. Na dit bezoek worden we naar de luchthaven van Boekarest gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 170 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Gezamenlijke lunch
Gezamenlijk lunches
Een gezellige en smaakvolle groepslunch
Prijs: € 7,50 tot € 10,50 per persoon per lunch
Tijdens deze reis bieden wij u een aantal keren de gelegenheid om gezamenlijk te lunchen. Uw reisleider is uitstekend op de hoogte van de meest sfeervolle restaurants, waarin smaakvolle maaltijden worden geserveerd. Soms is een drankje bij de lunch inbegrepen. Voor de lunches is een minimumaantal deelnemers nodig.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Boekarest 09:30 - 13:10 uur
Boekarest - Amsterdam18:05 - 20:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Venezia in București, Boekarest
Hotel Venezia - Boekarest
Het stijlvolle hotel Venezia, gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Boekarest, ligt op een steenworp afstand van de oude stadskern. Restaurants, winkels en een aantal bezienswaardigheden zijn te voet bereikbaar. Het hotel is comfortabel en beschikt over diverse faciliteiten, waaronder gratis wifi en een bar. Op de kamers vindt u onder andere een tv, een elektrische waterkoke en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Venezia
Hotel Imparatul Romanilor in Sibiu, Roemenië
Hotel Imparatul Romanilor - Sibiu
Het historische hotel Imparatul Romanilor heeft een klassieke uitstraling en ligt in het centrum van Sibiu. In de directe omgeving vindt u winkels, café en restaurants. In het hotel kunt u genieten van een diner in het sfeervolle restaurant dat Roemeense gerechten serveert. Ontspannen in de sauna of een duik in het zwembad van het hotel behoren ook tot de mogelijkheden. De elegant ingerichte kamers beschikken over een tv, een minibar, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Imparatul Romanilor
Hotel Radsor in Rasnov, Roemenië
Hotel Radsor - Rasnov
Het mooie verzorgde hotel Radsor ligt op een rustige en prachtige locatie op 400 meter afstand van de Rasnov-vesting. Deze is te voet in 15 minuten of met een kabelbaan in 5 minuten te bereiken. Geniet van een heerlijk gerecht in het eigentijdse restaurant of ontspan met een boek en een drankje op het terras. De modern ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals een tv, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Radsor

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.