050 - 3 123 123

Magisch natuurschoon en iconische steden

Reisleidster Martine:
‘In het land van de onbegrensde mogelijkheden verkent u tijdens deze reis door vijf verschillende staten het spectaculaire westen van Amerika. Overdonderende steden als Las Vegas en Los Angeles met wolkenkrabbers en neon worden afgewisseld met uitgestrekte woestijnen en overweldigend natuurschoon. De Grand Canyon is natuurlijk een hoogtepunt, maar ook de schoonheid van Bryce Canyon en de spectaculaire bergpieken van Yosemite zult u niet snel vergeten. Natuur om stil van te worden! De rit per historische stoomtrein naar Silverton voert u door een schitterende omgeving en doet herinneren aan de 19e-eeuwse Gold Rush.

U reist ook door het land van het Navajo-volk. In dit indianenreservaat leven zo’n 175.000 Navajo’s. Hier krijgt u een goed beeld van wat het betekent om als Native American te leven in de VS. In het mystieke Mesa Verde National Park ziet u de bijzondere cliff dwellings en dompelt u zich onder in de cultuur van de Anasazi-indianen. Tijdens de rit over de Pacific Coast Highway 1, een van de mooiste routes ter wereld, ziet u Californië op haar best: spectaculaire vergezichten, hoge kliffen en de langs het wateroppervlak scherende pelikanen. U eindigt uw American Dream in San Francisco, een van de mooiste steden van Amerika, waar u de gezellige Fisherman’s Wharf en de beroemde, prachtig rood gekleurde Golden Gate Bridge ziet. Kortom, reis mee en laat u verrassen!’

Inspirerende foto's van deze reis
SRC-reiziger Peter van de Wiel maakte de reis Groots West-Amerika en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Peter tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van West-Amerika!

Pluspunten
vluchten United Airlines
ruimbagage
goede toeristenklassehotels
15x ontbijt en 7x diner
welkomstdiner Santa Monica
stoomtreinrit Durango – Silverton
inclusief entreegelden nationale parken
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Los Angeles en Hollywood
Las Vegas en San Francisco
Joshua Tree National Park
Grand Canyon en Bryce Canyon
Yosemite en Zion National Park
Beverly Hills en Santa Monica
Getty Center in Los Angeles
Golden Gate Bridge
Monument Valley en Death Valley
Mesa Verde National Park
San Juan Mountains
Capitol Reef National Park
Sequoia National Park
17-Mile Drive
Carmel en Monterey
Pacific Coast Highway 1
SRC-reisleidster Martine
SRC-reisleidster sinds 1999
De rit met een historische stoomtrein door de San Juan Mountains leidt ons door een werkelijk prachtig landschap met fenomenale vergezichten. Een unieke ervaring!
Ontmoet onze beste reisleiders in Amerika
Reisleider Bob
Reisleider sinds 2006
SRC=reisleidster Martine
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleider Noël
Reisleider sinds 2012
Reisleider Steven
Reisleider sinds 2004

De reis in het kort

Amsterdam – Los Angeles
Hollywood, Beverly Hills, het Getty Center en Santa Monica
Joshua Tree National Park
Grand Canyon
Land van de indianen en Monument Valley
De mystieke rotswoningen van Mesa Verde
Spectaculaire treinrit naar Silverton
Capitol Reef National Park
Bryce Canyon
Zion National Park en bruisend Las Vegas
Death Valley
Woudreuzen van Sequoia en Kings Canyon
Imposante bergen en gletsjers
Wegdromen aan de kust
Wereldstad San Francisco
Terugvlucht San Francisco – Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Los Angeles

