050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8

Het rijk van het midden

Reisleider Frits:
‘Laat u verrassen door de provincie Yunnan, die zo anders is dan de rest van China. De oneindige rijstterrassen waarin de zon schitterend reflecteert, de vriendelijkheid van de kleurrijke minderheden die we in kleine dorpjes ontmoeten en schitterende berglandschappen zijn ongeëvenaard en nergens anders in China te vinden. Zelfs de hoofdstad van deze regio is anders dan andere Chinese steden: Kunming wordt niet voor niets de stad van de eeuwige lente genoemd!

Tijdens deze reis ziet u werkelijk het mooiste van China: de schitterende natuur, de magistrale rijstterrassen en de nog pure cultuur. Zeer bijzonder is onze ontmoeting met de kleurrijke bevolking van Yunnan. U maakt kennis met hun authentieke manier van leven in primitieve dorpen, hun tradities en het werk op de rijstvelden. U bezoekt de witte dorpjes, ziet de zon opkomen in Dama Kan en dwaalt rond door de nauwe straatjes van Lijiang.

Ook bewondert u het rode aarde-gebied van Hongtudi, waar vlakken met vuurrood gekleurde aarde worden afgewisseld door groen en witgekleurde gewassen: betoverend! En tijdens een adembenemende boottocht over de rivier de Li langs het imposante karstgebergte kijkt u uw ogen uit! Een absoluut hoogtepunt van de reis is ons bezoek aan het Gele Gebergte. Het is enorm indrukwekkend om hier rond te lopen en te genieten van alle uitzichten. Gaat u mee om het pure leven in China te ontdekken?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
diverse binnenlandse vluchten
diverse treinreizen met HSL
middenklasse- en toeristenklassehotels
19x ontbijt, 18x lunch en 14x diner
audiosysteem
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Kunming, Yangshuo en Lijiang
Bund en Yu-tuin in Shanghai
rijstterrassen van Yuanyang
Gele Bergen bij Huangshan
pandacentrum in Chengdu
Confucius-tempel in Jianshui
Erhai-meer en drie pagoden in Dali
roodgekleurde aarde van Hongtudi
dorpjes Xizhou en Shaxi
witte dorpen van Wuyuan
tuin van Tangan Yuan
SRC-reisleider Frits
SRC-reisleider sinds 2006
In de authentieke witte dorpjes in de Gele Bergen maakt u kennis met de kleurrijke bevolking!
Ontmoet onze beste reisleiders in China
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Bob
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Thomas
Reisleider sinds 2007
SRC-reisleidster Anny
Reisleidster sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Chengdu
Aankomst in miljoenenstad Chengdu
Pandacentrum, vlucht naar Lijiang
Levendig Lijiang en authentiek Baisha
Historisch Shaxi en naar Dali
Boottocht Erhaimeer, trein naar Kunming
Kennismaking oude Ming-stad Jianshui
Confucius-tempel in Jianshui en oude centrum Yuanyang
De rijstterrassen van Yuanyang
Reisdag naar Kunming
Rode aarde en groen grasland in Hongtudi
Zonsopkomst in Dama Kan en naar Guilin
Over de Li-rivier naar Yangshuo
Rietfluitgrot in Guilin en naar Shanghai
Yu-tuin in Shanghai en waterstad Luzhi
Naar Huangshan in de Gele Bergen
Tempels en theehuizen in Xiao Likeng
Witte dorpen en berggebied Huangshan
Prachtige vergezichten Gele Bergen
Naar Shanghai, korte kennismaking met de stad
Terugvlucht Shanghai – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Chengdu

We vliegen vanuit Amsterdam naar Chengdu, waar we de volgende dag aankomen.

