050 - 3 123 123

Ontdek de Indiase deelstaten Tamil Nadu en Kerala

Reisleider Bob van der Linden:
‘India: kleurrijk, chaotisch, overweldigend en zo ontzettend groot! Dit fantastische land heeft de avontuurlijk ingestelde reiziger waanzinnig veel te bieden. De afgelopen jaren heb ik al heel veel SRC-gasten mee mogen nemen op een ontdekkingsreis door mijn favoriete land. De Indiase regio’s Rajasthan, Punjab, Sikkim en West- en Oost-India kon u al met mij verkennen.

Dit najaar neem ik u heel graag mee naar het uiterste zuiden van fascinerend India! Tijdens deze nieuwe cultuurvakantie maakt u kennis met de Indiase deelstaten Tamil Nadu en Kerala. In deze reis vol culturele hoogtepunten leert u de Indiase cultuur écht kennen. In Tamil bezoeken we enkele indrukwekkende tempelcomplexen uit de tijd van de Cholas (200-1300 n.Chr.), die de Tamil-cultuur naar grote delen van India en Zuid-Oost Azië brachten. In de meeste tempels prijken nog prachtige fresco’s van Shiva en Vishnu, wat niet gek is, want het grootste deel van de Tamil is hindoeïstisch.

Na ons bezoek aan de provincie Tamil reizen we via de indrukwekkende west-Ghats en door de tropische regenwouden naar de befaamde Malabar-kust, de peperkust, in Kerala. De Grieken en Romeinen kwamen al naar de kusten van Zuid-India om handel te drijven in luxegoederen zoals ivoor, wierook, edelstenen, parels, textiel en specerijen. Later drukten de Europeanen hun stempel op het gebied. De bewijzen van het koloniale verleden van India, de Britse, Portugese Nederlandse, Franse en Deense invloeden, zijn werkelijk overal terug te vinden. Uiteraard zorgen de specerijen van Zuid-India ervoor dat deze bijzondere ontdekkingstocht ook een culinaire ervaring is! Gaat u ook deze keer weer met mij mee op avontuur?’

Pluspunten
vluchten met Emirates
ruimbagage
uitstekende middenklassehotels
dagkamer op de voorlaatste dag
14x ontbijt en 14x diner
riksja-tour in Pondicherry
avondritueel bij Sri Meenakshi-tempel
Kathakali-dansshow in Cochin
boottocht Periyar-meer
boottocht door de backwaters van Kerala
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Pancha Rathas in Mahabalipuram
kustplaatsje Pondicherry
de Nataraja-tempel in Chidambaram
tempels in Tanjore
Sri Meenakshi-tempel in Madurai
koopmanshuizen in Chettinad
Periyar National Park
backwaters van Kerala
havenstad en fort Cochin
Puthe Maliga paleismuseum in Trivandrum
Shri Padmanabhaswamy-tempel
Reisleider Bob van der Linden
SRC-reisleider sinds 2006
Favoriete plek: backwaters van Kerala
Dit najaar neem ik u heel graag mee naar het uiterste zuiden van fascinerend India!
Ontmoet onze beste reisleiders in India
Reisleider Bob van der Linden
Reisleider sinds 2006

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Dubai – Chennai
Pancha Rathas in Mahabalipuram
Kustplaatsje Pondicherry
Chidambaram en koloniaal Tranquebar
Tempels in Tanjore en naar Karaikudi
Karaikudi en avondritueel Sri Meenakshi-tempel
Thekkady aan de rand van het Periyar National Park
Specerijenplantage en boottocht over het Periyar-meer
Theeplantages rond Munnar
Naar de havenstad Cochin
Fort Cochin en Mattancherry
Backwaters van Kerala
Boottocht door de backwaters van Kerala
Kovalam, het mooiste strand van Kerala
Kennismaking met Trivandrum
Terugvlucht Trivandrum – Dubai – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Dubai – Chennai

We vliegen via Dubai naar Chennai in het zuiden van India.

