050 - 3 123 123

Ruige hooglanden en rustieke eilanden

Reisleider Léonie:
‘De Schotse Highlands & Islands zijn door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de mooiste reisbestemmingen voor 2019. En terecht! Het natuurschoon is hier echt onovertroffen. Zo ver het oog reikt zijn de landschappen uitgestrekt, adembenemend en majestueus. Na elke bocht is het uitzicht weer anders: heidevelden, stille landwegen, mysterieuze lochs en ruige bergen wisselen elkaar af. Af en toe duikt er een klein dorpje op. Dit is Schotland zoals iedereen het zich voorstelt.

Tijdens deze nieuwe cultuurvakantie ziet u niet alleen de hooglanden, maar leert u ook enkele Schotse eilanden kennen met elk een eigen karakter. Natuurlijk reist u naar het beroemde eiland Skye, met de gezellige vissersplaats Portree en de schitterende waterval Kilt Rock. Maar u bezoekt ook het eilandje Iona met het klooster van de heilige Columba, de wieg van het Schotse christendom. Op Orkney ziet u het andere Schotland: hier geen desolate, stenige landschappen maar vruchtbare groene weilanden.

Schotland barst van de tradities en de mooie historische overleveringen. Hiermee maakt u uitgebreid kennis mee tijdens een bezoek aan Eilean Donan, een idyllisch gelegen kasteel waar menig film is opgenomen. Ook ziet u de prehistorische steencirkel Callandish en het ambachtsdorp Balnakeil. Uiteraard wandelt u ook door de betoverende Schotse hoofdstad Edinburgh en is uw vakantie in Schotland niet compleet zonder goed glas whisky. Gaat u mee op deze overweldigende nieuwe reis? Ik kan het u echt aanraden!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotels
9x ontbijt en 6x diner
whiskyproeverij
verschillende ferryovertochten
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Isle of Skye en Orkney
eilanden Mull, Iona en Lewis
New Town en Old Town in Edinburgh
kasteel Eilean Donan
steencirkel Callandish Standing Stones
zeegrot Smoo Cave
sluizencomplex Neptune’s Staircase
Trotternisch en Kilt Rock op Skye
Blackhousemuseum
ambachtsdorp Balnakeil
ruïnes van Knock Castle
Dunrobin Castle en Stirling Castle
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
De Schotse Highlands & Islands zijn door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de mooiste reisbestemmingen voor 2019. En terecht!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC-reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
Reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Vlucht naar de Schotse hoofdstad Edinburgh
De Stewart familie in Stirling Castle en naar Oban
Mull en Iona
Natuurschoon in de Highlands en Isle of Skye
Portree en schiereiland Trotternish op Skye met waterval Kilt Rock
De Hebriden
Langs de noordwestkust naar Thurso
Hoogtepunten van Orkney
Dunrobin Castle en whiskyproeverij
Terugvlucht Inverness – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Edinburgh

We vliegen naar Edinburgh. Na aankomst in de betoverende Schotse hoofdstad maken we een stadsrondrit. De bruisende stad is in twee delen opgesplitst. De middeleeuwse Old Town loopt van Edinburgh Castle naar Holyrood Palace, grotendeels langs de Royal Mile. De New Town is het 18e-eeuwse deel. We maken eerst een stadstour door het nieuwe Edinburgh. Daarna maken we een stadswandeling door de prachtige en authentieke oude stad. Uiteraard wandelen we over de Royal Mile vanaf waar we Edinburgh Castle zien liggen. We overnachten in Edinburgh, waar het diner deze avond op eigen gelegenheid is. (ca. 20 km)

dag 2: Stirling Castle en de familie Stewart

Stirling Castle neemt een prominente plek in de bewogen Schotse geschiedenis in. Dit kasteel was ooit de residentie van de familie Stewart. De Schotse koningen en koninginnen uit deze familie leidden een weelderig leven binnen de indrukwekkende kasteelmuren. Er waren tal van overdadige feesten, die gasten van over de hele wereld trokken en verschillende kroningen werden hier gevierd. Tijdens een bezoek aan het imposante kasteel betreden we de wereld van deze Stewart-familie en ontdekken we hun geschiedenis. Na het bezoek kunt u een wandeling maken in de schitterende tuinen. We verblijven twee nachten in het stadje Oban. (ca. 210 km)

