050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Veelzijdig, kleurrijk en baie mooi!

Reisleidster Astrid:
‘Waar moet u kijken, wanneer u door het kleurrijke Graaff-Reinet wandelt? In het centrum van dit charmante stadje, gesticht door de Verenigde Oost-Indische Compagnie, is het ene gebouw nog mooier dan het andere. Meer dan 200 gebouwen in de karakteristieke Kaaps-Hollandse stijl sieren het monumentale centrum van het stadje, waar de sfeer uniek is. Baie, baie mooi!

Zuid-Afrika is een schatkist die u moet ontdekken. Niet voor niets wordt het ‘de wereld in één land’ genoemd. Het land is buitengewoon divers! Een spectaculaire 3.000 kilometer lange kustlijn, de majestueuze Drakensbergen met duizenden jaren oude rotstekeningen en de vele wildparken waar u de mooiste dieren kunt spotten zijn slechts enkele redenen om verliefd te worden op dit land. Welke reiziger verliest zijn hart niet aan deze regenboognatie met een grote verscheidenheid aan culturen? ’n Besoek aan Suid-Afrika sal nooit teleurstel nie!

In ruim drie weken neem ik u mee op een onvergetelijk ontdekkingstocht door ‘mijn Suid-Afrika’ en ervaren we wat dit schitterende land te bieden heeft. We bekijken de hoofdstad Pretoria en gaan naar een van de mooiste steden ter wereld, Kaapstad, waar de Tafelberg de horizon domineert. Tijdens ons verblijf in het wereldberoemde wijngebied kunt u de lekkerste wijnen proeven en hoogtepunten als de Tuinroute en het koninkrijk Swaziland worden niet overgeslagen. Natuurlijk gaat u op zoek naar de big five! In het wereldberoemde Kruger National Park en het mooie Hluhluwe-Imfolozi-reservaat maken we een game drive in een open wagen, dé manier om op zoek te gaan naar zebra’s, olifanten, leeuwen en meer. Ons verblijf aan de voet van de Ghost Mountain is uniek! Hier kunt u een geweldige boottocht maken over het onontdekte Lake Jozini en een game drive maken door het prachtige UMkhuze Game Reserve. Mag ik u binnenkort hartelijk verwelkomen op de luchthaven van Johannesburg? Hopelijk ‘tot siens’!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Léonie maakte met haar gasten de reis Hoogtepunten Zuid-Afrika en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Léonie tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Zuid-Afrika!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
middenklasse-accommodaties
20x ontbijt, 1x lunch en 8x diner
4-wheel game drive Krugerpark
4-wheel game drive Hluhluwe N.P.
kofferservice
inclusief entreegelden
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Pretoria en Kaapstad
Krugerpark en Hluhluwe Imfolozi
Mlilwane National Park
Kaapse wijnlanden
Tuinroute en Stellenbosch
Kaap de Goede Hoop
koninkrijk Swaziland
Panoramaroute
de Drakensbergen
Ghost Mountain
Hillcrest Aids Centre
Graaff Reinet en Oudtshoorn
de kleurrijke Bo-Kaap
Tsitsikamma-natuurreservaat
SRC-reisleidster Astrid
SRC-reisleidster sinds 2013
Natuurlijk verkennen we het Krugerpark en Hluhluwe-Imfolozi in een open wagen, dé manier om de Afrikaanse bush te beleven en op zoek te gaan naar de big five!
Ontmoet onze beste reisleiders in Zuid-Afrika
SRC-reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Bennie
Reisleider sinds 2011
SRC-reisleidster Annette
Reisleidster sinds 2004

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Johannesburg en transfer naar hotel in Pretoria
Verkenning van Pretoria en mogelijkheid tot excursie naar Soweto en het Apartheid Museum
Door de provincie Mpumalanga naar Kruger National Park
Game drive in Kruger National Park
Panoramaroute: Blyde River Canyon, Three Rondavels en Potholes
Koninkrijk Swaziland, bezoek aan cultural village en Mlilwane
Naar KwaZulu-Natal
Optionele boottocht Lake Jozini en game drive in Hluhluwe-wildreservaat
In Vallei van Duizend Heuvels bezoek Hillcrest Aids Centre en lunch met de grannies, naar Pietermaritzburg
Naar de Drakensbergen
Vrije dag in de Drakensbergen
Oost-Kaap, Nelson Mandela Museum en naar Inkwenkwezi
Naar Graaff-Reinet
Vrije tijd in Graaff-Reinet
De Tuinroute en de hangbruggen van Tsitsikamma
Vrije dag in Knysna
Struisvogelstad Oudtshoorn
Via Route 62 naar de Kaapse wijnlanden
Kaapse wijnland, Stellenbosch en de Tafelberg
Kaap de Goede Hoop, Simon's Town en Kirstenbosch
Vrije ochtend, wandeling door de Bo-Kaap en naar huis
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Johannesburg

We vliegen naar Zuid-Afrika. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg worden we naar ons hotel in Pretoria gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 2: Verkenning Pretoria en optionele excursie Soweto

