050 - 3 123 123
Kosteloos annuleren
Geld retour, géén voucher
Kosteloos omboeken

Erfenis van een keizerrijk

Reisleidster Claudia:
‘Grote, witte pelikanen scheren over het wateroppervlak van het verstilde Tanameer. Na een boottocht zetten we voet aan wal op een van de vele eilandjes. Het sobere uiterlijk van het ronde gebouw op dit eiland doet niet vermoeden welke rijkdom het herbergt. We stappen naar binnen en worden verrast! Het Tanameer is niet alleen het hoogstgelegen meer van Afrika en de bron van de Blauwe Nijl. Vooral bijzonder zijn hier de eeuwenoude kerken en kloosters, die zich op verschillende eilandjes in het meer bevinden. Kleurrijke schilderingen bedekken de muren van boven tot beneden en belangrijke cultuurschatten worden hier door monniken bewaard.

Waanzinnige landschappen, rijk cultureel erfgoed, unieke tradities en een boeiende historie, Ethiopië heeft het! De imposante monumenten van het mysterieuze Aksum zijn de stille getuigen van het rijke, glorieuze verleden van het machtige koninkrijk van Aksum, dat in de beginjaren van onze jaartelling hoogtij vierde. En de uit de rotsen gehouwen kerken van Lalibela zijn een ongelooflijk voorbeeld van middeleeuwse bouwkunst. Ze worden ook wel ‘het Petra van Afrika’ genoemd.

Daarnaast is Ethiopië een land met verbluffend mooi natuurschoon met uitgestrekte meren en imposante bergen. In het verrassend groene noorden is de hoogste piek van het oeroude Simiengebergte maar liefst 4.543 meter hoog! Tijdens de wandeling hier door de prachtige natuur ziet u wellicht de unieke grasetende bavianen, een van de endemische diersoorten van het land, net als de zeldzame Ethiopische wolf. En tijdens de tocht over het schilderachtige Chamomeer hopen we krokodillen, nijlpaarden en visarenden te zien. Bijzonder zijn de vissers, die zich niets lijken aan te trekken van de gevaarlijke dieren.

In Ethiopië leven ruim zeventig volkeren, moslims en christenen, elk met hun eigen gebruiken en tradities. Wanneer u in de Omovallei de bontgekleurde markt van Key Afar bezoekt, maakt u kennis met vijf stammen die hier hun handelswaar verkopen. Dat u tijdens de reis getuige bent van een religieus festival in Aksum maakt de reis extra bijzonder en compleet. Ethiopië is een land om voor altijd in uw hart te sluiten!’

Pluspunten
vluchten met Turkish Airlines
ruimbagage
toeristenklasseaccommodaties
18x ontbijt
bezoek religieus festival
boottocht Chamomeer
inclusief entreegelden
optioneel maaltijdenpakket
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
rotskerken van Lalibela
obelisken van Aksum
Ark des Verbonds in Aksum
kloosters Tanameer
kastelen keizer Fasilada in Gondar
Debre Libanos-klooster
Simiengebergte en Chamomeer
kleurrijke markt Key Afar
waterval van Blauwe Nijl
vismarkt Awassa
Reisleidster Claudia
Reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
‘In Lalibela, ook wel het Petra van Afrika genoemd, vertelt een lokale priester ons over het Ethiopisch-orthodoxe geloof. Een boeiende ontmoeting!’
Ontmoet onze beste reisleiders in Ethiopië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Caroline
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Addis Abeba via Istanbul
Verkenning Addis Abeba
Via het werelderfgoed van Tiya naar Arba Minch
Ontmoeting met de Dorze-stam en boottocht Chamomeer
Unieke cultuur Konso-volk en wandeling langs een kloof
Bezoek kleurrijke markt van Key Afar in de Omovallei
Via de Riftvallei naar het koffiegebied van Yirgalem
Het meer van Langano en naar Debre Zeyt
Bezoek aan Debre Libanos-klooster
Naar Bahir Dar
Waterval van Blauwe Nijl en de kerken van het Tanameer
Awra Amba en bezoek kastelen van keizer Fasilada in Gondar
Het adembenemende Simiengebergte
Panoramische route naar Aksum
Obelisken, ‘Ark des Verbonds’ en religieus festival in Aksum
De rotskerken van Tigray en naar Mekele
Via spectaculaire landschappen naar Lalibela
De wereldberoemde rotskerken van Lalibela
Vlucht naar Addis Abeba, afscheidsdiner en terugvlucht Addis Abeba – Amsterdam via Istanbul
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Addis Abeba