dag 2: Aankomst Chengdu

Rond de middag komen we aan in Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan. Op weg naar het hotel krijgen we een korte indruk van deze miljoenenstad, waar ons hotel voor de komende nacht staat. (ca. 30 km)

dag 3: Pandacentrum en vlucht naar Lijiang

We brengen een bezoek aan het beroemde Panda Breeding Centre. Hier ontmoeten we het symbool van China, de reuzenpanda's. Panda's brengen hun dag vooral slapend door, maar in de ochtend zijn deze bijzondere dieren het meest actief. 's Middags verlaten we Chengdu en reizen we met een binnenlandse vlucht naar Lijiang, waar we 's avonds aankomen bij het hotel. Zodra de avond valt en overal de gekleurde lampionnen aan gaan, krijgt het oude centrum van Lijiang een sprookjesachtige sfeer. Maakt u een sfeervolle avondwandeling? (ca. 840 km)

dag 4: Black Dragon Pool Park in Lijiang en Baisha

In Lijiang, dat aan de voet van de Himalaya ligt, bekijken we de heilige tuin Dongba in het Black Dragon Pool Park. Vanuit het park genieten we van een ongekend uitzicht over de Jade Dragon Snow Mountain. Met de verschillende kleine tempels, paviljoens en bruggetjes is het park een van de meest gefotografeerde plekken in Lijiang. In het authentieke dorpje Baisha zien we vervolgens het gelijknamige fresco. We overnachten wederom in Lijiang.

dag 5: Historisch Shaxi en naar Dali

We rijden naar het knusse boerendorp Shaxi, dat ooit het centrum was van een levendige handel in paarden en thee. We maken een wandeling door het centrum en bewonderen rond het marktplein verschillende traditionele huizen. Na de lunch reizen we verder naar het levendige Dali, dat omgeven wordt door besneeuwde bergpieken. Tijdens een wandeling door het oude centrum ziet we de prachtig vormgegeven stadspoorten, nauwe straatjes, binnenhofjes en traditionele theehuizen. We overnachten in Dali. (ca. 260 km)

dag 6: Boottocht over het Erhaimeer en naar Kunming

Met een stoeltjeslift gaan we de Cangshanberg op, het uitzicht is prachtig! Op de berg bekijken we enkele kleine tempels. Tijdens een boottocht op het Erhaimeer genieten we van het schitterende natuurschoon. Tijdens een bezoek aan het lieflijke Xizhou ontmoeten we de Bai en wonen we een theeceremonie bij. We bezoeken de drie pagodes en na het diner reizen we met de sneltrein naar Kunming. (ca. 260 km)

dag 7: Oude Ming-stad Jianshui

De oude Ming-stad Jianshui ligt op 2.300 meter hoogte en is omringd door nog hogere bergen. We zien hier de Oostpoort, die werd gebouwd tijdens de Ming-dynastie. Vandaag de dag is deze poort het symbool van Jianshui. In de middag bezoeken we het huis en de prachtige tuinen van de koopmansfamilie Zhu. Ons hotel staat in Jianshui, waar we een nacht verblijven. (ca. 220 km)

dag 8: Confucius-tempel en naar Yuanyang

We bezoeken de enorme Confucius-tempel in Jianshui, dat een van de best bewaarde Confucius-tempels in China is. De rijke geschiedenis van dit tempelcomplex gaat zo'n 700 jaar terug. Hierna rijden we naar de vermaarde rijstterrassen van Yuanyang, die worden bewoond door de Hani en Yi. De route is prachtig en we zullen versteld staan van de verbluffende schoonheid van de rijstterrassen. In Yuangyang kunnen we genieten van een schitterende zonsondergang met uitzicht op de rijstvelden. We verblijven twee nachten in Yuanyang. (ca. 320 km)

dag 9: Rijstterrassen van Yuanyang

Deze dag staat in het teken van de spectaculaire rijstvelden, die eeuwen gelden werden aangelegd door onder andere de Hani en de Yi en nog altijd worden gebruikt. In het voorjaar is hier de jonge beplanting te zien, in het najaar is dit een walhalla voor fotografen, als de bevloeide rijstvelden schitterend weerspiegelen. We wandelen door het dorpje Mengpin, waar we een goede indruk krijgen van het leven van de Hani en de Yi. Voordat we naar het hotel gaan bezoeken we een kleurrijke lokale markt. (ca. 120 km)

dag 10: Terug naar Kunming

Vandaag staat een lange maar mooie reisdag op het programma. We laten Yuanyang achter ons en rijden terug naar Kunming, waar we overnachten. (ca. 400 km)