We vliegen van Amsterdam naar Los Angeles. Na aankomst in de City of Angels worden we naar ons hotel gebracht, waar we de komende twee nachten verblijven. (ca. 15 km)

dag 2: Hollywood, Beverly Hills, het Getty Center en Santa Monica

Via downtown Los Angeles rijden we naar Hollywood, dat het hart van de Amerikaanse filmindustrie vormt. We zien het TCL Chinese Theater en de handafdrukken van de rich and famous op de Walk of Fame. Vervolgens rijden we via de populaire Sunset Strip en Beverly Hills naar het Getty Center. Niet alleen de gevarieerde kunstcollectie met werken van Rembrandt en Van Gogh maakt een bezoek aan dit museum de moeite waard, maar ook de bijzondere ligging met schitterende vergezichten, architectuur en tuinen. Aan het eind van de middag gaan we naar het gezellige Santa Monica, waar de beroemde pier het eindpunt is van de legendarische Route 66. Hier genieten we in een Amerikaans restaurant van een welkomstdiner. (ca. 100 km)

dag 3: Joshua Tree National Park

We laten de stadse drukte van Los Angeles achter ons en vertrekken in oostelijke richting. We bezoeken het Joshua Tree National Park. Dit park is vernoemd naar de yuccaboom, die met zijn takken doet denken aan de uitgestrekte arm van de profeet Jozua. We maken een korte wandeling door het bijzondere landschap. Hierna gaan we naar ons hotel aan de Colorado-rivier. (ca. 490 km)

dag 4: Grand Canyon

Na een vroege start arriveren we in Arizona, de staat van de hoogvlakten, woestijnen, bergketens en diepe kloven. We gaan naar het Colorado-plateau, waar we een wonder der natuur bezoeken: de Grand Canyon. Miljoenen jaren lang vormde de Colorado-rivier dit geologische mirakel. De eerste aanblik is onvergetelijk! We rijden langs verschillende uitkijkpunten en vergapen ons aan de grootsheid van de kloof. Als het weer het toelaat, kunt u een helikopterrondvlucht maken (kosten niet inbegrepen). Ons hotel staat in Flagstaff, waar we een nacht verblijven. (ca. 460 km)

dag 5: Monument Valley

We rijden door het reservaat van de grootste indianenstam van Noord-Amerika, de Navajo. Onderweg genieten we van adembenemende vergezichten op de bergen. We bezoeken het prachtige Monument Valley Navajo Tribal Park, dat indrukwekkende rotsformaties heeft. Dit gebied van roodgekleurde rotspartijen en uitgestrekte woestijn heeft in het verleden als decor gediend voor vele westerns. Ons hotel staat in Cortez, Colorado. (ca. 380 km)

dag 6: De mystieke rotswoningen van Mesa Verde

We dompelen ons verder onder in de geschiedenis van de Anasazi. Nadat een groep native americans zich op de hoogvlakten van Colorado vestigde, bouwden zij hier rond de 11e eeuw rotswoningen. Deze cliff dwellings werden op beschutte plekken op grote hoogte uit de rotsen gehouwen, en getuigen van de hoogontwikkelde beschaving van de Anasazi. We bezoeken Mesa Verde National Park, waar prachtig natuurschoon en boeiende cultuur samenkomen. Vanwege zijn culturele waarde wordt het park beschermd door UNESCO. We bekijken verschillende ruïnecomplexen en het Chapin Mesa Archeological Museum, waar we inzicht krijgen in de boeiende ontwikkeling van de Anasazi-beschaving door de eeuwen heen. We overnachten in Durango. (ca. 80 km)

dag 7: Spectaculaire treinrit naar Silverton

In 1882 werd de laatste hand gelegd aan een treinrails tussen Durango en Silverton. Het traject was oorspronkelijk bedoeld om goud- en zilvererts uit de San Juan Mountains te halen, maar de rit had een bijkomend voordeel: het voerde door een spectaculaire omgeving met verbluffende vergezichten. We stappen in Durango in de historische stoomtrein, die sinds 1882 onafgebroken operatief is, en proeven niet alleen de historie, maar genieten vooral ook van de rit door de prachtige omgeving. Vanaf het voormalig mijnbouwstadje Silverton, dat omgeven wordt door de hoge pieken van de San Juan Mountains, reizen we met de touringcar verder naar Utah, waar we in Monticello overnachten. (ca. 310 km)