We vliegen met een overstap in Istanbul naar Addis Abeba. Na aankomst worden we naar ons hotel in de Ethiopische hoofdstad gebracht. (ca. 10 km)

dag 2: Verkenning Addis Abeba

Addis Abeba is na La Paz en Quito de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld: we maken een stadsrondrit op 2.300 tot 3.000 meter hoogte. De stad, die door koning Menelik en koningin Taitu is gesticht, ligt aan de voet van het Entotogebergte. We maken hier een korte wandeling in de frisse lucht van de met eucalyptusbomen bedekte hellingen. Het uitzicht over de stad is prachtig! We bezoeken de oudste kerk van de stad, de Holy Trinity-kathedraal, en het nationale museum, dat veel bijzondere cultuurschatten herbergt. (ca. 30 km)

dag 3: Het werelderfgoed van Tiya

We reizen door een fraai glooiend landschap in zuidelijke richting naar Arba Minch, waar we twee nachten verblijven. De stad ligt prachtig tussen twee meren in de Riftvallei! De pittige reisdag wordt onderbroken door een stop in Tiya, waar we de bijzondere megalithische grafmonumenten bewonderen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De gebeeldhouwde stèles zijn overblijfselen van een mysterieuze, oude Ethiopische cultuur. (ca. 450 km)

Bijzonder! In Ethiopië wordt op 7 januari Kerstmis gevierd. Tijdens de reis met vertrek op 5 januari geniet u op deze dag van een kerstmaaltijd bij een Ethiopische familie. Ook kunt u een kerstviering in een orthodoxe kerk bijwonen. Een unieke belevenis!

dag 4: Bezoek aan Dorzevolk en boottocht over het Chamomeer

De Dorze wonen hoog in de bergen. Dit volk is bekend om hun prachtige geweven bamboehutten, die soms wel 12 meter hoog zijn. Deze hutten worden omgeven door goed onderhouden tuintjes, waarin tabak en kruiden worden verbouwd. De Dorze weven de beste gabi’s, katoenen omslagdoeken, van het land. We bezoeken een Dorze-erf en krijgen uitleg over de gebruiken en levensstijl van dit bijzondere volk. Vergeet hier niet ook van het geweldige uitzicht over de meren van de Riftvallei te genieten! ’s Middags maken we een boottocht over het Chamomeer, dat deel uitmaakt van het Nech Sar National Park. Het meer wordt omgeven door uitgestrekte graslanden, savannes, heuvels en bossen. In het gebied broeden meer dan 200 vogelsoorten, zoals de nechisar-nachtzwaluw. Tijdens de tocht hopen we dieren te spotten als nijlkrokodillen, die zich vaak in grote aantallen aan de oevers van het meer verzamelen, pelikanen, flamingo’s en nijlpaarden. Bijzonder zijn de vissers, die overal in het water staan of op wankele rieten vlotjes varen. Ze lijken zich niets aan te trekken van de gevaarlijke dieren! Terug in het hotel vertelt de Ethiopische gids meer over de bevolkingsgroepen in de Omovallei. (ca. 60 km)

dag 5: Het Konsovolk

We bezoeken het droge gebied van het bijzondere Konsovolk. De Konso passen al eeuwenlang terrassenbouw toe in hun leefgebied, zodat ze het weinige regenwater dat hier valt optimaal benutten. De dorpen, met mooi gevormde hutten, liggen tegen de berghellingen aangekleefd en zijn een soort vestingen met smalle straatjes en beschermd door een flinke stenen muur. Aansluitend maken we een wandeling langs een bijzonder natuurfenomeen: een enorme kloof van rood zand en gesteente. Omdat het landschap doet denken aan wolkenkrabbers wordt het ook wel ‘New York’ genoemd. Ons hotel staat in Konso. (ca. 90 km)