We verkennen Pretoria en zien de Uniegebouwen, waar onder meer de president zetelt, en het Voortrekkermonument, hét symbool van de apartheid. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Krugerhuismuseum. U kunt ook een optionele excursie maken naar Soweto, de bekendste township van Zuid-Afrika, en het Apartheid Museum (kosten niet inbegrepen). (ca. 20 km)

dag 3: Door Mpumalanga naar Kruger National Park

We verlaten het hart van Zuid-Afrika en reizen door de provincie Mpumalanga. Over glooiende wegen en langs mooie passen, waar eens de huifkarren van de voortrekkers reden, rijden we naar het Krugerpark. In de loop van de middag komen we aan bij onze lodge nabij het beroemdste wildpark van Zuid-Afrika, waar we drie nachten verblijven. Het Krugerpark is een van de grootste natuurreservaten van Afrika en een absolute must see tijdens uw reis door Zuid-Afrika! Hier vindt u een afwisselend landschap en een spectaculaire verscheidenheid aan diersoorten. Morgen maken we een uitgebreide safari, maar u kunt op deze (na)middag al een eerste game drive maken (kosten niet inbegrepen). (ca. 380 km)

dag 4: Game drive in Kruger National Park

We bezoeken het Kruger National Park. In dit reservaat, dat bijna net zo groot is als Nederland, maken we in een 4-wheel drive een game drive. In het park leven ongeveer 150 verschillende zoogdieren en ruim 500 vogelsoorten! Zebra’s, giraffen en impala’s zijn volop in het park aanwezig en natuurlijk hopen we de big five te zien: de leeuw, het luipaard, de buffel, de neushoorn en de olifant. Het is een geweldige ervaring om de dieren in hun natuurlijke omgeving van dichtbij te kunnen bewonderen. (ca. 200 km)

dag 5: Panoramaroute: Blyde River Canyon, Three Rondavels en Potholes

We maken een rit over de mooie Panoramaroute om de ruig geërodeerde uitlopers van de Drakensbergen te bezichtigen. We genieten van de schitterende natuur van Blyde River Canyon, Three Rondavels en van de unieke Potholes. Deze cilindervormige uithollingen in de rotsen zijn door kolkend water gevormd. Vanaf God’s Window genieten we bij helder weer van een spectaculair uitzicht! (ca. 350 km)

dag 6: Koninkrijk Swaziland en Mlilwane

We reizen naar Swaziland, waar we deze nacht verblijven. Dit koninkrijk is er, ondanks de woelige recente geschiedenis, in geslaagd onafhankelijk te blijven. Ook de invloed van het Westen is beperkt gebleven. Het land wordt omsloten door Zuid-Afrika en Mozambique, en is vooral bekend vanwege koning Mswati III en zijn vele vrouwen. Onderweg bezoeken we een cultural village, waar we uitleg krijgen over de traditionele leefwijze van de Swazi. Dans en zang mogen hier niet bij ontbreken: de Afrikaanse klanken van het Swazi-koor ontroeren velen. Ook bezoeken we het Mlilwane National Park, waar we tijdens een wandeling diverse soorten wild hopen te spotten, zoals nijlpaarden, wrattenzwijnen en nyala’s. (ca. 300 km)

dag 7: Naar KwaZulu-Natal en de Ghost Mountain

Langs wuivende suikerrietvelden rijden we terug naar Zuid-Afrika, naar de provincie KwaZulu-Natal. We verblijven twee nachten in de omgeving van de legendarische Ghost Mountain. Na aankomst kunt u een game drive maken in het nabijgelegen uMkhuze Game Reserve (kosten niet inbegrepen). Dit wildreservaat kent een rijke diversiteit aan leefgebieden, variërend van de oostelijke hellingen van de Lebombo Mountains tot de uitgestrekte savannes, moerassen en bossen. In het reservaat kunt u onder andere op zoek gaan naar de big five. U kunt ook een bezoek brengen aan een Zulu-familie, waarbij u meer hoort over hun gewoonten en gebruiken (kosten niet inbegrepen). (ca. 190 km)

¡ Door de lodge worden ook in de avond, wanneer het donker is, game drives aangeboden. Lijkt het u leuk om op avontuur te gaan en Africa by night te ervaren, met haar magnifieke sterrenhemels, geluiden, geuren én de mogelijkheid tot het spotten van dieren die 's nachts actief zijn, zoals aardvarkens, luipaarden, genetkatten, nachtzwaluwen en andere nachtdieren, geef dit dan aan bij uw reisleider!

dag 8: Optionele boottocht Lake Jozini en Hluhluwe

De ochtend is ter vrije besteding. Doet u het vanmorgen rustig aan of maakt u een boottocht over Lake Jozini (kosten niet inbegrepen)? Een absolute aanrader! Het grote stuwmeer ligt in een prachtige omgeving, aan de voet van de groene Lebombo Mountains. In het meer leven seekoeie (nijlpaarden), krokodillen en in de omgeving komen veel bijzondere vogelsoorten voor. Als u geluk heeft ziet u zwemmende olifanten in het meer! 's Middags maken we in een 4-wheel drive een game drive in het Hluhluwe-wildreservaat. Dit park is weliswaar onbekender dan het Krugerpark, maar door velen wordt het als het mooiste reservaat van het land gezien. Het onderscheidt zich door de relatief grote aantallen zwarte en witte neushoorns die hier voorkomen. We hopen deze machtige dieren en ander wild te spotten! (ca. 180 km)

dag 9: Lunch met de grannies en naar Pietermaritzburg

In de Vallei van Duizend Heuvels brengen we een hartverwarmend bezoek aan het Hillcrest Aids Centre. Hier horen we meer over deze organisatie en hoe de verschillende projecten worden ondersteund. We genieten van een heerlijke lunch verzorgd door enkele grannies. Deze oma’s uit de plaatselijke gemeenschap worden door de stichting geholpen met de opbouw van een zelfvoorzienend bestaan. Hierna reizen we naar Pietermaritzburg voor de overnachting. (ca. 390 km)