dag 3: Mull en Iona

Na een korte ferryovertocht bereiken we Mull, een van de grotere eilanden van de binnen-Hebriden. Onderweg naar het zuidwesten van dit eiland zien we bergen, prachtige baaien, strandjes en pittoreske dorpjes. We steken over naar het eiland Iona voor een bedevaart naar het beroemde klooster van de heilige Columba, de wieg van het Schotse christendom. De heilige was de grondlegger van het christendom in Schotland. In het klooster liggen veel Schotse koningen begraven. Deze avond kunt u op eigen gelegenheid dineren in het gezellige Oban. (ca. 160 km)

dag 4: Natuurschoon in de Highlands en Isle of Skye

Op weg naar Mallaig, waar we de ferry naar Isle of Skye nemen, rijden we een schitterende route door de Highlands. Ruige bergen en meren wisselen elkaar hier af. In de zomer zijn de groene velden en heuvels hier veelal begroeid met paarse heide. Het natuurschoon is overweldigend! In de omgeving van Fort William maken we een korte stop bij Neptune’s Staircase, een ingenieus stelsel van sluizen dat een hoogte van bijna 20 meter overbrugd. Na aankomst op het Isle of Skye zien we de ruïnes van Knock Castle, waar het spook The Green Lady zou wonen. We bezoeken het meest romantische kasteel van Schotland, Eilean Donan, prachtig gelegen in Loch Alsh. We overnachten in Fort William, waar u deze avond op eigen gelegenheid kunt dineren. (ca. 300 km)

Let op: de reis met vertrek op 5 juli heeft een afwijkend programma
De overtocht per ferry van Mallaig naar het Isle of Skye, de rondrit over Skye en het bezoek aan het kasteel Eilean Donan vervallen. In plaats daarvan vertrekken we vanuit Oban naar Urquhart Castle, een 13e-eeuws kasteel gelegen aan Loch Ness. In de middag bezoeken we Fort William volgens het programma en bezichtigen we Neptune’s Staircase. Ons hotel voor deze nacht staat in Dalmally.

dag 5: Portree en schiereiland Trotternish op Skye

Via de indrukwekkende Skye Bridge rijden we naar het charmante Portree, de hoofdstad van Skye. Deze knusse vissersplaats kenmerkt zich door de gekleurde huisjes in de haven. Met circa 2.500 inwoners is dit een van de grootste plaatsen in de Highlands! Na een wandeling door Portree maken we een rondrit over het schiereiland Trotternish. We stoppen bij Kilt Rock en bewonderen een spectaculaire waterval. Nadat we in het uiterste noorden de kasteelruïne van Duntulm hebben bekeken, steken we vanuit Uig over naar de buitenste eilandengroep van de Hebriden. Ons hotel voor de komende twee nachten staat in Stornoway. (ca. 340 km)

Let op: de reis met vertrek op 5 juli heeft een afwijkend programma
Het bezoek aan Duntulm komt te vervallen. Op deze wijziging na voeren we het programma zoals gepland uit.

dag 6: De Hebriden

We verkennen het eiland Lewis en bezoeken het Blackhousemuseum. Tot 1960 leefden de eilandbewoners in soortgelijke huizen als die we in dit museum zien. Deze waren goed bestand tegen de zware weersomstandigheden op de Hebriden. Hierna bekijken we de Callandish Standing Stones, een prehistorische steencirkel die zelfs ouder is dan Stonehenge, en bezoeken het prachtige eilandje Harris. (ca. 200 km)

dag 7: Langs de noordwestkust naar Thurso

De ferry brengt ons naar Ullapool. Vanuit dit pittoreske vissersplaatsje rijden we een schitterende route langs de ruige noordwestkust van Schotland. In het uiterste noorden van de Highlands bekijken we het ambachtsdorp Balnakeil. Vlak bij Durness zien we Smoo Cave, deze spectaculaire zeegrot met waterval ligt prachtig in de kalkstenen kliffen. We verblijven twee nachten in Thurso. (ca. 250 km)