dag 2: Pancha Rathas in Mahabalipuram

In de vroege ochtend arriveren we in Chennai. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar het kleine havenplaatsje ten zuiden van Chennai, Mahabalipuram, waar we twee nachten verblijven. ’s Middags bezoeken we in Mahabalipuram de verschillende historische monumenten uit de 7e en 9e eeuw, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De (grot)tempels, beelden en sculpturen stammen uit een vroeg stadium van de Chola-architectuur. We bezoeken onder andere de Pancha Rathas, de ‘vijf wagens’. Deze vijf tempels zijn uitgehouwen uit massieve brokken graniet: een indrukwekkend gezicht! De buitenkant van deze tempels tonen sporen van jarenlange blootstelling aan wind en het zeewater uit de Golf van Bengalen, maar aan de binnenkant is alles goed bewaard gebleven. Hier zien we onder andere grote fresco’s van Vishnu en Shiva. Vanuit de kusttempel heeft u zicht op de Golf van Bengalen en op het strand, dat vol ligt met kleurrijke vissersbootjes. (ca. 150 km)

dag 3: Kustplaatsje Pondicherry

We rijden in zuidelijke richting naar Pondicherry, dat in de 17e eeuw door de Fransen is gesticht. Dit charmante kustplaatsje is een fascinerende architectonische mix van Frans koloniale en Indiase invloeden. In de middag maken we een stadsrondrit op het Indiase vervoermiddel bij uitstek: de riksja! (ca. 110 km)

dag 4: Chidambaram en koloniaal Tranquebar

Vandaag rijden we naar Tanjore, de hoofdstad van de oude Chola-dynastie. Onderweg bezoeken we de Nataraja-tempel in Chidambaram, gewijd aan Shiva als god van de dans. De vele sculpturen verbeelden 108 verschillende dansposities die ten grondslag liggen aan de klassieke Indiase dans. Ook nemen we een kijkje in het ingeslapen Tranquebar, dat tussen 1620 en 1845 een Deense kolonie was. We overnachten Tanjore. (ca. 170 km)

dag 5: Tempels in Tanjore

Tanjore is een van de oudste steden van India. Volgens een plaatselijke legende is de naam van de stad afgeleid van het woord ‘Tanjan’: een asura (reus) uit de hindoeïstische mythologie. Hij zou op deze plaats gedood zijn door de hindoegod Neelamegha Perumal, een vorm van Vishnu. Diverse tempels, waaronder de Brihadeeswara-tempel, staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We vervolgen onze reis naar Karaikudi in Chettinad, een streek die vol staat met statige koopmanshuizen. (ca. 110 km)

dag 6: Karaikudi en avondritueel Sri Meenakshi-tempel

Na een ochtendwandeling door Karaikudi rijden we door naar Madurai. Hier bezoeken we tijdens het indrukwekkende dagelijkse avondritueel de beroemde Sri Meenakshi-tempel. Pelgrims vanuit heel het land en daarbuiten komen hier naar toe uit eerbetoon voor de godin Meenakshi. De tempel is een hoogtepunt van de Zuid-Indiase architectuur. Iedere gopuram (toren bij de ingang) van de tempel is zeer rijk versierd met de meest prachtige en kleurrijke mythologische beelden uit het hindoeïsme. (ca. 90 km)

dag 7: Thekkady

Vandaag rijden we naar Thekkady in Kerala, dat zich aan de rand van het Periyar National Park bevindt. Dit park is gesticht als een olifantenreservaat. Nadat het reservaat een succes bleek te zijn, is er aan het begin van deze eeuw ook een tijgerproject gestart. In het Periyar National Park leven grote groepen olifanten, apen, zwijnen en wilde honden die u hopelijk kunt zien tijdens de boottocht op de volgende dag. De omgeving van Thekkady is werkelijk prachtig: in de omringende groene heuvels van de west-Ghats bevinden zich niet alleen veel thee- en koffieplantages, maar worden ook veel kruiden zoals kardemom en peper verbouwd. (reisafstand ca. 170 km)

dag 8: Specerijenplantage en boottocht over het Periyar-meer

Vandaag bezoeken we een specerijenplantage en maken we een boottocht over het kunstmatige Periyar-meer. Vanaf het water kunt u met een beetje geluk het drinkende wild spotten. Ziet u de zonnebadende waterschildpadden op de houtstronken die uit het water steken? Wie weet bent u wel getuige van de uitgebreide badceremonie van een kudde olifanten!

