U bent hier: Home | Spanje | Extremadura

Schilderachtige dorpjes, uitgestrekte landerijen en natuurgebieden

Extremadura is het onbekende pareltje van Spanje. Zowel de geschiedenis, de cultuur en natuur zijn hier groots! De streek behoorde echter tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw tot de armste regio’s van Spanje, en de bevolking heeft hier moeten vechten voor zijn bestaan. Mede hierdoor is de sfeer in Extremadura nog authentiek Spaans. Tijdens deze fly drive kunt u de grootse schoonheid van deze regio zelf ontdekken. Vanuit het charmante bergdorpje Cuacos de Yuste, waar u deze individuele reis verblijft, rijdt u met uw huurauto naar schilderachtige dorpjes, door uitgestrekte landerijen en natuurgebieden en naar historische steden met talloze eeuwenoude gebouwen.

Zo herbergt de stad Mérida veel Romeinse overblijfselen, waaronder een amfitheater en een Romeins theater. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan het nationale museum voor Romeinse kunst. Ook het pittoreske Cáceres, waarvan het fraaie centrum op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, is een bezoek meer dan waard. U kunt hier heerlijk dwalen door het historische stadscentrum met prachtige adellijke paleizen die dateren uit de Spaanse gouden eeuw. Een ander cultureel hoogtepunt vindt u in uw ‘thuis’ voor deze week: in Yuste staat het klooster waar Karel V na zijn troonsafstand zijn laatste levensjaren doorbracht.

Deze culturele schoonheid wordt gecombineerd met een prachtig landschap: puur, ruig en met vele stuwmeren. U kunt er mooie wandelingen maken door de indrukwekkende en ongerepte natuur. Wilt u de mooiste plekjes ontdekken, dan kunt u ook een optionele excursie boeken onder leiding van een Nederlandsprekende gids. Ook culinair kunt u in Extremadura uw hart ophalen. De streekkeuken weerspiegelt de historie met gerechten die hun oorsprong vinden in de middeleeuwen. En wist u dat u vanuit Cuacos de Yuste zo een bezoek kunt brengen aan Portugal? Het Portugese stadje Monsanto is bijzonder en erg charmant! Kortom, tijdens deze fly drive kunt u in uw eigen tempo zorgeloos genieten van prachtige cultuur en natuur. Extremadura is Spanje in pure eenvoud! Gaat u mee?

Pluspunten
rechtstreekse vluchten
8 dg huurauto met airco
verblijf in sfeervol appartement
welkomstpakket delicatessen
Bezienswaardigheden
Guadalupe en Trujillo
Plasencia en Cáceres
Cória en Sierra de Gredos
Mérida en klooster Yuste
uitstapje Portugal
Janine Pastoor, SRC Reizen
SRC-reisexpert sinds 2007
Bijzonder aan deze reis: de natuurgebieden
Door de lage industrialisatie heeft Extremadura nog veel mooie en onaangetaste natuurgebieden. Vergeet dus vooral niet naar buiten te kijken tijdens uw autoritten!

De reis in het kort

Nederland – Madrid
Cuacos de Yuste en omgeving
Guadalupe en Trujillo
Plasencia, Monfrague en Cáceres
Cória en Portugal
Sierra de Gredos
Romeins Mérida
Madrid – Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Nederland – Madrid

U vliegt rechtstreekse naar Madrid. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar uw appartement in Cuacos de Yuste. (reisafstand ca. 230 km)

¡ Voorverlenging Madrid
Wilt u langer genieten van Spanje dan kunt u uw fly drive door Extremadura combineren met een verblijf in de prachtige Spaanse hoofdstad. U kunt een of meerdere extra overnachtingen in het koninklijke Madrid bijboeken (de kosten voor deze verlenging per 2-persoonskamer per nacht zijn op te vragen bij boeking).

dag 2: Cuacos de Yuste en omgeving

Deze dag kunt u in alle rust Cuacos de Yuste en de omgeving verkennen. Vlak bij kunt u vele fraaie dorpjes als Garanta la Olla en Valverde de la Vera bezoeken en natuurlijk heeft uw ‘thuis’ voor deze week, Cuacos, ook veel te bieden. Een bezoek aan het wereldberoemde klooster van Yuste is zeker een aanrader! Hier bracht keizer Karel V (koning Karel I in Spanje) de laatste fase van zijn leven door. Of maakt u een aangename wandeling door de fraaie eikenbossen? Dit is ook de dag om te wennen aan het aangename Spaanse levensritme: doe uw boodschappen bij de kleine winkeltjes, drink wat bij de bar op het plein tegenover uw appartement, of koop de beroemde geitenkaas met een laagje paprikapoeder bij de kaasfabriek. Geniet van de rust van het mooie bergdorpje!