dag 10: Naar de Drakensbergen

We rijden naar de Drakensbergen, een indrukwekkende bergketen op de grens met Lesotho. Het landschap is werkelijk prachtig! We verblijven hier twee nachten. Onderweg bezoeken we in Howick de plek waar Nelson Mandela in 1962 gevangen werd genomen door het apartheidsregime. In het nieuwe bezoekerscentrum bekijken we de kleine tentoonstelling van historische voorwerpen en foto's en een 360 graden film. Hierna wandelen we naar het bijzondere monument dat sinds 2012 op deze plek staat. (ca. 180 km)

dag 11: Vrije dag in de Drakensbergen

De dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid een wandeling maken in de schitterende omgeving van het hotel, waar wandelroutes van verschillende zwaarte uitgezet zijn. Ook kunt u met een 4-wheel drive de Sani Pass op de grens met Lesotho bezoeken (kosten niet inbegrepen). De steile Sani Pass is met 2.873 meter boven zeeniveau een van de spectaculairste bergpassen van Zuid-Afrika.

dag 12: Oost-Kaap en naar Inkwenkwezi

We vertrekken vroeg voor een lange reisdag door de provincie Oost-Kaap, de voormalige thuislanden Transkei en Ciskei. Dit is de geboortestreek van Nelson Mandela. Onderweg bezoeken we in Qunu een museum dat aan zijn leven gewijd is. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel in het Inkwenkwezi-reservaat of in East London, waar we een nacht verblijven. (ca. 530 km)

dag 13: Naar Graaff-Reinet

In de ochtend kunt u in het weelderige Inkwenkwezi-reservaat tijdens een optionele game drive op zoek naar de big five (kosten niet inbegrepen). In de loop van de ochtend vervolgen we onze weg naar Graaff-Reinet, ook wel de parel van de Karoo genoemd. In dit fraaie 18e-eeuwse stadje staan veel goed onderhouden Kaaps-Hollandse gebouwen, die omringd worden door keurig aangelegde tuinen. De schoonheid van Graaff-Reinet staat in schril contrast met de droge vlaktes van de halfwoestijn van de Karoo. We maken een stadswandeling en verblijven hier twee nachten. (ca. 440 km)

dag 14: Vrije tijd in Graaff-Reinet

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid heerlijk struinen door het knusse centrum van Graaff-Reinet. Of maakt u liever een optionele excursie (kosten niet inbegrepen)? Combineer dan een game drive door Camdeboo National Park met een excursie naar de ruige Vallei der Verlatenheid: een geologisch natuurfenomeen! De rotsformaties, die boven de vlakte uittorenen zijn vooral bij zonsondergang erg fotogeniek.

dag 15: De Tuinroute en de hangbruggen van Tsitsikamma

We vertrekken vroeg en reizen via een mooie route door de Karoo naar de kust. Hier bereiken we de wereldberoemde Tuinroute, bekend vanwege de rijke flora, ruige kustlijn en ongerepte zandstranden. We maken kennis met de schoonheid van het Tsitsikamma-natuurreservaat met zijn diepe ravijnen, bossen, rivieren en vele vogelsoorten. We maken in het reservaat een korte wandeling naar de beroemde hangbruggen. Ons hotel voor de komende twee nachten staat in of nabij het pittoreske dorp Knysna. (ca. 490 km)

dag 16: Vrije dag in Knysna

U kunt genieten van een vrije dag in het gezellige Knysna. Gaat u winkelen of ontspannen bij het zwembad? Ook kunt u een optionele walvisexcursie maken, of een uitstapje naar het Featherbed Nature Reserve. Tijdens een wandeling door dit schitterende natuurreservaat, dat door UNESCO wordt beschermd, kunt u genieten van adembenemende vergezichten (kosten niet inbegrepen).

dag 17: Struisvogelstad Oudtshoorn

We reizen naar Oudtshoorn, een stad die ook wel de struisvogelstad wordt genoemd vanwege de omvangrijke struisvogelindustrie. We bezoeken een struisvogelboerderij. U kunt ook een optionele tocht maken over de overweldigende Swartbergpas (kosten niet inbegrepen). U stopt dan bij enkele uitzichtspunten, waar u kunt genieten van de prachtige omgeving en een korte wandeling kunt maken. We overnachten in of nabij Oudtshoorn. (ca. 130 km)

dag 18: Via Route 62 naar de Kaapse wijnlanden

Via de indrukwekkende Route 62 rijden we richting de glooiende wijnlanden. Schitterende vergezichten, ruige bergen en oude wijnboerderijen wisselen elkaar hier af. Aan het einde van de middag komen we aan in de wijngebieden rondom Stellenbosch/Paarl, waar we een nacht verblijven. (ca. 420 km)

dag 19: Het Kaapse wijnland en de Tafelberg

Het Kaapse wijnland is een prachtige streek met beboste bergen en vruchtbare hellingen, die zijn bedekt met boom- en wijngaarden. We gaan naar het hart van het gebied, naar het levendige Stellenbosch, dat in 1679 werd gesticht door Simon van der Stel. Er staan huizen in Kaaps-Hollandse, Georgian, regency en Victorian stijl. U kunt op een oer-Hollandse manier Stellenbosch en haar karakteristieke omgeving verkennen; namelijk op een fiets (kosten niet inbegrepen)! Met een gids fietst u langs verschillende wijnlandgoederen, waar u de bijzondere smaak van de Zuid-Afrikaanse wijnen kunt ontdekken. Als een fietstour niets voor u is, behoort een gewone wijnproeverij natuurlijk ook tot de mogelijkheden (kosten niet inbegrepen). In de loop van de middag reizen we naar Kaapstad. Als het weer het toelaat, bezoeken we hier de Tafelberg. U kunt met een kabelbaan naar de top gaan (kosten niet inbegrepen). (ca. 80 km)

dag 20: Kaap de Goede Hoop, Simon's Town en Kirstenbosch

We rijden langs de kust van False Bay en zien de Afrika-pinguïns bij het marinestadje Simon’s Town. Vervolgens gaan we naar het natuurpark van Kaap de Goede Hoop, met het bekende Cape Point, het zuidelijkste punt van het schiereiland. Ook passeren we het gezellige vissersplaatsje Hout Bay en de beroemde Chapman's Peak. Voor we naar het hotel teruggaan bezichtigen we de botanische tuinen van Kirstenbosch, die bekend zijn om de prachtige ligging en grote variëteit aan bloemen, planten en bomen. De boomslang is hier een van de nieuwste attracties. Dit meer dan 10 meter hoge en 130 meter lange wandelpad kronkelt zich tussen de boomtoppen door. Vanaf deze hoogte bewondert u de tuinen op een unieke manier! Deze avond kunt u op eigen gelegenheid dineren in een van de vele restaurantjes in Kaapstad, bijvoorbeeld aan het sfeervolle Waterfront. (ca. 140 km)

dag 21: Vrije ochtend, wandeling door de Bo-Kaap en naar huis

De ochtend is ter vrije besteding. Verkent u het Waterfront en geniet u van de mooie oude architectuur, gezellige marktjes en winkeltjes? Of maakt u een optionele excursie naar Robbeneiland (kosten niet inbegrepen)? 's Middags maken we nog een wandeling door de bijzonder kleurrijke Bo-Kaap. In deze wijk worden de steile straatjes op de hellingen van Signal Hill gesierd door de vrolijk gekleurde huisjes. We proeven hier de lekkernij samosa, een bladerdeeghapje, gevuld met groente, kaas of vlees. We sluiten onze prachtige reis af in stijl, met een gezamenlijk afscheidsdiner in een restaurant dat bekendstaat vanwege de swingende livemuziek en de lekkerste Afrikaanse gerechten. In de loop van de avond gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 20 km)

dag 22: Aankomst in Nederland

In de loop van de ochtend landen we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Soweto Tour
Soweto en het Apartheid Museum
Een indrukwekkend bezoek
Duur: ca. 4 uur
Minimaal 7 deelnemers
Prijs: circa ZAR 660,- per persoon
Breng een bezoek aan Soweto, de immense voorstad van Johannesburg, waar maar liefst zo'n 4,5 miljoen mensen wonen! Soweto bestaat uit verschillende townships, die zijn samengesmolten tot de grootste en beruchtste township van Zuid-Afrika. De contrasten zijn er verrassend groot: we zien villa’s, kleine eengezinswoningen, maar ook krottenwijken. We bezoeken de beroemde straat waar zowel Nelson Mandela als Desmond Tutu woonden en we bezoeken de Regina Mundi Church, die tijdens de apartheid onderdak bood aan anti-apartheidsactivisten en we gaan naar het Hector Pieterson Memorial. We horen hoe Soweto ten tijde van de apartheid een broednest van verzet tegen het racistische en onrechtvaardige regime was. In dit kader brengen we aansluitend een bezoek aan het indrukwekkende Apartheid Museum dat het verhaal van de apartheid, van het begin tot de ondergang, op een indrukwekkende manier vertelt.