dag 9: Theeplantages rond Munnar

Door de bergketen West-Ghats rijden we in noordelijke richting naar Munnar. Het klimaat van het subtropische hoogland rond deze stad, op circa 1.600 meter hoogte, is ideaal voor het verbouwen van thee. We bezoeken een van de diverse theeplantages die het gebied rijk is. De vrouwen plukken de jonge theeblaadjes en dragen deze in een bamboemand mee op hun rug. Het is een tijdrovende klus en volledig handwerk: een fascinerend gezicht! Vanaf de Lockhart Gap heeft u een schitterend uitzicht over de vallei van Munnar, die met theevelden is bedekt. De bewolking hangt hier vaak tussen de bergen, wat zorgt voor een betoverend beeld. (ca. 100 km)

dag 10: Naar de havenstad Cochin

Via bochtige bergwegen dalen we af naar zeeniveau. Hier is het landschap totaal anders dan in de hooglanden, waar we de afgelopen dagen hebben doorgebracht. Smalle watertjes worden afgewisseld door grote meren en kokospalmen completeren de bijzondere omgeving. In Cochin, of Kochi zoals de havenstad tegenwoordig heet, zijn de herinneringen aan de overzeese overheersers nog duidelijk aanwezig. Arabieren, Portugezen, Nederlanders en Engelsen kwamen naar Cochin om specerijen te kopen en hebben in de loop van de geschiedenis hun stempel op deze stad gedrukt. In de avond wonen we een Kathakali-dansshow bij. Hierbij beelden mannelijke dansers, in kleurrijke kostuums en met make-up op, bekende Indiase verhalen uit. Ze nemen ons mee op een reis door de geschiedenis van India. (ca. 140 km)

dag 11: Fort Cochin en Mattancherry

Vandaag verkennen we het oude deel van de stad: fort Cochin. In tegenstelling tot het nieuwe deel van de stad (Ernakulam) is het schiereiland van de oude stad een oase van rust. We bezoeken de synagoge en het Hollandse paleis, Mattancherry, dat anders dan de naam doet vermoeden ooit een gift was van de Portugezen aan de maharadja. Ook nemen we een kijkje op de specerijenmarkt. Cochin neemt nog steeds een belangrijke plaats in de wereldwijde specerijenhandel in en hier ziet, en ruikt, u precies waarom. De aroma’s van gember, kardemom, kurkuma en peper maken een bezoek aan de markt een ware geurexplosie!

dag 12: Backwaters van Kerala

Vandaag rijden we naar Kumarakom, dat midden in de beroemde ‘backwaters’ van Kerala ligt. Deze lagunes van brak water, zout water waarvan het zoutgehalte lager is dan dat van zeewater, vormen een bijzonder aaneengesloten waternetwerk van natuurlijke en kunstmatige kanalen. Dit maakt de backwaters tot een uniek ecosysteem waar vele vogelsoorten leven. Toch wonen hier ook mensen: het gebied wordt daarom ook wel het Venetië van India genoemd. Omdat er geen wegen zijn, gaat al het vervoer per boot. Zelfs de kinderen worden met een boot naar school gebracht. (ca. 65 km)

dag 13: Boottocht door de backwaters van Kerala

In de ochtend maken we een boottocht door de backwaters van Kerala. Hier ziet u hoe het dagelijks leven in de backwaters eraan toe gaat: hoe de mensen leven van de visvangst, handel drijven en zich door het gebied bewegen. De middag is ter vrije besteding.

dag 14: Kovalam, het mooiste strand van Kerala

We rijden naar Kovalam, het bekendste en mooiste strand van Kerala. Op dit punt start de jaarlijkse moesson die vervolgens noordwaarts het land in trekt. Maakt u na aankomst een wandeling over het heerlijke zandstrand in een baai omgeven door palmbomen of gaat u liever voor een Ayurvedische massage? We verblijven twee nachten Kovalam. (ca. 180 km)

dag 15: Trivandrum, de hoofdstad van Kerala

Vandaag bezoeken we Trivandrum, de hoofdstad van Kerala. Hier bezoeken we het 18e-eeuwse Puthe Maliga paleismuseum en het spirituele hart van de stad: de imposante Shri Padmanabhaswamy-tempel. Net buiten de stad ligt het indrukwekkende Napier Museum, dat in 1880 werd gebouwd onder leiding van de Britse architect Robert Chisholm, die een passie had voor lokale bouwstijlen. Aan het einde van de avond worden we naar de luchthaven van Trivandrum gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 30 km)

dag 16: Trivandrum – Dubai – Amsterdam

Vroeg in de ochtend vliegt u via Dubai terug naar Amsterdam waar we dezelfde dag aankomen.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
emirates.png

Amsterdam - Dubai15:20 - 23:59 uur
Dubai - Chennai02:45 - 08:25 uur
Trivandrum - Dubai04:35 - 07:05 uur
Dubai - Amsterdam08:05 - 13:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Tijdens de reis verblijven we in goede middenklassehotels. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Grand Bay Spa, India
Resort Grand Bay & Spa - Mahabalipuram
Dit boutiquehotel ligt aan het strand en is omgeven door de natuur. Het hotel biedt u een luxe verblijf in een mix van stijl en rust. Geniet van de mooie privétuin en het terras met uitzicht op het zwembad. Elke kamer is fraai ingericht en combineert comfort met een moderne styling.

