050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Beleef de stad van De geniale vriendin

Reisleidster Leny:
‘Wie kent niet de Napolitaanse romans van Elena Ferrante? Wereldwijd zijn de vier boeken, in vele talen vertaald, een ongekend succes. En ook op tv kon u genieten van De geniale vriendin. Het meeslepende verhaal over de twee vriendinnen Lenù en Lila, die opgroeien in een troosteloze sloppenwijk in het Napels van de jaren ’50, neemt u mee in hun realiteit. U wordt als het ware meegezogen in de sfeer van destijds. Het is alsof u samen met hen volwassen wordt. De laatste regels van het laatste boek zijn moeilijk te lezen: het voelt als een afscheid van Lenù en Lila.

Maar u hoeft nog geen afscheid te nemen van deze bijzondere verhalen! Op deze unieke literaire reis naar Napels herleven de boeken van de mysterieuze Elena Ferrante – waarschijnlijk het pseudoniem van Domenico Starnone, al blijft hij dat ontkennen. Tijdens wandelingen door de wijk Rione Luzzatti, waar Lenù en Lila opgroeiden, ziet u bijvoorbeeld de tunnel waar ze doorheen lopen met het plan om de zee te zien. Bang voor de onbekende buitenwereld keren ze toch weer op hun schreden terug. Ook brengt u een bezoek aan het bijzondere eiland Ischia, waar Lenù haar eerste zomerbaantje heeft en ontspanning vindt op de mooie stranden van dit groene eiland.

U leert zo Napels op een heel bijzondere manier kennen. Maar daarnaast ontbreken de highlights van deze bruisende stad natuurlijk niet. Zo wandelt u over het Spaccanapoli, ziet u de kerststalletjes in de Via San Gregorio Armeno en geniet u van de prachtige boulevard langs de zee. Vanaf de Posilipoheuvel bewondert u een wondermooi uitzicht over deze onvergetelijke stad vol contrasten. Gaat u mee op deze bijzondere reis in het voetspoor van Lenù en Lila?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed toeristenklassehotel B&B Hotel Napoli
4x ontbijt
boottocht naar Ischia
e-book 50 tips voor Napels
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Napels van Elena Ferrante
het eiland Ischia
wijk Rione Luzzatti
Piazza Plebiscito
Caffè Gambrinus
Spaccanapoli
Vomero met uitzicht over Napels
Castel dell`Ovo
Galleria Principe di Napoli
Castel Nuovo
San Gregorio Armeno
SRC-reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
U waant zich tijdens de wandelingen door Napels in de boeken van Elena Ferrante!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Napels en wandeling
Rione Luzzatti, Chiaia en de zee
Galleria Principe di Napoli, historisch centrum en de Rettifilo
Dagje naar het eiland Ischia
Terugvlucht Napels – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Napels

We vliegen naar Napels. Na aankomst rijden we via de Posilipoheuvel naar het historische centrum van Napels. Vanaf deze heuvel hebben we een prachtig uitzicht over de baai van Napels. Lenù zal (later) in het verhaal van Elena Ferrante een appartement betrekken in deze wijk aan de Via Tasso. We maken een wandeling langs het massieve Castel Nuovo, de Galleria Umberto I en het Teatro San Carlo. Op Piazza Plebiscito kunt u genieten van een heerlijke Napolitaanse caffè bij het beroemde 19-eeuwse Caffè Gambrinus. Dit was eeuwenlang een ontmoetingsplek voor intellectuelen en kunstenaars. Binnen is nog steeds het prachtige art nouveau-interieur te bewonderen. Hierna rijden we naar ons hotel. (ca. 20 km)

dag 2: Rione Luzzatti, Chiaia en de zee

Op deze eerste volle dag in Napels nemen we de metro naar Rione Luzzatti, de wijk waar Elena Ferrante haar Napolitaanse romans situeerde. In deze buitenwijk van Napels groeien Lenù (Elena) en Lila (Raffaella), de hoofdpersonen van het boek op. Nieuwsgierig naar wat er zich buiten hun leefwereld afspeelt wandelen ze op een dag op weg naar zee door de tunnel die hun wijk afscheidt van de rest van de stad. Via deze tunnel zullen wij de wijk juist betreden. Tijdens onze wandeling zien we onder meer de street art van Eduardo Castaldo en de prachtige muurschildering van Luis Alberto Gomez de Teran. De kunstwerken zijn gebaseerd op het verhaal van De geniale vriendin. Na een wandeling door deze armoedige wijk stappen we opnieuw in de metro en belanden we in het chique deel van Napels, Chiaia. Het contrast is enorm! Op Piazza dei Martiri bevindt zich de schoenenwinkel van Michele en Marcello Solara, waar de creaties van Lila worden verkocht. We vervolgen onze weg langs de Lungomare Caracciolo, waar Lenù voor het eerst de zee bewust waarneemt.

