050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Schilderachtige dorpjes, uitgestrekte landerijen en natuurgebieden

Extremadura is het onbekende pareltje van Spanje. Zowel de geschiedenis, de cultuur en de natuur zijn hier groots! De streek behoorde echter tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw tot de armste regio’s van Spanje en de bevolking heeft hier moeten vechten voor zijn bestaan. Mede hierdoor is de sfeer in Extremadura nog authentiek Spaans. Tijdens deze fly drive kunt u de grootse schoonheid van deze regio zelf ontdekken. Vanuit het charmante bergdorpje Cuacos de Yuste, waar u deze individuele reis verblijft, rijdt u met uw huurauto naar schilderachtige dorpjes, door uitgestrekte landerijen en natuurgebieden en naar historische steden met talloze eeuwenoude gebouwen.

Zo herbergt de stad Mérida veel Romeinse overblijfselen, waaronder een amfitheater en een Romeins theater. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan het nationale museum voor Romeinse kunst. Ook het pittoreske Cáceres, waarvan het fraaie centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een bezoek meer dan waard. U kunt hier heerlijk dwalen door het historische stadscentrum met prachtige adellijke paleizen die dateren uit de Spaanse gouden eeuw. Een ander cultureel hoogtepunt vindt u in uw thuis voor deze week: in Yuste staat het klooster waar Karel V na zijn troonsafstand zijn laatste levensjaren doorbracht.

Deze culturele schoonheid wordt gecombineerd met een prachtig landschap: puur, ruig en met vele stuwmeren. U kunt er mooie wandelingen maken door de indrukwekkende en ongerepte natuur. Wilt u de mooiste plekjes ontdekken, dan kunt u ook een optionele excursie boeken onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Ook culinair kunt u in Extremadura uw hart ophalen. De streekkeuken weerspiegelt de historie met gerechten die hun oorsprong vinden in de middeleeuwen. En wist u dat u vanuit Cuacos de Yuste zo een bezoek kunt brengen aan Portugal? Het Portugese stadje Monsanto is bijzonder en erg charmant! Kortom, tijdens deze fly drive kunt u in uw eigen tempo zorgeloos genieten van prachtige cultuur en natuur. Extremadura is Spanje in pure eenvoud! Gaat u mee?

Pluspunten
rechtstreekse vluchten met KLM
8 dagen huurauto met airconditioning
verblijf in sfeervol appartement
welkomstpakket lokale delicatessen
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Guadalupe en Trujillo
Plasencia en Cáceres
Mérida en klooster Yuste
Cória en Sierra de Gredos
Alcántara
Monsanto in Portugal
SRC-reisexpert Marit
SRC-reisexpert sinds 2022
Bijzonder aan deze reis: de natuurgebieden
Door de lage industrialisatie heeft Extremadura nog veel mooie en onaangetaste natuurgebieden. Vergeet dus vooral niet naar buiten te kijken tijdens uw autoritten!

De reis in het kort

Nederland – Madrid
Cuacos de Yuste en omgeving
Guadalupe en Trujillo
Plasencia, Monfrague en Cáceres
Cória en Monsanto in Portugal
Sierra de Gredos
Romeins Mérida
Madrid – Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Nederland – Madrid

U vliegt rechtstreekse naar Madrid. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar uw appartement in Cuacos de Yuste. (reisafstand ca. 230 km)

¡ Voorverlenging Madrid
Wilt u langer genieten van Spanje dan kunt u uw fly drive door Extremadura combineren met een verblijf in de prachtige Spaanse hoofdstad. U kunt een of meerdere extra overnachtingen in het koninklijke Madrid bijboeken.

dag 2: Cuacos de Yuste en omgeving

Deze dag kunt u in alle rust Cuacos de Yuste en de omgeving verkennen. Vlak bij kunt u vele fraaie dorpjes als Garanta la Olla en Valverde de la Vera bezoeken en natuurlijk heeft uw thuis voor deze week, Cuacos, ook veel te bieden. Een bezoek aan het wereldberoemde klooster van Yuste is zeker een aanrader! Hier bracht keizer Karel V (koning Karel I in Spanje) de laatste fase van zijn leven door. Of maakt u een aangename wandeling door de fraaie eikenbossen? Dit is ook de dag om te wennen aan het aangename Spaanse levensritme: doe uw boodschappen bij de kleine winkeltjes, drink wat bij de bar op het plein tegenover uw appartement of koop de beroemde geitenkaas met een laagje paprikapoeder bij de kaasfabriek. Geniet van de rust van het mooie bergdorpje!

