050 - 3 123 123

Spannende stadsvernieuwing en betoverend lichtspektakel

Reisleider Johan:
‘In Berlijn en Hamburg kunt u het straatbeeld bijna zien veranderen waar u bij staat! In beide Duitse steden zijn de wonden die de recente geschiedenis in het straatbeeld had achtergelaten, aangegrepen om het stadsbeeld te vernieuwen. Tot verbeelding sprekende nieuwbouwprojecten hebben Hamburg en Berlijn getransformeerd in hippe moderne steden, die een walhalla zijn voor de hedendaagse architectuurliefhebber. Op deze kunstreis geef ik u een kijkje in de soms omstreden, maar bijzondere stadsvernieuwing van beide steden.

We starten in Hamburg, waar als onderdeel van het HafenCity-project de Elbphilharmonie is verrezen. Via een spectaculaire, lange roltrap bereikt u de Plaza: het uitzichtterras van ‘Elbphi’ biedt een fantastisch uitzicht over de stad en de Elbe. Tijdens de lange periode dat er aan het project gebouwd werd, was er veel kritiek vooral over de enorme kosten. Maar sinds de opening van het concertgebouw, is dit terras een zeer geliefde plek geworden. De Elbphilharmonie is een landmark voor Hamburg.

Een even omstreden nieuwbouwproject zien we in Berlijn: het historische Stadtschloss dat aan Unter den Linden herbouwd wordt, is bijna klaar. De fascinerende geschiedenis van Berlijn komt in dit stadspaleis samen, evenals de keuzes op gebied van stadsvernieuwing. In de loop der jaren is er zoveel veranderd in Berlijn! U ziet een aantal van de meest bijzondere plekken. En ’s avonds ziet u de hoofdstad weer op een heel andere manier: tijdens het Festival of Lights worden de oude en nieuwe monumenten van Berlijn kunstzinnig verlicht. Kortom, deze reis is een unieke kans om Hamburg en Berlijn (opnieuw!) te leren kennen. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
vervoer in een first class-touringcar
centraal gelegen hotels
4x ontbijt
stadsrondrit Hamburg
stadsrondrit Berlijn
avondtour Berlijn
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Festival of Lights in Berlijn
Elbphilharmonie in Hamburg
Stadtschloss in Berlijn
Reeperbahn in Hamburg
joods museum van Libeskind
Rathaus in Hamburg
HafenCity in Hamburg
Potsdammer Platz in Berlijn
SRC-reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Ontdek de soms omstreden, maar zeer bijzondere stadsvernieuwing van Hamburg en Berlijn en geniet en passant ook van het spectaculaire lichtfestival in de Duitse hoofdstad!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
Reisleider Steven
Reisleider sinds 2004
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Naar Hamburg en rondrit door de stad
Stadswandeling van de oude stad naar het HafenCity-project en bezoek aan terras van Elbphilharmonie
Naar Berlijn, korte wandeling en avondtour tijdens het Festival of Lights
Stadsrondrit langs onder meer Tempelhof, Potsdammer Platz, Stadtschloss en joods museum
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Hanzestad Hamburg

Via Amersfoort en Oldenzaal rijden we naar Hamburg. Tijdens een stadsrondrit door deze fascinerende metropool aan de Elbe ontdekken we de bijzondere ligging van Hamburg aan en in het water. Men beweert dat deze stad meer bruggen heeft dan Amsterdam en Venetië bij elkaar! We zien de Alster, dat eruitziet als een binnenmeer midden in de stad maar feitelijk een rivier is, en rijden door de beruchte wijk Sankt Pauli. De ‘dansende torens’ aan het begin van de Reeperbahn zijn nog niet door alle inwoners in het hart gesloten. Langs de Elbe zien we de veranderende skyline met bijzondere panden zoals het, als een trap gebouwde, Dockland. (ca. 430 km)

dag 2: Stadswandeling en de Elbphilharmonie

We maken een uitgebreide stadswandeling langs het stadhuis en de historische panden aan de Deichstrasse. De wandeling voert ons ook langs nieuwe panden zoals Kontorhausviertel naar de Speicherstadt. Deze 19e-eeuwse wijk vol pakhuizen aan kanalen vormt een wereld op zich. We komen bij de HafenCity, een enorm project. Liefhebbers van moderne architectuur zullen hier hun ogen uitkijken. De bouw van de Elbphilharmonie, onderdeel van het HafenCity-project, duurde veel langer en kostte veel meer dan gepland. Dit leidde uiteraard tot veel kritiek, maar inmiddels zijn de inwoners vooral trots op ‘Elbphi’. We bekijken het gebouw van de buitenkant en genieten van het overweldigende uitzicht van het terras. Het uitzichtterras van het prachtige bouwwerk is in korte tijd zelfs een van de meest geliefde plekken in de stad geworden. Wellicht sluit u de middag af met een rondvaart door de haven om de nieuwe skyline van Hamburg vanaf het water te bewonderen (kosten niet inbegrepen)? Of neemt u een kijkje op de ‘Kunstmeile’, waar verschillende Hamburgse musea te vinden zijn?