NB
Als de veiligheidssituatie in Soweto niet stabiel is, kan het zijn dat uw reisleider besluit enkel het Apartheid Museum te bezoeken.
Game drive Krugerpark
Game drive Krugerpark
Maak een game drive door het beroemdste wildpark
Duur: circa 3 uur
Minimaal 7 deelnemers
Prijs: ca. ZAR 980,- per persoon (inclusief entreegelden nationaal park)
Het beroemdste wildpark van Zuid-Afrika, dat bijna net zo groot is als Nederland, is een van de grootste natuurreservaten van Afrika en een absolute must see tijdens uw reis door Zuid-Afrika! Hier vindt u een afwisselend landschap en een spectaculaire verscheidenheid aan diersoorten. Er leven ongeveer 150 verschillende zoogdieren en ruim 500 vogelsoorten!
Traditionele houten Zulubeelden in Zuid-Afrika
De 'Myeni Cultural Experience'
Beleef de rijke cultuur van KwaZulu-Natal
Duur: circa 3 tot 4 uur
Minimumaantal deelnemers: 4
Prijs: circa ZAR 580,-
Maak op een authentieke manier kennis met de Zulucultuur tijdens de 'Myeni Cultural Experience'! We brengen een bezoek aan een familie, die op het land van hun voorouders woont in de Lebombo Mountains. We horen over de lokale gewoonten en gebruiken en hoe oude tradities in het hedendaagse leven een plek hebben. Op de weg terug naar de lodge genieten we van het fenomenale uitzicht over de Lemombo Mountains en het plattelandsleven!
Witte neushoorns in Zuid-Afrika
Het prachtige uMkhuze Game Reserve
Ontdek de rijke Zuid-Afrikaanse flora en fauna
Duur: circa 3 tot 4 uur
Minimumaantal deelnemers: 4
Prijs: circa ZAR 720,- per persoon
Tijdens een game drive ontdekken we al het moois dat het uMkhuze Game Reserve te bieden heeft. Het reservaat herbergt een overweldigende variëteit aan leefgebieden, die een thuis bieden aan vele diersoorten en maar liefst 420 vogelsoorten! In het gebied, dat zich over de oostelijke hellingen van de Lebombo Mountains, savannes, moerassen en bossen uitstrekt, gaan we op zoek naar dieren als zwarte- én witte neushoorns, olifanten, giraffen, luipaarden, cheeta's, buffels en leeuwen.
Nijlpaarden Moremi Game Reserve, Botswana
Boottocht Lake Jozini
Krokodillen, 'seekoeie' en zwemmende olifanten
Duur: circa 3 tot 4 uur
Minimumaantal deelnemers: 10
Prijs: circa ZAR 340,- per persoon
Lake Jozini ligt in een feeërieke omgeving, aan de voet van de groene Lebombo Mountains. In het grote stuwmeer, dat nog niet door de grote toeristenmassa's ontdekt is, leven seekoeie (nijlpaarden), krokodillen en in de omgeving komen veel bijzondere vogelsoorten voor. Bijzonder is dat u, als u geluk heeft, olifanten in het meer kunt zien zwemmen! Ga mee en ontdek de ongerepte schoonheid van Lake Jozini!
Drakensbergen
Drakensbergen / Sani Pass
Rijd met een 4-wheel drive door de Drakensbergen
Duur: ca. 8 uur
Geen minimumaantal deelnemers
Prijs: circa ZAR 990,- per persoon
U kunt met een 4-wheel drive de Sani Pass bewonderen. De Drakensbergen is een van de gebieden op aarde waar u geweest moet zijn! De oorspronkelijke bewoners, de Zulu’s, noemen de keten ‘quathlamba’, wat barrière van speren betekent. De naam Drakensbergen komt van de blanke voortrekkers, die de bergketen vergeleken met de getande rug van een draak. De 35.000 rotsschilderingen zijn het bewijs dat hier al in de verre prehistorie mensen hebben geleefd. Er lopen heel veel rivieren door het gebied. Dat zorgt voor veel groen, veel water en veel watervallen. De steile Sani Pass is met 2.873 meter boven zeeniveau een van de spectaculairste bergpassen van Zuid-Afrika. De pas is alleen via een avontuurlijke rit per 4-wheel drive te trotseren en vormt de grensovergang tussen Zuid-Afrika en Lesotho, waar de traditionele, vriendelijke Basotho-bevolking een eenvoudig bestaan leeft.
Inkwenkwezi Game Reserve
Inkwenkwezi Game Reserve
Spot de big five!
Duur: ca. 3 uur
Minimaal 7 deelnemers
Prijs: circa ZAR 985,- per persoon
U kunt een game drive maken in het weelderige Inkwenkwezi Game Reserve. Dit schitterende, groene reservaat ligt aan de kust van de Oostkaap-provincie, op ongeveer 30 kilometer van East London. Tijdens de safari kunt u onder andere giraffen, zebra’s én de big five spotten.
Graaff-Reinet
Graaff-Reinet
Genieten van indrukwekkend Afrikaans natuurschoon
Duur: circa 4 uur
Minimaal 5 deelnemers
Prijs: circa ZAR 1150,- per persoon
In de omgeving van Graaff-Reinet kunt u deelnemen aan een gecombineerde excursie. U vertrekt ’s morgens naar Camdeboo Nature Reserve. U maakt een game drive door dit schitterende gebied. Er komen 43 diersoorten (waaronder de Kaapse buffel), 336 plantsoorten en meer dan 225 vogelsoorten voor in dit deel van de Karoo. Aan het einde van de middag vertrekt u naar de Vallei der Verlatenheid. U krijgt natuurlijk uitleg over de flora en fauna en wellicht spot u dieren als koedoes, springbokjes en blesbokken. Tijdens een korte wandeling heeft u een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte Camdeboo-vlaktes en geniet u van een drankje bij zonsondergang.
Featherbed Nature Reserve
Featherbed Nature Reserve
Schitterend natuurreservaat in Knysna
Duur: circa 4 uur
Geen minimum aantal deelnemers
Prijs: circa ZAR 810,- per persoon
U kunt het Featherbed Nature Reserve bewonderen. Dit schitterende natuurreservaat kan alleen per ferry bereikt worden en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens een rit in een 4-wheel drive komt u langs spectaculaire uitzichtpunten en geniet u van de schitterende omgeving. De deskundige gids vertelt u over de historie, flora en fauna. U kunt ook een wandeling door het gebied maken over de ruim twee kilometer lange Bushbuck Trail. Na de wandeling kunt u genieten van een heerlijke buffetlunch.
Walvis spotten
Walvis spotten
Een bootexcursie vanuit het prachtige Plettenberg Bay
Duur: 2 uur
Geen minimumaantal deelnemers
Prijs: circa ZAR 950,- per persoon
Prijs buiten het walvisseizoen: circa ZAR 650,- per persoon
Gedurende het walvisseizoen (juli – november) kunt u vanuit een van de mooiste badplaatsen aan de Tuinroute, Plettenberg Bay, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden, een bootexcursie maken om walvissen te spotten. Het relatief warme water aan de kust in de baai maakt dat dit de uitgelezen plek is voor de walvissen om te spelen en te paren. Het gaat met name om de Southern Right Whales, maar ook de Humpback- en Brydes Whales komen in deze wateren voor. Als u geluk heeft, kunt u vanaf het vaste land de walvissen al voorbij zien zwemmen, maar veel leuker is het natuurlijk om per boot het water op te gaan. Een ‘close encounter’ met een walvis is een van de meest onvergetelijke ervaringen!

