Onbekend Punjab, het land van de sikhs

Reisleider Bob van der Linden:
‘Van de Perzen tot de Mughals: alle volkeren die via de Khyber-pas het Zuid-Aziatische subcontinent binnenvielen, lieten hun sporen na in de Punjab. Ook voor de Britten was “het land van vijf rivieren” een zeer belangrijke agrarische en militaire regio. Na de verdeling van Brits-Indië in India en Pakistan werd Punjab opgesplitst. Momenteel is de Indiase provincie vooral bekend als het thuisland van de sikhs en als de “graanschuur” van India. Tijdens deze unieke reis neem ik u mee naar dit onbekende stukje India! In Patiala bezoekt u de indrukwekkende paleizen en forten die de plaatselijke maharadja liet bouwen en wandelt u door de drukke en kleurrijke bazaars. Natuurlijk bezoekt u ook de heiligste pelgrimsplaats voor de sikhs, de Gouden Tempel in Amritsar: één van de hoogtepunten van de reis!

De Britse Nobelprijswinnaar voor de literatuur, Rudyard Kipling, werkte lange tijd als journalist in Punjab en in veel van zijn korte verhalen stelt hij op humoristische wijze het leven van de Victoriaanse Britten in de koloniale zomerhoofdstad Shimla aan de kaak. Met een boemeltreintje (inmiddels UNESCO-werelderfgoed) maakt u een spectaculaire rit door de foothills van de Himalaya naar Shimla maken. In dit nog steeds 19e-eeuws Engels aandoende stadje waant u zich werkelijk terug in de tijd. Bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya. Ook bijzonder is uw bezoek aan de hoofdstad Chandigarh, die werd ontworpen door de vermaarde Franse modernistische architect Le Corbusier: een oase van orde en rust in de normale Indiase chaos!

Uniek bij deze reis is dat u het beroemde Hola Mohalla-festival bijwoont. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst komen grote groepen sikhs vanuit het hele land naar de pelgrimsplaats Anandpur Sahib om hun militaire vaardigheden te tonen. Vanuit de verte ziet u al hun hoog opgetuigde tulbanden en kleurrijke kleding. De oefeningen in onder meer de zwaardkunst die ze uitvoeren lijken eerder op een sierlijke balletvoorstelling dan op een gevecht! Kortom: een bijzonder spektakel dat deze reis door onbekend Punjab nog een onvergetelijker maakt!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
uitstekende viersterrenhotels
14x ontbijt en 14x diner
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Hola Mohalla-festival
Grand Trunk Road
Old Delhi en New Delhi
Gouden Tempel in Amritsar
UNESCO-boemeltreintje Shimla
Le Corbusiers Chandigarh
Shimla, ‘zomerstad’ Brits India
paleis Bhupinder Singh
Sultanpur Lodi en Nakodar
sikh-pelgrimsplaats Anandpur
forten en paleizen Patiala
Reisleider Bob van der Linden
SRC-reisleider sinds 2006
Favoriete plek: Anandpur Sahib
Mijn gasten zijn altijd overrompeld als ze voor het eerst India bezoeken, ook als ze al veel gereisd hebben. En dat is niet gek, want India is niet zomaar een bestemming. India moet u ervaren om te begrijpen!
Ontmoet onze beste reisleiders in India
Reisleidster Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999
Reisleider Bart van Mierlo
Reisleider sinds 2006
Reisleider Bob van der Linden
Reisleider sinds 2006
Reisleider Frits van Norden
Reisleider sinds 2006
Reisleider Thomas Guilini
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Amsterdam – Delhi
Kennismaking met Delhi
Via Grand Trunk Road naar Chandigarh
Modernistische architectuur van Le Corbusier
Per boemeltreintje naar Shimla
Shimla, zomerhoofdstad van Brits India
Door de bergen naar Chail
Naar Nalagarh
Hola Mohalla-festival
Gouden Tempel Amritsar
Amritsar
Naar Patiala
Patiala
Terug naar Delhi
Vrije dag in Delhi en terug naar huis
Aankomst Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Delhi

We vliegen van Amsterdam naar Delhi met een rechtstreekse vlucht van KLM.

dag 2: Delhi

Na aankomst brengt de reisleider ons naar het hotel, waar we twee nachten verblijven. Het bezoek aan Delhi staat in het teken van de Mughals. ’s Ochtends bekijken we in Old Delhi het door Mughal-keizer sjah Jahan gebouwde Rode Fort en de indrukwekkende vrijdagmoskee. Ook maken we kennis met het échte India in de drukke en kleurrijke bazaar. Na de lunch maken we een stadstour door New Delhi, een stadsdeel dat in 1912 door de Engelsen is gesticht. We bezoeken onder andere de tombe van Mughal-keizer Humayun, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. (ca. 80 km)

dag 3: Naar Chandigarh

We volgen een gedeelte van de Grand Trunk Road, bekend uit Rudyard Kipling’s roman Kim. We rijden naar Chandigarh, de hoofdstad van Punjab. De bekende Franse modernistische architect Le Corbusier ontwierp deze jongste stad van India in 1951 als gedeelde hoofdstad van de nieuw gecreëerde Indiase deelstaten, Punjab en Haryana. (ca. 250 km)

