050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8

Leonardo da Vinci, Michelangelo en Rafaël

Reisleidster Marjorie:
‘Renaissance, de wedergeboorte van de klassieke oudheid. In de 15e-eeuw groeide er een intense belangstelling voor de klassieke geschriften en ontstond er een nieuw wereldbeeld waarin de mens centraal stond. Voor de Florentijnen was kunst een middel waarmee ze dit zelfbewustzijn aan de wereld konden tonen. Het aantal kunstenaars en geleerden dat Italië in deze periode voortbracht, was uitzonderlijk groot. Talloze renaissancekunstenaars zijn nog steeds bekend, maar drie zijn wereldberoemd. Ook al in hun tijd!

Leonardo Da Vinci was naast schilder ook architect, wetenschapper, uitvinder, componist en waterbouwkundige: een ware homo universalis, een man die alles kan! Michelangelo was niet alleen beeldhouwer maar ook frescoschilder, bouwkundige en dichter. Rafaël was vooral begaafd in het schilderen van lieflijke madonna’s, maar was ook de zeer vindingrijke decorateur van bijvoorbeeld de stanze (kamers) in het Vaticaan.

Tijdens deze unieke kunstreis volgt u de onuitwisbare sporen van deze drie grootmeesters van de renaissance. In Milaan bewondert u Het Laatste Avondmaal van Da Vinci en in het lieflijke landschap van Toscane ziet u zijn geboortehuis. In Vinci maakt u kennis met zijn Vitruvius-man, een bewijs van zijn filosofie dat de natuur nooit haar eigen wetten overtreedt. U leert kijken naar de wereld vanuit renaissance-oogpunt, waar de schepping gezien wordt als een groot kunstwerk met de mens als spil waar alles om draaide. In Florence bewondert u de David van Michelangelo en zijn onafgemaakte slaven die uit het marmer proberen te ontsnappen. En in de Vaticaanse musea bekijkt u in een van de stanze de beroemde ‘School van Athene’ van Rafaël. En natuurlijk ziet u hier het meesterwerk van Michelangelo, geschilderd op het plafond van de Sixtijnse kapel. Treedt u met mij in de voetsporen van deze unieke en baanbrekende genieën?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goede toeristenklassehotels
7x ontbijt en 2x diner
entreegeld en reservering Uffizi
entreegeld en reservering Galleria dell’Accademia
entreegeld en reservering Vaticaanse musea
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Milaan, Florence en Rome
Laatste Avondmaal van Da Vinci*
Uffizi-museum in Florence
Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel
Sint Pieter en Pantheon
Galleria dell’Accademia in Florence
Anchiano, Vinci en de ‘strada verde’
Villa Farnesina in Rome

* indien mogelijk
SRC-reisleidster Marjorie
SRC-reisleidster sinds 2013
Reis mee in de voetsporen van de drie grootmeesters van de renaissance!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Milaan
Het Laatste Avondmaal en wandeling door Milaan
Anchiano, wandeling strada verde, Vinci en naar Montecatini
Bezoek Uffizi en Cappelle Medicee in Florence
Galleria dell’Accademia in Florence met Michelangelo’s David
Naar Rome met stadswandeling en bezoek Pantheon
Vaticaanse musea met de Sixtijnse kapel en de Sint Pieter en vrije middag
Villa Farnesina en terugvlucht Rome – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Milaan

We vliegen met KLM naar Milaan, waar de reisleider ons verwelkomt. We rijden naar ons hotel in of ten noorden van Milaan, waar we twee nachten verblijven. (ca. 65 km)

dag 2: Het Laatste Avondmaal en wandeling door Milaan

We reizen naar het dominicanerklooster Santa Maria delle Grazie. Hier bewonderen een van de belangrijkste meesterwerken van de renaissancekunstenaar Leonardo da Vinci: het Laatste Avondmaal. Op de muur van de refter legde Da Vinci in opdracht van hertog Ludovico Sforza op subtiele wijze het moment vast waarin Jezus aankondigt dat een van zijn twaalf discipelen hem zal verraden. Na dit bijzondere bezoek maken we een wandeling door de chique Galleria Vittorio Emanuele, langs de dom en het beroemde theater della Scala. Aan het einde van de middag heeft u de gelegenheid de Pinacoteca di Brera te bezoeken, waar onder andere Het Huwelijk van Maria, een van de meesterwerken van Rafaël hangt. Of kiest u ervoor om bijvoorbeeld het Quadrilatero d’Oro te bezoeken, het hart van de Milanese modewereld? Een heerlijke wijk om doorheen te slenteren!