dag 6: Kleurrijke markt in de Omovallei

We gaan naar Key Afar, de centrale plaats in de noordelijke Omovallei waar iedere donderdag de grootste markt van het gebied gehouden wordt. Onderweg zien we de bevolking langs de weg richting de markt trekken. Ze komen van heinde en verre. Maar liefst vijf verschillende stammen, de Hamer, Benna, Ari, Tsemay en Konso, komen hier bijeen om hun waar te verkopen. De diversiteit van culturen en tradities in dit deel van Ethiopië is op deze plek dan ook goed zichtbaar. We wandelen over de kleurrijke markt, waar onze zintuigen flink geprikkeld worden! De traditionele kledij van zowel de kooplui als de bezoekers springen in het oog en de geuren van groente, fruit en specerijen verrassen! In de middag keren we terug naar Arba Minch voor de overnachting. (ca. 560 km)

NB Omdat de markt van Key Afar op donderdag wordt gehouden, wordt tijdens de reis met vertrek op 5 januari het programma van dag 5 en 6 omgedraaid.

dag 7: Ethiopische koffieceremonie

Via de prachtig Riftvallei reizen we naar Yirgalem, dat in het hart van een de koffiegebieden van Ethiopië ligt. Ethiopië is de bakermat van de koffie en staat bekend om zijn hoge kwaliteit arabica koffiebonen. We bezoeken een koffieplantage en zien hoe de koffie gemaakt wordt. In de loop van de middag zijn we getuige van een traditionele koffieceremonie. Ons hotel staat in Yirgalem of Awassa. (ca. 250 km)

dag 8: Het meer van Langano

Onderweg naar Debre Zeyt bij Addis Abeba stoppen we aan het meer van Langano voor de lunch. Dit is het enige meer in Ethiopië waar geen bilharzia (parasitaire wormen) in voorkomt en waar dus in gezwommen kan worden! Het water voelt als zeep, veroorzaakt door de sodawinning in het gebied. In de loop van de middag komen we aan in Debre Zeyt, waar u wat vrije tijd heeft in het prettige hotel. Neem een duik in het zwembad of geniet met een drankje van het mooie uitzicht! (ca. 270 km)

dag 9: Debre Libanos-klooster

We passeren Addis Abeba en reizen via het Entotogebergte en de hoogvlaktes in noordelijke richting naar het Debre Libanos-klooster. Dit klooster werd in de 13e eeuw gesticht door de monnik Tekle Haymanot, een van de belangrijkste heiligen van Ethiopië. De kloosterkerk met glas-in-lood ramen en muurschilderingen, die in opdracht van keizer Haile Selassie is gebouwd, spreekt erg tot de verbeelding. Een orthodoxe gids leidt ons hier rond. Aansluitend maken we een korte wandeling in de bergen. De overnachting is in een eenvoudig hotel. (ca. 160 km)

dag 10: Naar Bahir Dar

We dalen af in het dal van de Blauwe Nijl, waarna de weg ons vervolgens weer omhoog leidt, naar Bahir Dar. In de loop van de middag arriveren we in het hotel, waar we twee nachten verblijven. De rest van de middag is vrij. Bij het diner wordt een introductie in de eeuwenoude religieuze kunst van Ethiopië gegeven, waarvan we de mooiste hier in Bahir Dar gaat zien. (ca. 380 km)

dag 11: De kloosters van het Tanameer

We maken een wandeling naar de gelijknamige waterval van de Blauwe Nijl. De waterval is de op een na grootste van Afrika: alleen de Victoria Falls zijn groter. Na de regentijd stort het water over een breedte van 400 meter maar liefst 45 meter naar beneden: een indrukwekkend schouwspel! In het Tanameer liggen veel (schier)eilanden, waarop meer dan 20 kerken en kloosters zijn gebouwd. We varen vanmiddag over het meer en bewonderen onder andere de beroemde ronde 16e-eeuwse Ura Kidane Mihret-kerk. Wie de buitenkant van het eenvoudig ogende kerkgebouw ziet, kan niet vermoeden dat het tot 250 jaar oude, schitterende kleurrijke muurschilderingen herbergt. Ook bezit de kerk honderden jaren oude handgeschreven bijbels en zilveren kruizen. Via de monding van de Blauwe Nijl, waar vaak nijlpaarden en prachtige vogels als de kraanvogel te zien zijn, varen we terug naar Bahir Dar. (ca. 60 km)