dag 4: Le Corbusiers Chandigarh

Door onze bezoeken aan de regeringsgebouwen en het centrum van de stad maken we uitgebreid kennis met de modernistische idealen en architectuur van Le Corbusier. Ook bezoeken we het regeringsmuseum en de kunstgalerij, het Sukhna-meer en de stenen fantasietuin van Nek Chand. (ca. 20 km)

dag 5: Treinrit naar Shimla

Met het beroemde UNESCO-boemeltreintje rijden we door de uitlopers van de Himalaya naar Shimla, een stadje op meer dan 2.000 meter hoogte. Onderweg genieten we van vergezichten over rijstvelden en bossen. Ook stoppen we op idyllisch gelegen 19e-eeuwse kleine Engelse stations. We blijven drie nachten in Shimla. (ca. 110 km)

dag 6: Shimla

In het centrum van deze zomerhoofdstad van Brits-Indië bekijken we het stadhuis, het Gaiety-theater en andere historische gebouwen. Ook bezoeken we de statige residentie van de Britse onderkoningen. We hebben hier een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya. Als u ’s avonds een wandeling door de stad maakt, kunt u apen tegenkomen! (ca. 20 km)

dag 7: Chail

’s Ochtends maken we een mooie rit door de bergen naar Chail, waar we het paleis bekijken dat door de flamboyante Sikh Maharadja van Patiala, Bhupinder Singh, is gebouwd. U heeft een vrije middag in Shimla. (ca. 90 km)

dag 8: Anandpur Sahib

Via een prachtige rit rijden we terug naar de vlakte. In de sikh-pelgrimsplaats Anandpur Sahib bezoeken we het Sikh Heritage Museum. Onze eindbestemming is Nalagarh, waar we in het voormalige Nalagarh-fort verblijven. (ca. 170 km)

dag 9: Holla Mohalla-festival

Deze dag staat geheel in het teken van het Hola Mohalla-festival in Anandpur Sahib: we zien hoe sikhs balanceren op de rug van een paard, zwaardvechtkunst beoefenen en musiceren. (ca. 40 km)

dag 10: Naar Amritsar

Na een bezoek aan de sikh-pelgrimsplaats Anandpur Sahib vervolgen we onze weg over het vruchtbare, geïrrigeerde platteland van Punjab. We steken daarbij twee van de vijf hoofdrivieren over. Ons einddoel is Amritsar, het mekka van de sikhs, waar we twee nachten verblijven. (ca. 235 km)

dag 11: Gouden Tempel

We beginnen de dag met een onvergetelijk bezoek aan de rijkelijk versierde Gouden Tempel: een spirituele ervaring! Ook bezoeken we de herdenkingsplaats Jallianwala Bagh en wandelen we door de nauwe steegjes van de kleurrijke oude stad van Amritsar. (ca. 20 km)

dag 12: Naar Patiala

Via binnenwegen rijden we naar de stad Patiala, waar we twee nachten verblijven. Onderweg komen we langs Sultanpur Lodi, een pelgrimsplaats voor sikhs waar goeroe Nanak, de stichter van de sikhtraditie, veertien jaar verbleef. Hij raakte hier in staat van verlichting. In Nakodar, de stad van de fakirs, bezoeken we twee prachtig versierde 17e-eeuwse islamitische tombes. (ca. 265 km)

dag 13: Patiala

De sikh-maharadja’s van Patiala bouwden forten en paleizen in de hoofdstad van hun prinselijke staat. Deze gebouwen herinneren ons aan vervlogen tijden. Na een wandeling over de bazaar bezoeken we het museum in het fort Qila Mubarak, dat midden in de oude stad ligt. ’s Middags bekijken we het Moti Baghpaleis. (ca. 20 km)

dag 14: Naar Delhi

We vervolgen op deze dag onze reis naar Delhi, waar we overnachten. Voordat we dat doen, heeft u nog wat vrije tijd. U kunt bijvoorbeeld een wandeling door de Baradari-tuinen maken, of de bekendste hindoetempel van de stad bezoeken. (ca. 240 km)

dag 15: Vrije dag in Delhi

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar souvenirs op de Tibetaanse markt bij Connaught Place, of in Karol Bagh, de wijk waarin veel Punjabis uit het latere Pakistan na de verdeling van Brits-Indië gingen wonen. Of brengt u een bezoek aan een van de vele musea in Delhi? Na het gezamenlijke diner in het hotel (u heeft toegang tot uw kamer tot we vertrekken) worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 20 km)

dag 16: Aankomst in Amsterdam

Op deze dag komen we aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Delhi12:45 - 01:00 uur
Delhi - Amsterdam03:15 - 07:25 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in uitstekende 4-sterrenhotels. De meeste hotels beschikken over een zwembad en een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of douche en een toilet. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een hotellijst.

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.Meer reiservaringen
Wilt u (meer) ervaringen van onze reizigers over SRC Reizen lezen? Bekijk dan de reizigerservaringen of lees de mening van onze gasten op onafhankelijke beoordelingswebsites als Reisgraag.nl of Trustpilot.

Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.