050 - 3 123 123

Feeëriek natuurschoon en Moorse cultuur

Reisleider Toine Luksenburg:
‘Andalusië beslaat het zuidelijke deel van Spanje en is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Veel bezoekers komen voor de beroemde driehoek Sevilla, Córdoba en Granada. Maar de schatkamer van Andalusië bevat nog veel meer juwelen!

U bezoekt de grote steden van Andalusië, maar we geven op deze reis ook ruimschoots aandacht aan de kleinere steden en dorpen, zoals de zogenaamde pueblos blancos. Sommige van deze witte dorpjes liggen op een heuvel, als een grenspost tussen de oude gebieden van christenen en Moren. In deze verstilde dorpjes slentert u door nauwe steegjes en over kleine pleintjes, waar de terrasjes in de schaduw liggen en het leven zich voltrekt in een aangenaam lome sfeer.

En wat dacht u van de indrukwekkende en buitengewoon afwisselende natuur van dit gebied? Van de berggebieden in de Alpujarras en de Sierra Nevada, de ongerepte kusten van de Cabo de Gata en de Costa de la Luz, tot de natuurparken van Cazorla in het diepe binnenland en de Doñana in de delta van de machtige rivier de Guadalquivir: u bekijkt ze allemaal. Op enkele plaatsen maken we korte wandelingen om de rust en de ruimte nog beter te ervaren. Gaat u mee op ontdekkingstocht naar de juwelen van Andalusië?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
toeristenklassehotel in Córdoba
toeristenklassehotel in El Rocío
14x ontbijt en 10x diner
audiosysteem
bussafari natuurpark Doñana
entree en rondleiding Alhambra
lokale gids Alhambra
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Alhambra in Granada
Mezquita in Córdoba
historisch hart Sevilla
ruïnes Moors Medina Azahara
joodse wijk in Córdoba
Almería en Úbeda
Cádiz en Jerez
witte dorpjes Alpujarras
ruimtelandschap Rio Tinto
natuurpark Cabo de Gata
nationaal park Coto Doñana
Reisleider Toine Luksenburg
Favoriete plek: de witte dorpjes
Veel bezoekers komen voor de beroemde driehoek Sevilla, Córdoba en Granada, maar de schatkamer van Andalusië bevat nog veel meer juwelen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Luis Sánchez Péllon
Reisleider sinds 1994
Reisleidster Marlies Korthof
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Qurina Dijkstra
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald van der Werff
Reisleider sinds 2000
Reisleider Elmar Vrij
Reisleider sinds 2013

De reis in het kort

Amsterdam – Málaga en overnachting aan de Middellandse Zee
Bergen en witte dorpjes in Alpujarras
Natuurpark Cabo de Gata en Almería
Woestijn, grotten en natuurgebied Cazorla
Architectuur in Úbeda en Baeza
Alhambra in Granada en vrije middag
Het oude station in Luque en de Mezquita van Córdoba
Ruïnes Moorse paleisstad Medina Azahara en La Rábida
Op safari in Doñana en vrije middag in El Rocío
Río Tinto en ongekende natuur
Zwierig Sevilla
Cádiz en Jerez de la Frontera
Cádiz en Jerez de la Frontera
Costa de la Luz met Vejer de la Frontera en Tarifa
Transfer naar luchthaven van Malaga voor terugvlucht

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Málaga

We vliegen naar Spanje. Na aankomst op de luchthaven van Málaga worden we naar het hotel in Salobreña aan de Middellandse Zee gebracht. (ca. 100 km)

dag 2: Alpujarras: bergen en witte dorpjes

De Alpujarras, een bergachtig gebied waar tot in de 16e eeuw tot het christendom bekeerde moslims woonden, was eeuwenlang vrijwel afgesloten van de buitenwereld. Door hun grote kennis van irrigatie en terrassenbouw konden zij hier een bestaan opbouwen. Hoewel de Moren hier niet meer wonen, herinneren de witte dorpjes aan dit verleden. We rijden over bergwegen die soms smal en kronkelig zijn, en bezoeken mooie dorpjes als Pampaneira en Capileira. Het hotel waar we twee nachten verblijven staat in Almería. (ca. 240 km)