dag 8: Capitol Reef National Park

Via de panoramische Bicentennial Highway reizen we naar Capitol Reef National Park. Onderweg stoppen we bij het Natural Bridges National Monument. Deze imposante natuurlijke bruggen zijn gevormd door zijtakken van de Colorado-rivier. Het kleine Capitol Reef National Park heeft, hoewel het minder bekend is, heel veel charme. De route die ons naar Grand Staircase Escalante National Monument brengt, is een van de mooiste van het westen. U zult versteld staan van de schoonheid van het ongerepte rotslandschap. Ons hotel voor de komende twee nachten staat nabij Bryce Canyon. (ca. 470 km)

dag 9: Bryce Canyon

We brengen de hele dag door in Bryce Canyon National Park. Hier bewonderen we de kleurrijkste kalksteenformaties ter wereld! Volgens velen is Bryce Canyon een van de mooiste parken van de Verenigde Staten. De grillige, door erosie gevormde rotspilaren, ook wel hoodoos genoemd, danken hun kleuren aan het ijzer- en mangaanoxide in het gesteente. Natuurlijk genieten we vanaf verschillende uitzichtpunten van het bizarre landschap, waarbij we goed zicht hebben op de verschillende amfitheaters. Voor wie wil is er ook de mogelijkheid een wandeling te maken en af te dalen tussen de hoodoos. Vergeet niet uw camera mee te nemen, want de omgeving is werkelijk prachtig. (ca. 40 km)

dag 10: Zion National Park en bruisend Las Vegas

We verkennen de natuurpracht van Zion, een woestijngebied met reusachtige rotsen, kloven, riviertjes, watervallen en hangende tuinen. U kunt een wandeling maken door de imponerende natuur. Neem de omgeving goed in u op, want er is een kans dat u grondeekhoorntjes, muildierherten, vogelspinnen of dikhoornschapen ziet! Bereidt u zich daarna voor op het grootst mogelijke contrast dat denkbaar is, we rijden namelijk naar Las Vegas in Nevada. De grote hotels en casino’s aan de Strip, een 6 kilometer lange boulevard, zijn vaak gebouwd in een opvallend thema. Deze avond kunt u deelnemen aan een optionele lichttour (kosten niet inbegrepen). We overnachten in Las Vegas. (ca. 420 km)

dag 11: Death Valley

Na een vroeg ontbijt rijden we in westelijke richting naar Californië. De rit voert ons door een bijzonder nationaal park: Death Valley. Het landschap vormt hier een groot contrast met alle andere bezochte parken. Het is droog, enorm uitgestrekt en desolaat. Nergens op het westelijke halfrond schijnt de zon meer dan in deze vallei. De temperatuur bereikt hier dan ook vaak bizarre hoogtes! Ons hotel staat in Bakersfield. (ca. 580 km)

dag 12: Woudreuzen van Sequoia en Kings Canyon

We bezoeken het land der giganten: Sequioa National Park en het aangrenzende Kings Canyon National Park. Deze parken zijn bekend vanwege de indrukwekkende reusachtige sequoia bomen, die meer dan 80 meter hoog kunnen worden. Als u naast deze bomen staat, voelt u zich heel klein! Er is een kans dat u in deze dichte bossen een beer ziet rondscharrelen: erg bijzonder! We overnachten in Fresno. (ca. 360 km)

dag 13: Imposante bergen en gletsjers

Yosemite National Park werd in 1864 door president Abraham Lincoln uitgeroepen tot het eerste staatspark van de VS. Yosemite ligt in een vallei van de Sierra Nevada, tussen bergpieken met spectaculaire rotsformaties, meertjes, rivieren en watervallen van meer dan 800 meter hoog. We bekijken Half Dome, Cathedral Rock en het grootste brok graniet ter wereld: El Capitan. We overnachten in Turlock. (ca. 360 km)