NB
Houdt u er rekening mee dat deze excursie altijd afhankelijk is van de weersomstandigheden. Buiten het walvisseizoen om kunt u nog steeds een bootexcursie boeken in Plettenberg Bay. U zult dan op zoek gaan naar de verschillende dolfijnsoorten die hier voorkomen. Ook ziet u waarschijnlijk veel watervogels en de kolonie Kaapse pelsrobben.
De Swartberge
De Swartberge
Geniet van een van de mooiste bergpassen van Afrika
Duur: ca. 3 uur (inclusief lunch)
Minimaal 7 deelnemers
Prijs: circa ZAR 1000,- per persoon
Het gebied Kleine Karoo wordt omgeven door imposante bergmassieven. Aan de noordkant vindt u de Swartberge. De pas is de mooiste van het gebied en een bezoek meer dan waard! Tijdens deze excursie eet u eerst een traditionele Zuid-Afrikaanse lunch in ‘Kobus se gat’, een idyllisch gelegen restaurant aan de voet van het gebergte. Tijdens de aansluitende tocht over de pas geniet u van prachtige natuur, schitterende vergezichten en indrukwekkende rotsformaties. Een onvergetelijke ervaring!
Fietsen door de wijnlanden
Fietsen door de wijnlanden
Ontdek de wijnlanden van Stellenbosch op de fiets
Duur: 4-5 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa ZAR 950,- per persoon
(incl. fietshuur, helm, twee wijnproeverijen en een ‘snack pack & drink’)
Tegen een toeslag van ZAR 220,- per persoon is het mogelijk een e-bike te gebruiken.
U kunt op een oer-Hollandse manier Stellenbosch en haar karakteristieke omgeving verkennen, namelijk per fiets! Tijdens deze excursie worden het schitterende landschap, historisch Stellenbosch, excellente wijn en wat gezonde lichaamsbeweging met elkaar gecombineerd. Nadat u enkele bezienswaardigheden in Stellenbosch bezichtigd heeft, fietst u met een gids langs verschillende wijnlandgoederen, waar u de bijzondere smaak van de Zuid-Afrikaanse wijnen kunt ontdekken.
Wijnproeverij
Wijnproeverij
Proef de heerlijke wijnen van de Westkaap
Duur: ca. 1,5 uur
Minimumaantal deelnemers: geen
Prijs: ca. ZAR 80,- per persoon
U heeft bij Stellenbosch de mogelijkheid om heerlijke wijnen te proeven op een prachtig Kaaps wijnlandgoed.
De Tafelberg in Kaapstad
De Tafelberg in Kaapstad
Spectaculaire vergezichten
Duur: ca. 2,5 uur
Geen minimumaantal deelnemers
Prijs: circa ZAR 380,- per persoon
De Tafelberg is onlosmakelijk verbonden met Kaapstad. Vanuit deze stad kunt u, afhankelijk van de weersomstandigheden, met de kabelbaan de Tafelberg bestijgen. De berg ziet er elke weer anders uit. Dat komt door het zogenaamde tafelkleed, de bijnaam voor de deken van wolken die soms op de Tafelberg ligt. Soms ligt er een heel dun kleedje om de berg en soms trakteert Moeder Natuur de stad op een schuimbad. De wolk lijkt dan haast van de berg af te glijden.

NB
In de Zuid-Afrikaanse winter, in 2020 van 7 t/m 26 juli, is de kabelbaan enkele weken gesloten vanwege jaarlijks onderhoud. Als uw verblijf in Kaapstad in deze periode valt, komt het geplande bezoek aan de Tafelberg te vervallen.
Robbeneiland
Robbeneiland
Turbulente geschiedenis van Zuid-Afrika
Duur: ca. 4 uur
Geen minimumaantal deelnemers
Prijs: ca. ZAR 660,- per persoon
Vanuit Kaapstad kunt u Robbeneiland bezoeken. Dit eiland is wellicht het bekendste eiland ter wereld. Inmiddels is de voormalige leprakolonie uitgeroepen tot nationaal monument. 's Werelds meest vermaarde gevangene, Nelson Mandela, bracht er meer dan twintig jaar door. Bij Waterfront kunt u boottochten naar Robbeneiland boeken. U vaart naar het eiland en wordt er rondgeleid door voormalige gevangenen. Als u meer wilt weten over de turbulente geschiedenis van Zuid-Afrika, dan is deze excursie een absolute aanrader.

NB
Houd er rekening mee dat deze excursie erg populair is! Als u er zeker van wilt zijn dat er plaats is, dan is het aan te raden de excursie voor aanvang van uw reis zelf via de website van het excursiebureau te boeken. De uitvoer van de excursie is afhankelijk van het weer. Daarnaast worden de boottochten soms om onduidelijke redenen geannuleerd. U moet de excursie dan ook met uw eigen creditcard betalen, aangezien bij annulering de terugbetaling alleen wordt gedaan op de creditcard waarmee betaald is. Uiteraard kan uw reisleider u tijdens de reis ook verder informeren en eventueel assisteren bij het maken van de reservering. Houdt u er alleen wel rekening mee dat er een grote kans is dat de excursie op dat moment niet meer beschikbaar is. Tijdens het maken van de excursie dient u uw paspoort mee te nemen.

Wij raden u aan (in verband met het verdere programma op de laatste dag van uw verblijf in Zuid-Afrika) de excursie naar Robbeneiland om 09:00 te plannen.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Johannesburg10:30 - 22:10 uur
Kaapstad - Amsterdam00:40 - 11:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Accommodaties

Hieronder vindt u informatie over de hotels en accommodaties, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige accommodaties. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Holiday Inn Expresss
Hotel RH Pretoria - Pretoria
Dit centraal gelegen hotel bevindt zich boven het Sunnypark winkelcentrum en beschikt onder andere over een buitenzwembad. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Er is wifi aanwezig op de kamers. Bekijk de website van HI Express Pretoria.