dag 3: Berlijn en het lichtfestival

We rijden naar Berlijn, sinds de hereniging van Duitsland weer dé hoofdstad. We maken een korte wandeling door het centrum van voormalig West-Berlijn. We bekijken onder andere het Bikini-haus. Dit monument was in de jaren ’50 een hypermodern pand, maar raakte na de eenwording van Berlijn in verval. Inmiddels is het op een fraaie manier vernieuwd en past het als ‘concept mall’ weer helemaal in deze tijd. Vanaf de daktuin heeft u ook nog eens een bijzonder uitzicht: over de dieren van de beroemde Berliner Zoo. Een andere aanrader is de tentoonstelling van de mysterieuze controversiële straatkunstenaar Banksy, die hier momenteel te zien is. Vanavond maken we een rondrit langs de kleurrijke kunstzinnig verlichte Berlijnse monumenten: het is de eerste avond van het Festival of Lights. Dit lichtfestival dat jaarlijkse gedurende 10 dagen in oktober in Berlijn plaatsvindt, is een van de grootste ter wereld. (ca. 290 km)

dag 4: Stadsvernieuwing in Berlijn

We maken een rondrit langs een aantal bijzondere voorbeelden van stadsvernieuwing in Berlijn. Opvallende plekken, waar ook zoveel fascinerende verhalen te vertellen zijn! Zo zien we de voormalige luchthaven Tempelhof met zijn imposante gebouwen uit de jaren ’30 en een uniek gedenkteken. De landingsbanen zijn een veel gebruikt stadspark geworden. Potsdammer Platz werd van een leeg niemandsland jarenlang de grootste bouwput van Europa. Uiteindelijk vinden we hier nu een nieuw, modern stadshart. Niet ver hier vandaan bekijken we het indrukwekkende holocaust monument. De locatie, net naast de Brandenburger Tor was omstreden, maar het is hier toch gekomen. We volgen Unter den Linden tot aan het Stadtschloss. Hier wordt de laatste hand gelegd aan de wederopbouw van een koninklijk paleis. Over dit project wordt al tientallen jaren gefantaseerd en gestreden! Overal waar we komen in Berlijn, zien we echter ook prachtige, moderne architectuur. Vrijwel alle grote, hedendaagse architecten hebben hier iets gerealiseerd. Een van de mooiste wellicht is het joods museum van Daniel Libeskind. Er wordt wel gezegd dat het gebouw de collectie heeft weten te overtreffen: oordeelt u zelf? ’s Avonds kunt u op eigen gelegenheid nog een keer genieten van het lichtfestival.

dag 5: Terug naar Nederland

We rijden terug naar de opstapplaatsen in Nederland. (ca. 620 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaats voor deze reis is:
Amersfoort | vertrek 09.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Oldenzaal | vertrek 11.00 uur station NS
Voorzijde station, Stationsstraat

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels waar u verblijft tijdens deze reis. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Holiday Inn Express City Center Hamburg, Duitsland
Hotel Holiday Inn Express City Center - Hamburg
Hotel Holiday Inn Express City Center ligt in de wijk Hohenfeld, op 5 minuten loopafstand van het metrostation Lübecker Strasse. Het hotel ligt enkele haltes verwijderd van het centraal station en het hart van de stad. In de nabije omgeving van het hotel bevinden zich een supermarkt en enkele restaurantjes. Het hotel beschikt over een ruime lounge, een bar en een ontbijtrestaurant, waar u elke ochtend van een goed buffet kunt genieten.

Bekijk de website van Hotel Holiday Inn Express City Center
Mark Hotel, Berlijn, Duitsland
Hotel Mark - Berlijn
Het stijlvolle Mark Hotel ligt zeer centraal, op 200 meter afstand van Berlijns beroemdste winkelstraat Kurfürstendamm. Binnen enkele minuten loopt u naar een van de metrostations aan de Kurfürstendamm. De kamers zijn wellicht ietwat eenvoudig, maar de centrale en toch rustige ligging maken dit een goede uitvalsbasis. Het hotel beschikt over een ruime loungebar en een ontbijtrestaurant.

Bekijk de website van Mark hotel Berlin

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!