050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Glans van gouden en zilveren koepels

Reisleider Johan:
‘Tijdens deze cultuurvakantie vol contrasten laat u ik het bijzondere Rusland zien! Het is een ontdekkingstocht langs “oud” en “nieuw”. En er is geen betere stad om deze contrasten te ontdekken dan in het drukke en bruisende Moskou.

De Russische hoofdstad is vol historie en cultuur, maar ook modern, hectisch en snel. Daarnaast ziet u het eenvoudige en rustige landleven, onder andere in het betoverende Soezdal, waar u zich in de 19e eeuw waant. Karakteristieke houten huisjes, prachtige kerken en kathedralen en adembenemend mooie kloosters bepalen het beeld van het Russische platteland. In Sergejev Posad, het belangrijkste Russische bedevaartsoord, bewondert u de Russisch-orthodoxe pracht op zijn mooist.

En tot slot bezoekt u het wonderschone Sint Petersburg, waar u teruggaat naar de tijd van de Romanov-tsaren. In deze fenomenale stad komt u ogen tekort om alle schitterende paleizen en kerken uit de tsarentijd te bewonderen. Hier ziet u ook ’s werelds mooiste kunstschatten in de Hermitage: adembenemend! Ga mee, u zult zich verbazen over de vele gezichten van Rusland.’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
toeristenklassehotels
9x ontbijt, 1x lunch en 9x diner
folkloristisch optreden Vladimir
Russische theeceremonie
rondleiding Hermitage
audiosysteem
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kremlin en Rode Plein in Moskou
Hermitage in Sint Petersburg
Novgorod en Soezdal
Vladimir en Sergejev Posad
buitenpaleis Tsarskoje Selo
rondrit Sint Petersburg
Petrus- en Paulusvesting
Russische theeceremonie in Vladimir
avondtour Moskou
metrostations, paleizen van het volk
SRC-reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Naast de twee wereldsteden ziet u het eenvoudige rustige landleven met karakteristieke houten huisjes.
Ontmoet onze beste reisleiders in Rusland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
Reisleider Sven
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleider Jaap
Reisleider sinds 2019

De reis in het kort

Amsterdam – Moskou en eerste kennismaking met hoofdstad
Monumentaal Moskou: Kremlin en Rode Plein met Basiliuskathedraal
De Gouden Ring: schitterend Soezdal
Verkenning van Vladimir
Sergejev Posad
Van Tver naar Novgorod, bezoek kremlin van Novgorod
Naar Sint Petersburg en stadsrondrit
Petrus- en Paulusvesting en Tsarskoje Selo
Bezoek Hermitage en vrije tijd
Verlosserskerk en terugvlucht

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Moskou

We vliegen naar de hoofdstad van Rusland. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in Moskou gebracht, waar we twee nachten verblijven. Na het diner maken we een rondrit voor een eerste kennismaking met de stad. We zien het Witte Huis, waar Boris Jeltsin geschiedenis schreef. Ook zien we de skyline van de Russische hoofdstad, met zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Een van deze gebouwen, de universiteit, zien we van dichtbij als we stoppen bij de Vorobievyheuvels. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over Moskou. (ca. 75 km)

dag 2: Monumentaal Moskou

De Moskouse metro brengt ons naar het centrum. De stations zijn ware ondergrondse paleizen. Ze werden onder het bewind van Stalin gebouwd en door de communistische partij voor propagandadoeleinden gebruikt. We bezoeken het oude hart van Moskou, waar onder andere het Kremlin, het Rode Plein, de Alexandertuinen, het Leninmausoleum en de Basiliuskathedraal liggen. We maken een uitgebreide wandeling over het Kremlinterrein en bezichtigen een van de kathedralen. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Moskou verder verkennen. (ca. 20 km)

dag 3: De Gouden Ring: schitterend Soezdal

We reizen naar een van de oudste en mooiste stadjes van Rusland, Soezdal, dat in de Gouden Ring ligt. Nadat we genoten hebben van een typisch Russische theeceremonie met butterbrodi, Russische broodjes, wandelen we door Soezdal. We bezoeken hier het openluchtmuseum, het kremlin met een kathedraal uit 1225 en het Pokrovski-klooster, een 16e-eeuws vrouwenklooster. We verblijven twee nachten in Vladimir. (ca. 280 km)