dag 3: Guadalupe en Trujillo

Als eerste verkenning om Extremadura raden wij u aan naar het zuiden te rijden. Na een fraaie rit door de beroemde ‘dehesa’ (bosweidelandschap) bereikt u Guadalupe. In het midden van het stadje ligt het beroemde klooster van Guadalupe, dat een rijk bewerkte voorgevel heeft. De oorsprong van het klooster gaat terug tot in de late 13e eeuw, toen een herder uit Cáceres op de oever van de rivier de Guadalupe een beeld van de Heilige Maagd ontdekte. Het beeld was waarschijnlijk ooit verborgen om het te behoeden voor de Moorse indringers. Op de plaats van de vondst werd een kapel en later een klooster gebouwd, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. Het klooster is rijk aan associaties met de Nieuwe Wereld, want de Maagd van Guadalupe is de patroonheilige van Mexico. Het was hier dat Christoffel Columbus, na de ontdekking van Amerika, God dankte voor zijn succes. Na uw bezoek rijdt u door naar Trujillo, een oude stad met een hooggelegen Moorse burcht. Trujillo heeft zijn rijkdom te danken aan de conquistadores, de veroveraars van de Nieuwe Wereld: Francisco de Pizarro, de 16e-eeuwse veroveraar van Peru en ontdekker van het legendarische Incarijk, werd hier geboren. Op het Plaza Mayor kunt u vanaf een van de terrassen zijn ruiterstandbeeld bewonderen. Rondom het plein staan ook vele rijkversierde paleizen en in de bovenstad kunt u het geboortehuis van Pizarro, dat nu een museum is, bezoeken. (reisafstand ca. 290 km)

dag 4: Plasencia, Monfrague en Cáceres

Vanochtend kunt u de markt in het levendige middeleeuwse centrum van Plasencia bezoeken. Via een fraaie route rijdt u door het nationale park Monfragüe. U kunt hier wandelen of, net als vele vogelaars uit de hele wereld, kijken naar de grote kolonie gieren. Deze vogels kunnen een spanwijdte hebben tot wel 2,75 meter. Misschien ziet u zelfs de zeldzame Iberische keizerarend! In het centrum van Cáceres kunt u een bezoek brengen aan de gotische kathedraal en ronddwalen door de ommuurde historische stadskern, die vol staat met adellijke paleizen uit de Spaanse gouden eeuw. (reisafstand ca. 250 km)

dag 5: Cória en Portugal

Op deze dag combineert u enkele bijzondere plekjes in Extremadura met een uitstapje naar Portugal. Een bezoek aan de fraaie kathedraal in Cória is een mooi begin van uw dag. Daarna rijdt u naar het bijzondere Portugese stadje Monsanto. Hoog op de berg staat een kasteel, waar vanaf u een spectaculair uitzicht heeft. Onderaan de berg is het dorp gebouwd tussen, onder en bovenop reusachtige granieten keien. Het is een sprookjesachtig gezicht! U kunt hier in kleine winkeltjes en gezellige restaurants heerlijke Portugese specialiteiten proeven. Op de terugweg naar Cuacos kunt u bij het plaatsje Alcántara een stop maken bij de indrukwekkende Romeinse brug over de Taag. Als de tijd het toelaat, kunt u door een broeder worden rondgeleid in het kleinste klooster ter wereld, dat verstopt ligt in de bergen. (reisafstand ca. 380 km)

dag 6: Sierra de Gredos

Vandaag kunt u een met een Nederlandstalige gids een optionele dagexcursie maken door de Sierra de Gredos (kosten niet ingegrepen). Als het weer het toelaat, is hierbij ook een picknick inbegrepen. Er wordt in overleg met u een programma op maat samengesteld, waarbij u bijvoorbeeld een mooie bergwandeling kunt maken, kunt zwemmen in een van de vele natuurlijke zwembaden, een bezoek kunt brengen aan de ruïnes van een Kelto-Iberische burchtstad of kunt proeven van de beroemde specialiteiten uit de streek. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid de streek verder verkennen. De historische stad Ávila, die via een mooie rit om het Gredosgebergte te bereiken is, is dan zeker een aanrader. Ávila, de hoogst gelegen provinciehoofdstad van Spanje, wordt volledig omringd door een 2,5 kilometer lange middeleeuwse stadsmuur, die 88 torens en 9 toegangspoorten heeft. Onder andere dankzij haar talrijke romaanse kerken en kloosters is Ávila opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de beslotenheid van de ommuurde binnenstad lijkt de geest van de heilige Teresa nog altijd rond te waren. (reisafstand ca. 150 km)

dag 7: Romeins Mérida

Op uw laatste dag in Extremadura is een bezoek aan Mérida een must. Deze stad is in de Romeinse tijd gesticht onder de naam Emerita Augusta. Uit die tijd dateren het amfitheater, het theater, de tempel van Diana, de indrukwekkend lange Romeinse brug over de rivier Guadiana en het oude forum. Een bezoek aan het museum voor Romeinse kunst kan natuurlijk niet ontbreken! En maak ook zeker gebruik van de vele mogelijkheden in de stad om heerlijk te eten. (reisafstand ca. 375 km)