Bekijk de website van HI Express Pretoria
Hotel Numbi & Garden Suites in Hazyview, Zuid-Afrika
Hotel Numbi & Garden Suites - Hazyview
Op ongeveer 15 kilometer afstand van het Krugerpark bevindt zich deze sfeervolle lodge. Het restaurant grenst aan het terras bij het zwembad, waar u 's morgens kunt genieten van een gevarieerd ontbijtbuffet. Neem na de excursiedag zeker een verfrissende duik in het zwembad!

Bekijk de website van Hotel Numbi & Garden Suites
Mountain Inn
Hotel Mountain Inn - Mbabane
Mountain Inn ligt in Mbabane. Het hotel beschikt over een restaurant, een buitenzwembad, een bar/lounge en een koffiebar. De kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een tv, gratis wifi en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Mountain Inn
Ghost Mountain Inn, Zuid-Afrika
Hotel Ghost Mountain Inn - Mkuze
Aan de voet van de legendarische Ghost Mountain ligt de Ghost Mountain Inn. Dit intieme en mooie hotel is de ideale locatie om game drives te maken, te genieten van de overweldigende natuur en de wilde dieren. Ook kunt u (tegen betaling) onder begeleiding een wandeling, culturele excursies en boottochten in het gezelschap van deskundige rangers maken. ’s Avonds kunt u bijkomen in de spa of ontspannen in de prachtige tuinen met op de achtergrond het geluid van vogels. Of maakt u een spannende 'night game drive'? Alle kamers kijken uit over de glooiende gazons, de Lebombobergen en Ghost Mountain.

Bekijk de website van Ghost Mountain Inn
Hotel StayEasy in Pietermaritzburg, Zuid-Afrika
Hotel StayEasy Pietermaritzburg - Pietermaritzburg
In de hoofdstad van de provincie KwaZulu-Natal ligt dit comfortabele hotel. Op de patio en bij het zwembad is het goed toeven. De nette kamers zijn van voorzien van gratis wifi, koffie- en theefaciliteiten en airconditioning.

Bekijk de website van Hotel StayEasy Pietermaritzburg
Drakensberg Garden
Resort Drakensberg Gardens Golf & Spa - Underberg
Dit resort is prachtig gelegen in de Drakensbergen. Bij het hotel vindt u zwembaden, een spa en een golfbaan. Ook heeft u de mogelijkheid om een fiets te huren en het 860 hectare groot gebied per fiets te verkennen.

Bekijk de website van Drakensberg Gardens
Umnenga Lodge
Lodge Umnenga - East London
Umnenga Lodge ligt nabij het Inkwenkwezi-reservaat en dichtbij de kust en beschikt over eenrestaurant. U verblijft in comfortabele kamers die voorzien zijn van een ventilator, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Umnenga Lodge
Karoopark Guest House
Guesthouse Karoopark - Graaf Reinet
In het historische hart van Graaff-Reinet ligt het Karoopark Guest House. In het restaurant van het hotel kunt u à la carte traditionele gerechten eten. Aanrader is het ‘lamb potjie’, een heerlijk lamsstoofpotje, bereid in een Zuid-Afrikaanse gietijzeren pot.

Bekijk de website van Karoopark Guest House
The Graywood
Hotel The Graywood - Knysna
Dit uit hout opgetrokken hotel bevindt zich op loopafstand van het Waterfront, waar u een kijkje kunt nemen in de haven en souvenirs kunt kopen bij een van de kleine winkeltjes.

Bekijk de website van The Graywood
Lodge De Oude Meul in Oudtshoorn, Zuid-Afrika
Lodge De Oude Meul - Oudtshoorn
Deze comfortabele lodge bevindt zich in een serene omgeving, aan de voet van de Swartberge. Het centrum van Oudtshoorn ligt op 14 kilometer afstand. De ruim opgezette lodge beschikt over twee zwembaden, een prachtige tuin en een goed à la carte restaurant, dat aan de Grobbelaars-rivier ligt.

Bekijk de website van De Oude Meul Country Lodge
Oudtshoorn Inn
Hotel Oudtshoorn Inn - Oudtshoorn
In 'de struisvogelhoofdstad' Oudtshoorn staat het moderne hotel The Pearl of Oudtshoorn. De kamers zijn voorzien van een balkon. Het hotel beschikt over een tuin met een zwembad. Eveneens is het mogelijk een bezoek te brengen aan de spa van het hotel.

Bekijk de website van Hotel Oudtshoorn Inn
Stellenbosch Lodge Country Hotel
Lodge Stellenbosch - Stellenbosch
Stellenbosch Lodge Country Hotel ligt in Stellenbosch nabij de distilleerderij Oude Molen. het hotel beschikt over onder meer een 24-uursreceptie, een healthclub, een restaurant, een (koffie)bar, een buitenzwembad en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.
Inn on the Square
Hotel Onomo Inn on the Square - Kaapstad
Het hotel ligt aan het bruisende Green Market Square, waar een ruime keuze aan souvenirs verkocht wordt, en op 100 meter van de levendige Long Street, met vele restaurantjes, cafés en winkels. Het gezellige V&A Waterfront bevindt zich op circa 3 kilometer van het hotel en de hop on/hop off-bushalte is om de hoek. Het hotel beschikt onder andere over een lounge, een restaurant, een lift, een klein buitenzwembad op het dakterras met ligbedden en gratis wifi. De nette kamers zijn voorzien van een tv, een kluisje, thee- en koffiezetfaciliteiten, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Inn on the Square