dag 4: Intercessiekerk en Vladimir

Vanuit Vladimir rijden we langs de Nerl naar het nabijgelegen plaatsje Bogoliubovo. Hier ligt de wondermooie Kerk van de Bescherming van de Moeder Gods verscholen in het groen. Na ons bezoek aan de 12e-eeuwse kerk keren we terug naar de stad die in dezelfde periode gesticht werd door vorst Vladimir II. Uit deze tijd stammen ook de imposante gouden poort, de prachtige Uspenski-kathedraal en de Demitrius-kathedraal. Na een gezamenlijke verkenning van Vladimir heeft u de tijd om zelf te verkennen. Deze avond wordt het diner opgeluisterd door een optreden van een folkloristisch dans- en muziekensemble. (ca. 80 km)

dag 5: Bedevaartsoord Sergejev Posad

Onderweg naar Tver bezoeken we Sergejev Posad, het belangrijkste Russische bedevaartsoord. We bezichtigen hier het Drievuldigheidsklooster en het Sergiusklooster, dat drie kerken heeft die nog in gebruik zijn, waaronder de markante Maria Hemelvaartkerk. We overnachten in Tver. (ca. 400 km)

dag 6: Van Tver naar Novgorod

We reizen naar Novgorod, waar we overnachten. Novgorod is een van de oudste steden van Rusland. In het kremlin zien we het monument 1.000 jaar Rusland, en de prachtige iconen van de Sint Sophiakathedraal. Aan de overkant van de Volkhov-rivier maken we een korte tour langs diverse witte kerkjes die in het groen liggen. (ca. 380 km)

dag 7: Naar Sint Petersburg en stadsrondrit

We vertrekken op tijd voor onze rit naar Sint Petersburg. Aangekomen in het Venetië van het noorden maken we een rondrit. We zien het hemelsblauwe Smolnyklooster, de Verlosserkerk, de Hermitage, de Admiraliteit, de Nicolaaskerk en het Mariinskitheater. We blijven de laatste drie nachten in Sint Petersburg. (ca. 200 km)

dag 8: Petrus- en Paulusvesting en Tsarskoje Selo

We bezoeken de Petrus- en Paulusvesting. De vesting is nooit gebruikt voor militaire doeleinden, maar diende in het tsaristische Rusland als politieke gevangenis, onder meer voor Dostojevski. In de vestingskathedraal vonden vrijwel alle Russische tsaren hun laatste rustplaats, van Peter de Grote tot de laatste tsaar, Nicolaas. In de middag verlaten we de stad voor een bezoek aan Tsarskoje Selo, ofwel tsarendorp, dat altijd een van de favoriete buitenverblijven van de tsaren is geweest. Dit blijkt ook uit de diverse bouwstijlen, die in het complex te vinden zijn. We bekijken het barokke Katharinapaleis en maken een wandeling door het mooie park.

dag 9: Rondleiding in de Hermitage

Op deze dag bezoeken we een van de hoogtepunten van deze reis: de Hermitage. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en bijna drie miljoen kunstvoorwerpen is de Hermitage het mekka van de kunst! De collectie varieert van werken uit de klassieke oudheid tot de Hollandse meesters. Schilderijen van Rembrandt worden afgewisseld door beelden van Rodin. Vergeet u vooral niet naar het gebouw zelf te kijken: ook dat is een waar kunstwerk! Na ons gezamenlijke bezoek kunt u op eigen gelegenheid het museum verder bekijken. U kunt ook een wandeling maken over de Nevski Prospekt, een straat met mooie winkels en interessante architectuur. (ca. 15 km)

