050 - 3 123 123

Het rijk van het midden

Reisleider Frits van Norden:
‘Tijdens mijn vele reizen door China, vragen mijn gasten regelmatig wat ik nu zelf het mooiste van dit uitgestrekte land vind. En als ik dan heel eerlijk ben, dan zijn dat niet zozeer de vele culturele hoogtepunten in Beijing of Xi’an, maar de natuur en de bevolking in de provincie Yunnan. Daar proeft u nog de sfeer van het oude, echte China! En tja, als SRC mij dan vraagt om mee te denken over een nieuwe China-reis, dan is de keuze snel gemaakt...

Tijdens mijn droomreis ziet u werkelijk het mooiste van China: de schitterende natuur, de magistrale rijstterrassen en de nog pure cultuur. Zeer bijzonder is onze ontmoeting met de kleurrijke bevolking van Yunnan. U maakt kennis met hun manier van leven in primitieve dorpen, hun tradities en het werk op de rijstvelden. U bezoekt authentieke dorpjes, ziet de zon opkomen in Dama Kan en dwaalt rond door de nauwe straatjes van Lijiang. In Tuanshan, benoemd tot een van de honderd meest waardevolle architectuur erfenissen, ziet u de traditionele hofjeswoningen. Ook bewondert u het rode aarde-gebied van Hongtudi, waar vlakken met vuurrood gekleurde aarde worden afgewisseld door groen en witgekleurde gewassen: betoverend!

Een absoluut hoogtepunt van de reis is ons bezoek aan het Gele Gebergte. Toen ik hiervan beelden zag bij Reizen Waes was ik direct verkocht: het lijkt mij zo indrukwekkend om hier rond te lopen en te genieten van alle uitzichten. Gaat u met mij mee om het pure leven in China te ontdekken?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
vlucht Chengdu – Kunming
vlucht Lijiang – Shanghai
ruimbagage
hsl-trein Huangshan – Shanghai en vice versa
middenklassehotels en toeristenklassehotels
18x ontbijt, 16x lunch en 17x diner
entreegelden zijn inclusief
audiosysteem
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Kunming, Dali en Lijiang
Bund en Yu-tuin in Shanghai
Qing Yang Cong-tempel in Chengdu
Confucius-tempel in Jianshui
traditionele hofjeswoningen in Tuanshan
rijstterrassen van Yuanyang
roodgekleurde aarde van Hongtudi
dorpjes Xizhou en Shaxi
bergen van Huangshan
witte dorpen van Wuyuan
tuin van Tangan Yuan
SRC-reisleider Frits van Norden
SRC-reisleider sinds 2006
Favoriete plek: Het Gele Gebergte
Tijdens mijn droomreis ziet u het mooiste van China. Indrukwekkende natuur en de gastvrije bevolking van de Chinese dorpen maken de reis tot een feest!
Ontmoet onze beste reisleiders in China
Reisleidster Claudia Vosman
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Bart van Mierlo
Reisleider sinds 2006
Reisleider Bob van der Linden
Reisleider sinds 2006
Reisleider Frits van Norden
Reisleider sinds 2006
Reisleider Thomas Guilini
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Amsterdam – Chengdu
De Qing Yang Cong-tempel in Chengdu en naar Kunming
Confucius-tempel in Jianshui
Traditionele hofjes en zwaluwen in Tuanshan
Rijstterrassen van Yuanyang
Hani en Yi in Bada en Shengcun
Kunming, de stad van de eeuwige lente
Rode aarde en groene graslanden in Hongtudi
Zonsopkomst in Dama Kan
Van Kunming naar Dali
Bai-bevolking in Xizhou en boeddhistische tempels in Shaxi
Vrije dag in Lijiang, optionele excursie naar Black Dragon Pool Park, het dorpje Shuhe en Wanga Lu Palvijoen
Kennismaking met metropool Shanghai
Met de hogesnelheidstrein naar Huangshan aan de voet van de Gele Bergen
Tempels en theehuizen in Xiao Likeng
Verkenning van de witte dorpen
Imposante berggebied van Huangshan
Vanuit de kabelbaan genieten van schitterende vergezichten
Prachtige tuin van Tangan Yuan en met de hogesnelheidstrein naar Shanghai
Vlucht Shangai – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Chengdu

We vliegen vanuit Amsterdam naar Chengdu, waar we de volgende dag aankomen.