dag 3: Natuurpark Cabo de Gata en Almería

Het oostelijke deel van Andalusië is zeer droog. Dat heeft geleid tot de vorming van een voor Europa uniek woestijnlandschap. Het landschap van het natuurpark Cabo de Gata is gevormd door vulkanische activiteit. Het is een belangrijk gebied voor vogels, onder meer voor diverse kolonies flamingo’s. Na een strandwandeling bezoeken we in Almería de imposante Moorse burcht. (ca. 160 km)

dag 4: Woestijn, grotten en natuurgebied Cazorla

Via de woestijn van Tabernas komen we aan in het dorpje Purullena. We bezoeken hier een klein privémuseum dat in een grotwoning is gevestigd. De eigenaren wonen er zelf en geven ons uitleg. Door het indrukwekkende landschap rijden we naar het fraaie stadje Cazorla en via de bergen komen we in het gelijknamige natuurpark. Hier zien we tijdens onze wandeling indrukwekkende kloven, dichte bossen en de Guadalquivir, die hier ontspringt. Ons hotel staat in het enige dorpje dat in dit prachtige natuurgebied ligt. (ca. 370 km)

dag 5: Úbeda en Baeza

De fraaie stad Úbeda is al vanaf de prehistorie een belangrijke nederzetting, maar de grote bloeitijd was in de 16e eeuw. Na ons bezoek aan deze stad gaan we naar het gezellige Baeza. Net als Úbeda staat deze stad om haar indrukwekkende renaissancebouwwerken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We verblijven twee nachten in Granada. (ca. 220 km)

dag 6: Alhambra in Granada

Het rijkversierde Alhambra is een paleizencomplex met fraaie binnentuinen en spiegelende watervlakken. Karel V voegde er een renaissancepaleis aan toe. Na ons bezoek is de middag ter vrije besteding.

dag 7: Luque en de Mezquita van Córdoba

Via Priego de Córdoba rijden we naar Luque, waar we pauzeren in het oude station. In Córdoba, waar we verblijven, maken we een wandeling door de oude joodse wijk. Ook bezoeken we de Mezquita, een schitterende moskee uit de 8e eeuw. Midden in de moskee liet Karel V een imposante kathedraal bouwen. (ca. 220 km)

dag 8: Medina Azahara en La Rábida

We bezoeken de ruïnes van de paleisstad van de kalief van Córdoba: de Medina Azahara. In de middag gaan we naar het klooster van La Rábida. In dit franciscanenklooster zocht en kreeg Columbus steun voor zijn reizen. We verblijven twee nachten in het sfeervolle pelgrimsdorp El Rocío, aan de rand van het natuurpark Coto Doñana. De straten zijn hier van zand! (ca. 320 km)

dag 9: Op safari in Doñana en vrije middag in El Rocío

Ooit was het nationale park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het jachtgebied van de adellijke Doña Ana. In dit gebied, waar onder andere de flamingo en de uiterst zeldzame Spaanse lynx leven, maken we een safari-excursie per bus. ’s Middags kunt u ontspannen in het dorpje El Rocío. Neem een boek mee of kijk uit over de weelderige natuur. Hier komt u volledig tot rust! (ca. 75 km)

dag 10: Río Tinto en ongekende natuur

Bij Río Tinto lijkt het alsof u op Mars bent geland! NASA heeft hier, vanwege de overeenkomsten tussen de landschappen, experimenten uitgevoerd. We bekijken de open mijn van afstand. Daarna gaan we naar de prachtig gelegen oude moskee van Almonaster la Real. In Peña de Arias Montano genieten we van de mooie natuur met bronnen en een fantastisch uitzicht! We overnachten net buiten Sevilla. (ca. 270 km)

dag 11: Zwierig Sevilla

In Sevilla maken we een wandeling langs onder andere het Parque María Luisa, het Plaza de España en de oude tabaksfabriek. Via het oude middeleeuwse centrum wandelen we naar de Giralda (de klokkentoren) en de kathedraal. Na alle indrukken van deze prachtige stad vertrekken we naar de Costa de la Luz. Ons hotel voor de komende drie nachten ligt aan het strand van Conil de la Frontera.

dag 12: Cádiz en Jerez de la Frontera

In de sfeervolle havenstad Cádiz zien we historische forten en de kathedraal. De kathedraal heeft een soortgelijke koepel met geel geglazuurde tegels als het voormalige presidentiële paleis in het Cubaanse Havana. In Jerez de la Frontera, eeuwenlang een grensstad tussen christelijk en Moors gebied, maken we een stadswandeling langs prachtige historische gebouwen, zoals het 11e-eeuwse Alcázar. Proeft u ook de befaamde sherry? (ca. 150 km)

dag 13: Vrije dag

Vandaag kunt u genieten van een heerlijke vrije dag! Maakt u een lekkere strandwandeling, strijkt u neer in het overzichtelijke centrum van het dorpje Conil de la Frontera of gebruikt u de fijne faciliteiten in het hotel? Op deze dag is het allemaal mogelijk!