dag 11: Rode aarde en groene graslanden in Hongtudi

Hongtudi, het rode aarde-gebied, heeft een magnifiek landschap! Het roodgekleurde, glooiende landschap wordt onderbroken door landbouwvelden waarop allerlei soorten gewassen worden verbouwd. De afwisseling tussen de rode aarde en de kleuren van de gewassen is een prachtig gezicht. Onderweg bezoeken we een Miao-dorpje, waar de Miao nog op zeer traditionele wijze leven. We overnachten in Hongtudi. (ca. 170 km)

dag 12: Zonsopkomst in Dama Kan en naar Guilin

Vroeg in de ochtend rijden we naar de plaats Dama Kan, waar we kunnen genieten van een prachtige zonsopgang. Na de lunch rijden we naar Kunming en reizen we per sneltrein verder naar Guilin, waar ons hotel voor de komende nacht staat. De stad is beroemd vanwege het unieke landschap dat bestaat uit grillig karstgebergte, oprijzend uit een groene vlakte vol rivieren, bossen en rijstvelden. (ca. 1150 km)

dag 13: Over de Li-rivier naar Yangshuo

We maken een boottocht over de slingerende Li-rivier. Het bijzondere landschap van kilometers karstgebergte dat aan ons voorbij glijdt is van ongekende schoonheid. Volgens velen is dit het mooiste landschap van China. In het schilderachtige Yangshuo meren we aan, hier bezoeken we de lokale markt. We overnachten in het levendige Yangshuo. (ca. 40 km)

dag 14: Metropool Shanghai

In de ochtend heeft u nog wat vrije tijd om te genieten van de authentieke sfeer van Yangshuo. We bezoeken de Rietfluitgrot, waar we kleurrijke druipsteenformaties zien en bewonderen het symbool van Guilin: Elephant Trunk Hill. Met een binnenlandse vlucht reizen we naar de Chinese metropool Shanghai, waar we de komende nacht verblijven. (ca. 1300 km)

dag 15: Chinese tuinen en waterstadje Luzhi

Na een bezoek aan de Yu-tuin in Shanghai, waar we een wandeling maken langs de schitterend aangelegde vijvers, rijden we naar Luzhi. Dit waterstadje laat zien hoe steden en dorpen er in de delta van de Yangtze-rivier er vroeger uitzagen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan! We maken een boottocht in het stadje dat beroemd is vanwege de waterwegen en talloze bruggen, waarvan sommige dateren uit de Song-dynastie (960-1279). We rijden naar Suzhou, waar we overnachten. Suzhou heeft als bijnaam het paradijs op aarde. In de stad liggen meer dan 150 tuinen, waarvan we de Wangshi-tuin bezoeken. (ca. 225 km)

dag 16: Naar Tunxi

Vanuit Suzhou reizen we met de hogesnelheidstrein naar de voet van de Gele Bergen. We overnachten in Tunxi, waar we in het centrum door een van de best bewaarde oude straten in China wandelen. (ca. 400 km)

dag 17: Tempels en theehuizen in Xiao Likeng

Vandaag bezoeken we een van de mooiste dorpen in het gebied van de Gele Bergen. We maken een wandeling door het dorp Xiao Likeng en zien traditionele huizen, theehuizen en tempels en proeven er van het plattelandsleven. We verblijven een nacht in Wuyuan. (ca. 90 km)

dag 18: Witte dorpen en berggebied van Huangshan

We bezoeken enkele witte dorpen, waar we het authentieke China ervaren. Veel van deze dorpen hebben een geschiedenis van duizenden jaren. De huizen zijn gebouwd in de zogenaamde Hui-style met zwarte tegels en witte hoge muren. Dit is een van de grote Chinese bouwstijlen uit de oudheid. We rijden naar de voet van de Gele Bergen, die bekend zijn om hun mistige mysterieuze bergpieken en zijn door de eeuwen heen altijd een bron van inspiratie geweest voor schilders en dichters. Ons hotel voor de komende twee nachten staat in Tunxi. (ca. 225 km)

dag 19: Schitterende vergezichten

Vandaag gaan we met de kabelbaan naar de mooiste uitzichtpunten. Tussen de bergtoppen door zweven we naar boven, een prachtige tocht! Eenmaal boven gaan we te voet naar de mooiste uitzichtpunten vanwaar de vergezichten spectaculair zijn. (ca. 180 km)

dag 20: Naar Shanghai, stadstoer

We nemen deze ochtend de hogesnelheidstrein naar Shanghai. Tijdens een stadsrondrit rijden we over de Bund: de boulevard langs de rivier Huangpu. We overnachten in Shanghai. (ca. 400 km)

dag 21: Shanghai – Amsterdam

In de ochtend rijden we naar de luchthaven van Shanghai voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 50 km)