dag 8: Hoogtepunten van Orkney

Vanuit John O’Groats nemen we de ferry naar Orkney. Hier maken we een tocht langs de hoogtepunten van het eiland. Over de Churchill Barriers, gebouwd in de Tweede Wereldoorlog, rijden we naar een mooi Italiaans kapelletje. Ook nemen we een kijkje in de pittoreske plaats Stromness en zien we twee beroemde steencirkels: The Ring of Brodgar en The Standing Stones of Stenness. Vervolgens bezoeken we het neolithische dorpje Skara Brae en bewonderen in Kirkwall de 12e-eeuwse Saint Magnus Cathedrale. (ca. 200 km)

dag 9: Dunrobin Castle en whisky

Dunrobin Castle heeft een spectaculaire ligging aan de ruige kust van de Noordzee. Dit schitterende kasteel doet met de sprookjesachtige torens en spitsen aan een Frans kasteel denken. Tijdens een bezoek leren we meer over de rijke historie van Dunrobin, dat in de Eerste Wereldoorlog als ziekenhuis en later als kostschool dienst deed. Vervolgens genieten we van een heerlijke ‘wee dram’ oftewel een glas whisky tijdens een bezoek aan een whiskystokerij. We overnachten in Dornoch. (ca. 220 km)

dag 10: Inverness – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Inverness gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 80 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Edinburgh12:15 - 12:40 uur
Inverness - Amsterdam13:25 - 16:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers beschikken over koffie- en theefaciliteiten en zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. In de hotels is wifi beschikbaar. Houdt u er rekening mee dat hotels in de Schotse Highlands schaars zijn. Hierdoor kan de kwaliteit van de hotels in sommige plaatsen lager zijn dan u wellicht van SRC gewend bent. Hieronder vindt u een selectie van de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Edingburgh Centre in Edingburgh, Groot-Brittannië
Hotel Edinburgh Centre South Bridge - Edinburgh
Op deze mooie locatie in de oude binnenstad ligt het Ibis Edinburgh Centre South Bridge Hotel. De bekende Royal Mile ligt op wandelafstand van het hotel. Het hotel beschikt over een restaurant maar ook in de directe omgeving van het hotel zijn verschillende restaurants en pubs waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Bekijk de website van Ibis Edinburgh Centre South Bridge
Regent hotel in Oban, Groot-Brittannië
Hotel Regent - Oban
Dit comfortabele hotel ligt aan de boulevard van Oban, pal in het centrum. U kunt er volop genieten van het uitzicht op de mooie baai of een wandeling door het pittoreske stadje maken. De kamers zijn comfortabel en voorzien van een tv, een föhn, koffie- en thee faciliteiten en gratis wifi.
Cruachan hotel in Fort William, Groot-Brittannië
Hotel Cruachan - Fort William
Dit hotel is gevestigd in een prachtig pand, waar u kunt genieten van het adembenemende uitzicht op het Loch Linnhe terwijl u ontspant met een versnapering in de eigentijdse bar. De kamers zijn zeer comfortabel ingericht. Overal in het hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Cruachan Hotel
Cabarfeidh hotel in Stornoway, Groot-Brittannië
Hotel Cabarfeidh - Stornoway
Hotel Cabarfeidh is rustig gelegen en biedt een ideale uitvalsbasis om het plaatsje Stornoway te verkennen. In het hotel kunt u gebruikmaken van de fitnessruimte of juist rustig ontspannen voor de gezellige open haard in de lobby. De knusse kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Cabarfeidh Hotel
Royal hotel in Thurso, Groot-Brittannië
Hotel Royal Thurso - Thurso
Hotel Royal Thurso heeft een warme, gezellige uitstraling. De traditioneel ingerichte kamers zijn voorzien van een flatscreen tv, föhn, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi.

Bekijk de website van Royal Hotel Thurso
Dornoch hotel in Dornoch, Groot-Brittannië
Hotel Dornoch - Dornoch
Het hotel ligt in in de prachtige Schotse Hooglanden. Vanuit het hotel loopt u zo naar het historische stadje Dornoch. Of waait u liever uit op het strand? Ook dat is mogelijk, want op een steenworp afstand van het hotel bevinden zich ongerepte stranden. De kamers zijn zeer comfortabel en beschikken over diverse faciliteiten.

Bekijk de website van Dornoch Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!