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Reisleidster Astrid en chauffeur Elvis waren een gouden koppel! Houd ze in ere!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Onze reis naar Zuid-Afrika was werkelijk waar een aaneenschakeling van hoogtepunten! We begonnen onze vakantie in Pretoria: een stad die als geen ander de Zuid-Afrikaanse geschiedenis vertegenwoordigt. Daarna de natuur in: wat is dat prachtig! Wat echt indruk op ons heeft gemaakt, is hoe dichtbij de dieren je naderen: echt fantastisch om dat mee te maken. Ook andere natuurwonderen, zoals de Potholes en de Vallei der Verlatenheid, waren zeer bijzonder. De culturele hoogtepunten als ons bezoek aan een Swasi-dorp en stadjes als Graaff-Reinet zullen ons altijd bijblijven. Voor een onvergetelijk avontuur is deze reis naar Zuid-Afrika een absolute must! Wilt u zien hoe wij de reis ervaren hebben? Bekijk ons Albelli-fotoalbum!
Joop en Gerda van Toorn
Zeer geweldige reis. Voor herhaling vatbaar. Onze reisleidster Astrid was zeer kundig en behulpzaam en zeer sociaal. Houd ze in ere! Een dikke tien! Patrick, onze chauffeur, was zeer bekwaam en kundig en had altijd goede zin. Ook een dikke tien. Samenwerking tussen beide was uitmuntend.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Wat hebben wij geboft met zo’n enthousiaste en kundige reisleidster: Astrid Agulhas! We hebben zo veel moois gezien en zo veel geleerd over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. We hebben heerlijk gegeten en daarbij veel goede wijnen gedronken. Het is een intensieve reis met veel indrukken, maar wel eentje die je absoluut moet maken!
Fantastische reis. We waren met 15 personen.de saamhorigheid was groot en onze reisleider, Dawid, was super! Zoveel kennis en zo betrokken! Anton onze chauffeur was zeer kundig en de rust zelve. Houd ze in ere!!!!!!!!!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
De reis van ons leven. We hebben genoten van dag 2 tot de laatste dag. Door de prachtige natuur en de fantastische begeleiding van de gids Astrid zijn we van Zuid-Afrika gaan houden.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Astrid Agulhas is een deskundige, warme, humoristische reisleidster. Top! Weet veel te vertellen over haar eigen land, de geschiedenis, flora en fauna. Plus een kleine groep (12p) praktisch en gezellig.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Wat een fantastische reis hebben wij gehad! Het was een droomvakantie! De accommodaties en de verzorging waren uitstekend en we hebben veel gezien en beleefd van het mooie Zuid-Afrika! Dat de reis zo geslaagd was, is mede de danken aan onze geweldig reisleidster Astrid! Wat weet ze veel te vertellen over de geschiedenis, de cultuur, de mensen en vooral ook de dieren en de planten en bomen! Elke provincie weer nieuwe wetenswaardigheden. Ze weet het allemaal uit haar hoofd! Ondertussen houdt ze het overzicht en de controle en heeft heel veel humor! Ze heeft een hele positieve uitstraling! Mijn man had een dokter nodig en dat heeft ze ook weer mooi geregeld, ging ook met ons mee! Ook is ze waakzaam op de veiligheid, gaat mee als mensen willen pinnen. Met de uitstekende chauffeur John was ze een goed team! Ook onze groep was heel sociaal en we hebben het goed gehad met elkaar! Kortom, een fantastische beleving! Zo'n reis gun ik iedereen!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis individueel met een of meerdere nachten verlengen in Kaapstad. Tijdens uw verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Kaapstad
Aan de voet van de beroemde Tafelberg ligt een van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad. Door de Nederlandse, Britse en Kaaps-Maleise invloeden heerst er een kosmopolitische sfeer. U kunt genieten van mooie oude architectuur en gezellige marktjes en winkeltjes. Ook kunt u een bezoek brengen aan de majestueuze Tafelberg en een uitgebreide wandeling maken in deze schitterende omgeving. Of verkent u de stad liever per hop on/hop off-bus? Dit is een bus die bij diverse bezienswaardigheden, interessante musea en prachtige stranden als Camps Bay stopt. Ook een bezoek aan de township is indrukwekkend. Kortom: deze prachtige stad is een langer verblijf meer dan waard!

Inn on the Square
Hotel Onomo Inn on the Square - Kaapstad
Het hotel ligt aan het bruisende Green Market Square, waar een ruime keuze aan souvenirs verkocht wordt, en op 100 meter van de levendige Long Street, met vele restaurantjes, cafés en winkels. Het gezellige V&A Waterfront bevindt zich op circa 3 kilometer van het hotel en de hop on/hop off-bushalte is om de hoek. Het hotel beschikt onder andere over een lounge, een restaurant, een lift, een klein buitenzwembad op het dakterras met ligbedden en gratis wifi. De nette kamers zijn voorzien van een tv, een kluisje, thee- en koffiezetfaciliteiten, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Inn on the Square
Questhouse Antrim Villa
Questhouse Antrim Villa - Kaapstad
Guesthouse Antrim Villa ligt aan de voet van de Seinheuwel in Kaapstad. In een halfuurtje wandelt u vanuit de accommodatie naar het Victoria & Albert Waterfront. De accommodatie is gevestigd in een gerenoveerd Victoriaanse boerderij en beschikt over een tropische tuin met een zoutwaterzwembad. U kunt gratis gebruikmaken van wifi. De kamers zijn voorzien van een kluisje, een ventilator en verwarming en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Questhouse Antrim Villa