dag 12: Awra Amba en keizerlijk Gondar

Ongeveer 40 jaar geleden begon de moedige boer Zumra zijn eigen gemeenschap. Nu is Awra Amba, waaraan we een bezoek brengen, een bloeiende democratie en een succesvolle sociale onderneming. Een bijzondere ontmoeting! Hierna bewonderen we in Gondar de schitterend gelegen 17e-eeuwse kastelen van Keizer Fasilada, die in een mengelmoes van Portugese en Indiase architectuur zijn gebouwd: een uniek fenomeen! Ook gaan we naar een van de mooiste kerken van het land: de Debre Birhan Selassie. De rijke muur- en plafondschilderingen die we hier zien, zijn nog in de originele staat. Bijzonder is het houten plafond, vanwaar engelenhoofdjes, allemaal met een andere gelaatsuitdrukking, de bezoekers bekijken. We overnachten in Gondar. (ca. 210 km)

dag 13: Wandeling door Simiengebergte

Het oeroude Simiengebergte, dat door UNESCO beschermd wordt, wordt ook wel ‘het onbekende dak van Afrika’ genoemd. De hoogste piek van dit gebergte met een unieke vegetatie is maar liefst 4.543 meter hoog. Kenmerkend zijn de steile, vreemd gevormde pieken, de extreem diepe dalen en de fenomenale vergezichten. We maken een wandeling door de adembenemende natuur en hopen onder andere de grasetende Gelada-bavianen te zien. Vooral de mannetjes met hun lange manen, hebben een imposant uiterlijk. We verblijven op een spectaculaire locatie in het nationale park, op ruim 3.200 meter, in het hoogst gelegen hotel van Afrika. (ca. 140 km)

NB Indien de hoogst gelegen lodge in het Simiengebergte is volgeboekt wijken we uit naar een andere, ook op een prachtige locatie gelegen lodge. Hierdoor is er meer reistijd op dag 13 en 14.

dag 14: Naar Aksum

We maken ons op voor een intensieve reisdag. We reizen naar Aksum in het uiterste noorden van Ethiopië. Het is een prachtige, maar lange rit door een betoverende omgeving, waar de kleine boerderijtjes met daken van gras opgaan in het uitgestrekte landschap. Natuurlijk stoppen we af en toe voor een foto! Aan het eind van de dag arriveren we in Aksum, waar we twee nachten verblijven. (ca. 270 km)

dag 15: Machtig Aksum

Aksum is een stad vol indrukwekkende monumenten, die getuigen van het rijke en glorieuze verleden van het koninkrijk van Aksum. In de beginjaren van onze jaartelling beleefde Aksum het toppunt van zijn bloei. Het was toen een van de vier wereldgrootmachten, samen met Perzië, China en Rome. De Aksumieten ontwikkelden hun eigen unieke taal, het Ge’ez, en hun eigen handschrift. Ze waren ook bekwame bouwlieden getuigen de 2.500 jaar oude obelisken die we bekijken. Elke obelisk is uit een massief stuk rots gehakt. Het is nog steeds een raadsel hoe de enorme kolossen ooit vervoerd zijn en rechtop zijn gezet. De hoogste nog staande obelisk is maar liefst 24 meter hoog! Bij de Sint Maria van Zion-kerk horen we het verhaal van de Ark des Verbonds waarin de stenen tafels met die tien geboden zouden worden bewaard. Er wordt beweerd dat de ark in deze kerk in Aksum wordt verborgen. We zien de graven van koning Kaleb en Gebre Meskel. Dit zijn mooie voorbeelden van de verfijnde architectuur van Aksum. Als de tijd het toelaat brengen we ook een bezoek aan de restanten van het paleis van de koningin van Sheba. (ca. 10 km)

Bijzonder! Tijdens uw verblijf in Aksum zijn we zowel in november als in januari getuige van een bijzonder religieus festival. Een unieke ervaring!