dag 2: De Qing Yang Cong-tempel in Chengdu

Na aankomst op de luchthaven van Chengdu bezoeken we de Qing Yang Cong-tempel, de oudste en grootste taoïstische tempel in het zuidwesten van China. Na ons bezoek keren we terug naar de luchthaven van Chengdu voor de vlucht naar Kunming, waar we overnachten. (ca. 75 km)

dag 3: Confucius-tempel in Jianshui

De oude Ming-stad Jianshui ligt op 2.300 meter hoogte en is omringd door nog hogere bergen. We bezoeken hier de enorme Confucius-tempel. Ook zien we de Oostpoort, deze werd gebouwd tijdens de Ming-dynastie en is vandaag de dag het symbool van Jianshui. In de middag bezoeken we het huis en de prachtige tuinen van de koopmansfamilie Zhu. Ons hotel staat in Jianshui, waar we twee nachten verblijven. (ca. 220 km)

dag 4: Traditionele hofjes en zwaluwen in Tuanshan

Deze ochtend bezoeken we het dorp Tuanshan, dat bewoond wordt door de familie Zhang. Hier zien we de mooie traditionele hofjeswoningen en andere monumenten, zoals een oude brug, die ongeschonden uit de Culturele Revolutie zijn gekomen. Na de lunch rijden we naar de immense Zwaluwgrotten. Tussen februari en augustus komen duizenden zwaluwen uit Maleisië hier hun nesten bouwen. (ca. 80 km)

dag 5: Rijstterrassen van Yuanyang

Vanochtend maken we een rit naar de vermaarde rijstterrassen van Yuanyang, die worden bewoond door de Hani en Yi. De route is prachtig en we zullen versteld staan van de verbluffende schoonheid van de rijstterrassen. We overnachten in Yuanyang. (ca. 120 km)

dag 6: Hani en Yi in Bada en Shengcun

Vanuit het oude centrum van Yuanyang kunnen we genieten van een schitterende zonsopkomst met een spectaculaire uitzicht op de omringende rijstterrassen. Het is werkelijk een van de mooiste gebieden met rijstterrassen ter wereld. We wandelen door de dorpen Bada en Shengcun om een goede indruk van het leven van de Hani en de Yi te krijgen. We bewonderen er de zeer kleurrijke en authentieke kledij van deze minderheden. (ca. 50 km)

dag 7: Kunming, de stad van de eeuwige lente

We verlaten Yuanyang en gaan op weg naar Kunming, ook wel stad van de eeuwige lente genoemd. Bij aankomst kunt u een wandeling maken door het levendige centrum en kennis maken met diverse traditionele gerechten. Het beroemdste gerecht van deze streek is Guoqiao mixian: de brug oversteken-noedels. Of brengt u liever een bezoek aan het park? In de avond wordt hier traditionele muziek gespeeld. Ons hotel in Kunming staat vlak bij de beroemde kleurrijke bloemenmarkt die zeker een bezoek waard is. (ca. 320 km)

dag 8: Rode aarde en groene graslanden in Hongtudi

Hongtudi, het rode aarde-gebied, heeft een magnifiek landschap! Het roodgekleurde, glooiende landschap wordt onderbroken door landbouwvelden waarop allerlei soorten gewassen worden verbouwd. De afwisseling tussen de rode aarde en de kleuren van de gewassen is een prachtig gezicht. Onderweg bezoeken we enkele Han-dorpjes, waar de Han-Chinees nog op zeer traditionele wijze leven. We overnachten in de omgeving van Hongtudi. (ca. 160 km)

dag 9: Zonsopkomst in Dama Kan

Vroeg in de ochtend rijden we naar de plaats Dama Kan, waar we kunnen genieten van een prachtige zonsopgang. Via verschillende Han-dorpjes rijden we naar Kunming, waar we overnachten. (ca. 170 km)

dag 10: Naar Dali

We vervolgen op deze dag onze reis naar Dali, waar we bij aankomst een wandeling maken door het oude centrum. We zien prachtige vormgegeven stadspoorten, nauwe straatjes, binnenhofjes en traditionele theehuizen. Bewonder ook de enorme bergtoppen die boven Dali uitsteken en de op duizenden meters hoogte met sneeuw bedekte bergpieken. (ca. 330 km)

dag 11: Lieflijk Xizhou en Shaxi

Vandaag bezoeken we het dorpje Xizhou waar we met paard en wagen een tocht door de omgeving gaan maken. We bewonderen de Bai-architectuur die wordt gekenmerkt door zeshoekige patronen.
Vele huizen hier zijn beschermd erfgoed. In het boerendorp Shaxi maken we kennis met de traditionele bevolking, de Bai, en hun leven op het boerenland. Vanuit Shaxi rijden we via een prachtige route naar de berg Shibaoshan. In een schitterend landschap vinden we half in de grotten gelegen restanten van boeddhistische tempels. We verblijven twee nachten in Lijiang ( ca. 370 km)