dag 10: Sint Petersburg – Amsterdam

Als het vluchtschema het toelaat, dan bezoeken we de markante Verlosserkerk, die getuigt van het onzekere bestaan van de Russische tsaren. Na drie eerdere aanslagen te hebben overleefd, stierf Alexander II, de meest vooruitstrevende en hervormingsgezinde tsaar, hier aan de gevolgen van een bomaanslag in 1881. Op de plaats van de aanslag werd de Kerk van de Verlosser op het Bloed, ofwel de Verlosserkerk, gebouwd. Gelukkig overleefden de kerk en haar prachtige mozaïeken het antireligieuze communisme. Na dit bezoek worden we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Koor optreden
Kooroptreden
Laat u verrassen door een ontroerend kooroptreden
Duur: circa 1½ uur
Minimaal 12 deelnemers
Prijs: € 37,50 per persoon, te voldoen in euro’s
In het centrum van Moskou kunt u genieten van een indrukwekkend kooroptreden. Vijf mannen en vijf vrouwen zingen a capella prachtige geestelijke en volksliederen. Het koor heeft al meerdere malen in Europa een tournee gemaakt: de prachtige Russische stemmen van de koorleden ontroeren elke bezoeker.
Opera of Ballet
Opera of ballet in Sint Petersburg
Indrukwekkende Russische meesterwerken
De klassieke muziek en ballets uit Rusland zijn natuurlijk wereldberoemd. De werken van klinkende namen als Moessorgski en Tsjaikovski worden met grote regelmaat op diverse podia van de stad uitgevoerd. Het is, met name in het hoogseizoen, erg lastig om ter plaatse betaalbare kaarten voor een kwalitatief goede voorstelling te verkrijgen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een voorstelling in het wereldberoemde Mariinsky-theater, dan raden wij u aan van tevoren een reservering te maken via mariinsky-theater.com. De laatste avond is voor het programma het meest geschikt om een voorstelling bij te wonen.
Boottochtje St.Petersburg
Boottochtje Sint Petersburg
Bekijk Sint Petersburg vanaf het water
Duur: circa 1 uur
Minimaal 20 deelnemers
Prijs: € 22,- per persoon, te voldoen in euro’s
Bij een bezoek aan het waterrijke Sint Petersburg mag een boottocht natuurlijk niet ontbreken! Tijdens een tocht door de diverse grachten en riviertjes ziet u de historische gebouwen aan u voorbij glijden. Op deze manier leert u deze wonderschone stad op een hele andere manier kennen! De bijzondere band tussen de stad van Peter de Grote en Nederland wordt zo eens te meer duidelijk.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Moskou11:50 - 16:05 uur
Sint Petersburg - Amsterdam17:45 - 19:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Houd er rekening mee dat gemeenschappelijke ruimtes als restaurants en bars in sommige hotels alleen via trappen te bereiken zijn. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Best Western Vega
Hotel Vega Izmailovo - Moskou
Het goede toeristenklassehotel Vega Izmailovo ligt nabij het Izmailovskypark in Moskou op 5 minuten loopafstand van metrostation Partizanskaya, vanwaar u in 15 minuten in het centrum bent. De airconditioned standaardkamers (21 m²) beschikken over een tv, een kluisje, een koelkastje, een waterkoker, gratis wifi en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. In het hotel zijn twee restaurants en in de lobby vindt u een bar. Er is een lift in hotel Vega.

Bekijk de website van Hotel Vega Izmailovo
Hotel Orion
Hotel Orion - Vladimir
Hotel Orion ligt in het centrum van de oude stad Vladimir, op enkele minuten loopafstand van alle culturele hoogtepunten en de leukste winkelstraten van de stad. Het hotel beschikt over een restaurant, een lift, een binnenzwembad en wellnesscentrum (tegen betaling). De eenvoudige standaardkamers zijn voorzien van een tv, een koelkast, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Orion
Hotel Volga
Hotel Volga - Tver
Hotel Volga ligt in het centrum van Tver, dichtbij de oever van de Tmaka-rivier en op ongeveer 10 minuten loopafstand van het Sovetskaya plein. Het hotel heeft een bar en een restaurant/bistro en er is een lift aanwezig. De standaardkamers beschikken over een tv, een waterkoker, een koelkast, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Volga
Hotel Volkhov in Novgorod, Rusland
Hotel Volkhov - Novgorod
Hotel Volkhov ligt in het centrum van Novgorod op ongeveer 650 meter lopen van het oude Kremlin. Het hotel heeft twee bars en een restaurant. 's Avonds kunt u heerlijk ontspannen in de sauna of het zwembad (tegen betaling). In het hotel is ook een lift aanwezig. De kamers zijn eenvoudig ingericht en voorzien van een tv, een koelkastje, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Volkhov
Baltija
Hotel Baltiya - Sint Petersburg
Het goede toeristenklassehotel Baltiya ligt in Sint Petersburg in het Vyborgdistrict, op zo’n 2,5 kilometer van de Petrus en Paulusvesting en op 600 meter lopen van het metrostation Vyborgskaya. Hiervandaan bereikt u in 7 minuten zonder overstap Nevsky Prospekt in het centrum van de stad. Het hotel heeft een lift en beschikt over een restaurant en een kleine bar in de lobby. De comfortabele standaardkamers (19 m²) zijn voorzien van airconditioning, een tv, een koelkast, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Baltiya