NB
Tijdens de reis met vertrek op 15 oktober geldt een afwijkend programma en reisschema. Dag 7, 8 en 9 zullen als dag 5, 6 en 7 worden uitgevoerd. Voor dag 5, 6 en 10 is een nieuw programma:

dag 5: We maken een prachtige bergrit naar Lugu Lake, waar we overnachten. Onderweg stoppen we nog bij een dorpje van de Yi. Per boot verkennen we het Lugu Lake en meren af bij Liwubi Island, waar we een Mosuo-dorp bezoeken. Als u wilt, kunt u nog een mooie wandeling of fietstocht langs het meer maken.
dag 6: We rijden naar het imposante Tibetaanse Zhamei Lamaist-klooster. We vervolgen onze weg naar Yongning en bezoeken een Mosuo-markt. Vervolgens reizen we verder naar het stadje Ninglang en brengen een bezoek aan een dorp van de Pumi. We overnachten in Lijiang.
dag 10: We bezoeken de Confuciustempel in Jianshui. Vervolgens gaan we naar Tuanshan Village, de Twin Dragon Bridge en de Swallow Cave. We overnachten in Kunming.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opera in Chengdu
Opera in Chengdu
Traditionele Chinese opera
In Chengdu kunt u een operavoorstelling bezoeken. Hoogtepunt van deze opera is de ‘face changing’, waarbij de spelers zo snel hun maskers wisselen dat het voor de bezoekers niet zichtbaar is. De traditionele opera, met komische elementen en traditionele muziek, is ook goed te volgen voor wie geen Chinees verstaat.

Duur: 1,5 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: 280 tot 320 Yuan per persoon, afhankelijk van het theater en de stoel
River & Mountain Show
River & Mountain show 'Li Shui Jin Sha'
Cultureel spektakel Li Shui Jin Sha
Geniet 's avonds van deze prachtige folkshow waarin u via zang en dans kennismaakt met de cultuur van de lokale bergvolkeren. Laat u betoveren door de harmonieuze wijze waarop zij met de natuur samenleven!

Duur: 1 uur
Minimaal 5 deelnemers
Prijs: 280 yuan per persoon
Echo’s van Shangrila
Echo's van Shangrila
Echo's van Shangrila
Uniek spektakel van muziek, zang en dans dat in het teken staat van culturele minderheden uit de regio. De show laat meer dan honderd muziekinstrumenten horen die traditioneel door deze volkeren worden gebruikt. Een prachtig optreden waar u ogen en oren tekort komt!

Duur: 1 uur
Minimaal 5 deelnemers
Prijs: 280 yuan per persoon
Dynamische show Yunna
Dynamische show Yunna
Dynamische show Yunna
In deze dynamische show worden traditionele etnische dans, muziek en moderne choreografie met elkaar verenigd. De dansers beelden op prachtige wijze menselijke hoop en strijd uit, geïnspireerd op de legendes en tradities van de regio Yunnan.

Duur: 1,5 uur
Prijs: 220 tot 520 yuan per persoon, afhankelijk van de zitplaats
Impressionshow in Yangshuo
Impression show in Yangshuo
Indrukwekkend schouwspel aan de Li-rivier
De Impression show in Yangshuo is een van de meest spectaculaire in zijn soort! Zo’n 600 acteurs zijn betrokken bij de show, die in de openlucht wordt gehouden. Het decor wordt gevormd door de Li-rivier. De regisseur van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing in 2008 is eveneens betrokken bij deze productie.

Duur: 1,5 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: 260 Yuan per persoon
Pittoresk Huizhou show
Pittoresk Huizhou show
Show Huizhou
Het grootse dans- en zangdrama 'Pittoresk Huizhou' wordt sinds 2009 opgevoerd. Het heeft lovende publiekskritieken ontvangen en is beloond met vele prijzen. De culturele show bestaat uit vijf delen en heeft elementen van onder andere muziek, dans, acrobatiek, opera en folkmedleys. Een feest om naar te kijken!

Duur: 1,5 uur
Prijs: 220 yuan per persoon
Boottocht Huangpu-rivier
Boottocht Huangpu-rivier
Boottocht over de rivier Huangpu
Geniet bij het vallen van de avond van een mooie boottocht over de rivier Huangpu. U vaart langs het district The Bund dat bekendstaat om de mix tussen traditie en het moderne leven. Op het water kunt u vanuit alle rust het drukke leven van Shanghai aanschouwen en de lichten van de stad op u in laten werken.

Duur: 40 minuten
Prijs: 200 yuan per persoon
Acrobatiekshow China
Acrobatiekshow
Acrobatiek in Shanghai
Deze show vol met bijzondere acrobatiek en Chinese dans wordt opgevoerd in het Shanghai Centrale Theater of in het Yunfeng Theater en is geïnspireerd door de stads- en jongerencultuur van Shanghai. U kunt onder andere genieten van optredens op de trampoline en trapeze.

Duur: 1,5 uur
Prijs: 280 yuan per persoon

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Chengdu21:10 - 12:50 uur
Shanghai - Amsterdam12:15 - 18:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Tijdens de reis verblijft u in eenvoudige toeristenklassehotels en middenklassehotels. Tijdens deze reis komen we in afgelegen plaatsen. Hier is vaak weinig keuze in hotels en de accommodaties zijn vaak kleinschalig en eenvoudig. In de steden overnacht u in middenklassehotels. De meeste hotels beschikken over een lift, een bar en wifi, dat soms gratis beschikbaar is. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Xinhua Jianguo Hotel in Zhengzhou
Hotel Xin Liang Grand - Chengdu
In het moderne Xin Liang Grand Hotel, dat in het centrum Chengdu ligt, is het heerlijk bijkomen na een lange reis. Het hotel beschikt over gratis wifi in de openbare ruimtes. Er zijn zeer uitgebreide spa-voorzieningen. De kamers zijn onder andere voorzien van koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Xin Liang Grand Hotel
Hotel Li Wan in Lijiang, China
Hotel Li Wang - Lijiang City
Dit authentieke hotel ligt centraal in de oude stad van Lijiang. U wandelt in een paar minuten naar het centrum. In het hotel bevindt zich een mooie binnenplaats. De kamers zijn comfortabel en beschikken over een tv en wifi.
Longyaoxiang Hotel Lijang in Lijian City
Hotel Long Yaoxiang - Lijiang City
Het eenvoudige Long Yaoxiang hotel is gebouwd in traditionele Chinese stijl en heeft een binnentuin. Tegenover het hotel is een winkelcentrum.
Zhonghefang in Dali, China
Hotel Royal - Dali
Hotel Zhongefang, ook bekend als Dali Royal Hotel, heeft een traditionele Chinese inrichting. Het historische Dali ligt op ongeveer 15 minuten wandelen van het hotel.
New Era Hotel, China
Hotel New Era - Kunming
Het New Era Hotel ligt centraal in het centrum van Kunming aan de bruisen Nanping Street. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum en u kunt in het gehele hotel gebruikmaken van gratis wifi. De kamers zijn voorzien van theefaciliteiten, een minibar, een tv en een badkamer met een douche, een bad, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van New Era Hotel
Lin An Hotel in Jianshui, China
Hotel Lin An Hotel - Jianshui
Het moderne Lin An hotel beschikt over tal van faciliteiten, waaronder een wijnbar, een koffiebar en verschillende wellness voorzieningen.