dag 3: Guadalupe en Trujillo

Als eerste verkenning van Extremadura raden wij u aan om naar het zuiden te rijden. Na een fraaie rit door de beroemde dehesa (bosweidelandschap) bereikt u Guadalupe. In het midden van het stadje ligt het beroemde klooster van Guadalupe, dat een rijk bewerkte voorgevel heeft. De oorsprong van het klooster gaat terug tot in de late 13e eeuw, toen een herder uit Cáceres op de oever van de rivier de Guadalupe een beeld van de Heilige Maagd ontdekte. Het beeld was waarschijnlijk ooit verborgen om het te behoeden voor de Moorse indringers. Op de plaats van de vondst werd een kapel en later een klooster gebouwd, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. Het klooster is rijk aan associaties met de Nieuwe Wereld, want de Maagd van Guadalupe is de patroonheilige van Mexico. Het was hier dat Christoffel Columbus, na de ontdekking van Amerika, God dankte voor zijn succes. Na uw bezoek rijdt u door naar Trujillo, een oude stad met een hooggelegen Moorse burcht. Trujillo heeft zijn rijkdom te danken aan de conquistadores, de veroveraars van de Nieuwe Wereld. Francisco de Pizarro, de 16e-eeuwse veroveraar van Peru en ontdekker van het legendarische Incarijk, werd hier geboren. Op het Plaza Mayor kunt u vanaf een van de terrassen zijn ruiterstandbeeld bewonderen. Rondom het plein staan ook vele rijkversierde paleizen en in de bovenstad kunt u het geboortehuis van Pizarro, dat nu een museum is, bezoeken. (reisafstand ca. 290 km)

dag 4: Plasencia, Monfrague en Cáceres

Vanochtend kunt u de markt in het levendige middeleeuwse centrum van Plasencia bezoeken. Via een fraaie route rijdt u door het nationale park Monfragüe. U kunt hier wandelen of, net als vele vogelaars uit de hele wereld, kijken naar de grote kolonie gieren. Deze vogels kunnen een spanwijdte hebben tot wel 2,75 meter. Misschien ziet u zelfs de zeldzame Iberische keizerarend! In het centrum van Cáceres kunt u een bezoek brengen aan de gotische kathedraal en ronddwalen door de ommuurde historische stadskern, die vol staat met adellijke paleizen uit de Spaanse gouden eeuw. (reisafstand ca. 250 km)

dag 5: Cória en Monsanto in Portugal

Op deze dag combineert u enkele bijzondere plekjes in Extremadura met een uitstapje naar Portugal. Een bezoek aan de fraaie kathedraal in Cória is een mooi begin van uw dag. Daarna rijdt u naar het bijzondere Portugese stadje Monsanto. Hoog op de berg staat een kasteel, waar vanaf u een spectaculair uitzicht heeft. Onderaan de berg is het dorp gebouwd tussen, onder en bovenop reusachtige granieten keien. Het is een sprookjesachtig gezicht! U kunt hier in kleine winkeltjes en gezellige restaurants heerlijke Portugese specialiteiten proeven. Op de terugweg naar Cuacos kunt u bij het plaatsje Alcántara een stop maken bij de indrukwekkende Romeinse brug over de Taag. Als de tijd het toelaat, kunt u door een broeder worden rondgeleid in het kleinste klooster ter wereld, dat verstopt ligt in de bergen. (reisafstand ca. 380 km)

dag 6: Sierra de Gredos of Ávila

Vandaag kunt u met een Nederlandstalige gids een optionele dagexcursie maken door de Sierra de Gredos (kosten niet ingegrepen). Als het weer het toelaat, is hierbij ook een picknick inbegrepen. Er wordt in overleg met u een programma op maat samengesteld, waarbij u bijvoorbeeld een mooie bergwandeling kunt maken, kunt zwemmen in een van de vele natuurlijke zwembaden, een bezoek kunt brengen aan de ruïnes van een Kelto-Iberische burchtstad of kunt proeven van de beroemde specialiteiten uit de streek. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid de streek verder verkennen. De historische stad Ávila, die via een mooie rit om het Gredosgebergte te bereiken is, is dan zeker een aanrader. Ávila, de hoogst gelegen provinciehoofdstad van Spanje, wordt volledig omringd door een 2,5 kilometer lange middeleeuwse stadsmuur, die 88 torens en 9 toegangspoorten heeft. Onder andere dankzij haar talrijke romaanse kerken en kloosters is Ávila opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de beslotenheid van de ommuurde binnenstad lijkt de geest van de heilige Teresa nog altijd rond te waren. (reisafstand ca. 150 km)

dag 7: Romeins Mérida

Op uw laatste dag in Extremadura is een bezoek aan Mérida een must. Deze stad is in de Romeinse tijd gesticht onder de naam Emerita Augusta. Uit die tijd dateren het amfitheater, het theater, de tempel van Diana, de indrukwekkend lange Romeinse brug over de rivier Guadiana en het oude forum. Een bezoek aan het museum voor Romeinse kunst kan natuurlijk niet ontbreken! En maak ook zeker gebruik van de vele mogelijkheden in de stad om heerlijk te eten. (reisafstand ca. 375 km)