dag 14: Vejer de la Frontera en Tarifa

Via een mooie kustroute rijden we naar het witte stadje Vejer de la Frontera. We bezoeken het strand van Bolonia en de Romeinse opgravingen van Baelo Claudia. Bij Tarifa zien we Marokko en de rots van Gibraltar liggen. We eindigen de dag nabij het sfeervolle bergdorpje Mijas, waar ons hotel staat. (ca. 240 km)

dag 15: Málaga – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Málaga gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 25 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Malaga16:10 - 19:10 uur
Malaga - Amsterdam22:30 - 01:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U overnacht in middenklassehotels. In Córdoba en in het sfeervolle El Rocío verblijft u in een toeristenklassehotel. Het hotel in El Rocío ligt vlak bij het nationale park Doñana. De meeste hotels beschikken over een lift en een bar. Ook kunt u in de meest hotels gratis gebruikmaken van wifi. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Best Western Hotel Salobreña
Hotel Best Western Salobreña - Salobreña
Dit hotel ligt op de top van een klif. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de zee en het dorpje Salobreña, dat op 3 kilometer van het hotel ligt. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een buitenzwembad met zonneterras. In de openbare ruimtes kunt u gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Best Western Hotel Salobreña
Hotel Nuevo Torreluz
Hotel Nuevo Torreluz - Almería
Hotel Nuevo Torreluz bevindt zich in het historische hart van Almería, in de buurt van het stadsplein en tussen het stadhuis, de kathedraal en de Paseo de Almería in. Volledig in de gezellige Spaanse sferen dus!

Bekijk de website van Hotel Nuevo Torreluz
Hotel Balneario Parque de Cazorla
Hotel Balneario Parque de Cazorla - Arroyo Frío
Vanuit het hotel heeft u een indrukwekkend uitzicht op de bergen van het nationale park Cazorla! Het hotel heeft een buitenzwembad en een zonneterras. Tegen betaling van een toeslag kunt u gebruikmaken van de spafaciliteiten, waaronder van een verwarmd zwembad en een hot tub. Ook zijn er een Turks bad en een sauna te vinden.

Bekijk de website van Balneario Parque de Cazorla
Hotel Los Angeles
Hotel Los Angeles - Granada
Dit sfeervolle hotel ligt in het centrum van Granada, op slechts 15 minuten wandelen van het Alhambra. Het hotel heeft een buitenzwembad en spafaciliteiten.

Bekijk de website van Hotel Los Angeles
Hotel Serrano, Spanje
Hotel Serrano - Córdoba
Hotel Serrano is centraal gelegen in Cordóba, op vijftien minuten loopafstand van het historisch centrum en de Mezquita. Het eenvoudige hotel is een perfecte uitvalsbasis om UNESCO-stad Cordóba te verkennen.

Bekijk de website van Hotel Serrano
Hotel Toruño
Hotel Toruño - El Rocío
Stel u voor: u kijkt uit het raam en ziet vogels in het prachtige nationale park Doñana vliegen, terwijl u op de achtergrond paardenhoeven op de ongeplaveide straten van het dorp hoort trappelen… Een verblijf in deze traditionele accommodatie aan de rand van het natuurreservaat is een authentieke belevenis!

Bekijk de website van Hotel Restaurante Toruña
Hotel Alcora
Hotel TRH Alcora - San Juan de Aznalfarache
Het imposante middenklassehotel TRH Alcora ligt in San Juan de Aznalfarache, circa 7 kilometer van het historische centrum van Sevilla. Ontspannen kunt u in de fitnessruimte of met een drankje in de pianobar van dit hotel.

Bekijk de website van Hotel TRH Alcora
Hotel Conil Park
Hotel Conil Park - Conil de la Frontera
Vanuit dit mooie resort aan het strand van Conil kijkt u uit over de Atlantische Oceaan. U kunt hier heerlijk ontspannen! Het hotel ligt in een mooie tuin, beschikt over een buitenzwembad en heeft kamers met een balkon. Er zijn ook een fitnessruimte en een sauna te vinden.