Op 30 november vindt het festival van Hidar Tsion plaats. Dit festival, dat in het teken staat van de Ark des Verbonds en de maagd Maria(m), wordt bijgewoond door tienduizenden pelgrims uit het hele land. Iedere gelovige wil deze bedevaart naar de heilige stad van de Ethiopiërs eenmaal in zijn leven maken. Een replica van de Arks des Verbonds wordt aan de gelovigen getoond, onder begeleiding van processies, gebeden en gezang.

Timkat is het belangrijkste religieuze festival van Ethiopië. Het is de Ethiopisch-orthodoxe equivalent van Driekoningen en wordt jaarlijks op 19 januari gevierd in kerken door het hele land. De doop van Johannes de Doper wordt onder andere herdacht. Vanuit de wijde omgeving stromen mensen naar centrale plaatsen in de stad om hun belangrijkste feestdag te vieren. Het feest begint al in de namiddag van de 18e en duurt in totaal drie dagen.

dag 16: Rotskerken van Gheralta

We reizen richting Mekele, waar ons hotel staat. We passeren Adwa, waar de historische strijd tegen de Italianen plaatsvond. In 1896 versloeg het Ethiopische leger de Italianen. Daarmee werd Adwa een symbool van vrijheid voor Afrika. In het Gheraltagebergte, dat met zijn grillig gevormde toppen uit het verder vlakkere landschap oprijst, bevinden zich hoog in de bergen tientallen rotskerken. Deze kerken, met vaak een verbluffend uitzicht, zijn tussen de 4e en 17e eeuw gemaakt en zijn ware uit rotsen gehouwen kunstwerken. Van binnen zijn ze vaak bedekt met artistieke, kleurrijke schilderingen. We bezoeken een van deze unieke kerken. (ca. 220 km)

dag 17: Naar Lalibela

Op onze lange weg naar Lalibela genieten we van de panoramische vergezichten en de gemoedelijke dorpjes die aan ons voorbijtrekken. We dalen eerst ruim 1.000 meter af, van het groene berglandschap naar de warmere vlaktes. Daarna stijgen we via een indrukwekkende bergpas met veel haarspeldbochten tot boven de 3.500 meter, om vervolgens via de koele hoogvlakte in Lalibela aan te komen. We verblijven hier twee nachten in een kleinschalig hotelletje. ’s Avonds kunt u in een lokale bar genieten van het traditionele uitgaansleven. Vergeet niet de plaatselijke honingwijn te proeven! (ca. 375 km)

dag 18: Petra van Afrika

De uit rotsen gehouwen kerken van Lalibela worden ook wel ‘het Petra van Afrika’ genoemd. Ze zijn een ongelooflijk voorbeeld van de middeleeuwse bouwkunst. De gebouwen zijn in de 12e eeuw in opdracht van koning Lalibela, die een nieuw Jeruzalem wilde bouwen, uitgehouwen. Sommige kerken staan zelfs volledig vrij van de rots waaruit de kerk is ontstaan. We bezoeken enkele kerken en leren dat alles, zowel binnen als buiten de kerk, een symbolische betekenis heeft. Een uitgebreid stelsel van sloten en ceremoniële passages geven ons toegang tot mystieke kluizenaarsgrotten en catacomben. Erg bijzonder! Bet Giyorgis is de meest opmerkelijke: deze kerk is geheel in de grond verzonken, heeft een verfijnd interieur en is in de vorm van een kruis gebouwd. Ook maken we kennis met een lokale priester, die ons van alles vertelt over het Ethiopisch-orthodoxe geloof en zijn gebruiken. (ca. 5 km)

dag 19: Naar huis

Op deze dag komt er een einde aan uw ontdekkingsreis door het boeiende Ethiopië. Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Addis Abeba. Hier kunt u zich opfrissen in een hotel en de laatste souvenirs kopen, zoals Ethiopisch goud- en zilverwerk. We genieten van een gezamenlijk afscheidsdiner in een typisch Ethiopisch restaurant met lokale muzikanten en worden in de loop van de avond naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

dag 20: Addis Abeba – Amsterdam

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

NB1 In Ethiopië is de kwaliteit van de wegen anders dan dat wij gewend zijn. Er wordt echter wel hard gewerkt om de infrastructuur te verbeteren. Hou er wel rekening mee dat de wegen niet altijd even goed zijn en dat dit soms tot vertragingen kan leiden. Pech onderweg is mogelijk, aangezien de kwaliteit van de wegen, en dan vooral de niet-doorgaande wegen, vaak slecht is, vooral in en vlak na de regentijd. De kwaliteit van de gehuurde bus voldoet niet altijd aan onze westerse standaard. Reizen door Ethiopië is een groot avontuur en vraagt soms om geduld en flexibiliteit. Dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de culturele en natuurlijke schatten die in dit land te zien zijn.