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ik heb ontzettend genoten, boven verwachting, veel geleerd. Wat een geweldige reisleider hadden wij.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
De reis was voor ons een overweldigende ervaring, ook een andere en positievere kijk op Rusland en zijn bewoners gekregen. Prachtige kathedralen en kloosters, ook om op het Rode Plein/Kremlin rond te lopen was zeer bijzonder. Jammer was de drukte in de Hermitage, maar ook wij maakten hier deel van uit.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
Wij zijn voor de eerste keer met een groepsreis van SRC mee geweest. In alle opzichten is deze reis ons zeer goed bevallen. Goede organisatie! Johan was een uitstekende reisleider met veel kennis over het leven en de cultuur van Rusland. Gezellige groep met een gelijke interesse. Onze volgende groepsreis wordt zeker weer een van SRC.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het ongemakkelijke gevoel om toch eens Rusland te bezoeken is volledig verdwenen. Moskou en Sint Petersburg zijn veilige, schone steden. Vriendelijke mensen. Risico's voor zakkenrollers? Net als in iedere grote drukke stad. De Gouden Ring is een wonder van schoonheid op het platteland. Een aanrader deze reis!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mooie interessante reis, waarin je verschillende aspecten van Rusland ziet en ervaart, zoals stad- platteland en rijk-arm.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Zeer tevreden, mede door voortreffelijke reisleidster Domitila en betrokken medereizigers.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Mede door de ervaring en kundigheid van de reisleidster en topervaring. Anderhalve dag in Moskou was wat aan de korte kant.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Deze reis heeft ons meer geboden dan we van tevoren hadden ingeschat. Wij stellen ons voor dat we veel minder gezien zouden hebben als we deze reis op eigen gelegenheid gemaakt zouden hebben. Wij hebben voor een groepsreis gekozen omdat we een reis naar Rusland met z'n tweeën een beetje eng vonden. Echter, door het programma, de deskundigheid van Domitilla en de lokale gidsen kwam er veel meer bij dan we verwacht hadden. We vonden het overigens leuk te merken dat sommige lokale gidsen zó goed Nederlands kenden dat ze regelmatig grapjes te berde konden brengen. Daarom vinden wij één rapportcijfer voor alle gidsen samen te kort door de bocht: er was wel verschil.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mede door onze reisleidster, het mooie weer, een leuke groep, goede hotels en het lekkere eten, werd het een schitterende reis, waar we vooral cultuur hebben opgesnoven, maar ook veel hebben gezien van de steden, dorpen, kloosters op het platteland tussen Moskou en Sint Petersburg. Ik heb van deze reis een uitgebreid reisverslag geschreven. Lees hier het uitgebreide reisverslag naar Rusland!
Deze reis is zeer de moeite waard! Ik reisde voor het eerst alleen, met een groep. Dat beviel heel goed. Het zorgde voor gezelligheid en een stukje zekerheid in dit voor mij, vreemde land. Weinig Russen spreken een andere taal en ook informatie is meestal alleen in het Russisch. Onze reisleidster Domitilla spreekt het vloeiend en buiten dat had ze veel kennis over Rusland. Ook is ze kordaat en betrokken bij de mensen van het reisgezelschap. Heel fijn!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol

Wellicht zijn deze reizen ook interessant voor u?