Bekijk de website van Conil Park Hotel
Eurostars Mijas Golf & Spa, Mijas
Hotel Eurostars Mijas Golf & Spa - Mijas
Het moderne Eurostars ligt aan de Costa del Sol en biedt vanuit alle kamers een prachtig uitzicht. Het hotel beschikt over een spa, een fitnesscentrum en een seizoensgebonden buitenzwembad. De hotelkamers zijn modern ingericht en u kunt in alle kamers gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Eurostars Mijas Golf & Spa

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Het was een fantastische reis en ook zeker door de geweldige reisleider Luis. Deze man vertelt met zoveel passie over Andalusië, dat je extra geniet van alle plaatsen met hun culturele bezienswaardigheden en de natuur.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Mevrouw C.M.M. van Esveld uit Bunnik
"Het andere Andalusië" dat is het inderdaad! Delen van Spanje die heel verrassend zijn, afwisselend cultuur en natuur. Natuurlijk de bekende steden Sevilla, Córdoba en Granada maar ook prachtige natuurparken en mooie dorpjes.De wandeling in natuurpark Cazorla was adembenemend. Na het bezoek aan Sevilla gingen wij naar El Rocio een wild west stadje waar men nog te paard of met paard en wagen rijdt, alsof de tijd heeft stil gestaan. Ook voor vogellaars een droomplaats. Ook de dagen aan het strand heerlijk. Ik zou net als onze fantastische reisleider Luis willen zeggen enz, enz. Hij vertelt zoveel over het vroegere en ook over het huidige Spanje een dikke 10! Slechts een puntje van kritiek...... de "plasticzee" bij Almeria vond ik schokkend en had ik liever niet bezocht en dan misschien wat meer tijd in de buurt van het prachtige natuurpark Aracena.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevrouw M.E. Wasserval uit Hellevoetsluis
Reisleider Luis Pellon heeft opmerkelijke kwaliteiten. Spanjaard uit het land met enthousiasme voor het land en een grondige kennis van het land. Beschaafd en ontspannen, wel veel humor. Koester zo’n reisleider.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
O.C. Kerssen en H.J. Glashouwer uit Sloten
Beste SRC,
Wij hebben een top vakantie gehad! Een goed gevarieerd programma, mooie afwissleing tussen cultuur en natuur! Fijne hotels, prima touringcar met rustige chauffeur, leuke groep en een hele goede reisleidster, Marlies. Ook de ingeschakelde gidsen waren erg goed!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
R. Broeders
Fantastische reisleidster! Qurina heeft alles uit de reis gehaald wat er in zit! De cultuurhistorie werd eenvoudig uitgelegd en we hebben inzicht gekregen in het Spaanse leven en de Spaanse samenleving. Daarnaast is ze uiterst vriendelijk. Soms zou ik per excursie wat meer tijd willen hebben. Maar, het was voor mij een geweldige reis!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
C. de Jonge
Wij hebben een mooie reis gehad! De reizen van SRC zijn niet goedkoop, maar de prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend! Chauffeur en reisleider hadden een bovengemiddelde deskundigheid; geweldig! Mooie mix van natuur en cultuur, aangevuld met de enthousiaste informatie van de reisleider Daniël! Er moet wel veel gewandeld worden!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Familie Meester
Compliment voor de voorbereiding van het reis- en excursieprogramma van Marlies, onze reisleidster. Ze had elke dag een prachtig verhaal!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was echt een Ander Andalusië. Naast de highlights veel andere interessante en mooie dingen gezien. Ook de natuur kwam aan bod. Het dagprogramma zat gedoseerd en goed in elkaar. Een aanrader!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Indrukwekkende - en zeer afwisselende reis met evenwichtige combi tussen cultuur en natuur. Het reisgezelschap van 20 personen maakte dat het al snel een overzichtelijke groep was en contacten werden gelegd. De gezamenlijke interesse draagt daar positief aan bij. De gids was zeer deskundig, of het nu de natuur of cultuur betrof. Vooral in Sevilla, zijn geboorte stad, leidde hij ons door de prachtige Joodse wijk. Zeker een aanrader!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Marga uit Oosterhout
Mevrouw, mijnheer,
Wij hadden het genoegen onder de bezielende leiding van reisleider Daniël van der Struijs ‘Het andere Andalusië’ te bezoeken in mei 2013. Het was letterlijk college lopen ‘op locatie’, geweldig.
Henk en Carla KischemollerReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.