NB2 Houdt u er rekening mee dat u tijdens deze rondreis een aantal keren op grote hoogte verblijft. Addis Abeba is na La Paz en Quito de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld met hoogtes tussen de 2.300 en 3.000 meter hoogte. Als u in de Simien Mountains in de Simien Lodge verblijft, overnacht u op 3.300 meter hoogte. U heeft dan al wel kunnen wennen aan de hoogtes in het land. Als het wandelen in dit gebied desondanks moeizaam gaat, geniet u alsnog van de pracht van het berglandschap vanuit de bus.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul12:10 - 17:30 uur
Istanbul - Addis Abeba19:35 - 00:55 uur
Addis Abeba - Istanbul01:50 - 07:30 uur
Istanbul - Amsterdam08:50 - 10:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Accommodaties

Hieronder vindt u informatie over de hotels en accommodaties, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. De accommodaties zijn eenvoudiger dan in de westerse wereld. Houdt u er rekening mee dat de elektriciteit uit kan vallen, dat de watertoevoer onverwacht kan stoppen, dat een kraan kan lekken en dat er een handdoek kan ontbreken. Een warme douche is ook niet altijd gegarandeerd! Een aantal lodges zijn in traditionele Afrikaanse stijl gebouwd en zijn erg comfortabel. Verschillende hotels zijn op waanzinnig mooie locaties gelegen. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige accommodaties. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Holiday Hotel in Addis Abeba, Ethiopië
Hotel Holiday - Addis Abeba
Dit nieuwe hotel ligt midden in de hoofdstad Addis Ababa, op circa 5 kilometer van het nationaal museum. Het Holiday Hotel heeft twee restaurants, een lift, twee bars en een fitnesscentrum. Tevens kunt u in het hele hotel gebruikmaken van gratis wifi. De modern ingerichte kamers beschikken over een tv, een minibar en een badkamer met een toilet en een douche en/of een bad.
Haile Resort in Arba Minch. Ethiopië
Resort Haile Arba Minch - Arba Minch
In Arba Minch, de toegangspoort tot de Omovallei in het zuiden van Ethiopië, opende dit resort in 2018 zijn deuren. Het resort biedt een geweldig uitzicht over het Abayameer en het Chamomeer in de Riftvallei. Het resort beschikt over een lift, een restaurant, verschillende bars en een buitenzwembad. De kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van een plafondventilator, een kluisje, een minibar en gratis wifi. De badkamers zijn voorzien van een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Haile Resort
Korebta Lodge in Konso, Ethiopië
Lodge Korebta - Konso
Korebta Lodge ligt in een prachtige omgeving. De bungalows van de lodge zijn in traditionele stijl gebouwd, waarbij lokale materialen gebruikt zijn. De lodge beschikt over een restaurant, waar de kok heerlijke maaltijden bereidt, en een bar. Elke bungalow beschikt over een eigen badkamer met een douche en een toilet. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat uw verblijf hier zorgeloos zal zijn.

Bekijk de website van Korebta Lodge
Aregash Lodge in Yirgalem, Ethiopië
Lodge Aregash - Yirgalem
Verscholen tussen de koffievelden en de weelderige omgeving van Yirgalem ligt deze comfortabele lodge. Het restaurant, in zijn geheel gebouwd van bamboe, heeft een terras, zodat u buiten kunt genieten van uw maaltijd onder het genot van een prachtig uitzicht en het gezang van vogels. U verblijft hier in ‘tukuls’ met bamboedaken, die zijn gebouwd in de stijl van een dorp van het Sidama-volk. Deze 'Tukuls' zijn traditioneel en sfeervol ingericht. Ze beschikken over een eigen douche en een toilet.