Bekijk de website van Grand Bay
Accord Hotel, India
Hotel Accord - Pondicherry
Dit 4-sterren hotel is gelegen in het centrum van Puducherry. De kamers zijn zeer luxueus en modern ingericht. Alle kamers beschikken over een lcd tv, badjassen, een föhn, een minibar en gratis wifi. In het restaurant van het hotel wordt een breed scala aan wereldse gerechten geserveerd. Het hotel beschikt verder over een buitenzwembad, een fitnessruimte, en een welnesscentrum.

Bekijk de website van Accord Hotel
Sangam Hotel in Thanjavur, India
Hotel Sangam - Thanjavur
Het centraal gelegen hotel Sangam biedt u rust en comfort. De kamers hebben een modern interieur en zijn voorzien van airconditioning, een televisie en een minibar. Na een reisdag kunt u een verfrissende duik nemen in het zwembad van het hotel.

Bekijk de website van Sangam Hotel
The Bangala, India
Hotel The Bangala - Karaikudi
De Bangala, de Tamil uitspraak van de bungalow, ligt in een schilderachtig erfgoedhotel aan de rand van Karaikudi. Het hotel heeft een traditioneel interieur, prachtige tuinen en een klassieke feestzaal. Alle kamers beschikken over een uniek design en zijn van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van The Bangala
Regency Madurai, India
Hotel GRT Regency - Madurai
Het GRT Regency Hotel ligt in Madurai, op ongeveer 4 kilometer lopen vanaf de beroemde Madhurai Meenakshi-tempel. De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning en een minibar. Verder beschikt het hotel over een buitenzwembad en een fitnesscentrum en kunt gratis gebruik maken van wifi.

Bekijk de website van GRT Regency Hotel
Greenwoods, India
Hotel Greenwood - Kumily
Dit luxueuze hotel ligt in een prachtig natuurgebied in Kumily, een klein stadje omgeven door dichte bossen en hellingen vol met specerijen. Onder een weelderig bladerdak van tropische bomen is er veel te ontdekken en te beleven. Geniet van de oase van rust en luister naar de melodie van de fluitende vogels.

Bekijk de website van Greenwood
The Silvertips in Munnar, India
Hotel The Silvertips - Munnar
Tijdens uw verblijf in dit authentieke hotel verblijf u in comfortabele kamers. Elke kamer is ingericht met een thema uit de filmindustrie.
Het hotel beschikt over een lift en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een televisie, een kluisje en de badkamer heeft een eigen douche.

Bekijk de website van The Silver Tips
Trident Hotel, India
Hotel Trident - Cochin
Trident Cochin is een 5-sterren hotel gelegen op Willingdon Island. Het hotel heeft een charmant chique interieur en is omgeven door groene tuinen. Het hotel beschikt verder over een Ayurvedische spa en een buitenzwembad. De kamers zijn comfortabel en luxueus ingericht en voorzien van alle gemakken voor een ontspannen verblijf.

Bekijk de website van Trident Hotel
Backwater Ripples, India
Hotel Backwater Ripples - Kumarakom
Dit hotel ligt in een prachtig aangelegde tuin van 10 hectare. De in lokale stijl ontworpen accommodatie beschikt over moderne voorzieningen. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk de prachtige omgeving van Kumarakom bezoeken.

Bekijk de website van Backwater Ripples
Uday Samudra, India
Hotel Uday Samudra - Kerala
Dit luxe 5-sterrenhotel ligt op enkele meters van het populaire strand van Kovalem. De ambiance, de goede faciliteiten, het vriendelijke personeel en het spa-centrum zorgen allemaal voor een heerlijk verblijf. De kamers hebben een panoramisch uitzicht over het zwembad en de tuinen van het hotel.

Bekijk de website van Uday Samudra

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!