dag 14: Wegdromen aan de kust

De wereldberoemde Pacific Coast Highway 1 verbindt San Francisco met Los Angeles en mag op deze reis niet ontbreken. Het is een van de mooiste routes ter wereld, gekenmerkt door spectaculaire vergezichten over de Stille Oceaan, grillige rotsformaties en bijzondere flora en fauna. Dit is het leefgebied van blaffende zeeleeuwen, vissende pelikanen en de beschermde zeeotter. Als we geluk hebben, kunnen we zelfs vanaf de kust walvissen spotten! We proeven de sfeer van de Californische kust als we stoppen in het charmante Carmel, waar Clint Eastwood ooit burgemeester was. Dan rijden we via de romantische 17-Mile Drive, met haar prachtige uitzichtpunten naar het kustplaatsje Monterey. Bij de Fisherman’s Wharf is vaak veel marine life te spotten. We verblijven twee nachten nabij San Francisco. (ca. 390 km)

dag 15: Wereldstad San Francisco

San Francisco is ongetwijfeld de meest Europese stad van Amerika. De bruisende stad is vooral bekend vanwege de prachtige Victoriaanse huizen, steile straten en oude cable cars, trams, waarmee u zich gemakkelijk door de stad kunt verplaatsen. We maken een rondrit langs Union Square, het Civic Center, Chinatown, de gezellige Fisherman’s Wharf en de iconische Golden Gate Bridge. De brug, die vaak met een deken van mist bedekt wordt, is een van de fraaiste en langste hangbruggen ter wereld. De middag is ter vrije besteding: u kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Maakt u een optionele cruise door de baai van San Francisco (kosten niet inbegrepen)? Een aanrader is het huren van een fiets. U kunt door het weelderige Golden Gate Park fietsen en een kopje thee drinken in de Japanse theetuin, maar nog leuker is het oversteken van de Golden Gate Bridge naar de wijk Sausolito. Daar kunt u heerlijk lunchen aan het water, met uitzicht op de indrukwekkende skyline van San Francisco. Wilt u een bezoek brengen aan Alcatraz, ooit een van de beruchtste gevangenissen ter wereld, regel dit dan ruim voor uw vertrek. Een rondleiding door het complex is zeker de moeite waard! (ca. 30 km)

dag 16: San Francisco – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van San Francisco gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

dag 17: Aankomst op Schiphol

We komen deze dag weer aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Helikoptervlucht
Helikoptervlucht
Maakt een spectaculaire vlucht boven de Grand Canyon
Duur: 25 minuten
Minimaal aantal deelnemers n.v.t.
Prijs: circa US$ 219,- per persoon
U kunt een spectaculaire vlucht boven het natuurwonder de Grand Canyon maken. Vanuit de lucht krijgt u een uitstekende indruk van de grootte van deze wereldberoemde kloof. Vergeet uw fototoestel niet!
Monument Valley
Monument Valley
Bekijk de unieke rode rotsformaties
Duur: ca. 2 uur
Minimaal 20 deelnemers
Prijs: circa US$ 40,- per persoon (incl. lunch)
Nadat u een eerste indruk van Monument Valley hebt gekregen, kunt u een excursie maken in een open minibus. Dit is de enige manier om het prachtige hart van het park te bereiken: de touringcar kan hier niet komen. Extra leuk is dat onderweg gestopt wordt voor een korte barbeque lunch in het spectaculaire landschap. Deze nadere kennismaking met de unieke, rode rotsformaties van Monument Valley mag u niet missen!
Show, Amerika
Ebenezers Barn & Grill
Cowboy Dinner Show
Duur: circa 1,5 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: USD 31,- (niet-alcoholische dranken zijn inbegrepen)
De Cowboy Dinner Show is een avond vol country muziek en heerlijke, traditionele cowboy gerechten. Voor u wordt een 'bbq-plate' klaargemaakt. Tijdens de maaltijd wordt de stemming er goed in gebracht door een band die bekende Western muziek speelt.