Bekijk de website van Aregash Lodge
Pyramid Hotel in Zebre Zeyt, Ethiopië
Hotel Pyramid - Debre Zeyt
In het Pyramid Hotel in Debre Zeyt, ten zuiden van Addis Abeba, is het goed toeven. Hier komt u echt tot rust! Het hotel heeft een prachtig ligging en beschikt over een lift, een ruime lounge, een zwembad, een pinautomaat en een restaurant. De kamers zijn stijlvol ingericht en voorzien van een badkamer met een toilet en een douche.

Bekijk de website van Pyramid Hotel
Hotel Ethio German Park - Debre Libanos
Op een geweldig mooie plek ligt dit eenvoudige kleinschalige hotel. Het uitzicht op het omringende berglandschap is echt fenomenaal! Op een paar minuten lopen van Ethio German Park Hotel bevindt zich een 16e-eeuwse Portugese brug. Het hotel beschikt over een eigen restaurant, waar traditionele gerechten geserveerd worden. De eenvoudige kamers zijn in Ethiopische stijl ingericht en beschikken ieder over een eigen badkamer met een toilet en een douche en/of een bad.

Bekijk de website van Ethio German Park Hotel
Rah Nile Hotel in Bahir Dar, Ethiopië
Hotel Rah Nile - Bahir Dar
Het Rah Nile Hotel ligt op een centrale locatie in Bahir Dar op ongeveer 600 meter van de pier, vanwaar de boten naar de kloosters van het Tanameer vertrekken. Het hotel beschikt over een tuin, een terras, een bar, een restaurant en een lift. In alle ruimtes is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een tv, een waterkoker en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Rah Nile Hotel
Mayleko Lodge in Gondar, Ethiopië
Lodge Mayleko - Gondar
Mayleko Lodge ligt prachtig in een bergachtige omgeving bij Gondar. In de tuin van de lodge komen kleurrijke vogels voor. De lodge heeft een zwembad, een restaurant en een bar. Alle huisjes hebben een terras met uitzicht op de bergachtige omgeving en beschikken over een eigen badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Mayleko Lodge
Simien Lodge in Simien Mountains, Ethiopië
Lodge Simien - Simien Mountains
Gelegen op een hoogte van ruim 3.200 meter is de Simien Lodge de hoogste overnachtingsplaats van Afrika. Het is dan ook overbodig om te melden dat het uitzicht vanaf deze plek waanzinnig is! De lodge vormt de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de overweldigende Simien Mountains. In de lodge kunt u genieten van een hapje en een drankje in het restaurant of in de lounge. Kijkt u niet op als de stroom uitvalt. De prachtige locatie maakt dit soort ongemakken echter ruimschoots goed! U verblijft in traditionele tukuls met rieten daken. De tukuls zijn voorzien van een eigen badkamer met een toilet en een douche.
Sabean International in Aksum, Ethiopië
Hotel Sabean International - Aksum
Hotel Sabean International ligt in Aksum op zo'n 2 kilometer van de beroemde Sint Maria van Zion-kerk, waar naar verluid de Ark des Verbonds wordt bewaard. In de nabije omgeving van het hotel vindt u verschillende restaurantjes en barretjes. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant, een bar, een geldautomaat en heeft voor de gasten gratis wifi. De eenvoudig ingerichte kamers beschikken over een tv, een zithoekje, een kluisje en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Sabean International
Hotel Axum Mekele - Mekele
Dit grote hotel in Mekele beschikt over een terras, een bar, een ruime lobby en een zwembad. Ook heeft het Axum Hotel een wasservice en is er een lift aanwezig. In de kamer is wifi beschikbaar. Daarnaast zijn de kamers voorzien van een tv en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Axum Hotel
Sora Lodge in Lalibela, Ethiopië
Lodge Sora - Lalibela
Sora Lodge is een charmant boetiekhotelletje. Vanaf het restaurant is het uitzicht over het uitgestrekte heuvelachtige landschap waarin het hotel ligt geweldig! Op het terrein bevinden zich drie type verblijven, variërend van standaardkamers in het hoofdgebouw tot traditionele tukuls, allemaal voorzien van een eigen badkamer met een toilet en een douche met warm water.

Bekijk de website van Sora Lodge

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 16 deelnemers.