dag 12: Vrije dag in Lijiang

Aan de voet van de Himalaya ligt het stadje Lijiang, waar u een vrije dag heeft. U kunt ook een optionele excursie maken naar het Black Dragon Pool Park, het dorpje Shuhe en Wanga Lu Palvijoen (kosten niet inbegrepen). Zodra de avond valt en overal de gekleurde lampionnen aan gaan, krijgt het oude centrum van Lijiang een sprookjesachtige sfeer. Maakt u een sfeervolle avondwandeling? (ca. 210 km)

dag 13: Metropool Shanghai

We vliegen naar de Chinese metropool Shanghai. Nadat we ons hebben opgefrist in het hotel, rijden we over de Bund: de boulevard langs de rivier Hunagpu. In het oude Shanghai bezoeken we de mooie Yu-tuin waar we een wandeling maken langs de schitterend aangelegde vijvers. We overnachten in Shanghai. (ca. 60 km)

dag 14: Naar Huangshan

Vanuit Shanghai reizen we met de hogesnelheidstrein naar de voet van de Gele Bergen. We overnachten in Huangshan. (ca. 410 km)

dag 15: Tempels en theehuizen in Xiao Likeng

Vandaag bezoeken we een van de mooiste dorpen in het gebied van de Gele Bergen. We maken een wandeling door het dorp Xiao Likeng en zien traditionele huizen, theehuizen en tempels en proeven er van het plattelandsleven. We verblijven twee nachten in Wuyuan. (ca. 90 km)

dag 16: Verkenning van de witte dorpen

We bezoeken enkele witte dorpen, waar we het authentieke China ervaren. Veel van deze dorpen hebben een geschiedenis van duizenden jaren. De huizen zijn gebouwd in de zogenaamde Hui-style met zwarte tegels en witte hoge muren. Dit is een van de grote Chinese bouwstijlen uit de oudheid.
(ca. 80 km)

dag 17: Imposante berggebied van Huangshan

We verkennen de bergen van Huangshan. De Gele Bergen zijn bekend om hun mistige mysterieuze bergpieken en zijn door de eeuwen heen altijd een bron van inspiratie geweest voor schilders en dichters. Onderweg zien we dorpen die een prachtig ligging hebben in de groene vallei en zijn omringd door hoge bergtoppen. Ons hotel voor de komende twee nachten staat in Huangshan. (ca. 130 km)

dag 18: Schitterende vergezichten

Vandaag gaan we met de kabelbaan naar de mooiste uitzichtpunten. Tussen de bergtoppen door zweven we naar boven, een prachtige tocht. Eenmaal boven gaan we te voet naar de mooiste uitzichtpunten vanwaar de vergezichten spectaculair zijn. (ca. 40 km)

dag 19: Prachtige tuin van Tangan Yuan

Wandelend door de straatjes van het dorp Tangmo zien we vanaf de vele bruggetjes hoe vrouwen de was doen in de kanalen. Vlak bij ligt de prachtige tuin Tangan Yuan. Een rijke koopman liet de tuin, die de schoonheid van het westmeer van Hangzou moest evenaren, ooit voor zijn zieke moeder aanleggen. We rijden naar het station in Huangshan, waar we op de hogesnelheidstrein naar Shanghai stappen. We overnachten in Shanghai. (ca. 80 km)

dag 20: Shangai – Amsterdam

In de ochtend worden we naar de luchthaven van Shanghai gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 50 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Kennismaking met de Naxi-cultuur
Kennismaking met de Naxi-cultuur
Black Dragon Pool Park en Shuhe
Duur: circa 7 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: circa € 35,- per persoon (inclusief lunch)
Samen met een gids bezoekt u het Black Dragon Pool Park. Dit beroemde meer ligt in een prachtig aangelegd park. Ook bezoekt u het dorpje Shuhe waar de Naxi-minderheid sterk vertegenwoordigd is en ervaart u van dichtbij hoe het dagelijks leven van deze mensen eruit ziet. Op het hoogste punt van Lijiang staat het Wangu Lu Palvijoen. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de wirwar van oude daken. Een heerlijke lunch is vandaag inbegrepen.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Chengdu21:15 - 12:50 uur
Shanghai - Amsterdam12:15 - 18:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Tijdens de reis verblijft u in eenvoudige toeristenklassehotels en middenklasse hotels. Tijdens deze reis komen we in afgelegen plaatsen. Hier is vaak weinig keuze in hotels en de accommodaties zijn vaak kleinschalig en eenvoudig. In de steden overnacht u in middenklassehotels. De meeste hotels beschikken over een lift, een bar en wifi, dat soms gratis beschikbaar is. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

New Era Hotel, China
Hotel New Era - Kunming
Het New Era Hotel is een uitstekend begin van deze reis! Dit hotel is centraal gelegen in Kunming en heeft een goede uitvalsbasis om de bruisende stad te ontdekken. De comfortabele ingerichte kamers zijn onder andere voorzien van een flatscreen-tv, airconditioning en een minibar. Het hotel beschikt over een restaurant, een fitnessruimte en gratis wifi.

Bekijk de website van New Era Hotel
Jianshui Hotel, China
Hotel Jianshui - Jianshui
Hotel Jianshu ligt centraal en vlak bij de prachtige tuinen van de familie Zhu. De comfortabele kamers zijn voorzien van wifi, een waterkoker en een föhn.
Yunti Hotel, China
Hotel Yunti - Yuanyang
Dit hotel is gebouwd in de traditionele Hani-stijl en ligt op vijf minuten lopen van het levendige plein met vele restaurants en winkels. De standaardkamers zijn voorzien van wifi, een waterkoker en een föhn.
New Era Hotel, China
Hotel New Era - Kunming
Het New Era Hotel ligt centraal in het centrum van Kunming aan de bruisen Nanping Street. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum en u kunt in het gehele hotel gebruikmaken van gratis wifi. De kamers zijn voorzien van theefaciliteiten, een minibar, een tv en een badkamer met een douche, een bad, een toilet en een föhn.
Tianmei Sheying hotel, China
Hotel Tianmei Sheying - Dongchuan
Vlak bij de vallei van Luoxiagou staathet hotel Tianmei Sheying. De locatie zorgt ervoor dat u kunt genieten van een prachtige zonsopkomst en zonsondergang. De kamers zijn voorzien van wifi, een waterkoker en een föhn.
Landscape Hotel in Dali
Hotel Landscape - Dali
In het centrum van het knusse Dali verblijft u in het Landscape hotel, dat gebouwd is in de kenmerkende Bai-architectuur. Vanuit het hotel wandelt u zo naar verschillende restaurants en winkeltjes. In de tuin van het hotel geniet u van de Chinese sfeer. Wifi is gratis in openbare ruimtes. De kamers beschikken over een waterkoker en een badkamer met een douche en een föhn.

Bekijk de website van Landscape Hotel
Lucky Dragon Hotel, China
Hotel Lucky Dragon Hotel - Lijiang City
Het Lucky Dragon Hotel heeft als doel om de bezoeker zoveel mogelijk mee te laten krijgen van de lokale cultuur. Het hotel is modern ingericht, maar u vindt ook veel traditionele elementen zoals de lichte en ruime binnenplaatsen die traditioneel zijn ingericht.
Jinjiang Metropolo, China
Hotel Metropolo Jinjiang - Shanghai
Het Metropolo Jinjiang hotel ligt op korte afstand van de bekende Jing'an Tempel. Het moderne hotel beschikt over een lift en restaurant. De comfortabele kamers zijn ruim en bieden u koffie- en thee faciliteiten, een tv en gratis wifi.
Xin'an Country Villa Hotel, China
Hotel Xin’an Country - Tunxi
Dit moderne hotel heeft een restaurant en u kunt genieten van de prachtige klassieke tuin. De kamers zijn voorzien van een zithoek met sofa en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Xin’an Country Villa Hotel
Jianwan hotel, China
Hotel Jiangwan - Wuyuan
Hotel Jiangwan is mooi gelegen aan een rivier. Het ruime hotel beschikt over een restaurant en een lift. Ook kunt u er gebruikmaken van een sauna. De comfortabel ingerichte kamers zijn onder andere voorzien van airconditioning, een kluis en koffiefaciliteiten.
Haizhou International Hotel, China
Hotel Haizhou International - Huangshan
De schitterende ligging en de karakteristiek accommodatie zorgen voor een prettig verblijf in het Haizhou International Hotel. Ook kunt u zwemmen en fitnessen. Wifi is gratis beschikbaar in de lobby. De kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Haizhou International Hotel
Shanghai Hotel in Shanghai
Hotel Shanghai - Shanghai
Het Shanghai Hotel ligt op loopafstand van de bekende Nanjing Road. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten zoals een 24-uursreceptie, een lobbybar en een cadeauwinkel. Wifi is tegen betaling beschikbaar. De kamers zijn onder andere voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een minibar en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Shanghai Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.