NB. Wanneer het minimumaantal deelnemers niet wordt bereikt kunt u hier ook a la carte dineren.
Lichttour Las Vegas
Lichttour Las Vegas
Ervaar het wereldberoemde Las Vegas
Duur: 4 uur
Minimaal 20 deelnemers
Prijs: circa US$ 35,- per persoon
Las Vegas, ‘the city of entertainment’, vormt een enorm contrast met haar omgeving. De stad is ’s avonds spectaculair verlicht. U kunt deelnemen aan een avondtour die u niet snel zult vergeten. U bezoekt de verlichte ‘downtown’, waar elke avond een lichtshow te bewonderen is. Ook rijdt u langs de ‘Strip’, met alle bekende casino's zoals Mirage, MGM Grand en Caeser’s Palace. Een onvergetelijke, verrassende avond!
San Francisco Bay Cruise
San Francisco Bay Cruise
Varen langs de highlights van San Francisco
Duur: 1 uur
Minimaal aantal deelnemers n.v.t.
Prijs: circa US$ 34,- per persoon
Een rondvaart door de baai van San Francisco is een unieke gelegenheid om de stad vanaf een afstandje te kunnen bekijken. Tijdens deze tocht vaart u dicht langs het beruchte gevangeniseiland Alcatraz en vaart u onder de ‘Golden Gate’ door. Ook kunt u de skyline vanaf het water bewonderen.

Vluchtschema
united.png

Amsterdam - Houston 11:05 - 14:30 uur
Houston - Los Angeles16:30 - 18:15 uur
San Francisco - Amsterdam14:55 - 10:20 uur
Amsterdam - Los Angeles12:45 - 14:40 uur
San Francisco - Amsterdam13:55 - 09:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels of –motels, die allemaal beschikken over gratis wifi en vrijwel allemaal over een zwembad. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. De meeste hebben een telefoon en een tv. Niet alle hotels beschikken over een lift. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de hotelgegevens.

Best Western Plus South Bay, Amerika
Hotel Best Western Plus South Bay - Lawndale
Deze accommodatie ligt nabij het centrum van Los Angeles, de dierentuin van Los Angeles, Chinatown en de Universiteit van Californië (UCLA). Het strand Manhattan ligt op 3,2 km afstand van het hotel. Het hotel beschikt over een wellnesscentrum en een buitenzwembad. In de kamers is een koffiezetapparaat aanwezig en in het gehele hotel kunt u gebruikmaken van gratis wifi.

Bekijk de website van Best Western Plus South Bay
Tropicana Express, Amerika
Hotel Tropicana Laughlin - Laughlin
Deze accommodatie staat nabij het Mohave-meer. Het hotel beschikt over een buitenbad, een zonneterras en een hot tub. De kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten. In het gehele hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Tropicana Express
Days Hotel Flagstaff
Hotel Days Flagstaff - Flagstaff
In het prachtige noorden van Arizona ligt in Flagstaff het Days Hotel, de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Grand Canyon. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, een fitnesscentrum en een sauna.

Bekijk de website van Days Hotel
Baymont Inn & Suites in Cortez, Verenigde Staten
Hotel Baymont Inn & Suites - Cortez
Nabij het plaatsje Cortez, in het zuidwesten van Colorado, ligt hotel Baymont Inn & Suites. Vanuit het hotel heeft u een schilderachtig uitzicht op de berggebieden La Plata en de Blue Mountains. Het hotel beschikt onder andere over een binnenplaats met zwembad, waar u na een mooie reisdag heerlijk kunt ontspannen.

Bekijk de website van Hotel Baymont Inn & Suites
Econo Lodge Durango, Amerika
Hotel Econo - Durango
Deze accommodatie is geheel rookvrij en biedt eenvoudig toegang tot nabijgelegen bezienswaardigheden zoals de Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad & Museum, de rivier de Animas, de Trimble Spa & Natural Hot Springs. In alle kamers is gratis wifi beschikbaar.

Bekijk de website van Econo Lodge
Inn at the Canyons in Monticello, Verenigde Staten
Hotel Inn at the Canyons - Monticello
Dit comfortabele hotel is rustiek gelegen in het dorp Monticello, nabij de Canyons en met het San Juan-gebergte op de achtergrond. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en een gezellige lobby. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Inn at the Canyons
Bryce View Lodge, Amerika
Lodge Bryce View - Bryce
Deze lodge ligt naast Bryce Canyon National Park, op een plateau aan de rand van een pijnboombos. De halte van de shuttlebus bevindt zich op het terrein, waardoor u gemakkelijk het nationaal park kunt bezoeken. Op loopafstand bevinden zich een spa, restaurants en winkels.