dag 8: Madrid – Nederland

U rijdt naar de luchthaven van Madrid, waar u uw huurauto kunt inleveren. Daarna vliegt u terug naar Nederland. U kunt uw vakantie in Spanje ook verlengen met een aantal nachten in de Spaanse hoofdstad. (reisafstand ca. 230 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Sierra de Tormantos
Tocht door de Sierra de Tormantos
Een avontuurlijke dagexcursie met picknick
Duur: hele dag
Inclusief: vervoer in een 4x4 auto, begeleiding en picknick
Kosten: € 80,- per persoon
U maakt een mooie rit met 4x4 auto. Daardoor komt u op plekken waar je als toerist niet snel kunt komen. Als het mogelijk is maakt u een korte makkelijke wandeling van circa 4 kilometer in een prachtig natuurgebied waar wilde paarden rondlopen (als wandelen niet mogelijk is, dan gaat u met de 4x4 het gebied in). Er worden diverse stops gemaakt om te genieten van prachtige uitzichten, flora en fauna en het maken van foto's. Bezoek aan een mooie plek met waterstroom en waterval alwaar u geniet van een picknick met Spaanse lekkernijen. Als het weer het toelaat kunt u zwemmen in het kristal heldere verfrissende water.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Madrid09:30 - 12:05 uur
Madrid - Amsterdam13:00 - 13:35 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Huurauto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning inbegrepen (Seat Ibiza of gelijkwaardig). U kunt tegen een toeslag een upgrade bijboeken (Opel Astra of gelijkwaardig, vanaf € 90,-). Vraag bij uw reservering naar de actuele prijzen en mogelijkheden.

Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-in pakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij boeking de voorwaarden die bij uw type auto van toepassing zijn.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Spanje niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland.

Uw appartement in Cuacos de Yuste

Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Entre Fuentes, Spanje
Appartement Entre Fuentes - Cuacos de Yuste
U verblijft in een 2- tot 4-persoonsappartement in het historische plaatsje Cuacos de Yuste. De viersterren appartementen zijn zeer comfortabel en ruim opgezet en liggen aan het centrale plein van het stadje. Bij de bouw is gebruik gemaakt van de beste kwaliteit materialen en er is gekozen voor een comfortabele, lichte en tijdloze inrichting. De appartementen zijn ruim en bevatten alle voorzieningen die nodig zijn voor een comfortabel verblijf. Het appartement bestaat uit een ruime woon/eetkamer met open keuken en apart toilet op de begane grond en heeft een eigen ingang vanaf de straat. Via een trap komt u op de eerste verdieping, waar u beschikking heeft over een grote slaapkamer met balkon en badkamer. Indien meer dan twee personen in het appartement verblijven, kan er gebruik worden gemaakt van de kwalitatief hoogwaardige slaapbank. Er is gratis wifi beschikbaar. U kunt uw huurauto parkeren op het plein voor de deur van het appartement.

Bekijk de website van Entre Fuentes

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Madrid en vice versa met KLM.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
8 dagen vervoer in een huurauto met airconditioning
Verblijf in een sfeervol 4-sterren-appartement.
Verzorging op basis van logies.
Welkomstpakket met lokale delicatessen.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw verblijf in Spanje zo lang maken als u zelf wilt. Kiest u voor een verlenging in Madrid voor of na uw fly drive door Extremadura? U kunt uw voorkeur bij uw reservering doorgeven.

Madrid
‘Alleen in Madrid vind je de essentie’, aldus Ernest Hemingway. De Amerikaanse schrijver behoorde bijna tot het meubilair van Madrid, de stad waarop hij verliefd was geworden. En dat is niet gek: Madrid is een prachtige metropool! Deze heuvelachtige stad heeft een divers karakter: een koninklijke voornaamheid, maar ook een moderne levendigheid. Het rijke verleden is terug te zien in de ontelbare monumenten en gebouwen. Mooie pleinen en boulevards met kleine zijstraatjes maken van Madrid een gezellige stad waarin u volop van het goede leven kunt genieten. Een prachtige stad om een paar dagen van te genieten!

II Castillas, Spanje
Hotel Il Castillas - Madrid
Reisduur: 1 nachten
v.a. € 84 p.p.
Het hotel ligt op een centrale locatie op 300 meter van de Puerto del Sol. Dit hotel is een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in de stad en bevindt zich op loopafstand van het koninklijk paleis en het museum Thyssen-Bornemisza. Het hotel beschikt over een restaurant met traditionele Spaanse gerechten en een bar. Er is in het hele hotel wifi aanwezig. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht en beschikken over een tv en een badkamer met een bad en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Il Castillas
Hotel Ganivet, Spanje
Hotel Ganivet - Madrid
Reisduur: 1 nachten
Prijs op aanvraagv.a. € 0 p.p.
Hotel Ganivet ligt centraal op 10 minuten loopafstand van het Plaza Mayor. Het metrostation Puerta de Toledo ligt om de hoek. Het hotel beschikt over een bar en een snackbar. Op het dakterras kunt u onder het genot van een drankje bijkomen van de dag of een duik nemen in het seizoensgebonden zwembad. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht en geluidsdicht. Ze zijn voorzien van een tv, een telefoon, een kluisje en een badkamer met een bad met douche, een föhn, toiletartikelen en een toilet. Er is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Hotel Ganivet