Bekijk de website van Lin An Hotel
Yunti Hotel, China
Hotel Yunti - Yuanyang
Dit hotel is gebouwd in de traditionele Hani-stijl en ligt op vijf minuten lopen van het levendige plein met vele restaurants en winkels. De standaardkamers zijn voorzien van wifi, een waterkoker en een föhn.
Tianmei Sheying, China
Hotel Tianmei Sheying - Dongchuan
Vlak bij de vallei van Luoxiagou staathet hotel Tianmei Sheying. De locatie zorgt ervoor dat u kunt genieten van een prachtige zonsopkomst en zonsondergang. De kamers zijn voorzien van wifi, een waterkoker en een föhn.
Universal hotel in Guilin, China
Hotel Universal - Guilin
Aan de oevers van de Li rivier verblijft u in het Universal Hotel. Winkels en restaurants bevinden zich op loopafstand van het hotel. Het hotel beschikt over een winkel, een bar, een sauna en gratis wifi in openbare ruimtes. De kamers zijn van alle gemakken voorzien zodat u heerlijk tot rust komt na een mooie reisdag!

Bekijk de website van Universal Hotel
Hotel New West Street in Yangshuo, China
Hotel New West Street - Yangshuo
In het centrum van Yangshuo, tegenover Yangshuo Park, bevindt zich het New West Street Hotel. Dit hotel beschikt onder andere over een buitenzwembad, een sauna en een fitnesscentrum. In de gemeenschappelijke ruimtes is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn modern ingericht en beschikken onder andere over een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van New West Street Hotel
Golden Riverview in Shanghai, China
Hotel Golden Riverview - Shanghai
Het Golden Rivierview Hotel ligt in een bruisend deel van de stad Shanghai en wordt omgeven door restaurants. Op enkele minuten wandelen van het hotel is een winkelcentrum te vinden. Vanaf het nabij gelegen metrostation reist u gemakkelijk naar de Bund.

Bekijk de website van Golden Riverview Hotel
Holiday Inn Suzhou Jasmine in Suzhou
Hotel Holiday Inn Suzhou Jasmine - Suzhou
Na een mooie reisdag verblijft u in Suzhou in het Holiday Inn Jasmine Hotel. Vanuit de moderne kamers met panoramische ramen heeft u een mooi uitzicht over Suzhou. Wifi is gratis beschikbaar in het hotel. De kamers zijn voorzien van een minibar en een badkamer met douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Holiday Inn Suzhou Jasmine.
Huangshan Huashan Huiyan, Tunxi
Hotel Huangshan Huashan Huiyan - Tunxi
Vlakbij Tunxi Old Street ligt het Huangshan Huashan Huiyan Hotel. Vanuit het hotel heeft u uitzicht over de rivier die door Tunxi loopt. Het hotel is eenvoudig maar van alle gemakken voorzien.
Chabofu in Wuyuan, China
Hotel Chabofu - Wuyuan
Het kleurrijke Chabofu hotel is geheel in traditionele Chinese stijl ingericht. Het hotel is eenvoudig maar biedt een comfortabel verblijf in Wuyuan.

Bekijk de website van Chabofu Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Deze reis was mooi, bijzonder en uniek, omdat we kennis hebben gemaakt met een stukje cultuur en natuur van China dat niet de grote steden omvat. Vooral het Gele Gebergte was erg indrukwekkend.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dhr B Wolffensperger
Een boeiende, interessante, pittige, afwisselende reis, waarvoor een goede conditie gewenst is. Een compleet programma met heel veel inclusief: ontbijt, lunch, diner en drank. Exclusief één optioneel uitstapje en de fooienpot plus fooigeld voor de reisleider Frits, die heel veel achtergrond over de geschiedenis en de cultuur van China vertelde gedurende de reis. Alles was goed geregeld, duidelijk helder. Lekker gegeten in diverse restaurants. 's Avonds lekker borrelen was er niet bij; om 21 uur gingen de lichten vaak uit als er al een barruimte was. Daar kunnen ze van ons nog wat van leren. Mijn blik over China is veranderd; het is een grootmacht geworden die van zich laat horen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dhr. Metselaars en mevr. Vogels
De reis was mooi, bijzonder en uniek. We hebben kennisgemaakt met een stukje cultuur en natuur van China zijnde niet de grote steden. Vooral het Gele Gebergte was erg indrukwekkend.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dhr. Wolffensperger en mevr. MaarseReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Wellicht zijn deze reizen ook interessant voor u?