Bekijk de website van Bryce View Lodge
Gold Coast Hotel & Casino, Amerika
Hotel Gold Coast - Las Vegas
Het Gold Coast Hotel & Casino ligt net achter de bekende Strip, ter hoogte van het Bellagio Hotel. De kamers zijn voorzien van een kluis, een koffiezetapparaat, een tv en een badkamer inclusief douche en een toilet.

Bekijk de website van Gold Coast Hotel
Springhill Suites in Bakersfield, Verenigde Staten
Hotel Springhill Suites - Bakersfield
Nabij het centrum van Bakersfield ligt hotel Springhill Suites. Dit moderne hotel beschikt onder andere over een binnenzwembad maar u kunt ook genieten van een hot tub in de buitenlucht. In de gezellige lobbybar kunt u terecht voor een drankje. De kamers zijn ruim van opzet en van alle gemakken voorzien. Hier kunt u heerlijk bijkomen!

Bekijk de website van Springhill Suites
Village Inn Fresno, Amerika
Hotel Best Western Village Inn - Fresno
De Best Western Village Inn ligt in ‘de poort tot Yosemite National Park’, in het centrum van Fresno. De fraai ingerichte kamers zijn voorzien van wifi, een kabel-tv en een koelkast.

Bekijk de website van Best Western Village Inn
Best Western Orchard Inn, Amerika
Hotel Best Western Orchard Inn - Turlock
Deze accommodatie heeft een buitenzwembad en een spa. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, een magnetron, een koelkast en thee- en koffie faciliteiten.Bekijk de website van Best Western Orchard Inn
Courtyard by Marriott, Amerika
Hotel Courtyard by Marriott - Emeryville
Courtyard by Marriott ligt aan de oostkant van de Bay Bridge, op slechts 15 minuten van het centrum van San Francisco en met vele voorzieningen als winkels en restaurants binnen handbereik. Met de gratis shuttle reist u vlot naar het dichtstbijzijnde BART-station, vanwaar u met de metro gemakkelijk het centrum van de stad bereikt. Het hotel beschikt over een restaurant, een verwarmd binnenzwembad en een hot tub. In de kamers is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Courtyard by Marriott

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groots West-Amerika is een onvergetelijk mooie reis door de nationale natuurparken!! Deze reis kent alleen maar hoogtepunten van onwaarschijnlijke natuurpracht!! Je kunt je ogen geen moment sluiten tijdens alle kilometers die je met de bus doorkruist! Met dank aan onze fantastische reisleidster Martine Delver!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevr. M. Sterkenburg
Geweldig interessante en mooie reis in een immens groot land met uitzonderlijk fraaie natuurlandschappen. Je wordt ruimschoots beloond voor de vele bus-kilometers. Martine was daarbij een geweldig goede reisleidster. Alleen jammer dat er in meerdere hotels geen lift beschikbaar bleek te zijn. Dat is voor een over het algemeen ouder reisgezelschap een minpunt.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dhr. P. Pouwels
Zeer mooie natuurreizen, wel lange afstanden met zeer verschillende weertypes, matige hotelaccommodaties zonder lift.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
Mevr. W. Bezemer
Iedere reiziger heeft zijn vakantie op een andere manier beleeft, er was veel te bekijken en tijdens de wandelingen in de natuurparken zag je veel dieren en een prachtig natuurschoon. Maar ook de schoonheid van de diverse staten, uitgestrekte vlakten waarbij je steeds kon verwonderen over het telkens veranderende landschap. De treinreis van Durango naar Silverton maar ook het rijden op de Bicentennial Highway was prachtig en onvergetelijk.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevr. C. Naaijer
Groots West Amerika: mooie reis met veel variatie en een uitstekende reisleiding.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Dhr. J. Biermans
We hebben een geweldig mooie reis gemaakt door Martine heel veel geleerd over Amerika. Zo ontzettend veel gezien, heel fijn! Alleen de maaltijden vonden wij wat matig!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dhr. A. Voortman
We wisten dat de Grand Canyon groots is, maar zo groot? Echt indrukwekkend! Je kunt je er gemakkelijk meerdere dagen vermaken! Je moet er ooit geweest zijn. Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over West-Amerika!
Peter van de Wiel
Een fantastische reis door een groot gebied met veel verschillende landstreken en steden, wat vraagt om meer delen van Amerika te bezoeken, met een zeer goed ingewerkte reisleidster Martine.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Peter Kemps uit Veldhoven
Mijn eerste groepsreis was een succes, wat een prachtige reis!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Mevrouw v/d Maarel uit Delft
Prachtige reis, maar wel volle dagen waardoor er weinig tijd is om alle indrukken te verwerken. De hotels hadden prima bedden.
Beoordeling reis: 7
Beoordeling reisleider: 9
We hebben een prachtige reis achter de rug, mede door de fijne reisleidster Martine, wist veel over allerlei onderwerpen te vertellen. Zoveel informatie, dat we Amerika met andere ogen zijn gaan bekijken. Een grote bus voor een kleine groep mensen, geweldig! Fijne chauffeur Giovanni. Het eten was over het algemeen goed, wij vonden dit een pluspunt dat dit bij de reis was inbegrepen.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Mevr. C. van der Wilt-Hofman uit Bleiswijk
Groepsgrootte
Minimaal 25 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 39 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis individueel verlengen met 2 nachten in de omgeving van San Francisco. De verlenging vindt plaats in het laatste hotel van de rondreis, is op basis van logies en ontbijt en inclusief de transfer naar de luchthaven. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