dag 8: Madrid – Nederland

U rijdt naar de luchthaven van Madrid, waar u uw huurauto kunt inleveren. Daarna vliegt u terug naar Nederland. U kunt uw vakantie in Spanje ook verlengen met een aantal nachten in de Spaanse hoofdstad. (reisafstand ca. 230 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Dagexcursie picknick, Spanje
Dagexcursie met picknick
Een avontuurlijke tocht door de Sierra de Gredos
Duur: hele dag
Inclusief picknick
kosten: € 64,00 per persoon
Met een Nederlandstalige gids kunt u een mooie tocht maken door de Sierra de Gredos maken. Als het weer het toelaat, is hierbij ook een picknick inbegrepen. Er wordt in overleg met u een programma op maat samengesteld, waarbij u bijvoorbeeld een bergwandeling kunt maken (samen met u wordt er gekeken naar de zwaarte van de wandeling), kunt zwemmen in een van de vele natuurlijke zwembaden, een bezoek kunt brengen aan de ruïnes van een Kelto-Iberische burchtstad of kunt proeven van de beroemde specialiteiten uit de streek.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van Ryanair of de KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Madrid09:30 - 12:05 uur
Madrid - Amsterdam12:50 - 15:25 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Cuacos de Yuste

Cuacos de Yuste ligt aan de voet van de Sierra de Gredos. In dit charmante bergdorpje met haar middeleeuwse dorpsplein vindt u het klooster waar keizer Karel V zijn laatste levensjaren doorbracht. Dit prachtige historische dorpje is deze week uw thuisbasis. De appartementen liggen aan het centrale plein van het dorp.

Entre Fuentes, Spanje
Appartement Entre Fuentes - Cuacos de Yuste
U verblijft in een 2- tot 4-persoonsappartement in het historische plaatsje Cuacos de Yuste. De viersterren appartementen zijn zeer comfortabel en ruim opgezet en liggen aan het centrale plein van het stadje. Bij de bouw is gebruik gemaakt van de beste kwaliteit materialen en er is gekozen voor een comfortabele, lichte en tijdloze inrichting. De appartementen zijn ruim en bevatten alle voorzieningen die nodig zijn voor een comfortabel verblijf. Het appartement bestaat uit een ruime woon/eetkamer met open keuken en apart toilet op de begane grond en heeft een eigen ingang vanaf de straat. Via een trap komt u op de eerste verdieping, waar u beschikking heeft over een grote slaapkamer met balkon en badkamer. Indien meer dan twee personen in het appartement verblijven, kan er gebruik worden gemaakt van de kwalitatief hoogwaardige slaapbank. Er is gratis wifi beschikbaar. U kunt uw huurauto parkeren op het plein voor de deur van het appartement.

Bekijk de website van Entre Fuentes

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Inclusief
Vlucht Amsterdam – Madrid en vice versa met KLM of Eindhoven – Madrid en vice versa met Ryanair.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
8 dagen huurauto categorie B met airconditioning op basis van een Seat Ibiza of gelijkwaardig.
7 overnachtingen in een sfeervol 4-sterren-appartement op basis van logies.
Welkomstpakket met lokale delicatessen.
Programma met excursies naar Guadalupe, Trujillo, Plasencia, Cáceres, Cória, Sierra de Gredos, Mérida en Portugal.
Informatiepakket en routekaart.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw verblijf in Spanje zo lang maken als u zelf wilt. Kiest u voor een verlenging in Madrid voor of na uw fly drive door Extremadura? U kunt uw voorkeur bij uw reservering doorgeven.

‘Alleen in Madrid vind je de essentie’, aldus Ernest Hemingway. De Amerikaanse schrijver behoorde bijna tot het meubilair van Madrid, de stad waarop hij verliefd was geworden. En dat is niet gek: Madrid is een prachtige metropool! Deze heuvelachtige stad heeft een divers karakter: een koninklijke voornaamheid, maar ook een moderne levendigheid. Het rijke verleden is terug te zien in de ontelbare monumenten en gebouwen. Mooie pleinen en boulevards met kleine zijstraatjes maken van Madrid een gezellige stad waarin u volop van het goede leven kunt genieten. Een prachtige stad om een paar dagen van te genieten!

II Castillas, Spanje
Hotel Il Castillas - Madrid
Reisduur: 1 nachten
v.a. € 84 p.p.
Het hotel ligt op een centrale locatie op 300 meter van de Puerto del Sol. Dit hotel is een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in de stad en bevindt zich op loopafstand van het koninklijk paleis en het museum Thyssen-Bornemisza. Het hotel beschikt over een restaurant met traditionele Spaanse gerechten en een bar. Er is in het hele hotel wifi aanwezig. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht en beschikken over een tv en een badkamer met een bad en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Il Castillas
Hotel Ganivet, Spanje
Hotel Ganivet - Madrid
Reisduur: 1 nachten
v.a. € 168 p.p.
Hotel Ganivet ligt centraal op 10 minuten loopafstand van het Plaza Mayor. Het metrostation Puerta de Toledo ligt om de hoek. Het hotel beschikt over een bar en een snackbar. Op het dakterras kunt u onder het genot van een drankje bijkomen van de dag of een duik nemen in het zwembad. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht en geluidsdicht. Ze zijn voorzien van een tv, een telefoon, een kluisje en een badkamer met een bad, een föhn, toiletartikelen en een toilet. Er is wifi aanwezig.

Bekijk de website van Hotel Ganivet