NB De Santa Maria delle Grazie hanteert een streng beleid met betrekking tot toeristische bezoeken: er is dus een kleine kans dat dit bezoek komt te vervallen wanneer het onmogelijk blijkt een reservering te maken.

dag 3: Leonardo in Vinci en naar Montecatini

We verlaten het noorden en rijden in zuidelijke richting naar Toscane. In de namiddag volgen we een mooie route door het heuvellandschap naar Anchiano, waar we het geboortehuis van Leonardo bezoeken. Na het bezoek wandelen we letterlijk in zijn voetsporen over de zogenaamde strada verde, een pad waarover de jonge kunstenaar zelf heeft gelopen, op zoek naar de mysteries van de natuur waardoor hij zo werd gefascineerd. We eindigen onze wandeling in Vinci, de woonplaats van zijn vader. We bezoeken hier uiteraard het museum, gewijd aan Leonardo da Vinci, waar u facsimile van de tekeningen kunt bewonderen en waar een aantal van zijn uitvindingen te zien is. Aan het einde van de dag komen we aan in Montecatini, een levendig kuurstadje, waar we drie nachten verblijven. (ca. 360 km)

dag 4: Uffizi en Cappelle Medicee in Florence

Met de trein gaan we naar Florence, waar we een van de mooiste musea ter wereld, de Uffizi, bekijken. Eeuwenlang werd Florence bestuurd door de machtige bankiersfamilie De’Medici. Zij waren het die de kunst een grote stimulans gaven. Vooral Lorenzo Il Magnifico was een groot liefhebber en verzamelaar. In de Uffizi krijgt u een heel mooi overzicht van de ontwikkeling van de kunstgeschiedenis. U ziet werken van alle drie de meesters, Leonardo da Vinci, Rafaël en Michelangelo. ’s Middags heeft u de gelegenheid de Cappelle Medicee, de De’ Medici-kapellen te bezoeken. Hier vindt u de beroemde graftombes van leden van de De’ Medici familie, die zijn ontworpen door Michelangelo.

dag 5: Michelangelo’s David in Florence

We gaan een tweede keer naar Florence en zien de beroemde David van Michelangelo in de Galleria dell’Accademia. Oorspronkelijk stond het beeld buiten op het plein Piazza della Signoria, waar nu nog steeds een kopie te bewonderen is. De David wordt beschouwd als het eerste moderne beeld na de middeleeuwen. Tevens zien we hier de onafgemaakte beelden van de zogenaamde slaven, mysterieuze figuren die zich uit het marmer lijken los te worstelen. De middag kunt u op eigen gelegenheid in Florence doorbrengen. In de imposante Santa Croce kunt u het grafmonument van Michelangelo en prachtige fresco's van Giotto bewonderen. Een terrasje op een van de pleintjes oltre Arno, aan de overzijde van de rivier, is natuurlijk ook aantrekkelijk!

dag 6: Pantheon in Rome

Na een vroeg ontbijt rijden we naar de Eeuwige Stad. Nadat we zijn ingecheckt in het hotel in Rome maken we een wandeling door het historische centrum van deze geweldige stad. De combinatie van barokke kerken, restanten van Romeinse tempels en levendige pleinen is onweerstaanbaar. Tijdens de wandeling bezoeken we het best bewaarde gebouw uit de Romeinse oudheid, het Pantheon. Hier ligt de op 37-jarige leeftijd gestorven Rafaël. Op zijn graf lezen we: ‘Hier rust Rafaël, de grote Moeder Natuur vreesde bij zijn leven door hem overtroffen te worden; en te sterven nu hij dood is’. (ca. 350 km)

dag 7: Vaticaanstad en vrije middag

Met het openbaar vervoer reizen we naar Vaticaanstad. In de Vaticaanse musea bewonderen we de stanze van Rafaël, kamers die de kunstenaar met fresco’s heeft versierd. Het bekendste fresco is natuurlijk de School van Athene. Al wandelend door de indrukwekkende zalen en gangen komen we uiteindelijk in de Sixtijnse kapel met de indrukwekkende plafondschildering van Michelangelo, die vanaf het begin af aan ieders absolute bewondering afdwong. Dit in tegenstelling tot het Laatste Oordeel op de altaarmuur dat Michelangelo veel kritiek opleverde. Er was zelfs een paus die het geheel wit wilde laten schilderen. In de Sint Pieter zien we vervolgens de ingetogen Pietà, een beeld dat Michelangelo in zijn jonge jaren tijdens zijn eerste verblijf in Rome maakte. Na deze twee indrukwekkende bezoeken heeft u de middag vrij. U kunt bijvoorbeeld de Engelenburcht beklimmen: het prachtige uitzicht over Rome is de fysieke inspanning meer dan waard!

dag 8: Villa Farnesina en terugvlucht

Indien de tijd het toelaat brengen we een bezoek aan de Villa Farnesina, door Rafaël en zijn leerlingen van een groot aantal fresco’s voorzien. Aansluitend worden we naar de luchthaven van Rome gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 50 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Milaan 11:55 - 13:30 uur
Rome - Amsterdam17:25 - 20:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in een toeristenklassehotels, die over een lift en gratis wifi beschikt. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Tijdens de vertrekdatum van 25 april verblijft u in een hotel buiten Milaan vanwege de Designbeurs in Milaan en op 12 september verblijft u twee nachten in een hotel in Milaan. In Montecatini verblijft u in een drie-sterren hotel in het centrum en in Rome verblijft u in een hotel in de omgeving van de Villa Borghese. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd