050 - 3 123 123

Dromers op reis

Reisleidster Marjorie van Beekum:
‘Maandenlang waren ze onderweg in hun koetsen: schatrijke, vaak excentrieke Engelse jongelieden op zoek naar het antieke verleden en naar bijzondere natuurverschijnselen. Aangetrokken door de opgravingen in Rome en Herculaneum en de schoonheid van de klassieke beelden reisden de jonge aristocraten naar Italië om de kunstschatten met hun eigen ogen te aanschouwen. Een rage was geboren: de Grand Tour.

In hun gezelschap bevond zich vaak een tekenaar die er voor zorgde dat de mooie herinneringen bewaard bleven. De vele dagboeken die bewaard zijn gebleven, tonen ons hoe de reis werd ervaren. Verwondering, verbazing en ongemakken vielen hen ten deel. Ze waren onder de indruk van het licht in Venetië, de architectuur van Palladio, de renaissance in Florence en de oudheid in Rome. Ze beklommen de Vesuvius en zagen voor het eerst Griekse tempels in Paestum. Ideale plaatsen om te vervallen in romantisch dagdromen, waar ze zich dan ook volop aan overgaven!

U kunt met SRC Reizen in de Hermitage Amsterdam in de voetsporen treden van de 18e-eeuwse aristocraten en kunstenaars. Net als zij zult u betoverd worden door het licht en de schoonheid van Venetië. U zult genieten van de levensstijl van de Florentijnen, die niet alleen genieten van de David van Michelangelo en de schilderijen van Botticelli, maar ook van een met zorg gemaakte espresso. In Rome en Herculaneum herleeft u de roerige, maar zo belangrijke periode van beroemde en beruchte Romeinse keizers, en in Napels dompelt u zich onder in de hectiek van de meest levendige stad.

Ten slotte droomt u weg bij de schoonheid van de glooiende Toscaanse heuvels, geniet u van het uitzicht vanaf de Vesuvius op de baai van Napels en bewondert u één van ’s werelds mooiste kuststroken, de Amalfi. Deze Grand Tour door bella Italia is een droom die werkelijkheid wordt! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
14x ontbijt en 5x diner
entreegeld Vaticaanse musea
entreegeld Uffizi-museum
wandeling naar de Vesuvius
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO2-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Venetië, Florence en Rome
Vicenza, Bologna en Napels
Lucca en Bagni di Lucca
opgravingen van Herculaneum
Uffizi-museum in Florence
archeologisch museum in Napels
Vaticaanse musea in Rome
Grieks Paestum
villa La Rotonda van Palladio
Casa di Goethe in Rome
Keats-Shelley Museum in Rome
Capitolijnse musea in Rome
Sorrento en de Amalfikust
SRC-reisleidster Marjorie van Beekum
SRC-reisleidster sinds 2013
Treedt u in de voetsporen van de 18e-eeuwse aristocraten en kunstenaars en laat u zich net als hen betoveren?
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Wendy Fossen
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Marjorie van Beekum
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Steven Bastmeijer
Reisleider sinds 2004

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Verona
Wandeling door betoverend Venetië
Bezoek Villa La Rotonda en Vicenza
Studentenstad Bologna en naar Toscane
Bezoek Florence en de Uffizi
Lucca en Bagni di Lucca
Naar Rome
Wandeling klassiek Rome en bezoek Capitolijnse musea
Spaanse Trappen, bezoek Keats-Shelley museum en Casa di Goethe
Vaticaanse musea en vrije middag
Naar Sorrento en eventueel bezoek aan de Vesuvius
Napels: Spaccanapoli en archeologisch museum
Tocht langs Amalfikust en opgraving van Herculaneum
Bezoek Grieks Paestum
Vlucht Napels – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Verona

We vliegen rechtstreeks naar Verona. Na aankomst worden we naar ons hotel in de omgeving van Vicenza gebracht, waar we drie nachten verblijven. (ca. 70 km)

dag 2: Betoverend Venetië

Onze Grand Tour start in de stad van het water, Venetië. De Engelse dichter Lord Byron verbleef enkele jaren in een prachtig palazzo aan de hoofdstraat van deze romantische stad, het Canal Grande. Hier schreef hij het grootste deel van Don Juan, beleefde hij vele liefdesaffaires en zou hij regelmatig in het Canal Grande gezwommen hebben. Byron was degene die de naam Brug der Zuchten gaf aan de overdekte brug die het Dogepaleis met de gevangenissen verbindt. We wandelen langs dit Dogepaleis en over het wereldberoemde San Marcoplein, en bewonderen de fraaie Rialtobrug. In de wijk San Polo bezoeken we de Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari, een grote gotische kerk uit de 14e eeuw. Boven het altaar bewonderen we het schilderij Maria Hemelvaart van Titiaan. In de kerk bevindt zich ook het piramidevormige marmeren graf van de wereldberoemde beeldhouwer Antonio Canova. (ca. 100 km)

dag 3: Perfecte architectuur van La Rotonda en Vicenza

Vicenza is bij uitstek de stad van Andrea Palladio. Hij begon hier zijn carrière als metselaar en groeide uit tot de invloedrijkste architect van zijn tijd. We beginnen de dag met een bezoek aan Palladio’s beroemdste villa: La Rotonda. Deze villa is volkomen symmetrisch en is de belichaming van Palladio’s architectuur. Tijdens een stadswandeling door Vicenza krijgen we een mooie indruk van de ontwikkeling die Palladio’s stijl doormaakte. Midden in het centrum staat de monumentale Basilica en verspreid door de stad staan verschillende palazzi die Palladio ontwierp. De invloed van Palladio op de Engelsen is enorm geweest. Zijn geschriften zijn naar het Engels vertaald en de villa La Rotonda is vele malen geïmiteerd! Na de wandeling heeft u tijd om te genieten van Vicenza’s mooie winkels, of van een van de culinaire hoogtepunten van Vicenza, baccalà alla Vicentina, heerlijke stokvis op bijzondere wijze klaargemaakt. (ca. 20 km)

dag 4: Studentenstad Bologna

We reizen naar Toscane, maar niet voordat we een bezoek hebben gebracht aan de oudste universiteitsstad van Europa. De rode galerijen geven Bologna een gezellige intieme sfeer. Na een korte wandeling door het centrum, waarbij we uiteraard het Piazza Maggiore met de onafgewerkte San Petroniokerk zien, en wat vrije tijd rijden we naar Montecatini Terme. In dit levendig kuurstadje verblijven we de komende drie nachten. (ca. 300 km)

dag 5: Florence, bakermat van de renaissance

We reizen met de trein naar Florence. De hoofdstad van de renaissance was zo’n belangrijke stop op de route van de Grand Touristen dat men hier vaak een aantal maanden doorbracht. Uiteraard bezoeken we vandaag het belangrijkste museum met renaissancekunst ter wereld: de Uffizi. We nemen de tijd om de collectie van het museum, geïnitieerd door de machtige bankiersfamilie De’ Medici, te bewonderen. Hier krijgt u een heel mooi overzicht van de ontwikkeling van de kunst. U ziet werken van Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafaël en nog vele andere grootheden. Vanmiddag wandelen we door het compacte centrum van Florence en bewonderen we de vele hoogtepunten: de Santa Maria Novella, de dom, het Piazza della Signoria en uiteraard de Ponte Vecchio, de markante brug over de Arno. (ca. 140 km)

dag 6: Lucca en Bagni di Lucca

We verkennen Lucca, een dromerig stadje met 17e-eeuwse stadswallen. De invloed van de Pisaans-romaanse bouwstijl is hier duidelijk aanwezig, zoals we kunnen zien bij de San Michele in Foro en de Duomo di San Martino. Vanmiddag maken we een mooie tocht langs het pittoreske Bagni di Lucca: een aantal dicht bij elkaar gelegen dorpjes en gehuchten die door de aanwezigheid van geneeskrachtige baden destijds veel door de Engelsen bezocht werden. Omdat het aantal Engelsen hier zo groot was, is er zelfs een Engelse begraafplaats. Na een bezoek aan enkele van de plaatsjes rijden we terug naar Montecatini Terme. (ca. 130 km)

dag 7: Alle wegen leiden naar Rome

We verlaten Toscane en rijden naar Rome waar we de komende vier nachten verblijven. (ca. 450 km)

dag 8: Terug naar de oudheid in Rome

Goethe kon tijdens zijn Grand Tour niet wachten om Rome te aanschouwen. Rome was voor hem de hoofdstad van de wereld. Eenmaal aangekomen dompelde hij zich onder in de schoonheid van het oude Romeinse Rijk. Hier kon hij alles wat hij kende van tekeningen, schilderijen en reproducties in het echt aanschouwen. Elke dag schreef hij in zijn dagboek uitgebreid over de wonderen die hij zag. Wij wandelen vanochtend langs het klassieke Rome, waar we dankzij de vele goed bewaarde restanten, een uitstekende indruk krijgen van de stad in de oudheid. We zien onder andere het Colosseum en het Forum Romanum. We bezoeken ook de Capitolijnse musea, twee musea voor archeologie en kunst uit de oudheid en de renaissance. Hier bevindt zich het beroemdste symbool van Rome: de wolvin die de tweeling Romulus en Remus zoogt. We bewonderen de filosofenkeizer Marcus Aurelius te paard, het enige vrijstaande bronzen ruiterstandbeeld dat uit de oudheid bewaard is gebleven. Ook zien we het kolossale hoofd van keizer Constantijn.

dag 9: Belissima Roma

Net als gisteren genieten we te voet van belissima Roma. We verkennen het gebied rondom de chique, altijd levendige Spaanse Trappen. Vlak bij de trappen bevindt zich het beroemde Caffè Greco, waar door de kunstenaars artistieke discussies werden gevoerd, en gezamenlijke tochten naar de mooiste schilderachtige plekken voorbereid werden. Aan de Piazza di Spagna bezoeken we het Keats-Shelley museum, een literatuurmuseum gewijd aan de romantische Engelse dichters John Keats en Percy Bysshe Shelley. We vinden hier onder andere manuscripten van Lord Byron, Mary Shelley en Oscar Wilde, en duizenden boeken waaronder enkele zeer zeldzame eerste drukken. Een bezoek aan het Casa di Goethe kan tijdens onze Grand Tour niet ontbreken. In de woning waar Johann Wolfgang Goethe verbleef tijdens zijn verblijf in Rome vinden we documenten, tekeningen en sculpturen die de tijd belichten die Goethe in de Eeuwige Stad doorbracht. Met een bezoek aan het neoclassisistische Palazzo Braschi, waarin het Museo di Roma gevestigd is, komt er een einde aan deze bijzondere dag.

dag 10: Vaticaanse musea

Natuurlijk bezichtigen we de Vaticaanse musea. Hier ziet u onder meer de wereldberoemde Sixtijnse kapel, waar Michelangelo vele jaren heeft gewerkt om het plafond en de altaarmuur van kleurrijke fresco’s te voorzien. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld de Engelenburcht beklimmen: het prachtige uitzicht over Rome is de fysieke inspanning meer dan waard! Of wandelt u naar de levendige volkswijk Trastevere, met haar vele restaurantjes?

dag 11: De machtige Vesuvius

We verlaten de hoofdstad van Italië om onze Grand Tour naar het zuiden te vervolgen. Wanneer het weer het toelaat, bestijgen we de Vesuvius. Het laatste stuk wandelen we in circa 40 minuten omhoog naar de kraterrand. Vanaf hier genieten we van een spectaculair uitzicht op de baai van Napels. We rijden naar de omgeving van Sorrento, waar we de laatste vier nachten verblijven. (ca. 300 km)

dag 12: Levendig Napels

We wandelen door de winkelstraat Spaccanapoli, het levendige hart van Napels. In deze straat met veel kerken, pleinen, winkels en cafés ervaren we het volkse Napels en ontdekken we de culturele verscheidenheid. In de middag bezoeken we het archeologisch museum, een uitstekende voorbereiding op ons bezoek aan Herculaneum morgen. De originele voorwerpen, mozaïeken en wandschilderingen uit Pompeï en Herculaneum zijn erg goed bewaard gebleven en van een onbeschrijflijke schoonheid! (ca. 120 km)

dag 13: Amalfikust en Herculaneum

De Amalfikust wordt gezien als een van de mooiste kustroutes van Europa! De smalle autoweg met schilderachtige dorpjes en schitterende vergezichten is betoverend. We maken een stop bij het levendige stadje Amalfi, met zijn vele limoncellowinkeltjes. Vanmiddag bezoeken we de opgravingen van Herculaneum, een stad die net als Pompeï in 79 n.Chr. door de uitbarsting van de Vesuvius werd verwoest. Omdat Herculaneum in tegenstelling tot Pompeï niet onder hete as en puimsteen werd bedolven zijn de bovenverdiepingen niet ingestort en zijn de huizen beter bewaard gebleven. We krijgen hier een goed beeld van het leven in de oudheid. (ca. 150 km)

dag 14: Grieks erfgoed in Paestum

Paestum, of Poseidonia voor zijn Griekse stichters, staat symbool voor het grote Magna Grecia. De drie Dorische tempels worden gezien als de best bewaarde oud-Griekse tempels ter wereld! Tot de 18e eeuw was Paestum wild en verwaarloosd. Mede door de komst van de Grand Touristen werd het gebied verder opgegraven en hersteld. Met onze ontmoeting met dit prachtige stukje Grieks erfgoed, symbool voor het begin van onze westerse beschaving, komt er een prachtig einde aan onze Grand Tour. (ca. 220 km)

dag 15: Napels – Amsterdam

We vliegen vanuit Napels terug naar Nederland. (ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Verona12:55 - 14:35 uur
Napels - Amsterdam15:25 - 18:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels met een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. De meeste hotels beschikken over wifi in de kamers of in de gezamenlijke ruimtes. De laatste vier nachten verblijft u in een goed toeristenklassehotel in de omgeving van Sorrento. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

City hotel Cristina in Vicenza, Italië
Hotel City Cristina - Vicenza
Het hotel bevindt zich in het centrum van Vicenza, op nog geen 5 minuten lopen van het voetgangersgebied van de mooie binnenstad. Het hotel beschikt over een lounge met bar en een ontbijtrestaurant.

Bekijk de website van City hotel Cristina
Hotel Montebello, Italië
Montebello - Montecatini Terme
Het goede toeristenklassehotel ligt op slechts enkele minuten lopen van het levendige centrum van Montecatini, met haar vele bars, winkels en restaurants. Het treinstation bevindt zich op circa 10 minuten lopen. De kamers zijn voorzien van tv en airconditioning. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een fijn terras.

Bekijk de website van Hotel Montebello
Hotel Daniele in Rome, Italië
Hotel Daniela - Rome
Hotel Daniela ligt in Rome op tien minuten loopafstand van het metrostation Manzoni. Om de hoek bij het hotel bevindt zich een supermarkt. Het hotel heeft een dakterras en een ontbijtrestaurant. De kamers van dit stadshotel zijn eenvoudig en verschillend van afmeting maar netjes.

Bekijk de website van hotel Daniela

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!