San Francisco
San Francisco is een aangename stad met veel mogelijkheden. Een langer verblijf is dus eigenlijk een must! U kunt een fiets huren in het Golden Gate Park: maakt u een stop bij de Japanese Tea Garden voor een lekker kopje thee? Of fietst u de iconische Golden Gate Bridge over naar Sausolito? Vanaf de vele restaurantjes aan de waterkant heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. Daarnaast kunt u de stad te voet verkennen. Begin uw wandeling aan de waterkant, bij Embarcadero, en wandel via Filbert Street langs authentieke huizen met weelderige tuinen naar Coit Tower, vanaf de top heeft u een verbluffend uitzicht over de stad! Bereid u wel voor op de vele trappen die u moet beklimmen tijdens deze wandeling, want San Francisco kent veel hoogteverschillen. Als u het rustiger aan wilt doen, kunt u gaan winkelen rondom Union Square of een museum bezoeken. Het Museum of Modern Art, met onder andere een aanzienlijke verzameling 20e-eeuwse schilderkunst, is een aanrader. Ook het cable car-museum is een bezoek waard. Deze bijzondere wagonnetjes sieren al sinds 1873 het straatbeeld van de stad. Een ritje per cable car mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf!

Courtyard by Marriott, Amerika
Hotel Courtyard by Marriott - Emeryville
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 410 p.p.
Courtyard by Marriott ligt aan de oostkant van de Bay Bridge, op slechts 15 minuten van het centrum van San Francisco en met vele voorzieningen als winkels en restaurants binnen handbereik. Met de gratis shuttle reist u vlot naar het dichtstbijzijnde BART-station, vanwaar u met de metro gemakkelijk het centrum van de stad bereikt. Het hotel beschikt over een restaurant, een verwarmd binnenzwembad en een hot tub. In de kamers is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Courtyard by Marriott
Courtyard by Marriott, Amerika
Hotel Courtyard by Marriott - Emeryville
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 410 p.p.
Courtyard by Marriott ligt aan de oostkant van de Bay Bridge, op slechts 15 minuten van het centrum van San Francisco en met vele voorzieningen als winkels en restaurants binnen handbereik. Met de gratis shuttle reist u vlot naar het dichtstbijzijnde BART-station, vanwaar u met de metro gemakkelijk het centrum van de stad bereikt. Het hotel beschikt over een restaurant, een verwarmd binnenzwembad en een hot tub. In de kamers is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Courtyard by Marriott