‘De Vesuvius was een berg van een tere, pastelkleurige vorm, met aan de voet ervan de opgehoopte, wittige keien van de stad, het Castel dell’Ovo dat er aardekleurig tegen afstak, de zee.’
‘De golven rolden aan als blauwe metalen buizen met schuimig eiwit erbovenop, en dan braken ze in duizenden fonkelende scherven en spoelden onder een o! van verbazing en angst van ons, toeschouwers, tot op de straat.’

dag 3: Galleria Principe di Napoli, historisch centrum en de Rettifilo

We beginnen de dag met een wandeling bij de Galleria Principe di Napoli. In deze 19e-eeuwse overdekte winkelgalerij gaan Lila en Lenù voor het eerst in hun leven een avondje uit met hun vrienden uit de wijk. We lopen verder in de richting van het historisch centrum en passeren de Port’Alba, een overblijfsel van een van de stadspoorten van Napels. Nog steeds kopen de studenten veelvuldig hun tweedehands boeken bij de boekenstalletjes, die zich hier bevinden. In het leven van Lenù en Lila spelen boeken een belangrijke rol. We wandelen verder door de Spaccanapoli, de levendige straat die de stad in tweeën splijt. In de San Gregorio Armeno begrijpt u waarom de Napolitaanse kerststal zo beroemd is! Ook passeren we het Piazza Municipio, waar de vader van Lenù werkt. We eindigen onze tocht in de Corso Umberto I, door de Napolitanen ook wel de Rettifilo genoemd, waar Lila haar bruidsjurk koopt. Liefhebbers kunnen in de namiddag een bezoek brengen aan het archeologisch museum, dat vele antieke kunstschatten herbergt.

dag 4: Het groene eiland Ischia

Vandaag vertrekken we met de boot naar het voor de kust gelegen eiland Ischia, ook wel het groene eiland genoemd. In het verhaal brengt Lenù een zomer door op dit eiland. Zij helpt een oudere dame bij het runnen van een bed and breakfast. Voor Lenù is het de eerste keer dat zij voor een langere tijd van huis zal zijn. Tijdens dit zomerbaantje heeft zij voldoende vrije tijd om lezend aan het strand door te brengen en wanneer de familie Sarratore tot haar grote verbazing in de Bed & Breakfast verblijft, zal haar verliefdheid voor Nino Sarratore zich verder ontwikkelen. We maken een boottocht rondom het eiland (indien de weergoden dit toelaten). Zo krijgen we een goede indruk van de mooie natuur en rotsformaties en zien we de stranden waar Lenù ontspanning vond. Aan het eind van de middag gaan we opnieuw met de boot terug naar Napels.

dag 5: Terugvlucht Napels – Amsterdam

Liefhebbers kunnen mee naar het San Martinoklooster op de heuvel Vomero. De kerk van het klooster was in de tv-serie de locatie van de kerkelijke inzegening van de bruiloft van Lila met Stefano Carracci. Het adembenemende uitzicht vanaf de berg Vomero over Napels en de omgeving vormt een mooi afscheid van deze boeiende stad. Vroeg in de middag worden we naar de luchthaven van Napels gebracht voor onze terugvlucht naar Nederland.(ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Napels06:00 - 08:20 uur
Napels - Amsterdam16:05 - 18:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

B&B Hotel Napoli, Italië
Hotel B&B Napoli - Napels
Het goede toeristenklassehotel B&B Napoli ligt zeer centraal aan het Piazza Garibaldi in het centrum van Napels. Een ideale locatie om de stad te verkennen, zowel te voet als met de metro. Vanaf het dakterras heeft u een prachtig uitzicht op de Vesuvius. Er is een lift aanwezig en u kunt in het gehele gebouw gebruik maken van gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van B&B Hotel Napoli

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol